Luft til luft varmepumpe test – hvilken skal du vælge?

0

I dette indlæg gennemgås diverse luft til luft-varmepumper, der på nuværende tidspunkt er de hyppigst solgte, har fået gode anmeldelser eller erklæret bedst i test af officielle ekspertkilder.

Markedet for varmepumper er meget elastisk og ændrer sig af samme grund meget hyppigt. Derfor er det vigtigt at vedligeholde overblikket over, hvilke produkter der på nuværende tidspunkt performer bedst på markedet.

Herunder giver vi dig det fulde overblik over markedets nuværende bestsellere, således at det kan guide dig frem til lige netop den luft til luft-varmepumpe, der passer til dit behov.

ForhandlerModelSCOP / SEERStøjniv.EnergimærkePris
Panasonic VZ9SKE6,2 / 10,564 dBA+++17.995,-
Bosch Compress 7000 EHP 6.5 AA4,6 / 8,147 dBA++9.267,-
Altech Sirius 12K5,1 / 8,546 dBA+++7.995,-
Mitsubishi multisplit 2i14,6 / 8,419 dBA++19.000,-
Panasonic HZ25UKE5,2 / 7,845 dBA+++10.340,-
Mitsubishi MSZ - LN25 Hero5,2 / 10,517 dBA+++10.260,-

(SCOP betegner varmepumpens varmeevne. Jo højere karakter, desto bedre effektivitet. SEER betegner derimod varmepumpens køleevne. Jo højere karakter, desto bedre effektivitet.)


Panasonic VZ9SKE – varmepumpe luft til luft bedst i test

 • Luft til luft varmepumpe testBedst i test hos findvarmepumpe.dk
 • Funktionelt i topklasse
 • Nummer et hos energistyrelsen

→ Set hos Frishop.dk til 17.995 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 19.254 kr.

→ Set hos Heatnow.dk til 19.450 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 27.753 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 31.935 kr.

Panasonic VZ9SKE varmepumpe er en splitversion og består derfor både af en indedel og en udedel inkl. kølemiddel. Den er kåret til at være bedst i test hos findvarmepumpe.dk i 2019, hvor der blev målt på både ydeevne, effektivitet og energiniveau. Her scorede den topkarakter på samtlige af de opstillede kriterier.

Panasonic VZ9SKE er med andre ord markedets absolutte stjernespiller, hvis man ønsker en luft til luft-varmepumpe af yderst høj funktionalitet, som samtidig er god for klimaet med et smart energiladningssystem, som genererer høj energibesparelse.

Den har markedets absolut kraftigste varmepumpe og er primært udviklet til boliger samt klimaer, som stiller høje krav til varmesystemet.

Desuden besidder den markedets kraftigste luftstrøm, hvilket giver enormt god lagringseffekt via kompressoren og dermed også stor mulighed for stabil og hurtig opvarmning. Dette er ligeledes en af de største hovedårsager til, at Panasonic VZ9SKE er placeret på førstepladsen på energistyrelsens website sparenergi.dk. En tilføjelse til dette er, at den ved test har bevist at kunne klare ekstreme temperaturer helt ned til -35 grader.

Panasonic VZ9SKE scorer naturligvis også højest karakter på både SCOP- såvel som SEER-værdien, som ligger på henholdsvis 6,2 og 10,5. Det beviser endnu en gang produktets enormt høje funktionelle kvalitet. Hovedårsagen til disse høje tal er, at den er installeret med en econavi-teknik med sollyssensorer, som i endnu større grad bringer effektiviteten til nye højder.

Du skal vælge en Panasonic VZ9SKE, hvis du ønsker en luft til luft-varmepumpe, som besidder en ekstraordinær funktionalitet og samtidig genererer enormt stor energibesparelse.


Bosch Compress 7000 EHP 6.5 AA – luft til luft-varmepumpe med svanemærke

 • Bedste varmepumpeSpecialdesignet luftfordeler
 • Turboopvarmning
 • Svanemærket varmepumpe

→ Set hos Elvvs.dk til 9.267 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 9.267 kr.

→ Set hos Heatnow.dk til 10.450 kr.

→ Set hos VVS.dk til 12.547,75 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 14.722 kr.

Bosch Compress 7000 EHP 6.5 AA varmepumpe er også en splitversion og består derfor ligeledes af en indedel og en udedel inkl. kølemiddel. Det er et af markedets mest bæredygtige varmepumper, som er udviklet med henblik på en ekstraordinær komfort. Det er en svanemærket varmepumpe, hvor de miljømæssige aspekter hænger sammen med ydelse og kvalitet. Varmepumpen består både af hotpipe, hotgas afrimning samt ION Cluster filter, som alle er af speciel patent. Dette er hovedårsagen til dens svanemærke, da den har et utrolig sundt indeklima.

Bosch Compress 7000 EHP 6.5 AA varmepumpe arbejder udelukkende med Coando-flow via en helt unik og specialdesignet luftfordeler. Denne luftfordeler har et af markedets absolut største ydelsesområder, da den kan generere mellem 1kW og helt op til 6kW.

Fordelingen fra luftfordeleren gøres med stor effektivitet og desuden med indbygget lyddæmperkonstruktion. Det sikrer bedre komfort i hjemmet, større besparelse samt minimal lyd. Samtidig fuldfører den automatisk luftrensning, som neutraliserer forurenede partikler, som forhøjer indeklimaets kvalitet markant.

Luftfordelerens store ydeevne gør, at denne varmepumpe kan benyttes til både små og store husarealer. Du skal derfor vælge denne luft til luft-varmepumpe, hvis du ønsker et yderst bæredygtigt produkt, som i høj grad tager højde for miljøet. Desuden skal du vælge denne varmepumpe, hvis du ønsker et sundt indeklima.

En tilføjelse til dette er, at den besidder en helt speciel turbofunktion, som sikrer en yderst komfortabel temperatur på meget kort tid. Denne effekt er meget brugbar, hvis man f.eks. ønsker at bekæmpe eller undgå fugt og skimmel.


Altech Sirius 12K – Markedets billigste højfunktionelle luft til luft-varmepumpe

 • Billig luft til luft varmepumpeMarkedets billigste højfunktionelle varmepumpe
 • Prisgaranti
 • Dobbeltfunktionel luftfordeler med fjernstyring

→ Set hos Hedestoker.dk til 7.995 kr.

Altech Sirius 12K luft til luft-varmepumpe er ligeledes en splitversion og består derfor også af en indedel og en udedel inkl. kølemiddel. Det er markedets billigste højfunktionelle luft til luft-varmepumpe og ligeledes klart den billigste af de udvalgte varmepumper på denne liste. Med en SCOP-værdi på 5,1 og en SEER-værdi på 8,5 følger den absolut stadig med de andre på både funktionalitet og effektivitet. Ydermere er den energimærket med A+++ på både varme- og kølefunktionen, og er dermed både bæredygtig, energibesparende og klimavenlig.

Ikke nok med at Altech Sirius 12K luft til luft-varmepumpe er enormt billig, er der via Hedestoker.dk ligeledes inkluderet en prisgaranti, hvilket vil sige, at de insisterer på at kunne tilbyde dette produkt til markedets absolut billigste pris. Finder du samme model andetsteds til en billigere pris, matcher de prisen uden at tøve.

Den absurd billige pris, endda inkluderet af prisgaranti, er helt sikkert en af hovedårsagerne til, at Altech Sirius 12K luft til luft-varmepumpe er en af Hedestoker.dk’s bestsellere i 2019. Med dette produkt får man rigtig meget for pengene.

En anden detalje ved dette produkt er, at den er installeret med bluetooth, WiFi og er tilmed fjernstyret. Den er meget brugervenlig, og man behøver derfor ikke altid hen til selve varmepumpen, hvis man skal ændre på indstillinger, div. funktioner eller lignende.

Herunder kan det nævnes, at den ligeledes er installeret med en dobbeltfunktionel luftfordeler, som man med fordel kan benytte fjernstyringsfunktionen til. På den måde sikrer man et særdeles komfortabelt og stabilt indeklima, hvor både varme- og kølefordelingen arbejder på samme tid.


Mitsubishi multisplit 2i1 – bedst sælgende luft til luft-varmepumpe på verdensplan

 • Mitsubishi luft til luft varmepumpeBestseller på verdensplan
 • Ekstremt lydløs
 • Human-eye-funktion

→ Set hos Heatnow.dk til 19.000 kr.

Mitsubishi multisplit 2i1 luft til luft-varmepumpe er ligeledes en splitversion og består af hele 2 indedele og en enkelt udedel inkl. kølemiddel. Det er en af markedets absolutte bestsellere på verdensplan i 2019. Den har et stilrent design, og med en SCOP-værdi på 4,6 og en SEER-værdi på 8,4 har den ligeledes en imponerende ydeevne.

Mitsubishi multisplit 2i1 er en forholdsvis ny model, men har i særdeleshed taget markedet med storm. Derfor er den installeret med mange af de nyeste funktioner. Bl.a. 10 graders-funktion, kul/pollen-filtre, plasmasensor samt individuel styring af luftretning.

Mitsubishi multisplit 2i1 er en af de eneste luft til luft-varmepumper, som er installeret med en helt unik personfølsom sensor i. Dette er en funktion kaldet human-eye, som altså fornemmer, om der er personer i rummet eller ej. Med denne funktion styres varmeafkastet heraf og vil normalvis sørge for at ventilere væk fra dig. Men på en varm sommerdag ønsker du måske at justere ventilatoren til at ventilere mod dig.

Dette kan desuden nemt justeres med den fjernbetjening, der ligeledes følger med produktet. Når ingen er i rummet, kan man med fordel hæve eller sænke temperaturen et par grader, en justering, der potentielt kan spare både energi og penge.

Ydermere er denne model med en måling på højst 19 dB en af markedets mest lydløse luft til luft-varmepumper. Bliver du nemt distraheret af lyde, er denne varmepumpe i særdeleshed noget for dig.

Mitsubishi multisplit 2i1 er beregnet til både store og små huse, men kan ligeledes med fordel benyttes i et sommerhus, da dens mange funktioner muliggør en nem og komfortabel styring af indeklimaet, alt efter om det er beboet eller står tomt i en længere periode. Man kan desuden indstille varmen på forhånd, således at man undgår at komme til et iskoldt sommerhus.


Panasonic HZ25UKE – nymoderne og miljøvenlig luft til luft-varmepumpe

 • Luft til luft varmepumpe bedst i testBestseller hos Wattoo.dk
 • Effektiv og miljøvenlig
 • WiFi-styring via app

→ Set hos Byghjemme.dk til 10.340 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 10.340 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 10.558 kr.

→ Set hos Heatnow.dk til 10.995 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 11.162 kr.

→ Set hos VVS.dk til 14.744,75 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 15.386 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 18.227 kr.

Panasonic HZ25UKE luft til luft-varmepumpe er ligeledes en splitversion og består, ligesom mange af de forrige varmepumper, af en indedel og en udedel inkl. kølemiddel. Dette produkt er den absolutte bestseller på Wattoo.dk på nuværende tidspunkt, og er den helt store topmodel fra Panasonic. Det er nyeste skud på stammen på markedet og er helt sikkert en model, som er kommet for at blive.

Panasonic HZ25UKE er energimærket med A+++ på både varme- og kølefunktionen, og er dermed både bæredygtig, energibesparende og klimavenlig.

Som den nyeste spiller på markedet er den selvfølgelig installeret med nogle af de nyeste og mest effektive funktioner. Heraf kan nævnes et helt ny og mere effektivt kølemiddel (R32), som efter sigende er yderst miljøvenligt. I denne sammenhæng er den ligeledes installeret med en funktion kaldet ”hot start”, og som navnet afslører, betyder det en meget hurtigere opstart, som speeder varmeprocessen en hel del op.

Således kan den give dobbelt så meget varme på en gang. Med en normalvis SCOP-værdi på 5,2 og en SEER-værdi på 7,8 er du altså garanteret en lynhurtig opvarmning.

Med en Panasonic HZ25UKE luft til luft-varmepumpe får du ydermere en helt ny og højteknologisk funktion med. Den er ligesom mange andre installeret med bluetooth, WiFi og er tilmed fjernstyret. Men via WiFi-styring medfølger en bruger på en specificeret app, hvor du derfor kan regulere og styre varmepumpen.

Den er meget brugervenlig, og du behøver derfor ikke altid hen til selve produktet for at ændre på indstillinger, div. funktioner eller lignende. Hvis du ønsker en billig, højteknologisk og miljøvenlig luft til luft-varmepumpe, er dette et supergodt alternativ.


Mitsubishi MSZ – LN25 Hero – markedets mest lydløse luft til luft-varmepumpe

 • Luft til luft varmepumpe bedst til prisenBestseller hos Heatnow.dk
 • Markedets mest lydsvage luft til luft-varmepumpe
 • Højt kvalitetsmæssigt design

→ Set hos Skousen.dk til 10.260 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 10.401 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 10.800 kr.

→ Set hos Heatnow.dk til 10.800 kr.

Mitsubishi MSZ – LN25 Hero luft til luft-varmepumpe er også en splitversion og består ligeledes af en indedel og en udedel inkl. kølemiddel.

Denne varmepumpe anses for at være i den absolutte superliga inden for markedet for luft til luft-varmepumper. Det er med afstand den bedste model, Mitsubishi har lavet, og det er langt den bedst sælgende varmepumpe hos Heatnow.dk i løbet af 2019.

Den er speciallavet til det nordiske klima og er funktionsdygtig helt ned til -35 grader. Den har ydermere automatisk afrimning og er installeret med ekstra varmetråd i bunden.

En helt unik faktor ved denne model er, at der er skruet gevaldigt op for det kvalitetsmæssige design. Den er yderst elegant og kan fås i flere forskellige farver, helt efter smag og behag.

Derudover er den yderst funktionel, med installationer såsom både automatisk afrimning, indbygget WiFi-styring via app, purifier plasmafilter, human-eye-sensor, eco-mode, nat-mode og trådløs fjernstyring. Det er helt unikt, at en varmepumpe er installeret med så mange forskellige og afgørende funktioner.

Med en måling på højst 17dB er Mitsubishi MSZ – LN25 Hero markedets mest lydsvage luft til luft-varmepumpe. Dette går dog ikke ud over produktets ydeevne, for med en SCOP-værdi på 5,2 og en SEER-værdi på hele 10,5 er det faktisk en af markedets mest kraftige varmepumper med en tilsvarende kraftig luftstrøm, som giver enormt god lagringseffekt via kompressoren, og dermed også stor mulighed for stabil og hurtig opvarmning.

Det er en varmepumpe som både er af høj funktionalitet, høj designmæssig kvalitet og så er den både bæredygtig og ekstremt lydsvag.


Den bedste rådgivning og kvalitet

Hos Testsektionen.dk stræber vi efter, at du finder den helt rigtige luft til luft-varmepumpe, som har lige netop den kvalitet, du søger. De nævnte forhandlere tilbyder et stort sortiment af markedets bestsellere, uanset hvilke kriterier du søger efter.

Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de absolut bedste luft til luft-varmepumper på det nuværende marked. Er du derfor på udkig efter en ny variant, anbefaler vi, at du som minimum overvejer en af ovenstående produkter. Det er dog rigtig vigtigt, at du på forhånd ved, hvilke kriterier du ønsker, så du finder den varmepumpe, der har netop de funktioner, der passer til dit behov.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply