Luft til vand varmepumpe Test – Hvilken skal du vælge?

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne artikel gennemgås diverse luft til vand-varmepumper, der på nuværende tidspunkt er de hyppigst solgte, har fået gode anmeldelser eller erklæret bedst i test af officielle ekspertkilder. Markedet for varmepumper er meget elastisk og ændrer sig af samme grund meget hyppigt. Derfor er det vigtigt at vedligeholde overblikket over, hvilke produkter der på nuværende tidspunkt performer bedst på markedet.

– Få tilbud på en luft til vand varmepumpe hos Nærvarme –

Herunder giver vi dig det fulde overblik over markedets nuværende bestsellere, således at det kan guide dig frem til lige netop den luft til vand-varmepumpe, der passer til dit behov.

Bedst i test

Metro Air I 16

 • 5 gange mere energi
Bedst til prisen

Bosch Compress 7000i AW 17 kWaaRE4

 • Selvregulerende varmeproduktion
Billig og god

Panasonic kit 7kw l/v hydro

 • Installationsvenlig
ForhandlerModelSCOPStøjniv.EnergimærkePris
Metro Air I 163,9 / 5,053 dBA++59.002,-
Metro Air F123,4 / 4,457 dBA++39.419,-
Bosch Compress 7000i AW 17 kW3,6 / 4,860 dBA++52.474,-
Panasonic kit 7kw l/v hydro3,7 / 4,858 dBA++45.242,-

(SCOP betegner varmepumpens varmeevne ved radiatorvarme såvel som gulvvarme. Tallet på venstre side af skråstregen er betegnelse for radiatorvarme, hvorimod tallet på højre side af skråstregen betegner gulvvarme)


Metro Air I 16 – Luft til vand varmepumpe bedst i test

Luft til vand varmepumpe test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
77.319 kr.
Set til
77.182 kr.
Set til
84.899 kr.
 • Bedst i test hos findvarmepumpe.dk
 • Funktionelt i topklasse
 • 5 gange mere energi for pengene

Metro Air I 16 luft til vand-varmepumpe er en inverter-styret kompressor. Den er kåret til at være bedst i test hos findvarmepumpe.dk i 2019, hvor der blev målt på både ydeevne, effektivitet og energiniveau. Her scorede den topkarakter på samtlige af de opstillede kriterier.

Metro Air I 16 er med andre ord markedets absolutte stjernespiller, hvis man ønsker en luft til vand-varmepumpe af yderst høj funktionalitet, som samtidig er god for klimaet med en smart forhøjet frekvensstyret kompressor, som genererer omkring 5kWh, for hver 1kWh den forbruger. Med andre ord får du fem gange så meget energi for pengene.

Metro Air I 16 scorer naturligvis også højest karakter på SCOP-værdien, som ligger på henholdsvis 3,9 og 5,0. Det beviser endnu engang produktets enormt høje funktionelle kvalitet. Metro Air I 16 er velegnet til både gulvarme såvel som radiatorvarme, da den kan underafkøle midlet, inden det finder vej til varmepumpens fordamper. På den måde udnyttes den tilbageværende varmeenergi i kølemidlet.

Udover dens enormt høje levering af energi er den ligeledes effektiv ved opvarmning af brugsvand og ved lave temperaturer. Helt nede ved -25 grader er den stadig i stand til at producere en temperatur på helt op til 63 grader.

Metro Air I 16’s frekvensstyrede kompressor er ligeledes med til at sikre en ekstraordinær og yderst optimal varmeøkonomi, da den kan moduleres både op og ned, alt efter hvilke varmebehov I aktuelt måtte have.

Du skal vælge en Metro Air I 16, hvis du ønsker en luft til vand-varmepumpe, som besidder en ekstraordinær funktionalitet og samtidig genererer enormt meget energi for pengene. Den har desuden lavt støjniveau og vil derfor være oplagt, hvis man nemt bliver distraheret af lyde.


Metro Air F12 – Luft til vand-varmepumpe med frekvensstyret kompressor

Bedste luft til vand varmepumpe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
55.102 kr.
Set til
53.911 kr.
 • Frekvensstyret kompressor
 • En af markedets billigste højfunktionelle luft til vand-varmepumper
 • Specialdesignet til det nordiske klima

Metro Air F12 luft til vand-varmepumpe er ligeledes en inverter-styret kompressor, som udnytter varmeenergien udefra via en installeret frekvensstyret kompressor. Det er en ”lillebror-model” til den ovennævnte Metro Air I 16. Det er kort sagt en billigere version af selvsamme og har stort set samme funktionsudstyr, dog i lidt mindre grad. Den er designet til diverse vandbårne varmeanlæg og fungerer problemfrit i det nordiske klima.

Dette er medvirkende til dens effektivitet ved opvarmning af brugsvand og ved lave temperaturer. Den fungerer optimalt helt ned til en lavtemperatur på -20 grader.

Med en SCOP-værdi på henholdsvis 3,4 og 4,4 anses den som en højfunktionel luft til vand- varmepumpe, og er derfor en af markedets absolut billigste af slagsen i den højfunktionelle kategori. Ligesom ovennævnte model er Metro Air F12’s frekvensstyrede kompressor ligeledes med til at sikre en ekstraordinær og yderst optimal varmeøkonomi, da den kan moduleres både op og ned, alt efter hvilke varmebehov I aktuelt måtte have.

Metro Air F12 luft til vand-varmepumpe kan installeres i diverse luft til vand-systemkombinationer, både til renoveringer såvel som til nybyggerier. Den har et ydelsesområde på mellem 8-12 kW og en driftsspænding på 230V 50Hz. Den har et støjniveau på 57dB og er energimærket med A++.

Du skal vælge en Metro Air F12, hvis du søger en billig luft til vand-varmepumpe, som er højfunktionel og er i stand til at yde, hvad der kræves af en kvalitetsrig luft til vand-varmepumpe.


CTC EcoAir 600M – Nummer et luft til vand-varmepumpe hos energistyrelsen

Luft til vand varmepumpe tilbud

→ Få tilbud på en luft til vand varmepumpe hos Gastech

 • Bestseller hos Gastech.dk
 • Nummer et hos energistyrelsen
 • Markedets mest lydsvage luft til vand-varmepumpe

CTC EcoAir 600M er en modulerende luft til vand-varmepumpe, som automatisk tilpasser sig effektbehovet hele sæsonen ud. Dette er med til at sikre dig en konstant og maksimal besparelse.

CTC EcoAir 600M er den absolutte bestseller hos Gastech.dk og er en luft til vand-varmepumpe, som i den grad anses som værende i den absolutte superliga inden for markedet for luft til vand-varmepumper. Med en SCOP-værdi på henholdsvis 3,8 og 4,9 er den da også placeret som en af markedets mest kraftige og funktionsdygtige luft til vand-varmepumper.

Ikke nok med det, så er CTC EcoAir 600M markedets mest højeffektive varmepumpe, ikke mindst fordi den er i stand til at udnytte den energi, der kontinuerligt er i luften omkring den.

Herefter omdannes energien til varme og varmt vand, hvilket desuden hverken kræver slanger i jorden eller borede huller. Den er desuden installeret med en behovsstyret automatisk afrimning, som sikrer en reducering af afrimningscyklusserne til et absolut minimum. Det er med til at give enorm stor effekt, mere varme og ikke mindst en længere levetid. Disse funktioner er hovedårsagen til, at CTC EcoAir 600M er placeret på førstepladsen på energistyrelsens website sparenergi.dk, på markedet for luft til vand-varmepumper.

Ydermere er det markedets mest lydsvage luft til vand-varmepumpe med en måling på højst 51 dB. Udover dens enormt høje levering af energi er den ligeledes effektiv ved opvarmning af brugsvand og ved lave temperaturer. Helt nede ved -30 grader er den stadig i stand til at producere en temperatur på helt op til 65 grader.

Du skal vælge en CTC EcoAir 600M, hvis du ønsker en luft til luft-varmepumpe, som besidder en ekstraordinær funktionalitet og samtidig genererer enormt stor energibesparelse.


Bosch Compress 7000i AW 17 kW – Højteknologisk luft til vand-varmepumpe

Luft til vand varmepumpe bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
64.200 kr.
Set til
62.978 kr.
 • Selvregulerende varmeproduktion
 • Prisgaranti
 • Højteknologisk energieffekt

Bosch Compress 7000i AW 17 kW er en inverter-styret kompressor. Den er installeret med en kompressor med en såkaldt variabel hastighed, som sørger for, at der kun bliver produceret den energi, som der behovsmæssigt er brug for i hjemmet. Hverken mere eller mindre. På den måde undgår du, at varmepumpen genererer unødige start- og stop-opvarmninger, som i længden slider meget på varmepumpens generator.

Bosch Compress 7000i AW 17 kW er ligeledes effektiv ved opvarmning af både brugsvand og ved lave temperaturer. Helt nede ved -20 grader er den stadig i stand til at producere en temperatur på helt op til 65 grader.

Bosch Compress 7000i AW 17 kW luft til vand-varmepumpe er en ny bestanddel af Boschs såkaldte ”Smart Design”, som er en produktserie, der kombinerer både design såvel som funktionalitet. Denne serie er installeret med fjernstyring fra mobilen via WiFi og bluetooth. Den er meget brugervenlig, og man behøver derfor ikke altid hen til selve varmepumpen, hvis man skal ændre på indstillinger, div. funktioner eller lignende. Dette system er testet og godkendt af Teknologisk Institut. Via denne funktion kan du bl.a. få din varmepumpe til automatisk tilpasning efter vejrforholdene.

Ikke nok med det, så kan du via Wattoo.dk købe Bosch Compress 7000i AW 17 kW luft til luft-varmepumpe med prisgaranti, hvilket vil sige, at de insisterer på at kunne tilbyde dette produkt til markedets absolut billigste pris. Finder du samme model andetsteds til en billigere pris, matcher de prisen uden at tøve. Den højteknologiske funktionalitet og prisgaranti er helt sikkert en af hovedårsagerne til, at Bosch Compress 7000i AW 17 kW er en af Wattoo.dk’s bestsellere i 2019.


Panasonic kit 7kw l/v hydro – Markedets billigste højfunktionelle luft til vand-varmepumpe

Billig luft til vand varmepumpe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
45.242 kr.
 • Installationsvenlig
 • Nyt og forbedret design
 • Markedets billigste højfunktionelle varmepumpe

Panasonic kit 7kw l/v hydro luft til vand-varmepumpe er en splitversion og består derfor både af en indedel og en udedel. Den anses på nuværende tidspunkt som værende en af Panasonics absolutte topmodeller. En helt unik faktor ved denne model er, at der er skruet gevaldigt op for det kvalitetsmæssige design.

Den er yderst elegant og fås i et hvidt og firkantet design, uden synlige skruer. Tilmed følger der en moderne fjernbetjening med, der både kan påsættes og aftages fra enheden.

Med en SCOP-værdi på henholdsvis 3,7 og 4,8 anses den absolut som værende en højfunktionel luft til vand-varmepumpe og er markedets klart billigste af slagsen i den højfunktionelle kategori.

Ligesom flere af de ovennævnte modeller er Panasonic kit 7kw l/v hydro luft til vand-varmepumpe ligeledes installeret med en frekvensstyret kompressor, som sikrer en ekstraordinær og yderst optimal varmeøkonomi, da den kan moduleres både op og ned, alt efter hvilke varmebehov I aktuelt måtte have.

Som nævnt er Panasonic kit 7kw l/v hydro luft til vand-varmepumpe installeret med fjernstyring inkl. fjernbetjening, og man kan ligeledes tilkoble sin enhed via WiFi og bluetooth. Den er meget brugervenlig, og man behøver derfor ikke altid hen til selve varmepumpen, hvis man skal ændre på indstillinger, div. funktioner eller lignende.

Den er desuden meget installatørvenlig, da der er nem adgang til de forskellige dele, og selve rørføringen er placeret samme sted.


ELCO Aerotop Mono – Energieffektiv luft til vand-varmepumpe

Billig luft til vand varmepumpe

→ Få tilbud på en luft til vand varmepumpe hos Nærvarme

 • Total tryghed-serviceaftale
 • En af markedets mest energieffektive luft til vand-varmepumper
 • Nyteknologisk installation

ELCO Aerotop Mono luft til vand-varmepumpe er en splitversion og består derfor både af to indedele og en enkelt udedel. Det er en forholdsvis ny modelserie, og den sætter allerede nye standarder for både energieffektiviteten og ydelsen. ELCO Aerotop Mono spænder over en varmeeffekt på mellem 4 kW og 7kW.

Udover dens enormt høje levering af energi er den ligeledes effektiv ved opvarmning af brugsvand og ved lave temperaturer. Helt nede ved -20 grader er den stadig i stand til at producere en temperatur på helt op til 60 grader.

Ved køb af ELCO Aerotop Mono via Gastech.dk får du tilbudt en Gastech Total tryghed-serviceaftale, som selvsagt sikrer din tryghed ved dette produkt. Med den får du frie servicetilkald ved evt. driftstop, frie reservedele og naturligvis også diverse hovedeftersyn, som jo er lovpligtige. I op til 10 år vil du altså være sikret mod uforudsete udgifter ved din varmepumpes drift.

Betjeningen af selve varmepumpen foregår via ELCO Remocon, som er en ny og innovativ klimastyring, udelukkende udviklet til ELCO Aerotop Mono-serien. Klimastyringen er i praksis meget nem at betjene. Det gøres via en app med den medfølgende WiFi-enhed. Denne app giver dig adgang til alle dine vigtigste funktioner og systemer, som desuden kan betjenes, uanset hvor du befinder dig.


Sådan finder du den bedste luft til vand varmepumpe

Hos Testsektionen.dk har vi med dette indlæg forsøgt at klæde dig på til at finde den helt rigtige luft til vand varmepumpe, som har lige netop den kvalitet, du søger. Forhandlerne tilbyder et stort sortiment af markedets bestsellere, uanset hvilke kriterier du søger efter. Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de absolut bedste luft til vand varmepumper på det nuværende marked.

Er du derfor på udkig efter en ny variant, anbefaler vi, at du som minimum overvejer et af ovenstående produkter. Det er dog rigtig vigtigt, at du på forhånd ved, hvilke kriterier du ønsker, så du finder den varmepumpe, der har netop de funktioner, der passer til dit behov.


Andre indlæg der kunne have din interesse

Læs også vores varmepumpe test eller vores luft til luft varmepumpe test. Eller er du på udkig efter et gasfyr kan du læse mere om dit valg af dette i vores gasfyr test.

Du kan også bruge en elradiator til opvarmning af dit hjem. Disse kan du læse mere om i vores elradiator test, og med en luftrenser fra vores luftrenser test, kan du forbedre indeklimaet. Dette kan også gøres med en affugter, som du kan læse mere om i vores affugter test.

Opgrader dit hjem med en trådløs dørklokke fra vores trådløs dørklokke test, eller optimer opvarmningen af huset med hulmursisolering. Find en pris på hulmursisolering.

Tag også et kig på et alarmsystem uden abonnement, så dit hjem er helt sikret for indbrud.

Kig også på at få din søvn forbedre med en ny elevationsseng eller kontinentalseng.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply