Luftrenser test – Få renset luften med en luftrenser

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En luftrenser er en maskine, der kan fjerne partikler og gasser indendørs. Det kan eksempelvis være støv, støvmider, røg eller generelt dårlig lugt i hjemmet. De fleste luftrensere virker forskelligt, hvorfor de også renser luften på forskellig vis. En luftrenser er anvendelig, når støv og partikler er i luften. Hvis du derfor har store problemer med støv i luften, vil en luftrenser være særligt anvendelig. Og du vil kunne mærke en tydelig forskel. Hvis du mangler viden om luftrensere, eller hvis du ikke ved, hvilken du skal vælge, så læs med i denne luftrenser test.

Bedste luftrenser

Den bedste luftrenser, du finder på markedet, finder du forhåbentlig i nedenstående udvalg. Når du anskaffer dig en luftrenser, er det individuelt, hvilke behov og krav du stiller til det, luftrenseren skal kunne. Derfor kan det anbefales, at du gennem denne test vurderer, hvilke funktioner du finder uundværlige, og hvilke, du finder anvendelige.

Det vil være med til at give til et overblik over den luftrenser, du bør købe. Det kunne blandt andet være en idé at lægge mærke til, hvor stort et rum den pågældende luftrenser er beregnet til. Derudover kan du overveje, om du har brug for en kraftig luftrenser, eller om en mindre vil kunne gøre det.

Bedst i test

Philips AC3829/10 luftrenser

  • 500 milliliter i timen
Bedst til prisen

Airfree P40 luftrenser

  • Lille men effektiv
Billig og god

Beurer LR 200 Luftrenser

  • luftrenser på natfunktion

Wilfa Luftrenser (UDGÅET)

luftrenser test

Wilfa luftrenser er den første luftrenser i denne luftrensertest. Denne luftrenser fra Wilfa renser luften for allergener, skadelige gasser og meget, meget fine partikler. I denne luftrenser er der indbygget tre filtre. Et forfilter, et HEPA-filter og et kulfilter. Og netop disse tre filtre gør det muligt for luftrenseren at være så omhyggelig, som den er.

Wilfa luftrenser har desuden fire ventilationshastigheder. Det gør det muligt for dig selv at bestemme, hvor hurtigt din luftrenser skal arbejde. Hvis du mener, at der i en periode er ekstra støv i luften, kan du sætte den til at arbejde hurtigere. Hvis du ikke selv regulerer på hastigheden, så indstiller Wilfa luftrenser sig selv, alt efter hvor støvet den opfanger, der er i rummet.

Sovefunktion

Hvis du har behov for, at luftrenseren også arbejder om natten, kan du tænde ’sovefunktionen’. Det betyder, at den arbejder med minimal lyd. Du vil altså ikke blive forstyrret, når du sover, selvom luftrenseren arbejder hele natten. Hvis du dog alligevel skulle fortryde, mens du ligger i sengen, medfølger en fjernbetjening.

Wilfa luftrenser er 57 centimeter høj, 34 centimeter dyb og 28 centimeter bred, og den har en kapacitet på to liter. Du behøver derfor ikke skjule luftrenseren, da den nemt kan indgå i indretningen i et moderne og minimalistisk hjem. Denne luftrenser fra Wilfa er perfekt til dig, som ikke har sat et budget for din luftrenser. Men i stedet ønsker en luftrenser, som sikrer dig et rent og sundt hjem.


Beurer LR 200 Luftrenser

test luftrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1014 kr.
Set til
859 kr.
Set til
985 kr.
Set til
1049 kr.
Set til
911 kr.

Denne luftrenser er sammenlignet med ovenstående også til dig, som ønsker en effektiv og sikker luftrenser, hvor prisen er mindre afgørende. Den måler 17,5 * 27,3 * 30 centimeter.

Derfor er den sammenlignet med Wilfa luftrenser en smule mindre. Men det har ikke betydning for effektiviteten. Denne luftrenser har nemlig en filtreringsevne på hele 99,5 procent.

LÆS OGSÅ:  Interiør og ting til de små - Få inspiration her

Denne Beurer luftrenser har et trelagsfiltersystem. Det består af et præfilter, et aktiveret karbonfilter samt et HEPA-filter. Det er blandt andet disse filtre, der er med til at gøre luftrenseren så effektiv, som den er. Hvis du ønsker yderligere udluftning, kan du vælge den funktion, der hedder ’ion’. Denne funktion frisker luften ekstra meget op. Det sker ved, at den fjerner de negativer ioner, der er i luften.

Husk at udskifte filteret

For at denne luftrenser kan fortsætte med at levere topkvalitet, må dette filter indimellem udskiftes. Du skal dog ikke selv holde øje med, hvornår det er tid. Det meddeler Beurer luftrenseren selv. Som udgangspunkt har et filter en levetid på cirka 4320 timer.

Hvis du skal have optimal effekt af Beurer luftrenser, skal den helst stå i et rum på maksimum 15 kvadratmeter. Derfor er denne luftrenser velegnet til dig, som eksempelvis bor i lejlighed eller i hus med mindre rum.

Ligesom Wilfa luftrenser kan du også sætte Beurer luftrenser på natfunktion. Denne luftrenser er ligeledes næsten lydløs, og alt lys vil være slukket. Derfor vil du ikke blive forstyrret af skarpt lys, der skulle ske at blinke. Du kan sove trygt og uforstyrret velvidende om, at du vågner til et rent og friskt indeklima.


Stadler Viktor luftrenser

luftrenser testvinder
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1989 kr.
Set til
1329 kr.
Set til
1568 kr.

Stadler Viktor luftrenser er den tredje i luftrensertesten. Denne luftrenser er til dig, som oplever rum, der ofte er fyldt med støv, pollen eller andre bakterier. Ved hjælp af sit HPP-filtersystem, vil denne luftrenser rode bod på dine udfordringer.

Mens Viktor luftrenser renser dit indeklima for uønskede partikler, fjerner den samtidig, ved hjælp af aktivt kul, ubehagelige lugte. Du får altså med denne luftrenser en luftrenser, som foretager to funktioner på samme tid.

Desuden har denne luftrenser en duftsprederfunktion. Da det ikke er alle, som finder denne funktion anvendelig, kan du selv styre, hvor og hvornår du ønsker, duftsprederen skal være aktiv.

Fem renseniveauer

Viktor har i alt fem renseniveauer. Det giver dig mulighed for selv at indstille, hvor meget den skal arbejde. Idet der er fem niveauer, har du virkelig mulighed for at sætte kræfter på. Men du har også mulighed for, at din luftrenser skal arbejde mere lyddæmpende og uforstyrrende. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med din nattesøvn. Her har du også mulighed for at dæmpe det LED-lys, der viser de forskellige niveauer og installationer, som luftrenseren er installeret til.

Hvis du bor i et stilrent og minimalistisk hjem, vil denne luftrenser fra Stadler passe helt perfekt ind. For den har netop dette stilrene design. Du behøver ikke at finde gemmesteder, men kan stille den et fint sted i stuen, og den vil virke som en del af din indretning.

Viktor luftrenser måler 45,1 * 19,6 * 24,6 centimeter, og den vil derfor ikke tage alt plads i din stue eller på dit soveværelse. Du opnår den bedste effekt ved at stille Viktor luftrenser i et rum på op til 50 kvadratmeter.


Airfree P40 luftrenser

bedste luftrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1452 kr.

Denne luftrenser hedder Airfree P40. Den måler 21 * 21 * 26 centimeter og er derfor en af de mindre luftrensere. Det kan også ses på vægten, som kun lyder på 1,6 kilo.

Denne luftrenser kan du altså have til at stå de fleste steder i dit hjem, uden den genererer dig.

LÆS OGSÅ:  Robotstøvsuger Test - Her finder du nogle af de bedste robotstøvsugere

Grundet sin mindre størrelse kan den levere mest effektivt i rum op til 16 kvadratmeter. Dette er altså værd at tage med i dine overvejelser, når du skal vælge den rette luftrenser til dit hjem.

Denne luftrenser fra Airfree fjerner hele tiden uønskede mikroorganismer og andre allergener. Derfor er denne luftrenser ideel til dig, som eksempelvis har astma. Luftrenseren fjerner nemlig de partikler, som fremprovokerer og forværre din astma eller andre luftvejsallergier. Det kan ligeledes benyttes, hvis du har husdyr, som et eller flere familiemedlemmer er allergiske overfor.

Lille men effektiv

Måden, hvorpå Airfree P40 virker, er at den hele tiden trækker den omkringliggende luft til sig. Her varmes luften op til 200 grader. I samme omgang bliver luften steriliseret. Herefter bliver luften nedkølet og sendes igen ud i lokalet. Du vil ikke kunne mærke en forskel i din eksisterende varme.

Selvom Airfree er en af de mindre luftrensere på markedet, skal man ikke tage fejl af den. Den lader omtrent 14.000 til 20.000 liter luft passere gennem sig i timen. Airfree P40 bidrager desuden med anti-stresslys. Det betyder, at det lys som denne luftrenser udsender, har en afslappende effekt. Derfor kan du sætte denne luftrenser på børneværelset. Dermed sørger du for ren luft og afslappende belysning. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du ikke overdækker denne luftrenser. Det vil nemlig have betydning for effektiviteten af luftgennemstrømningen og luftrensning.

https://youtu.be/DtjYXXNFZMc

Woods luftrenser og affugter – AD20

luftrenser støv
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2849 kr.
Set til
3299 kr.

Denne luftrenser fra Woods er uden tvivl til dig, som ikke har et fast budget. Prisen har mindre betydning end effektiviteten af luftrenseren. Med denne luftrenser får du både affugtning og høj og effektiv luftrensning.

Modsat de andre luftrensere kan denne luftrenser fra Woods levere frisk og ren luft i rum op til 80 kvadratmeter. Derfor er den ideel til dig, som bor i et stort hus med store rum. Så skal du ikke bekymre dig om, at luftrenseren skal stå i et rum af mindre størrelse.

Woods luftrenser renser dit indeklima for skadelige partikler. Den er udstyret med Active Ion HEPA-filter. Og netop dette filter sikrer en filteringskapacitet på hele 99,98 procent. Den opfanger desuden partikler helt ned til 0,0003 millimeter. Derfor er der ingen tvivl om, at denne luftrenser er effektiv.

Grundet sin effektivitet vil du formentlig også opleve et større energiforbrug. Derfor er det værd at tage med i overvejelserne. Hvis du modsat oplever problemer med fugt i kælder eller på badeværelset, er denne luftrenser også velegnet her.

Nem at håndtere

Woods luftrenser og affugter kan rumme op til fire liter. Desuden har den et touch-display samt en timerfunktion. Det giver dig mulighed for at indstille, hvor lang tid du ønsker, at den skal affugte og rense din luft. Når tiden er gået, slukker den automatisk.

Denne luftrenser fra Woods måler 62 * 30 * 35 centimeter og er derfor også en af de større modeller. Den vejer i alt 15 kilo og kan derfor ikke så nemt flyttes, som de tidligere beskrevne luftrensere. Desuden er det ikke lige så nemt at gemme denne luftrenser væk. Den vil være mere tydelig i enhver indretning grundet sin størrelse og sit design.


Philips AC3829/10 luftrenser

bedste luftrenser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5799 kr.

Phillips luftrenser og affugter ligger i nogenlunde samme prisklasse om ovenstående. Til gengæld får du, hvad du betaler for. Du får igen både en luftrenser og en luftfugter i samme model. Den hjælper med at fjerne skadelige luftarter, partikler, bakterier og de såkaldte vira.

LÆS OGSÅ:  Tøjdamper test: Her er de bedste i test

Særligt for denne model er, at den indeholder en NanoCloud-teknologi. Det betyder, at den benytter en naturlig og hygiejnisk proces, når den skal fordampe fugten. Faktisk er denne teknologi medvirkende til, at luftrenseren opnår en ydeevne på op til 500 milliliter i timen.

Når du bruger denne luftrenser fra Phillips, kan du vælge mellem at bruge programmet luftrenser og affugter.

Dette gør du blot ved at trykke på en knap. Du kan dog også vælge at benytte begge programmer i én. Det er især oplagt i de tørre måneder. Dog slår denne luftrenser fra Philips selv affugtningsfunktionen fra, når den kan mærke, at den ikke længere er nødvendig. Dermed sparer du altså en del strøm.

Flere niveauer

Denne luftrenser fra Phillips har tre automatiske indstillinger, når det kommer til luftrensning. Du kan vælge mellem den generelle tilstand, ekstrafølsom allergentilstand og dvaletilstand. Ved sidstnævnte dæmpes lyset i displayet. Desuden skifter rensningen til den laveste hastighed. Denne tilstand er ideel, når du vil sove uforstyrret, men stadig vil vågne op til ren og frisk luft.

En sidste fordel, som du oplever med denne luftrenser, er, at du har mulighed for at styre luftkvaliteten i dit indeklima. Du behøver ikke at være hjemme for at udføre dette, men det kan gøres ved hjælp af en app, der medfølger. Desuden vil du opleve et overraskende lavt energiforbrug, selvom størrelsen og designet måske vil udstråle noget andet.


Luftrenser – Sådan vælger du den rigtige

Denne luftrensertest er med til at give dig et oveblik over, hvilke luftrensere der findes på markedet på nuværende tidspunkt – og hvilke, der generelt set vil kunne passe ind i ethvert hjem.

Selvom du ikke finder netop den luftrenser, du søger i denne test, giver det dig forhåbentlig en idé om, hvad du skal lede videre efter.


Luftrenser bedst i test

Vi håber, at du er kommet tættere på, hvilken luftrenser der vil passe i dit hjem. Det er som udgangspunkt vigtigt, at du er bekendt med de behov, du ønsker at opfylde. Både for dig selv og din familie. Uanset hvilke behov I måtte have, så håber vi, at du ved, der findes en luftrenser, der kan afhjælpe ethvert problem. Også udseendet og designet på luftrenseren kan have betydning for, hvilken du ønsker at købe.

Om du ønsker, den skal gå i ét med din indretning, eller om den gerne må skille sig ud. I sidstnævnte tilfælde får du ofte også en affugter med.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply