Luksusseng test – 7 forskellige luksuriøse senge

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du har et ønske om, at kunne sove godt om natten, så kræver det naturligvis også, at du har en god seng. Der findes rigtig mange senge på det danske marked, så derfor vil der også være modeller, der kan give dig en rigtig god nattesøvn, uanset hvad du har af krav og præferencer, der skal opfyldes for at få en god nattesøvn – nat efter nat.

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
6.999,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
7.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
7.495,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23
3.899,-0 dage0 dage14 dage649,-Nej

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at finde en seng, der stemmer godt overens med dine krav og præferencer, uanset om du har planer om at købe en luksusseng eller du derimod kan nøjes med mindre.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der er stor forskel på, hvad folk egentlig har af præferencer i forhold til deres seng og derfor vil der også være særdeles stor forskel på, hvad du mener er det rette valg for dit vedkommende, når du står overfor at skulle investere i en ny seng.

Det kan sagtens være, at du ikke ønsker at stille dig tilfreds med andet end en meget luksuriøs seng, og i et sådant tilfælde vil du med garanti også kunne finde en relevant model i denne luksusseng test, der byder på en lang række forskellige modeller, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige parametre.

Dobbeltseng bedst i test

Inden du igangsætter den helt store jagt efter din kommende seng, så er det dog særdeles vigtigt, at du sørger for at sætte dig godt ind i, hvad du egentlig har af krav og præferencer, som relaterer sig til købet af din næste seng. Hvis ikke du har gjort det på forhånd, så kommer du blot til at lede i blinde, hvilket der bestemt ikke kommer noget godt ud af, hvorfor du i stedet bør sørge for at vurdere, hvad der er vigtigst for dig, når det kommer til at skulle vælge en ny seng – det gør processen både kortere og nemmere for dig, når du står overfor at skulle investere i en ny seng.

Som tidligere nævnt, så vil du med garanti kunne finde en rigtig god seng i denne luksusseng test, hvis du har planer om at investere i en relativt luksuriøs seng. Hvis ikke dette er tilfældet, så er dette med stor sandsynlighed ikke det rette sted for dig at lede. Tag i stedet et kig på vores store senge test, og bliv inspireret til dit valg.

Du bliver ikke blot præsenteret for en lang række forskellige senge nedenfor, der alle har det tilfælles, at de er meget luksuriøse, men du finder samtidig også en guide, der kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rette seng for dit vedkommende – uanset hvad du leder efter og hvad du har af krav og præferencer, der skal dækkes af din kommende seng.

Venus – Elevationsseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 30.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du går og drømmer om en ny elevationsseng af høj kvalitet, hvor der ganske enkelt er blevet tænkt på hver enkelt detalje, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du roligt kan vælge at se nærmere på Venus fra Kinnabädden. Hele sengen bliver produceret i Danmark af danske håndværkere, hvorfor du dermed også har en garanti for, at det er noget af det ypperste på markedet, hvor der er kræset for selv den absolut mindste detalje, hvilket naturligvis er gjort som følge af, at du skal være garanteret den absolut bedste komfort og dermed også søvn i en luksusseng som denne.

Sengen bliver desuden leveret med en række elevationskomponenter, der bliver leveret af den danske producent, Linak, der er kendt i store dele af verden for at være i stand til at levere elevationskomponenter af den absolut bedste kvalitet. Der er tale om en elevationsmotor, der kan sikre dig et minimalt støjniveau, når du ønsker at enten hæve eller sænke fod- og hovedenden på din seng, hvilket kan gøres med en trådløs fjernbetjening, der naturligvis følger med. Der er desuden også blevet installeret en såkaldt nakkeløft-funktion i denne luksusseng fra Kinnabädden, som giver et ekstra vip i toppen, der giver samme komfort som en pude.

Cooltex-skum

Den primære madras i sengen er desuden blevet udstyret med Cooltex-skum, der har den fordel, at der er tale om temperaturfølsomt skum, så både kan tilpasse sig i din krops og dit soveværelses temperatur, hvorfor madrassen er i stand til at både opbevare og frigive varme efter behov. Det er selvfølgelig en såkaldt springmadras, der er tale om, som er blevet udstyret med pocketfjedre, der både skaber opdrift og samtidig også sørger for, at du får en sund, behagelig liggeposition i sengen. Du er samtidig også garanteret, at typiske trykpunkter udsættes for et minimalt modtryk, så du er sikret en behagelig og dyb søvn.

Venus Mayan – Elevationsseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 32.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du synes den ovenstående seng virker appellerende, men du alligevel er af den opfattelse, at der alligevel mangler en smule, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at elske Venus Mayan, der bedst kan betragtes som værende en videreudvikling af den ovenstående Venus-seng. Det skyldes nemlig, at sengen er blevet udstyret med en helt særlig typer af topmadras, der går under navnet Mayan Green. Der er tale om en helt og aldeles unik topmadras, og det skyldes nemlig, at Mayan Green er en topmadras er verdens eneste topmadras, der er fremstillet af 100% organisk naturlex.

Én af fordelene ved at vælge en topmadras med naturlatex er blandt andet, at den er særdeles allergivenlig, hvilket også er ensbetydende med, at alle kan sove på den respektive madras uden, at skulle være baneg for gener. Det er selvfølgelig ikke kun som følge af topmadrassen, at du bør investere i en luksusseng som Venus Mayan, for det er også en seng, der kommer med elevation. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du selv har muligheden for at indstille sengen til at have en stilling og position, der passer perfekt til enten din foretrukne soveposition eller den aktivitet, du ønsker at foretage dig.

Pocket-fjedre

Det er naturligvis også værd at understrege, at springmadrassen i denne elevationsseng er blevet udstyret med pocket-fjedre, hvilket er ensbetydende med, at du er garanteret en god støtte og komfort. Mellem fjedrene er madrassen blevet udstyret med såkaldt Cooltex-polstring, der er en unik form for polstring, der er kølende og temperaturregulerende. Det er selvfølgelig med til at sikre, at sengen kan tilpasse sig til både din krops og værelses temperatur, hvilket også betyder, at madrassen er i stand til at ventilere og afgive varme, når der er behov for det. Skummet har desuden også en længere levetid end andet polstring.

Anatomic Diamant – Elevationsseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 45.330 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du bestemt ikke ønsker at gå på kompromis med din kommende seng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Anatomic Diamant, der er en elevationsseng, der bestemt må siges at befinde sig i den absolutte luksusklasse. Sengen kan bryste sig af en meget blød karakter og har samtidig også en formidabel formbarhed, hvilket også er ensbetydende med, at du er garanteret at kunne få lige netop dén støtte og komfort, som du har brug for. Hele sengen er udviklet og produceret her i Danmark, hvilket er med til at garantere en høj kvalitet.

Madrassen i denne seng udgøres af intet mindre end fire lag. Det er alle lag, der primært har fokus på at støtte nakke, skuldre og lænd. Det øverste lag i madrassen er bestående af Waterlily Visco, der er et materiale, der er i stand til at tilpasse sig efter din krop og dermed også i stand til at tilpasse sig efter din egen liggeposition, hvilket betyder, at du er sikret en perfekt overfladeblødhed og liggeposition. Ydermere, så består den også af tre trykfordelingslag, hvilket blandt andet inkluderer et lag med luftlommer, et lag med pocket-fjedre inddelt i fem komfortzoner og et lag bestående af Waterlily-bæreskum.

CLIMA-topmadras

Anatomic Diamant er desuden en elevationsseng, der bliver leveret med en rigtig lækker CLIMA-topmadras, der er opbygget med en trykaflastende skumkerne, hvilket betyder, at den også har en indbygget temperaturkontrol. Det er selvfølgelig ensbetydende med, at den både er i stand til at opbevare og frigøre varme eller kulde, så du hele tiden er garanteret en optimal sovetemperatur, der er reguleret efter både din kropstemperatur og ligeledes også temperaturen i lokalet. Topmadrassen er desuden betrukket med et stretch-stof, der indeholder bambusfibre, som skaber et silkeblødt betræk med kølende effekt. Siderne på betrækker et opbygget med 3D-tekstil, der sikrer en optimal ventilation.

Anatomic Diamant – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 34.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis ikke din næste seng skal være en elevationsseng, så kan du i stedet vælge at se nærmere på Anatomic Diamant, der er en særdeles lækker kontinentalseng. Det er en seng, der kan bryste sig af, at være i en absolut særklasse inden for kontinentalsenge, hvilket også er ensbetydende med, at hvert eneste niveau i sengen er blevet opbygget af kvalitetsmaterialer, der tilsammen er med til at skabe en kombination, der er med til at sikre dig en enestående søvnoplevelse. Selve sengen bliver produceret i Belgien, der længe har været kendt for deres særlige evner til at producere senge af særdeles høj kvalitet.

Springmadrassen i denne seng er naturligvis udstyret med pocket-fjedre, der er den fjedreform, der passer til langt de fleste danskere, da det passer til personer, der vejer op til 95 kg. Omkring fjedrelaget i denne springmadras er der ligeledes blevet placeret 35 mm. latex på hver side af madrassen. Latex er et særligt elastisk materiale, som gør, at du får den optimale komfort fra springmadrassen, da elasticiteten lige netop er med til at sikre komfort, støtte og udnyttelse af dine fjedre. Latex er med til at forbedre søvnmiljøet, da det øger ventilationen i madrassen, som giver en mere optimal temperatur.

Oeko-Tex og Rainforest Alliance

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Anatomic Diamant bliver leveret med en Mayan Green-topmadras, der er én af de absolut bedste topmadrasser på det danske marked. Ikke nok med, at den kan bryste sig af en fantastisk komfort og fleksibilitet, men samtidig er det også en topmadras, der kan bryste sig af at være 100% organisk certificeret og CO2-neutral, da kernen er fremstillet af 100% naturligt latex. Det er også ensbetydende med, at der er tale om en topmadras, der kommer med en certifikater som Oeko-Tex og Rainforest Alliance. Det skal desuden også siges, at kernen er hele 6 cm. høj.

Venus – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 15.499 kr. hos Bedre Nætter

Venus er en opgraderet version af Venus-sengen, der naturligvis også kommer fra Kinnabädden. Det er også ensbetydende med, at der er tale om en seng, der er baseret på et særdeles godt grundlag, da fundamentet fra den succesfulde og meget populære Venus-seng er blevet overført til Venus, der er blevet opgraderet på et bredt spektrum af forskellige punkter. Derfor er du også garanteret, at der er tale om en særdeles lækker og komfortabel kontinentalseng, der bestemt kvalificere sig som værende en moderne luksusseng, der kan give dig en særdeles komfortabel søvn, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at affjedring er noget, der er særdeles vigtigt, når du skal vælge en ny seng og gerne vil sikre dig, at du ender med at vælge en god seng. I langt de fleste springmadrasser finder du enten pocket-fjedre eller multipocket-fjedre, men i Venus er der blevet installeret såkaldte Smartpocket-fjedre, der kan sikre en bedre og mere individuel støtte. En Smartpocket-fjeder er en kombination af en pocket-fjeder og en multipocket-fjeder, der kombinere de bedste aspekter af de to typer af fjedre. Mellem fjedrene finder du desuden såkaldt Cooltex-skum, der er både ventilerende og afkølende.

Latex eller Celcius topmadras

Det er ikke kun springmadrassen i Venus, der er blevet opgraderet, for det er ligeledes også noget, der gør sig gældende i forhold til topmadrassen. Du får muligheden for at vælge mellem to forskellige typer af topmadrasser, hvis du vælger at investere i en Venus-kontinentalseng – du kan enten vælge en topmadras med en kerne, der er fremstillet af Celcius eller du kan i stedet vælge en kerne, der er fremstillet af Latex. Derfor er det naturligvis også op til dig selv at vurdere, hvorvidt du vil foretrække en topmadras med en kerne af Latex eller Celcius (kaldes også for Memory Foam).

Senses – Kontinentalseng – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 13.999 kr. hos Bedre Nætter

Senses er – uden tvivl – en kvalitetsrigtig og særdeles komfortabel kontinentalseng, da den blandt andet kan bryste sig af, at være dobbeltaffjedret og oven i købet også bliver leveret med en sengeramme, der er blevet fremstillet af svensk fyrretræ, hvilket ligeledes også sikrer, at det er en både flot og indbydende seng, der er en æstetisk fryd for øjet. Det er dog ikke kun udseendet, der er særdeles flot, for det er naturligvis også en seng, der kan sikre dig en særdeles god komfort, så du dermed også kan være sikker på, at du kommer til at sove uhyre godt nat efter nat.

Én af de ting, der er med til at få Senses til for alvor at skille sig ud fra mængden af øvrige kontinentalsenge og dermed også dét, der er med til at gøre det til en luksusseng er, at den er bygget af to madrasser i én, eftersom madrassen er en såkaldt dobbeltaffjedret model, der er med til at sikre dig en suveræn liggekomfort. Det betyder også, at du øverst finder en springmadras med pocket-fjedre, der kan skabe opdrift, mens du nederst finder en boxmadras, der bedst kan betragtes som værende en platform for resten af sengen og resten af madrasserne.

Latex eller Celcius topmadras

Hvis du vælger at investere i en Senses kontinentalseng, så får du ligeledes muligheden for at vælge mellem to typer af topmadrasser, hvilket naturligvis tæller en topmadras, der er udstyret med en kerne af Celcius eller derimod en topmadras, der kommer med en kerne af Latex. Derfor får du også muligheden for at vælge en topmadras, der er skræddersyet til dine behov og som samtidig også understøtter de øvrige madrasser, der udgør den lækre seng. Celcius er kendt for at være i stand til at forme sig efter din krop, mens latex er derimod er kendt for at skubbe tilbage og dermed give god støtte.

Venus Diamant – Boxmadras – 180 x 210 cm

BEDSTE PRIS: 19.999 kr. hos Bedre Nætter

Indtil videre er du blevet præsenteret for både en række forskellige elevationssenge såvel som et udvalg af kontinentalsenge. Hvis ikke du er interesseret i nogle af disse senge, så skal du naturligvis i stedet vælge at se i retning af en luksuriøs boxmadras, der – på trods af, at mange er af den opfattelse, at det ikke er muligt – kan give dig en sublim komfort, så du dermed er garanteret en rigtig god søvn – nat efter nat. I et sådant tilfælde kunne Venus Diamant meget vel være et oplagt bud på en seng, der kunne være tiltalende for dit vedkommende og måske endda også det rette valg.

Venus Diamant er en boxmadras, der kan bryste sig af, at være udstyret med en laginddelt madras, der blandt andet byder på fremragende trykaflastende kvaliteter. Hvad der dog særligt er relevant er, at madrassen er blevet inddelt i intet mindre end fire forskellige lag, hvilket er med til at sikre dig en optimal komfort. Alle fire lag kan naturligvis bryste sig af, at være både overvejede og omhyggeligt designet, så du dermed er garanteret en god nattesøvn. Det er derfor en boxmadras for dig, der ønsker en luksuriøs og kvalitetsrigtig boxmadras, der giver en god søvnoplevelse. Pocket-fjedrene kombineret med det nyudviklede Waterlily Visco-materiale giver en sublim nattesøvn.

Stabilt og behageligt sovemiljø

Selvom der er tale om en boxmadras, så medfølger der naturligvis også en rigtig lækker topmadras, hvis du vælger at investere i en Venus Diamant. Det er dog ikke en hvilken som helst topmadras, der medfølger, da der derimod er tale om en CLIMA-topmadras, der er i stand til at regulere temperaturen i henhold til temperaturen af både din krop og ligeledes også temperaturen i lokalet. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at der er tale om en topmadras, der er i stand til at sikre dig, at du får et stabilt og behageligt sovemiljø – og det er altsammen den trykaflastende skumkerne i CLIMA-topmadrassen, der kan sikre dette.

Hvilke faktorer har relevans for valget af din kommende seng?

Hvis du står over for købet af en ny seng, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige faktorer, der skal tages op til overvejelse, inden du kan tage den endelige beslutning. På trods af, at der er mange forskellige parametre, du bør tage op til overvejelse i forbindelse med et kommende sengekøb, så er det selvfølgelig slet ikke alle parametre, der har lige stor relevans for dit endelige valg, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at holde fokus på de mest essentielle faktorer først. De nedenstående faktorer er noget af det mest vitale at tage stilling til:

Hvilken størrelse er det rette valg for dig?

Noget af det første, du skal sørge for at tage stilling til i forbindelse med valget af din kommende seng er, hvad der kan betragtes som værende den rette størrelse for dit vedkommende. Der skal nemlig ikke lægges skjul på, at sengens størrelse er noget, der spiller en meget stor rolle i forbindelse med, hvor godt og komfortabelt, du kommer til at sove i den respektive seng. Der er mange, der er opmærksomme på, at længden af deres seng selvfølgelig har stor relevans, da de gerne vil undgå at sove med deres fødder stikkende ud over sengen, fordi den købte seng er for kort.

Selvom langt de fleste ganske udmærket er klar over, at det er særdeles vigtigt, at de sørger for ikke at investere i en seng, der er for kort til dem, så er der – desværre – rigtig mange danskere, der har en tendens til at glemme, at det er mindst lige så vigtigt, at deres seng også har en rigtig god bredde. Hvis du ikke har muligheden for at kunne brede dig i sengen, så vil du dermed også opleve, at du ender med at sove i en seng, der er alt for smal – og det vil selvfølgelig har en negativ indflydelse på din soveoplevelse.

Tænk over størrelsen

Hvis din kommende seng udelukkende skal kunne rumme dig selv, så bør du sørge for at vælge en seng, der har en bredde, der lyder på minimum 90 cm. og ligeledes også en længde, der lyder på minimum 200 cm. Hvis du derimod har brug for at brede dig mere ud om natten, så kan du i stedet vælge at investere i en såkaldt trekvartseng, der måler 140 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Skal du sove sammen med en partner, så bør du vælge en dobbeltseng, der har en bredde, der lyder på mindst 180 cm. og en længde, der lyder på mindst 200 cm.

Hvilken fasthed er den rette for din madras?

Det er desuden også særdeles vigtigt, at du sørger for at investere i en seng, der bliver leveret med én eller flere madrasser med den helt rette fasthed. Det skyldes naturligvis, at madrassens fasthed spiller en særdeles stor rolle i forbindelse med, hvor du kommer til at sove om natten, hvorfor du naturligvis også skal sørge for at vælge lige netop dén fasthed, der er den rette for dit vedkommende og som giver dig den bedste nattesøvn. Det er heldigvis ikke synderligt vanskeligt at vælge den rette fasthed i din madras, da det nemlig er noget, der afgøres af din vægt.

Under 75 kg – Medium fasthed og pocket-fjedre:

Hvis du vejer mindre end 75 kg., så anbefales det at investere i en madras, der er udstyret med pocket-fjedre og en medium fasthed. Det er en kombination, der vil være den mest optimale for langt de fleste, der vejer mindre end 75 kg. Der er mange, der er af den opfattelse, at multipocket-fjedre er et bedre valg, men hvis du vælger multipocket-fjedre til en madras med en medium fasthed, der er henvendt til personer, der vejer mindre end 75 kg., så vil du opleve, at den bliver for fast og dermed vil den også ende med at blive ukomfortabel at sove på.

75 kg til 95 kg – Fast fasthed og pocket-fjedre:

Hvis du i stedet vejer mellem 75 kg. og 95 kg., så vil du i stedet opleve, at du er meget bedre stillet ved at vælge en seng, der er udstyret med en madras, der kommer med pocket-fjedre og en fast fasthed. Har du en vægt, der befinder sig i dette spænd, så vil du opleve at en sådan madras vil kunne understøtte din krop en rigtig god måde, så du dermed ikke kommer til at vågne op med ømme lemmer og en følelse af, at du ikke har fået sovet ordentligt ud. Derfor bør du fokusere på en madras med fast fasthed og pocket-fjedre.

Over 95 kg – Fast fasthed og multipocket-fjedre:

Har du i stedet en vægt, der lyder på den anden side af 95 kg., så anbefales det på kraftigste vis, at du i stedet vælger at investere i en seng hvortil der medfølger en madras, der er blevet udstyret med multipocket-fjedre og som ligeledes også kan bryste sig af en fast fasthed. Den særlige fordel ved at vælge multipocket-fjedre, hvis du vejer mere end 95 kg. er, at du får dobbelt så mange fjedre sammenlignet med pocket-fjedre. Den større mængde af fjedre er ensbetydende med, at madrassen bliver fastere og det er også med til at sikre, at det er komfortabelt at sove på den respektive madras, hvis du vejer +95 kg.

Vælg den rette type af seng

Der findes et bredt spektrum af forskellige typer af senge på det danske marked, der varierer i forhold til en lang række faktorer. Derfor findes der selvfølgelig også en række typer af senge, der passer til ethvert behov. Det er dog vigtigt at understrege, at du skal sørge for at vælge en seng, der stemmer godt overens med både dine forskellige præferencer og ligeledes også dine forskellige behov. Hvis du er i tvivl om, hvilken type af seng, der er den rette for dit vedkommende, så finder du nedenfor en god præsentation af de tre mest populære sengetyper på det danske marked.

Boxmadras:

Boxmadrassen er én af de mest købte og dermed også én af de mest populære typer af senge på det danske marked. Det skyldes med garanti også, at det er en sengetyper, der er relativt billig at anskaffe sig, hvilket med garanti også er meget af hovedårsagen til, at mange danskere vælger at købe lige netop denne type af seng. Det handler dog i lige så høj grad om, at det er en seng, der er nem at have med at gøre, da der blot skal monteres fire ben på madrassen, hvorefter der faktisk er tale om en 100% funktionsdygtig seng.

Elevationsseng:

Elevationssengen er desuden også en særdeles populær seng blandt de danske sengekøbere. I denne forbindelse er der mulighed for at vælge mellem to forskellige typer af elevationssenge, da du enten kan vælge en seng med boxelevation eller derimod en seng med kontinentalelevation. En elevationsseng giver dig muligheden for at justere på både hoved- og fodende på din seng, hvilket selvfølgelig giver dig en lang række forskellige muligheder i forbindelse med indstilling af sengen. Det giver dig både muligheden for at opnå lige netop dén soveposition, du foretrækker, men samtidig giver det dig også gode muligheder, hvis du godt kan lide at læse eller se TV i sengen.

Kontinentalseng:

En kontinentalseng er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil have en seng, der både kan sikre dig en rigtig høj søvnkvalitet, men som samtidig også bærer præg af et særdeles flot udseende. En kontinentalseng har en meget unik opbygning, eftersom den er bestående af en boxmadras som bund, mens det midterste lag er en springmadras og oftest vil det øverste lag samtidig også være en topmadras. Det er en seng, der i høj grad er kendt for at kunne sikre en helt særlig komfort som følge af de flere lag af madrasser. Kontinentalsengen er også god for dig, der ønsker at undgå revnen i midten af sengen.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.