Lysterapilampe test: Sådan finder du den bedste til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du også svært ved at komme igennem en lang og mørk vinter? Og gisper du allerede efter forår, sommer og lange lyse dage, når du tænder det første adventslys kort før jul? Så er vi – mindst – to! I denne lysterapilampe test guider vi dig til det helt rigtige valg for dig, når det kommer til dit valg af wake up lampe.

Mange af os lider af en vinterdepression, som typisk udløses af, at man får for lidt lys. Lyset påvirker nemlig stoffet serotonin i vores hjerne, og har vi for lidt serotonin, kan resultatet være, at vi bliver deprimerede og energiforladte. Afledte effekter af dette kan være irritation, øget appetit og et stort (større) behov for søvn.

Den umiddelbare løsning er selvfølgelig, at vi kommer ud i lyset, når det er muligt. Men da mange af os passer et job mellem kl. 8 og 16, er det lettere sagt end gjort at få noget frisk luft og nærende dagslys i hverdagene. Ikke mindst hvis man arbejder indendørs.

Men der er som bekendt en løsning på de fleste udfordringer. Søg lyset i hverdagen, når du har fri – eller i weekenden. Skab dig nogle gode belysningsforhold i din bolig, hvis det er muligt? Eller vælg den måske nemmeste og billigste løsning: køb dig en lysterapilampe.

Testsektionen.dk har derfor i denne lysterapilampe test valgt at kigge på et udsnit af de lysterapilamper, der er på markedet – og som via lysterapi kan hjælpe dig igennem den mørke tid på året. Vi har researchet markedet og fundet nogle af de bedste lysterapilamper ud fra anmeldelser, features og pris, således at du kan danne dig et overblik og træffe det bedste valg til lige præcis dit behov.

Produktoversigt

ForhandlerModelMål (cm)VægtLysstyrkeStrømforbrugPris
Beurer TL3024 x 16 x 30,3 kg10000 lux5 W370,-
Beurer TL4127 x 21 x 80,6 kg10000 lux10 W598,-
Beurer TL10034 x 37 x 201,5 kg10000 lux36 W1.198,-
Innolux Kubo59 x 38 x 223,3 kg10000 lux2 x 36 W1.795,-
NeedLite NL100146 x 10 x 101,9 kg10000 lux10 W2.975,-

Kort om lampernes lysstyrke (lux)

De 10.000 lux, som alle lysterapilamper i lysterapilampe testen afgiver, svarer i store træk til det sollys, som vi får så lidt af i den mørke og kolde del af året. For at få den fulde effekt af lamperne skal du dog være meget opmærksom på, i hvilken afstand fra dit synsfelt producenterne anbefaler, du stiller lamperne. Hvis anbefalingen fx er 20 cm’s afstand for at opnå de 10.000 lux, kan den dobbelte afstand fx godt reducere lysstyrken med 75%. Så husk at tjekke vejledningen grundigt!


Beurer TL30 lysterapilampe

lysterapilampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
403 kr.
Set til
432 kr.
Set til
432 kr.
Set til
494 kr.
Set til
599 kr.
Set til
549 kr.

Denne Beurer lysterapilampe er en handy og let lille følgesvend, som kan supplere den smule sollys, du måske selv kan nå at opfange i de mørke måneder af året.

Beurer TL30 er på størrelse med en iPad eller anden tablet, dvs. ca. 24 x 16 cm, hvoraf det meste af arealet er oplyst. Den er derfor let at medbringe overalt i det medfølgende etui.

Betjeningen er helt enkel med blot en tænd og sluk-knap. Ved hjælp af den medfølgende holder kan denne dagslyslampe placeres enten lodret eller vandret efter behov og ønsker. Derfor har vi også valgt at have den med i vores lysterapilampe test.


Beurer TL41 medicinsk lysterapilampe

lysterapi lampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
552 kr.
Set til
699 kr.

Andet skud på stammen i denne lysterapilampe test er også fra tyske Beurer, som i 2019 havde 100-års jubilæum. Beurer har fra den spæde start specialiseret sig i produkter indenfor området sundhed og velvære, og de er derfor en betydelig spiller på markedet for bl.a. lysterapiprodukter.

Beurer TL41 simulerer sollysets 10.000 lux, og gør det uden at flimre og selvfølgeligt uden brug af de skadelige UV-stråler. Der er i modsætning til forgængeren TL40 anvendt LED-lys i TL41. Det er dermed et godt lys mod vinterdepression.

Lysterapilampen står meget stabilt på et bord e.l., og den er meget mobil med sine kun ca. 27 x 21 x 8 cm. Den kompakte størrelse gør, at den let kan være i din taske, når du er på farten.


Beurer TL100 lysterapilampe

bedste lysterapilampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1297 kr.
Set til
1297 kr.
Set til
1297 kr.

En af storebrødrene i Beurers TL-serie hedder TL100, og denne terapilampe har en del flere faciliteter end både Beurer TL30 og TL41. Der er fx 256 forskellige farver indbygget, så du kan vælge den farve, der passer bedst til dit humør – eller til dit tøj for den sags skyld!

Der er endvidere 10 forskellige lysniveauer at vælge imellem, og den indbyggede timer gør det muligt at forudindstille den tid, du vil være i lysterapi. Timeren kan indstilles i fem individuelle trin fra et kvarter til to timer. Ganske smart!

Beurer har udviklet en app, Beurer LightUp, som kan bruges sammen med lysterapilampen. Og app’en er udviklet til både iOS og Android-telefoner eller -tablets.


Innolux Kubo lysterapilampe

lysterapilampe test

→ Set hos Whiteaway.dk til 1.795 kroner

Man er ikke i tvivl om, at denne Kubo lysterapilampe er udsprunget fra en designers hånd. Endda en af Finlands bedste af slagsen. Navnet er Eero Aarnio. Den nu 86-årige designer er kendt – og ikke mindst anerkendt – for sine moderne møbeldesigns. Specielt for den ikoniske stol, Ball Chair, som vi ofte ser på dansk TV …

Innolux Kubo er lækkert, eksklusivt design, der passer ind i enhver sammenhæng i hjemmet. De hvide elementer, som leder tankerne hen på svævende isterninger, er tidløse, funktionelle og lette at anbringe, hvor det ønskes.

Afhængigt af, hvor langt man sidder fra denne lysterapilampe, har den en lysstyrke på op til 10.000 lux. Med sine godt 3 kg er lampen i den tunge ende, når det gælder vægten – men i den lette ende, når det gælder lys mod vinterdepression og skabelse af positiv energi.

Innolux Kubo forventes af have en brændetid (dvs. levetid) på ca. 10.000 timer. Ved en times dagligt brug i vintermånederne er der således lysterapi til mange, mange år i denne lampe.


NeedLite NL1001

bedst i test lysterapilampe

→ Set hos Skousen.dk til 2.975 kroner

Hvis du er typen, der har svært ved at indføre og gennemføre nye daglige rutiner – enten på grund af travlhed eller glemsomhed – så er dette lampesæt løsningen for dig! Her skal du ikke finde en halv eller hel time dagligt for at få dig lidt energiskabende lys mod vinterdepression. Har du en fast arbejdsplads, placerer du blot de to lamper på dit skrivebord eller lignende. Og de er ikke større end de kan flyttes, hvis du er mobil på dit job.

Så her er muligheden for at få en praktisk arbejdslampe – nej, faktisk to – kombineret med den livgivende lysterapi.

Designet er dansk, elegant og tidløst og passer ind alle steder, hvor der er plads. Men de 10 x 10 cm i grundflade bør ikke give pladsproblemer ret mange steder.

De to lamper i denne lysterapilampe test sammen gør, at der ikke kastes generende skygger, mens du arbejder. Lamperne tændes og slukkes via et funktionelt touch-system. Er du den mere nørdede type, kan du hente app’en fra Needlite til din smartphone. Det giver dig mulighed for bl.a. at tænde og slukke lamperne og justere lysstyrken – men allerbedst og vigtigst kan app’en give dig en feedback på, hvor meget dagslys, du har fået i løbet af arbejdsdagen. Det er en virkelig smart facilitet.


Philips HF3430/01 lysterapilampe

lampe lysterapi

Philips lysterapi adskiller sig i denne model fra andre af lysterapilampe testens lamper ved det blålige lys, som Philips markedsføringsmæssigt kaldes Intense Blue. Med blot 200 lux formår Philips således at opnå en tilsvarende effekt som terapilamper med hvidt lys på 10.000 lux.

Philips HF3430/01 placeres en armslængde fra dine øjne og med ca. en halv times brug hver dag, opnår du den ønskede effekt. Dvs. større energi og bedre humør m.m.

HF3430/01 fylder ikke meget i landskabet med sine knap 15 x 15 x 4 cm, så der er ingen undskyldning for at pakke den ned sammen med din øvrige bagage, når du er på farten. Eller på arbejde i de mørke måneder.

Der er et genopladeligt batteri i lampen. Fuldt opladet er kapaciteten ca. en times lys mod vinterdepression, hvilket svarer til et par dages behandlinger.


Lysterapilampe test 2019

Føler du dig træt og energiforladt? Er det særligt i vintermånederne, du mister humøret og energien? Så er der heldigvis en løsning. Det er nemlig blevet bevist, at lysterapilamper har en gavnlig effekt på personer, der på den ene eller anden måde lider af vinterdepression. Det har nemlig vist sig, at solens lys og stråler har en effekt på humør- og energiniveau for de fleste mennesker. Lysterapilamper er derfor skabt med formålet om at give samme virkning som solens stråler.

Hvis du er på jagt efter en lysterapilampe, er du sikkert stødt ind i et problem: det store udvalg. Der findes mange forskellige lysterapilamper – og hvilken en skal man så lige vælge? Denne lysterapilampe test beskriver nogle af de førende lysterapilamper på markedet. Du bliver klogere på de forskellige lampers egenskaber og priser, så du er velinformeret, når du selv skal ud og investere.


Beurer lysterapilampe – model TL30

Lysterapilampe test

Beurer er et anerkendt mærke, der udvikler redskaber inden for sundhed og velvære. Lysterapilampen Beurer TL30, som vi har med i denne lysterapilampe test, er et oplagt valg til dig, der mangler energi om vinteren. Lysterapilampen simulerer nemlig sollys, hvilket kan være medvirkende til at give dig mere energi. Med lysterapilampen Beurer TL30 får du en lampe, der kan være med til at give dig mere energi eller hjælpe på dit humør, hvis du føler dig nedtrykt.

Beurer TL30 er en meget brugervenlig lysterapilampe, idet den er let at betjene. Der er nemlig kun en knap, du som forbruger skal forholde dig til. Beurer TL30 er desuden certificeret som et medicinsk produkt, og så er den fri for flimmer og UV-stråling.

Tag lysterapilampen med på rejsen

Der findes et hav af forskellige lysterapilamper, så hvad er det lige, der gør Beurer TL30-lampen speciel? Beurer TL30 er ideel for dig, der gerne vil have lampen med dig på farten eller på rejser. Der medfølger nemlig et filtetui, når du køber lysterapilampen.

Dette etui gør, at Beurer TL30 kan tages med overalt, uden at du risikerer at beskadige lampen. Det er dog ikke kun en rejselysterapilampe. Lampen fungerer lige så fint på skrivebordet, natbordet eller reolen. Beurer TL30 kan både stå lodret eller ligge vandret – det er op til dig, hvad du foretrækker.
Med Beurer TL30 får du en lysterapilampe, der kan det meste, til en fornuftig pris.


Beurer lysterapilampe – model TL40

Bedst i test lysterapilampe

Beurer skaber som sagt anerkendte produkter til hjælp eller forbedring af sundhed og velvære. Ud over den førstnævnte lysterapilampe finder man også modellen Beurer TL40. Denne lysterapilampe er ligeledes yderst hjælpsom, hvis man lider af vinterdepression eller blot føler sig træt og energiforladt om vinteren.

Beurer TL40 fungerer nemlig ligesom solens stråler, da den forsøger at simulere sollys. Med Beurer TL40 har du mulighed for at hænge lysterapilampen op på væggen. Du kan da også vælge at sætte den på dit skrivebord eller lignende. Beurer TL40 giver nemlig mulighed for begge løsninger. Denne lysterapilampe er yderst brugervenlig.

Den har nemlig ikke en masse forvirrende knapper, du som forbruger skal forholde dig til. Der er bare en knap, der tænder og slukker for lampen.

Et godt produkt til prisen

Beurer TL40 er til den prisbevidste forbruger, der stadig ønsker et godt produkt. Lysterapilampen er nemlig medicinsk godkendt. Det betyder, at der er foretaget undersøgelser, der redegør for produktets medicinske effekt. Beurer TL40 skal bruges et sted mellem 30 og 60 minutter om dagen for at opnå den optimale effekt. Beurer TL40 er desuden fri for både flimmer og UV-stråler.


Philips lysterapilampe – EnergyUp Energy Lighttest af lysterapilampe

→ 1.599 kroner hos Coop.dk

Philips EnergyUp lysterapilampe, som vi kommer til nu i denne lysterapilampe test, hjælper med at forebygge og behandle den følelse, du måske oplever, når vinterens mørke og kulde trænger sig på. Philips’ lysterapilampe giver energi, ligesom solen gør. Det anbefales, at du bruger Philips’ lysterapilampe i 20-30 minutter hver dag i vinterhalvåret, hvis du har problemer med humøret eller energiniveauet.

Ved blot at bruge denne lysterapilampe en halv time om dagen vil du opleve, at du får mere energi og overskud. Lampen er nemlig blevet klinisk testet, hvorfor det nu er dokumenteret, at lampen er med til at forhøje forbrugerens energiniveau. Med Philips EnergyUp har du mulighed for at føle solens stråler, selv i de mørkeste og koldeste måneder af året.

Kvalitet i et stilrent design

Lysterapilampen fra Philips er i den dyre skala i forhold til lysterapilamper, og dette skinner særligt igennem i forhold til lampens design og stilmæssige udtryk. Det er nemlig ingen skam at have Philips EnergyUp stående i hjemmet. Den er nemlig udviklet i et lækkert stilrent design, der går rent ind hos de fleste. Philips’ lysterapilampe EnergyUp er for dig, der mister energi, når vinteren sparker ind – og som samtidig ønsker en lysterapilampe af høj kvalitet i et stilrent og lækkert design.


Beurer lysterapilampe – TL80lysterapilampetest

→ 1.599 kroner hos Coop.dk

Som allerede nævnt er Beurer et af de førende mærker inden for lysterapilamper. Den næste lysterapilampe er derfor ligeledes fra Beurer. Denne gang er det modellen TL80, der skal tages et nærmere kig på. Beurer TL80 er ligesom de øvrige lysterapilamper udviklet til at give vinterdepressionen et ordentligt spark bagi. Lysterapilampen er nemlig udviklet til at give samme effekt som solens stråler.

Personer, der føler sig deprimeret eller energiforladte om vinteren, vil kunne få gavn af at bruge en sådan lampe. Beurer TL80 er nemlig med til at give det lys, som nogle personer mangler i vintermånederne.

Denne lysterapilampe er dog ikke kun udviklet til personer, der allerede føler sig energiforladte, deprimeret eller trætte. Beurer TL80 kan også anvendes forebyggende. Ved at bruge lysterapilampen 30-60 minutter om dagen vil du hurtigt opleve en effekt i forhold til dit humør og din energi.

Lysterapilampen er let at betjene

Der er ingen grund til at frygte elektronikken, når du giver dig i kast med at bruge lysterapilampen fra Beurer. Den er nemlig udviklet således, at den er utrolig nem at betjene. Der er nemlig kun én knap, du som forbruger skal forholde dig til – og det er tænd/sluk-knappen. Derudover tilbyder Beurer TL80-lysterapilampen mulighed for at indstille hældningen af lampen, så lampen rammer dig bedst muligt.


Sunrise System SollyslampeBedste lysterapilampe

→ 1.349 kroner hos Coolstuff.dk

Med wake up lampen fra Sunrise System i denne lysterapilampe test får du både en lysterapilampe og en solopgangssimulator i én og samme lampe. Dette er muligt, idet lampen er udviklet med LED-pærer i stedet for glødepærer.

Sollyslampen fra Sunrise System hjælper både mod vinterdepression, træthed og lavt energiniveau – såvel som at den hjælper med at få dig op og ud af sengen om morgenen.

Rigtig mange oplever nemlig at have svært ved at komme ud af sengen, når det begynder at blive koldt og mørkt udenfor. Dette problem afhjælper lampen fra Sunrise System.

Denne sollyslampe kræver en smule mere teknisk snilde end de øvrige lysterapilamper, der er nævnt i denne testguide. Dette skyldes, at du kan indstille lampen i forhold til, hvornår du ønsker at stå op, og hvor lang en solopgang, du ønsker.

Snyd hjernen gladere

Princippet bag sollyslamper og lysterapilamper er, at de forsøger at snyde hjernen. Når det er mørkt, producerer hjernen nemlig melatonin, hvilket er med til at fremme søvn og træthed. Sollys er med til at hæmme produktionen af melatonin.

Det er derfor, at en lysterapilampe kan være med til at gøre dig mindre træt og energiforladt om vinteren, når det er mørkt udenfor. Man kan derfor sige, at hjernen bliver snydt til at tro, at det er lyst udenfor om morgenen, hvis man bruger en sollyslampe som den fra Sunrise System.


Philips EnergiUp lysterapilampeLysterapilampe bedst i test

→ 1.895 kroner hos Coop.dk

Denne lysterapilampe fra Philips er ligesom de øvrige lamper udviklet til at bekæmpe vinterdepression og træthed. Lampen giver dig nemlig samme følelse, som du oplever, når du får rigtigt sollys.

Dette er med til at sende signaler til hjernen, der gør dig mere frisk, veloplagt og energifyldt. Lysterapilampen EnergiUp fra Philips er således til dig, der ønsker at højne dit humør og energiniveau i de mørke og kolde vintermåneder.

Fordelen ved denne lysterapilampe er, at du kun behøver bruge den i 20-30 minutter om dagen for, at den har en effekt på dit humør og energiniveau. Du kan derfor nemt rette lampens lysstråler mod dig, når du sidder og læser, ser tv eller surfer på nettet.

Philips EnergiUp er blevet klinisk testet, hvorfor det er blevet dokumenteret, at den har en gavnlig effekt på humør og energiniveau. Lampen er desuden uden UV-stråler og flimmer, så den er sikker for både øjne og hud.

Tag den med på farten

Dét, der adskiller Philips EnergiUp fra mange af de øvrige lysterapilamper, er, at den er nem at transportere og have med sig på farten. Den er nemlig udviklet i en lille kompakt størrelse, der gør den ideel at have med i tasken. Desuden medfølger der et lille etui, der med fordel kan bruges, når lampen skal transporteres fra a til b. Du kan eksempelvis have lampen med på kontoret de dage, hvor du føler dig meget træt og energiforladt.


Vælg den rette lysterapilampe

Det kan være sin sag at vælge den rette lysterapilampe. Der findes nemlig et stort udvalg – og ovenstående lysterapilampe test er blot et udpluk af nogle lysterapilamper fra markedet. Det kan derfor være sin sag at navigere mellem alle de forskellige lysterapilamper, der på overfladen synes at være ens.

Spørgsmålet er derfor, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger din nye lysterapilampe. Først og fremmest skal du være bevidst om, hvor meget du er villig til at give for din lampe.

I teknologiens verden er der ingen tvivl om, at pris og kvalitet i langt de fleste tilfælde hænger godt og grundigt sammen. Det kan derfor være en god investering at købe en kvalitetslysterapilampe.

Det er dog meget naturligt, hvis du tænker, at du godt gad at købe en lidt billigere variant, før du finder den store pengepung frem. Det er naturligvis også en mulighed. Du må bare huske på, at du således skal lægge prisen for den billige lysterapilampe oven i prisen for den dyre kvalitetslampe, du sandsynligvis ender med at købe i sidste ende.

Dit behov er afgørende

Det handler dog i høj grad om dit behov, når du skal købe lysterapilampe. Alle mennesker er forskellige – nogle foretrækker kvalitet, hvorimod andre har det fint med at nøjes med en billigere variant. Der er nemlig rigtig mange mennesker, der klarer sig fint med en billig udgave af den populære lysterapilampe.

Det er nemlig langt fra alle, der bruger deres lysterapilampe hver evig eneste dag. Nogle bruger den kun de dage, hvor de er lidt triste, trætte og energiforladte.

Det kan være, et par gange om ugen eller måneden er nok for dem. Andre derimod er stærkt afhængige af deres lysterapilampe og bruger den flittigt hver evig eneste dag. Hvis det er tilfældet, er det en god ide at have en effektiv lysterapilampe af god kvalitet, hvilket vi har forsøgt at hjælpe dig med i ovenstående lysterapilampe test.


Online vs. fysiske butikker

Du har måske allerede udset dig en lysterapilampe, der matcher dine ønsker og behov. Nu handler det bare om at få den købt. Der er som sådan ikke stor forskel på, om du køber din lysterapilampe online eller i de fysiske butikker – og så alligevel. Der er nemlig nogle enkle fordele og ulemper.

Når du køber din lampe i de fysiske butikker, har du mulighed for at få god vejledning, idet ekspedienten har mulighed for at spørge ind til dine ønsker og behov. Dette må du selv vurdere, når du handler online.

Der er derimod en stor risiko for, at udvalget i de fysiske butikker er langt mindre i forhold til online. Det er nemlig ikke alle udbydere af lysterapilamper, der har en fysisk butik. Du finder derfor et større og mere varieret udvalg ved at handle online.

Fordelen ved at handle online er desuden, at du nemt kan sammenligne priser for det samme produkt fra forskellige webshops. Efter denne lysterapilampe test og nogle simple tips er du klædt godt på til at købe en lysterapilampe, der matcher dine ønsker og behov.


Andre relevante guides, artikler og indlæg

Det kan også være at en varmepude er noget for dig. I vores varmepude test, guider vi dig til det helt rigtige valg. Eller du kan også få et varmetæppe, hvor du finder inspiration i vores varmetæppe test.

Måske en næsetrimmer er noget for dig. Find en ny næsetrimmer i vores næsehårstrimmer test. Eller en almindelig hårtrimmer fra vores hårtrimmer test.

Skal du have gang i en ny hobby, så kan du komme i gang med at sy. Her kan du læse mere om nogle af de bedste symaskiner fra vores symaskine test. Eller find et nyt el løbehjul i vores el løbehjul test.

Har du børn i hjemmet, så skal du ikke gå ned på udstyr. Læs vores væghængt puslebord test eller trampolin test.

Find guides til produkter som giver dig en lettere fritid, eller du kan læse forskellige guides til haveprodukter.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.