Mandolinjern test – Sådan finder du det bedste mandolinjern

0

Med et marked, der bugner af muligheder for at vælge produkter i alle prisklasser og af forskellig kvalitet, kan det være svært at finde ud af, hvilket produkt der på bedste vis dækker dine behov. For det handler ikke altid kun om kvalitet, når du f.eks. skal købe et nyt mandolinjern. Ofte spiller både pris, størrelse og forventninger til mandolinjernets holdbarhed og ydeevne også en rolle. Vi har lavet en test af mandolinjern, så du slipper for at bruge tid på at finde ud af, hvilket jern du bør købe. Vores test tager udgangspunkt i seks forskellige mandolinjern.

Overvejelser inden køb

Inden du køber dit mandolinjern, er der en række overvejelser, du skal have gjort dig, hvis du vil slippe for at komme hjem med det forkerte mandolinjern. Du bør have overvejet følgende:

 • Hvilke behov skal mit nye mandolinjern kunne opfylde?
 • Hvor ofte og til hvad vil jeg anvende mandolinjernet?
 • Hvad må mandolinjernet koste?
 • Hvilke generelle forventninger har jeg til mandolinjernets holdbarhed og kvalitet?

Via vores guide bliver du især klogere på pris og kvalitet, og vi forsøger at finde det mandolinjern, der er bedst.


OXO Good Grips Mandolinjern

test mandolinjern
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
550 kr.

OXO er en af de store producenter, når det gælder mandolinjern, og derfor har de igen fået en plads i vores test. Denne gang præsenterer vi dig for et dyrere mandolinjern, der til gengæld er af bedste kvalitet.

Dette jern har også flere funktioner, så du hyppigere kan anvende jernet, når du laver mad.  OXO Good Grips er den ideelle hjælp til dig, der elsker at trylle i køkkenet. Dette mandolinjern kan hjælpe dig med alt fra perfekte pommes frites og runde løgringe til grøntsager i alle regnbuens farver. OXO Good Grips har følgende funktioner:

 • 17 forskellige tykkelser
 • To julienneblade – lige og bølget
 • Skridsikre fødder og håndtag.

Via en drejeknap på siden kan du indstille dit mandolinjern fra OXO og udnytte de 17 forskellige tykkelser, jernet har. Skal du skære frugt og grønt i stave, så skifter du blot skæret, hvor der også er to tykkelser at vælge mellem. Selve jernet er lavet af plast, og det er derfor nemt at rengøre og vedligeholde. Og så slipper du for, at din mandolinjern glider på bordet, da Good Grips er kendt for sine skridsikre løsninger.

På den måde sikrer du dig bedst mod at ramme skærebrættet, og du får perfekt snittede grøntsager. Når du skal pakke dit mandolinjern sammen, så kan du sætte alle løse dele fast på mandolinjernet, så ingen af delene forsvinder.

Super kvalitet

Når du anvender Good Grips skal du være en smule mere forsigtig. I jernets holder placerer du din grøntsag, og du kører den efterfølgende frem og tilbage på mandolinjernet. På den måde har du fuld kontrol over grøntsagerne, men du skal være forsigtig, så grøntsagen ikke smutter fra dig.

Heldigvis sørger de skridsikre fødder for, at det ikke sker. Good Grips er til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Her får du et jern, der med sine mange funktioner gør din madlavning både sjovere og nemmere, og med kvalitetsknive vil dine grøntsager blive snittet perfekt.

LÆS OGSÅ:  Køkkenmaskine Test - Sådan finder du den bedste køkkenmaskine til dit hjem

Jernet passer til dit køkkenskab, og så er det nemt at skille ad og rengøre. Så er du til kvalitet og holdbarhed, er dette mandolinjern et rigtig godt valg.


Du Chef Mandolinjern

bedste mandolinjern
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1499 kr.

Det tredje jern i vores test er en af de tunge drenge i klassen rent prismæssigt, men til gengæld får du også et mandolinjern ud over det sædvanlige. Lad os starte med jernets flotte design, der er lavet i rustfrit stål. Det giver dig et mandolinjern, der både er pænt at se på, samtidig med at det er særdeles effektivt. Jernets fødder og håndtag er beklædt med blødt gummi, der gør mandolinjernet skridsikkert, når du anvender det i køkkenet.

Der medfølger fire knivblokke i fire forskellige størrelser: to, fire, syv og elleve mm. Disse kan du nemt skifte for at variere tykkelsen på dine grøntsager. Med et mandolinjern fra Du Chef skal du ikke gå på kompromis med jernets ydeevne. Her kan du snitte alle grøntsager, og du kan samtidig anvende det til at skære hårde oste som f.eks. parmesan til salater. Mandolinjernet kan ikke komme i opvaskemaskinen, og det kræver en smule mere tid at rengøre.

Dette mandolinjern er til dig, der ikke vil gå på kompromis med design og kvalitet, og som samtidig gerne vil ofre lidt ekstra kroner på at få disse fordele. I vores test klarer jernet sig glimrende, men vi synes prisen er lige i overkanten i forhold til mandolinjernets samlede værdi. På grund af den høje pris hører jernet til i luksusklassen. Til gengæld kan mandolinjernet uden problemer stå fremme eller passe ind i skabets kroge.


H.W. Larsen Mandolinjern

mandolinjern bedst i test

Coop.dk er forhandler af mandolinjern fra H. W. Larsen. Jernet har et klassisk og enkelt design, og det er velfungerende jern, som de fleste vil synes om. Mandolinjernet er let at anvende, og der medfølger tre knive på en, to og tre mm. Dette mandolinjern gør det nemt at snitte grøntsager i den form, du ønsker.

Du sparer en masse tid ved at anvende et mandolinjern, og med jernets plastikhætte, der beskytter dig mod skærebrættet, kan du nemt snitte dine grøntsager til wokretten eller salaten.

Jernet er lavet af hård plast, og det kan derfor nemt komme i opvaskemaskinen. Dog er der ikke gummi på hverken håndtag eller fødder, hvilket vi synes er en smule ærgerligt. Det bløde gummi gør nemlig mandolinjernet lettere at håndtere, og det er at foretrække, så man ikke miste kontrollen over jernet.

Dette mandolinjern er til dig, der ønsker et simpelt jern, der har de mest gængse funktioner, og som tager dig tilbage til din barndom med et tidløst design. Du får et pladsøkonomisk jern, der kan alt det, som du har brug for.

Jernet scorer desværre ikke topkarakter på grund af manglen på komfort i form af det bløde gummi. Dog producerer H. W. Larsen altid kvalitetsprodukter, der ofte har en lang holdbarhed, uden at knivene bliver sløve og skal skiftes.


Kokkens Mandolinjern fra H. W. Larsen

bedst i test mandolinjern

Det sidste mandolinjern i vores test kommer også fra producenten H. W. Larsen. I dette tilfælde leverer de også et flot og solidt mandolinjern, der egner sig særdeles godt til dig, der elsker at lave mad af høj kvalitet, og med redskaber, som holder i mange år.

LÆS OGSÅ:  Sodastream Test – Find den maskine der er bedst i test

Dette mandolinjern er produceret i rustfrit stål med plastik på både ben og håndtag, så dit jern står godt fast på din bordplade.

Med de ualmindeligt skarpe knive skal man passe på fingrene, men heldigvis er der tænkt over dette. For med dette jern medfølger der en plastikslæde, der beskytter dine fingre mod de skarpe knive. Kokkens mandolinjern består af følgende:

 • En stiv ramme med to håndtag og en skridsikker og vendbar base
 • En glat klinge
 • Fire udskiftelige kamformede skær med henholdsvis to, fire, syv og ti mm afstand mellem bladene
 • En sikkerhedsholder.

Som du kan se, så får du her et mandolinjern, der har det hele, og som også har en udførlig manual, der kan gøre dit arbejde endnu lettere og bedre. Her bliver du guidet gennem jernets funktioner, og samtidig får du tips til, hvordan du skærer og snitter på bedste vis. Vi synes, at dette er en stor fordel for køberen af dette jern, hvilket også betyder, at du får meget for pengene til trods for prisen.

Kokkens Mandolinjern er til dig, der bare elsker at lave mad med kærlighed, og som samtidig går efter et mandolinjern, der pynter i dit køkken. Med en høj kvalitet og et flot design er dette jern det helt rigtige for dig, og vi synes, at du får meget for dine penge, hvis du vælger Kokkens Mandolinjern.


OXO Mandolinjern

mandolinjern test

Det første produkt i vores test er et af de billigere alternativer, som får point for størrelse og anvendelighed. Mandolinjernet fra OXO er et håndholdt jern, der passer godt til både store og små grøntsager. Skal du snitte grøntsager til wokretter eller salater, så er dette mandolinjern et sikkert valg. Til trods for den billige pris på 139 kr., så er mandolinjernet stadigvæk udstyret med et non-slip-håndtag. Håndtaget sørger for, at du har et solidt greb om dit mandolinjern, og at det ikke smutter for dig. Jernet er udstyret med en holder til dine grøntsager, som nænsomt griber fat om både de hårde og bløde af slagsen. Med denne holder sikrer du dine fingre, så du trygt kan anvende mandolinjernet.

Mandolinjernets gode størrelse passer til de fleste køkkener, da det er en smule mindre end mange andre jern. Jernet tåler også en tur i opvaskemaskinen, så du slipper for at skulle rengøre skarpe kanter og små revner.

Dette jern er godt til dig, der har brug for dagligt at snitte mindre grøntsager, og som samtidig ønsker et mandolinjern, der har en god kvalitet set i forhold til prisen. Prisen afspejler dog kvaliteten, og derfor skal du ikke forvente, at mandolinjernets holdbarhed rækker over flere årtier. Afhængigt af brug og vedligeholdelse kan det dog holde i en del år, før du skal købe et nyt.


Enrico Adjustable Mandoline Slicer

bedst i test mandolinjern

Dette mandolinjern har en funktion, der vil gøre det meget lettere for dig at holde styr på de grøntsager, som du snitter med dit mandolinjern. Denne funktion giver samtidig mulighed for at lade børnene bruge mandolinjernet sammen med dig. For med Enciro Adjustable får du ikke bare et mandolinjern, men også en tilhørende beholder, hvor maden falder direkte ned i. Jernet er justerbart og er ideelt til både at skære, snitte, rive og lave strimler.

LÆS OGSÅ:  Vakuumpakker test - Find den bedste vakuumpakker til prisen

Der følger fire forskellige klinger med, så du har masser af muligheder for at lege med dine grøntsagers form. På jernet finder du også en tommelfingerskive, hvorpå du nemt kan justere tykkelsen på dine skiver, så du kan få din mad, som du bedst kan lide den. Den store fordel ved dette jern er – ud over den gode pris – den medfølgende plastikskål, der vil spare dig for en masse rengøring. Jernet er udført i plastik og har blødt gummi på håndtaget. Dog er skålen ikke skridsikker, og derfor skal du være lidt forsigtig, så skålen ikke smutter fra dig.

Vi synes, at du får du meget for dine penge, hvis du køber dette mandolinjern. Jernet er især velegnet til børnefamilier, hvor børnene også skal være med i køkkenet, eller til dig, der ikke gider at rengøre jernet mere end højst nødvendigt. Jernet er en anelse større end de fleste jern, men underskålen kan også bruges til opbevaring. Jernet kan komme i opvaskemaskinen, hvilket også er en stor fordel. Alt i alt et super godt mandolinjern med gode og mange muligheder til en ganske favorabel pris.


Mandolinjern – bedst i test

Hvilket jern er så det bedste i forhold til pris, kvalitet, ydeevne og design? Er du på udkig efter et af de billigere mandolinjern, så anbefaler vi Enrico Adjustable fra wupti.com, der med sin plastikkasse under jernet sparer dig for rengøringen.

Samtidig finder du gode funktioner, så du altid kan snitte og skære dine grøntsager, som du ønsker det. Er du til design og kvalitet, så er H. W. Larsens mandolinjern til 799 kroner det perfekte valg.

Her får du ikke bare et mandolinjern, der ser godt ud i dit køkken, men også et jern, der er lavet af høj kvalitet, og som har smarte løsninger som skridsikkert plast, der ikke ødelægger det flotte design.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply