Mesh WiFi test – Her finder du de bedste mesh-routere på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Mesh WiFi er blevet populært som aldrig før. Svagt, langsomt og ustabilt netværk kan nemlig være et irriterende element i en hverdag, hvor vi stiller store krav til WiFi-netværket. Mesh er en helt særlig form for netværk, som giver dig mulighed for at få optimal forbindelse i hele hjemmet. Det kræver blot, at du opsætter et par hotspots rundt omkring i boligen. Her vil den enkelte enhed så selv finde ud af, hvilket hotspot der tilbyder den bedste dækning.

Hvis du er på udkig efter et netværk, der mest af alt minder om et net af netværker, kan du med fordel læse videre i denne mesh WiFi test. Inden du køber et mesh-Wifi-system kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, så du finder den bedste løsning for dig. 

Her på siden finder du en unik test-guide til mesh-WiFi. Vi har fundet nogle af markedets mest eftertragtede og anmelderroste produkter, og du kan derfor med stor sandsynlighed finde et produkt, der passer til dine ønsker og behov. Hvis du vil opdatere dit hjemmenetværk og kunne håndtere rigtig mange forskellige devices, kan du her blive klogere på specifikationer, design og meget andet.


ASUS RT-AC68U – Trådsløs mesh router med suveræn internetoplevelse

I vores mesh WiFi test vil vi starte med at kigge på denne model fra ASUS. Denne trådløse router har 4-port-switch integreret samt en WAN-port, så du nemt kan koble flere enheder til dit WiFi. Samtidig har den et gæstenetværk med plads til seks andre enheder, hvilket giver dig den ultimative internetoplevelse.

Fordele ved ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 – Mesh router Wi-Fi 5

 • Hurtig dataoverførselshastighed 
 • Solid dækning i hele hjemmet 
 • Flere sikkerhedsfunktioner

Hurtig dataoverførsel med mesh-teknologi

ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 – Mesh router Wi-Fi 5 er en effektiv trådløs router med en dataoverførselshastighed på 1300 Mbps. På den måde kan du bruge mange enheder samtidig uden at opleve forsinkelser og afbrydelser. Derudover har routeren andre fordelagtige egenskaber som eksempelvis netværksovervågning, VPN-support og DoS attack-beskyttelse. 

RT-AC68U har også en dobbelt USB-port til fil-, printer- og 3G-/4G-modemdeling samt en USB 3.0-port, der giver op til ti gange hurtigere dataoverførsler end med USB 2.0. Derudover har du mulighed for at omdanne dit hjemmenetværk til din personlige sky med ASUS AiCloud. På den måde bliver det langt hurtigere for dig at streame dit favoritindhold, ligesom det bliver nemmere at dele indhold mellem smartphones, PC’er og tablets. 

Med router-til-router-synkroniseringen kan du synkronisere filer til UBS-tilsluttet lagerplads med andre ASUS-routere. Denne trådløse router er perfekt for dig, der eksempelvis gerne vil kunne dele store filer med familie og venner uden problemer. 

Specifikationer:

 • Enhedstype: trådløs router – 4-port-switch (integreret)
 • Pakningstype: desktop
 • Forbindelsesteknologi: trådløs, kabling
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz

Tenda Nova MW3 – Moderne mesh-router med stabilt netværk

Denne router fra Tenda er et andet rigtig godt bud på det bedste mesh-WiFi. Med WiFi- systemkomponenter bestående af tre routere har du rigtig god mulighed for stabil og hurtig forbindelse i hele hjemmet. Faktisk kan du være sikker på systemdækning på helt op til 300 m2, og den er derfor særdeles velegnet til større boliger og kontorer. 

Fordele ved Tenda Nova MW3 (3-pack) – Mesh router Wi-Fi 5:

 • Gode overensstemmelsesstandarder 
 • Systemdækning på helt op til 300 m2
 • Flere sikkerhedsfunktioner 

Hurtig og stabil internetforbindelse i hele hjemmet

I denne mesh WiFi test er Tenda Nova MW3 (3-pack) – Mesh router Wi-Fi 5 kendetegnet ved sin imponerende overensstemmelsesstandarder. Roamingprotokoller IEEE 802.11v og IEEE 802.11r understøtter MW3 med netværksoptimering og automatisk rutevalg. Det betyder, at du altid kan nyde et mere stabilt og fleksibelt trådløst netværk.

Den populære router fra Tenda er desuden fremstillet med en række nyttige egenskaber i form af eksempelvis firewallbeskyttelse, VPN-support og forældrekontrol. På den måde kan du altid være sikker på en tryg forbindelse, når du bruger netværket. 

Modellen består af tre mindre routere i et eksklusivt design. De passer derfor ind i enhver moderne indretning, og med en bredde, dybde og høje på blot 9 cm får du et mesh-WiFi, der ikke fylder i hjemmet. 

Der medfølger desuden et netværkskabel, hvis du har brug at tilkoble routeren direkte til netværket. 

Specifikationer:

 • Pakningstype: desktop
 • Forbindelsesteknologi: trådløs, kabling
 • Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz
 • Dataoverførselshastighed: 1200 Mbps

Homeo Zigbee Gateway – Skab dit eget personlige netværk

Fordele ved Homeo Zigbee Gateway:

 • Stabil og lynhurtig forbindelse 
 • Lavt strømforbrug og uafhængigt af internet 
 • Skab et personligt trådløst områdenetværk

I vores mesh WiFi test skal du også præsenteres for Homeo Zigbee Gateway. Med gateway kan du få adgang til rigtig mange produkter samtidig. Zigbee, der nok mest er kendt som et personligt trådløst områdenetværk, henvender sig til mindre trådløse kontakter med et lavt strømforbrug. Gatewayen er understøttet af blandt andet Smart Life, og du kan let kombinere både WiFi og Zigbee-enheder i samme hjem. 

Zigbee er et mesh-netværk med stabil og lynhurtig forbindelse

Zigbee bruges ofte i forbindelse med styring og kontrol af Smart Home-produkter. Homeo Zigbee Gateway er blandt andet kendt for sit imponerende lave strømforbrug. Derudover er det ofte prisvenlige produkter, som kan understøttes af Zigbee som kommunikationsprotokol. Det kan derfor være det oplagte valg for dig, der gerne vil have trådløs kommunikation til skarpe priser uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

LÆS OGSÅ:  Sådan finder du den rette stationære PC til hjemmet

I modsætning til andre routere i denne mesh WiFi test har denne gateway fra Zigbee en lavere rækkevidde end WiFi. Til gengæld er systemet faktisk helt uafhængigt af internet i lukkede kredsløb, hvor det kan fungere helt uden forbindelse til netværket. Derfor er Homeo Zigbee Gateway mest af alt et mesh-netværk, der kan give forbindelse til den nærmeste enhed. For at kunne bruge dine Zigbee-enheder kræver det blot, at enhederne har strøm. 

Specifikationer:

 • WiFi 2,4 GHz
 • Tilslut op til 45 Zigbee-enheder
 • Brug med Smart Life-app’en
 • Understøtter TUYA

Ubiquiti UniFi UAP-AP-AC-M-Pro – Router til indendørs og udendørs brug

Fordele ved Ubiquiti UniFi UAP-AC-Mesh-Pro:

 • Høj og stabil WiFi-hastighed
 • Minimalt pakketab
 • Skalerbar netværksløsning

I en mesh WiFi test bør du også kende til denne trådløse router, som giver hastigheder på helt op til 1300 Mbps. Denne router er desuden kendetegnet ved at kunne bruges både udenfor og indendørs. Ubiquiti UniFi UAP-AC-Mesh-Pro har indbygget den nyeste Wi-Fi 802.11ac-teknologi, hvilket er din garanti for en stabil og hurtig forbindelse. Routeren fylder ikke meget, og den passer i virkeligheden på mange måder ind i stort set enhver indretning. Den har et meget enkelt og stilrent design, som tiltaler de fleste. 

Nem at tilslutte og simpel at kontrollere

Med Ubiquiti UniFi UAP-AC-Mesh-Pro er det nemt at styre flere enheder rundt omkring i hjemmet samt få dem til at tale sammen. Routeren har en rækkevidde på helt op til 183 meter, og den kan derfor uden problemer tilbyde sikker forbindelse selv i større hjem. Der medfølger beslag til montering, og du har mulighed for at tilslutte routeren via en passiv PoE-adapter. 

Ubiquiti er et populært brand, der er garant for produkter af høj kvalitet. Virksomheden startede oprindeligt med udvikling af trådløse sendere til større projekter, men har efterhånden også bevæget sig ind på markedet for private brugere. Med Ubiquiti kan du sammensætte en lang række produkter til det perfekte netværk. Det er enkelt at få fuld kontrol over netværket, da alle produkterne kan sammensættes og styres centralt. På den måde kan du med blot få klik ændre på selv den mindste netværksenhed. 

Specifikationer:

 • Frekvensbånd: 2,4 GHz/5 GHz
 • Netværksstandard: IEEE Dual Band 802.11 a/b/g/n/ac
 • Rækkevidde: 183 meter
 • Kan bruges både udenfor og indendørs

Google Nest Wifi Router – Smart WiFi-router fra Google

Fordele ved Google Nest Wifi Router:

 • Kan håndtere helt op til 200 forbundne enheder
 • Stabil og lynhurtig forbindelse
 • Flot og enkelt design

Google er også en stærk spiller, når det gælder mesh-WiFi. I denne mesh-test har Google naturligvis også en relevant plads. Denne mesh-WiFi-router anbefales til Smart Homes, hvor der er god mulighed for at forbinde flere enheder. Faktisk kan routere og punkter hver håndtere helt op til 200 forbundne enheder. 

Google Nest Wifi Router er nem at konfigurere og styre 

Denne Google-router har gode overensstemmelsesstandarder med Dual Band 802.11ac. Derudover kan hver enhed dække helt op til 200 m2 afhængig af opbygning og materialer. Den enorme rækkevidde giver mulighed for at opleve stærkt signal i alle rum. Med denne router har du samtidig mulighed for at udvide dine WiFi-punkter, som sammen danner et mesh-netværk. Der er derfor stort set ingen grænser for, hvor god dækning du kan få. 

Når du bruger Google Nest Wifi Router er det nemt at konfigurere og styre dit netværk via Google WiFi-appen. Her kan du eksempelvis prioritere specifikke enheder eller planlægge faste WiFi-pauser. Google-routeren tilbyder desuden 360 graders lyd og Bluetooth 4.3, og du får derfor et mesh-Wifi, der er lidt udover det sædvanlige. 

Routeren er fremstillet i et flot og enkelt design. Du kan derfor vælge stort set en hvilken som helst placering til routeren, uden at den vækker opsigt. 

Specifikationer:

 • WiFi systemdækning: op til 2200 sq.ft.
 • Pakningstype: desktop
 • Forbindelsesteknologi: trådløs, kabling
 • Frekvensbånd: 2,4 GHZ/5GHz

D-Link COVR-C1103 – Et enkelt netværk med en stærk forbindelse

Fordele ved D-Link COVR-C1103 Mesh Wi-Fi:

 • Automatisk forbindelse med Covr-punkter
 • Maksimal netværksydelse i hele hjemmet
 • Stilrent og enkelt design af høj kvalitet

D-Link COVR-C1103 Home Mesh Wi-Fi System er også nødvendig at have med i en mesh WiFi test. Denne trådløse router består af tre dele, der med sine Covr-punkter automatisk opretter forbindelse til hinanden. Der er derfor tale om en meget enkelt netværk, da du ved et enkelt tryk på Covr-netværket bliver forbundet. Herved får du hurtig og nem forbindelse rundt i hele hjemmet. 

Effektivt mesh-WiFi med maksimal netværksydelse

Med D-Link COVR-C1103 Mesh Wi-Fi System fra det populære brand D-link kan du godt stille store krav til dit netværk. Covr leverer nemlig hurtig WiFi til alle enhederne i dit hjem, så du ikke skal bekymre dig om ustabile forbindelser. Routeren tilbyder imponerende kapacitet, så den kan håndtere selv store opgaver som HD-streaming og videochats af høj kvalitet helt uden problemer. D-Link COVR-C1103 er for datahungrende, der ikke kan få nok af stabilt netværk. 

LÆS OGSÅ:  Soundbar Test – Stort overblik over de bedste soundbars

Hvis du er på udkig efter en router, der tilbyder den maksimale netværksydelse, kan du med fordel kigge grundigere på denne router. Eksempelvis optimerer Covr-punkterne sig selv, så du hele tiden er forbundet til det nærmeste Covr-punkt. På den måde får du altid lidt ekstra ud af dit netværk. 

Routeren har et stilrent og enkelt design. Med en højde, bredde og dybde på kun 9,2 cm er der tale om en mindre router, som du i virkeligheden kan placere, hvor du har lyst. De fylder ikke ret meget, og den passer ind i enhver indretning. 

Specifikationer:

 • Dual-Band AC1200 mesh-WiFi
 • Lynhurtig hastighed på op til 1,2 Gbps
 • Smart styring og smart roaming
 • WiFi-dækning på op til 464 m2

Linksys WHW0303 Velop Whole Home Mesh Wi-Fi – Stærk router med gode sikkerhedsegenskaber

Fordele ved Linksys WHW0303 Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System (pack of 3) AC2200 – Mesh router Wi-Fi 5:

 • Gode sikkerhedsegenskaber
 • Stabile hastigheder i store områder
 • Flot og enkelt design

Til sidst i denne mesh WiFi test skal du præsenteres for Linksys WHW0303 Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System (pack of 3) AC2200 – Mesh router Wi-Fi 5. Denne router tilbyder en WiFi-oplevelse i særklasse. Den er fremstillet med fokus på high-performance, og der er derfor ikke gået på kompromis med selv den mindste detalje ved dette produkt. Den er fordel på tre enheder, så du får optimal hastighed i hele hjemmet. 

Moderne mesh-WiFi med gode egenskaber

Linksys WHW0303 Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System (pack of 3) AC2200 – Mesh router Wi-Fi 5 er en router, hvor sikkerheden er helt i top. Med attraktive egenskaber som eksempelvis forældrekontrol, nulstillingsknap og MU-MIMO-teknologi kan du være sikker på at havde fuld kontrol over dit netværk. 

Med en imponerende systemdækning kan denne router samtidig præstere at levere stabile hastigheder på selv store områder. Du skal blot placere de tre enheder rundt omkring i hjemmet, og så sørger systemet for selv at finde den stærkeste forbindelse til dig. Med frekvensbånd på 2,4 GHz ved en enhed og 5 GHz ved to og tre enheder kan du være sikker på en stabil og effektiv forbindelse.

Linksys WHW0303 Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System (pack of 3) AC2200 – Mesh router Wi-Fi 5 er fremstillet i et slankt design, og der er derfor ikke gået på kompromis med selv den mindste detalje i fremstillingen af denne router. 

Specifikationer:

 • WiFi-systemkomponenter: 3 routere
 • WiFi-systemdækning: op til 6000 sq.ft.
 • Pakningstype: desktop
 • Forbindelsesteknologi: trådløs, kabling

Mesh WiFi test – hvilket mesh-WiFi er bedst i test?

I denne WiFi mesh test-guide er du blevet præsenteret for en række forskellige routere med forskellige fordelagtige specifikationer. Det kan være svært af afgøre, hvilket mesh-WiFi der er bedst i test, da det i virkeligheden afhænger af dine ønsker og behov. Når du leder efter det bedste mesh-netværk, kan du dog med fordel tage udgangspunkt i denne test, da vi har sammenlignet nogle af markedets mest populære og kendte produkter og brands. 

Når du vælger en trådløs router, bør du vælge ud fra dit hjems størrelse og indretning. Bor du i et større hjem, kræver det eksempelvis en router med en stor systemdækning, hvis du vil have mest muligt ud af dit netværk. Enhederne fordeles rund omkring i hjemmet enten trådløst eller med kabel, og alt dit elektroniske udstyr vil opfatte hele systemet som et stort netværk. 

Hvad er mesh og mesh-teknologi?

Hvis du ikke ved, hvad mesh og mesh-teknologi overhovedet er, så er du formentlig ikke den eneste. Der er tale om en ny type af routere, der opretter et såkaldt mesh-netværk. Med dette netværk får du en langt bedre forbindelse og fuld dækning i hele hjemmet. 

Hvis du ejer en trådløs router, har du måske oplevet, at udstyret i nogle tilfælde ikke kan levere trådløst signal i hele hjemme af samme kvalitet. Det kan være ret frustrerende, når forbindelsen er afhængig af, at du befinder dig tæt på routeren. Med den nye type af routere vil du automatisk undgå disse problemer.

Mesh-netværket virker på den måde, at der typisk er tale om flere trådløse enheder, hvoraf en af dem er forbundet til en internetforbindelse. Enhederne placeres rundt omkring i hjemmet. I modsætning til en hovedrouter vil du med mesh-teknologi opleve stabil forbindelse, uanset hvor du befinder dig. Hvis du eksempelvis befinder dig i den ene ende af hjemmet, sendes data først fra den ene enhed og den midterste enhed, hvorefter det til sidst sendes til enheden, som er tættest på dig. 

Hvilke fordele er der ved mesh-teknologi?

Hvis du leder efter en mere effektiv løsning end din almindelig router, så er der god grund til at vælge et mesh-netværk. De forskellige enheder kommunikerer nemlig altid indbyrdes, så du altid får den stærkeste forbindelse i forhold til din placering. Du skal derfor ikke placere dig i forhold til dit netværk – dit netværk placerer sig i forhold til dig. 

LÆS OGSÅ:  Powerbank Test - Stor guide til bedst i test powerbanks

Med mesh-WiFi slipper du for døde områder i hjemmet uden netværk. Mesh-netværket sørger nemlig for at vælge det hurtigst tilgængelige trådløse punkt. Derudover vælger netværket altid den mindst trafikerede kanal, ligesom det bruger den hurtigste båndbredde. Du skal derfor ikke justere på netværk. Overlad det hele til de effektive mesh-enheder, så sørger de for den mest optimale forbindelse. 

Når du har et mesh-WiFi, får du spredt netværksportene rundt i hele huset. Den enkelte enhed har desuden et par netværksporte i bunden, så du eksempelvis kan tilkoble et Smart TV eller en computer via et kabel. Den bedste switch til hjemmenetværket er derfor uden tvivl et mesh-netværk, hvor du også har mulighed for at dele et signal ud til flere enheder. 

Med mesh-teknologi er du sikret fuldstændig trådløs dækning i selv større huse. Hvis du vil have et stabilt og effektivt netværk, er mesh-WiFi formentlig den helt rigtige internetløsning for dig. 

Hvorfor skal jeg vælge et mesh-WiFi?

Hvis du ikke allerede har et netværk, der er bygget op som et mesh, kan du med fordel overveje at få det gjort nu. Særligt fordi vi i dag lever i en tid, hvor rigtig meget elektronisk tilbehør efterhånden kræver en trådløs forbindelse til et netværk. Varmestyring, TV og vejrstationer er blot nogle få eksempler på tilbehør, der kommunikerer med dig over netværket. Nogle moderne hvidevarer har endda behov for at være koblet til en trådløs forbindelse. 

Med mesh-WiFi forbereder du dit netværk til fremtiden, så hverdagen bliver meget nemmere for dig. 

Find mesh-WiFi på tilbud og spar penge

Mesh-WiFi består ofte af flere enheder, og derfor er prisen for et mesh-netværk typisk højere end ved en almindelig router. Det behøver dog ikke at være dyrt at have en god netværksforbindelse, og derfor kan du i denne mesh WiFi test også finde et bredt udvalg af trådløse routere til forskellige priser. Der er dog god grund til at bruge lidt ekstra penge på et mesh-netværk, da der som udgangspunkt er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hvis du vil have et netværk, som du kan have glæde af i lang tid, kan du derfor med fordel vælge et produkt, der virkelig passer til dine ønsker og behov. 

Hvis du gerne vil spare lidt penge, kan du også overveje, om der eventuelt er nogle specifikationer, som er mindre vigtigere for dig. Herved kan du formentlig finde en løsning, som er en smule billigere, hvis den ikke tilbyder de samme kvaliteter. 

Du kan også altid holde øje med, om du kan finde mesh-WiFi på tilbud. Der er løbende rabatter på selv nogle af de mest eftertragtede produkter, så måske din favoritmodel også kan findes til en særligt god pris netop nu.


Kilder


FAQ – Ofte stillede spørgsmål 

Hvilket mesh-WiFi er det bedste netværk?

Når du leder efter det bedste mesh-WiFi, bør du tage udgangspunkt i den boligs størrelse og indretning. Bor du i et større hus, bør du vælge et produkt med en stor systemdækning. 

Hvilken egenskaber skal jeg vælge?

De fleste trådløse routere er fremstillet med en række forskellige gode egenskaber. Når du etablerer et netværk, bør du holde øje med sikkerhedsfunktioner som blandt andet netværksovervågning, VPN-support og DoS attack-beskyttelse, som giver en mere tryg og sikker brug af dit netværk. 

Hvor mange GHz skal jeg vælge?

Antallet af GHz (gigahertz) i en processor har betydning for, hvor hurtigt den kan læse forskellig information. Jo højere GHz, jo hurtigere arbejder netværket. Derfor kan du med fordel vælge en router, der tilbyder 5 GHz. 

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply