Mikroovn test 2018

0

Køkkener i de danske hjem er proppet med køkkenudstyr og maskiner som aldrig før. Vi laver smoothies, vi juicer, og vi varmer nem mad i mikroovnen – mere end vi nogensinde har gjort før. De rette køkkenmaskiner kan gøre madlavningen nemmere og hurtigere, hvilket også må siges at være de helt store årsager til, at vi er villige til at betale flere tusinde kroner for det rette køkkenudstyr.

Mikroovnen har efterhånden eksisteret i rigtig mange år, men den er dog blevet moderniseret en del, siden den første kom på markedet for mange år siden. Det betyder, at den traditionelle mikroovn, som de fleste kender den, ikke længere er et fyldestgørende navn for de mange forskellige funktioner, de fleste mikroovne i dag besidder.

Hvis du overvejer at købe en mikroovn til køkkenet, kan du gøre klogt i at læse denne artikel, hvor vi har testet flere forskellige modeller. Hvis du læse videre, vil du med garanti have lettere ved at træffe den rette købsbeslutning, når du går på jagt efter din kommende mikroovn.

Kært barn har mange navne

Det kan være utrolig svært at finde hoved og hale i de mange forskellige modeller og varianter, der efterhånden findes på markedet: mikrobølgeovn, mikroovn, kombiovn – ja, kært barn har mange navne. Det er derfor vigtigt, at du har fuldstændigt styr på, hvad dine behov er, så du ikke betaler penge for et produkt, som kan meget mere, end du har brug for. Eller i værste fald ikke lever op til dine forventninger.

Electrolux EMM21000SMikroovn test

→ 625 kr. hos Whiteaway.com

→ 639 kr. hos Wupti.com

→ 1.199 kr. hos Coop.dk

Denne mikroovn fra Electrolux er meget simpel, men utrolig effektiv. Du skal huske, at det ikke altid er den mest komplicerede løsning, der er den bedste for dig. Denne mikroovn til en pris på omkring 600-700 kroner er designet ud fra et ældre design, hvor du finder en manuel betjening frem for en elektronisk, som ses hos mange af de mere moderne mikroovne. Det gør den rigtig nem at betjene uden alt for mange dikkedarer.

Mikroovnen giver dig mulighed for at vælge imellem fem forskellige effekt-indstillinger, fra 90 W til 800 W, samt i bestemte minutintervaller i op til 35 minutter. Vi kan næsten garantere dig for, at du ikke behøver at finde brugsanvisningen frem, fordi den er så nem at anvende. Du får et ovnrum på 18,5 liter, hvilket er en meget typisk størrelse for en mikroovn. Den vil med garanti kunne klare de fleste madlavningsopgaver uden problemer.

Hvis du synes, denne mikroovn passer til dig og dine behov, kan du gøre klogt i at købe den hos Whiteaway, som i skrivende stund tilbyder den billigste pris på produktet.

PANASONIC NN-S251WMEPGBedste mikroovn

→ 935 kr. hos Wupti.com

→ 1.199 kr. hos KitchenOne.dk

Denne mikroovn fra Panasonic er lille i størrelsen og vil derfor passe ind i de fleste hjem, hvor køkkenet ikke er synderligt stort: studieboliger eller mindre bylejligheder vil være perfekte hjem til denne mikroovn. Selvom den er lille i størrelsen, betyder det ikke, at kvaliteten ikke er i top. Panasonic er særligt kendte for deres gode håndværk og holdbare mikroovne – og det gælder naturligvis også denne.

LÆS MERE:  Amerikanerkøleskab test - Find det perfekte køleskab

Mikroovnen har i alt otte auto-programmer og fem forskellige strømniveauer. Den er designet stilfuldt og er meget nem at betjene samtidig med at den opvarme og tilberede langt de fleste måltider mad. Endnu en vigtig ting, som mange glemmer, når de er på jagt efter den perfekte mikroovn, er at tjekke, hvilket materiale mikroovnen består af – også indvendigt. I denne finder du akryl, som gør den rigtig nem at rengøre.

I skrivende stund koster mikroovnen fra Panasonic 935 kroner hos Wupti, som er den billigste af de to udbydere, vi har fundet den hos.

Sharp R-222STWBillig mikrobølgeovn

→ 625 kr. hos Wupti.com

→ 899 kr. hos KitchenOne.dk

→ 1.100 kr. hos Whiteaway.com

Denne mikroovn fra Sharp er ideel til optøning og genopvarmning af mad. Den har en kapacitet på i alt 20 liter og otte automatiske tilberedningsprogrammer. Effekten er på 800 W, og der er i alt fem effektniveauer.

Mikroovnen har Tact & Dial-betjening og LED-display i elegant design i rustfrit stål. Den passer ind i langt de fleste danske køkkener med en standardstørrelse, som langt de fleste mikroovne har. Designet er enkelt og i rustfrit stål, som får den til at se eksklusiv ud, og som med garanti vil passe til resten af de køkkenmaskiner og det udstyr, der findes i langt de fleste køkkener.

Mikroovnen koster i skrivende stund 625 kr. hos Wupti.com og Whiteaway.com. Du gør derfor klogest i at købe mikroovnen hos en af disse to udbydere.

Caso MCG30 CHEFMikroovn bedst i test

→ 1.829 kr. hos Wupti.com

→ 1.999 kr. hos Coop.dk (1.499 kr. som medlem)

Dette er en kombiovn fra mærket Caso, som er særligt kendte for at udvikle og producere mikroovne i en rigtig god kvalitet. Det kan også ses på prisen, at niveauet for denne kombiovn er en del højere end de tidligere viste mikroovne. En af grundene er, at denne mikroovn betegnes som en kombiovn og har langt flere funktioner end en traditionel mikroovn.

Den er lavet i et flot og stilrent design, som vil passe ind i ethvert køkken. Den er udstyret med mange forskellige funktioner såsom sound on/off funktion, 5 effekttrin, digitalt display/ur og mange andre ting.

Vigtige specifikationer:

  • 900 Watt mikrobølgeovn
  • 1250 Watt grill
  • 1950 Watt Varmluft
  • Ny varmluftteknik
  • Med forvarme-funktion
  • 30 L volumen

SAGE BMO734 THE QUICK TOUCHMikroovn online forhandler

→ 3.999 kr. hos KitchenOne.dk

Denne mikroovn må siges at skille sig ud fra mængden, både hvad angår design, pris og funktion. Denne model er udviklet i samarbejde med den verdenskendte kok Heston Blumenthal og er i særdeleshed i en klasse for sig. Mikroovnen er meget intuitiv og brugervenlig af anvende og vil med garanti give dine retter den perfekte mængde varme og fordeling af denne – hver eneste gang.

Med blot ét tryk kan du vælge mellem de mest almindelige madvarer angivet i varmeniveauer under menuerne: opvarmning, genopvarmning og optøning. Efterfølgende vælger du, hvilken madvare du ønsker at tilberede, samt hvor mange gram af den som skal tilberedes – så udregner mikroovnen selv, hvor lang tid maden skal have. Så bliver det ikke nemmere, vel?

LÆS MERE:  Komfur test - Det bedste komfur til dig er her

Du kan også indstille mikroovnen til en personlig tilberedning, og du kan oprette genveje til eksempelvis tilberedning af popcorn og smeltning af chokolade. Du går på ingen måde galt i byen med denne mikroovn fra en af verdens mest berømte og dygtigste kokke.

Vigtige specifikationer:

  • 34 liter ovnrum
  • Mikrobølgeeffekt: 1100 W
  • Eltilslutning: 230 V

Royal 11212Bedste mikroovn forhandler

→ 599 kr. hos Whiteaway.com

→ 799 kr. hos KitchenOne.dk

→ 999 kr. hos Coop.dk (599 kr. som medlem)

Denne mikroovn ligger i den billige prisklasse og er en af de mindste modeller på markedet fra mærket Royal. Den har et ovnrum på kun 20 liter, som gør den til et oplagt valg til mindre hjem såsom studieboliger, kælderlejligheder eller mindre bylejligheder. Den har en effekt på 700 W og har som en bonus grillfunktion på 800 W, som giver dig mulighed for at pifte middagsmaden en smule mere op.

Designet er yderst enkelt med dens helt sorte farve, som ikke ”skræmmer nogen” og vil passe ind i ethvert køkken. Den har desuden otte forudindstillede automatiske kogemenuer samt op til 99 minutters kogetid og 10 effektniveauer. Sidst, men ikke mindst, har den optøning efter vægt. På trods af sin lille størrelse er der altså masser af kraft i den lille maskine.

Den kan købes til den nette sum af kun 599 kroner hos alle tre ovenfornævnte forhandlere.

Forskellen på en almindelig mikroovn og en kombiovn

Der findes rigtig mange forskellige mikroovne på markedet, som gør madlavningen lettere og mere enkel. Noget, som der i høj grad er efterspørgsel på, eftersom vi har en mere og mere travl hverdag, hvor madlavningen ofte bliver nedprioriteret. Ofte skal det blot gå hurtigt og være nemt – og det kan den rette mikroovn hjælpe med.

Det er dog utrolig vigtigt, at du holder tungen lige i munden, når du går på jagt efter din kommende mikroovn, for der er stor forskel på de mange forskellige varianter, der findes ude i butikkerne. Du har med garanti hørt både ordet mikroovn og kombiovn før, men undret dig over, hvad forskellen egentlig er. Hold øjne og ører åbne, for vi vil nu forklare dig, hvad forskellen er:

Både en mikroovn og en kombiovn kan opvarme dine ønskede elementer uden problemer. Forskellen ligger i, at en kombiovn har flere funktioner og indstillinger end en almindelig mikroovn. En kombiovn kan også indstilles til at fungere som en almindelig ovn, samtidig med at den kan agere mikroovn. Den har ofte følgende funktioner: varmluft, grill, optøning og meget andet. Hvis du er på udkig efter en mikroovn, som kan erstatte den traditionelle ovn i køkkenet, er det altså en kombiovn, du skal være på udkig efter.

Mikroovnens udvikling

Udviklingen indenfor mikroovne har gjort, at de mere moderne af slagsen er langt mere effektive, energibesparende og mindre i størrelsen. Samtidig er de også blevet meget lettere at rengøre.

Igennem tiderne er maskinen blevet opgraderet til at kunne håndtere langt flere opgaver end tidligere. Det er ikke længere kun optøning af mad, en mikroovn kan klare, men nu kan maskinerne også fjerne bakterier fra mad. Det betyder også, at materialer, mikroovne bliver lavet af, er anderledes end tidligere, hvor nutidens mikroovne har et metaldække for at skåne os for den stråling, som er inde i maskinen.

LÆS MERE:  Miniovn test – de bedste mærker til de bedste priser

Vi kan efterhånden ikke længere leve uden en mikroovn i køkkenet, fordi den har fået så betydelig en plads. Hvem kan forestille sig at varme rester i ovnen eller poppe popcorn i en gryde på gammeldags manér? Ikke ret mange…

Hvordan fungerer en mikroovn?

Det kan til tider virke som ren magi, at en mikroovn kan gøre maden varm på ingen tid! Men den er god nok. Mikrobølgerne i en mikroovn får vandmolekylerne til at bevæge sig, og på den måde skabes varme i maden. Det vil altså sige, at der skal være en form for vand i den genstand, du placerer i mikroovnen, før processen fungerer.

Rigtig mange mikroovne er også bygget med grillfunktion, og det kan være utrolig anvendeligt at have! Grillen fungerer på samme måde som en infrarød grill, der giver infrarød stråling til maden – hvilket naturligvis ikke er skadeligt for dig.

Det er ligeledes blevet et meget almindeligt fænomen, at mikroovne indeholder varmluft, som giver en rigtig god, jævn og ligelig fordeling af varmen til maden.

Mikroovnen er ideel til børnefamilien

Hvis du har børn, kan en mikroovn være fuldstændig uundværlig i køkkenet. En familie har ofte meget forskellige rutiner og er hjemme i boligen på forskellige tider af døgnet afhængigt af børnenes alder.

Forestil dig, at børnene kommer hjem fra skole tidlig eftermiddag og er sultne. De vil gerne opvarme resterne fra gårsdagens aftensmad, men I har ikke nogen mikroovn? Det kan lyde som en komplet skør og urealistisk sætning. Ligeledes kan siges, hvis du har mindre børn, som endnu ikke spiser fast føde – hvordan vil du ellers varme mælk og andet mad end i en mikroovn?

Konklusionen er, at en mikroovn er et absolut must-buy i enhver familie.

Find den rette mikroovn

Du er nu blevet præsenteret for vidt forskellige mikroovne i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner og design.

Rigtig mange kigger på designet som det første, da man ikke ønsker, at en mikroovn skal stjæle for meget opmærksomhed i køkkenet. Det kan du med fordel også gøre, men husk også at undersøge maskinernes forskellige funktioner, så du ikke bliver skuffet eller betaler for en mikroovn, som har så mange funktioner, at du aldrig vil komme til at bruge dem.

Det er ingen hemmelighed, at en mikroovn efterhånden er blevet komplet uundværlig i langt de fleste danske hjem, og hvis du endnu ikke har investeret i en mikroovn eller kombiovn, kan du roligt gå på jagt efter én med det samme!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk