Mikroovn Test – Find en mikroovn der passer til lige præcis dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Mikroovn eller mikrobølgeovn – vi bruger betegnelserne i flæng for det lille stykke isenkram, som er blevet så uundværlig for de fleste af os.

Det er faktisk omkring 70 år siden, at mikrobølgeovnen så dagens lys i USA, hvor alt som bekendt er stort. Så det er lidt af et paradoks, at man her opfandt noget, der er ”mikro”. Også selv om det er mikrobølger, der sigtes til.

Produktoversigt

ForhandlerModelYdre målTallerkenProgr.OvnvolumePris
Samsung MS28J5255UB42,8 x 51,7 x 42,831,8 cm1628 L1.199,-
Coop kombi30,6 x 51,3 x 49,831,5 cm1025 L1.195,-
Panasonic NN-DF383B31,0 x 48,3 x 39,6u. tallerken623 L2.184,-
Siemens BF555LMW038,2 x 59,4 x 38,831,5 cm725 L2.779,-
Melissa retro27,8 x 48,3 x 42,527 cm1225 L899,-

Op gennem tiden har mange haft det synspunkt, at mikroovnen er forbeholdt de unge, som for første gang skal ud at stå på egne ben. Eller den enlige mand, som ikke er helt fortrolig med potter, pander, kogeplader, ovn osv. Og det man putter i eller på, naturligvis. Myter eller ej – det skal jeg lade være usagt. Men mikroovnen tjener nu andre formål end at lave en hurtig omgang popcorn til filmen i tv fredag aften, har jeg selv erfaret.

Der findes i tusindvis af mikroovne på markedet. Stort set alle kendte (og også ukendte) producenter er leveringsdygtige i denne type ovne, og derfor er det ikke vanskeligt at finde et godt mikroovn tilbud.

Overvejelser i forbindelse med køb af mikroovn

Inden man anskaffer sig en mikroovn kan man med fordel gøre sig nogle overvejelser om ens aktuelle behov, fx.

 • Skal den bruges til andet end popcorn? Fx til optøning af frostvarer eller decideret madlavning med forskellige tilberedningsprogrammer, indbygget grill, varmluft osv.
 • Skal det være en lille mikroovn, som kan stå på køkkenbordet, eller skal den kunne indbygges i et skab e.l.?
 • Skal mikroovnen være din primære ovn, som derfor skal have en vis volumen? Eller er den et supplement til din nuværende ovn og derfor blot skal bruges til diverse småopgaver.

Testsektionen.dk har denne gang nogle bud på, hvad der kan være den bedste mikroovn i forskellige situationer, dvs. i forhold til dine individuelle behov. I testfeltet er der såvel billige mikroovne / mikrobølgeovne som dyrere mikroovne / mikrobølgeovne.

Vi har fokuseret på at finde mikroovne, som er til at betale. Det betyder, vi har et par billige mikrobølgeovne til ca. 800 – 900 kr. Vi har lidt dyrere mikroovne med bl.a. varmluft og grill. Og endelig har vi en mikroovn, der er forberedt til indbygning. Kort sagt: en bred palet af gode produkter.


Samsung MS23K3523AK

bedste mikroovn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1049 kr.

Samsung MS23K3523AK er designmæssigt en kopi af sin flotte lillesøster MS23K3523AK. Den er nogle hundrede kroner dyrere, men så får man til gengæld også lidt ekstra med i posen.

Den kan dampkoge dine madvarer i den medfølgende glasbeholder, den har fem liter mere volumen indendørs, den har et tallerkenvarmeprogram, så du kan holde maden varm til ungerne, der kommer lidt for sent fra sport (med tryk på ”lidt”) – og endelig er der mulighed for at tage den indvendige, roterende tallerken ud og erstatte den med en anden, så der er bedre plads til et større måltid i en presset situation. Uden rotation naturligvis.

Ved tilberedning med dampkoger, vælger du blot rettens navn og dens vægt, så finder mikroovnen selv ud af tilberedningstiden. Ydermere er der op til 16 opskriftprogrammer tilgængelige. En populær mikroovn til en rigtig fornuftig pris.


Coop kombiovn

mikroovn bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1195 kr.

Her har vi fundet en mikroovn med varmluft og grill. Og endda indbygget airfryer (se vores tidligere test omkring airfryers). Med andre ord kan man så både få popcorn og fedtfattige pommes fritter til fredagshyggen, hvis man investerer i denne mikroovn. Er der så noget at betænke sig på?

Kombiovnen har med sit rustfrie stål-look et elegant og klinisk udseende, som vi kender fra maskinparken i diverse storkøkkener. Ingen kringelkroge her og usynligt skidt findes ikke på denne model.

Mikrobølgeovnen har 5 effekttrin, det samme har grillen og varmluftsovnen kan indstilles fra 150 – 240 grader. Der er 10 foruddefinerede tilberedningsprogrammer og ovnen rummer 25 liter. Den er timerstyret med mulighed for indstilling i op til ca. halvanden time.


Panasonic NN-DF383B kombinationsovn

bedst i test mikroovn

Denne Panasonic mikroovn er også en kombinationsovn, idet den har både mikrobølgeovn og grill. Den opvarmes både i toppen og i bunden og kan således anvendes som en traditionel ovn med temperaturer på op til 220 grader.

NN-DF383B er – i modsætning til testens andre modeller – ikke udstyret med en roterende tallerken, men med en fast plade i bunden. Det giver nogle frihedsgrader i forhold til at anvende egne tallerkener og fade til din madlavning.

Panasonic’en er udstyret med en intelligent tilberedningssensor, der registrerer fugtniveauet i dine madvarer, og derved ved NN-DF383B selv, hvornår tilberedningen er overstået og maden er klar til at blive sat på bordet. Ganske smart!

Designet er klassisk, enkelt og tidløst. Det er ikke på den front, Panasonic henter sine flidspræmier hjem.

Set hos KitchenOne til 2.419 kr., hvilket er 580 kr. under den vejledende pris på 2.999 kr.


Siemens IQ500 BF555LMW0 indbygningsovn (mikrobølge)

bedste mikroovn i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2539 kr.
Set til
2329 kr.
Set til
2539 kr.
Set til
4213 kr.

Testens sidste ovn fra Siemens er også den bedste mikrobølgeovn, hvis du ønsker at indbygge den i dit eksisterende eller måske kommende køkken. Mikrobølgeovnen passer med sine godt 59 cm i bredden perfekt til et standard køkkenskab på 60 cm.

Ovnen rummer hele 25 liter og har fem effektniveauer (90 W, 180 W, 360 W, 600 W og 900 W). Den har i alt syv automatiske programmer, hvoraf de fire er optøningsprogrammer, og de sidste tre er madlavningsprogrammer.

På fronten er der et touch-panel til justering af temperaturen, enten ved simpel indtastning eller ved at køre fingeren hen over den stiplede ”slider”/”skyder” under det tydelige LED-display.

Den roterende tallerken i bunden af ovnen har en diameter på 31,5 cm. Det er på størrelse med en pizza-tallerken.

Designet er meget fuldendt og tydeligt forberedt til indbygning i nutidens moderne køkkener.

Set hos KitchenOne til 3.025 kr., hvilket er 1.674 kr. under den vejledende pris på 4.699 kr.


Melissa ”retro” mikroovn

test mikroovn

Er du til ”Matador” eller ”Krøniken” i tv, så er denne Melissa mikroovn lige noget for dig? Den er udført i et gennemført retro-design og i farven postkasserød. En rigtig frækkert at se på!

Ovnen har et rumfang på 25 liter, og kan indstilles på hele fem effektniveauer (20%, 40%, 60%, 80% og 100%). Den har 12 automatiske programmer til så forskellige tilberedninger som: popcorn, kartofler, grøntsager, kød, fisk, fjerkræ, lasagne, kaffe/mælk, ris, spaghetti, brød og pizza. Så her behøver du aldrig at gå sulten i seng!

Den har indbygget grill og er udstyret med børnesikring, så små pilfingre ikke kommer til skade.


Samsung MS23F302EAW

mikroovn test

Denne Samsung mikroovn er et godt bud på en billig mikroovn uden de store dikkedarer rent funktionelt – men som med sit flotte design pynter på ethvert køkkenbord. Samsung har ramt plet med den sorte glasdør, det tydelige blå LED-display og dørgrebet, der flot matcher det øvrige kabinet.

Indvendigt er denne Samsung mikrobølgeovn beklædt med keramisk emalje, som ikke tager imod fugt, lugt eller smag fra dine madvarer. Og så er emaljen ovenikøbet nem at rengøre.

MS23F302EAW har et optøningsprogram og er udstyret med en timer, der kan indstilles på op til 60 minutter. En god og billig mikrobølgeovn til den lille husholdning uden et egentligt madlavningsbehov i ovnen.


Anbefalinger – Overvej dette inden dit køb

Overvej om døren i din mikroovn skal åbnes til venstre eller højre, alternativt nedad ved indbygning i eksisterende (høje) skabe.

Værk opmærksom på, at det ikke er alle materialer, der er velegnede til at gå i en mikroovn, så læs brugervejledningen grundigt, inden du begynder at tilberede mad i ovnen.

Mikroovnen har gennem tiden haft en dårligt ry, og den er givetvis ikke perfekt til alle former for madlavning, men for at afmystificere alle fordommene – eller nogle af dem – kan man hente hjælp på nettet. Mange er i hvert fald enige om, at madvarer, der kræver en nænsom behandling, fx fugl, fisk og grøntsager, er velegnede til mikrobølger.

God appetit!


Rengøring af mikroovn


Mikroovn test 2019

Køkkener i de danske hjem er proppet med køkkenudstyr og maskiner som aldrig før. Vi laver smoothies, vi juicer, og vi varmer nem mad i mikroovnen – mere end vi nogensinde har gjort før. De rette køkkenmaskiner kan gøre madlavningen nemmere og hurtigere, hvilket også må siges at være de helt store årsager til, at vi er villige til at betale flere tusinde kroner for det rette køkkenudstyr.

Mikroovnen har efterhånden eksisteret i rigtig mange år, men den er dog blevet moderniseret en del, siden den første kom på markedet for mange år siden. Det betyder, at den traditionelle mikroovn, som de fleste kender den, ikke længere er et fyldestgørende navn for de mange forskellige funktioner, de fleste mikroovne i dag besidder.

Hvis du overvejer at købe en mikroovn til køkkenet, kan du gøre klogt i at læse denne artikel, hvor vi har testet flere forskellige modeller. Hvis du læse videre, vil du med garanti have lettere ved at træffe den rette købsbeslutning, når du går på jagt efter din kommende mikroovn.

Kært barn har mange navne

Det kan være utrolig svært at finde hoved og hale i de mange forskellige modeller og varianter, der efterhånden findes på markedet: mikrobølgeovn, mikroovn, kombiovn – ja, kært barn har mange navne. Det er derfor vigtigt, at du har fuldstændigt styr på, hvad dine behov er, så du ikke betaler penge for et produkt, som kan meget mere, end du har brug for. Eller i værste fald ikke lever op til dine forventninger.


Electrolux EMM21000SMikroovn test

→ 625 kr. hos Whiteaway.com

→ 1.199 kr. hos Coop.dk

Denne mikroovn fra Electrolux er meget simpel, men utrolig effektiv. Du skal huske, at det ikke altid er den mest komplicerede løsning, der er den bedste for dig. Denne mikroovn til en pris på omkring 600-700 kroner er designet ud fra et ældre design, hvor du finder en manuel betjening frem for en elektronisk, som ses hos mange af de mere moderne mikroovne. Det gør den rigtig nem at betjene uden alt for mange dikkedarer.

Mikroovnen giver dig mulighed for at vælge imellem fem forskellige effekt-indstillinger, fra 90 W til 800 W, samt i bestemte minutintervaller i op til 35 minutter. Vi kan næsten garantere dig for, at du ikke behøver at finde brugsanvisningen frem, fordi den er så nem at anvende. Du får et ovnrum på 18,5 liter, hvilket er en meget typisk størrelse for en mikroovn. Den vil med garanti kunne klare de fleste madlavningsopgaver uden problemer.

Hvis du synes, denne mikroovn passer til dig og dine behov, kan du gøre klogt i at købe den hos Whiteaway, som i skrivende stund tilbyder den billigste pris på produktet.


PANASONIC NN-S251WMEPGBedste mikroovn

→ 1.199 kr. hos KitchenOne.dk

Denne mikroovn fra Panasonic er lille i størrelsen og vil derfor passe ind i de fleste hjem, hvor køkkenet ikke er synderligt stort: studieboliger eller mindre bylejligheder vil være perfekte hjem til denne mikroovn. Selvom den er lille i størrelsen, betyder det ikke, at kvaliteten ikke er i top. Panasonic er særligt kendte for deres gode håndværk og holdbare mikroovne – og det gælder naturligvis også denne.

Mikroovnen har i alt otte auto-programmer og fem forskellige strømniveauer. Den er designet stilfuldt og er meget nem at betjene samtidig med at den opvarme og tilberede langt de fleste måltider mad. Endnu en vigtig ting, som mange glemmer, når de er på jagt efter den perfekte mikroovn, er at tjekke, hvilket materiale mikroovnen består af – også indvendigt. I denne finder du akryl, som gør den rigtig nem at rengøre.


Sharp R-222STWBillig mikrobølgeovn

→ 899 kr. hos KitchenOne.dk

→ 1.100 kr. hos Whiteaway.com

Denne mikroovn fra Sharp er ideel til optøning og genopvarmning af mad. Den har en kapacitet på i alt 20 liter og otte automatiske tilberedningsprogrammer. Effekten er på 800 W, og der er i alt fem effektniveauer.

Mikroovnen har Tact & Dial-betjening og LED-display i elegant design i rustfrit stål. Den passer ind i langt de fleste danske køkkener med en standardstørrelse, som langt de fleste mikroovne har. Designet er enkelt og i rustfrit stål, som får den til at se eksklusiv ud, og som med garanti vil passe til resten af de køkkenmaskiner og det udstyr, der findes i langt de fleste køkkener.


Caso MCG30 CHEFMikroovn bedst i test

→ 1.999 kr. hos Coop.dk (1.499 kr. som medlem)

Dette er en kombiovn fra mærket Caso, som er særligt kendte for at udvikle og producere mikroovne i en rigtig god kvalitet. Det kan også ses på prisen, at niveauet for denne kombiovn er en del højere end de tidligere viste mikroovne. En af grundene er, at denne mikroovn betegnes som en kombiovn og har langt flere funktioner end en traditionel mikroovn.

Den er lavet i et flot og stilrent design, som vil passe ind i ethvert køkken. Den er udstyret med mange forskellige funktioner såsom sound on/off funktion, 5 effekttrin, digitalt display/ur og mange andre ting.

Vigtige specifikationer:

 • 900 Watt mikrobølgeovn
 • 1250 Watt grill
 • 1950 Watt Varmluft
 • Ny varmluftteknik
 • Med forvarme-funktion
 • 30 L volumen

SAGE BMO734 THE QUICK TOUCHMikroovn online forhandler

→ 3.999 kr. hos KitchenOne.dk

Denne mikroovn må siges at skille sig ud fra mængden, både hvad angår design, pris og funktion. Denne model er udviklet i samarbejde med den verdenskendte kok Heston Blumenthal og er i særdeleshed i en klasse for sig. Mikroovnen er meget intuitiv og brugervenlig af anvende og vil med garanti give dine retter den perfekte mængde varme og fordeling af denne – hver eneste gang.

Med blot ét tryk kan du vælge mellem de mest almindelige madvarer angivet i varmeniveauer under menuerne: opvarmning, genopvarmning og optøning. Efterfølgende vælger du, hvilken madvare du ønsker at tilberede, samt hvor mange gram af den som skal tilberedes – så udregner mikroovnen selv, hvor lang tid maden skal have. Så bliver det ikke nemmere, vel?

Du kan også indstille mikroovnen til en personlig tilberedning, og du kan oprette genveje til eksempelvis tilberedning af popcorn og smeltning af chokolade. Du går på ingen måde galt i byen med denne mikroovn fra en af verdens mest berømte og dygtigste kokke.

Vigtige specifikationer:

 • 34 liter ovnrum
 • Mikrobølgeeffekt: 1100 W
 • Eltilslutning: 230 V

Royal 11212Bedste mikroovn forhandler

→ 599 kr. hos Whiteaway.com

→ 799 kr. hos KitchenOne.dk

→ 999 kr. hos Coop.dk (599 kr. som medlem)

Denne mikroovn ligger i den billige prisklasse og er en af de mindste modeller på markedet fra mærket Royal. Den har et ovnrum på kun 20 liter, som gør den til et oplagt valg til mindre hjem såsom studieboliger, kælderlejligheder eller mindre bylejligheder. Den har en effekt på 700 W og har som en bonus grillfunktion på 800 W, som giver dig mulighed for at pifte middagsmaden en smule mere op.

Designet er yderst enkelt med dens helt sorte farve, som ikke ”skræmmer nogen” og vil passe ind i ethvert køkken. Den har desuden otte forudindstillede automatiske kogemenuer samt op til 99 minutters kogetid og 10 effektniveauer. Sidst, men ikke mindst, har den optøning efter vægt. På trods af sin lille størrelse er der altså masser af kraft i den lille maskine.

Den kan købes til den nette sum af kun 599 kroner hos alle tre ovenfornævnte forhandlere.


Forskellen på en almindelig mikroovn og en kombiovn

Der findes rigtig mange forskellige mikroovne på markedet, som gør madlavningen lettere og mere enkel. Noget, som der i høj grad er efterspørgsel på, eftersom vi har en mere og mere travl hverdag, hvor madlavningen ofte bliver nedprioriteret. Ofte skal det blot gå hurtigt og være nemt – og det kan den rette mikroovn hjælpe med.

Det er dog utrolig vigtigt, at du holder tungen lige i munden, når du går på jagt efter din kommende mikroovn, for der er stor forskel på de mange forskellige varianter, der findes ude i butikkerne. Du har med garanti hørt både ordet mikroovn og kombiovn før, men undret dig over, hvad forskellen egentlig er. Hold øjne og ører åbne, for vi vil nu forklare dig, hvad forskellen er:

Både en mikroovn og en kombiovn kan opvarme dine ønskede elementer uden problemer. Forskellen ligger i, at en kombiovn har flere funktioner og indstillinger end en almindelig mikroovn. En kombiovn kan også indstilles til at fungere som en almindelig ovn, samtidig med at den kan agere mikroovn. Den har ofte følgende funktioner: varmluft, grill, optøning og meget andet. Hvis du er på udkig efter en mikroovn, som kan erstatte den traditionelle ovn i køkkenet, er det altså en kombiovn, du skal være på udkig efter.

Mikroovnens udvikling

Udviklingen indenfor mikroovne har gjort, at de mere moderne af slagsen er langt mere effektive, energibesparende og mindre i størrelsen. Samtidig er de også blevet meget lettere at rengøre.

Igennem tiderne er maskinen blevet opgraderet til at kunne håndtere langt flere opgaver end tidligere. Det er ikke længere kun optøning af mad, en mikroovn kan klare, men nu kan maskinerne også fjerne bakterier fra mad. Det betyder også, at materialer, mikroovne bliver lavet af, er anderledes end tidligere, hvor nutidens mikroovne har et metaldække for at skåne os for den stråling, som er inde i maskinen.

Vi kan efterhånden ikke længere leve uden en mikroovn i køkkenet, fordi den har fået så betydelig en plads. Hvem kan forestille sig at varme rester i ovnen eller poppe popcorn i en gryde på gammeldags manér? Ikke ret mange…

Hvordan fungerer en mikroovn?

Det kan til tider virke som ren magi, at en mikroovn kan gøre maden varm på ingen tid! Men den er god nok. Mikrobølgerne i en mikroovn får vandmolekylerne til at bevæge sig, og på den måde skabes varme i maden. Det vil altså sige, at der skal være en form for vand i den genstand, du placerer i mikroovnen, før processen fungerer.

Rigtig mange mikroovne er også bygget med grillfunktion, og det kan være utrolig anvendeligt at have! Grillen fungerer på samme måde som en infrarød grill, der giver infrarød stråling til maden – hvilket naturligvis ikke er skadeligt for dig.

Det er ligeledes blevet et meget almindeligt fænomen, at mikroovne indeholder varmluft, som giver en rigtig god, jævn og ligelig fordeling af varmen til maden.

Mikroovnen er ideel til børnefamilien

Hvis du har børn, kan en mikroovn være fuldstændig uundværlig i køkkenet. En familie har ofte meget forskellige rutiner og er hjemme i boligen på forskellige tider af døgnet afhængigt af børnenes alder.

Forestil dig, at børnene kommer hjem fra skole tidlig eftermiddag og er sultne. De vil gerne opvarme resterne fra gårsdagens aftensmad, men I har ikke nogen mikroovn? Det kan lyde som en komplet skør og urealistisk sætning. Ligeledes kan siges, hvis du har mindre børn, som endnu ikke spiser fast føde – hvordan vil du ellers varme mælk og andet mad end i en mikroovn?

Konklusionen er, at en mikroovn er et absolut must-buy i enhver familie.

Find den rette mikroovn

Du er nu blevet præsenteret for vidt forskellige mikroovne i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner og design.

Rigtig mange kigger på designet som det første, da man ikke ønsker, at en mikroovn skal stjæle for meget opmærksomhed i køkkenet. Det kan du med fordel også gøre, men husk også at undersøge maskinernes forskellige funktioner, så du ikke bliver skuffet eller betaler for en mikroovn, som har så mange funktioner, at du aldrig vil komme til at bruge dem.

Det er ingen hemmelighed, at en mikroovn efterhånden er blevet komplet uundværlig i langt de fleste danske hjem, og hvis du endnu ikke har investeret i en mikroovn eller kombiovn, kan du roligt gå på jagt efter én med det samme!


Andre relevante indlæg

Der findes et utal af forskellige hvidevarer og maskiner til både køkkenet og hjemmet. Derfor kan du også med fordel find andre gode produkter til en opgradering af hjemmet. Læs f.eks. vores miniovn test, hvor du kan finde mere information om miniovne, samt en guide til at vælge den helt model til dit behov.

Alternativt kan du prøve en kombiovn, hvor du får flere ovne i én. Læs mere om dette i vores kombiovn test.

En anden ting i madlavningsprocessen er komfuret, som man ofte bruger. Få hjælp til at vælge det rigtige i vores komfur test.

Til opvasken er et passende med en spritny opvaskemaskine, som giver dig rent service. Læs mere om nogle af de bedste opvaskemaskiner på markedet i vores opvaskemaskine test.

Slutteligt kan du opgradere køleskabet til mere plads til opbevaring af mad. I vores køleskab test kan du finde det helt rigtige model til dig og dit hjem.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.