Mosfjerner test – Find den bedste mosfjerner eller vertikalskærer til din have

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne artikel gennemgår vi nogle af de bedste mosfjernere, vertikalskærere og plæneluftere på markedet. En mosfjerner kan være benzindrevet eller køre på strøm.

Dette indlæg er både en benzin- og el-mosfjerner test, så du kan på vores liste finde begge slags. En mosfjerner fjerner, meget logisk, mos fra din plæne. Mos kvæler dit græs, så det bliver gult og kedeligt at se på. Derfor er en investering i en mosfjerner god for de fleste husejere. I vores benzin- og el-mosfjerner test har vi taget et udpluk fra kvalitetsforhandlere, så du er garanteret en solid mosfjerner.

ForhandlerModelMotorFunktionerPris
Einhell GC-ES 1231230 V, 1200 WKlappesammenlig, otte dobbeltsidede knive, fjerner mos og ukrudt500,-
Bosch ALR 900900 W PowerdriveFjederståltænder, 50-liters opsamler, klappesammenlig1.199,-
WOLF-Garten VA 378 E1600 WOpsamler, vertikalskærer og mosfjerner i én1.956,-
ALKO Combi Care 38 E ComfortElektrisk3-i-1-mosfjerner, vertikalskærer og opsamler til store plæner800,-
Texas Pro Cut 460BBriggs & Stratton XR950 firetaktsIltning af rødder, plæneluftning, justerbar dybde af knive4.199,-
Texas HS710TGTexas TG715S firetaktsLuftkølet motor, både mosfjerner og fejemaskine, til fjernelse af mos på både plæne og fliser3.998,-

Einhell GC ES 1231 – Billigste mosfjerner i vores elektrisk mosfjerner test

Mosfjerner test→ Set hos Homeshop.dk til 500 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 519 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 519 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 567 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 699 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 792 kr.

 • Bedste til prisen
 • Sammenklappeligt styreskaft
 • Indstillelig arbejdsdybde.

Vil du gerne have fat i en billig mosfjerner, er denne Einhell GC ES 1231 et oplagt valg. Einhell GC ES 1231 er en vertikalskærer, hvilket vil sige, at den ikke lufter plænen lige så dybdegående som nogle af de stærkere og større modeller. Til gengæld fjerner den både mos og ukrudt med sine otte dobbeltsidede knive.

Dette er en yderst lille model på kun otte kilo, så den kommer til at være nem at håndtere for de fleste. Det er desuden en elektrisk mosfjerner, hvilket gør den mere miljøvenlig.

Denne elektriske mosfjerner er en af de billigere på markedet, men den virker upåklageligt, og du kommer ikke til at mangle nødvendige funktioner, bare fordi du holder af store besparelser.

Denne fikse lille model har tre forskellige indstillinger af arbejdsdybde, så den kan tilpasses til de fleste typer plæner og behov. Hvis du sætter den på den dybeste indstilling, kan du få luftet plænen en smule. Den er 31 centimeter bred, hvilket gør den nemmere at manøvrere på mindre plæner eller rundt om blomsterbede.

I vores mosfjerner test anbefales denne elektriske mosfjerner til små og mellemstore græsplæner. Vær opmærksom på, at en forlængerledning vil være en god investering, så du nemt kan komme hele plænen rundt. Einhell GC ES 1231 stikkes meget nemt i en helt normal stikkontakt, og så kan du fjerne mos, hvornår end det passer dig.

Denne elektriske mosfjerner er ekstragod til mindre haver og skure, da den er sammenklappelig. Så kan du nemt hive den frem og pakke den væk igen, hvis du finder mos i din plæne.


Bosch ALR 900 Mosfjerner – Elektrisk mosfjerner fra et velkendt mærke

Vertikalskærer test→ Set hos Byghjemme.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.281 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.373 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.493 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.690 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.727 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.751 kr.

Denne Bosch-mosfjerner er god til både at fjerne mos og lufte plænen. Med fjederstålkløer er du sikret en skånsom luftning af plænen, men samtidig får du også en fantastisk effektiv maskine.

Bosch ALR 900-mosfjerneren er elektrisk, så en forlængerledning er anbefalet. Den har en motorydelse på 900 W og kan indstilles til hele fire forskellige højder, fra +10 til -5 millimeter. På trods af hvor kraftfuld Bosch ALR 900-mosfjerneren egentlig er, er den overraskende let. Den vejer blot 9,4 kilo, og siden den ikke er en benzindrevet mosfjerner, er vægten altid stabil og ens.

En elektrisk mosfjerner er selvfølgelig også mere skånsom ved miljøet. Denne Bosch ALR 900-mosfjerner er også god til, hvis du døjer en smule med allergier.

I stedet for blot at køre alt haveaffaldet, det døde græs, ukrudt og mos op i luften, samler denne smarte model det nemlig i en boks bagpå. Så er der mindre risiko for kildren i næsen og kløen i øjnene. Mosfjernerens opsamlingsboks har plads til 50 liter planteaffald, så du kan højst sandsynligt nå hele plænen rundt på én tur.

I denne mosfjernertest vil vi anbefale denne Bosch ALR 900-mosfjerner til mellemstore plæner. Du kan sagtens bruge den til større plæner, men det vil tage en del ekstra tid, fordi den kun har en arbejdsbredde på 32 centimeter, og da du også har en ledningslængde at tage hensyn til.

Den elektriske Bosch ALR 900-mosfjerner er desuden nem at pakke væk, da den kan klappes sammen, så et lille skur er ingen udfordring.


WOLF-Garten VA 378 E – 3-i-1-mosfjerner

Elektrisk mosfjerner→ Set hos Frishop.dk til 1.956 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.956 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.995 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.154 kr.

 • 50 liter-opsamler
 • Foldbart håndtag med højdeindstilling
 • 3-i-1-funktion

Er du for nyligt flyttet ind i et hus, som har en have, der virkelig mangler kærlighed? Denne WOLF-Garten VA 378 E leveres med tænger både til at fjerne mos og til at lufte plænen.

Det er en af de mellemstore modeller i denne mosfjerner test, og det betyder at den har en arbejdsbredde på 34 centimeter, og at den vejer 15 kilo. Der er hele fem dybdeindstillinger at vælge imellem, og for komfortens skyld kan du også indstille højden på håndtaget.

De to sæt tænger, et til at fjerne mos og et til at lufte plænen, er nemme at udskifte efter behov. Derfor kan du både få iltet rødderne effektivt et par gange om året og også få fjernet små områder af mos og ukrudt, når du finder dem i løbet af året.

Den medfølgende opsamler har kapacitet til hele 45 liter, og den er lige til at afmontere og påmontere. WOLF-Garten VA 378 E anses for en blæksprutte i denne mosfjerner test, og du kan sikkert få meget glæde ud af den, hvis den passer til dine behov.

Med sin smallere arbejdsbredde er den nok bedst anvendt til mindre og mellemstore græsplæner. Den er også særligt praktisk, hvis du har pyntesten eller mindre bede i haven, da der er en knap på håndtaget, der let og elegant løfter knivene op, så de ikke skader dine sten eller omvendt.

Med denne WOLF-Garten VA 378 E kan du få reddet selv den mest ukrudtsbefængte have nemt og hurtigt.


ALKO Combi Care 38 E Comfort – Brugervenlig mosfjerner og vertikalskærer

Bedste mosfjerner→ Set hos Davidsenshop.dk til 800 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 874 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 874 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 882 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 899 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 899 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 920 kr.

→ Set hos Coop.dk til 999 kr.

 • Mosfjerner og vertikalskærer i én
 • Vertikalskærer-valse er lavet af 14 stålknive, mosfjerner af 14 stålfjedre
 • Anvendelig til store plæner.

Meget lig den ovennævnte model er denne ALKO Combi Care 38 E Comfort en elektrisk mosfjerner med mange gode funktioner og fordele.

Med denne model kan du nemt og hurtigt skifte valse, altså tænger eller knive, så du enten har en vertikalskærer eller mosfjerner, alt efter dit behov i øjeblikket. Dette gøres helt uden værktøj. På denne måde kan du både benytte denne mosfjerner til at vedligeholde din plæne året rundt og give plænen en ordentlig luftning én eller to gange om året.

Denne mosfjerner har 14 stålfjedre, som effektivt river mos ud af din plæne uden at rive græsset med. Vil du gerne have luftet plænen, skifter du ganske enkelt valsen med tænger ud med den medfølgende vals med tænder. Denne ALKO Combi Care 38 E Comfort har en arbejdsbredde på 37 centimeter til lufter-valsen og 38 centimeter til vertikalskærer-valsen.

Opsamleren har kapacitet til hele 55 liter haveaffald. Den har en elektrisk motor, så investér eventuelt i en forlængerledning, så du kan nå hele haven rundt.

I vores mosfjernertest ligger denne ALKO Combi Care 38 E Comfort særdeles højt pga. sin brugervenlighed. Arbejdsdybden er nem at indstille til præcis den dybde, du foretrækker. Som en del af ALKOs Comfort-serie er komforten selvfølgelig i top.

Håndtaget eller skaftet kan også indstilles i højden, og derfor kan du også nemt pakke mosfjerneren sammen, så den ikke fylder synderligt meget. Dette er en særdeles kraftfuld mosfjerner, og den anbefales til græsplæner på helt op til 800 kvadratmeter.

Derfor kan du altså snildt benytte din ALKO Combi Care 38 E Comfort til større plæner eller måske tage både for- og baghaven i én omgang.


Texas Pro Cut 460B – Eksklusiv benzin-mosfjerner med fokus på komfort og effektivitet

Plænelufter test→ Set hos Homeshop.dk til 4.199 kr.

→ Set hos Texas.dk til 4.999 kr.

 • Kraftig firetaktsmotor
 • 48 styk stålknive
 • Justerbart styr.

En benzindrevet mosfjerner/plænelufter er betydeligt kraftigere end en almindelig mosfjerner, og derfor behøver du heller ikke bruge den lige så ofte.

Denne Texas Pro Cut 460B i vores mosfjerner test er fantastisk til en dybdegående luftning af din græsplænes rødder, hvilket også betyder, at plænen vil se meget hærget ud den første måneds tid efter benyttelse.

En mosfjerner af denne kaliber anbefales kun at bruges én eller to gange årligt for en gennemgående fjernelse af mos og forbedring af din græsplænes sundhed. Denne mosfjernermodel har en utroligt stærk XR950-firetaktsmotor fra Briggs and Stratton.

Det er denne ultrastærke motor, som gør hele forskellen. Derfor er det også vigtigt, at maskinen er nem at køre rundt på plænen.

Texas Pro Cut 460B vejer nemlig hele 66,5 kilo (uden benzin i tanken), og den har en arbejdsbredde på 46 centimeter. De 48 flyvende knive er i hærdet stål, så de kan holde til lidt af hvert. Du kan selv bestemme dybden, helt ned til tre centimeter.

Jo dybere du sætter knivene, jo mere hærget vil din plæne se ud med det første, men jo bedre iltet vil dine rødder til gengæld også være. For komfortens skyld er styret også justerbart i højden, så du kan passe på ryggen.

I denne mosfjernertest vil denne model anbefales til større græsplæner. Dette er grundet dens kraftfulde motor, dybdegående knive og brede arbejdsbredde.

Bemærk, at modellen ikke leveres med olie eller benzin i tanken. Vil du foretrække at benytte din mosfjerner jævnligt, er Texas Pro Cut 460B ikke den oplagte model til dine behov. Heldigvis har vi flere forskellige modeller i denne benzin- og el-mosfjernertest.

Med en Texas Pro Cut 460B behøver du kun lufte plænen én til to gange årligt. Således får du grønnere, sundere græs, og samtidig forebygger maskinen også mos i din plæne.


Texas HS710TG – Mosfjerner til helårsbrug med flere funktioner

Billig mosfjerner→ Set hos Texas.dk til 3.998 kr.

 • Mosfjerner og fejemaskine i én
 • Nemt udskiftelige mosfjerner- og fejedele

Vil du gerne have en mosfjerner, som har indtil flere fordele, så er denne Texas HS710TG en rigtig god investering. Texas HS710TG er teknisk set en fejemaskine og mosfjerner i én. Du kan let skifte mellem fejeblad og fjedresæt.

Fejebladet fjerner effektivt snavs, kviste og andet skidt fra dine fliser, mens fjedresættet river mos og ukrudt op fra din plæne og let lufter plænen.

Om vinteren kan fejebladet også benyttes til at fjerne sne, så du ikke behøver at få ondt i arme og ryg af at skovle.

Modsat Texas Pro Cut 460B-modellen er denne Texas HS710TG betydeligt blidere ved din plæne. Texas HS710TG har tænger i stedet for knive. Tængerne griber fat om mos og andre plantetyper, som er tætbevoksede, men efterlader de tynde græsstrå fine og flotte.

Vær derfor opmærksom på, at denne model ikke er god til at ilte rødder, men til gengæld heller ikke river din græsplæne op. Hvor Texas Pro Cut 460B ikke skal bruges mere end to gange årligt, kan du benytte Texas HS710TG, lige så snart du opdager mos i din plæne. Derfor virker den altså heller ikke forebyggende mod mos.

Selvom Texas HS710TG har tænger, kan den alligevel nå helt ned til fire centimeter i dybden. Så er du sikker på, at alt mos bliver trukket op ved roden, og så er der mindre risiko for, at mosset vender tilbage i dit græs. Denne mosfjerner har en arbejdsbredde på 60 centimeter, så dit arbejde bliver nemmere og kortere.

Denne mosfjerner har ikke en opsamler, så du kan med fordel vinkle maskinen lidt, så alt mosset, det døde græs og andet kan samles i én bunke, hvilket vil gøre det nemmere at komme af med. Denne mosfjerner har mange brugsmetoder og kan derfor benyttes af de fleste.


Inden du køber din næste mosfjerner

Det er vigtigt, at du overvejer, hvilken maskine du egentlig har brug for. En mosfjerner vedligeholder din plæne fra måned til måned, men en vertikalskærer kan være dybdegående og derved også virke forebyggende.

Begge fjerner selvfølgelig mos fra din græsplæne. Med en vertikalskærer får du i det korte løb en meget kedeligt udseende plæne, men i det lange løb bliver den tæt, levende grøn og meget flot.

En mosfjerner er god til at håndtere mindre områder med mos, uden at du behøver grave hele området op og plante græs på ny. Vi håber du i denne mosfjerner test er blevet klædt godt på til at finde den helt rigtige maskine til din have.


Andre interessante indlæg, guides og artikler

Er du interesseret i flere havemaskiner? Vi har også lavet en guide til teleskop hækkeklippere, så du kan få klippet din ekstra høje hæk. Du kan også læse mere generelt om hækkeklippere i vores hækkeklipper test. Så kan du få ordnet hele haven med det bedste udstyr.

Trænger plænen til en klipning kan du læse vores plæneklipper test, cylinderklipper test eller robotplæneklipper test, alt afhængig af hvad du har brug for.

Du kan også få hjælp til at save med en motorsav. Læs vores motorsav test elle vores el kædesav test.

Det er vigtigt med god restitution efter en lang dags havearbejde Derfor kan du kigge på vores elevationssenge test eller kontinentalseng test, for at finde den mest optimale seng.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply