Motorsav test – Her finder du de bedste motorsave

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Motorsaven indgår måske ikke som standardudstyr hos den gennemsnitlige bolighaver, men for os, der har en stor, gammel have fyldt med træer og stadig har en brændeovn til hyggeopvarmning i vinterhalvåret, er motorsaven nærmest uundværlig. Og brændeovnen er naturligvis af nyere dato og bruges kun til tørt og rent træ. Blot for at komme mediernes intensive, negative omtaler af brændeovne i forkøbet …

Med en motorsav kan der spares en del tid i forhold til den håndholdte sav. Uden motor vel at mærke.

Bedst i test

Makita DUC302Z motorsav

  • Forskellige bremsesystemer
  • Lydsvag og ergonomisk
  • Automatisk kædesmøring.
Bedst til prisen

Ryobi RCS3835T motorsav

  • Kraftig motor
  • Høj hastighed
Billig og god

Bosch Power for ALL akku-kædesav 18V solo

  • God til mindre opgaver
  • Vejer kun knap 3 kg

Produktoversigt

ForhandlerModelTypeVægtSværd-længdeHastighedAut. kædsmøringPris
Makita DUC302ZBatteri4,7 kg30 cm8,3 m/sJa1.899,-
Bosch Power for ALL akku-kædesav 18V soloEl3 kg20 cm4,5 m/sJa899,95,-
AL-KO EKI 2200/40El5,4 kg40 cm13,5 m/sJa761,-
Ryobi RCS3835TBenzin4,6 kg35 cm22 m/sJa1.290,-
McCulloch CS410 EliteBenzin4,7 kg33 cm17,3 m/sJa2.168,-

Hvilken motorsav skal man vælge?

Som i de fleste af livets andre forhold kommer det meget an på, hvilket behov man har?

Der findes to typer af motorsave, eller kædesave, som de også kaldes. Den elektriske og den benzindrevne. Den elektriske findes i to varianter, enten den med tilslutning til stikkontakten eller den, hvor der monteres et batteri (eller to).

Benzin-udgaven er som udgangspunkt den kraftigste, dvs. skal du fælde større træer eller kappe store grene af, så er det helt sikkert den bedste motorsav. Har du kun brug for at save lidt brænde af og til eller fjerne mindre grene på træer, så er en elektrisk motorsav det bedste valg.

Om den elektriske motorsav skal være med ledning eller batteri er meget en temperamentssag. Med ledning er du ikke begrænset af opgavens størrelse og dermed arbejdstiden – men ledningen kan føles at være i vejen. Med batteri opnår du større fleksibilitet og bevægelsesfrihed, men du risikerer at løbe tør for kræfter undervejs. Hvis du ikke har anskaffet ekstra batteri-kapacitet.


Bosch Power for ALL akku-kædesav 18V solo

motorsav test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
899,95 kr.

Denne Bosch kædesav er testsektionens bud på en billig motorsav. Og samtidig en lille motorsav. Den vejer nemlig kun knap tre kg og har en sværdlængde på 20 cm. Den er derfor velegnet til mindre opgaver, som fx kapning af grene og savning af brænde i passende længder.

Kæden, der er udført i krom, er let at spænde og udskifte. Også uden brug af værktøj. Det velkendte grønne Bosch-design tiltaler de fleste. Ergonomien er i orden og kombineret med savens lave vægt, bliver det ikke anstrengende at arbejde med denne Bosch kædesav.


AL-KO EKI 2200/40 motorsav

test motorsav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
778 kr.
Set til
778 kr.
Set til
817 kr.
Set til
829 kr.

Varemærket AL-KO er succeshistorien om den lille landsbysmed, der fra 1930’erne og frem til i dag har udviklet sig til koncernen AL-KO KOBER GROUP, som tilmed er blevet en stor spiller på markedet for havemaskiner/-redskaber.

AL-KO EKI 2200/40 er en elektrisk motorsav (med ledning) med en 2200 watt motor og en sværdlængde på 40 cm. Deraf modelnavnet EKI 2200/40.

Også her er kæden let at spænde uden værktøj. Og kæden smøres automatisk. Der er en god vægtfordeling mellem motor og sværd, så man ikke belastes unødigt ved brug af maskinen.

Der er beskyttelsesbøjle på, så hænderne ikke kommer på afveje, når der arbejdes.


Ryobi RCS3835T motorsav

motorsav bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1838 kr.

Ryobi RCS3835T er en 2-takts benzin motorsav med en kraftig motor. Kædesaven præsterer testens højeste hastighed med 22 meter i sekundet. Omregnet til noget mere genkendeligt er det næsten 80 km i timen. Hvem sagde: havens hurtigste knallert …?

Man har et godt greb på denne Ryobi, som er nem at arbejde med. Og der er stort fokus på sikkerheden. Som på flere af de øvrige save kan kæden strammes uden brug af værktøj, og den er selvsmørende,

Om ikke den bedste motorsav til prisen så i hvert fald den kraftigste.


Makita DUC302Z motorsav

bedste motorsav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.312 kr.

Denne Makita DUC302Z er en batteri kædesav, men leveres dog i denne version uden batterier. Og oplader. Der anvendes 2 styk 18 V Lithium-Ion-batterier, som også kan anvendes i andre af Makita’s produkter. Så her er mulighed for eventuelt genbrug fra andre af dine haveredskaber.

Motorsaven har som sikkerhedsforanstaltning forskellige bremsesystemer samt vedligeholdelsesvenlig, automatisk kædesmøring. Den er lydsvag og ergonomisk. Designet er ligeledes velsmurt, og farverne – grøn og sort – er de velkendte fra andre af Makita’s haveprodukter.


McCulloch CS 410 Elite motorsav

bedst i test motorsav
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2246 kr.
Set til
2246 kr.
Set til
2236 kr.

McCulloch CS 410 Elite er testens anden benzin-drevne motorsav. Det er en kraftig, hurtig og relativ let motorsav.

Den har et solidt og robust design, som tilgodeser et lavt tyngdepunkt – og dermed gør belastningen for savføreren mindre under arbejdet.

Samtidigt er den udstyret med bløde håndtag, er næsten vibrationsfri og har et højt sikkerhedsniveau via sin kædebremse. Brændstofforbruget er endvidere lavt.

Sværdet er 33 cm og vægten kun 4,7 kg. Lidt mere med fuld tank.

McCulloch har et frisk sort-gult/orange design, som pynter i ethvert redskabsrum.


Stiga SC 80 AE motorsav

bedste motorsav i test

Stiga SC 80 AE er også drevet af batterier og har, sammen med AL-KO motorsaven testens længde sværd på 40 cm.

Med det lange sværd er motorsaven naturligvis velegnet til fældning af træer og beskæring af større grene. Maskinen er sikret mod overbelastning og har kædebremse. Der er automatisk kædesmøring.

Hvis man vil reducere vægten af sin motorsav og eventuelle andre Stiga-haveprodukter, tilbyder Stiga en bæresele – en slags batterirygsæk – hvor batteriet kan placeres i. Så mindsker man belastningen under arbejdet og flytter vægten af batteriet om på ryggen. Bæreselen er ekstraudstyr, men er meget praktisk, hvis man jævnligt har længerevarende arbejdsopgaver.


Fordele og ulemper ved de tre motorsavs-typer

FordeleUlemper
El-motorsav (ledning)Billig i drift.
Mest miljørigtig.
Støjsvag.
Altid klar – intet brændstof eller opladet batteri krævet.
Ikke så fleksibel i forhold til arbejdsområde pga. ledningen.
Batteri-motorsavBillig i drift.
Mest miljørigtig.
Støjsvag.
Meget fleksibel i forhold til arbejdsområde (ledningsfri).
Genbrug af batterier fra andre af producentens værktøjer.
Afhængig af opladede batterier.
Begrænset arbejdsradius og / eller arbejdstid.
Indkøb af ekstra batteri.
Benzin-motorsavStærk og robust maskine.
Fleksibilitet i arbejdsradius, hvis der er benzin på.
Dyrest i drift.
Mindst miljørigtig.
Mindst støjsvag.
Afhængig af påfyldt brændstof.

Gode råd og tips

Overordnet er de to gode råd, at du skal passe på maskinen og på dig selv og dine omgivelser! De fleste motorsave har automatisk kædesmøring, men rengøring og slibning af kæden/sværdet er et must, hvis den skal virke og holde sig kørende på længere sigt.

Motorsavens sværd og kæde er ikke at spøge med, hvis man kommer for tæt på, så garder dig – også ved privat arbejde i haven – med beskyttelse af ansigt, arme, hænder, fødder og ben. Støj, øjen- og høreskader er heller ikke at kimse ad, så på med hjelm, visir (eller sikkerhedsbriller) og høreværn, når der skal saves i haven.

Hvis du vælger en batteri motorsav (også kaldet akku motorsav), skal du være opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der leveres med batterier og/eller oplader til batterierne. Så skal disse købes ekstraordinært. Til gengæld anvender visse producenter de samme batterier i alle deres produkter (boremaskiner, hækkeklippere, plæneklippere osv.), så måske har du allerede et liggende til din kommende motorsav?


Andre interessante indlæg, guides og artikler

Det kan også være at du er mere til en el-kædesav. Her har vi lavet en el-kædesav test, hvor vi har samlet alle de bedste modeller på markedet, samt fundet dem til markedets bedste priser, hos udvalgte anerkendte forhandlere.

Det kan også være du efter brug af din motorsav har en masse brænde der skal kløves. Læs vores brændekløver test, og find den bedste brændekløver til dit behov, så du nemt og hurtigt kan få dit brænde kløvet.

Mangler du hjælp til at få samlet dit haveaffald kan du læse vores kompostkværn test, løvsuger test eller kompostbeholder test. Det kan også være græsset trænger til en tur. Her er en robotplæneklipper fra vores robotplæneklipper test oplagt.

Efter en lang dag med havearbejde er det vigtigt med en god nats søvn, til at få ladet batterierne op. Her er sengen og madrassen essentiel. Læs mere om de bedste senge i vores kontinentalseng test, elevationssenge test eller boksmadras test.

Eller find en god madras fra vores topmadras test eller springmadras test.


Motorsav test 2019

Er du flittig i din have, og er du på udkig efter den bedste motorsav til at dække dine behov? Så er du kommet til det rette sted. I denne test af forskellige motorsave bringer vi dig nemlig en oversigt over de bedste motorsave, som dækker forskellige behov.

Vi giver et bud på en motorsav, som er perfekt til større brug, som eksempelvis skovbrugere eller grundejere. Du får også et bud på den bedste eldrevne motorsav lige nu, som egner sig perfekt til havebrug et par gange om året. Til sidst får du ligeledes et forslag til en mellemting, som dækker de fleste behov.

Vi gennemgår produkternes styrker og svagheder, ligesom du også til sidst får en gennemgang af den sikkerhed, du bør respektere højt, når du har med motorsave af en enhver slags at gøre.

Bedst i test motorsav

I testen runder vi som sagt tre forskellige motorsave. Dermed er der også et væld af andre muligheder på det danske marked. Men en ting du bør have for øje når du køber din motorsav er, at et kendt brand ikke nødvendigvis giver dig den bedste motorsav. Det er ikke altid, at du får meget for pengene – det gør du til gengæld med de save, der er valgt ud til dig herunder.


Jonsered CS2245S – en “bedst i test” motorsav

Motorsav test

Som sagt er det langt fra alle motorsave, der viser sig at være overbevisende i det lange løb. Denne benzindrevne Jonsered er dog mere end overbevisende, og kandiderer afgjort til titlen bedst i test. Den er yderst funktionel, den er overbevisende i brug og man får helt sikkert noget for pengene. Et label som ”allround” og høj funktionalitet er noget af det, man roligt kan give den. Den er spækket med lækre teknologier og egenskaber, som gør, at man kan bruge den flittigt uden at få problemer.

En motorsav med masser af fordele

Af de tre motorsave vi har valgt i denne test, er saven fra Jonsered en rigtig vinder. Den er spækket med fordele, som gør den yderst funktionel i brug. Først og fremmest har den en suveræn Clean Power Motor, som er sat i verden for at give dig lavt benzinforbrug og dermed lav emission, men samtidig masser af kraft og power i brug. Derudover har den også fået reduceret modstanden ved opstart, dæmpning på vibrationer og en teknologi, som sikrer udskilning af skidt og snavs.

Disse fordele får du helt konkret med denne gennemførte motorsav

• Clean Power Motor: 75% lavere forbrug af brændstof og 20% øget effektivitet
• Spin start: 40% nedsat modstand i startsnor
• Snaplås ved cylinderdækslet: Nem adgang til luftfilter og tændrør
• Teknologi til dæmpning af vibrationer
• Teknologi til udskilning af 97% af al støv og savssmuld

Grundejere og flittige brugere skal have denne sav

Det er svært at sætte en finger på denne motorsav. Den er spækket med udstyr som gør den funktionel, og du bliver sandsynligvis træt før saven gør. Fordi den er benzindreven, opfylder den stort set alle behov, man kan have til privat brug. Den er ikke egnet til professionel brug og fuldtidsbenyttelse, men du kommer meget langt med den alligevel. Den er pålidelig, effektivt og funktionel når alt kommer til alt.

De tekniske specifikationer

• Volumen på olietank: 0,26 liter
• Volumen på benzintank: 0,45
• Støjniveau på 103-115 decibel
• Vægt på 5,1 kg


Worx, 40V – en kædesav med stor frihed

bedst i test motorsav

En af de typiske begrænsninger, som man utvivlsomt vil møde ved brug af en eldreven motorsav er, at de sætter begrænsninger på nogle særlige områder. Disse er typisk, at batteriets evne kun tillader begrænset brug, inden det igen skal lades op. Ligeledes er der også en begrænsning i den kraft, som motorsaven kan præstere. Omvendt er der dog også fordele ved kædesave drevet af batteri. Eksempelvis får du større bevægelsesfrihed i den forstand at vægten er væsentligt mindre, og ligeledes er prisen lavere. Alt dette gør sig også gældende for den skønne Worx, som tilmed imødekommer mange af de begrænsninger, man typisk har med eldrevne motorsave.

En motorsav på godt batteri giver effektiv brug

Som sagt bliver batteriets begrænsninger hurtigt motorsavens begrænsninger med disse typer. Worx-modellen med 40V-batteri er dog eminent til at tage hånd om disse problemer – i særdeleshed fordi den er udstyret med et fornemt 40V – 2,0 Ah Li-ion batteri. Dette batteri giver høj ydeevne – dog ikke som en benzindreven motorsav. Den er dermed perfekt til normalt havearbejde, hvilket typisk indebærer beskæring af store buske, fældning af enkelte træer og opskæring til brænde.

Disse fordele får du helt konkret med denne effektive kædesav

• Et 40 V – 2,0 Ah Li-ion batteri med hurtig opladning
• Nem montering med 2-i-1 systemet til klingen
• Olieindikator

Motorsaven kan altså sagtens følge med – og den er sådan set mere praktisk end de store motorsave, da den er lettere at håndtere. Går batteriet ud, så tag du bare en pause – den er nemlig ladet op på en lynhurtig time, hvilket er ganske imponerende. Udover frihed med batteriet, så slipper du også for større vedligeholdelse. Selvfølgelig skal der tages hånd om saven, men med et medfølgende beskyttelseshylster, et smart 2-i-1 monteringssystem til klingen og en indikator for olieniveauet får du meget mere end blot en billig og nem kædesav.

De tekniske specifikationer

• Volumen på olietank: 0,1 liter
• Oplades på en time
• Vægt: 3,8 kg


Echo CS-351WES motorsav

motorsav bedst i test

Nu hvor vi har rundet en af markedets bedste motorsave til flittig brug og en af markedets bedste eldrevne motorsave til havebrug, så er det på tide at tage et kig på en af de bedste benzindrevne motorsave til privat brug. Det er en glimrende maskine, som afgjort er i toppen af skalaen, når det kommer til prisklassen. Echo CS-351WES er i en mellemliggende prisklasse, og dermed er det attraktivt for rigtig mange danskere, som gerne vil være sikre på at få meget for pengene med deres motorsav. Og det gør man netop med denne sav. Den appellerer nemlig både hvad angår pris og evne til de fleste. Brændstofforbruget er lavt – motorsaven er brugervenlig.

Disse fordele får du helt specifikt med denne dejlige motorsav til privatbrug

• Lavt brændstofforbrug
• Meget brugervenlig både i vægt og tænding
• Nem at vedligeholde

Som sagt appellerer denne motorsav til rigtig mange private mennesker, som har ønske om at få rigtigt meget for pengene, når de skal finde en god motorsav til de fleste behov. Netop det opfylder Echo-saven på tre forskellige måde. Først og fremmest er saven yderst brugervenlig, da den er relativt let af en benzinmotorsav at være. Den kommer desuden med en sværdlængde på 35 cm, hvilket også gør arbejdet lettere. Et ES-startsystem gør ligeledes opstarten af maskinen meget nem.

Lavt brændstofforbrug

Udover brugervenligheden, så er brændstofforbruget desuden lavt. Modellen er udstyret med en SAIS elektronisk tændingsforstilling, som er med til at mindske brændstofforbruget. Noget, som din pengepung vil takke dig for. Sidst – men ikke mindst – er motorsaven også yderst nem at vedligeholde af en benzindrevet sav at være. Den er nem at rengøre og kræver blot olie og benzin til driften.

De tekniske specifikationer

• Volumen på olietank: 0,23 liter
• Volumen på benzintank: 0,37 liter
• Vægt: 3,6 kg
• SAIS elektronisk tændingsforstilling
• ES-startsystem


Skal du vælge motorsav på benzin eller batteri?

Løbende har vi forsøgt at fortælle lidt om fordelene og ulemperne ved henholdsvis benzindrevne og eldrevne motorsave. Mange ting spiller nemlig ind; vægt, indbyggede teknologier, kapacitet og kraft. Men når alt kommer til alt, så er det altid dine behov til motorsaven, som afgør, hvad der er bedst. Ganske vist er en benzindreven motorsav væsentligt mere kraftfuld og effektiv end en eldrevet, men man skal heller ikke lade sig snyde af batterierne på elektroniske kædesave, som sagtens kan benyttes effektivt i din have. Så hvad er dine behov?

Står du med et større projekt, skal du måske gå efter Jonsered-saven. Er du blot på udkig efter en til let havearbejde, så er Worx-saven et bedre valg. Står du eventuelt med et kontinuerligt behov for fældning og opsavning af brænde i fremtiden, så er en sav som Echo smart, da den kræver lav vedligeholdelse.

For at give et mere konkret overblik har vi desuden samlet en liste over fordele og ulemper ved begge maskiner, da dette gør din vurdering mere håndgribelig.

Benzindrevne motorsave

Fordele:
• Effektive og kraftfulde maskiner til alsidig brug
• Ingen afhængighed af strøm
• Arbejder nemt i fugtigt klima som i Danmark
• Kan løse stort set alle opgaver i danske hjem
Ulemper:
• Er ofte tungere end eldrevne, da olie og benzin vejer
• Har generelt et højere støjniveau

Eldrevne motorsave

Fordele:
• De er brugervenlige
• De er perfekte til formål med mindre krav
• De har et lavere støjniveau
Ulemper:
• De har effektivitetsbegrænsninger sammenlignet med benzindrevne
• De er afhængige af batteri og genopladninger
• De er mindre egnede til fugtigt klima end benzindrevne

Er du stadig i tvivl om, hvilken motorsav der er bedst til dine kommende opgaver i haven, så er det altid bedre at spørge en fagmand. Professionelle kan tage hånd om dine enkelte behov, og rådgive dig personligt. Det vil altid være mere præcist end en overordnet test som denne. Kompetent rådgivning kan være en mere sikker vej til det rette valg, og det vil jo altid være en skam at bruge mange penge på noget, som ikke dækker ens behov alligevel. Og tro os når vi siger, at man kan spilde mange kræfter og meget energi, hvis man altid skal bøvle og bakse med en motorsav.


Har du husket dit sikkerhedsudstyr til motorsaven?

Motorsave er ikke legetøj. Motorsave bør altid kræve, at man har styr på sikkerheden; både ved brug af saven, men også i ens påklædning. Der er nemlig markante risici forbundet med brugen af en motorsav, uanset om den er drevet af benzin eller batteri. Man kan uden tvivl komme meget galt afsted, og sikkerhed er dermed aldrig noget, man bør kimse af. For din skyld har vi derfor samlet en lille liste over ting, som du bør have på hver gang, du benytter dig af din motorsav – også selvom du kun lige hurtigt skal ordne noget. Går det først galt, kan det nemlig gå rigtig galt.

Husk dine høreværn

Med mindre du er interesseret i aktivt at bidrage til en høreskade på dig selv, så gør dig selv den tjeneste at benytte høreværn. Hver gang, uanset om du arbejder i kort eller lang tid, og uanset om du bruger en benzindreven eller eldreven motorsav. Du bør altid beskytte dine trommehinder, og høreværn er først skridt til dette.

Brug altid sikkerhedshjelm og visir eller briller

Du finder det måske fjollet at rende rundt med en sikkerhedshjelm i din egen have. Men får du først en faldende gren – eller et træ – i hovedet, så kan hjelmen være forskellen på liv eller død. Selvfølgelig kan du føle, at du har styr på situationen, hvis du er ved at fælde et træ. Men det er en situation, som nemt kan tage en drejning, fordi træer er ganske utilregnelige, når de fældes. Husk at tage en sikkerhedshjelm på.

Husk desuden altid briller eller visir, da dine øjne og dit ansigt også kan blive udsat for flyvende effekter. Det er typisk når du saver, at splinter og træstumper kan komme flyvende mod dig med stor kraft. Beskyt derfor dine øjne, ligesom du ville gøre i alle andre tilfælde, hvor dine øjne er udsatte.

Tag sikkerhedsbukser og sko på

Mister du først kontrollen over træet, du saver i, eller over motorsaven, så kan du komme rigtig galt afsted. Netop af denne årsag – og fordi det kan gå enormt hurtigt – så bør du påføre dig selv sikkerhedsbukser og sikkerhedssko. Begge er armerede i en sådan grad, at du ikke vil kunne skære igennem med mindre du virkelig prøver. De er med til at sikre dine lemmer, som især er udsat, hvis ikke du er rutineret med en motorsav. Og selv hvis du er, bør du også have det på. Et sidste råd, hvis du skulle være uerfaren, er desuden at benytte sig at en let maskine, da de tunge kan give dig en hård start.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.