Opvaskemaskine test – Find den bedste opvaskemaskine

0

Er din opvaskemaskine brudt sammen, eller har du bare langt om længe fået plads til at eje en opvaskemaskine og er nu i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så er du kommet det helt rigtige sted hen. Denne guide sætter nemlig fokus på 6 gode opvaskemaskiner, som er nogle af de bedste på markedet lige nu, og som du trygt kan overlade din beskidte opvask til med garanti for et glansfuldt resultat – så læs med

Vælg den bedste opvaskemaskine, der passer til dig

Der findes mange forskellige typer af opvaskemaskiner, og alt efter hvilket køkken du har, er der næsten ubegrænsede muligheder for valg af design, funktioner og energiklasser.

Et par af de væsentligste ting, du skal tage stilling til inden dit køb, er derfor, hvor meget plads du har i dit køkken, hvor miljøvenlig maskinen skal være, og ikke mindst hvor mange penge du er klar til at lægge i den.

De klassiske opvaskemaskinemodeller er den integrerede, der indbygges og tilpasses præcis til dit køkken, køb eksempelvis modellen fra Whirlpool nu på Skousens hjemmeside.

Derudover er der den indbyggede, der skal stå under din køkkenbordplade eller den fritstående, der i modsætning til de andre to er fuld beklædt på alle sider og kan placeres lige, hvor du har lyst til.

Der findes også opvaskemaskiner, der passer til dig, som har begrænset plads i køkkenet. Her kan du få en smal udgave, der typisk har en bredde på 45 cm kontra en normal størrelse på ca. 60 cm. Et godt bud på denne type er Siemens SN436I01AS, som du kan læse mere om nedenfor.

En anden mulighed er bordopvaskemaskinen, der fylder meget lidt og blot placeres på køkkenbordet. Denne kan til gengæld ikke rumme så meget service som de andre.

Det at slippe for at vaske op i hånden er noget, de fleste sætter pris på. Det kan dog være svært at overskue, hvilken model og type opvaskemaskine der passer til netop dine behov. Læs med her og bliv klar til at vælge den perfekte model – du bliver måske endda klar til at klikke den hjem med det samme.


Bosch SMU46CI02S

bedst i test opvaskemaskine→ Set hos Elgiganten.dk til 3.444 kr.

Denne indbyggede model er en af Bosch’ bedste på markedet, når det handler om at tage hensyn til miljøet og samtidig til økonomi. Den er nemlig i energiklasse A+++, som er det bedste.

Dette muliggøres blandt andet, da maskinen er udstyret med det specielle Zeolith system, der giver en effektiv tørring uden brug af farlige kemikalier. Zeolith er nemlig et naturligt mineral, der producerer varme og tørrer opvasken med et meget lavt energiforbrug, hvilket er fordelagtigt både for miljøet og besparende for dit forbrug.

Aquastop funktionen sørger for at lukke for vandtilførslen, hvis der skulle opstå en lækage. Du undgår derved at komme hjem til et køkken fuld af vand. Støjniveauet er også minimeret til 44 dB, og opvaskemaskinen er derfor ikke forstyrrende.

TÆNK at være bedst i test

Den miljøvenlige opvaskemaskine fra Bosch blev i 2017 kåret som ”bedst i test” af forbrugerrådet TÆNK. Dette er blandt andet på grund af dens energivenlige teknikker herunder Zeolith-systemet, samt dens timer-funktion der eksempelvis lader dig vaske en halvfuld opvask med halv brug af energi og vand – samt halveret tid.

LÆS OGSÅ:  Mikroovn Test 2020 - Find en mikroovn der passer til lige præcis dit behov

Derfor er der altid tid til at nå opvasken. Whiteaways kunder er også meget positive over for denne model og garanterer dig en rummelig opvaskemaskine, der er god til prisen.


Electrolux ESF8820ROX

opvaskemaskinetest→ Set hos Whiteaway.com til 8.715 kr.

Denne Electrolux passer perfekt til dig, der leder efter en smart, pladsoptimerende indbygningsopvaskemaskine, der samtidig er miljøvenlig og rumlig.

Den ligger i den dyre prisklasse sammenlignet med de andre modeller fra denne test, til gengæld får du også en masse fordele med denne.

Opvaskemaskinen kan klare helt op til 15 kuverter og passer derfor især godt til en familie på 4+. Den er energimærket med A+++, og du kan derfor sætte den i gang med god samvittighed.

Maskinen er samtidig utrolig lydsvag og er helt nede på et lydniveau på 40 dB. Har du derfor sart hørelse, eller nyder du blot tanken om at kunne vaske op uden støj og rystelser i køkkenet, er dette den rette model for dig.

Ekstra fordele ved ESF8820ROX

Denne model har en række ekstra funktioner, der gør det til et godt valg at vælge Electrolux. Maskinen indeholder SoftGrip, som er specialdesignet til at stabilisere og beskytte dine glas under opvasken. Du undgår således revner og brud på dine dyre vinglas.

Bestikbakken er designet med optimale pladsmuligheder, eksempelvis er der en fordybning i midten, der giver plads til æggebægre eller espressokopper.

Desuden er bestikbakken flytbar, hvilket muliggør, at du kan smide din bageplade ind på dennes plads, når den trænger til at blive vasket op. Ud over dette har maskinen også indvendig belysning, AutoOff der automatisk slukker maskinen efter vask, samt en AirDry teknologi, der ved slutningen af et program åbner lågen 10 cm, så din service er maksimalt tørt, når du skal tømme den.

Ved at vælge Electrolux ESF8820ROX får du masser af Value for Money og er sikret den bedste pleje og behandling af din service.


Whirlpool ADG522X

opvaskemaskine bedst i test→ Set hos Skousen.dk til 3.785 kr.

Denne integrerede opvaskemaskine fra det amerikanske firma Whirlpool er skabt til at gå i ét med dit køkkendesign. Derfor skal du selv montere køkkenlågen, så du selv kan bestemme, hvordan den skal se ud.

Denne maskine er den billigste model, vi har med i denne test, men det betyder bestemt ikke, at du skal gå på kompromis med kvaliteten. Modellen er en smal model, som rummer op til 10 kuverter.

Til gengæld er der gode muligheder for at rokere rundt på kurvene i maskinen, og du har mulighed for at hæve eller sænke overkurven, så du kan få mere plads til at vaske høje gryder eller store tallerkner.

Derudover har den bestikkurv i toppen, der gør det muligt for dig at organisere bestikket, så det er nemt og overskueligt at tømme efter vask.

Det er måske vigtigt for dig at passe på miljøet – funktionerne i denne opvaskemaskine gør den til et godt valg på dette område. Dens 6TH sense sensorteknologi, måler hvor beskidt din opvask er, og derefter justerer vasken efter, hvor meget vand der skal bruges.

LÆS OGSÅ:  Bordopvaskemaskine test - De bedste bordopvaskemaskiner på markedet

På den måde kan du spare både energi, tid og penge når du vasker op. På samme måde kan du med MultiZone programmet nøjes med at fylde en halv opvask, og maskinen justerer selv vandmængden, så du ikke kommer til at spilde unødvendigt vand på en halv opvask.


SMEG LVFABCR, Fritstående opvaskemaskine

bedste opvaskemaskine→ Set hos Skousen.dk til 11.145 kr.

Den sidste model vi har valgt at fremhæve er denne fritstående opvaskemaskine fra den italienske hvidevareproducent SMEG, som er kendt for deres stilrene og retro 50’er design.

Denne model ligger med en pris på 11.145 kr. i den meget dyre ende for opvaskemaskiner, men har helt sikkert også meget at byde på både funktionelt og æstetisk.

Med en standardstørrelse på 13 kuverter har maskinen en rummelighed, der passer i de fleste hjem. Du kan vælge mellem 10 forskellige programmer, hvoraf 5 af dem er hurtigprogrammer.

Den er energimærket A+++, og det fremgår tydeligt hvorfor, når man ser maskinens mange miljøvenlige funktioner. Herunder automatisk døråbning når programmet er slut, hvilket reducerer dit energiforbrug med op til 20%, quick time funktionen der kan reducere vasketiden med 55% samt en timer-funktion der giver dig mulighed for at skræddersy din opvask, så du er sikker på, at du kan nå at tømme den.

Derudover har den et svagt lydniveau helt nede på 42dB. Du kan derfor være sikker på at få masser af maskine for pengene samt et rent og skinnende resultat.

Hvis du både går op i funktionalitet og æstetik, skal du helt sikkert anskaffe dig denne smukke model fra SMEG. Produktet findes i mange forskellige farver, og hvis du er vild med designet, kan du jo samtidig anskaffe dig et matchende køleskab eller nogle af de andre køkkenmaskiner i samme lækre design.


Siemens SR46M280SK opvaskemaskine

Opvaskemaskine test

Denne opvaskemaskine fra Siemens er et rigtig godt bud på en smal model, der passer til køkkenet med begrænset plads. Siemens er en af de førende mærker inden for hårde hvidevarer og denne model vandt i 2016 titlen ”bedst i test” af forbrugermagasinet TÆNK.

Selvom modellen er smal, og kun er de 45 cm i bredden, kan den stadig rumme ca. 10 kuverter. Maskinen er udstyret med 6 forskellige vaskeprogrammer, herunder VarioSpeed, der gør, at du kan halvere vasketiden og stadig få et rent og pænt resultat.

Opvaskemaskinen har derudover også et VarioFlex kurvesystem, der giver dig mulighed for at tilpasse kurvene i maskinen til din opvask.

Har du eksempelvis store gryder og pander, der skal vaskes, kan du sammenklappe de stativer, der fylder, og bestikket kan lægges i den øvre bestikkurv, der giver ekstra plads i maskinen.

En ekstra bonus ved denne model er dens 10 års motorgaranti samt en mekanisk og elektronisk børnesikring på lågen og panelet. Du skal derfor ikke være nervøs for, at nysgerrige børnefingre forstyrrer den igangsatte vask. Maskinen leveres uden topplade og kan derfor indbygges under bordpladen.


Bosch Serie 4 SMV46CX05E

test opvaskemaskineBosch har mange år på bagen, og grundstenene til firmaet blev lagt allerede i 1886, da Robert Bosch oprettede sit første værksted. Sidenhen har de været først på markedet med mange husholdningsapparater, og opvaskemaskinen er ingen undtagelse.

LÆS OGSÅ:  Hvor skal jeg købe min næste emhætte?

Siden de lancerede den første opvaskemaskine i 1964, har de optimeret og udviklet teknologierne, og i dag er Bosch stadig et godt valg, når du skal ud at købe opvaskemaskine.

Denne integrerbare opvaskemaskine indeholder 6 forskellige programmer, der giver dig mulighed for at tilpasse vasken til de ting, du kommer i.

Eksempelvis kan du skånsomt vaske dine glas på glas 40º programmet, mens programmet ExtraDry tørrer din service ekstra grundigt.

Modellen er i energiklasse A++ og er mærket med tørreevne A, som er det højeste på skalaen. Den rummer 13 standardkuverter og er derfor en perfekt størrelse til dig, der har en stor familie.

Designet er klassisk i rustfrit stål med en blank hvid overflade. Displayet sidder på det øverste stykke af lågen, hvilket gør, at det bliver gemt væk, når maskinen er lukket. Et infolight i bunden af maskinen indikerer, at maskinen er i gang, og du kan derfor holde øje med den, selvom du ikke kan aflæse displayet.


Klar til at købe?

Du har nu set seks forskellige bud på din nye opvaskemaskine. Du er forhåbentlig blevet inspireret, og hvis du endnu ikke er sikker på, hvilken der er den rette model for dig, er du måske nu i gang med at reflektere over, hvilke funktioner og udstyr du leder efter i en opvaskemaskine. Et par råd, du kan få med på vejen, er at kigge efter funktionsdygtigheden – har den de programmer, du har brug for?

Derudover er det en god idé at holde øje med energimærkningen – hvor meget vand og energi bruger den? Er det en fordelagtig handel for både dig og miljøet? Sidst, men ikke mindst skal du selvfølgelig også overveje, hvordan du ønsker designet. Skal den være hvid, rustfrit stål eller en flot farve? Eller skal den blot integreres i dit eksisterende køkkeninventar?

Hvilken forhandler skal jeg vælge?

Alle forhandlere har mange års erfaring inden for salg af hårde hvidevarer. Du kan derfor være sikker på professionel behandling og hjælp, hvis du skulle have spørgsmål, når du handler din nye opvaskemaskine.

De tilbyder alle gratis fragt, og du kan derfor få leveret din nye maskine hjem til døren uden ekstra omkostninger. Så uanset hvilken model du hælder til, kan du trygt og sikkert klikke dit produkt hjem på de hjemmesider, vi har henvist til her.

Når du har fået din nye opvaskemaskine ind ad døren, er det af sikkerhedsmæssige årsager, vigtigt at du følger den medfølgende sikkerhedsanvisning ved tilslutning af maskinen, så det hele forløber, som det skal. Held og lykke med købet – når først det hele er sat til og klar til at vaske, skal du aldrig bekymre dig om kedelig og uoverskuelig opvask igen.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Leave A Reply