Pandelampe test – Find den bedste pandelampe ud fra tests

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Selvom vinterhalvåret byder på mange mørke timer, er det ingen grund til ikke at kunne udnytte fritiden fuldt ud mørket til trods. For med en pandelampe kan du sagtens bevæge dig udenfor. Ja, faktisk er den noget nær uundværlig, hvis du ønsker at motionere udenfor i vintermånederne.

For med en pandelampe kan du let klare løbe- eller cykelturen, ligesom du uden problemer kan gå tur med din hund, efter solen går ned. Helt uden at frygte af falde over grene, kantsten eller andet, der kunne gøre din vej uvejsom.

En pandelampe er et rigtig godt alternativ til en almindelig lommelygte, da den frigiver dine hænder. Du kan dermed sagtens foretage dig ting med hænderne, samtidig med at du har fuld synlighed frem for dig.

Er du på jagt efter den bedste og billigste pandelampe? Så læs med i denne pandelame test, hvor vi har samlet de bedste modeller på markedet samt vores bedste råd og vejledning til køb af pandelampe.

Bedst i test

Petzl DUO S

 • Rækkevidde på 200 meter
Bedst til prisen

LED Lenser SEO5 pandelampe

 • Lang batterilevetid
Billig og god

Petzl Tikkina Pandelampe

 • Ergonomisk og vaskbart pandebånd

Sådan fungerer vores guide

I denne artikel har vi samlet en række forskellige pandelamper, der alle er vurderet som nogle af de bedste på markedet ud fra ekspertkilder, som er de mest populære blandt forbrugerne eller som har modtaget forhandlernes anbefaling. Vi mener, det giver det mest nuancerede billede af mulighederne, der findes i forhold til køb af pandelamper.

ForhandlerModelLumenVægtLysdist.BatteriPris
SILVA Trail Runner 4350121 g75 m3 x AAA539,-
Petzl Tikkina25081 g50 m3 x AAA187,-
LED Lenser SEO5180105 g120 m3 x AAA264,-
Black Diamond Spot 32532586 g80 m3 x AAA232,-
Petzl DUO S1.100370 g200 mGenopl.2.841,-

SILVA Trail Runner 4 – Den perfekte pandelampe til motionsløb om natten

Pandelampe test
 • Lygtehoved kan vippes
 • Ideel til langdistanceløb
 • Lav vægt

Skal du have en god og pålidelig makker med ud på dine natlige løbeture? Så er SILVA Trail Runner 4 formentlig et rigtig godt bud på en pandelampe til dig.

Med en lumen på 350 og en lang lysafstand er SILVA Trail Runner 4 den perfekte ledsager, når du skal løbe i de mørke timer.

Samtidig er der masser af komfort at hente i SILVA Trail Runner 4, da den har en bred pandestrop, der sidder godt til omkring hovedet. Dermed kan du løbe frit, uden at skulle frygte at din pandelampe glider ned eller dunker dig i panden, fordi den ikke er ordentligt fastspændt.

Men det skal samtidig også nævnes, at pandestroppen er utrolig behagelig at bære. Du kan derfor uden problemer have lange træningspas, hvor du træner i mange timer ad gangen. Uden at blive generet af din pandelampe. Dette skyldes ikke mindst den lave vægt, der dårligt kan genere nogen. Den vejer nemlig sølle 72 gram – og 121 gram med batterier.

SILVA Trail Runner 4 har en batteritid på minimum 10 timer og anvender tre AAA-batterier som drivkraft. Skulle du løbe tør for strøm undervejs, kan du derfor let slå et smut ind forbi den nærmeste købmand og købe nye batterier. Du er nemlig ikke afhængig af en lader eller lignende.

Selve lysstrålen på SILVA Trail Runner 4 lyser helt op imod 75 meter. Det lange lys gør pandelampen ideel til sportsgrene som langdistanceløb eller -cykling, hvor man grundet den høje fart også har brug for at kunne se et godt stykke frem.

SILVA Trail Runner 4 stammer ud af en ’familie’ af pandelamper, der har været testvindere hos Råd og Rön, hvor tidligere modeller er blevet kåret som vindere. Og eftersom SILVA Trail Runner 4 er en videreudvikling af disse, vil den uden tvivl være på højde med – og måske endda bedre – end disse.

Specifikationer for SILVA Trail Runner 4

 • Lumen: 350
 • Vægt med batterier: 121 gram
 • Maksimal lysdistance i meter: 75 meter
 • Batteritype: 3 x AAA
 • Batteritid i minutter: 600

Petzl Tikkina Pandelampe – Billig og pålidelig pandelampe

Billig pandelampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
180 kr.
 • CE Godkendt
 • Ergonomisk og vaskbart pandebånd
 • Økonomisk favorabel

Den næste pandelampe, der har vundet vej ind i vores pandelampe test, er Petzl Tikkina Pandelampe, der hører til blandt de mest populære og mest købte blandt brugerne. Det skyldes ikke mindst den lave pris. Men du skal ikke lade dig narre af prisen. Du får nemlig stadig valuta for pengene.

Petzl Tikkina Pandelampe er en kompakt pandelampe på 250 lumens, hvilket er ganske godt prisen taget i betragtning. Derudover har den to forskellige lysindstillinger, hvilket er med til at give dig mere fleksibilitet, når du eksempelvis bruger den under løbeturen.

Samtidig har Petzl Tikkina Pandelampen en bred lyskegle, der giver dig et bedre udsyn under dit løb, hvilket også kan medvirke til at mindske din risiko for ulykker.

Selve lyset har en rækkevidde på cirka 50 meter og derfor en tand mindre end eksempelvis SILVA Trail Runner 4, mens brændetiden ligger på cirka 80 timer.

Der er også fuld fokus på at øge komforten hos brugeren med Petzl Tikkina pandelampen, da den har et ergonomisk pandebånd, der samtidig også er vaskbart. Det er uden tvivl med til at højne dens hygiejnemæssige kvaliteter, ligesom dens vandtæthed også er med til at gøre den mere brugbar til mange forskellige formål.

Specifikationer for Petzl Tikkina Pandelampe

 • Lumen: 250
 • Vægt med batterier: 81 gram
 • Maksimal lysdistance i meter: 50 meter
 • Batteritype: 3 x AAA

LED Lenser SEO5 pandelame – En top 3 favorit i stor pandelampe test

Bedste pandelampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
290 kr.
Set til
239 kr.
Set til
239 kr.
 • Kan bruges af børn og voksne
 • Top-3 hos Råd og Rön
 • Smart Light Technology
 • Lang batterilevetid

Testens næste pandelampe byder på en model, der også hørte til iblandt toppen af Råd og Röns store test af pandelamper. Denne gang er det modellen LED Lenser SEO5, vi skal kaste et blik på. LED Lenser SEO5-pandelampe er en letvægtspandelampe med Smart Light Technology, der er et hit blandt brugerne.

Med denne Smart Light Technology får du nemlig fuld fleksibilitet, når lyses skal indstilles. Teknologien gør det nemlig let for dig at skifte fra høj ydelse til lav ydelse.

Du kan dermed vælge mellem flere forskellige lysindstillinger, der passer til forskellige situationer. Skal du eksempelvis læse et kort, kan du vælge en lysindstilling, der gør det let for dig at læse kortet uden samtidig at skulle være generet at skarpt genskær, som ellers kunne forekomme under normale omstændigheder.

Med LED Lenser SEO5-pandelampe har du en brændetid på om imod 25 timer, hvilket sikrer dig en lang brugstid. Du behøver derfor ikke frygte for at få din træning stoppet af kedelige afbrydelser.

Samtidig vejer den kun 105 gram, hvilket er en belastning i småtingsafdelingen. Den kan derfor bruges af både mænd, kvinder eller endog børn, der eksempelvis kunne drage nytte af pandelampen til spejder eller lignende.

Specifikationer for LED Lenser SEO5-pandelampe

 • Lumen: 180
 • Vægt med batterier: 105 gram
 • Maksimal lysdistance i meter: 120 meter
 • Batteritype: 3 x AAA
 • Batteritid: 7 til 25 timer.

Black Diamond Spot 325-Pandelampe – En god pandelampe i mange farver

Pandelampe bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
247 kr.
 • Mange forskellige farver at vælge imellem
 • Blandt Råd og Röns Top-5
 • Vandtæt (IPX8 -bedømmelse)
 • Brightness Memory-funktion
 • Lygtehoved kan vippes

Man skal ikke lade sig narre. Nogle gange er det udseendet, der betyder noget. Og her skiller Black Diamond Spot 325 sig ud fra andre gængse modeller, da den findes i et væld af forskellige farvemuligheder. Det er derfor muligt af finde en farve, der stemmer overens med ens øvrige smagspræferencer. Det gør det også lettere at matche pandelampen med dit outfit og give dig et mere unikt samlet indtryk.

Black Diamond Spot 325-pandelampen er det perfekte valg til dig, der elsker at være udendørs efter mørkets frembrud. Den er både nem at anvende, hvis du ønsker at motionere om aftenen, men er også rigtig nyttig, hvis du ønsker at arbejde i mørket.

Den er også god til andre former for aktiviteter som eksempelvis trekking, backpacking, sejlads, jagt, fiskeri eller til brug i militært øjemed.

Denne pandelampe er ganske kompakt og samtidig særdeles kraftfuld. Faktisk får du hele 350 lumen med denne pandelampe, hvilket gør den til en af de pandelamper med det højeste antal lumen i denne pandelampe test.

Black Diamond Spot 325 pandelampen har en multifacetteret optisk linse. Samtidig er den designet således, at der er fuld fokus på at skabe en god balance, ligesom den er ergonomisk tilpasset. Dette sikrer en bedre tilpasning til brugerens hoved, hvilket i sidste ende giver en langt højere grad af komfort for brugeren.

Du skal heller ikke frygte for at blive overrasket af en regnbyge eller to, hvis du anvender Black Diamond Spot 325-pandelampen. Pandelampens hus er nemlig vandtæt og har bedømmelsen IPX8. Det betyder, at pandelampen kan tåle vand ned til 1,1 meter i 30 minutter.

Der findes flere forskellige indstillinger på Black Diamond Spot 325-pandelampen. Du kan blandt andet drage nytte af funktionerne fuldt lys, forskellige distanceindstillinger, strobe ys, rødt natsynslys og dæmpet lys. Derudover har pandelampen en låseindstilling.

Pandelampen er desuden udstyret med ”Brightness Memory”. Denne funktion giver dig mulighed for at slukke lampen på en indstilling, og når du tænder for pandelampen igen, er den indstillet på selvsamme indstilling, som før du slukkede.

Specifikationer for Black Diamond Spot 325-pandelampe

 • Lumen: 325
 • Vægt med batterier: 86 gram
 • Maksimal lysdistance i meter: 80 meter
 • Batteritype: 3 x AAA
 • Batteritid i minutter: 240

Petzl DUO S – Pandelampens svar på en Ferrari

bedst i test pandelampe
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2699 kr.
Set til
3450 kr.
Set til
2998 kr.
 • Hele 1100 lumen
 • Rækkevidde på 200 meter
 • FACE2FACE antiblænde-funktion
 • Vandtæt

Vi slutter denne pandelampe test af med en pandelampe, der uden tvivl er testens dyreste lampe. Men det er også en pandelampe ud over det sædvanlige, som anbefales til professionelle. Det er derfor en pandelampe til dig, der tager dit arbejde eller din sport meget seriøst, og som på ingen måder har lyst til at gå ned på udstyr.

Petzl DUO S pandelampen er desuden også den eneste pandelampe i denne test, der har genopladeligt batteri. Der gør, at den modsat testens andre pandelamper, ikke er særlig dyr i drift.

Du skal nemlig ikke i tide og utide bruge penge på nye batterier. I stedet sætter du blot pandelampen til opladning på dit køkkenbord, og du er hurtigt klar til at løbe igen.

Pandelampen DUO S er ligesom blandt andet Black Diamond Spot 325-pandelampen vandtæt. Det gør den ekstrem brugbar. Også i mere krævende situationer, hvor vind og vejr kan være imod en. Så skal du bruge en pandelampe under kraftigere vejrforhold, så er Petzl DUO S-pandelampen et rigtig godt valg.

Samtidig får du hele 1100 lumen med denne pandelampe. Ergo slår den de resterende pandelamper i denne test med flere distancer. Det samme gør sig i øvrigt også gældende på rækkevidden af lyset, hvor DUO S har en maksimal distance på 200 meter. Altså endnu en rekord i denne test.

Med denne pandelampe skal du heller ikke frygte for at blænde andre motionister, når du møder dem. DUO S fra Petzl har nemlig indbygget FACE2FACE-funktion. Det er en antiblænde-funktion, der gør det muligt for to personer at føre en samtale ansigt til ansigt uden at blænde hinanden med et irriterende skarpt lys samtidig, selvom pandelamperne er tændt.

Du får en del indstillinger i forhold til lyset, hvis du vælger Petzl DUO S-pandelampen. Lyset kan nemlig indstilles på flere måder, hvilket sker med hjælp fra den roterbare knap, der findes på siden af pandelampen. Det betyder samtidig, at den er let at betjene, også selvom du skulle bære arbejdshandsker, vanter eller mountainbikehandsker.

Specifikationer for Petzl DUO S pandelampe

 • Lumen: 1100
 • Vægt med batterier: 370 gram
 • Maksimal lysdistance i meter: 200 meter
 • Batteritype: genopladeligt
 • Batteritid i minutter: 180

Pandelampe test – Hvilken pandelampe er den bedste pandelampe?

I denne pandelampe test har vi forsøgt at give dig et godt og dybdegående overblik over en række forskellige typer pandelamper, der findes på markedet. Både de billige pandelamper og pandelamper, der hører til i den dyre ende af prisskalaen.

Det er naturligvis vigtigt at finde en pandelampe, der bedst matcher ens behov, hvilket er forskelligt fra person til person. Skal du fortrinsvis bruge din pandelampe til løb, kan du med fordel vælge en af de modeller, der har en lav vægt.

På den måde føler du dig forhåbentlig mindst muligt generet af din pandelampe. Skal du bruge din pandelampe til orienteringsløb i mørket, bør du gå efter en pandelampe, hvor du let kan skifte mellem de forskellige lysindstillinger, så du ikke skal bruge unødvendig tid på at indstille lyset efter de forskellige punkter.

Derudover skal du holde dig for øje, om du ønsker en pandelampe, der er drevet af batterier eller som kan genoplades. De genopladelige er gerne dyrere, men ofte kan besparelsen hentes ind på længere sigt, ligesom de også er langt bedre for miljøet.


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply