Pastamaskine test – Vælg den bedste pastamaskine til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne pastamaskine test har vi samlet de bedste fire pastamaskiner ud fra tests og brugeranbefalinger. Tre af pastamaskiner er blevet udvalgt fra tidligere ekspertvurderinger blandt andet fra de to britiske aviser Telegraph.co.uk og Independent.co.uk, hvor der har fået enten høje eller topkarakterer. Den sidste pastamaskine er blevet udvalgt, fordi den rangerer højt blandt forbrugerne.

Pastamaskinerne er blevet udvalgt ud fra forskellige prislejer, kvalifikationer og funktioner, og der er både manuelle og elektriske pastamaskiner med i testen – så det er muligt at finde en pastamaskine til dig og dine behov.

Vi gennemgår fire af de bedste pastamaskiner fra 2020, og guider dig til hvilken en, du skal vælge, så den passer bedst til dig og dine behov.

ForhandlerModelElektronisk/manuelPris
Marcato Atlas 150Manuel499,-
Marcato Atlas 180Manuel519,-
Philips VivaElektronisk1.568,-
Funktion 247141Manuel270,-

Marcato Atlas 150 – Billig pastamaskine som er bedst i test

pastamaskine test→ Set hos Kitchentime.dk til 499 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 519 kr.

→ Set hos Coop.dk til 549 kr. (669 kr. for ikke-medl.)

Marcato Atlas 150 pastamaskinen er blevet vurderet og testet af intet mindre end seks forskellige eksperter, og har blandt andet fået topkarakterer fra den britiske avis independent.co.uk.

Igen har vi at gøre med en æstetisk flot pastamaskine fra Marcato Atlas. Og i forhold til søsteren Marcato Atlas 180, er 150erne nem at opbevare, da ikke den ikke fylder nær så meget.

Derudover brillierer pastamaskinen også på mange andre parameter, hvis man sammenligner den med 180erne – og den ligger i samme, lave prisklasse. Derfor er den også blandt ’bedst i test’-modellerne i denne pastamaskine test.

Justerbar pastamaskine med mulighed for at lave 16 forskellige pastatyper

Marcato Atlas er en moderne klassiker, og passer egentlig til alle, der ønsker en smuk og lækker maskine til at lave pasta med.

Derudover er der utrolig meget variation i denne model, da den kan lave helt op til 16 forskellige typer af pasta. Foruden dette kan du også justere pastaens tykkelse, hvortil der findes ti forskellige tykkelser. Dette betyder også, at du har mulighed for at lave en pasta, der er helt tynd med denne pastamaskine fra Marcato Atlas.

Blød, glat og lækker pasta

Marcato Atlas 150 er en manuel pastamaskine, og ifølge eksperterne og forskellige test, kan du forvente den blødeste og glatteste pasta, når du ruller dejen ud med denne model.

Der er intet besvær med udrulningen, og håndtaget på maskinen er også dejligt og ergonomisk at holde på. Pastaen sætter sig nemlig ikke så let fast på maskinens rulle, og på den måde slipper du også for at benytte alt for meget mel, så du til sidst står med en kedelig og tør pasta.

Marcato Atlas 150 er til dig, der ønsker en brugervenlig og komfortabel maskine, hvor du har rig muligheder for personlige indstillinger og mange forskellige pastatyper.


Marcato Atlas 180 – Atlas pastamaskine er den bedste pastamaskine

bedste manuel pastamaskine→ Set hos Kitchentime.dk til 519 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 549 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 577 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 577 kr.

Marcato Atlas 180 pastamaskinen ligger i den lave ende af prisskalaen, og har fået høje karakterer fra blandt andet den britiske avis Telegraph.co.uk. Derudover har denne pastamaskine fået mange gode brugeranmeldelser, og derfor er den med i denne pastamaskine test.

Lækker, manuel pastamaskine

Marcato Atlas 180 er en flot pastamaskine, dog fylder den en del, og er noget bred. Derfor kan pastaen måske godt være en smule svært at styre, og denne pastamaskine egner sig rigtig godt til den mere erfarne pasta-kok.

Selve maskinen er i fremstillet i rustfrit stål, der herefter er blevet krombelagt, og dette giver den et virkelig flot industrielt look. Så selvom den fylder meget, er det lige ved at man ikke har lyst til at stille den ind et køkkenskab.

Denne pastamaskine er i øvrigt manuel. Det vil sige at den kommer med bordholder og håndsving, som du selv skal dreje rundt, så dejen skal flades ud og laves til pasta. Der kommer forskellige ruller med pastamaskinen, og den kan blandt andet lave fettuccine, tagliolini og lasagneplader.

Justerbar og nem at rengøre

Da Marcato Atlas 180 pastamaskine har et meget enkelt og stilrent look, er den også utrolig let at gøre ren efter brug. Derudover har du mulighed for at indstille tykkelsen af din pasta, og dette giver dig god mulighed for at eksperimentere, og finde ud af hvad du bedst kan lide.

Ønsker du at fremstille endnu flere forskellige typer pasta, kan du altid købe ekstra tilbehør, er giver dig flere valgmuligheder. Til sidst men ikke mindst, kommer denne model også en med rigtig godt opskriftsbog, der guider dig et godt stykke hen ad vejen.

Denne pastamaskinen er god til den mere erfarne pasta-kok, der måske ønsker at opgradere sin gamle pastamaskine til en mere professionel.


Philips Viva pastamaskine – Philips pastamaskine er en elektrisk pastamaskine

bedste elektrisk pastamaskine→ Set hos Skousen.dk til 1.568 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.568 kr.

Philips Viva pastamaskinen er en af de klare favoritter blandt mange eksperter og tests. Den har nemlig fået topscorer i enten mindre end seks forskellige test, blandt andet hos telegraph.co.uk og independent.co.uk, og er blevet kåret som testvinder hele to gange. Derfor er denne pastamaskine og så den bedste elektriske pastamaskine i denne pastamaskine test.

Pastamaskinen gør alt for dig

Philips Viva pastamaskinen former ikke kun pastaen for. Da den er elektrisk, ælter maskinen nemlig også dejen, og faktisk behøver du næsten ikke at arbejde.

Det eneste du skal for at lave pasta med denne maskine, er at hælde ingredienserne ned i åbningen, og ellers bare vente på at pastamaskinen klarer resten. Philips Viva er nemlig elektronisk, og på den må slipper du for at stå og bruge tid på at ælte en pastadej.

Med denne pastamaskine har du også mulighed for at lave ’sund’ pasta ved at tilsætte grøntsøger til pastadejen. Foruden kan denne elektriske pastamaskine fremstille de fire klassiske pastatyper: lasagne, penne, spaghetti og fettuccine.

En god investering

Selvom den elektriske Philips Viva pastamaskine ligger i den lidt dyre ende, er det en rigtig god investering, hvis du vil lave din egen pasta.

Foruden at den både ælter og former din pasta, tager det kun cirka 18 minutter for maskinen at lave 450 gram pasta. Det er altså både hurtigt og nemt med den elektriske Philips Viva. Derudover fylder den heller ikke meget, og det er altså ikke en maskinen, som du skal bakse med, når du skal have den ind og ud af dine køkkenskabe. Derudover er den utrolig nem at rengøre.

Mad til fire og brugbare opskriftsbøger

Med den elektriske Philips Viva pastamaskine, kan du på første runde lave nok pasta til at mætte fire personer, og egner sig altså godt til hele familie.

Børnene kan i øvrigt være med under hele processen, og de vil sikkert også finde det sjovt at se pastaen komme ud i forskellige former. Philips Viva kommer også med en opskriftsbog, der fortæller om de forskellige pastatyper, og giver dig opskrifter på lækre og velsmagende pastaer og pastaretter.

Den elektriske Viva Philips Pastamaskine er til dig, der ikke ønsker at stå og mærke pastadejen i hånden, og godt kan lide luksusfølelsen af at have en maskinen til at klare alt det vanskelige.


Funktion pastamaskine – et godt pastamaskine tilbud

billig pastamaskine→ Set hos Skiftselv.dk til 270 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 320 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 329 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 429 kr.

Funktion pastamaskinen er den eneste af de fire pastamaskiner, der ikke er medtaget i nogle vurderinger eller test. På trods af det, er maskinen en rigtig favorit forbrugere, og har fem ud af fem stjerner på diverse webshops.

Desuden er denne model den billigste pastamaskine på vores liste, men man skal ikke lade sig narre prisen. Denne pastamaskine er i super god, og perfekt til alle, der vil forsøge sig med at lave pasta selv. Derfor er den også med i denne pastamaskine test.

Brugervenlig og nem

Når du benytter dig af Funktion pastamaskinen, kan du forvente frisklavet pasta i løbet af få minutter. Selve maskinen er manuel, og du skal derfor benytte dig at et håndtag på maskinens side, der flader og glatter pastadejen ud.

Når du har glattet pastadejen ud til den tykkelse din synes er passende, så kan du selv vælge hvilken pastatype, du vil forme dejen til – det kan for eksempel være gnocchi, ravioli eller lasagneplader.

Flot design, og nem at rengøre

Funktion pastamaskinen har en flot og tidløst design i rustfrit stål, hvilket betyder at den forbliver flot længe, og selvom du bruger den meget. Derudover er den nem at gøre rent, og kan rengøres med enten en svamp eller blød børste. Det er dog meget vigtigt, at du ikke kommer den opvaskemaskinen, da denne model ikke kan tåle vand.

Fuktion pastamaskinen er den billigste på vores liste, og er et godt tilbud på en rigtig god pastamaskine, til dig, der vil prøve kræfter med at lave pasta selv, dog uden at bruge alt for mange penge på en pastamaskine.


Skal jeg vælge en elektrisk eller manuel pastamaskine?

For findes to forskellige pastamaskiner på markedet: den elektriske, der er den nye dreng i klassen, og den manuelle, som man kender den fra de italienske køkkener. Mange italienere vil måske påstå, at den eneste rigtige pastamaskine, der findes, er den manuelle, og at man aldrig skal lave pasta med en elektrisk pastamaskine, men sådan kan man ikke helt dele det op.

Både den manuelle og den elektriske pastamaskine, kan lave fantastisk pasta, hvis man finder en maskine i god kvalitet. Dog er det to vidt forskellige oplevelser at lave pasta med henholdsvis en elektrisk eller en manuel pastamaskine, og der er fordele og ulemper ved begge.

Fordele og ulemper ved den elektriske pastamaskine

Mange tænker måske, at den elektriske pastamaskine er perfekt til nybegynderen, der ikke ved hvor man benytter sig af en manuel maskine. Men det kan godt være en fejlagtig anskuelse.

Det kan nemlig gå meget stærkt, når du anvender en elektrisk pastamaskine, og det er heller ikke sikkert at du har 100 procent kontrol over hastigheden. Dette kan gøre denne model svært at styre – dermed ikke sagt, at en elektrisk pastamaskine slet ikke egner sig til nybegyndere. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke kan have 100 procent kontrol over tempoet.

hjemmelavet pasta

Dog har du oftest flere muligheder for at være kreativ, når det kommer til din pastatype, og ofte kommer elektriske pastamaskiner også med flere muligheder og indstillinger. Dette kan godt også hurtigt gøre det kompliceret for brugeren, da der kan være for meget at forholde sig til, hvis man ikke har prøvet at lave pasta før.

En af helt klare fordele ved en elektrisk pastamaskine er dog, at du slipper for at lave alt det hårde arbejde – det ordner maskine nemlig, da den måde mikser, ælter og former pastadejen.

Fordele og ulemper ved den manuelle pastamaskine

Ved en manuel pastamaskine har du altid 100 procent kontrol over tempoet på maskinen, da det ene og alene er dig, der styrer den. På den måde får du også virkelig en følelse af, at det er dig der laver pastaen. Denne følelse kan godt få lidt tabt, hvis du vælger en elektrisk pastamaskine, da du nærmest ikke laver andet udover at putte ingredienserne i maskinen.

En af ulemperne ved en manuel pastamaskine kan være, at er der ikke er nær så mange sjove indstillinger, som ved en elektrisk. Dog har du ved langt de fleste stadig mulighed for at indstille og justere tykkelsen af din pasta, og nogle manuelle pastamaskiner kommer med helt op til 16 forskellige indstillinger, der kan for din pasta.

En manuel pastamaskine er også lettere at rengøre, og fylder ofte heller ikke så meget som en elektrisk.

Hvilken en skal du vælge?

I sidste ende er det dig, der skal vælge om du har brug for en elektrisk eller en manuel pastamaskine. Har du lyst til selv at ælte dejen eller er det ligegyldigt for dig? Hvordan er dit budget? Og hvor meget har du tænkt dig at bruge pastamaskinen? Alle disse faktorer spiller ind, når du skal vælge den maskine, der passer bedst til dig og dine behov.

Dog råder vi dig til, at du hvis er nybegynder, så start med en manuel pastamaskine. Den er lettere at håndtere, og du har mere kontrol end med en elektrisk.

Derudover koster en manuel pastamaskine langt mindre end en elektrisk, og hvis du alligevel ikke er den fødte pasta-kok, har du ikke mistet mange penge ved at købe en manuel pastamaskine.


Andre relevante indlæg som kunne have din interesse

Står du meget i køkkenet, skal du naturligvis ikke gå ned på diverse køkkenudstyr. Tag f.eks. et kig på en røremaskine fra vores røremaskine test eller læs mere generelt om køkkenmaskiner i vores køkkenmaskine test.

Du kan også se på et mandolinjern i vores mandolinjern test, så du nemt og hurtigt kan snitte dine grøntsager.

Er du i tvivl om hvordan risene koges bedst, så gør dig selv den tjeneste, at købe en riskoger. Du finder en komplet guide til gennemgang af nogle af de bedste modeller på markedet i vores riskoger test.

Du kan også kigge på kombinationen af en sous vide fra vores sous vide test og en vakuumpakker fra vores vakuumpakker test. Så er der mørt kød på bordet. Dertil skal du naturligvis også have en kokkekniv, hvor du med fordel kan læse mere om forskellige kokkeknive i vores kokkeknive test.

En kogende vandhane er smart, så du altid har kogende vand lige ved hånden. Læs om nogle gode læsninger i vores kogende vandhane test.

Vi guider dig til det bedste valg af forskellige senge. Du kan læse mere i vores elevationssenge test, kontinentalseng test, sovesofa test og boxmadras test. Eller du kan opgradere din nuværende seng med en ny madras. Læs mere i vores topmadras test eller springmadras test.


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken pastamaskine er bedst i test?

Hvis du er på udkig efter en elektrisk pastamaskine, bør du vælge Philips Viva, og hvis du leder efter en manuel, er Marcato Atlas bedst i test.

Hvordan er pastamaskinerne blevet testet?

De er alle blevet testet ud fra deres evner til at lave pasta samt hvor brugervenlige de er.

Hvordan vælger jeg den rigtige pastamaskine for mig?

Tænk på dine behov: er det vigtigt for dig, at den kan lave mange forskellige pastatyper eller er det måske vigtigere at du selv kan indstille tykkelsen på din pasta? Derudover bør du også overveje, hvor stor en maskinen, du har plads til, om denne skal være manuel eller elektrisk, samt hvor mange penge du vil smide efter en pastamaskine.


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply