ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Vi kender det vist alle sammen? Vi har anskaffet os en dyr smartphone eller tablet – og selv med et normalt brug (hvis der er nogen, der har det i en mobil tidsalder?) kan batteriet ikke holde i mere end et døgns tid. Og de færreste af os har måske en stikkontakt indenfor rækkevidde i en travl hverdag. Derfor kan en powerbank være en god investering, og vi hjælper dig i denne powerbank test med at finde en god og solid powerbank til ipad, iphone, samsung og meget andet.
Løsningen er en powerbank, som kan oplade vores forskellige gadgets (eller sågar bilen, der ikke vil starte), når det virkelig brænder på. Eneste forudsætning er selvfølgelig, at powerbanken er opladet, så den kan yde den nødvendige hjælp.
Powerbanks findes i alle afskygninger, og vi vil i vores guide give vores bud på en lille powerbank, en billig powerbank, en kraftig powerbank, en powerbank med solceller m.m. Men først et lille produktoverblik samt en smule teori til at blive klog på powerbankens kunnen og formåen.
Værd at vide om en powerbank
En powerbank består hovedsageligt af et batteri indbygget i en skal, og den er i stand til at oplagre energi, som kan overføres til en mobil, tablet eller anden gadget, når du er på farten fx
En powerbanks kapacitet måles i mAh, som er et udtryk for milliamperetimer. Jo flere mAh en powerbank har, desto kraftigere er den. Populært sagt kan en powerbank på 10.000 mAh oplade en smartphone dobbelt så mange gange som en powerbank med 5.000 mAh.
De fleste powerbanks anvender ofte Lithium-ion- eller Lithium-polymer-batterier. Sidstnævnte har som hovedregel den største kapacitet. Nedenfor i vores powerbank test guider dig vi dig igennem forskellige powerbanks, som enten har klaret sig godt i tests eller fået gode brugeranmeldelser. Du kan således hurtigt danne dig et overblik, og finde den bedste powerbank til prisen, som passer til lige præcis dit behov.
CHARGEit – Fungerer både som powerbank og trådløs oplader
Fordele:
- Kompatibel med iPhone 8 og nyere iPhones
- Kompatibel med Android enheder som understøtter trådløs opladning
- Kompatibel med Airpods Pro og Airpods med trådløst oplade etui
CHARGEit fra Sack-it fungerer både som en trådløs oplader og som en powerbank. Opladeren er lavet i et stilrent dansk design og hvis du ikke bruger den mens du er på farten, kan den pynte i din bolig eller på din arbejdsplads.
Din enhed skal understøtte trådløs opladning, ellers kan det tilhørende USB-kabel benyttes. Har man behov for at oplade flere enheder på en gang, kan dette også lade sig gøre. Powerbanken kan nemlig oplade en enhed trådløst samtidig med at den lader igennem kabel.
CHARGEit fra Sack-it sikrer dig en hurtig og trådløs opladning. Power banken er Qi certificeret, som er din garanti for en sikker og stabil powerbank. Den kan oplade din telefon helt op til tre gange. Desuden kan den også bruges til at oplade andre produkter, som f.eks din Sack-it højtaler.
Power banken indikerer med LED lys, hvor meget strøm den har tilbage, så du nemt kan holde øje med hvornår der er behov for en opladning.
Vooni Power Stone Bank
→ Set hos Coolstuff.dk til hhv. 169 kr. (small) og 269 kr. (large)
Vooni Power Stone Bank er en lille og billig powerbank, som findes i to størrelser (small og large) og i flere farver.
Powerbanken har et smart og interessant design. Mest af alt ligner den de smut-sten, vi finder på stranden, og som vi håbefuldt sender ud over vandspejlet i forventning om, at vi slår vores egen – eller andres – rekord i antal smut.
Vooni Power Stone Bank Small vejer kun 123 gram (som en lille pose Haribo-slik). Den har en USB-port, hvorfra der kan oplades samt en micro-USB-port til eget opladerkabel.
Vooni Power Stone Bank Large vejer 244 gram og har to USB-porte og en micro-USB-port. Man kan således oplade to enheder samtidigt fra denne powerbank. En oplagt powerbank til ipad eksempelvis.
Begge powerbanks har LED-lys, som indikerer, hvor meget strøm der er i banken. Endvidere er de beskyttede mod kortslutning.
TP-Link 10400 mAh PowerBank
→ Set hos ComputerSalg.dk til 328 kr.
Powerbanken fra TP-Link er udpeget til den bedste powerbank i magasinet Alt om DATA. Her er man rundhåndede med titlerne, idet TP-Link udnævnes til ”Testvinder”, ”Bedste køb” samt er den powerbank Alt om DATA ”Anbefaler”. Altså en powerbank ”bedst i test”, som vi derfor også har valgt at tage med i vores powerbank test.
TP-Link har en – for vores test’s vedkommende – anderledes form end de øvrige, flade powerbanks, vi har med. TP-Link måler ca. 9 x 4,5 x 4,5 cm og egner sig derfor nok mere til en taske end en bukselomme.
Den har to USB-stik, så du kan oplade to enheder på én gang. Kablet fra stikkontakten til powerbanken forbindes med et micro-USB.
Powerbanken er sikret mod kortslutning, overophedning m.m. Den har indikator for strømniveauet samt indbygget lommelygte. Sidstnævnte forklarer måske de lidt utraditionelle mål for en powerbank.
GreyLime Power Solar 8000 mAh solcelle powerbank
→ Set hos Powerbanken.dk til 399 kr.
→ Set hos Mackabler.dk til 399 kr.
→ Set hos Pixojet.dk til 400 kr.
GreyLime Power Solar 8000 er et bud på såvel en vandtæt powerbank og en powerbank med solceller. Den er derfor velegnet til dig der færdes meget i naturen, fx på en jagttur, i forbindelse med sejlads, som festivalgæst eller blot som udemenneske med enten travesko eller cykeltøj på.
GreyLime Power Solar kan oplades via stikkontakten som de øvrige powerbanks i vores powerbank test, men herudover har den indbyggede solceller, så den kan samle strøm i løbet af dagen, mens du er på farten. Det skal dog understreges, at den opsamlede strøm via solcellerne kun kan betragtes som en nødration til en nødsituation, da der skal mange dages sollys til at oplade powerbanken fuldt og helt.
Powerbanken leveres med en karabinhage, så den kan spændes på tasken, cyklen, tøjet eller hvad du nu foretrækker, for at den mest optimalt kan fange solens stråler. Der er indbygget lommelygte i powerbanken, som fås i flere flotte farver.
Vooni Jumpstarter Powerbank
→ Set hos Coolstuff.dk til 779 kr.
Vooni Jumpstarter Powerbank er et praktisk alternativ til den traditionelle powerbank, fordi Vooni Jumpstarter kan starte din bil eller motorcykel via de medfølgende startkabler.
Ud over dette kan Jumpstarter selvfølgelig også lade din mobil, tablet, pc eller lignende op, idet den leveres med ekstraudstyr til vidt forskellige formål. Bl.a. kan nævnes kabler og adapter til opladning af powerbanken via stikkontakten eller bilens cigarettænder.
Herudover har den otte forskellige stik til diverse pc-mærker – og endelig har den som de øvrige powerbanks indbyggede USB-porte til smartphones, tablets m.m. Vooni Jumpstarter oplades helt på ca. tre timer i stikkontakten.
Alt i alt en meget funktionel powerbank, som løser et utal af opgaver for dig. Hav den liggende i handskerummet på bilen (opladt selvfølgelig), så behøver du aldrig ulejlige naboen eller andre, når bilen strejker en kold vintermorgen. Vooni Jumpstarter har selvfølgelig indbygget lommelygte, så du kan se noget under motorhjelmen.
Anker PowerCore+ 26800 mAh
→ Set hos Proshop.dk til 599 kr.
→ Set hos Rejsegear.dk til 899 kr.
→ Set hos Powerbanken.dk til 899 kr.
→ Set hos Pixojet.dk til 899 kr.
→ Set hos Skiftselv.dk til 1.028 kr.
Anker PowerCore+ 26800 mAh er en stor powerbank, når det gælder de ydre mål, som er ca. 18 x 8 x 2,4 cm. Men det er også en ”power powerbank”, når vi snakker kapacitet. Hele 26.800 mAh, hvilket giver 2½ gange så meget power som de næstkraftigste powerbanks i vores test.
Her er der altså tale om en powerbank for feinschmeckere, Formel 1’s Mercedes, batteriets Michelin-stjerne eller hvad vi nu skal kalde den? Anker PowerCore+ er lige præcis så kraftig, at den holder sig under sikkerhedskravet i forbindelse med flyvninger. Altså du må gerne medbringe den i din håndbagage på rejsen.
Men hvad kan Anker PowerCore+ så præstere? Jo, når den er opladet fuldt og helt – hvilket tager ca. 10 timer i den medfølgende væglader – kan den oplade en smartphone 8-10 gange. Det er da kapacitet, man kan forholde sig til. Og måske også derfor at der i Amerika – hvor alt jo er kæmpestort – er investeret i mere en 20 millioner af Ankers produkter.
Ingen tvivl om at Anker PowerCore+ er den bedste powerbank, vi er stødt på i vores powerbank test. Prisen er imidlertid også det dobbelte / tredobbelte af priserne på de billigere modeller, vi har med.
Hvis du påtænker at købe PowerCore+ til hverdagsbrug, skal du nok gå med både seler og livrem, da den vejer 590 gram.
iWalk Powerbank Chic 10000 mAh
Denne iWalk powerbank har det ubestridte flotteste design i vores powerbank test. Selvfølgelig er det en subjektiv vurdering, men det lange, slanke, sølvfarvede look giver powerbanken et eksklusivt snit. Og med en tykkelse på kun 12 mm ligger den godt i en bukse- eller jakkelomme. Specifikationerne minder på mange måder om en smartphone i gennemsnitsstørrelse. Måske en anelse større.
iWalk Chic 10000 mAh er med sin alu-overflade en robust og god powerbank, som kan holde til lidt af hvert, uanset om du færdes til fods i den rå natur, er på festival, cykler på mountainbike eller blot har en travl hverdag uden faste installationer inden for rækkevidde.
Powerbanken har to USB-porte, så du kan have gang i flere opladninger ad gangen. iWalk Chic 10000 mAh er et godt køb til prisen.
Anbefalinger til dit køb
De fleste af os har et banalt behov for opladning af en smartphone eller en tablet, når vi bevæger os væk hjemmefra eller på farten i forbindelse med arbejde e.l. Og til den opgave vil en powerbank med ca. 10.000 mAh, som koster nogle få hundrede kroner være en udmærket løsning. En powerbank i den størrelse vil fuldt opladet kunne oplade en smartphone 3-5 gange, og her har du måske fundet en favorit blandt modellerne i vores powerbank test.
Er du derimod udpræget naturmenneske, går på jagt, sejler i en mindre båd uden installationer, dyrker trekking eller mountainbiking, så skal du sikkert udforske markedet mht. vandtætte og solcellebaserede powerbanks. Vær dog opmærksom på, at solcelleteknologien ikke udretter mirakler, men kan bruges til at skaffe lidt ekstra strøm i en nødsituation.
Hvis du – ligesom os – har svært ved at huske powerbanken, når du får brug for den, skal du måske købe to mindre udgaver, hvor den ene så fast ligger i arbejdstasken, ved cyklen, rygsækken du bruger til traveturene eller hvad ved jeg? Men sørg for at have dem opladede!
De billigste powerbanks har ofte kun én USB-port. Har du brug for at lade flere enheder op samtidigt, så brug 100 kroner mere på en lidt større model.
Pøj, pøj med jagten på din nye powerbank!
Powerbank test 2019
I denne powerbank test får du vores introduktion til otte forskellige powerbanks, som er på markedet lige nu, som enten har fået gode brugeranmeldelser eller klaret sig godt i eksperttests. Alle powerbanks, som vi nævner, har udmærket sig ved at være enormt gode til bestemte ting og til at dække forskellige behov.
Således får du vores bud på blandt andet en superflot og lille powerbank, en lille og kraftig, en smukt designet, en med solceller, en vandtæt og flere andre. Med andre ord har vi haft fokus på at finde forskellige powerbanks, som både dækker forskellige behov, og som er supergode til at dække netop det behov.
I anmeldelserne finder du:
- Beskrivelse af powerbanken og dens kvaliteter
- Steder, hvor produktet også har scoret højt
- Den billigste pris, produktet er set til
- Tekniske specifikationer: vægt, kapacitet, output.
Før vi dog introducerer de forskellige produkter, er det vigtigt at forklare et par tekniske begreber, så du har lettest ved at vurdere produktet. Den første af de to tekniske termer, som vil blive brugt, er kapaciteten. Kapacitet dækker over batteriets mængde af spænding, som den kan holde på, når den er fuldt opladet. Desto større kapacitet, desto flere opladninger af din smart phone kan den klare uden selv at skulle i stikkontakten.
Dernæst vil du også møde konceptet output. Dette er også vigtigt, da det fortæller, hvor hurtigt din telefon eller tablet kan oplades med powerbanken. I testen her rangerer de hovedsageligt mellem 5V/1A og 5V/2.4A, hvor 2.4A betyder en markant hurtigere opladning end 1A.
TP-Link Tl-PBG6700
Første produkt i denne powerbank test er en testvinder af den kompakte slags, som overordnet set må siges at være i flot design, samtidigt med at den er effektiv i sin opladning. TP-Link laver generelt rigtig gode powerbanks, og denne er blot endnu en i rækken.
Den har nemlig ingen fejl eller mangler, og den præsterer godt på alle parametre: vægt, design, og effektivitet. Således scorer den topkarakter, fordi TP-Link har formået at kombinere alt, hvad man kunne håbe, en powerbank havde. Det er da heller ikke tilfældigt, at powerbanken får 10/10 hos Komputer For Alle og er kåret som testvinder hos M3.
Af tekniske specifikationer får du en stærk powerbank, størrelsen taget i betragtning. Selvom TP-Link TL-PBG6700 kun har én USB-port, så er det rigeligt – den præsterer nemlig højt med et output på 5V/2.4A.
Dermed er den afgjort i den hurtige ende, især hvis man sammenligner med størrelsesmæssige sammenlignelige produkter. Batteriet rummer en kapacitet på 6.700 mAh, hvilket svarer til 2-3 opladninger. At powerbanken genoplades via Micro USB-porten på 2.4A gør desuden, at den også er hurtigere til dette end mange andre.
Vi elsker især:
- Det flotte design, der inkluderer en smuk mulighed for at se batteriets status
- Det høje output og hurtig genopladning
- At alt går op i en højere enhed.
Vooni Power Bank Stone
→ SMALL: 159 kr. hos Coolstuff.dk
→ LARGE: 279 kr. hos Coolstuff.dk
En af de mest veldesignede og dekorative powerbanks, som vi har med i denne powerbank test, og som man kan finde på markedet, er denne Power Bank Stone fra Vooni. Med inspirationen fra afslebne sten på stranden får du i hvert fald en strømlinet powerbank, som skiller sig ud fra mængden, og som desuden kommer i to forskellige størrelser.
Begge er de pæne, men hver især har de forskellige tekniske specifikationer, hvoraf den ene er kategoriseret som nødoplader, og den anden som lidt mere end det. Det reflekteres også i prisen, som hos Coolstuff er spottet til henholdsvis 159 kroner og 279 kroner før fragt. Powerbanken er desuden testvinder hos Politiken og topscorer hos M3 Sverige.
Den mindste model på 123 gram kommer med en kapacitet på 5.200 mAh og et output på 1A. Dette er ikke meget, og den kan ikke blive kategoriseret som andet end en nødoplader. Dette er da ikke nødvendigvis negativt, da det er sådan én, mange søger. Dermed er denne mindre model en perfekt mulighed, da den også pynter og kan være i tasken eller lommen.
Den lidt større model på 244 gram kommer med en kapacitet på 10.400 mAh og et output på 2.1A. Dette giver den en væsentligt hurtigere opladningsevne end lillebroren, ligesom at den også kan klare flere opladninger, inden den selv skal lades op. Begge er dog udstyret med beskyttelse mod kortslutning som 4 LED-pærer, som indikerer batteriets tilstand.
Vi elsker især:
- Det smukke udseende
- At den kommer i to størrelser.
iWalk Extreme Trio
Med denne powerbank, iWalk Extreme Trio, får du et produkt, som ikke helt ligner alle de andre. Powerbanken kommer nemlig med integrerede kabler, som bringer mange praktiske kvaliteter med sig.
Der er henholdsvis et kabel til Lightning-indgange, altså iOS-produkter, og et kabel til Micro USB-telefoner og andre enheder, som benytter sig af samme indgang.
Derudover får du også en ekstra USB-port til andre enheder. Den klare fordel ved dette er, at du slipper for at skulle huske ledning og lader samt at skulle have disse til at ligge og rode. Denne innovative løsning har gjort powerbanken til testvinder hos EkstraBladet og til topscorer hos eReviews.dk og Mobil.nu.
Af tekniske specifikationer rummer powerbanken mere end blot de to indbyggede kabler. Den kommer med 10.000 mAh, hvilket svarer til 3-4 fulde opladninger. Ligeledes har den et højt output på 5V/2.4A, hvilket alt i alt forsvarer den relativt høje pris.
Vægten er på 224 gram, hvilket typisk er mindre end tilsvarende produkter, og den har et LCD-display til indikation af batteriniveauet.
Vi elsker især:
- De indbyggede kabler
- Den høje kapacitet og output.
PowerAdd Apollo 2
Denne powerbank er ikke en hvilken som helst powerbank. Tværtimod er den en praktisk gadget, som er fremragende til lange vandreture, til skiture, festivaller eller lignende. Powerbanken er nemlig med indbyggede solceller, hvilket gør, at den lades op, når solen skinner.
Du behøver dermed ikke være i nærheden af en stikkontakt – og skinner solen, så skal du ikke være nervøs for, om den løber tør. Med disse solceller får powerbanken desuden et anderledes og high-tech look. Den er topscorer i testen hos GeekLeak.
Af tekniske specifikationer kommer PowerAdd Apollo 2 med et batteri på 10.000 mAh og to USB-porte, hvilket er ganske passende.
USB-portene er henholdsvis med et output på 5V/2.1A og 5V/1.3A, hvilket giver en hurtig mulighed for opladning, samt en mulighed til mindre batterier. Apollo 2 vejer 266 gram, og den er skræddersyet til et udendørs eventyr!
Vi elsker især:
- Solcellerne
- Udseendet med solcellerne
- Den indbyggede lommelygte.
Anker PowerCore+ 10050
Med denne powerbank får du kort sagt en kompakt enhed med stor kapacitet. Anker’s Powercore+ er på størrelse med et kreditkort, men den bringer stadig masser af opladninger med sig.
Det er desuden værd at bemærke den indbyggede Quick-charge- og PowerIQ-teknologi, som henholdsvis sikrer hurtig opladning og tilpasning mellem USB-porten og den tilsluttede enhed. Så denne lille sag rummer altså rigtig mange gode ting! Dermed er det heller ikke tilfældigt, at den er topscorer hos både PCMag, Charger Habor og PCAdvisor – sidstnævnte, som i øvrigt kårer den som nummer 1 over de 20 bedste powerbanks lige nu. Den er genial til rejsen.
Af tekniske specifikationer bringer Anker Powercore+ 10.050 mAh, hvilket er meget i forhold til størrelsen.
Den vejer blot 240 gram, og når den også rummer de føromtalte teknologier, så bringer den rigtig meget godt med sig. USB-indgangene er noget særligt med Quick-Charge- og tilpasningsteknologien, men du kan være sikker på, at oplevelsen af en opladning er i top.
Vi elsker især:
- Quick-Charge- og PowerIQ-teknologien, som gør powerbanken til noget særligt
- Den kompakte størrelse.
Sandberg Waterproof 6000 (vandtæt)
Sandbergs Waterproof 6000 er det tætteste, du kommer på en perfekt og hårdfør powerbank. Den er i hvert fald blandt de bedste på markedet, når det kommer til vandtætte og modstandsdygtige powerbanks.
Den er robust – også i sit udseende – og den kommer desuden med en IP67-certificering, som erklærer den støv- og vandtæt. Den er dermed et godt valg til udendørs brug, hvilket også er tydeliggjort med indbygget SOS-signal og lommelygte. Den får topkarakter hos Komputer For Alle.
Af tekniske specifikationer får du med Waterproof 6000 først og fremmest IP67-certificeringen. Derudover er den udstyret med 6.000 mAh, hvilket er normalt for størrelsen.
Dette giver cirka 3 opladninger, så den er velegnet til en kortere tur i vildmarken. Den kan også nemt være i rygsækken, da den blot vejer 162 gram. Den har indbygget batteri-indikator samt én USB-port med output på 5V/2.1A.
Vi elsker især:
- Fuld fokus på robusthed
- Skræddersyet til vildnisset
- Det robuste design.
Puro Fast Charger
Den næstsidste powerbank i vores powerbank test er en kraftig én af slagsen. Den kommer med fuld kraft, da den er udstyret med hele 20.000 mAh. Således får du en hurtig powerbank med høj kapacitet, som rummer masser af opladninger og rigeligt med USB-porte.
Dermed er denne powerbank et godt valg, hvis du er på udkig efter kapacitet. Udseendemæssigt kan man også godt fornemme, at det er det indre, der er i fokus. Den er relativt stor og hvid, men på trods scorede den topkarakter hos Icakuriren. Du finder den til 619 kroner hos GearSpot.
Af tekniske specifikationer rummer den mange interessante ting. Som sagt er den udstyret med hele 20.000 mAh, hvilket er cirka 10 smartphoneopladninger.
Den har 4 USB-porte, som alle kan bruges samtidigt – to af dem er på 5V/1A, og to er på 5V/2.1A til hurtigere opladninger. Vægten er på 510 gram, og størrelsen er markant. Men sådan er vilkårene, hvis man er på udkig efter kapacitet frem for størrelse. Værd at bemærke er desuden displayet, som giver en helt nøjagtig aflæsning af batteriets status.
Vi elsker især:
- Kapaciteten og hurtigheden
- Det digitale display.
TP-Link PB2600
Sidste powerbank i denne powerbank test af endnu et produkt fra TP-Link. De laver ganske enkelt fremragende powerbanks, men denne har dog et andet fokus end den tidligere nævnte. Med PB2600 får du nemlig den perfekte nødlader, som du kan have med dig overalt.
Den er lille, den har kapacitet til en enkelt opladning, den er diskret, og så er den ikke mindst billig. Dermed er den perfekt til håndtasken, lommen eller lignende. Med andre ord dækker den præcis de kvaliteter, som man kan forvente af en nødoplader, og den er dermed et oplagt alternativ til større og dyrere powerbanks, som rummer mere, end du måske har brug for.
PB2600 kan du finde til blot 124 kroner, hvilket gør den til testens billigste. Hos PC Advisor får den desuden 4/5 stjerner.
Af tekniske specifikationer rummer PB2600 ikke meget – men den rummer nok. Den kommer med 2.600 mAh, hvilket er tilsvarende en enkelt opladning af din smartphone fra 0-100%. Den har en enkelt USB-port på 5V/1A, hvilket igen er nok til en fin opladning. Den vejer blot 68 gram, så det er ikke for sjov, at man kan have den med alle steder.
Vi elsker især:
- Det diskrete design samt vægt og størrelse
- At den er skræddersyet til én nødopladning.
Køb en powerbank, der dækker dine behov
Som sagt har vi samlet nogle af markedet bedste powerbanks her i vores powerbank test. Hver især rummer de forskellige kvaliteter og har forskellige egenskaber, målt på både størrelse, kapacitet, ekstraudstyr osv. Dermed skal du huske, at det handler om at finde den powerbank, som bedst muligt dækker de behov, som du har.
Vi har forsøgt at samle en række produkter, som hver især kan dække forskellige behov – og vi har forsøgt at finde de bedste i hver klasse. Disse har vi samlet i denne powerbank test, for at du kan danne dig et overblik over, hvad der findes på markedet, og til hvilke priser.
Derfor kan dette forhåbentligt både give dig et overblik over muligheder og være et eksempel på et godt valg. Hvis dette kan lette din søgen efter den rette køb, så er vi glade. I hvert fald skal du have held og lykke i jagten på den rette powerbank til lige netop dig og dine behov – uanset om det er masser af kapacitet, muligheden for én opladning, eller om det er en powerbank til turen ud i vildnisset, du er på udkig efter.