Regntøj test – Find det bedste regntøj både til voksne og børn

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der findes meget forskelligt regntøj på markedet fra mange forskellige mærker, og det kan være svært at vide, hvad man skal gå efter. Du får derfor her på siden en regntøj test, som giver dig et overblik over det bedste regntøj på markedet. Det gælder både regntøj til voksne, børn, cykelturen og golfbanen.

Det danske vejr er uforudsigeligt, og det er aldrig til at vide, hvornår det står på regnvejr. Specielt i forårs-, efterårs- og vintermåneder kan det være en stor fordel at have et godt sæt regntøj som værn mod regnskyl. Man kan dog heller ikke være sikker på at slippe for regn i sommeren.

Alle de udvalgte modeller i testen har fået topkarakterer i forskellige andre tests. Derfor er regntøjet af høj kvalitet, og du kan derfor være ganske sikker på, at kunne finde et sæt til lige præcis dit behov.

Nedenfor giver vi først et lille overblik over, det regntøj vi har fundet gennem vores research til denne komplette guide:

ForhandlerModelEgenskaberMaterialeFarverPris
Reima – TihkuÅndbar, Tapede sømmeYderstof: 100 % polyester
Coating: 100 % polyurethane
Mørkeblå, lyseblå, rosa, gul450,-
Tretorn Unisex Wings RainjacketVindtæt, SlidstærkYdermateriale: 20% polyurethane, 80% polyesterSort, navy, gul, brændt orange, militær, brun-orange483,-
Patagonia Torrentshell 3L – REGSlidstærk, MiljøvenligYdermateriale: 100 % genanvendt ripstop nylonSort, navy, blå, grøn, khaki-grøn, rød, brun999,-
Innergy – Softshell 300 CykeljakkeVindtætSoftshellNeongul849,-
Rains Ultralight JacketLet materiale, Åndbar57 % Polyester, 43 % PUSort, grå, brun, grøn699,-
Cutter & Buck North Shore regnjakkeYderst vindtæt og vandtætPolyesterBlå, hvid1.499,-

Reima Tihku regntøj til børn – bedst i test

regntøj test

→ Set hos Kids-world.dk til 450 kr.

 • Tapede sømme
 • 9,4/10 i test af Sportamore.dk
 • Høj slidstyrke

Lad os begynde med børnene, da det især er vigtigt, at de har ordentligt regntøj med i institution eller skole, så de ikke bliver våde, kolde og syge. Det uafhængige forbrugerråd TÆNK har lavet en guide til, hvad der især er vigtigt, når det gælder regntøj til børn, og mange af deres krav lever sættet fra Reima Tihku op til.

TÆNK lægger blandt andet vægt på, at regntøj til børn gerne skal være både vandtæt og åndbart for at sikre den bedst mulige komfort.

Herudover fremhæver de også tapede/svejsede sømme som en stor fordel, fordi det sikrer en højere grad af vandtæthed. Reima Tihku-sættet har netop svejsede sømme, så børnene kan sidde på et vådt underlag uden at blive våde.

God åndbarhed og varme

Sportamore.dk har givet regnsættet fra Reima 9,4 ud af 10 i deres test af børneregntøj, og det ligger derfor helt i top. De fremhæver regnsættets åndbarhed, og at det kan tåle koldere vejr, uden at det betyder, at barnet kommer til at fryse. Sportamore giver designet og slidstyrken 10/10. I forhold til designet er de svejsede sømme en smart detalje og herudover kan stroppen under foden udskiftes, hvilket kan være en fordel, da stroppen har en tendens til at falde af.

Gode, bevægelige bukser

Sættets regnbukser har elastiske sorte sæler, som kan justeres i længden og spændes fortil med sorte klikspænder. Bukserne kan strammes ind i toppen med en trykknap. Ved anklerne har bukserne en smal elastikkant og justerbare støvlestropper. Ned langs siderne har regnbukserne en refleksstribe, hvilket kan være en rigtig stor fordel på mørkere tidspunkter af dagen.

Herudover gives der i testen fra Sportamore pluspoint for, at regntøjet kan vaskes i vaskemaskinen, og materialet er helt fri for giftstoffer.


Wings Classic fra Tretorn – godt bud på regntøj til herre, bedst i test

Bedste regnjakke

→ Set hos Eshoes.dk til 483 kr.

Med regnjakken Wings Classic fra Tretorn, får du en klassisk vandtæt regnjakke i et PVC-frit PU-materiale, som du kan bruge til al slags tøj og året rundt.

 • Vindtæt
 • Højt vandsøjletryk på 8000 mm
 • PVC-fri og fluorocarbon-fri

Sportamore har kåret Wings Classic fra Tretorn som bedst i test af herrejakker og giver den 8,9 ud af 10. De fremhæver jakkens vandtæthed, som de giver 10/10.

Højt vandsøjletryk holder vandet ude

Når man kigger efter regntøj, har vandsøjletrykket en stor betydning. Vandsøjletryk angiver, hvor stor en mængde vand en kvadratcentimeter af et stykke af regntøjet kan holde til, før vandet trænger igennem. Hvis vandsøjletrykket ligger omkring 4000-5000 millimeter, betegnes tøjet som vandtæt.

Der findes regntøj, som har et vandsøjletryk på op til 10000 millimeter, men Wing Classic placerer sig med sine 8000 mm i særdeleshed i den høje ende. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt din jakke kan holde til større regnskyl.

Fri fro unødige kemikalier

En vigtig kvalitet ved jakken Wing Classic er, at den både er PVC-fri og fluorocarbon-fri (PFC). Hvis du også ønsker et par regnbukser, har Tretorn også et stort udvalg af flotte, klassiske regnbukser. At jakken er PVC-fri betyder, at den er fri for hormonforstyrrende kemikalier som ftalater, som tidligere har været at finde også i regntøj.

Herudover er jakken også PFC-fri, hvilket betyder, at den er fri for fluorocarbon. Fluorocarbon er især at finde i de produkter, der bruges til imprægnering af tøj og grej, der skal være vandafvisende og vandtæt. Det er et effektivt produkt, men det er skadeligt både for dig og for naturen. Man bør derfor gå efter produkter, som også er PFC-frie.

Fine detaljer for øget komfort og vandtæthed

Jakken har varmsvejsede sømme, som er med til at sikre vandtætheden. Herudover har den plasticknapper, som gør det nemt at tage den af og på samt en justerbar hætte. Hvis du ønsker et par regnbukser til din Wing Classic jakke, har Tretorn lavet en masse klassiske modeller, som passer fint til jakken.


Patagonia Torrentshell 3L RE – godt bud på regntøj til dame, bedst i test

bedste regnbukser

→ Set hos Friluftsland.dk til 999 kr.

 • Slidstærk 3-lags skalbuks
 • H2No-membran
 • Miljøvenligt valg

Patagonia er et internationalt kendt mærke, som producerer mange forskellige typer af tøj til outdoor-aktiviteter. Patagonia Torrentshell regnbukser er en del af den populære Torrentshell-serie, som indeholder prisvenligt kvalitetsregntøj.

Yderst slidstærke

Patagonia Torrentshell 3L regulære regnbukser til kvinder er et par 3-lags skalbukser, som er ekstra stærke grundet et slidstærkt ydermateriale i 50-denier 100 % genanvendt ripstop nylon.

Herudover har jakken en vandtæt og åndbar H2No-membran (Patagonias egen performance-membran) på bagsiden og et trikot-print inderst, der beskytter det vandtætte lag og bidrager til åndbarhed. Åndbarheden er dog højere i en 2 ½-lags, men til gengæld ville en sådan buks ikke være lige så vandtæt.

Gode til al slags vind og vejr

Ydermaterialet er overfladebehandlet med en sne- og vandafvisende PU-coating, som bidrager til, at bukserne er yderst modstandsdygtige over for fugt og vand. Man får med andre ord en helt vandtæt buks, som kan klare al slags vejr.

Spejdersport fremhæver Patagonia som værende et ”prisvenligt all-around”-mærke. Samtidig nævner de også det miljømæssige aspekt, fordi Patagonia netop har sat fokus på at have mindst muligt aftryk på naturen. Patagonias tekstiler er Bluesign-certificeret, hvor der føres løbende kontrol med produkternes tilblivelse – både i forhold til materialet, processerne, genanvendelse og arbejdsmiljø.

Du kan købe en matchende flot Torrentshell-jakke til bukserne. Torrentshell-bukser og -jakke findes også i en herreudgave.


Innergy Softshell 300 Cykeljakke – fremhævet i cykel regntøj test

bedste regnjakke til cykel

→ Set hos Fribikeshop.dk til 849 kr.

 • Vind- og vandtæt
 • Design med refleks
 • Produceret i behageligt softshell

Fri Bikeshop har deres eget cykeltøjmærke ved navn Innergy. Kollektionen indebærer cykeltøj af høj kvalitet, som også kan bruges i de koldere måneder. Innergy Softshell cykeljakken er en vind- og vandtæt jakke i neongul med refleks, som man kan se på vejene.

Både vind- og vandtæt

Cykelsport er blevet meget populært blandt danskere de seneste år, og flere og flere køber både kvalitetscykler og diverse udstyr og beklædningsartikler til cykelturen. I den forbindelse er det også vigtigt, at man har en god cykelregnjakke.

Fribikeshop fremhæver jakken i deres inspirationsartikel ”Cykling i regnvejr – hvordan holder du dig tør på cykelturen?”, fordi den både er vandtæt og vindtæt. Du kan dermed også bruge jakken i de koldere måneder, når du er på cykeltur.

Øget synlighed i trafikken

Innergy Softshell 300 jakken er neongul med reflekseffekt, hvilket bidrager til en god synlighed i trafikken eller i skoven. Det er utrolig vigtigt, især i måneder hvor det bliver tidligt mørkt, og man måske er på cykeltur om eftermiddagen eller aftenen i skoven eller på vejene.

Fremstillet i komfortabelt softshell

Jakken er produceret i et softshell-materiale, som både er komfortabelt og giver mulighed for, at man kan bevæge sig. Når man er på cykeltur, er der ikke noget værre end at have tøj på i stive materialer. Det problem slipper du for med Innergy Softshell cykeljakken.

Vandsøjletrykket er på 4000 mm, hvilket er et godt stykke over de 2000 mm, som er mindstekravet i forhold til at kalde en jakke for en regnjakke. Du sikrer dig dermed, at jakken holder dig tør på regnvejrsdage, hvor du er ude at cykle.


Rains Ultralight Jacket – anerkendt mærke i regntøj, test til voksne

bedst i test regnjakke

→ Set hos Rains.dk til 699 kr.

 • Let regnjakke
 • Funktionel
 • Flot design

Du har uden tvivl lagt mærke til det danske mærke Rains, som de seneste år i høj grad har markeret sig i regntøjsbranchen og generelt i modeindustrien.

Deres elegante og klassiske design har været revolutionerede og gjort regntøj og vandafvisende tasker til modefænomener.

Ultralight Jacket fra Rains er en flot regnjakke, som passer til alt og, som navnet antyder, er utrolig let at have på.

Kåret som den bedste til hverdagsbrug

Det amerikanske online magasin Wired har kåret Ultralight Jacket fra Rains som den bedste regnjakke til hverdagsbrug i deres test fra 2020. De fremhæver, at det ikke er den mest åndbare jakke, fordi den er lavet af polyester og polyurethane. Det er dog en vandtæt jakke, og dens karakteristiske gummiagtige udseende er blevet meget populært.

Jakken har et vandsøjletryk på 4000, og er derfor vandtæt, men ikke i samme grad som eksempelvis Wings Classic fra Tretorn. Jakken fra Rains er funktionel i den forstand, at den er let at tage af og på, har en justerbar hætte, ventilationsdesign under armene og dobbeltsvejsede frontlommer med vandafvisende lynlås.

Flot, minimalistisk design

Mange vælger først og fremmest en jakke fra Rains på grund af designet. Fordelen ved Rains er, at det ikke ligner en regnjakke i den forstand, at jakken også er en moderigtig jakke.

Rains design og branding er meget gennemført og minimalistisk og taler ind i nutidige trends. Det er derfor ikke et praktisk look, som jakken bidrager med, i modsætning til mange andre regnjakker. Jakken er unisex, og Rains har også lavet regnbukser, som man kan købe til.


Cutter & Buck North Shore regnjakke – en god vinderkandidat til en golf regntøj test

billig regntøj

→ Set hos Billig-arbejdstøj.dk til 1.499 kr.

 • Jakke fra anerkendt golfmærke
 • Vandsøjletryk og åndbarhed på 10.000
 • 4-vejs stretch

Der findes ikke så mange test af golfregnjakker, men der er til gengæld et stort udvalg af smarte og praktiske golfjakker på markedet.

Vandtæt jakke med god bevægelighed

Når du er på golfbanen, kan det være en stor fordel at have en jakke på, som kan tåle, at der kommer lidt nedbør. Cutter & Buck North Shore regnjakke er et rigtigt godt bud på en vandtæt jakke, som du kan tage med dig ud at spille golf.

Anerkendt mærke

Cutter & Buck er et meget anerkendt amerikansk golfmærke, som har haft en række kendte golfspillere som ambassadører.

For mange er det et stort plus, hvis det tøjmærke, som de går i, også bliver anerkendt inden for sportsverdenen af kendte spillere, fordi det er et kvalitetsstempel. Hvis man går op i golf, kender man uden tvivl til mærket. Der findes et CB-logo på venstre ærme samt på brystet og i nakken.

Højt vandsøjletryk og god åndbarhed

Jakken er vandtæt og har et meget højt vandsøjletryk på 10.000, så jakken er 100 % vandtæt. Det skyldes også dens effektive 3-lags materiale. Jakken har i den forbindelse også YKK vandafvisende lynlåse.

Åndbarheden ligger også på 10.000 MVP, hvilket er en stor fordel, hvis den skal bruges til sport eller fysiske aktiviteter som golf.

Cutter & Buck North Shore regnjakken er desuden designet med tanke på bevægeligheden. Den har 4-vejs stretch, hvilket betyder, at du har god mulighed for at bevæge dig og for at lave gode sving i jakken. Jakken er også miljørigtig og har det anerkendte Oeko-Tex-certifikat.


Find billigt regntøj i god kvalitet

Flere af de nævnte forhandlere ovenfor i vores regntøj test har løbende tilbud på deres regnsæt, regnjakker og regnbukser, så det er en god idé at holde løbende øje med produkterne på hjemmesiderne, hvis du ønsker et billigt sæt regntøj.

Det er dog ikke altid, at det billigste valg er det bedste, hvilket også er styrende for valget af det regntøj, som er indgået i testen. Alt regntøjet er af god kvalitet, og alle er vandtætte, så du er bedst muligt beskyttet mod regnen. Derfor håber vi også at du med dette regntøj test overblik er blevet lidt klogere på dit valg, således at du kan finde det helt rigtige sæt regntøj til den biligst mulige pris.


Andre relevante indlæg

Kan du godt lide at cykle, men har lidt for langt til du synes det er en god ide? Så prøv en elcykel, som du kan læse mere om i vores elcykel test. Til dette er det naturligvis vigtigt med en god cykelhjelm. Find den rette i vores cykelhjelm test. Eller læse vores el løbehjul test, hvis dette er mere passende til dig.

En pandelampe kan være yderst nyttig. Vi guider dig til det mest optimale valg i vores pandelampe test.

Du kan gøre din hverdag meget nemmere med en måltidskasse. Læs mere om forskellige måltidskasser i vores måltidskasse test. Du kan også finde en ny trampolin i vores trampolin test eller symaskine i vores symaskine test.

Det er yderst vigtigt at få en god nattesøvn, således at batterierne bliver optimalt opladet til en ny dag. Dette gøres naturligvis bedst i den helt rigtige senge, som er nøje tilpasset efter din krop.

Vi guider dig til det rigtige valg af seng eller madras i vores forskellige indlæg:


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply