Robotplæneklipper test – Målet er den perfekte græsplæne

0

Bør man købe sig en Worx robotplæneklipper?

Markedet for plæneklippere er stort, og der er mange firmaer, der gerne vil have, at lige netop deres robotplæneklipper kommer til at blive en stor spiller på markedet. Som udgangspunkt er det jo rigtig rart for forbrugerne at have en masse forskelligt at vælge imellem. Men det kan godt være problematisk, når der simpelthen bliver for meget at vælge imellem. Det kan være svært, fordi hver plæneklipper, der fungerer automatisk, har sine helt egne styrker og svagheder. Men samtidig er det også svært at finde rundt i de små robotters mange forskellige funktioner, der ligeledes kan svinge meget i kvalitet og antal. Og det kan naturligt nok være svært at finde rundt i.

I denne test:

ForhandlerPrisNavnAnb. græsplæne str.Klippebredde/-højde 
8.000,-Worx 2.0Op til 1.000 m²18 cm / 2-6 cm
10.999,-Robomow RS615UOp til 3.000 m²56 cm / 2-8 cm
6.999,-Bosch IndegoOp til 350 m²19 cm / 3-5 cm

Robotplæneklipper test

Derfor har vi valgt at lave en test af de forskellige typer robotplæneklippere. Artiklen er specielt rettet mod de købere, der ønsker en nem og hurtig robotplæneklipper, der ikke yder store omkostninger i forhold til brugerens tid og tålmodighed. Det vil sige, at robotplæneklipperne skal være til at gå til for den helt almindelige dansker, der hellere vil bruge de få sommerdage på at stå bag grillen eller være sammen med sine nærmeste frem for at udføre den pligt, det i sidste ende er, at slå græs. Hvis man som haveejer ønsker en have, der altid er nogenlunde pæn i tilfælde af besøg – eller af den simple grund, at det er utrolig rart at komme hjem til et hus og en have, hvor der er styr på tingene efter en lang og måske også en kaotisk dag på arbejde.

Derfor kommer her vores bud på de robotplæneklippere på det danske marked, der gør sig bedst på en lang række parametre. Lige fra brugervenlig til vedligeholdelse. Og fra pris til de forskellige funktioner. Hvis det lyder indbydende at få belys, så er det nu, at du skal læse videre.

Worx 2.0 robotplæneklipperRobotplæneklipper test

→ 8.000 kroner hos Wupti.com

Worx 2.0 er på mange måde en investering for flere typer kunder. Både for børnefamilien der hellere vil bruge weekenderne på at hoppe på trampolinen med ungerne eller få oplevelser sammen med børnene, når man endelig har fri. Men Worx 2.0 er også ideel for det pensionerede ægtepar, der efterhånden har fået nok af at gå rundt i varmen med en tung og stor almindelig plæneklipper, når man nu kan bruge sin tid på så meget andet og alligevel få en pæn græsplæne. Helt uden at hyre hjælp udefra og den planlægning, der altid følger med den type arbejde. Men Worx 2.0 er også en mulig investering for familier i alle aldre, der ønsker en nem og mere lydløs løsning på den lange og genstridige græsplæne – en løsning, der faktisk også er til at betale for, hvis man ser på den i forhold til andre græsplæneklippere med indbyggede robotter.

Prisen på netop denne type plæneklippere er så billig på markedet i forhold til rigtig mange andre lignende modeller, fordi den bevidst er skabt med et mindre batteri. Det gør, at producenten og andre sælgere har mulighed for at sælge denne model videre til en lavere pris, end de ellers ville have været i stand til. På den måde er Worx 2.0 altså en rigtig fin investering til den bruger, der ikke før har haft robotter og anden lignende teknologi inden for hækkens fire hjørner.

Haver på 100 kvadratmeter

Mange forbrugere med en god kritisk sans vil nu typisk spørge sig selv om, hvad denne model så mangler, som de andre ikke har – nu hvor vi har fået fastslået, at den har et mindre batteri. Og det er et godt spørgsmål, der kræver et lige så godt svar. Det er sådan med Worx, at den egner sig bedst til haver, der er 100 kvadratmeter eller er under 100 kvadratmeter stor.

Det skyldes, at batteriet slet og ret ikke er i stand til at trække meget mere. Men det er faktisk en fordel, for rigtig mange ejere af plæneklippere med robotegenskaber har en tendens til at købe en model, der ærlig talt kan mere, end brugeren har brug for. Derfor er Worx 2.0 et helt fint alternativ til den bruger, der ønsker en plæneklipper, der kan og gør det, man forventer af den – og så er der jo faktisk heller ikke behov for andet.

Lavmælt model til rolige sommerdage

Samtidig er der tale om en forholdsvis lavmælt model, der larmer væsentligt mindre end almindelige, gammeldags plæneklippere og andre modeller af robotplæneklippere. Og det er selvfølgelig både rart for naboerne og for en selv og ens egen familie på lune eftermiddage om sommeren, når familierne lige så stille begynder at indfinde sig i haverne og på terrasserne – og langt de fleste ønsker at gøre dette i fred og ro uden nogen irriterende forstyrrelser af lyd i baggrunden.

Og nu hvor vi taler om at blive generet eller afbrudt af lyd og anden støj, så er Worx 2.0 også en god løsning, fordi den er ret selvkørende i drift. Og det er rart nok, så dens ejer slipper for at løbe frem og tilbage mellem terrassen med bøffer på grillen og en robot på græsset, der ikke arbejder, som man havde forudset, at den ville gøre det.

Robomow RS615U robotplæneklipperBedste robotplæneklipper

→ 10.999 kroner hos Roboteksperten.dk

Hvis man har haft en robotplæneklipper i lang tid og er parat til at gå skridtet videre og få en, der skærer plænen næsten lige så lige, som var den en golfbane – ja, så er det måske på tide at købe sig en Robomow RS615U. Denne type er også rigtig god til de haver, der er større end 100 kvadratmeter. Det skyldes, at den har et større batteri, så den har nemmere ved at komme frem og tilbage ved egen drift end andre modeller, der har et mindre batteri. Mange tror fejlagtigt, at en stor plæne også kræver en stor plæneklipper – og at en lille robot derfor ikke er nok til at gøre arbejdet tilstrækkeligt godt. Men det kan denne model faktisk godt.

Blandt de bedste på markedet

Derfor kan også ejere af store grunde, der spreder sig længere end det klassiske villakvarter, nu glæde sig til at kunne bruge weekenden på andet end at slå en kæmpestor græsplæne – eller bruge sine penge på at hyre andre til at gøre det for en. Men modellen har også sine fordele, hvis man som bruger er meget pertentlig med, hvordan resultatet skal ende ud med at tage sig ud for en selv og ens omgivelser.

De fleste plæneklippere med indbyggede robot er som udgangspunkt gode til at give et nogenlunde lige og fint resultat. Men der er nu engang nogen, der er bedre end andre – ligesom med alt andet her i livet. Og her er Robomow RS615U helt klart blandt de bedste i kategorien af plæneklippere, der klipper lige. Grunden til, at modellen er så god til at udføre netop denne type opgave, er, at det ikke betyder særlig meget for dens egenskaber og dermed også det endelige resultat, hvilket underlag den har at arbejde med.

Indbygget kantklipper

Den er så at sige blind for sit underlag. Den lader sig derfor ikke påvirke af, hvilken type græs der skal klippes og som sagt heller ikke, hvor stor plænen er på grund af dens store batteri. Men hvad skal man med en perfekt plæne, der klipper sig selv, hvis kanterne stadig er så skæve og i uorden, så man alligevel selv må ned på knæ og have havehandskerne på? Det problem har denne type plæneklipper ikke. Det skyldes, at den har en indbygget kantklipper inde i sit lille maskinrum. Så alt i alt er Robomow RS615U en god løsning til ejeren af haver, der er større end gennemsnittet, og som sigter efter en perfekt græsplæne til mindst muligt arbejde.

Til slut skal det nævnes, at denne type automatiske plæneklipper med indbygget robot ligger i en højere prisklasse end Worx 2.0. Derfor er det en ret god idé at være sikker på, at man nu også får brug for de ekstra funktioner, som denne lidt dyrere model har. Det kan man opsummeret set gøre ved at se på, hvor stor en plæne man har, der skal slås. Og hvor mange penge man er villig til at investere i en plæneklipper, hvis man for eksempel skal ud at købe sin første robotplæneklipper nogensinde til sin have.

Bosch Indego robotplæneklipperbedst i test robotplæneklipper

→ 6.999 kroner hos Roboteksperten.dk

Hvis det skal gå stærkt i hverdagen, men du også gerne vil være med til at tage nogle valg i dagligdagen, der også kommer miljøet til gode, så er Bosch Indego et fint sted at starte. Denne type model indeholder nemlig nogle såkaldte bioklip. Med bioklip er man med til at holde sin egen plæne sund og dermed også køn at kigge på.
Men man er også med til at holde på de næringsstoffer, der er i jorden. I det store billede betyder en enkel græsplæne måske ikke det store. Men som man siger: Man bække små, gør en stor å. På den måde bidrager denne type plæneklipper med indbygget robotfunktioner til at holde jorden rig på næringsstoffer og forskønne vores omgivelser – og så endda på samme tid.

Samtidig har modellen Indego den fordel, at den er ret hurtig i sin styring. Så selvom arbejdet kan larme lidt for meget i forhold til andre modeller som for eksempel Worx 2.0, så bliver denne model hurtigt færdig med sit arbejde. På den måde skal man som bruger og ejer af maskinen skånes for at høre på larmen over længere tid – og det plejer normalt også at hitte hos både ens nærmeste og hos ens naboer.

Indeholder en avanceret mekanisk styring

Udover disse funktioner så har denne model også en fordel i og med, at den har en ret speciel form for egenskaber, når det kommer til styring af maskinen. Den er god til at styre lige og tager derfor næsten altid parallelle baner frem for at tage græsplænen i en mere tilfældig rækkefølge, som andre lignende maskiner kan finde på. Det kan den blandt andet, fordi den har en rigtig god evne til mekanisk at aflæse havens forskellige vinkler.

Sidst, men ikke mindst er den fjernstyret ligesom en del andre af modeller i nogenlunde samme klasse. Men forskellen er her, at lige netop denne model kan lade sig styre via en app, som brugeren eller ejeren kan bruge til at fjernstyre robotplæneklipperen og vælge funktioner ud fra – på samme måde som man ville vælge kanaler på et fjernsyn.

Se altid markedet og dine egne behov an før et køb

Som du som læser måske har fornemmet i denne artikel, så har alle robotplæneklippere vidt forskellige funktioner. Og der er også stor forskel på, hvad de kan og bør bruges til alt afhængigt af køberens individuelle og specifikke behov. Derfor kræver en god investering i en robotplæneklipper, at man har sat sig ordentligt ind i, hvilken type plæneklipper med robotegenskaber, der egner sig til lige præcis den type have, man selv har.
Ofte er det nemt at blive forgabt i en eller flere enkle funktioner, der måske i virkeligheden ikke altid siger noget om, hvad man som bruger egentlig har behov for.

Derfor kan det være en god idé at forhøre sig hos diverse debatforummer på internettet, før man køber sig en robotplæneklipper. Det kan også være en rigtig god idé at tale og få rådgivning fra en ekspert, der kender til de mekaniske finurligheder, som man ikke kan forlange, at lægmænd, som for eksempel en almindelig førstegangskøber af en robotplæneklipper, har sat sig ind i. Sådan en ekspert kan man både finde i fysiske butikker, der forhandler plæneklippere med automatik. Men man kan også som mulig køber kontakte dem på utrolig mange hjemmesider, hvor de næsten altid er åbne for at give lidt uformel rådgivning, før man rent faktisk lægger pengene på bordet.

Derudover anbefaler vi, at kunderne følger med i hinandens kommentarfelter på diverse købssider for at få et indtryk af, hvad det er for en type butik – om det så drejer sig om en fysisk butik eller en nethandel – for at få et bedre indblik i, hvor man skal lave sin investering.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk