Robotstøvsuger test 2018 – Markedets 10 bedste robotstøvsugere

0

De fleste mennesker hader at gøre rent i hverdagene og vælger derfor ofte at bruge deres weekend på at gøre rent. Dog ender det som regel med, at man laver en masse andet end at gøre rent i weekenden. Dette betyder at rengøring bliver en sur pligt og i sidste ende bare er noget, som skal overstås. Det er forståeligt, at rengøring bare er noget der skal overstås, fordi man skal også passe sit job, man skal handle ind, lave mad og mange andre ærinder, som både kræver tid og overskud. Der forsøges hele tiden at finde løsninger, så rengøringen ikke bliver en pligt, som bare skal overstås og en af måderne er en robotstøvsuger, som du kan finde i vores robotstøvsuger test.

Robotstøvsugeren har været fremme i et par år nu, men det er alligevel ikke alle som er klar over det og hvilken stor hjælp en robotstøvsuger kan være, når der netop skal gøres rent. En robotstøvsuger er programmeret med et avanceret navigationssystem, som giver robotstøvsugeren mulighed for, at bevæge sig rundt og lave en fejlfri rengøring, uden at du skal bevæge dig det mindste.

Robotstøvsuger bedst i test

En robotstøvsuger kan anvendes på de fleste gulvtyper, så den kan anvendes i ethvert hjem. Robotstøvsugeren er nemlig fremstillet til, at indstille børsterne efter hvilken gulvtype lige netop dit hjem har, robotstøvsugeren kan altså indstilles til din hver dag. Med en robotstøvsuger kan du få supplerende hjælp til rengøringen, som kunne give overskud i en travl hverdag. Specielt ved børnefamilier eller familier med husdyr, kan det blive en nødvendighed at støvsuge flere gange i ugen, dette kan blive en uoverskuelighed i mange hjem, og derfor ville robotstøvsuger kunne gøre underværker. Dog ville en robotstøvsuger selvfølgelig være behjælpelig i alle slags hjem, både store som små.

Lider man af en sygdom, som gør det ekstra svært med rengøringen, eller er man fysisk ude af stand til at støvsuge, kan robotstøvsugeren være en kæmpe hjælp.

Der er ingen tvivl om, at uanset hvilket hjem du har, ville en robotstøvsuger være en kæmpe hjælp i en moderne hverdag. Dog er det vigtigt, at finde den robotstøvsuger som lige netop opfylder dine krav og dit hjems behov. Dette har vi forsøgt, at gøre lidt lettere for dig, i form af en test. I testen kan du finde de 10 mest populære robotstøvsugere på markedet. I testen vil du kunne blive klogere på hvilken robot støvsuger, som passer bedst til lige netop din bolig. Testen har robotstøvsugere i alle prisklasser, dette giver dig muligheden for, at finde en støvsuger, som passer til lige netop dine krav.

iRobot Roomba 880 Robotstøvsuger

iRobot Roomba 880 Robotstøvsuger

→ iRobot Roomba 880 Robotstøvsuger er set til 4.899 kroner hos Roboteksperten.dk

Den første robotstøvsuger blandt vores 10 udvalgte modeller er denne iRobot Roomba 880. Denne model benytter sig et NiHm batteri af 14,4 volt og har køretid på 90 minutter på en opladning, som er mere end nok tid, til at klare engang hovedrengøring. iRobot Roomba 880 Robotstøvsuger er 5 gange kraftigere end de tidligere Roomba Modeller og fjerner op til 50% mere støv, skidt og hår fra alle gulvoverflader i hjemmet. Den rengører hver del af gulvet flere gange, samt den opfanger støv og skidt og koncentrerer sin rengøring på særlig snavsede områder.

iRobot Roomba 880 vejer 3,8 kg og har en højde på 9,2 cm, hvilket du især vil få glæde af, når der skal gøres rent under diverse møbler. Roomba 880 er perfekt til allergikere, samt kæledyrsejere, da den kun kræver minimal vedligeholdelse. Derudover behøver du ikke engang være hjemme, når Roomba 880 skal gøre rent. Du skal selv indstille, Roomba 880 til at gøre rent, når du ønsker at støvsugningen skal klares, velvidende at du på denne måde, kan vende hjem til et rengjort gulv, som giver dig mere overskud, når du kommer hjem.

Gear Robotstøvsuger med trappesensor

Gear Robotstøvsuger med trappesensor

→ Gear Robotstøvsuger med trappesensor er set til 586 kroner hos Wupti.com

Gear Robotstøvsuger med trappesensor er en mindre robot, som skal klare rengøringen i ethvert hjem, uden du skal hjemme til, men bare skal slappe af eller lave noget sjovere imens, Gear Robotstøvsugeren gør rent. Denne mindre robotstøvsuger udgave er udstyret med funktionen, som er velegnet til rengøring af gulvflader af træ, fliser og linoleum. Derudover har den en støvbeholder med en kapacitet på 180 milliliter. Når den er fyldt op, er det blot at tømme støvsuge beholderen og sætte den i igen, hvorefter Robotstøvsugeren vil starte og yde en optimal rengøring igen.

Gear Robotstøvsuger benytter sig af et NiMH-batteri på 800 mA, som giver maskinen en køretid på 45 minutter pr opladning – En opladning tager 5 timer. Dette vil sige, at denne Robotstøvsuger er velegnet til mindre arealet, hvis du ønsker en veludført rengøringen, uden at Robotstøvsugeren skal oplades for at gøre rengøringen færdig. Gear Robotstøvsuger har med sine kun 27 cm i diameter og 7,6 i højde, mulighed for at bevæge sig let og ubesværet rundt, som er med til at give en bedre rengøring i dit hjem, samtidig med, at den kan register trapper, så den kan undgå dem, så den ikke falder ned af trapperne og går i stykker.

LÆS MERE:  Test: Hvad koster hulmursisolering?

Gear Robotstøvsuger er installeret med 5 forskellige støvsugning programmer, som du frit kan vælge imellem, alt efter hvad du ser som nødvendigt. Gear Robotstøvsuger er derfor en yderst smart og brugervenlig, som passer perfekt til dig, som ønsker en mindre Robotstøvsuger til at klare din rengøring.

Miele Scout Robotstøvsuger RX1 rød

Miele Scout Robotstøvsuger RX1 rød

→ Miele Scout Robotstøvsuger RX1 rød er set til 4.489 kroner hos Wupti.com

Miele Scout RX1 rød er med sine 35 cm i diameter og 8,8 cm i højde en lille smart robotstøvsuger, som arbejder systematisk, Hurtigt og effektivt og naturligvis også når du ikke er hjemme.

Mieles Scout RX1, er udstyret med smart navigation system, som gør, at den kan komme rundt i alle kanter og kroge, som skyldes sine syv optiske sensorer, som sidder på forsiden. De syv sensorer register bl.a. møbler og andre forhindringer. Mieles Scout RX1 nærmere sig altid disse genstande meget langsomt for, at sikrer at gulvet foran genstande bliver så rene, som overhovedet muligt. Derudover har den også tre sensorer, som sidder på undersiden, af disse 3 sensorer register trin og forhindrer, som f.eks. trapper.

Kraftigt batteri

Miele Scout RX1 er udstyret med et så kraftig batteri, som sætter helt nye standarden inden for robotstøvsugere. Den har en køretid op til 120 minutter på en enkelt opladning og på den tid, kan den nå, at rengøre op til 150 m2. Selv efter 300 opladninger, så oplader batteriet så effektivt, som et nyt. Miele Scout RX1 er udstyret med systemet triple Cleaning, som effektiv fjerner støv og snavs. Det gør den ved, at den både fejer, børster og suger på samme tid og der ved opnår man formidable resulterer. Alt dette foregår non-stop. Skulle den løbe tør for strøm, mens den er i gang med en rengøring så finder den selv en ladestation under rengøringen.

Miele Scout RX1 rød har 4 forskellige anvendelsesmuligheder:

  1. Auto-mode: I dette mode, kører den selv rundt og gør rent over det hele på egen hånd. Har den brug for en opladning under rengøringen, så klare den det selv.
  2. Spot-Mode: Skal der støvsuges krummer eller hundehår på et mindre området, ca. 1.8*1,8cm er dette mode perfekt egnet til dette.
  3. Corner-Mode: Er der behov for en ekstra grundig rengøring i hjørner og langs kanter, så brug Corner-Mode, fordi så tager den en ekstra gang ved disse områder.
  4. Turbo-Mode: Hvis du er i en lidt presset situation eller du får gæster på besøg og du ikke har den nødvendige tid til rengøringen, så benyt dig af Turbo-Mode, som er omkring 50% hurtigere en Auto-mode, da den kører med større afstand mellem sine systematiske baner og sparer dermed tid.

LG VR65710LVMP robotstøvsuger

LG VR62701LVMB Robotstøvsuger

→ LG VR62701LVMB Robotstøvsuger er set til 3.899 kroner hos Roboteksperten.dk

Denne robotstøvsuger er lidt anderledes i forskel til de andre ovennævnte, da den er designet i et firkantet design, samt længere sidebørster, som gør at den bedre kan komme helt ind i hjørne og støvsuge. Derudover har den også en indbyggede turbofunktion, som automatisk øger børsterne hastighed, når den støvsuger på et gulvtæppe. LG VR62701LVMB kører på Li-Lon batteri, som gør at den kan køre 100 minutter på en opladning og en opladning tager 3 timer. Hvilket giver dig masse af tid, til at nå den nødvendige støvsugning i ethvert hjem.

Udover at den køre 100 minutter pr opladning, så har den også et lydniveau på 60dB(A), hvilket kan være en kæmpe fordel for familier med børn, husdyr eller folk, som bare ikke bryder sig om støjen fra støvsugeren. Det behøver man dog ikke bekymre sig om ved denne LG VR62701LVM og dens lydniveau. I modsætning til mange andre robotstøvsugere så har denne her 2 indbyggede kameraer, som giver støvsugeren et kort over dit hjem. Det gør også at den navigere bedre i hjemmet og ikke støvsuger tilfældige steder, men steder hvor det trænger til at blive støvsuget.

Støvsugeren er desuden udstyret med et virtuelt kort, som lader støvsugeren huske hvor den sidst har været, så den kan begynde forfra hvor den slap. Dette kunne være i tilfælde af, at batteriet skal oplades eller man skulle have brug for at løfte eller flytte på den. Behøver støvsugeren opladning, kører den af egen kraft til ladestationen, og fortsætter altså hvor den slap.

Videla Relax Plus robotstøvsuger

Videla Relax Plus robotstøvsuger

Denne robotstøvsuger er desværre udsolgt, men tjek det store udvalg Roboteksperten.dk eller har lige her

Vilela Ralex plus er en effektiv robotstøvsuger, som samtidig tilbyder en masse gode muligheder i form af navigationssystem kombineret med 3-trins rengøringssystem. Ved blot et enkelt klik på robotten, vil den være i stand til at klare rengøringen. Det er muligt at vælge mellem 3 forskellige rengøringsprogrammer. Den har sidebørste, hovedbørste og støvsuger. Sidebørsten sikrer, at robotten kommer over i alle de vanskelige hjørner og kanter, så du er sikrer på, at få det hele med. Hovedbørsten sørger for de mere tunge støvpartikler op, mens motoren sørger for at suge det fine støv op. Et unik rengøringsprogram, som sikrer et optimalt rengøringresultat

Navigationssystemet i støvsugere sørger for, at støvsugeren navigere rundt på gulvet, og ikke støder ind i forhindringer, som trapper eller møbler. Derudover er støvsugeren udstyret med faldsensor, som forhindre at støvsugeren falder ned af trapper. Den er også udstyret med en fintfølende sensor som gør, at robotstøvsugeren automatisk ændrer retning, hvis den er ved at støde ind i nogle forhindrer. Det er muligt, at starte robotstøvsugeren fra sofaen med den tilhørende fjernbetjening og skulle robotstøvsugeren løber tør for strøm, behøver du ikke rejse dig fra sofaen, da den automatisk selv finder tilbage til en lade stationen, når den skal. Er din bolig indrettet med hårde gulvtyper eller tæpper medkort luv, så passer Videla Ralex Plus perfekt til din bolig.

LÆS MERE:  Dobbeltseng test 2018 – Disse dobbeltsenge anbefaler vi

iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger

iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger

→ iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger er set til 7.632 kroner hos Wupti.com

Er du på udkig efter en hurtig og effektiv robotstøvsuger, som er opdateret på den nyeste teknologi og altid kun et klik væk, så er iRobot Roomba 980 støvsugeren for dig.Robotstøvsuger iRobot Roomba 980 er blandet iRobots nyeste modeller. Støvsugeren kører på Li-Ion batteri, som har en køretid på 120 minutter og en opladningstid på tre timer. Det er en god ide, at lade sin iRobot Roomba 980 helt op, inden brug, skulle det ske, at støvsugeren ikke er færdig inden de 120 minutter er gået, så er der ingen grund til at fortvivle. Du skal blot lade din iRobot op igen, også vender den automatisk tilbage til det sted, hvor den slap.

iRobot Roomba 980 har et intelligent navigationssystem, som sikre, at støvsugeren ikke kører ind i møbler eller andre forhindringer i huset. Derudover har støvsugeren trappecensor, timer og et HEPA filter, som giver dig en optimal rengøring. Derudover har robotten en nem og smart funktion, da det er blevet muligt, at styre robotten fra sin mobiltelefon. Ved at bruge den nye iRobot HOME app, har du mulighed for, at kontrollere din iRobot Roomba 980 støvsuger, uanset hvor du befinder dig. iRobot Roombas nye teknologi gør det altså let for dig, at støvsuge gulv. Sæt støvsugeren i gang fra arbejdet, og du kommer hjem til rene gulve.

Hoover ROBO.COM3 robotstøvsuger

Hoover Robo.com3 RBC 050

→ Hoover ROBO.COM3 robotstøvsuger er set til 2.449 kroner hos Wupti.com

Hoover Robotstøvsugeren er kun 68 cm høj, og kan klarer den daglige rengøring i dit hjem. ROBO.COM3 har 9 forskellige programmer, og et LCD display, hvorfra de kan styres. Støvsugeren har en Auto og en Turbo funktion. Derudover kan støvsugeren programmeres til, at gøre rent en gang ugentligt. Støvsugeren har 90 minutters batteri tid, som svarer til, at den kan nå 300 m2, inden den igen har brug for opladning. Bruger man turbo programmet på støvsugeren, kan den dog nå 520 m2. Støvsugeren har en opladningstid på fire timer, og det anbefales, at man lader sin støvsuger helt op inden brug.

Støvsugeren er udstyret med AAl infrarød navigering, som udregner den mest effektive rengøring ud fra algoritme beregning og støvsensor som sørger for en bedre rengøring. Derudover har støvsugeren no touch censor og trappesensor, som gør at støvsugeren ikke støder ind i møbler eller andre forhindringer, og at støvsugeren ikke falder ned af trapper, mærker støvsugeren en kant, vender den om. Derudover kan du lave en virtuel væg, som giver dig mulighed for at afskærme et område fra robotten. Når din Hoover Robo.com3 RBC 050 går i gang er den næsten lydløs med et lydniveau på 60 dB, er det lige til at holde ud, at støvsugeren skal være i gang.

Robotstøvsuger iRobot 615

Robotstøvsuger iRobot 615

→ Robotstøvsuger iRobot 615 er set til 2.546 kroner hos Wupti.com

Du behøver kun at trykke på knappen ”clean”, så fjerner iRobot 615 støv, snavs og hår fra alle gulvoverflader. Irobot 615 er udstyret med iAdapt ® responsive Cleaning Technology overvåger Roomba rengøringsområdet 60 gange i sekundet, samtidig med at den benytter sig af mere end 40 tilpasningsmuligheder til at maksimere rengørings effektiviteten bedst muligt.

iRobot 615 er utrolig brugervenlig og let at betjene. Skulle den løbe tør for strøm under en rengøring, så finder den selv tilbage en ladestationen. Derudover er den også udstyret med innovative langtidsholdbare børster, hvilket er med til at sikker en optimal opsamling af hår, støv og skidt, helt ned til de mindste fibre. Derudover er støvsugeren udstyret med soft-touch støddæmper, som reducerer kontakten mellem overfladen af Roombas støddæmper og væggen, møbler eller andre forhindringer. Den er også udstyret med AeroVac Bin, som skaber et kraftfuldt vakuum og tvinger støv og skidt væk fra børsterne og ned i støvbeholderen.

Støvsugeren har et avanceret rengøringshoved, som sikre den optimale opsamling af støv, hår og allergener fra tæpper og hårde gulvoverflader. Derudover har en et praktisk bærehåndtag, som sikrer en nem flytning af robotten. iRobot 615 kan ca. Køre 1 time af en opladning på 3 timer. iRobot 615 kan rengøre et areal på ca. 100 m2 på en opladning, hvilket er mere end rigelig tid til, at opnå en fremragende rengøring.

Hoover Robo.com3 RBC 090 WiFi

Hoover Robo.com3 RBC 090 WiFi

→ Denne robotstøvsuger er desværre udsolgt, men tjek Wupti.com mange andre robotstøvsugere lige her

Hoover Robo.com3 090 er let anvendelig, og kun 68 cm høj. Støvsugeren er udstyret med WiFi, som gør det muligt, at styre støvsugeren fra telefonen eller tablet, her vil der komme advarsel om bl.a. fyldt beholder. Støvsugeren er udstyret med 9 forskellige programmer, derudover har den også en turbo funktion, så har du travlt og gæsterne er lige på trapperne kan robotstøvsugeren også gøre arbejdet hurtigt og effektivt. Derudover vil du aldrig opleve, at blive træt af din Hoover Robot 090, da den har et lydniveau på kun 60 dB, som altså gør den stille.

Støvsugeren kan programmeres til, at gøre rent ugentligt. Støvsugeren er også udstyret med no touch censor og trappe censor, som gør, at støvsugeren kører uden om møbler og diverse forhindringer, og den vender om, hvis den kan mærke den er ude ved kanten af en trappe. Den er også udstyret med en støvcensor, som sørger for en bedre rengøring. Den har 120 min batteri tid, som klarer 400 m2. Sætter du den på turbo, kan den nå 680 m2 på de 120 minutter. RBC 090 har en opladningstid på 4 timer. Støvsugeren er desuden udstyret med AAl infrarød navigering, som udregner den mest effektive rengøring ud fra algoritme beregning.

LÆS MERE:  Hækkeklipper test – Test af de bedste hækkeklippere

Det er med RBC 090 robotstøvsugeren også muligt, at opstille en visuel væg, som gør at robotstøvsugeren, så ikke støvsuger der. Har støvsugeren brug for opladning, kører den automatisk tilbage til ladestationen.

Severin RB7025 robotstøvsuger

Severin RB7025 robotstøvsuger

→ Severin RB7025 robotstøvsuger er set til 1.046 kroner hos Wupti.com

Den sidste robotstøvsuger blandt vores 10 modeller er denne Severin RB7025. Den er udstyret med et udholdende genopladelige Lithum-ion-baterier, som gør at den næsten kan bevæge sig overalt. Severin RB7025 har en vægt på 1,5 kg, samt en støvbeholderkapacitet på ca. 350ml. Derudover har den en køretid på 90 minutter og en opladningstid på 6,5 time, som er meget kort i forskel til mange andre robotstøvsuger. På en opladning kan robotstøvsugeren nå, at gøre ca. 100m2 rent. Samtidig er den udstyret med møbelbeskyttelses, trappesensorer og flertrins-rengøringsprogrammer som gør, at den ikke kun fjerner det støv på gulvet, men også det automatiske og pålideligt støv og krummer.

Severin RB7025 Robotstøvsuger er udstyret med et 3-trins-rengøringsprogram, som du fri kan vælge imellem, alt afhængigt af hvad der er nødvendig. Dette gør Severin RB7025 til en yderst smart og brugervenlig robotstøvsuger, som passer perfekt til dig, som ønsker en meget grundig rengøring.

Fordele ved en robotstøvsuger

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at meningen med at købe en robotstøvsuger er for, at få lidt mere overskud i sin hverdag og ikke tænkte på rengøringen som en sur pligt dagligt. En robotstøvsuger i sig selv, er en kæmpe fordel, da man både har mulighed for at spare kræfter og mest af tid, som er noget alle har brug for i sin hverdag.

Mange vælger at sætte robotstøvsugeren til at starte på et fast dag i ugen, men du kan også sætte støvsugeren i gang med et enkelt klik inden du tager hjemmefra. Mange benytter sig af en tidsplan, hvor de har indstillet modellen til at skulle starte på et bestemt tidspunkt og stoppe på et bestemt tidspunkt. Selvom du måske nu tænker, hvad så hvis den skal oplade? Det behøver du ikke tænke på, fordi de fleste robotstøvsuger finder automatisk selv hen til en lade station, når de er løbet tørt og finder herefter tilbage til stedet hvor de slap.

Benytter du dig af et robotstøvsuger til at løse rengøringen, så slipper du også for bøvlet med at skulle skiftes stikkontakt, som man ellers skulle med en almindelig støvsuger, hver gang man skulle ind og støvsuge i et nyt rum. Robotstøvsugere kan også sagtens køre over et dørtrin, selvom det er et par cm højt, dog kan der være problemer med at køre over et dørtrin, men vi blev faktiskt overrasket over, hvad de er i stand til. Dog skal en robotstøvsuger tømmes ligesom en almindelig støvsuger, men det er meget enkelt og nemt, da de bare skal tømmes i en pose eller skraldespand, hvilket er meget smart, fordi så behøver du ikke tænker på støvsugerposer der hverken passer eller er udgået.

Ulemper ved en robotstøvsuger

En robotstøvsuger egner sig ikke til den helt grundige rengøring, da man kan opleve, at robotstøvsugerens børster spreder skidt i stedet for, at samle det op. Ligeledes er det svært for robotstøvsugeren, at støvsuge 100% omkring bordben og stole. Kabler og ledninger kan også blive et problem for robotstøvsugeren. De tygger dem gerne i sig og sætter sig fast, eller i værste fald hiver lampen med sig.

Også gulvvaser og andre antikke ting af glas, som man har stående på gulvet kan blive et problem for robotstøvsugeren, da den kan ødelægge dem, når den støder ind i dem. Dog er mange robotstøvsugere i dag udstyret med en god navigation, så den undgår at ramme for hårdt ind i tingene. Dog kan støvsugerens unikke følsomhed, også blive en ulempe, da den ikke støvsuger under store gardiner, som går ned til gulvet. Derudover kan hår også blive et problem for robotstøvsugeren, da det vikler sig rundt i robottens børster, og man er derfor nødsaget til, at rengøre sin robotstøvsuger ofte.

Støvet på lister og hjørner er også en svaghed for robotten, og lang hårede tæpper er umulige for støvsugeren at rengøre. Robotstøvsugeren er også besværlig, at tømme, og det er en god ide, at tømme sin robotstøvsuger udendørs, da støvet flyver vildt omkring.Dog vil en robotstøvsuger være en supplerende rengøring og en hjælp hos mange. Går du og overvejer, at investere i en robotstøvsuger, så er der ingen tvivl om at du vil komme til at opleve meget gavn, og få en ekstra rengøringshjælp i husstanden, det handler blot om at vælge den rigtige model for lige netop dig og din bolig.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk