Røgalarm test – Find den bedste røgalarm

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Ville det ikke bare være skønt at vide, at du kunne sove trygt i dit hjem, uden at der var fare for at brænde inde i løbet af natten? Sandsynligheden for at lugte røg og stoppe ulykken i tide er betydeligt større om dagen, hvor dine sanser er vågne og mere skarpe, men om natten, hvor hele huset ligger og sover og er uopmærksom, kan en røgalarm betyde en kæmpe forskel. I nogle tilfælde kan det betyde forskellen mellem liv og død.

Vidste du for eksempel at fem ud af seks af de hjem, hvor der omkom mennesker på grund af brand, ikke havde en røgalarm? Så mange liv kunne altså være blevet reddet, hvis blot man havde købt og opsat en røgalarm. Desuden viser en undersøgelse, at hver tredje husstand slet ikke har en røgalarm. Det er altså en stor del af befolkningen, der lever et liv med risiko for at komme slemt til skade eller det, der er værre, mens de sover.

Bedste røgalarm

Det kan også være, at du ikke er hjemme, men at din nabo eller forbipasserende kan høre din røgalarm gå i gang. På den måde kan du også undgå at din personlige ejendele ikke bliver ædt op af flammer eller tager skade på grund af røg. Der er også nogen, som synes, røgalarmen er et irritationsmoment frem for en livredder, men det kan betyde en altafgørende forskel den dag, uheldet er ude.

Det kan altså ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at eje en røgalarm, men hvilke er de bedste på markedet lige nu? Nedenunder kan du læse en guide med røgalarmer, hvor du bliver forklaret, hvad du skal være opmærksom på og finde den røgalarm, der passer lige til dig og din husstand. Du kan klikke på linkene under hvert afsnit for at læse mere om de enkelte røgalarmer og let bestille den derfra også.


Housegard trådløs røgalarm

røgalarm test→ Set hos Proshop.dk til 328 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 362 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 369 kr.

→ Set hos CDON.dk til 399 kr.

→ Set hos Coop.dk til 400 kr. (500 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Frishop.dk til 499 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 499 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 549 kr.

Denne røgalarm er let at montere og kommer med en højteknologisk, special single chip. Det er en optisk røgalarm, så den opfanger hurtigere røg ved hjælp af sit infrarøde lys. Når alarmen går, lyder sirenen og når op på 95 dB. Desuden blinker den også, så du også kan se, når alarmen er gået, og du behøver altså ikke at være bange for at undgå at opdage det.

Den har et sensoring area på 20 meter, og den har derfor en stor rækkevidde, der hjælper dig med at holde dit hjem sikkert. Den egner sig derfor godt i værelser med stor plads, fx stuen eller køkkenet. Med sin beskedne størrelse på 105 mm i diameter og hvide farvedesign, blender den nemt og diskret ind i dit hjem. Du behøver altså ikke at frygte, at røgalarmen stjæler opmærksomheden.

Er du nysgerrig efter at se mere, så kan du læse mere om produktet, og hvordan du bestiller hos de forskellige forhandlere ovenfor. Du kan nemt bestille allerede i dag og få den leveret til døren på kort tid, så du allerede nu kan sikre dit hjem.

LÆS OGSÅ:  Billig strøm test - Er du på udkig efter billig strøm? Find den bedste pris på el


Blaupunkt røgalarm

røgalarm test→ Set hos Homeshop.dk til 599 kr.

Denne smarte røgalarm kommer fra Blaupunkt Alarm Danmark. Den er et rigtigt godt bud på en diskret, men effektiv røgalarm i topkvalitet.

Røgalarmen er testet og lever op til internationale standarter, så du sikrer dig, at det ikke er billig plastik fra Kina, men en kompetent og professionel røgalarm ved køb af denne røgalarm. Der er ingen grund til at tage chancer, når det omhandler din families sikkerhed.

Den sørger endvidere for, at du bliver advaret mod evt. røg og brand, der kunne opstå i løbet af natten, mens du og familien sover. Der er nemlig indbygget en sirene, der hyler højt og gennemtrængende, så selv dem med de tungeste sovehjerter hører alarmen. Det giver dig og familien større sikkerhed, så I trygt kan sove natten igennem og overlade vagten til røgalarm.

Trådløs røgalarm

En anden stor fordel ved denne røgalarm er, at den er trådløs, så du undgår lange og grimme ledninger, der tager opmærksomheden fra resten af hjemmet. Den har også en lang batterilevetid, og du behøver ikke at være bange for, om batteriet er fladt eller ej. Du kan blot holde øje med den røde lampe, der blinker engang i minuttet. Så længe lampen blinker, virker batteriet endnu.

Du kan med fordel bestille to eller tre røgalarmer for at helgardere hele dit hjem, så du er sikker på, at der ikke bliver overset noget røg nogle steder. Det øger din og familiens sikkerhed. Klik på ovenstående link for at læse mere om produktet og for at bestille.


Jacob Jensen Optisk røgalarm

test røgalarm→ Set hos Coop.dk til 299 kr.

Denne røgalarm fra Jacob Jensen er lavet i et flot design og i farven hvid, der kaster lidt stil over den ellers kedelige, meget traditionelle røgalarm. Den passer derfor godt ind i et hjem, hvor man kan lide boligindretning.

Den er dét, man kalder for en optisk røgalarm. Der findes nemlig to forskellige måder, hvorpå røgalarmer registrerer, om der er røg i dit hjem. Der findes ioniske og optiske røgalarmer.

Ioniske røgalarmer måler røgudvikling ved at måle den elektriske modstand i luften. Den indeholder en lille smule radioaktivitet, som kan måle synlige og usynlige partikler i luften, som røg udskiller. Det gør den god til at registrere små røgpartikler, som opstår ved brande, der udvikler sig langsomt, fx brand fra papirkurve eller fra fjernsynet.

Optisk røgalarm

Optiske røgalarmer registrerer synlige røgpartikler i luften ved hjælp af infrarødt lys. Alarmen går i gang, når dens infrarøde lys møder synligt røg. Den optiske røgalarm er formegentlig at foretrække, da den har en hurtigere reaktionstid end den ioniske røgalarm. Den kan simpelthen i god tid opdage ulmende brande, der fx kan opstå fra en cigaret, hvilket er en af de hyppigste årsager til brandulykker.

Du kan stille denne røgalarm i alle værelser i dit hjem, selv ude på badeværelset, i kælderen eller i værkstedet. Den tåler nemlig fugtige miljøer og tager ikke skade deraf. Ved registreringen af røg har den en sirene, der går af ved 85 dB. Dette er mere end højt nok til at vågne og opdage, at der er brand, når man ligger og sover.

Den leder flittigt efter røg, og faktisk opdaterer den hvert 8. sekund, så du er sikker på, at den ikke overser spor på brand. Klik på linket ovenover for at læse mere om røgalarmen fra Jacob Jensen, og bestil allerede i dag.

LÆS OGSÅ:  Test af SodaStream Spirit One Touch

Jo-El røgalarm

bedste røgalarm

→ Set hos 10-4.dk til 120 kr.

Jo-El røgalarmen har en diameter på 12,5 cm. Dette gør den altså ikke meget større end en tændstikæske. Derfor er den meget handy og diskret at have i dit hjem.

Ligesom gærdesmutten kan den skråle højt på trods af sin lille størrelse. Den vejer ikke mere end 47 gram, men har en sirene, der når op på 85 dB. Desuden kommer den med et batteri, der har en levetid på fem år.

Andre kunder er vilde med dens simple design og beskedne størrelse, og derfor scorer den topkarakter efter topkarakter. Jo-El stjæler ikke opmærksomheden i dit hjem på grund af dens størrelse og design.

Du kan derfor let have flere hængende i forskellige værelser i dit hus, der dermed sikrer dig bedre mod brande. Så der er ingen undskyldning for ikke at have denne lille, smarte røgalarm med i dine overvejelser.


Magnet fatgørelse F/røgalarmer MAX. Ø80MM SA500S

røgalarmtest→ Set hos Elvvs.dk til 58 kr.

Er du fattig studerende, eller har du et meget lille budget til at købe en ny røgalarm? Så mist ikke modet, men klik på linket ovenfor og læs mere om denne billige, men smarte røgalarm.

Denne røgalarm sættes let fast ved hjælp af en magnet. Her slipper du også for at finde værktøjskassen frem, og du kan nemt tage den ned fra loftet, når du vil teste batterierne eller slukke for sirenen i tilfælde af falsk alarm.

Designet lever op til den traditionelle og velkendte røgalarm med sin runde form og hvide farve. Der kommer også røde blink fra røgalarmen, som der normalt gør ved optiske røgalarmer.

Røgalarmen er perfekt til dig, der gerne vil sikre dit hjem mod brand, men til en billig pris. Det kan også være, at du mangler en røgalarm lige nu og her og ønsker at investere i en anden senere. Uanset hvad, så er det altid bedre at have en røgalarm af den ene eller anden slags og ikke løbe den risiko ikke at have en røgalarm i hjemmet.

 


Jalo røgalarm

bedst i test røgalarm

Her kommer en røgalarm, der lavet i et spændende design, der er diskret for dit nøje indrettede hjem og for børn, så de ikke behøver at tænke mere over alarmen, og hvorfor den er der. De kan derfor lege ubekymret videre uden at spekulere på, at brand er en risiko.

Ved falsk alarm behøver du ikke at være frustreret over at skulle kæmpe for at slukke alarmen – de fleste ved, at det bestemt ikke er let at holde sig for ørene og stå på en stol for at slukke røgalarmen. Derfor fungerer hele overfladen på røgalarmen som en knap, så du let kan slukke for sirenen ved falsk alarm, eller når du blot vil teste batterierne.

Fem års levetid

Jalo-røgalarmen er en optisk røgalarm. Den advarer dig, længe inden du begynder at kunne se flammer. Røgalarmen er altså en god overvåger, der sikrer din husstand mod brande. Der følger tre litiumbatterier med, og de har sammenlagt en solid levetid på fem år. Du sparer derfor også penge på batterier ved køb af denne røgalarm. Røgalarmen kommer desuden med 5 års garanti – læs mere på linket ovenfor.

LÆS OGSÅ:  Gasfyr test - Vi guider dig til det bedste valg af gasfyr

Du monterer røgalarmen i loftet meget let. Du sætter dem bare fast med dobbeltklæbende tape, og så er den på plads. Røgalarmen er meget let og fylder på grund af sin størrelse (3,9 cm i højden og 11 cm i længden og bredden) ingenting. Du behøver derfor hverken boremaskine eller værktøj.


Konklusion – Dét skal du være opmærksom på

Du har nu gennemgået guiden og er forhåbentligt blevet en smule klogere på røgalarmer og deres betydning for dig og din families sikkerhed. Husk blot fra indledningen, hvor mange liv der kunne være reddet, hvis blot man havde haft opsat en røgalarm et sted i huset.

Du har læst om seks forskellige røgalarmer fra forskellige udbydere og ved nu lidt mere om, hvilke forskellige røgalarmer der findes ude på markedet. Husk også, at det ikke er helt ligegyldigt, hvor du sætter din røgalarm op. Sæt den (eller dem, da det er en rigtig god idé at have mere end én røgalarm i huset) gerne et relevant sted som fx køkkenet, hvor komfuret står, og der kan opstå flest brandrelaterede uheld fra eller stuen, hvis du fx ejer en brændeovn. Det mest optimale scenarie er, at man har en røgalarm for hvert værelse i hjemmet, så du er sikker på at være helgarderet, men hvis du ikke er interesseret i dét, kan du nøjes med at sætte røgalarmer op de rum, hvor der er størst risiko for brandudvikling.


Sikr dig og din familie med en røgalarm

Husk, at røgalarmen nemlig er en rigtig god måde at sikre dig selv og din familie (og endda dine kæledyr, hvis du har sådan nogle) mod farlig brand og røgskader. Det er også en måde at forhindre dine ejendele som vigtige dokumenter eller møbler at blive skadet enten i forbindelse med ild eller røg.

Selvom du skulle være én af dem, der synes, at røgalarmen er et irritationsmoment, så overvej dette: Er det ikke bedre at vågne op til falsk alarm engang i ny og næ, hvor du så bare kan slukke for larmen, konkludere at det ikke var farligt, og så gå i seng igen, end at slet ikke vågne når uheldet er ude?

Så tænk på din egen, din familie og dine kæledyrs sikkerhed. Bestil en røgalarm allerede i dag, således at sikkerheden altid er i top, og der ikke er anledning til bekymringer, hvad angår røg og brand i hjemmet.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply