Romaskine test – Find den bedste romaskine

0

Danskere er rigtig glade for motion. En undersøgelse viser faktisk, at 61% af alle danskere over 16 år dyrker regelmæssig motion. Især romaskinen har fundet sin vej i de fleste fitnesscentre og efterhånden hos de fleste, særligt fordi det er en effektiv maskine til at træne både styrke- og konditionstræning på én gang. En stor fordel er, at man får et kæmpe boost i stofskiftet, hvilket gør, at din krop forbrænder flere kalorier efter din indsats på romaskinen. Hele kroppen er også i spil – især benene, der tager det tunge læs og armene, der padler.
Du kan altså blive stærkere, komme i bedre form og tabe dig i vægt ved at bruge en romaskine.

Romaskine bedst i test

Man ser desuden den ene gang efter den anden, at Danmark tager guldmedaljer med hjem efter at have deltaget i OL, for danskerne klarer sig nemlig rigtig godt i roning.

Uanset om du er på jagt efter en romaskine til privathjemmet eller til et træningscenter, så kan du med fordel læse denne oversigt, der guider dig igennem de bedste romaskiner på markedet. Alle romaskinerne er testet på forhånd, og det eneste, du skal gøre, er at vælge den, du synes bedst om, og som du tænker passer bedst til dig! Du kan nemt bestille gennem de nedenstående links. God fornøjelse!

InShape romaskineromaskine test

→ 7.094 kroner hos Wupti.com

En klassisk romaskine, der er designet med et sæde, der kan køre frem og tilbage, og fodstøtter som du kan sætte fødderne i og sætte af fra. I stedet for kunstige årer har den et håndtag, som du kan trække i, og som udgør selve roningen. For enden af rebet, som håndtaget er forbundet med, sidder svinghjulet indeni, som vejer 5 kg.

Modstanden falder ikke i styrke over tid, uanset hvor meget du bruger maskinen, og den kan altså ikke slides op, og du kan vælge mellem 8 forskellige modstandsniveauer. Selve maskinen vejer 35,5 kg, og den har to lette nylonhjul, der alt sammen gør maskinen let at transportere uden at skade gulvet.

Romaskinen har en høj tolerance og kan bære på op til 120 kg. Der er et smart display lige i øjenhøjde, der kan vise dig tid og kalorieforbrænding. Alt i alt en god romaskine, hvor du får, hvad du betaler for. I ovenstående link kan du læse mere om romaskinen og også downloade manualen.

BM LINE P-6000RMLBedst i test romaskine

→ 7.171 kroner hos Wupti.com

Med denne romaskine har du stor mulighed for at fokusere på at træne musklerne omkring skuldre, arme og den øvre del af ryggen. Romaskinen har også fodstøtte og håndtag, som giver dig en effektiv træning. Maskinen er 117 cm i længden, 61 cm i bredden og 204 i højden cm og vejer 122 kg.

LÆS MERE:  Trampolin test 2019 – De 10 modeller, du hopper bedst på

Du kan nemt justere vægten startende fra 5 kg helt op til 80 kg, afhængigt af dit niveau, men du kan også opgradere den til 100 kg for at få mest ud af din træning. Husk at starte med den vægt, der svarer til dit niveau, så du undgår skader på grund af overbelastning. At holde sig til et gennemtænkt træningsprogram er den bedste måde at opnå de bedste resultater.

Normalt kommer træningsmaskiner kun med én standardfarve og forhindrer dig i at sætte dit personlige præg, men med denne romaskine kan du vælge mellem fire forskellige farver til betrækket, så den kan passe ind med resten af dit træningsrum, nemlig rød, sort, grå og blå. Klik på linket ovenover for at læse mere om romaskinen.

Toorx Power Force romaskinetest af romaskine

→ 4.000 kroner hos Apuls.dk

Her er en romaskine i det klassiske til design til dig, der er på udkig efter en effektiv romaskine til en rigtig god pris. Maskinen er designet med et håndtag, fodstøtter og et overskueligt display, der kan vise din kalorieforbrænding, hvor meget tid du har brugt på træningen samt hvor mange åretag. Hvis du har et pulsur, kan du også koble det til maskinen, så du kan måle din puls under træningen. Perfekt til dig, der følger et bestemt træningsprogram, så du kan måle dine forbedringer.

Maskinen vejer 24 kg og er 167 cm i længden, 49,5 cm i bredden og 57,5 cm i højden. En stor fordel med maskinen er, at den er så let, og så kan den foldes sammen, så den fylder mindre. Svinghjulet på 9 kg giver dig en passende modstand under træningen. Den magnetiske modstand sikrer dig en jævn træning med naturlig overgang mellem træk og skub. Du får hele otte forskellige modstandsniveauer, så du kan få mest ud af din træning. Læs mere om Toorx Power Force romaskinen på linket øverst i dette afsnit.

Kettler Favorit romaskinebedst i test romaskine

→ 3.299 kroner hos Apuls.dk

Kettler Favorit romaskinen er perfekt til dig, der vægter effektiv træning til en billig pris højt. Maskinen fylder tæt på ingenting og er 134 cm lang, 78 cm bred og 26 cm høj. Den er dog forholdsvis tung af sin størrelse, da den vejer 130 kg. Modtanden kommer fra hydrauliske cylindere, som giver en stærk og gnidningsfri træning og belastning. Ved hjælp af en smart volumenknap kan du nemt indstille belastningen på maskinen, der passer lige til dit træningsprogram.

På displayet kan du se tid, antal åretag, din strækning (både for den enkelte træning samt samlet strækning) og antal forbrændte kilojoule. Med det lave tyngdepunkt sidder du solidt plantet i sædet, og med de indbyggede årer i maskinen giver det fornemmelsen af at være ude at ro – det eneste, du mangler er havet! Så læs mere om Kettler Favorit romaskinen på linket foroven, hvor du også nemt kan købe den.

LÆS MERE:  Bedste crosstrainer – crosstrainer test

Viking Pro AR Power romaskineromaskine bedst i test

→ 13.900 kroner hos Abilicaonline.dk

Skal du købe en romaskine, og partneren er ikke helt overbevist? Overbevis ham/hende om, at denne romaskine forklæder sig som et møbel og passer rigtig godt ind i de fleste nordisk og skandinavisk-inspirerede hjem. Den er nemlig lavet i bæredygtigt amerikansk træ og har et meget æstetisk og robust udseende.

Belastningen er hverken lavet ved hjælp af magneter eller hydrauliske cylinder, men med et genialt vandmodstandssystem, der både giver følelsen af at være på vandet og en realistisk, gnidningsfri træning. Hver gang du trækker i håndtaget, kommer der en lyd fra dunken med vandet, så det lyder som at være på vandet!
Belastningen kan justeres fra lav til meget høj ved hjælp af det specielle vandsystem, hvor du justerer vandniveauet. Du kan således bruge maskinen, uanset om du er begynder eller trænet.

Træn i et virtuelt univers

En rigtig sjov feature med denne romaskine er, at du kan koble din computer til og downloade programmet NetAtlon 2 FX Rowers. Her kan du træne i et virtuelt univers med andre brugere eller bare træne selv. Dette gør træningen både sjovere og mere social. Maskinen vejer 48 kg. Uden vandet vejer den 31 kg. Der medfølger 4 klortabletter med til vandet. Det anbefales at både skifte vandet og klortabletten en gang hvert halve år.

Med det lille diskrete display på maskinen kan du også orientere dig om tid, distance, interval kalorieforbrænding med mere. Denne maskine er altså ikke blot teknologisk avanceret med mange sjove detaljer. Det er også en flot designet romaskine, som passer perfekt ind i dit hjem uden at stjæle opmærksomheden. Klik på linket ovenover for at læse endnu mere om denne Viking Pro AR romaskine og for at bestille den i dag.

Peak Fitness R9 romaskineromaskine test

→ 7.999 kroner hos Fitnessgruppen.dk

Denne romaskine passer perfekt til dig, der kan lide tekniske detaljer i en romaskine og til en passende pris. Maskinen vejer 36 kg og er nem at flytte rundt med på grund af sine to hjul. Desuden kan den foldes, så den let kan pakkes væk og findes frem igen.

Modstandssystemet i maskinen består af en blanding mellem luft- og magnetbelastning, der giver dig effektiv modstand under roningen. Du kan vælge imellem hele 16 belastningsniveauer.
Den har desuden et avanceret display med flere programmer, der optimerer din træning. Du kan fx vælge mellem race-funktionen, hvor du kan konkurrere mod en virtuel modstander skabt af computeren og diverse intervaller, hvor du kan både vælge mellem nogle eksisterende intervaller eller lave dit helt eget. Maskinen kan desuden lagre op til fire forskellige profiler, så hele familien kan træne med.

LÆS MERE:  Vælg de rigtige skibriller

Som en ekstra bonus følger der et pulsur med i købet. Dette kan kobles til pulsfunktion i maskinen, så du kan kontrollere din puls under træningen. På linket for oven kan du downloade både manual samt vejledning til maskinen. Hvis du endnu ikke er den lykkelige ejer af Peak Fitness R9 romaskinen og er nysgerrig efter at læse mere om den, kan du også klikke på linket og undersøge den nærmere. Du kan også bestille romaskinen hjem via linket.

Bedste romaskiner

De ovenstående eksempler er nogle af de bedste på markedet. De kan give dig en idé om, hvad du skal lede efter, når du skal købe en ny romaskine. Tænk fx på designet – skal den have ”rigtige” årer, eller er det fint med et håndtag? Kommer du til at bruge den hele tiden, så den skal stå fremme, eller skal den kunne pakkes væk, når der kommer gæster? Overvej selvfølgelig også, hvor mange penge du vil bruge på din nye romaskine, men vær opmærksom på, at du oftest får hvad du betaler for. Når du først får investeret i en romaskine og bruger den næsten hver dag, er det jo godt givet ud.

En træningsmaskine gør dig nemlig sundere og gladere, og hvorfor ikke gøre motion til en sjov ting. For eksempel via en romaskine, der kan få dig til at føle, du er ude at sejle? Udover at være sjov er romaskinen er nemlig også god til at træne næsten alle muskelgrupper, og du får både trænet konditionen og styrketræning.

Du kan til hver en tid gennemgå denne liste igen, hvis du mangler inspiration til dit valg af romaskine. Hvis nogle af disse seks eksempler har fanget din opmærksomhed, kan du blot klikke på diverse links. Derefter kan du også bestille, så du hurtigt kan få din nye drømmeromaskine med hjem.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk