Rundsav test – Hvilken rundsav er den bedste til prisen? Vi guider dig til det optimale valg

0

Har du brug for et redskab, der hurtigt og præcist laver et snorlige snit i en plade eller et bræt? Så er rundsaven det absolut mest funktionelle værktøj til opgaven.

En rundsav er nemlig rigtig god, hvis du skal lave lange, knivskarpe snit gennem for eksempel en plade eller andet. Den er nem at betjene, præcis i sit arbejde, og så er langt de fleste rundsave i dag udstyret med sikkerhedsskærme, så du trygt kan udføre dit arbejde.

Men det kan være svært at gennemskue, hvilken rundsav du får mest ud af for pengene. Der findes mange mærker på markedet til meget forskellige priser.

Her på siden har vi derfor samlet en gennemgang over nogle af de bedste rundsave, som du finder på markedet netop nu. Du finder de mest effektive maskiner til vidt forskellige priser, så du som bruger kan vælge den, der passer til dine behov.

De rundsave, vi gennemgår, har fået rigtig gode anmeldelser og er nogle af leverandørernes mest anbefalede eller solgte varer. Vi har samlet dem på en overskuelig måde, så du nemt og hurtigt kan finde netop den rundsav, som passer til den arbejdsmængde, du ønsker udført, og hvor ofte du skal gøre brug af rundsaven. Vi guider dig således igennem de rundsave, som har klaret sig godt i tests, eller som brugerne har givet gode anmeldelser.

Først kan du vha. nedenstående skema få et overblik over de modeller, vi har fundet frem til gennem vores research:

ForhandlerModelBatteriOmdrejningerVægtPris
Makita DHS680Z18 V litium-ion5.000/min.3,3 kg1.343,-
Festool HKC 55 LI EB Basic18 V litium-ion4.500/min.4,1 kg2.870,-
Metabo KS 18 LTX 57 Solo18 V litium-ion4.600/min.3,4 kg1.082,-
Ryobi R18CS-018 V litium-ion4.700/min.3,0 kg697,-
Metabo KSE 55 Vario PlusMed kabel (kabellængde er 4 m)5.200/min.3,7 kg2.175,-
Bosch GKS 190Med ledningOp til 5.500/min.4,2 kg876,-

Makita DHS680Z – en solid rundsav, som er nem at håndtere

rundsav test

→ Set hos Proshop.dk til 1.343 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.343 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.495 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.495 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.501 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.538 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.538 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.959 kr.

 • Bedst i test hos Proshop
 • Bestseller på 10-4.dk

Makita DHS680Z er en solid rundsav til træ med en kulfri motor, hvilket gør, at rundsaven har en lang driftstid.

Det er en fordel, at det er en letvægtsrundsav med et greb af gummi, fordi det gør den nemmere for brugeren at håndtere. Den er stærk og kan uden besvær skære igennem diverse plader. Den er desuden præcis, når den beskærer. Prismæssigt er den til at overskue for de fleste.

Den egner sig både i kvalitet og pris til gør-det-selv-folk og til eksperterne. Med denne model fra Matiba får du meget kvalitet for forholdsvis få penge.

Et ekstra plus ved rundsaven her er, at den har et LED-lys. Med lyset får du en god belysning over området, hvor du saver, og du får på den måde et mere præcist resultat. Det er generelt en god idé at se efter, om de rundsave, du køber, har LED-lys, da du får et bedre resultat ved arbejdet.

Rundsaven vejer kun 3,3 kg, hvilket er i den lavere ende af rundsave, og det gør den lettere at løfte og håndtere. I omdrejninger har den 5000 omdrejninger i minuttet, hvilket er et meget højt omdrejningsniveau. Ved en hældning på 45 grader kan den save op til 41 millimeter dybt, mens den ved en hældning på 90 grader kan save helt op til 57 millimeter.  Den har en savklinge med en diameter på 165 millimeter.

Har du allerede et Makita Litium-ion-batteri på 18 volt, kan det bruges på denne model.

Makita DHS680Z leveres uden batteri og lader, som kan tilkøbes ved bestilling af varen. Du kan til gengæld spare en del, da der er tilbud på rundsaven nu.


Få dit mest præcise snit med Festool Akku rundsav HKC 55 Li EB-Basic

bedste rundsav til prisen→ Set hos Davidsenshop.dk til 2.870 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 2.995 kr.

→ Set hos Toolster.dk til 3.060 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 3.202 kr.

 • Bestseller hos Toolster.dk
 • Medfølger SYTAINER til opbevaring
 • Mulighed for at koble kap-/geringsskinner på for at få et helt præcist snit

Denne Festool Akku-rundsavsmodel er et sikkert hit, hvis du ønsker en stærk og præcis maskine, som kan give superpræcise resultater. Festool er et populært mærke blandt gør-det-selv-folk og professionelle, fordi kvaliteten er i højsædet.

Med denne model fra Festool får du den højeste ydeevne på grund af den børsteløse og kulfri EC TEC-motor. Med denne motor får du samtidig en enorm drivkraft, men med det lavest mulige energiforbrug. Det største plus ved denne model er den præcision, den skærer med, som er utroligt skarp.

Rundsaven fra det tyske værktøjsmærke Festool har op til 4500 omdrejninger i minuttet, hvilket er et rigtig højt omdrejningsniveau. Ved en hældning på 90 grader kan den skære helt op til 55 millimeter, mens modellen ved en hældning på 45 grader kan skære op til 42 millimeter.

Vægten på de 4,1 kg er lidt højere end de andre rundsave, men det påvirker hverken håndterbarheden eller præcisionen for modellen. Klingen, som følger med, har en diameter på 160 millimeter.

Festool Akku rundsav HKC 55 Li EB-Basic leveres uden batteri og lader, men begge kan tilkøbes ved bestilling af varen.

Modellen er den billigste i sin serie. Dog er den stadig i den dyre ende sammenlignet med andre mærker, men du er sikret kvalitet for pengene. Lige nu er der en masse at spare, da der er tilbud på den kraftfulde rundsav. Hvis du skal bruge en rundsav professionelt, er modellen her altså et rigtig godt bud.


Metabo Akku rundsav KS 18 LTX 57 solo – en solid rundsav til en overskuelig pris

bedst i test rundsav→ Set hos Frishop.dk til 1.082 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.082 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.102 kr.

→ Set hos Toolster.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.763 kr.

 • Anbefalet hos Toolster.dk

Modellen fra Metabo er en håndrundsav, som er let at håndtere for brugeren. Et stort plus er, at den har et træk til universel brug på byggepladser.

Den er nem at arbejde med og leverer et godt og præcist resultat. Den har et håndtag, som er skridsikkert, så du ikke mister grebet, når du skærer. Det er en rundsav, som kan håndtere det meste arbejde med et upåklageligt resultat.

Rundsaven fra Metabo vejer væsentligt mindre end de andre rundsave, men det er en kraftfuld model, som kan skære igennem de plader og brædder, du måtte have. Den har et omdrejningsniveau på op til 4600 omdrejninger i minuttet, hvilket er en jævn hastighed, som gør den mindre støjende at arbejde med.  Den har en udløbsbremse, som kan stoppe savklingen rigtig hurtigt, og derved er sikkerheden forøget.

Modellen er lidt billigere end de øvrige rundsave, og derfor kan den virke nemmere at overskue i budgettet. Den er dog stadig en effektiv rundsav, som udfører et præcist stykke arbejde ved skæring. Der findes gode tilbud på den smarte rundsav.


Ryobi R18CS-0 18V One+ Circular Saw – en kraftfuld rundsav

billig rundsav→ Set hos Proshop.dk til 697 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 699 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 810 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 999 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.000 kr.

 • Rigtig gode anmeldelser fra eksperter
 • Et topprodukt hos Proshop

Denne trådløse Ryobi-rundsavsmodel er en kraftfuld rundsav til en billig pris, som er nem at håndtere.

Det gør den egnet til gør-det-selv-manden, som står og overvejer køb af rundsav, men ikke ønsker at bruge en formue på projektet. På forhandlerens hjemmeside kan du læse de godkendte ekspertanmeldelser, hvor produktet får ros med på vejen.

Modellen fra Ryobi har et stærkt batteri, som gør, at rundsaven kan klare op til 210 overskæringer i 52 x 250 millimeter træ pr. opladning. Den har en høj skærekapacitet og et omdrejningsniveau på op til 4700 omdrejninger pr. minut, som er et højt omdrejningsniveau. Ved 45 grader skærer den op til 36 millimeter, mens den ved 90 grader kan skære hele vejen op til 52 millimeter. Den vejer kun 3 kg, så den er i den lette ende af rundsave.

Det eneste minus ved modellen her er, at den har en lidt kortere driftstid, hvis den bliver belastet.

Modellen leveres uden batteri og lader, men de kan købes ved bestilling. Modellen er en del af Ryobis One+-serie. Det betyder, at alle produkter fra One+-serien benytter samme batteri. Derfor er det kun nødvendigt for dig at investere i batteri og lader én gang – så kan du også benytte dem til de andre produkter i serien.


Metabo KSE 55 Vario Plus – en god, multifunktionel sav, som kombinerer to værktøjer

rundsav test→ Set hos Frishop.dk til 2.175 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.175 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.436 kr.

→ Set hos Toolster.dk til 3.298 kr.

 • Kombineret model med både dyk- og rundsav i én
 • Et af de mest populære produkter hos Toolster

Med denne model fra Metabo får du to selvstændige produkter i ét, nemlig en dyksav og en rundsav, som du nemt kan skifte imellem ved brug. Et særligt plus ved dette er, at du med dyksaven kan starte midt på pladen. På den måde får du med modellen et alsidigt produkt, som kan være særlig egnet til den forbruger, der står og mangler en kombination af det bedste fra rundsav og dyksav.

Rundsaven er desuden aldeles kraftfuld i brug. Den har et omdrejningsniveau, som går helt op til 5200 omdrejninger pr. minut, men den har en overbelastningssikring, så du er sikker på, at motoren er beskyttet, hvis rundsaven bliver overophedet. Den har desuden et godt og skridsikkert greb for brugeren, som er blødt at holde om ved brug.

Den skærer op til 40 millimeter ved 45 grader, og ved en hældning på 90 grader kan modellen skære op til 55 millimeter. Selvom den indeholder flere funktioner, vejer rundsaven kun 3,7 kg, så den ikke er for tung for brugeren at håndtere. Rundsaven er med tilhørende kabel, som har en længde på 4 meter.

Modellen er i den dyre ende, men det skyldes, at du som forbruger kan få to selvstændige værktøjer i én maskine, og med dyksaven kan du optimere dit arbejde, fordi du får mulighed for at begynde midt på en plade. Der er lige nu gode tilbud på rundsaven, så du som kunde kan spare en masse i budgettet.


Bosch GKS 190 – en billig rundsav til gør-det-selv-manden

bosch rundsav→ Set hos ComputerSalg.dk til 876 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.058 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.272 kr.

 • En af de mest populære modeller hos Proshop
 • Den mest effektive rundsav i basis-klassen

Denne håndholdte rundsav fra Bosch er budgetvenlig og velegnet til gør-det-selv-manden. Det er den mest effektive rundsav i basis-klassen med sine 1400 W, og hvis den er ubelastet, har den et omdrejningsniveau på 5500 omdrejninger pr. minut. Maskinen er kompakt i sit design, og det gør den nemmere at håndtere ved brug. Den vejer 4,2 kg, og det er i den højere ende af rundsave.

Ved en hældning på 45 grader kan den skære i en dybde på op til 50 millimeter, mens den ved en hældning på 90 grader kan skære i en dybde på op til 70 millimeter. Det er den højeste skæreevne i sin klasse. Den har en støvblæser, som sikrer støvudsugning direkte ind i den tilkoblede støvpose eller ved brug af en universalstøvsuger. Den er udstyret med en turboblæser, som gør, at du nemmere får et frit udsyn under arbejdet. Den har en savklinge med en diameter på 190 millimeter.

En hage ved produktet er, at den er med strøm, så der skal tilsluttes ledning ved brug.

Modellen er rigtig effektiv ved brug med sine 1400 W, men den er i den lave ende af prisklassen. Derfor er det et godt bud til vedkommende, som ikke arbejder professionelt, men som skal bruge en rundsav til gør-det-selv-projekter. Der findes gode tilbud på den smarte rundsavsmodel lige nu.


Andre relaterede indlæg, guides og artikler

Vi har samlet andre guides til valg af forskelligt værktøj. Tag f.eks. et kig på vores boremaskine test eller vinkelsliber test.

Du kan også tage et kig på vores pandelampe test, som kan være rigtig smart i mørke.

Har du en brændeovn, så kan en askestøvsuger fra vores askestøvsuger test være rigtig smart til at få rengjort denne. Eller hvis du trænger til en ny brændeovn, så læs om nogle af de bedste brændeovne i vores brændeovn test.

Du kan også læse forskellige guides til at gøre din fritid nemmere eller sjovere. Her kan du f.eks. læse vores limpistol test, metaldetektor test eller cykelholder test.

Vi har derudover også samlet store guides til en bedre nattesøvn. Her kan du læse vores forskellige senge tests i vores elevationssenge test, kontinentalseng test samt boxmadras test.

Eller find den bedste madras for dig i vores topmadras test eller springmadras test. Find også en ny hovedpude og dyne i vores hovedpude test og dyne test.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken af de udvalgte rundsave skal jeg vælge?

Når du skal købe en rundsav, er det vigtigt først og fremmest at overveje, hvor meget du skal gøre brug af den. Bruger du den ofte eller på professionelt plan, kan det være en god idé at gå op i prisklasse.

Hvilken rundsav er den bedste?

De oplistede rundsave har forskellige kvalifikationer og er derfor godt egnet til brug på hver deres måde. Gør op med dig selv, hvor ofte du skal bruge den, og hvilket arbejde du ønsker udført samt i hvilken mængde.

Er det bedre at vælge en rundsav på batteri end ledning?

Størstedelen af de opstillede rundsave ovenfor er med 18 V litium-ion-batteri. De fleste batterier er udviklet, så de er kraftfulde og sikrer en lang holdbarhedstid ved brug. Et plus er, at hvis du i forvejen ligger inde med et lignende batteri, så kan du ofte bruge dette igen ved den nye model.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply