Sauterpande test – Find den bedste sauterpande i test

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

At lave mad kræver det rette udstyr, og efterhånden som man begynder at blive en anelse dygtigere i køkkenet, vokser ens mængde af køkkengrej også. På et tidspunkt kommer man til det punkt, hvor man bliver nødt til at anskaffe sig en sauterpande.

Men hvilken sauterpande er egentlig den bedste til lige præcis dine behov? Det kan hurtigt blive til lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har vi samlet en række sauterpander.

Vi gennemgår i denne artikel produkter, der har fået gode anmeldelser fra forhandlerne, som har fået gode kundeanmeldelser, og som nyder anerkendelse blandt fagfolk i eksempelvis eksperttests. Vi vil gennemgå produkter, der adskiller sig i både pris og i materialer, så du kan lave det bedste valg til lige præcis dit behov.

Der findes et hav af årsager til, hvorfor man skulle anskaffe sig en sauterpande, og i denne artikel har vi samlet et bredt udvalg af forskellige gode sauterpander, der varierer i både materiale, pris og mange andre faktorer.

I tabellen nedenfor får du et hurtigt overblik, over de modeller vi har fundet frem til gennem vores research til denne store guide:

ForhandlerModelFunktionerPris
TEFAL Talent Pro SautéNon-stick-titanium
Thermo-spot-teknologi
Kan komme i ovn op til 175 grader
368,-
Fiskars All Steel SauterpandeVirker på induktion
Kan tåle opvaskemaskine
Populær blandt kunderne
499,-
Eva Trio SauterpandeFremstillet i kobber
Kan bruges til alle varmekilder
Belagt med stål
754,-

Hvad er en sauterpande?

Før man kan kaste sig over købet af en sauterpande, er det selvfølgelig vigtigt, at man i første omgang ved, hvad en sauterpande er, og hvorfor det er en god anskaffelse. I al sin enkelthed er en sauterpande en pande med høje kanter. Den er derfor velegnet til sautering, der er en stegeteknik, hvor emnet, der steges, ikke skal gennemsteges, men blot brunes.

Det medfører som regel, at emnet skal bevæges meget rundt i panden, så det undgår gennemstegning, og derfor er det en fordel med en pande med en høj kant.

Man behøver selvfølgelig ikke en sauterpande for at sautere, men man undgår at spilde grøntsager eller kød ud over sit komfur, og i mange tilfælde vil en god sauterpande også være af en specifik tyngde og af et vist materiale, der gør sauteringen nemmere.

Som vi skal se, er der mange forskellige former for sauterpander, og nogle af dem kommer også med låg, så man kan tilberede maden under mere kontrollerede forhold. I mange tilfælde kan emnet, der sauteres, også sprutte, og derfor er det mere sikkert for dig og mere hygiejnisk, hvis der er et låg over panden.

Ofte er sauterpander også lavet af et materiale, der kan gå i ovnen, og derfor kan en sauterpande også være fordelagtig i mange andre sammenhænge.


Tefal sauterpande – Billig sauterpande med låg, et rent sauterpande tilbud

bedste sauterpande→ Set hos Skousen.dk til 368 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 368 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 368 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 369 kr.

 • Non-stick-titanium
 • Thermo-Spot-teknologi
 • Kan komme i ovn op til 175 grader.

Denne billige sauterpande fra Tefal kan bruges af alle og er ekstremt nem at bruge. Den indgår på både Skousens og WhiteAways liste over mest populære sauterpander. Og det forstår man godt. Dens belægning med non-stick-titanium gør, at brugen af fedtstoffer til stegning bliver fuldstændig overflødig.

Emnerne, der skal steges, kommer ikke til at hænge ved panden, og samtidig undgår du at bruge unødvendigt fedtstof, der kan sætte sig på maven. Derudover betyder belægningen også, at sauterpanden fra Tefal er ekstremt nem at rengøre efter brug. Du behøver blot at bruge en smule varmt vand, så ryger alle stegerester af.

Selvfølgelig betyder non-stick-titaniumbelægningen også, at din sauterpande er beskyttet mod brugen af skarpe metalgenstande. Belægningen gør dermed, at din sauterpande holder længere, så den kan bruges igen og igen i mange år frem.

Tefal Talent Pro Sauté er også en bemærkelsesværdig sauterpande, idet den har særlig Thermo-Spot-teknologi i håndtaget. Denne teknologi fortæller dig, hvornår panden er varm nok til at bruges, og du kan derfor altid sautere ved den præcist rigtige temperatur.

Den sidste egenskab, som gør denne Tefal-sauterpande interessant, er, at den kan gå i ovnen op til 175 grader. Den kommer også med et låg og kan derfor bruges til en lang række formål.

Den kan selvfølgelig ikke være i ovnen i nær så mange grader, som andre og dyrere sauterpander kan klare, men til langt de fleste madlavningsprojekter er det mere end rigeligt. Derudover kan Tefal Talent Pro Sauté-sauteringspanden bruges til alle komfurer, også induktion.

For dig, der ikke har megen erfaring med madlavning, er denne sauterpande meget velegnet.


Fiskars All Steel Sauterpande – Vinder sauterpande testen til den glade amatør

billig sauterpande→ Set hos KitchenOne.dk til 499 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 579 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 682 kr.

 • Virker på induktion
 • Tåler opvaskemaskine
 • Populær blandt kunderne.

Fiskars er et finsk firma, der for madnørder repræsenterer en garanti for godt håndværk og for godt køkkengrej. Denne sauterpande er virkelig et godt bud på den helt rigtige sauterpande til dig, der ikke vil sprænge budgettet, men stadig gerne vil have godt køkkenudstyr.

På KitchenOne har den udelukkende fået 5 stjerner af kunderne, og er uden tvivl en sauterpande for den kræsne forbruger, der ved, hvad der er godt.

Panden er fremstillet i rustfrit stål og fremstår derfor ekstremt flot. Dens belægning er den helt nye Ceratec-belægning, der sikrer, at varmen fordeles rigtig godt i panden. Det betyder, at du er sikret en rigtig flot stegeskorpe på alle de emner, du tilbereder i denne sauterpande.

Sauterpanden fra Fiskars kan komme i ovnen i op til 250 grader og er dermed meget velegnet til en lang række madlavningsprojekter udover blot sautering.

Derudover kan den komme i opvaskemaskinen og er derfor også velegnet til dig, der har en travl hverdag. I dagligdagen skal det være nemt, og med denne sauterpande er det virkelig nemt. Du skal bare komme panden i opvaskemaskinen, når du er færdig, intet bøvl. Ideelt til dig med børn, hvor der ikke er overskud til at vaske din sauterpande op i hånden.


Eva Trio Sauterpande – Sauterpanden med et hint af fransk finesse

stål sauterpande→ Set hos Skiftselv.dk til 754 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 799 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 799 kr.

 • Fremstillet af kobber
 • Kan bruges til alle varmekilder
 • Belagt med stål.

Med denne sauterpande kommer du lige skridtet nærmere det originale franske køkken med dets finesse og raffinement. Denne sauterpande, der måler 24 cm i diameter og vejer 1,65 kg, er fremstillet i kobber og belagt med stål.

Faktisk består denne sauterpande af tre lag metal. Yderst er den fremstillet af kobber, derefter kommer et lag af aluminium, og til sidst er panden beklædt med rustfrit stål. Denne helt unikke sammensætning af metaller gør, at den giver dig en kontrol over varmetilførslen, som de andre sauterpander foroven slet ikke kan måle sig med. Kobber er nemlig ideelt til fremstilling af køkkenredskaber, for det bliver hurtigt varmt og køler hurtigt ned.

Derfor er den selvfølgelig også en hel del dyrere end så mange andre sauterpander på denne liste. Til gengæld får man virkelig også en fantastisk sauterpande. Hvis du ikke er så ferm i et køkken, er det måske ikke denne sauterpande, du skal anskaffe dig lige med det samme. Denne pande er for sande madnørder.

Denne sauterpande kommer ikke med et låg, og kan derfor ikke bruges til helt så mange formål, men til gengæld kan den sagtens tåle at komme i ovnen. Dog kan den ikke tåle at komme i opvaskemaskinen og skal derfor gøres rent i hånden. Fordi den ikke er belagt med non-stick-materiale, skal man være opmærksom på, at der kan sætte sig madrester fast i bunden. Vær derfor ekstra forsigtig, når du bruger denne sauterpande.


Mauviel M´250 Cuprinox Sauterpande – Bedst i test sauterpande til den professionelle kok

 • Fremstillet af kobber
 • Tåler ovn
 • Kan bruges til alle varmekilder, på nær induktion.

Dette er sauterpanden til dig, der enten er professionel kok eller gerne vil lave mad som en professionel. Mauviel er et fransk familieejet firma, der siden 1830 har fremstillet køkkenudstyr af den absolut højeste kvalitet.

Det er et firma, der er ekstremt elsket i hele verden for dets produkter, og denne sauterpande er bestemt ingen undtagelse.

Med denne sauterpande kommer du direkte ind i den fineste franske madlavningstradition, og det er derfor også en sauterpande, der nemt kan koste rigtig mange penge. Det er derfor også vigtigt, at du er villig til at bruge så mange penge på et køkkenredskab. Det er således ikke en sauterpande, du skal anskaffe dig, hvis du kun har en meget begrænset erfaring med sautering og madlavning i det hele taget.

Denne sauterpande består af to lag. Det yderste lag er kobber, og det inderste er stål. Kobberet gør, at du med denne sauterpande har fuldstændig kontrol over varmen. Kobberet opvarmes og nedkøles hurtigt, og derfor får du lynhurtigt en fornemmelse af, hvor meget varme der skal til, for at din madlavning bliver helt perfekt.

Det er en ret tung sauterpande, der med sine 3 kg klart er denne listes tungeste pande. Til gengæld kan den også komme i ovnen, og kan i virkeligheden tåle lige så meget varme, det skal være. Dog må den ikke komme i opvaskemaskinen, men skal som så meget andet fint køkkenredskab rengøres i hånden.

Det betyder selvfølgelig, at der er en masse arbejde forbundet med at vedligeholde og rengøre denne sauterpande, men det er prisen, man må betale for fantastisk udstyr.


Le Creuset TNS Sauterpande – Vinder sauterpande testen til dig der elsker godt grej

 • bedst i test sauterpandeNon-stick
 • Livstidsgaranti
 • Kan rumme 4 l.

Le Creuset er verdenskendt som et af de mest eksklusive og anerkendte producenter af køkkenudstyr, og med denne sauterpande kan du også nyde godt af Le Creusets kvalitetsarbejde, når du sauterer. På Imercos hjemmeside har den således udelukkende fået 5 stjerner af alle kunder.

Sauterpanden fra Le Creuset er fremstillet af presset aluminium, hvilket gør, at varmen hurtigere ledes rundt i panden, så du er sikret en god, hurtig og jævn sautering.

Belægningen af non-stick-materiale sikrer, at du ikke behøver at bruge fedtstof, når du bruger panden. Du kan altså lave lækker og fedtfattig mad uden risiko for, at noget hænger fast under arbejdet. Belægningen gør også, at den er ekstremt velegnet til simreretter, for der er intet, der sætter sig fast, og efter madlavningen sikrer non-stick-belægningen, at du hurtigt og nemt kan rengøre din sauterpande.

Nogle gange kan der selvfølgelig sætte sig madrester fast, og så er det så heldigt, at denne sauterpande kan holde til at komme i opvaskemaskinen. Det anbefales dog, at du ikke gør det af hensyn til belægningen, der godt kan gå i stykker i maskinen. Hvis du gerne vil holde på den gode 3-lags-belægning, skal du derfor rengøre sauterpanden fra Le Creuset i hånden med varmt vand og sæbe.

TNS Sauterpanden fra Le Creuset kommer ikke med et låg, men kan til gengæld bruges til alle varmekilder, også induktion. Det er en fantastisk og uundværlig sauterpande for dig, der elsker godt grej.


Opsummering – dét skal du være særligt opmærksom på

I denne artikel har vi kigget på en lang række forskellige sauterpander, der alle er glimrende inden for hver deres prisklasse. I starten af artiklen har vi de billigste sauterpander, og derefter bevæger vi os op gennem prisklasserne, til vi kommer til det absolut dyreste og fineste.

Er man således ikke en specielt dygtig eller erfaren kok, skal man holde sig til de sauterpander, der befinder sig i toppen af artiklen. De har alle fået gode kundeanmeldelser og bliver anset af forbrugerne for at være glimrende sauterpander inden for deres prisklasser.

Er man derimod en dygtig og erfaren kok, kan man sagtens kigge længere ned i artiklen, for der finder man det meget dyre udstyr, der er tiltænkt personer med en vis erfaring og faglig kunnen. Som en relativ almindelig amatørkok får man således ikke nødvendigvis noget ud af at anskaffe sig det dyreste udstyr.

I denne artikel har vi forsøgt at komme så meget rundt i sauterpanderne som muligt for at give en bred ide om, hvad man kan forvente at give og få, når man skal anskaffe sig en sauterpande. Vi håber, at denne artikel har givet dig inspiration til at finde den rette sauterpande til dig.


Andre guides artikler og indlæg som kunne have din interesse

Du kan også se på vores stegepande test, hvor vi har samlet nogle af de bedste stegepander, til nogle af markedets bedste priser. Du kan også finde en gny grillpande i vores grillpande test.

Til at få snittet grøntsager, så læs vores kokkeknive test. Her er det vigtigt med en skarp kniv, hvorfor en knivsliber er en god investering. Læs mere om de bedste til prisen i vores knivsliber test. Eller du kan bruge et mandolinjerne fra vores mandolinjern test.

Vi har samlet forskellige tests, guides og artikler indenfor køkken-kategorien. Læs f.eks. om de bedste pastamaskiner i vores pastamaskine test. Eller find en ny håndmixer i vores håndmixer test eller en ny smart vandhane med kogende vand i vores kogende vandhande test.

God nattesøvn er helt essentielt, og her spiller sengen en central rolle. Vi guider dig til det bedste valg af senge i vores elevationssenge test, kontinentalseng test og boxmadras test.

Eller du kan vælge at opgradere din nuværende seng med en ny madras fra vores springmadras test eller topmadras test.

Du kan også se på kombinationsløsningen med en ny sovesofa i vores sovesofa test.


FAQ – Ofte Stillede Spørgsmål

Hvilken sauterpande er bedst, hvis jeg ikke vil sprænge budgettet?

For dig, der er på et budget, men stadig gerne vil have godt køkkenudstyr, er Fiskars All Steel Sauterpande et godt bud. Den koster ikke alverden og har fået gode anmeldelser af kunderne.

Hvilken sauterpande skal man give manden, der har alt?

Det afhænger selvfølgelig af, om han er glad for at lave mad. Hvis han er en dygtig amatørkok, vil han uden tvivl blive glad for Eva Trio Sauterpanden i kobber. Den er luksuriøs, uden at den bliver så dyr, at almindelige forbrugere ikke kan være med.

Hvilken sauterpande skal jeg vælge, hvis jeg ikke er en erfaren kok?

Hvis du ikke er en erfaren kok, skal du anskaffe dig sauterpanden fra Tefal. Den har elektronik, der fortæller dig, hvornår panden er klar, og dens non-stick-belægning gør den nem at rengøre og bruge.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply