Skihjelm test – Find den bedste skihjelm blandt favoritterne

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Skiferier er yderst populære blandt danskerne, der elsker at suse ned ad de sneklædte hvide bakker. Faktisk går det så stærkt ned ad bakkerne, at farten hurtigt kan komme op på 40 km/t – og derfor er det altså særdeles vigtigt, at du har en hjelm på hovedet.

Uanset hvor hurtigt du står på ski, skal du iføre dig en skihjelm for at minimere risikoen for hovedskader ved fald. Men hvilken skihjelm skal du vælge?

Nedenfor kan du læse vores grundige test, hvor vi gennemgår produkter, som har fået gode anmeldelser af officielle ekspertkilder og test, herunder Forbrugerrådet Tænk og Testfakta. Dette giver dig et stort overblik, da vi har samlet alle de bedste produkter – og du kan derfor nemt finde den bedste model til dit behov.

ForhandlerModelJusterbar i størrelsenVentilationAftagelige puder ved ørenePris
Salomon SightJaJaJa899,-
Skihjelm m. visir XLJaJaJa499,-
POC Receptor BUGJaJaJa799,-
Salomon Brigade+JaJaJa479,-
Trespass SkyhighJaJaJa299,-

Populær hos forhandleren – Salomon Sight

skihjelm test→ Set hos Billigsport24.dk til 899 kr.

 • Tilpasses nemt til dit hoved
 • God komfort
 • Fremragende kvalitet
 • Udviklet til freeridere
 • Ekstra høj sikkerhed

En håndplukket skihjelm hos et stort udvalg af forhandlere er Sight-skihjelmen fra det velkendte brand, Salomon. Skihjelmen er blandt de mest populære hos forhandlere såsom Billigsport24, og det er virkelig også til at forstå. Du får nemlig en virkelig lækker skihjelm, hvor der er kræset om detaljerne.

Sight-skihjelmen er udstyret med EPS 4D og SMART Safety-system, hvilket betyder, at du får en ekstrem modstandsdygtig hjelm med optimal stødabsorbering. Reguler temperaturen med Active Ventilation, som gør, at skihjelmen har god ventilationsevne. Dog vil du højst sandsynligt stadig svede under de adrenalinvækkende skiløb – og her vil det svedabsorberende materiale, Advanced Skin, transportere sveden væk.

Skihjelme skal selvfølgelig være komfortable at have på, og dette er denne skihjelm også. Det skyldes blandt andet, at du kan tilpasse hjelmen til at passe dit hoved perfekt. Hjelmen er udstyret med Custom Air, som gør det muligt at justere hjelmens pasform med luftpuder. Herved sidder skihjelmen, som den skal under hele skiløbet. Salomon er kendt for at levere produkter af høj kvalitet og innovativt design. Dette er også at se ved denne lækre skihjelm.

Foringen inde i skihjelmen er komfortabel, samtidig med inderhjelmen er 100 % vaskbar og aftagelig. Selvom du får alle disse fede specifikationer, så er der ikke gået på kompromis med designet. Looket er nemlig moderne med faux fur på ørepuderne.


Skihjelm med visir-test – Skihjelm m. visir XL

Bedste skihjelm med visir→ Set hos Moreland.dk til 499 kr.

 • XL-størrelse til større hovedmål
 • Skigoggles inkluderet i form af visir
 • Ridse- og dugfri glas med UV-beskyttelse
 • Justerbar pasform
 • Ekstrem godt ventilationssystem

Har du svært ved at finde skibriller, som er komfortable at have på og sidder godt? Så kan det være en rigtig god idé at vælge en skihjelm med visir. Denne skihjelm fra Bestplay har netop visir inkluderet, som trinløst kan bevæges ned og op – og giver et perfekt udsyn. Har du ikke lyst til at bære visiret, kan du nemt tage det af.

Det betyder også, at du kan tage visiret af og anvende almindelige skibriller i stedet. Disse kan du sætte fast med goggle-klips bag på skihjelmen.

Det unikke ved denne skihjelm er ud over visiret, at den passer til hoveder med omkreds på 60-62 cm. For at måle dit hoved på den helt rigtige måde, skal du måle omkredsen af dit hoved – lige oven over øjenbrynene. På denne måde finder du den rette størrelse til din skihjelm.

Glasset på visiret er ECE-godkendt og har UV-beskyttelse samt er ridse- og dugfri. For at fuldende hjelmens look er glasset regnbuefarvet. Skihjelmens skal er modstandsdygtig, stødabsorberende og særdeles holdbar. Grunden til dette er, at skallen er i EPS og ABS.

Slutteligt kan du være helt sikker på, at hjelmen er behagelig at have på. Skihjelmen har nemlig et yderst godt ventilationssystem med 16 udluftningskanaler og et lukke- og åbnesystem i toppen. Derudover er puderne udtagelige, hvilket betyder, at du kan vaske dem. Dette gør det muligt at opretholde en god hygiejne – også selvom du sveder helt vildt under skiløbene.


Den bedste skihjelm i test – POC Receptor BUG

skihjelm bedst til prisen→ Set hos Aktivvinter.dk til 799 kr.

 • Justerbar skihjelm med størrelsesjusteringssystem
 • Prisvindende sikkerhed og design
 • Ventilation, som kan lukkes
 • Avanceret ydre
 • Stødabsorberende støbeform

Recepter Bug Adjustable skihjelm er kåret som bedst i test af Testfakta. Her får du en flot skihjelm i et prisvindende design med et størrelsesjusteringssystem.

Det betyder, at hjelmen kan bruges af flere af familiens medlemmer, hvilket for mange er et stort plus. Dog er det ikke kun designet, der er prisvindende – det er sikkerheden også.

Skihjelmen har et avanceret ydre i ABS, og netop dette giver hjelmen en robust barriere. Beskyttelsesbremseklipsen er fast, og den indvendige del af hjelmen i EBS giver god stødabsorption. Dette højner i den grad skikomforten, hvor mange stød og bump ikke er til at undgå på de stejle pister.

Recepter Bug Adjustable er ligeledes udstyret med et dobbelt-shell anti-penetrationssystem og ventilation, der kan lukkes ved kolde dage. Dette er et vigtigt aspekt i valget af en god skihjelm. Ved at vælge en skihjelm med mulighed for udluftning kan du øge din komfort. Når det er koldt, holdes der på varmen, mens der ledes varme væk, når det er varmt. Bekymrer du dig om god hygiejne i svedfyldte skihjelme, er der gode nyheder. Denne skihjelm har nemlig aftagelig halsrulle og ørepuder, hvilket giver dig mulighed for at vaske dem.

Skihjelmen er klassificeret som letvægter, da den blot vejer 500 g. Du skal derfor heller ikke være bange for at bære en tyngende hjelm – i stedet kan du nyde en følelse af frihed, samtidig med du er godt beskyttet ved skiløb og snowboarding. Netop det at vælge en skihjelm, som ikke er for tung, er vigtigt i valget af hjelm. Derfor er det klart en fordel, at Recepter Bug Adjustable blot vejer de 500 g.


Billig skihjelm – Brigade+

Billig skihjelm→ Set hos Aktivvinter.dk til 479 kr.

→ Set hos Billigsport24.dk til 499 kr.

 • Brugervenlig og justerbar
 • Hold passende ventilationsniveau med frontluftstyring
 • Oval fit med forbedret komfort
 • Optimeret stødabsorptionssystem
 • Vaskbar og aftagelig foring

En af Salomons klassikere, når det kommer til skihjelme, er Brigade+. Dette forklarer selvfølgelig også, hvorfor denne hjelm er en af de mest populære skihjelme hos forhandleren, Billigsport24.

Skihjelmen har fede funktioner og et flot look. Dette betyder, at hjelmen altså ikke bare er sikker at anvende – den er også flot og ser godt ud.

Du får den mest behagelige pasform i form af oval fit, der forbedrer din komfort. Du har nemt mulighed for at tilpasse hjelmen med brugervenlige justeringer – samtidig med du kan justere luftstrømmen via frontluftstyring. Dette gør det muligt at tilpasse niveauet af ventilation, så det præcis passer til dine præferencer.

Brigade+ opfylder normerne for både alpin-skihjelme, ASTM F-2040 og Alpine CE-EN1077, samt bike CE 1078 og CPSC. Det betyder, at du faktisk ikke behøver at købe en cykelhjelm. Du kan nemlig anvende denne skihjelm til begge formål. Dette er ideelt for dig, der elsker at være aktiv – både på ski, snowboard og cykel.

Komforten højnes et niveau yderligere i og med, at skihjelmen har et optimeret stødabsorptionssystem. Derudover er foringen aftagelig og vaskbart, hvilket gør det meget lettere for dig at opretholde en god hygiejne i hjelmen.

Fordelen ved at købe en skihjelm online er, at du ofte får de billigste priser sammenlignet med fysiske butikker. Du har i langt de fleste tilfælde mulighed for at sende skihjelmen retur, hvis den ikke passer dit hoved ved levering. Når du tester hjelmen for fit af dit hoved, skal du sørge for, at den sidder godt til. Når du ryster dit hoved, må hjelmen altså ikke rutsje rundt. Dog må hjelmen heller ikke sidde så stramt på hovedet, at det generer dig. Et sted imellem giver det perfekte fit.


Sikkerhedsgodkendt skihjelm – Trespass Skyhigh

skihjelm bedst i test→ Set hos Cykelpartner.dk til 299 kr.

→ Set hos Only4kids.dk til 399 kr.

 • Godkendt hjelm for øget sikkerhed
 • Letvægtsskal med EPS foam
 • Justerbar via drejeknap i nakken
 • Fastgørelse af skibriller med rem i nakken
 • Ventilationshuller

Den sidste skihjelm i denne test er Trespass Skyhigh, som er populær blandt mange forhandlere. Her får du høj sikkerhed ned ad pisterne, sådan du ikke skal bekymre dig om din høje fart. Skihjelmen er nemlig godkendt og med EPS foam. Derudover har hjelmen en letvægtsskal, der ikke vejer ubehageligt på hovedet.

Puderne ved ørene er aftagelige. Det betyder, at du kan tilføje og fjerne dem alt efter behov, og du kan derfor tilpasse hjelmen efter dine præferencer. Du kan også justere skihjelmen på anden vis – eksempelvis via drejeknappen i nakken. Dette giver dig mulighed for at opnå den bedste komfort for netop dit hoved.

Står du på ski med skibriller, kan du fastgøre disse i nakken af skihjelmen med en rem. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at skibrillerne glider ned under skiløbet. Når du er færdig med at stå på ski for dagen, er hjelmen nem at få af igen grundet sit quick-release-spænde. Heldigvis vil dit hoved ikke være fuldstændig svedig herefter, da skihjelmen er udstyret med ventilationshuller. Du får altså masser af kvalitet for prisen, hvis du køber denne skihjelm.


Bedst i test af skihjelm – Spyner Flex Freestyle

 • Plads til skibriller
 • Trendy skihjelm
 • God pris
 • Meget holdbar overflade
 • Absorberende polstring af ekstra let EPS

Er du på udkig efter en trendy skihjelm, som ikke vejer specielt meget, er Spyner Flex Freestyle fra Cebe et rigtig godt køb. Skihjelmen er kåret som bedst i test af Testfakta og fås alligevel til en god pris. Hjelmen vejer kun 350 g, selvom overfladens materiale er meget holdbart. Det samme må siges om den indvendige polstring, der er lavet af ekstra let EPS, og som er absorberende.

Når du har skihjelmen på, er komforten god. Dette skyldes selvfølgelig den åndbare og termoregulerende foring, men det skyldes i høj grad også ventilationshullerne. Derudover har skihjelmen også aftagelige øremuffer, der ligeledes er med til at bidrage til ZONE FLEX-teknologien.

Skihjelmen sidder behageligt på hovedet, da den indre fyldning med EPS-segmenter tilpasser sig hovedets konturer. Du får altså en skihjelm, hvor der er tænkt på det hele – uden du behøver at smide alt for mange penge efter udstyret. Ønsker du at opnå det ultimative look på pisterne, kan du med fordel købe skibrillemodellen Crux L 1560B074L. Disse skibriller svarer nemlig til skihjelmens design, og du vil herved få det fedeste look.

Det siges, at du bliver mest glad for skihjelme, hvor justeringsmulighederne er gode. På denne måde øger du chancerne for, at hjelmen sidder komfortabelt på dit hoved – og dette øger samtidig også sikkerheden. Derfor er det altså vigtigt ikke at gå på kompromis med justeringsmulighederne, og dette gør du heller ikke med Spyner Flex Freestyle.

Sørg for at måle dit hoved inden køb af skihjelm, sådan du er sikker på, at du ikke vælger en for lille eller stor hjelm. For at finde din hovedstørrelse skal du altså bruge et målebånd.


Konklusion – Vælg den helt rigtige skihjelm

Uanset om du er nybegynder på ski eller garvet skiløber, skal du sørge for at tage en skihjelm på. Hastighederne er høje, og skibakkerne er ofte spækket til med andre skiløbere – og alt dette er altså med til at skabe forhold, hvor der er risiko for styrt. Her er brug af skihjelm altså ikke bare noget, som er godt at have – det er noget, der er nødvendigt at have. Undersøgelser viser, at du reducerer risikoen for at få hovedskader med hele 60 %, hvis du har en skihjelm på hovedet.

For at få den bedste skihjelm gælder det om, at skihjelmen sidder godt fast på hovedet, og stropperne giver sig ved belastning. Komfort og brugervenlighed er selvfølgelig også to vigtige aspekter, hvor skihjelmen skal være nem at tage på og af, tilpasse, have god ventilation og give dig mulighed for at have solbriller eller skibriller på.

Inden du rejser afsted på din næste skiferie, skal du altså sørge for at tjekke dit skiudstyr igennem. Dette gælder både i forhold til skihjelm, skistøvler, ski og skiundertøj. På denne måde får du den bedste skioplevelse med masser af fart og spænding.


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply