Sodastream Test – Find den maskine der er bedst i test

0

Har du en svaghed for boblende drikke, men bliver det dyrt i længden at hente dem i supermarkedet? Så kan du med fordel se nærmere på en SodaStream maskine, så du kan lave dem selv. Du kan både fremstille sodavand, hvis du er mest til de søde drikke, og danskvand, hvis det er mere dig.

Med en SodaStream maskine behøver du ikke at slæbe din boblende yndlingsdrik hjem fra supermarkedet. Du kan i stedet blot bevæge dig hen til køkkenbordet og fremstille den selv.

Der findes et stort udvalg af SodaStream maskiner samt andre gode alternativer på markedet, så inden du kører dankortet igennem, er det en god ide at undersøge, hvilken der opfylder netop dine behov og ønsker.

I denne artikel bliver du præsenteret for en masse forskellige maskiner, som varierer både i prisleje, mærke og funktioner.

Du får et overblik over nogle af de absolut bedste maskiner, og du bliver præsenteret for de tests som det danske forbrugerråd Tænk, det svenske forbrugerråd Råd & Rön samt norsk TV2 har foretaget. Forbrugerrådenes uvildige tests giver dig mulighed for at se, hvilken maskine du skal vælge at stille i netop dit køkken.


SodaStream Spirit

Sodastream test→ Set hos ComputerSalg.dk til 499 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 509 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 510 kr.

→ Set hos Whiteaway.dk til 510 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 528 kr.

→ Set hos CDON.dk til 534 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 574 kr.

→ Set hos Coop.dk til 599 kr. (799 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Kitchentime.dk til 599 kr.

→ Set hos Hw-homeware.dk til 700 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 700 kr.

Hvis du vælger at investere i en SodaStream-maskine, er det altafgørende at smagen er god samt at der er nok brus i drikken. Med denne SodaStream-maskine er du sikker på at få begge dele.

Forskellige eksperter har vurderet, at både smagen og kvaliteten af den sprudlende drik er rigtig god både lige efter fremstillingen samt et helt døgn efter fremstillingen.

Dette er en af årsagerne til, at netop denne maskine er testvinder hos norsk TV2 samt topscorer både hos det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön. Du kan derfor roligt investere dine penge i denne maskine.

Prisen ligger nogenlunde i midten af prisskalaen sammenlignet med andre SodaStream-maskiner. Det beviser, at det ikke behøver at koste alverden at få et produkt til en god kvalitet.

Maskinen er derudover meget brugervenlig, da gaspatronen og flasken til drikken er meget let at montere. Du skal blot tappe vand direkte fra hanen, montere gaspatronen som bidrager med brus og herefter placere flasken.

Den brugervenlige tilgang betyder, at både nybegyndere såvel som børn kan anvende maskinen. At du hverken skal døje med at få gaspatronen eller flasken monteret gør højst sandsynligt, at du rent faktisk kommer til at anvende maskinen lang tid ud i fremtiden, fremfor at den blot kommer til at stå henne i hjørnet uden at blive brugt. Denne maskine er altså et rigtig godt valg.


SodaStream Genesis

Billig sodastream→ Set hos KitchenOne.dk til 473 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 489 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 489 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 499 kr.

→ Set hos Coop.dk til 499 kr. (699 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Kitchentime.dk til 579 kr.

Denne SodaStream maskine, SodaStream Genesis, sikrer ligeledes smagfulde drikke, og den holder på boblerne længe. De specialfremstillede flasker sørger for, at brusen ikke forsvinder kort tid efter fremstillingen.

Den er topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön, og det danske forbrugerråd Tænk kalder den ”et godt køb”.

En stor fordel ved denne model er, at den er let at anvende hele vejen igennem. Det medfører sandsynligvis, at den bliver et hit i hjemmet for store såvel som små, og at den ofte kommer til at blive brugt.

LÆS OGSÅ:  Espressomaskine test - Lav lækker kaffe derhjemme som på caféerne

Modellen er let at anvende og nem at rengøre. Anvendelsen er let, fordi flasken samt gaspatronen er let at montere. Rengøringen er nem, fordi der er få dele, og de er hver især lette at fjerne skidt fra. Det er vigtigt, så maskinen kan holdes ren, til trods for at den anvendes meget.

2 flasker medfølger

Derudover er det en klar fordel ved denne model, at der medfølger to flasker. Det giver dig mulighed for at lave flere boblende drikke af gangen. Mens den ene bliver drukket, kan du med fordel have den anden på køl i den specialfremstillede flaske, så den ikke mister den gode smag samt de mange bobler. Er der børn i familien, som ønsker sodavand, mens I voksne ønsker danskvand, kan I også vælge at nyde begge dele samtidigt. Flaskerne er meget slidstærke og kan derfor holde til at blive brugt en masse.

Der skal utrolig meget til, før de går i stykker, så du skal ikke være bange for at give børnene en i hånden. Hver flaske kan indeholde 0,8 liter, så der er til en del glas lækre drikke i én flaske.

Maskinen vejer 2,4 kilo og er fremstillet i et flot, stilrent design. Størrelsen medfører, at den sagtens kan få en plads i selv små køkkener, og det flotte design betyder, at den sagtens kan være med til at pynte i hjemmet.


SodaStream Jet

Sodastream bedst til prisen→ Set hos Hw-homeware.dk til 400 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 407 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 423 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 479 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 479 kr.

→ Set hos CDON.dk til 549 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 586 kr.

Er du på udkig efter lækre læskedrikke til billige priser? Så kan du med fordel se nærmere på SodaStream Jet-modellen. Denne model har af norsk TV2 fået tildelt hele fem ud af seks mulige stjerner, til trods for at den er en af de billige modeller på markedet.

Selvom denne maskine er en af de billigste i SodaStream-familien, fremstiller den gode drikke. På kort tid kan det, der førhen var vand, forvandles til lækker sodavand eller danskvand. Der findes mange forskellige smagsvarianter, og udvalget bliver hele tiden større.

På denne model skal du blot holde knappen, der sidder i toppen af modellen, inde for at tilføre kulsyre til flasken med vand. Det er netop kulsyren, der gør, at vandet bliver fyldt med bobler.

Når du har holdt knappen inde i et par sekunder, er der tilført den samme mængde bobler til drikken, som du finder i sodavand i det lokale supermarked. Denne SodaStream-maskine er blot en billigere løsning i længden, hvis du ikke kan stå for de boblende drikke.

Til denne model medfølger der blot én flaske, men den kan til gengæld indeholde en hel liter, hvilket er mere end de fleste andre flasker. Modellen vejer blot 1,6 kilo, så den er ligeledes let at tage med i sommerhuset eller i campingvognen, hvis du skulle få lyst til dette. Flasken genanvendes naturligvis, da du fylder den med hjemmelavet sodavand eller danskvand igen og igen.

Det er rigtig godt for miljøet, så der ikke skal bruges ressourcer på omsmeltning af flasker, fremstilling af nye samt indsamling af flasker og dåser i naturen.


SodaStream Power

Sodastream bedst i test→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.155 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.168 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.188 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 1.239 kr.

LÆS OGSÅ:  Køkkenmaskine Test - Sådan finder du den bedste køkkenmaskine til dit hjem

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.243 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.249 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.249 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.299 kr. (1.599 kr. for ikke-medl.)

Denne model ligger i den dyre ende set i forhold til mange andre maskiner i SodaStream-familien. Du betaler både for den gode kvalitet og de forskellige indstillinger, men også for det flotte design, som denne model har. SodaStream Power er altså primært til dig, der ønsker et design lidt ud over det sædvanlige. Norsk TV2 har givet modellen fire ud af seks mulige stjerner.

En stor fordel ved denne model er, at den er udstyret med tre forskellige niveauer. Du kan altså selv indstille, hvor meget kulsure du ønsker at tilføre drikken, og derved også hvor meget brus der skal være. Vælger du det første niveau, kommer det blot blid brus i drikken.

Det er ideelt til dig, der ønsker at fremstille danskvand, eller dig, der har et barn som ikke er vild med voldsom brus. Vælger du det andet niveau, svarer brusen nogenlunde til den, du får i en købesodavand, mens det tredje niveau tilfører ekstra mange bobler til drikken.

Det kan være en stor fordel, hvis drikken ender med at stå i køleskabet længe, da den kan holde på boblerne i flere dage, hvis du sørger for at skrue låget på flasken umiddelbart efter fremstilling.

Det flotte design på SodaStream Power er domineret af et minimalistisk udseende og diskrete detaljer, og både strøm-tilslutningen og gaspatronen er gemt væk. De tre knapper, som indikerer mængden af kulsyre, der skal tilføres, er oplyst af LED-lys og markeret med dråber ud for hvert trin. Selvom denne maskine har flere funktioner end mange af de andre modeller, er den let at anvende.

Gaspatronen kan cirka give 60 liter sodavand, før den skal udskiftes. Der er derfor til mange hyggelige stunder med lækre drikke i hånden.


Aqvia Balance

sodavandsmaskine→ Set hos Skousen.dk til 525 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 525 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 556 kr.

→ Set hos CDON.dk til 649 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 654 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 697 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 723 kr.

Er du på udkig efter en maskine, der kan fremstille lækre boblende drikke, findes der også alternativer til de populære SodaStream-maskiner.

Et af disse alternativer er Aqvia Balance modellen, hvilket er den maskine du, ifølge norsk TV2, får mest for pengene ved at købe. For at fremstille en drik med en god smag er det væsentligt, at der tilføres den rette mængde kulsyre. Eksperterne, der har testet denne model fra Aqvia, mener, at det er nemt at tilføre her.

Hvis knappen, hvorved maskinen tilsætter vandet kulsyre, holdes nede i tre til fire sekunder, er der en passende mængde bobler i drikken.

Endnu en fordel ved denne model er, at den er let at anvende. Det er både let at fremstille drikken og at montere flasken. Der medfølger blot en enkelt flaske, men den kan indeholde helt op til en liter drikkelse. Flasken tåler ikke opvaskemaskine, men dette har den til fælles med mange af de andre modellers flasker. Kulsyrepatronen kan give helt op til 60 liter sodavand.


Aqvia Exclusive

Sodastream tilbud→ Set hos ComputerSalg.dk til 808 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 813 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 823 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 823 kr.

→ Set hos CDON.dk til 829 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 829 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 973 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.094 kr.

Er du på udkig efter en model, hvor kvaliteten er ekstra god, skal du tage et kig på denne model fra Aqvia. Som navnet antyder, er den eksklusiv. Derfor betaler du ekstra for at få kvalitet helt i top. Norsk TV2 har givet modellen hele fem ud af seks mulige stjerner. Den koster mellem 850 og 1.100 danske kroner alt efter, hvor du vælger at købe den.

LÆS OGSÅ:  Sous vide test – Find den bedste på markedet til dit behov

Denne maskine er med sin gode kvalitet et rigtig godt alternativ til SodaStream-modellerne. I flere tests bliver SodaStreams modeller sammenlignet med denne eksklusive model fra Aqvia. Vær derfor ikke bange for at investere i et mærke, som du måske ikke har stiftet bekendtskab med før nu.

Denne model har ligesom en af SodaStreams modeller hele tre niveauer, når der skal tilsættes bobler. Du kan derfor med fordel vælge at tilsætte få, hvis du skal fremstille danskvand, og mange, hvis drikken skal kunne holde bobler i flere dage.

En anden stor fordel ved denne model er, at den har et meget lavt støjniveau. Her slipper du altså for de skingre pibelyde, som andre modeller kan finde på at lave, når drikken fremstilles.

Derudover medfølger der hele to flasker samt en god brugsanvisning. Den får du måske brug for at finde frem de første par gange, når flaskerne skal monteres. Et lille minus ved denne model er nemlig, at det i starten kan være lidt besværligt at sætte flaskerne på plads, men det lærer du hurtigt med en smule øvelse.

Aqvia Exclusive er desuden fremstillet i et stilrent design, og du har ydermere mulighed for at vælge den i flere forskellige farver, så den passer ind i netop dit køkken.


Fordele ved fremstilling af din egen boblende drik

Allerede tilbage i 1903 blev SodaStream-virksomheden grundlagt, men forbrugernes efterspørgsel efter maskinerne voksede først for alvor i 1980’erne. Nu er de mange modeller, der kan fremstille både danskvand og sodavand, atter blevet populære. Det skyldes nogle af de fordele, en sådan maskine har. Blandt andet er de genanvendelige flasker en fordel for miljøet, mens det lave sukkerindtag er en fordel for både børn såvel som voksne med en sød tand.

SodaStream fremhæver også selv både den miljømæssige samt sundhedsmæssige fordel. De går derfor ind for genanvendelse af flasker samtidigt med, at de skaber et produkt, som indeholder to tredjedele mindre sukker end den slags sodavand, du kan gå ned og købe i butikkerne.

Mange mennesker forbinder maskiner, der kan fremstille danskvand og sodavand med SodaStream-maskiner. Men som du lige har læst ovenfor, findes der gode alternativer til SodaStream.

Årsagen til at SodaStream-maskinerne er blevet så populære, er sandsynligvis de miljømæssige og helbredsmæssige fordele, samt at de er lette at anvende og gode til at holde på boblerne. Det er også en fordel for virksomheden, at den allerede blev grundlagt tilbage i 1903, da det har givet den masser af tid til at vokse.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply