Solcreme test – Find den bedste solcreme for dig og få optimal solbeskyttelse

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der står forår på kalenderen, men om en måned skifter vi til sommertid – ikke kun sådan ved at stille ur og havemøbler frem – men rent kalendermæssigt. Og får vi en sommer som sidste år, så er der virkelig noget at glæde sig til? Men husk: Ingen sommer uden sol (som regel), og ingen sol uden solcreme (hver gang). Derfor har vi i denne solcreme test kigget på solcremer til den sarte, lyse, nordiske hud.

Bedst i test

Derma Sun Sollotion

  • Uden parfume og parabener
Bedst til prisen

Beauté Pacifique Stay Outside

  • Indeholder E-vitamin
Billig og god

Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk

  • Indeholder shea-smør

Diverse fakta

Solcreme findes hovedsageligt i en plasticflaske (eller tube) eller som spray. Tests af solcreme viser, at spray-udgaven er lige så beskyttende som den på flaske. Den kan imidlertid være sværere at dosere, og som vi ved fra andre sprayflasker, kan den sidste rest af indholdet være vanskelig at få ud. Så den omkostningsbevidste forbruger bør nok vælge plasticflasken eller tuben.

Apropos dosering, så er de fleste mennesker nok (ubevidst) for fedtede med brugen af solcreme. En tommelfingerregel er, at der skal bruges en hel håndfuld solcreme til at beskytte en voksen persons krop.

I praksis betyder det, at de emballager, som cremerne er i, typisk rækker til 4-6 gange indsmøring af en fuldvoksen krop. Og det dobbelte antal gange til børn. Her tænker vi på cremer med et indhold på mellem 150 og 200 ml.

Solfaktoren, som internationalt – og ofte på emballagen – forkortes SPF (Sun Protection Factor), giver af og til anledning til forvirring, fordi man forledes til at tro, at en solfaktor 30 er dobbelt så effektiv som en solfaktor 15. Det er imidlertid ikke tilfældet, men en faktor 30 er et par procent mere effektiv end en faktor 15. Og en faktor 50 er et par procent mere effektiv end en faktor 30. 

Hvordan er testen tilrettelagt?

Vi har udvalgt seks sammenlignelige produkter, alle med en solfaktor 30, hvoraf det ene produkt dog er en sampak (med i alt tre produkter) bestående af en faktor 15 solcreme, en faktor 30 solcreme og en after sun til brug efter en tur i solen. Pakken her er ideel til toilettasken på den korte ferietur. Disse er udvalgt på baggrund af vores research af en blanding af eksterne tests, indhold, kvalitet og pris. Fælles for alle produkter er, at de er uden parfumer og parabener.

For at give læseren et bedre sammenligningsgrundlag i forhold til økonomien omkring brug af solcremer, har vi omregnet samtlige købspriser til kr. pr. milliliter.

Hvis man vil have en indikation af, hvad det koster at smøre sig ind i solcreme (hele kroppen vel at mærke), kan man gange denne milliliter-pris med ca. 30-40 for en voksen og ca. 10-20 for et barn. Dette resultat vil nok overraske en enkelt eller to af vores læsere…? Læs om dét og meget mere nedenfor i vores solcreme test.


Derma Sun Sollotion

solcreme test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
82 kr.
Set til
89,95 kr.
Set til
84 kr.
Set til
89,95 kr.
Set til
109,95 kr.

Derma Sun Sollotion er i Forbrugerrådet Tænk’s solcreme test udnævnt til den bedste solcreme – i hvert fald har den fået prædikatet ”bedst i test solcreme”.

Tænk’s vurdering bygger på evnen til at beskytte huden mod såvel UVA- som UVB-stråler, hvordan den er i brug med hensyn til påsmøring, farvning af huden, om den klistrer eller fedter huden, hvordan den er pakket og ikke mindst er mærket med hensyn til indholdsstoffer. På alle parametre får den karakteren GOD. Og den samlede bedømmelse er derfor også GOD.

Derma Sun Sollotion indeholder hverken parfumer eller parabener, og den bærer det nordiske miljømærke, altså er der tale om en Svanemærket solcreme.


Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk

test solcreme
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
70 kr.
Set til
85 kr.

Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk i vores solcreme test er en fugtgivende solcreme, som indeholder shea-smør.

Shea-smør udvindes af de kastanje-lignende frugter fra shea-træet, og kosmetikindustrien (og forbrugerne) har for længst fundet ud af, at denne type smør har en positiv og blødgørende effekt på huden. Derfor findes den i dag i en lang række hudplejeprodukter – herunder altså også i solcremer.

Garniers body milk beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Den er vandafvisende, fugtgivende og blødgørende.


Beauté Pacifique Stay Outside

bedste solcreme
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
179 kr.
Set til
202 kr.
Set til
239 kr.
Set til
239 kr.

Beauté Pacifique Stay Outside beskytter også mod både mod solens UVA- og UVB-stråler, og den indeholder samtidigt E-vitamin, som beskytter og reparerer huden – og ikke mindst modvirker ældning af huden. Er det mon vejen til evig ungdom?

Solcremen indeholder også bl.a. glycerin, som er plejende og fugtighedsbevarende især ved ru, sprukken og tør hud. Men også meget velegnet til sart og følsom hud. Derfor har vi også udvalgt denne i vores solcreme test.


Green People Neutral Sun Lotion

solcreme bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
198 kr.
Set til
257 kr.

Green People har slået sig op på at levere økologiske skønhedsprodukter, hvor der kun anvendes bæredygtige og klinisk testede ingredienser.

LÆS OGSÅ:  Hårtørrer test – De bedste hårtørrer til dit hår

I denne solcreme er en af ingredienserne Aloe Vera, som er kendt for sin plejende og helende effekt på huden. Aloe Vera holder på fugten i huden, og den anvendes ofte ved små forbrændinger, da den både lindrer smerten og stopper forbrændingen hurtigt.

Som flere af de øvrige solcremer i vores solcreme test beskytter den mod UVA- og UVB-stråler. Den er meget velegnet til sart og eksemplaget hud.


Green People Holiday Sun Starter (sampak med 3 produkter)

bedst i test solcreme
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
145 kr.

En outsider i vores solcreme test er en 3-pak, som indeholder to solcremer, hhv. faktor 15 og faktor 30, samt en after lotion, som er velegnet til at afkøle den varme – og måske rødsprængte – krop efter en dag i solen.

Solcremerne kan anvendes både til ansigt og krop, og er begge stort set produceret af økologiske ingredienser. De er velegnede til sart hud, også hvis man har eksem eller psoriasis. Det er således også en velegnet solcreme til børn.

Green People Holiday Sun Starter er en perfekt pakkeløsning til den kortere tur ud i det gode vejr, hvor man har brug for lidt af hvert før, under og efter nogle timer i solen.


Melissa Solcreme

bedste solcreme i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
149 kr.

Melissa solcreme er velegnet til hele familien, og kan anvendes til både ansigt og krop.

Flere af solcremens ingredienser medvirker til at holde huden fugtig, fx oliven, Aloe Vera, salvie, avocado og kamille, mens vitaminer og gulerodsfrø medvirker til at beskytte og blødgøre huden.

Solcremen er vandfast og beskytter mod såvel UVA- som UVB-stråling.

Derfor har vi også valgt at have denne solcreme med i vores solcreme test.


Anbefalinger til dit køb – Dét skal du være opmærksom på

Diverse solcreme test viser, at solcreme fra sidste år måske sagtens kan bruges, fordi beskyttelsen stadig er intakt? Men solcremer kan også blive for gamle. Tjek derfor om cremen har skiftet konsistens, lugter grimt eller måske har skiftet farve fra hvid til gullig? Som regel er holdbarheden efter åbning angivet på emballagen – og er ofte angivet til 12 måneder.

Så vil den som bekendt være for gammel, sommeren efter den er taget i brug. Er der for øvrigt ikke også noget om, at al julebryg bliver for gammelt i oktober året efter, så man er nødt til at købe en ny forsyning inden jul …?

Døjer du med allergi, er det en god ide at kigge efter solcreme uden parfume. Eller endnu bedre, at kigge efter produkter med Den Blå Krans, som er det internationale allergimærke. Se evt. mere hos Astma-Allergi Danmark.

Parabener kan være hormonforstyrrende, så undgå produkter, hvor indholdet har navne, der slutter på -paraben, så får du solcreme uden parabener.

Solcreme med Svanemærket

Os, der gerne vil fremstå som miljøbevidste forbrugere, kigger altid efter Svanemærket . Når det gælder køb af solcreme, er dette naturligvis ingen undtagelse. Og så er vi sikre på at slippe for parabener og andre skadelige stoffer.

Brugen af solcreme er ikke nødvendigvist et sommerfænomen. Skal du på skiferie i bjergene – og der er høj sol – er brug af solcreme absolut anbefalelsesværdigt!

Det anbefales, at man bruger solcreme, når UV-indekset (solens ultraviolette stråling) er 3 eller derover. Og hvornår er det så det? Vores bedste råd er at lytte til Peter Tanev og co. – eller andre vejrprofeter i tv.

Her har man specialiseret sig i at fortælle den danske befolkning, at man skal tage hue og handsker på, hvis det er koldt – og også hvornår det er ved tiden, du skal smøre dig ind i solcreme. Hvad gjorde vi dog uden de hjælpemidler (eller hedder det reelt hjælpemedier?) i gamle dage…?

God sommer – I solen!


Solcreme test 2020

Selvom det kan virke som om, at der er rigtig længe til sommeren på sådan en grå dag fyldt med regn og mørke skyer, så er sommeren over os, før du selv opdager det.

Derfor er det godt at komme vejret i forkøbet og have styr på, hvilke produkter der er på markedet, før sommeren sparker døren ind. Og ikke mindst før du enten bliver alt for brændt af solen eller for eksempel får købt noget lidt for billigt solcreme af dårlig kvalitet, som i sidste ende skader både din hud og din generelle sundhed – eller som måske bare gør dig lidt mere rød end planlagt.

Hvilken solcreme er bedst i test?

For at undgå at du som forbruger kommer til at stå i denne situation, har vi samlet en række af nogle af de mest effektive produkter i denne solcreme test, der i dagens Danmark er muligt at finde i branchen for solcreme. Disse solcremer er valgt gennem grundig research af en blanding af forskellige priser, forskellige kvalitetsklasser og forskellige behov, alt afhængigt af hvad netop din type hud har brug for – og ikke mindst hvor du har tænkt dig at bruge solcremen henne i verden.

Inden du går i gang, skal du gøre dig selv det klart, hvor meget solfaktor du har brug for i din solcreme – altså afdække dit eget behov som forbruger, før du køber dig fattig i de forkerte produkter eller for få produkter.

Vi nævner problemet med for få produkter, fordi en solcreme ikke bare er en solcreme – du kan både have behov for at eje en mild solcreme til ansigtet, der kan beskytte dig de første forårsdage, hvor din hud er ekstra sensitiv efter en lang vinter uden særlig mange D-vitaminer, og en lidt stærkere.

LÆS OGSÅ:  Elektrisk tandbørste test – De bedste og mest hygiejniske på markedet

Og husk, sidst, men ikke mindst – det er altid bedre at vælge en for høj solfaktor, frem for at vælge en for lav faktor. Du kan læse mere om de forskellige solcremer og eventuelt investere i dem selv. Læs mere om produkterne nedenfor i vores solcreme test, hvor vi ligeledes har fundet dem til billige priser hos anerkendte online webshops. Her finder du blandt andet Murad Suncare Oil-Free Sunblock SPF 30 50 ml og Lancôme Hydra Zen Anti-Stress SPF 15 All Skintypes 50 ml.Lancôme Hydra Zen Anti-Stress SPF 15 All Skintypes 50 ml

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
364 kr.

Denne solcreme har vi valgt at have med i vores solcreme test, fordi den er perfekt, hvis du mangler en solcreme til de første dage med sol i Danmark – denne solcreme er så at sige til de dage, hvor din hud i en lang periode ikke har kunnet nyde godt at solen på grund af den kolde skandinaviske vinter. Men når den så får muligheden, er det også vigtigt at beskytte sin hud mod selv de mildeste solstrejf. Det betyder ikke, at du bliver nødt til at bruge en meget høj faktor for at beskytte dig. Derimod kan du bruge denne milde udgave, der kun har en faktor på 15. Den vil beskytte din hud, når du cykler på arbejde eller går hjem fra bussen med solen i ansigtet. Eller når du lige skal have en kaffepause udenfor i det gode vejr.

Samtidig gør dens mildhed, at den er rigtig god at lægge på om morgen – også når du har travlt. Den er god, fordi den også er mild i sin konsistens, hvilket gør den nem at smøre ud på ansigt, hals, arme og hænder. Samtidig behøver du ikke at tænke på dagcreme, når du bruger denne creme, for den fugter din hud i op til 24 timer – det gør den også til et oplagt bud på en nem måde at passe på sig selv og sin hud til for eksempel festivaler. Ved både at tage hånd om hudens styrke og hudens sundhed. Dog skal man altid huske at rense huden godt. For eksempel med nogle vådservietter. Der er nemlig ingen cremer, der fungerer optimalt eller på anden måde gør noget godt for din hud, hvis du ikke sørger for at rengøre den først.


La Roche-Posay Anthelios SPF 50+

Dette mærke er velegnet til den forbruger, der går op i at købe produkter af en høj kvalitet, og som ved, at kvalitet en gang imellem godt kan koste lidt penge. Til gengæld får man så også et produkt, der gør sig rigtig godt på mange forskellige typer af parametre.

Først og fremmest er der tale om et mærke, som også kan købes på danske apoteker. Og det er en stor fordel at være opmærksom på, hvis man gerne vil have en creme eller et andet skønhedsprodukt, der er testet godt igennem, og som også tager højde for speciel sensitiv hud – og det kan man være sikker på, hvis produktet også kan købes på apoteket.

Netop dette produkt er velegnet til, hvis du skal langt ned sydpå og måske ikke har været i solen for alvor i flere måneder i træk. Den har nemlig en faktor på 50, hvilket gør, at du er godt beskyttet. Så hvis du er på jagt efter en solcreme, der beskytter godt, og som er godkendt for sensitiv hud, så er dette et ret fint sted at starte.

Dog skal det siges, at bare fordi man bruger en høj faktor i sin solcreme om morgenen, betyder det ikke, at man er sikret hele dagen – især ikke hvis man som mange andre turister på badestranden eller ved poolen opholder sig direkte i solen. Derfor er det vigtigt at købe nok solcreme til, at du kan tage det på flere gange i løbet af en enkelt dag på ferien.


Vichy Ideal Soleil Anti-Sand Solcreme

Vichy har med denne solcreme lavet et produkt, der egner sig utrolig godt til kvinder, der også ønsker at gå med make-up, når de er på ferie. Det gør denne solcreme, fordi den er meget nem at smøre ud på både hals, ansigt og på resten af kroppen.  Og så er den god til ikke at lade huden forblive klæbrig. Det er en ret praktisk egenskab som en solcreme.

Både når man skal påføre foundation og pudder. Men også når støv og sand på stranden skal undgå at klæbe sig fast til ens hud. Fordi den er let absorberet, efterlader den heller ikke nogen hvide mærker på hverken ansigt eller på din krop. Det gør, at du hurtigt kan bruge en smule af den om morgenen, inden du tager til stranden – uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt du har fået smurt solcremen ordentligt ud.

Vi skal gøre opmærksom på, at det er vigtigt at ryste denne solcreme før brug, så indholdet fordeles ligeligt uden at blive vandet. Og så er det en god idé at påføre et ordentligt lag før brug. Dette kan man nemt glemme, da konsistensen er så let. Men frygt ikke – den forsvinder som sagt hurtigt, da den er let absorberende.

LÆS OGSÅ:  Næsehårstrimmer test - Find den bedste næsetrimmer til dit behov

Biotherm Creme Solaire Anti-Age SPF15 – Solcreme

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
199 kr.

Synlige tegn på aldring kommer i næsten alle tilfælde fra forkert opførsel i solen – det vil sige, at man på et eller andet tidspunkt ikke har beskyttet sig godt nok mod solens stråler. Og det fører i sidste ende til skader i huden, der enten kommer til udtryk som reelle rynker i huden eller som små rødlige eller brunlige mærker i huden. Hvis du som forbruger gerne vil undgå denne type skader, så er denne solcreme et rigtig godt bud på en løsning. Den er designet og produceret specifikt til at tage sig af hudskader, før de opstår og bliver et problem, du skal gå og spekulere på.

Biotherm er kendt for at være et mærke, der også sælges på apoteker og derfor kun producerer produkter, der er gode for din hud. Og som tager hensyn til sarte typer hud og problematisk hud. Så hvis din hud er enten sart, problematisk eller måske ligefrem allerede har solskader fra tidligere dårlig beskyttelse, så er dette et produkt, der kan hjælpe med at rette op på tidligere som fremtidige problemer.

Solcremen er god til de første lune dage herhjemme i Danmark, da den kun har en faktor på 15 – derfor kan den ikke anbefales til at bruge sydpå, medmindre ens hud over en længere periode har vænnet sig til kraftigere solstråler. Samtidig er den god til den forbruger, der ikke ønsker for mange produkter ude på badeværelset, for den kan også bruges som fugtighedscreme, da den fugter i op til 24 timer efter brug.


Derma Sun Ansigtssolcreme SPF 30 (50 ml)

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
84 kr.

Hvis du er på jagt efter en solcreme, der har en høj solfaktor, så du er sikker på at være godt beskyttet i det danske sommervejr, men også på rejsen sydpå, så skal du tage at se nærmere på dette produkt fra Derma. Derma har her skabt en solcreme, der har en faktor på 30, hvilket gør den god til huden, der har vænnet sig en lille smule til solen, men som stadig skal have en smule beskyttelse ud over det sædvanlige.

Mange tænker måske, at solcreme med så høj beskyttelse ofte er svær at smøre ud – og det passer også i lidt for mange tilfælde. Men vi har valgt denne solcreme, fordi det netop ikke er tilfældet. Den er derimod overraskende nem og hurtig at smøre på.

Det skal siges, at solcremen af denne type kun er beregnet til at smøre i ansigtet. Det kan selvfølgelig være besværligt at skulle bære rundt på flere cremer på en gang, men det kan også betale sig i sidste ende, fordi man får en miljømærket solcreme, der egner sig til netop ansigtet.


Vælg solcreme efter dit eget behov

Det er nemt at blive fanget af at høre om alle andres behov – derfor er det vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad du skal bruge solcremen til, om du skal dele den med andre, og hvilke egenskaber du ønsker, at solcremen skal have.

Og så kan du på den måde finde ud af, om du skal have en solcreme udelukkende til læberne, hvis du oplever problemer med ømme eller sprukne læber, når du har bevæget dig ude i solen i længere tid. I så fald kan det være en idé at købe en solcreme, der er specifikt produceret til at hjælpe dine læber. Eller du kan finde ud af, at du har brug for en stærk solcreme, der kan dække hele kroppen, hvis du for eksempel har planer om at tage på en afbudsrejse til de varme lande i det sydlige Europa.

Eller måske skal du bare have en mild solcreme til ansigtet, så du kan gå det danske sommervejr i møde med god samvittighed mod din hud – uden at skulle tænke på at risikere hudskader i form af for eksempel rynker eller mørke pletter på huden. Og ikke mindst tage hånd om din egen fremtidige sundhed.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.