Sous vide test 2019 – Find den bedste på markedet

0

Den danske madscene er i konstant forandring. Nogle ting går ud af mode, andre bliver moderne. Et af de nyere skud på stammen er sous vide. Det er et forholdsvist nyt begreb hjemme i de danske køkkener, men det er en vidunderlig måde at tilberede madvarer på. Kort sagt foregår det via vakuumpakning af dit valgte kød, som herefter sænkes ned i en gryde med vand eller i et medfølgende vandband. Maskinerne, hvor man bruger egen gryde, kaldes en sous vide-cirkulator, da den med den ønskede temperatur cirkulerer vandet. Den anden model, hvor et vandkar medfølger, er i højere grad en maskine frem for en enhed, man sætter på gryden. Begge modeltyper giver utroligt mørt kød og friskere grøntsager.

I denne test bliver der kigget nærmere på de forskellige sous vide-modeller, som er på markedet lige nu. Flere forskellige tests er blevet foretaget på de forskellige maskiner, og der er desuden blevet foretaget både beregninger og vurderinger af eksperter. Det giver et grundlag for dig, så du kan vælge den bedste maskine til dine behov. Af samme årsager har vi samlet informationen fra flere forskellige tests, så du kan få det fulde overblik lige herunder.

For at give dig det bedste overblik over muligheder, giver vi dig:

 • 7 forskellige sous vide-modeller
 • Beskrivelse af produktet
 • Forskellige priser, så du kan finde den billigste
 • Særlige fordele ved de enkelte produkter

Steba SV100 Prof Sous vide test

→ 1.548 kr. hos Wupti.com

→ 1.799 kr. hos SousVide.dk

Beskrivelse

Som sagt findes der to forskellige versioner af sous vide-maskiner. Denne SV100 Prof fra Steba er en cirkulator, hvilket betyder, at den nedsættes i egen gryde med vand. SV100 Prof er cirka 17 minutter om at opvarme vandet fra 20 grader til 56 grader, hvilket er den optimale temperatur for de fleste sous vide-anretninger. Temperaturen bliver holdt stabil, hvilket giver de bedste smage og den mest ensartede varme igennem hele tilberedningsprocessen. Vær dog opmærksom på, at der ikke medfølger en vakuumpakker.

Tekniske egenskaber

Størrelserne på den forskellige sous vide-modeller varierer meget, og denne fra Steba er blandt de større af maskinerne. Den vejer 2 kilo og fylder godt, men den er på den anden side også i et flot og enkelt design. Den er i rustfrit stål, bred og firkantet, og den kræver, at man vælger en gryde af god dybde. Når det så er sagt, så får man en sous vide-model i rigtig høj kvalitet, hvilket man også mærker ved brug. Den kan klare 30 liter, den har høj watt-kapacitet og en cirkulation af vandet på 7,5 liter vand/minut. Med andre ord får man god kvalitet for pengene. Udover at være meget professionel i både udseende og kvaliteter, så er displayet, som medfølger, så simpelt, at enhver kan bruge det. Det er enkelt at indstille timer og temperatur, og man kommer nemt i gang.

LÆS MERE:  Boxmadras test 2019 – Hvilken passer bedst til dig?

Fordele ved Steba SV100 prof:

 • Hurtig i opvarmning – stabil i temperaturen
 • Stor og kvalitetsorienteret model
 • Brugervenlig og nem betjening

OBH Nordica 7948 PrecisionBedste sous vide

→ 2.199 kr. hos KitchenOne.dk

→ 1.799 kr. hos Coop.dk

Beskrivelse

Denne sous vide-maskine fra OBH Nordica er blandt de bedste på markedet. Således er den kåret som testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön. Modellen er en vandkarmodel, og du skal dermed ikke bruge egen gryde. OBH Nordica har med maskinen haft fokus på brugervenlighed, kvalitet og kapacitet, men i lige så høj grad temperaturpræcision. Dette giver den bedste tilberedning, hvilket gør 7948 Precision til en super maskine. Der medfølger desuden tids- og temperaturguide, så resultatet bliver endnu bedre.

Tekniske egenskaber

Af tekniske egenskaber er der tre klare fordele ved at vælge denne maskine. Først og fremmest er den yderst brugervenlig, både med et godt display og med en grundig brugervejledning, som sikrer dit måltid det bedste resultat via tilberedningen. Desuden har den en nem og smart funktion til tømning. En anden klar fordel ved maskinen er, at den både er miljøvenlig og sikker. Det er en relativt energivenlig model i forhold til mange andre maskiner, og den bruger ikke meget strøm, selvom den er tændt i længere tid. Sikkerheden er høj, da ingen overfladetemperaturer bliver for varme. Sidste fordel er temperaturen og kapaciteten. Området mellem 30 og 90 grader er bredt og godt, og præcisionen i temperaturen er ligeledes høj. Den kan desuden rumme 3 kilo kød.

Fordele ved OBH Nordica 7948 Precision

 • Meget præcision og stabil temperatur
 • Nem funktion til tømning
 • Energivenlig og brugervenlig
 • Stor kapacitet og høj sikkerhed

Melissa 16310170Sous vide bedst i test

→ 799 kr. hos Coop.dk

Beskrivelse

Melissas bud på en sous vide-maskine kunne være denne. Den sikrer, ligesom de andre, mørt og saftigt kød. Og der er netop fokus på kødet med dette vandbad. Melissa har nemlig inkluderet en praktisk holder til bøf og kød, som passer ned i vandkaret. Det er praktisk, og samtidig er den lille og pålidelig. Af samme årsager får den da også topkarakter hos både de danske og svenske forbrugerråd.

Tekniske egenskaber

Selvom den er relativt lille, så får du stadig en maskine med kapacitet til 6 liter i vandbadet. Har du dermed ikke behov for en større maskine er dette et super alternativ. Der er plads til kød til 2-4 mennesker, energiforbruget er desuden lavt, og den har høj sikkerhed på alle parametre. Med andre ord er dette en gennemført basismodel af en sous vide-maskine, som dækker alle behov. Der er 1-grads intervaller fra 45 til 90 grader, og en non-stick-belægning sørger for en nem rengøring.

Fordele ved Melissa 16310170

 • Velegnet til kød
 • Basismodel, som dækker det nødvendige
 • Nem og brugervenlig
 • Glasvindue ned til kødet
LÆS MERE:  Sodastream Test 2019 – Find den maskine der er bedst i test

Steba SV50 Billig sous vide

→ 849 kr. hos Wupti.com

→ 999 kr. hos SousVide.dk

Beskrivelse

Denne Steba SV50, som scorer topkarakterer hos både det svenske og danske forbrugerråd, er én af de sous vide-modeller, som er god til meget mere end blot tilberedning af kød. Denne maskine, af cirkulatortypen, som påsættes egen gryde, er nemlig ganske alsidig. Cirkulationsteknikken sikrer et mere jævnt resultat, men mere vigtigt er, at mulighederne for maskinens temperaturer er større end de fleste maskiner – nemlig fra 0 til 90 grader. Dette giver mulighed for meget langvarig tilberedning ved helt lave temperaturer af flere forskellige fødevarer.

Tekniske specifikationer

Det indtryk, man får af SV50, er, at den er skabt på kvalitet. Maskinen er i sig selv flot og i gode materialer, og der er lagt omtanke bag displayet, som er velindrettet på trods af den lille størrelse. Det giver høj brugervenlighed. Dens smarte design gør, at den passer til enhver gryde, da den måler 38 (h) x 8 x 11 cm. Vakuumpakkemaskine medfølger ikke.

Fordele ved Steba SV50

 • Mulighederne på temperaturskalaen gør den velegnet til alle fødevarer.
 • Den er brugervenlig i displayet.
 • Høj kvalitet og robust.

Sansaire Sous Vide Sous vide online forhandler

→ 1.199 kr. hos CoolStuff.dk

→ 1.799 kr. hos Made4men.dk

Beskrivelse

Endnu en cirkulator-sous vide, som sørger for en jævn og stabil tilberedning hele vejen igennem processen. Som sagt er dette det vigtigste parameter, i hvert fald når det kommer til resultatet af maden. Denne model fra Sansaire føles meget professionel ved brug, hvilket blandt andet tilvejebringes af et effektivt design. Den er ikke blandt de største, men har høj kapacitet. Den er desuden testvinder hos det norske testsite klikk.no.

Tekniske specifikationer

Som sagt er Sansaire Sous Vide god, når det kommer til kapaciteten. Den kan rumme hele 23 liter, hvilket er relativt meget. På samme tid fylder den ikke mere end en normal termokande på grund af designet. Den er brugervenlig og meget intuitiv, og du hjælpes på vej af den lave vægt på 1,8 kg og den 110 cm lange ledning. Temperaturspændvidden er på hele 0-100 grader, og maskinen mangler dermed ikke noget. Vakuumpakkemaskine medfølger ikke.

Fordele ved Sansaire Sous Vide

 • Stabil temperatur
 • Intuitiv og brugervenlig
 • Professionel i brug og fremtoning.

Champion CHSV310 Sous vide online forhandler

→ 962 kr. hos Kitchentime.dk

Beskrivelse

Hos det danske forbrugerråd får denne sous vide-cirkulator topkarakterer. Det gør den, fordi den er alsidig og har høj præcision i sine temperatur. Det er vigtigt for at kunne opnå det bedste resultat. Selv små ændringer i temperatur eller cirkulation giver et dårligere resultat. Den store fordel ved denne maskine er, at den er enormt brugervenlig, hvilket sikrer dig en god oplevelse, uanset om det er 1. eller 50. gang, du bruger sous vide-maskinen. Designet er simpelt og pænt, og den larmer stort set ikke. Champion CHSV310 emmer af kvalitet.

Tekniske specifikationer

Med Champion CHSV310 får du en meget rummelig model, som cirkulerer 8,2 liter vand/minut med en effekt på 800 watt. Kapaciteten er på 15 liter –  dermed får du en alsidig model, som kan levere et godt resultat ud af alle fødevarer. Den måler 38 cm i højden, 8 cm i bredden og 11 i dybden, så den passer til de fleste gryder. Der medfølger ikke vakuumpakkemaskine.

LÆS MERE:  Varmepumpe test - Sådan får du udstyret i orden

Fordele ved Champion CHSV310

 • Stabil temperatur
 • Støjsvag
 • Flot

OBH 7946 ImmersionSous vide bedste forhandler

→ 1.490 kr. hos Wupti.com

Beskrivelse

Denne sous vide-maskine fra OBH er en cirkulationsmodel. Med denne model får du essensen af sous vide, og du får et kvalitetsprodukt, som leverer et godt resultat hver gang. Den er perfekt til den store familie, da den har en høj kapacitet; den kan producere til mellem 8 og 12 portioner afhængigt af madvaren. Den er desuden brugervenlig – især på grund af den gode manual til passende temperaturer og tiden.

 

Tekniske specifikationer

OBH 7946 Immersion er en kraftig model på 1500 watt, der som sagt har en høj kapacitet til mange portioner. Den maksimale vandmængde er 30 liter, og den kan rumme op til 4,5 kg kød. Vægten er på blot 0,66 kg, hvilket dog ikke ændrer ved kvaliteten af produktet. Tværtimod. Temperaturområdet er stort, fra 25-99 grader, og mest imponerende kan den indstilles med intervaller i temperaturen med helt ned til 0,1 grad. Der medfølger ikke vakuumpakkemaskine.

Fordele ved OBH Nordica 7946 Immersion

 • Et kvalitetsprodukt til hele familien
 • Yderst rummelig og ganske kraftig
 • God til større anretninger.

Sådan vælger du den rette sous vide-maskine

Der er flere forskellige maskiner på markedet, som du kan se herover. Dermed kommer det rette valg også an på dine behov, og hvilke krav du har til resultatet. Det handler om at vægte alt lige fra pris til kapacitet og stabilitet. Dermed er det vigtigst at spørge dig selv, om det smagsmæssige resultat er vigtigst, for så skal stabiliteten i temperaturen og cirkulationen vægtes højest. Maskiner med lidt mindre stabilitet giver selvfølgelig også et godt resultat. Søger du kapacitet til en stor familie, så bør du vælge ud fra dette. Det kan også være, at pladsen i køkkenet er trang. I så fald kan en mindre cirkulationsmodel være smart, eller et mindre vandbad, som nemt og praktisk renses og sættes væk. Uanset hvad er det dine behov til maskinen, der afgør, hvilken der er bedst.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Comments are closed.

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk