Sous vide test – Find den bedste på markedet til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du på udkig efter en sous vide koger, men er i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så er du kommet til det rette sted. Netop det spørgsmål forsøger vi nemlig at besvare i denne sous vide test. Vi har samlet nogle af de bedste sous vide maskiner til forskellige behov ud fra eksterne tests, guides, anmeldelser mm. og samlet det hele i denne komplette guide. Således kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik og finde den bedste og billigste sous vide, der passer bedst til dit behov og i din prisklasse.

Bedst i test

Steba Sous Vide Stav SV50

 • Kan indstilles i op til 99 timer
Bedst til prisen

BH Nordica 7971 Sous Vide

 • Indstilling til max. 72 timer

Hvad er sous vide?

Hvis du synes, at sous vide lyder fransk, så er du helt på rette spor. Det ER fransk og betyder ”under vakuum”. Sous vide er en metode til tilberedning af madvarer, hvor madvaren som det første vakuumpakkes og derefter tilberedes i en sous vide koger. Tilberedningen sker ved lav varme, og der er derfor tale om en langtidstilberedning af den pågældende madvare.

Sous vide-metoden har i mange år været anvendt i restaurationsbranchen, men de senere år har metoden også ramt de private køkkener, og der er derfor dukket et hav af sous vide-apparater op på markedet.

ForhandlerModelTypeVægtKapacitet *)EffektTimer-funktionPris
Steba SV50Cirkulator1,2 kg20 L800 W0-99 timer749,-
OBH 7971 Sous VideVandovn3,3 kg8,5 L700 W0-72 timer1.099,-
Witt Easy Sous VideCirkulator1,5 kg25 L1000 W0-99 timer799,-
Steba SV100Cirkulator2,2 kg30 L1500 W0-99 timer1.510,-
Sous Vide Supreme SVS09LVandovn5,4 kg9 L550 W0-99 timer1.699,-
Sous Vide Supreme SVS-10LSVandovn5,9 kg10 L850 W0-99 timer2.800,-

*) For cirkulatorer er kapaciteten den mængde vand, cirkulatoren kan opvarme. For vandovne er det den mængde vand, der kan være i vandovnen.


Hvad skal du vide om sous vide?

Madlavning via sous vide-metoden består som nævnt af to trin. Dels vakuumpakningen, som du kan læse mere om her, og dels langtidstilberedningen hvor der er nedenstående to typer af apparater, man kan bruge.

 • Den ene type er en vandovn, som indeholder alt det du skal bruge til tilberedningen. Man fylder vand i beholderen, indstiller temperatur og tilberedningstid, og så passer resten sig selv.
 • Den anden type er en sous vide stav eller sous vide cirkulator – kært barn har mange navne – som i princippet er en avanceret dyppekoger. Staven sættes ned i din egen gryde eller anden beholder med vand, og den holder så en jævn temperatur i hele tilberedningsforløbet.

Fælles for de to typer er, at man opnår en perfekt tilberedt mad – og en bedre smag. Når du laver stege eller bøffer, så husk lige at slutte af med stegepanden eller grillen for at give kødet den lækre stegeskorpe, det fortjener!

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de to sous vide-typer i vores Anbefalinger.

I vores sous vide test har vi udvalgt seks sous vide maskiner – tre cirkulatorer (stave) og tre vandovne. Disse er fundet gennem research af diverse tests og brugeranmeldelser for at give dig overblik over markedet. Priserne starter ved 800 kr. og slutter ved 3.000 kr.


Steba Sous Vide Stav SV50

sous vide test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
830 kr.
Set til
779 kr.
Set til
729 kr.
Set til
689 kr.

Steba SV50 er en sous vide koger cirkulator til en overkommelig pris, som har blandet sig blandt de bedste sous vide maskiner i Forbrugerrådet TÆNK’s ”bedst i test”. En flot fjerdeplads blev det til – og set i lyset af, at nummer 2 og 3 i testen begge kun fik et procentpoint mere, kan man næsten ikke komme tættere på en delt andenplads!

Steba Sous Vide SV50 glimrer ved sin evne til at tilberede mad, hvilket selvfølgelig ikke er uvæsentligt, den er støjsvag og der er fokus på sikkerheden i forhold overophedning m.m.

Den har et flot og eksklusivt udseende i kombinationen sort plast og rustfrit stål. Der er et klart og tydeligt display øverst, som viser hhv. temperatur og den ønskede stegetid. Tilberedningstiden kan indstilles i op til 99 timer, så start med madlavningen i god tid, inden du bliver sulten!

Med en vægt på kun 1,2 kg og en størrelse på ca. 38 x 11 x 8 cm er den let at pakke af vejen efter brug.


OBH Nordica 7971 Sous Vide

test sous vide
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
975 kr.
Set til
929 kr.
Set til
999 kr.
Set til
1072 kr.
Set til
1088 kr.

OBH Nordica 7971 Sous Vide er vores bud på en god vandovn til omkring 1.000 kr. Forbrugerrådet TÆNK har tidligere udnævnt en OBH sous vide til ”bedst i test”. Her var der dog tale om en større og dyrere model.

OBH Nordica 7971 kan indeholde ca. 8,5 liter vand, og der kan tilberedes ca. 2,5 kg kød i den ad gangen. Med 7971’eren leveres der en holder, som kan opbevare otte vakuumpakkede portioner. Det svarer vist meget fint til otte bøffer på hver 300 gram.

Denne OBH Nordica sous vide har indbygget timer-funktion med mulighed for indstilling til max. 72 timer. Den har vindue i låget, så man kan holde øje med tilberedningen.


Witt Easy Sous Vide (UDGÅET)

sous vide bedst i test

Witt Easy Sous Vide lever fuldt og helt op til sit navn. Den er let – både vægtmæssigt (1,5 kg), men også at betjene. Det er en cirkulator, som du kan anvende med dine egne gryder eller vandbeholdere. Witt Easy Sous Vide klipses blot på gryde eller beholder ved hjælp af den klemme, der sidder på siden af den.

Denne Witt sous vide har et klart og tydeligt display i toppen. Hvid skrift på sort baggrund er ikke altid sund fornuft, når det skal læses, men her giver det mening.

Designet er funktionelt, enkelt og meget flot. De rene linjer gør samtidig sous vide’n meget rengøringsvenlig efter brug. Hvis det ikke var for længden på 44 cm, vil man nemt kunne forveksle den med en depeche, som man bruger i stafetløb!

Med en effekt på 1.000 watt nås den forudbestemte tilberedningstemperatur hurtigt. Man kan forsinke starten af maskinen – som man fx kender fra vaskemaskiner o.l. – så når du kommer hjem fra arbejde, er maden færdig. Og vasketøjet kan hænges op …


Steba Sous Vide Stick SV100 Pro

bedst i test sous vide
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1510 kr.
Set til
1559 kr.
Set til
1672 kr.
Set til
1999 kr.

Steba SV100 Pro er en cirkulator-model med et lidt anderledes udseende end de to foregående cirkulatorer. SV100 Pro er bredere og op til et kg tungere end sine konkurrenter. Til gengæld er det noget af en kraftbasse med sin effekt på 1.500 watt.

Den store effekt gør, at den kan opvarme op til 30 liter vand. Så her er der basis for at tage de store gryder i brug.

Displayet er – med sort skrift på grøn baggrund – ikke det designmæssigt smarteste, vi har set i testen, men det er meget intuitivt og funktionelt, når der skal laves mad. Og det er vel i og for sig også det vigtigste?


SousVide Supreme SVS-09L

bedste sous vide
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2199 kr.
Set til
1597 kr.

SousVide Supreme SVS-09L har fået prædikatet ”god” i Forbrugerrådet TÆNK’s sous vide test. Den får topkarakterer for sin evne til at tilberede mad og for lydniveauet, da den er meget støjsvag.

Trods en kampvægt på godt 5 kg, er der her tale om en lille og kompakt sous vide, som kun måler 29 x 28 x 33 cm. Det bør derfor nok være muligt at finde plads til den i enten køkken eller bryggers.

Designet er tidløst og uden de store dikkedarer. Sort plast og rustfrit stål i kombination kommer man sjældent galt afsted med. Det passer ind de fleste steder.

SVS-09L rummer – som modelnavnet antyder – 9 liter vand, og omregnet til madlavning svarer det til tilberedning af 2 – 3 kg kød. Så maskinen her håndterer uden problemer den store familie eller det mindre middagsselskab.


SousVide Supreme SVS-10LS Original (UDGÅET)

sous vide

SousVide Supreme SVS-10LS Original er storebror til SousVide Supreme SVS09L og er den bedste af de to. Dels fordi den har en større effekt, men også fordi den har større fleksibilitet pga. den større kapacitet.

SVS-10LS rummer – ikke overraskende måske – op til 10 liter vand. Den kan tilberede 3 kg kød, og er derfor velegnet til middage, hvor der sidder 6 – 10 personer til bords.

Designet er mere elegant end SVS-09L’s, primært fordi der er tale om børstet stål. Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering, men det er i hvert fald mere praktisk i forhold til synlige, fedtede fingre.

SousVide Supreme SVS-10LS vejer 5,9 kg og måler 29 x 36 x 29 cm. Den håndterer temperaturer fra 30 – 99 grader i halve graders intervaller. Og timeren kan indstilles fra 1 minut til 99 timer.

SVS-10SL er meget støjsvag og har et intuitivt kontrolpanel.


Sous vide test – Anbefalinger til dit køb

Når du skal vakuumpakke madvarer, findes der forskellige poser til formålet. Du kan købe poserne enkeltvist, men du kan også købe en plastrulle på fx tre meter. Fordelen ved denne er, at størrelsen af det vakuumpakkede er variabelt fra gang til gang, og der derfor ikke er det store spild af plast som ved en (for stor) standardpose.

Hvis man ikke har en vakuummaskine, kan man købe poser med ventiler, hvor det så er muligt at presse luften ud uden en maskine.

FordeleUlemper
Sous vide vandovnAlt er samlet i et produkt, hæld vand på, læg madvaren i, vælg temperatur og tid.

Fordi vandovnen er udstyret med låg – og dermed holder på varmen - er energiforbruget som hovedregel mindre end ved cirkulatoren.
Den tager plads op i køkkenet – også når den ikke er i brug.

Den har en begrænset volumen, hvis du af og til laver mad til mange personer.
Sous vide cirkulatorDen er pladsbesparende i forhold til vandovnen. Nem at pakke væk efter endt brug.

Der er ikke umiddelbart nogen begrænsning i volumen, når du laver mad. En cirkulator kan fx let opvarme 20 liter vand eller mere. Altså giver den en større fleksibilitet end vandovnen gør.
Det er lidt mere besværligt at kombinere cirkulator, egne gryder eller vandbeholdere osv.

Er du nybegynder indenfor sous vide-verdenen kan du med fordel kigge på forskellige sous vide pakketilbud. Undervejs i vores test har vi set flere kombinationsmuligheder indenfor sous vide sæt, fx

 • Et sæt med cirkulator/stav og vandbeholder
 • En sæt med sous vide maskine i kombination med en vakuumpakker (og eventuelt suppleret med vakuumposer)

Du kan se nogle af de omtalte tilbud her.

Hvis du har brug for opskrifter til spændende måltider, findes der mange bøger om emnet, men nettet bugner også med dem. Se fx med her, hvor der er seks opskrifter at starte med.

Held og lykke med dit køb!


Sous vide test 2019

Den danske madscene er i konstant forandring. Nogle ting går ud af mode, andre bliver moderne. Et af de nyere skud på stammen er sous vide. Det er et forholdsvist nyt begreb hjemme i de danske køkkener, men det er en vidunderlig måde at tilberede madvarer på. Kort sagt foregår det via vakuumpakning af dit valgte kød, som herefter sænkes ned i en gryde med vand eller i et medfølgende vandband. Maskinerne, hvor man bruger egen gryde, kaldes en sous vide-cirkulator, da den med den ønskede temperatur cirkulerer vandet. Den anden model, hvor et vandkar medfølger, er i højere grad en maskine frem for en enhed, man sætter på gryden. Begge modeltyper giver utroligt mørt kød og friskere grøntsager.

I denne test bliver der kigget nærmere på de forskellige sous vide-modeller, som er på markedet lige nu. Flere forskellige tests er blevet foretaget på de forskellige maskiner, og der er desuden blevet foretaget både beregninger og vurderinger af eksperter. Det giver et grundlag for dig, så du kan vælge den bedste maskine til dine behov. Af samme årsager har vi samlet informationen fra flere forskellige tests, så du kan få det fulde overblik lige herunder.

For at give dig det bedste overblik over muligheder, giver vi dig:

 • 7 forskellige sous vide-modeller
 • Beskrivelse af produktet
 • Forskellige priser, så du kan finde den billigste
 • Særlige fordele ved de enkelte produkter

Steba SV100 Prof

Sous vide test

→ 1.799 kr. hos SousVide.dk

Som sagt findes der to forskellige versioner af sous vide-maskiner. Denne SV100 Prof fra Steba er en cirkulator, hvilket betyder, at den nedsættes i egen gryde med vand. SV100 Prof er cirka 17 minutter om at opvarme vandet fra 20 grader til 56 grader, hvilket er den optimale temperatur for de fleste sous vide-anretninger.

Temperaturen bliver holdt stabil, hvilket giver de bedste smage og den mest ensartede varme igennem hele tilberedningsprocessen. Vær dog opmærksom på, at der ikke medfølger en vakuumpakker.

Tekniske egenskaber

Størrelserne på den forskellige sous vide-modeller varierer meget, og denne fra Steba er blandt de større af maskinerne. Den vejer 2 kilo og fylder godt, men den er på den anden side også i et flot og enkelt design. Den er i rustfrit stål, bred og firkantet, og den kræver, at man vælger en gryde af god dybde.

Når det så er sagt, så får man en sous vide-model i rigtig høj kvalitet, hvilket man også mærker ved brug. Den kan klare 30 liter, den har høj watt-kapacitet og en cirkulation af vandet på 7,5 liter vand/minut. Med andre ord får man god kvalitet for pengene.

Udover at være meget professionel i både udseende og kvaliteter, så er displayet, som medfølger, så simpelt, at enhver kan bruge det. Det er enkelt at indstille timer og temperatur, og man kommer nemt i gang.

Fordele ved Steba SV100 prof:

 • Hurtig i opvarmning – stabil i temperaturen
 • Stor og kvalitetsorienteret model
 • Brugervenlig og nem betjening

OBH Nordica 7948 Precision

Bedste sous vide

→ 1.799 kr. hos Coop.dk

Denne sous vide-maskine fra OBH Nordica er blandt de bedste på markedet. Således er den kåret som testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön. Modellen er en vandkarmodel, og du skal dermed ikke bruge egen gryde.

OBH Nordica har med maskinen haft fokus på brugervenlighed, kvalitet og kapacitet, men i lige så høj grad temperaturpræcision. Dette giver den bedste tilberedning, hvilket gør 7948 Precision til en super maskine. Der medfølger desuden tids- og temperaturguide, så resultatet bliver endnu bedre.

Tekniske egenskaber

Af tekniske egenskaber er der tre klare fordele ved at vælge denne maskine. Først og fremmest er den yderst brugervenlig, både med et godt display og med en grundig brugervejledning, som sikrer dit måltid det bedste resultat via tilberedningen.

Desuden har den en nem og smart funktion til tømning. En anden klar fordel ved maskinen er, at den både er miljøvenlig og sikker. Det er en relativt energivenlig model i forhold til mange andre maskiner, og den bruger ikke meget strøm, selvom den er tændt i længere tid. Sikkerheden er høj, da ingen overfladetemperaturer bliver for varme.

Sidste fordel er temperaturen og kapaciteten. Området mellem 30 og 90 grader er bredt og godt, og præcisionen i temperaturen er ligeledes høj. Den kan desuden rumme 3 kilo kød.

Fordele ved OBH Nordica 7948 Precision

 • Meget præcision og stabil temperatur
 • Nem funktion til tømning
 • Energivenlig og brugervenlig
 • Stor kapacitet og høj sikkerhed

Melissa 16310170

Sous vide bedst i test

Melissas bud på en sous vide-maskine kunne være denne. Den sikrer, ligesom de andre, mørt og saftigt kød. Og der er netop fokus på kødet med dette vandbad.

Melissa har nemlig inkluderet en praktisk holder til bøf og kød, som passer ned i vandkaret. Det er praktisk, og samtidig er den lille og pålidelig. Af samme årsager får den da også topkarakter hos både de danske og svenske forbrugerråd.

Tekniske egenskaber

Selvom den er relativt lille, så får du stadig en maskine med kapacitet til 6 liter i vandbadet. Har du dermed ikke behov for en større maskine er dette et super alternativ.

Der er plads til kød til 2-4 mennesker, energiforbruget er desuden lavt, og den har høj sikkerhed på alle parametre. Med andre ord er dette en gennemført basismodel af en sous vide-maskine, som dækker alle behov. Der er 1-grads intervaller fra 45 til 90 grader, og en non-stick-belægning sørger for en nem rengøring.

Fordele ved Melissa 16310170

 • Velegnet til kød
 • Basismodel, som dækker det nødvendige
 • Nem og brugervenlig
 • Glasvindue ned til kødet

Steba SV50

Billig sous vide

→ 999 kr. hos SousVide.dk

Denne Steba SV50, som scorer topkarakterer hos både det svenske og danske forbrugerråd, er én af de sous vide-modeller, som er god til meget mere end blot tilberedning af kød.

Denne maskine, af cirkulatortypen, som påsættes egen gryde, er nemlig ganske alsidig. Cirkulationsteknikken sikrer et mere jævnt resultat, men mere vigtigt er, at mulighederne for maskinens temperaturer er større end de fleste maskiner – nemlig fra 0 til 90 grader. Dette giver mulighed for meget langvarig tilberedning ved helt lave temperaturer af flere forskellige fødevarer.

Tekniske specifikationer

Det indtryk, man får af SV50, er, at den er skabt på kvalitet. Maskinen er i sig selv flot og i gode materialer, og der er lagt omtanke bag displayet, som er velindrettet på trods af den lille størrelse. Det giver høj brugervenlighed. Dens smarte design gør, at den passer til enhver gryde, da den måler 38 (h) x 8 x 11 cm. Vakuumpakkemaskine medfølger ikke.

Fordele ved Steba SV50

 • Mulighederne på temperaturskalaen gør den velegnet til alle fødevarer.
 • Den er brugervenlig i displayet.
 • Høj kvalitet og robust.

Sansaire Sous Vide

Sous vide online forhandler

→ 1.799 kr. hos Made4men.dk

Endnu en cirkulator-sous vide, som sørger for en jævn og stabil tilberedning hele vejen igennem processen. Som sagt er dette det vigtigste parameter, i hvert fald når det kommer til resultatet af maden. Denne model fra Sansaire føles meget professionel ved brug, hvilket blandt andet tilvejebringes af et effektivt design. Den er ikke blandt de største, men har høj kapacitet. Den er desuden testvinder hos det norske testsite klikk.no.

Tekniske specifikationer

Som sagt er Sansaire Sous Vide god, når det kommer til kapaciteten. Den kan rumme hele 23 liter, hvilket er relativt meget. På samme tid fylder den ikke mere end en normal termokande på grund af designet. Den er brugervenlig og meget intuitiv, og du hjælpes på vej af den lave vægt på 1,8 kg og den 110 cm lange ledning. Temperaturspændvidden er på hele 0-100 grader, og maskinen mangler dermed ikke noget. Vakuumpakkemaskine medfølger ikke.

Fordele ved Sansaire Sous Vide

 • Stabil temperatur
 • Intuitiv og brugervenlig
 • Professionel i brug og fremtoning.

Champion CHSV310

Sous vide online forhandler

→ 962 kr. hos Kitchentime.dk

Hos det danske forbrugerråd får denne sous vide-cirkulator topkarakterer i en sous vide test. Det gør den, fordi den er alsidig og har høj præcision i sine temperatur. Det er vigtigt for at kunne opnå det bedste resultat. Selv små ændringer i temperatur eller cirkulation giver et dårligere resultat.

Den store fordel ved denne maskine er, at den er enormt brugervenlig, hvilket sikrer dig en god oplevelse, uanset om det er 1. eller 50. gang, du bruger sous vide-maskinen. Designet er simpelt og pænt, og den larmer stort set ikke. Champion CHSV310 emmer af kvalitet.

Tekniske specifikationer

Med Champion CHSV310 får du en meget rummelig model, som cirkulerer 8,2 liter vand/minut med en effekt på 800 watt. Kapaciteten er på 15 liter –  dermed får du en alsidig model, som kan levere et godt resultat ud af alle fødevarer. Den måler 38 cm i højden, 8 cm i bredden og 11 i dybden, så den passer til de fleste gryder. Der medfølger ikke vakuumpakkemaskine.

Fordele ved Champion CHSV310

 • Stabil temperatur
 • Støjsvag
 • Flot

OBH 7946 Immersion

Sous vide bedste forhandler

Denne sous vide-maskine i vores sous vide test fra OBH er en cirkulationsmodel. Med denne model får du essensen af sous vide, og du får et kvalitetsprodukt, som leverer et godt resultat hver gang.

Den er perfekt til den store familie, da den har en høj kapacitet; den kan producere til mellem 8 og 12 portioner afhængigt af madvaren. Den er desuden brugervenlig – især på grund af den gode manual til passende temperaturer og tiden.

Tekniske specifikationer

OBH 7946 Immersion er en kraftig model på 1500 watt, der som sagt har en høj kapacitet til mange portioner. Den maksimale vandmængde er 30 liter, og den kan rumme op til 4,5 kg kød.

Vægten er på blot 0,66 kg, hvilket dog ikke ændrer ved kvaliteten af produktet. Tværtimod. Temperaturområdet er stort, fra 25-99 grader, og mest imponerende kan den indstilles med intervaller i temperaturen med helt ned til 0,1 grad. Der medfølger ikke vakuumpakkemaskine.

Fordele ved OBH Nordica 7946 Immersion

 • Et kvalitetsprodukt til hele familien
 • Yderst rummelig og ganske kraftig
 • God til større anretninger.

Sådan vælger du den rette sous vide-maskine

Der er flere forskellige maskiner på markedet, som du kan se herover i vores sous vide test. Dermed kommer det rette valg også an på dine behov, og hvilke krav du har til resultatet. Det handler om at vægte alt lige fra pris til kapacitet og stabilitet.

Dermed er det vigtigst at spørge dig selv, om det smagsmæssige resultat er vigtigst, for så skal stabiliteten i temperaturen og cirkulationen vægtes højest. Maskiner med lidt mindre stabilitet giver selvfølgelig også et godt resultat. Søger du kapacitet til en stor familie, så bør du vælge ud fra dette. Det kan også være, at pladsen i køkkenet er trang. I så fald kan en mindre cirkulationsmodel være smart, eller et mindre vandbad, som nemt og praktisk renses og sættes væk. Uanset hvad er det dine behov til maskinen, der afgør, hvilken der er bedst.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.