ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Er du på udkig efter en sovepose til din næste udflugt? Måske skal du på telttur, camping eller en længere vandretur. Det kan også være, at din gamle sovepose bare trænger til at blive udskiftet. Hvis du er på udkig efter en sovepose af høj kvalitet eller med bestemte specifikationer, kan det være en fordel at sammenligne forskellige modeller. Vi giver dig her i denne sovepose test et overblik over nogle af de bedste soveposer på markedet lige nu. Det er ikke de billigste soveposer på markedet, men de er til gengæld af høj kvalitet.
Alle soveposerne har indgået i forskellige tests, hvor de har ligget blandt de bedste. De tests, som ligger til grund for de valgte soveposer, er udført af forskellige online magasiner. Forhåbentlig kan denne guide pege dig i retning af en sovepose, som passer til præcis dine behov.
Marmot Sawtooth – #1 sovepose bedst i test
→ Set hos Friluftsland.dk til 2.299 kr.
Med en Sawtooth-sovepose fra Marmot får du en højkvalitetssovepose, som holder dig varm og er yderst slidstærk.
- Alsidig sovepose til hele 3 årstider
- Varm, isoleret med 650+ fullpower-andedun
- Slidstærkt og let yderstof i nylon.
Marmot Sawtooth er kåret som den bedste sovepose i test. Den bliver blandt andet beskrevet som en ”Bekvem sovepose med god pasform, eksklusivt, blødt inderstof og slidstærkt yderstof”. Andre tests har også soveposen med i deres ”Bedste overall-sovepose til backpacking”-kategori. Du får med andre ord en rigtig god sovepose, som eksperterne giver gode karakterer. Soveposen er desuden en af Marmots bedst sælgende soveposer.
Sawtooths alsidighed er en af dens bedste kvaliteter. Fordelen ved Sawtooth er, at du kan bruge den til både forår, sommer, efterår og et stykke ind i vintermånederne.
Du slipper med andre ord for at skulle købe flere soveposer til forskellige årstider. Soveposen kan både tages med på telttur i efteråret, og du kan bruge den på en af sommerens mange festivaler. Med en nedre Sawtooth-komfortgrænse (lower limit) på -9 grader kan soveposen også holde dig varm på en kold vinter-sheltertur.
Marmot Sawtooth sikrer dig en god nattesøvn, da den vil holde dig varm hele natten. Soveposen er fyldt med 650+ fillpower-andedun og er derfor dejligt blød at ligge i. Soveposen har en god pasform, med anatomisk design ved både hætte og fodende.
Hætten dækker både pande og hage og giver samtidig plads til, at næse og mund kan være fri. På den måde undgår du at fryse, men kan samtidig få frisk luft. Fodenden er designet, så der er god plads til fødderne, og den har desuden en lomme til varmepakker, hvis det er noget, man ønsker at bruge i de kolde måneder. Soveposen er desuden imprægneret med PFC-fri imprægnering for at give en bedre vand- og fugtresistens.
Ydermaterialet er lavet af 30 denier ripstop-nylon, som er et yderst holdbart materiale. Det betyder, at soveposen er slidstærk og kan holde til at blive brugt i mange år. Ydermaterialet er samtidig meget let og bidrager til en luftig fornemmelse.
Du får meget valuta for pengene med Marmot Sawtooth. Den koster det halve af Marmot Plasma, men har næsten samme ydeevne.
Yeti V.I.B 600 – en god sovepose til vinter
→ Set hos Friluftslageret.dk til 3.349 kr.
Med Yeti V.I.B 600 får du en højkvalitets-dunsovepose, som båder vejer og fylder lidt, og derfor er rigtig nem at pakke og have med på tur.
- Letvægtssovepose
- Meget lille pakkevolumen
- Høj kvalitet.
Yeti V.I.B 600 er kåret af som én af de fem bedste soveposer, som egner sig til hele tre sæsoner.
Soveposen er fremstillet af lækre materialer. Til V.I.B-serien bruges Crystal Down™, som består af 95 % hvid, certificeret gåsedun og 5 % gåsefjer. Det vil sige, at soveposen har et løft på 800+ fill-power, hvilket betyder, at dens isoleringsevne er i top.
Den indre del af soveposen er fremstillet af UltraCell™, som er et let, blødt og yderst slidstærkt nylon-materiale. Ydermaterialet består af SupCell™, som også er nylon og har en ripstopstruktur.
Herudover er den ydre del fugttransporterende og vandresistent. Skulderkraven er 3D-skåret for at minimere varmetabet. Du sikrer dig dermed en varm og behagelig søvn med en Yeti V.I.B 600-sovepose.
Yeti V.I.B 600 fås i størrelserne medium, large og extra-large. Large-udgaven vejer 1.040 gram og er dermed en letvægtssovepose. Samtidig fylder den ikke mere end cirka 15 x 15 x 32 cm, når den er sammenpakket. Den meget lille pakkevolumen betyder, at soveposen er nem at have med på tur. Du får en pakkepose og en stor opbevaringspose med til soveposen, hvor den kan ligge mellem turene.
Posen sikrer, at soveposen har mulighed for at få luft og dermed let kan tørre. I soveposen er der en netlomme til opbevaring af værdigenstande.
Yeti Tension Mummy 300 – billig sovepose nomineret i letvægts sovepose test
→ Set hos Friluftslageret.dk til 1.399 kr.
Yeti Tension Mummy 300 er en billig sovepose, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Soveposen egner sig til både camping og friluftsliv.
- Letvægts-sovepose
- Komfortabel
- God pris.
Yeti Mummy 300 er blevet nomineret som den bedste all-around-letvægtssovepose. Det er en god sovepose til mange formål, som kan holde dig varm, så længe temperaturen ligger over frysepunktet.
Mummy er en let sovepose, som kun vejer 780 gram. Soveposen er derfor ideel, hvis du gerne vil pakke let og have mindst muligt at slæbe rundt på.
Den er en del af Tension-serien, som er en serie af kvalitets-dunsoveposer, som bidrager til høj komfort. Soveposens mumie-facon er skabt med tanke på en høj isoleringsevne.
Samtidig sikrer den dig en behagelig søvn. Den er foret med Crystal Down™, som er sammensat af 90 % dun og blot 10 % småfjer, som giver et flot løft på 600+.
Soveposen har justérbar hætte, 2-vejs-lynlås og indvendig lomme til værdigenstande. Det anvendte nylon er åndbart og behageligt mod huden. Modsat andre dunsoveposer i samme prisklasse er Tension Mummy 300 designet med H-formede dunkamre, som bidrager til at mindske varmetabet.
Prisen er i en klasse, hvor de fleste kan være med. Du får med andre ord en lækker dunsovepose til en yderst rimelig pris.
Asivik Trekker 1S – bedste letvægtssovepose til sommer
Asivik Trekker er den ideelle sovepose til det varme, danske sommervejr. Hvis du mangler en sovepose til sommerens festivaler eller friluftsture, er det et rigtig godt bud.
- Perfekt til sommervejr
- God sovepose til gode penge
- Lille pakkevolumen.
Asivik Trekker 1S er blandt de bedste letvægtssoveposer, som man kan vælge til sommer.
Det er en sovepose fra det danske friluftsmærke Asivik, som er lavet til sommermånederne eller til varmere temperaturer. Samtidig får du rigtig meget sovepose for pengene med Asivik Trekker.
Soveposens fyld består af supreme microfiber, som gør den blød og behagelig at ligge i. Soveposen er sort indvendig, hvilket bidrager til, at soveposen hurtigere bliver varm, og at du dermed kan holde varmen i posen udenfor. Samtidig betyder den sorte inderside, at soveposen nemt bliver fugtfri, når du lufter den i solen med vrangen ud.
Yderposen er fremstillet af det robuste Nylon 66 RipStop, som gør soveposen slidstærk og holdbar. Desuden er den fremstillet uden PFC (flourcarbon-stoffer), som gør den langt mere miljørigtig end mange andre soveposer, der har fået vandafvisende behandlinger med PFC.
Materialevalget til soveposen bidrager til den lille pakkevolumen og lave vægt. Asivik Trekker 1S fylder meget lidt i din rygsæk eller taske, og den vejer kun 485 gram.
Deuter Exosphere -4 – et godt bud på den bedste sovepose
Deuter Exophere er et godt bud, hvis du er på udkig efter den bedste sovepose til tre sæsoner.
- Velegnet til tre sæsoner
- Strækbar – kan udvide sig op til 25 %
- Fibersovepose.
Deuter Exophere -4 er kåret som en af de bedste soveposer, og du får derfor en sovepose i høj kvalitet. Soveposen har en komforttemperatur på -4 grader og en ekstrem-temperatur på helt ned til -20 grader. Det betyder, at det er en sovepose, som du også kan bruge til de koldere måneder.
Exophere er dermed en meget alsidig sovepose, som du kan have med på diverse ture ud i naturen. Soveposen er lavet med Thermo Stretch Comport, så man får rigtig god bevægelighed i soveposen. Hemmeligheden er de tværgående syninger i soveposen. Deuter Exophere -4 kan give sig op til 25 % i bredden grundet strækmaterialet, og du får dermed en sovepose med høj komfort.
Soveposen har også ekstra god plads i fodenden. I enderne er soveposen forsynet med et vandafvisende materiale, der holder fugten fra fx jorden væk, selvom man ruller ud over sit liggeunderlag.
Deuter Exophere -4 fyld består af et fibermateriale. Fordelen ved fibre fremfor dun er, at det beholder strukturen, selvom det bliver vådt. Det betyder, at nedsættelsen af isoleringsevnen, når fibersoveposen bliver våd, er minimal.
Soveposen passer til personer, som er op til 185 cm høje og er dermed en god sovepose til de fleste.
Test af sovepose – dét skal du være opmærksom på
Vi har ovenfor i vores sovepose test, givet nogle gode bud på en ny sovepose, men det er meget individuelt, hvad den rigtige sovepose for dig er, alt efter dine behov.
Når du skal vælge din nye sovepose, er der en række faktorer, som du bør have in mente. Først og fremmest vil vi opfordre til, at du ikke blot vælger den første og billigste sovepose, men i stedet har fokus på kvalitet. En sovepose kan holde i mange år, hvis du vælger en med høj kvalitet. Herudover kan du her få det overblik over de tre ting, som du bør lægge ekstra godt mærke til, når du vælger sovepose.
- Materiale: Først og fremmest har soveposens materiale og fyldet stor betydning. De mest udbredte fyldtyper er dun og fibre. Fordelene ved dun er, at det bidrager til en lav vægt og pakkevolumen og desuden er et naturligt materiale. Duns isoleringsevne kaldes fill-power (fyldkraft eller bæreevne på dansk). Jo højere tallet er, jo bedre. I forhold til den europæiske skala kan man bruge disse mål som vejledende:
- <450: lavt
- 500-600: middel
- >600: højt
- 900: maksimal fill power.
Fordelene ved fibre er, at det er mere modstandsdygtigt overfor fugt og vand i forhold til dun. Det er billigere end dun, men det er også et kunstigt produkt og har derfor en højere vægt og pakkevolumen.
Du bør også være opmærksom på, hvad soveposens ydre er lavet af. Nylon er eksempelvis et yderst slidstærkt materiale, som betyder, at soveposen vil kunne holde i lang tid.
- Temperaturer: Forskellige soveposer er designet til forskellige klimaer. Hvilken type af sovepose du skal vælge afhænger af, om du skal bruge den om sommeren eller om vinteren. Der findes soveposer, som er mærket som sommersoveposer eller som vintersoveposer. De fleste soveposer mærkes med en komforttemperatur (for kvinder), en ”lower limit”-temperatur (kaldes også ”komfort”-temperatur for mænd) og en ”extreme”-temperatur.
Komforttemperaturen angiver den temperatur, hvor en kvinde vil begynde at fryse i soveposen. ”Lower limit”-temperaturen angiver den temperatur, hvor en mand vil begynde at fryse. ”Extreme”-temperaturen angiver en temperatur, som en kvinde vil kunne overleve i en sovepose i 6 timer.
En anden populær mærkning er en ”3-årstids-sovepose”, som er en betegnelse for en sovepose, som er egnet til både forår, sommer og efterår. Soveposen vil også kunne bruges på mere milde vinterdage. Hvis soveposen er mærket med 4-årstid, er det en helårssovepose.
- Detaljer som lynlås og lommer: Hvis du gerne vil have den helt rette sovepose, som du kan have mange år frem, bør du også være opmærksom på detaljerne. Det er eksempelvis ikke ligegyldigt, hvilken side lynlåsen sidder i. Hvis du er venstrehåndet, er det langt nemmere, hvis lynlåsen sidder i højre side og modsat. Nogle typer af soveposer fås i to varianter, så du har mulighed for at få lynlåsen i den side, som er mest ideel for dig. Noget andet, som kan være en god idé at lægge mærke til, er, om der er små lommer i soveposen. Det kan være en stor fordel, hvis du gerne vil have mulighed for at opbevare værdigenstande i din sovepose.
Andre relevante indlæg
Skal du ud i naturen, så læs vores termokande test, og find den bedste til dit behov. Det kan også være du skal prøve et vildtkamera. Læs mere om disse i vores vildtkamera test.
Et uundværligt redskab når man overnatter i naturen er også en pandelampe, så du kan se i mørket. Læs mere om nogle af de bedste af slagsen i vores komplette pandelampe test.
Du kan også lede efter skjulte skatte med en metaldetektor fra vores metaldetektor test.
Du kan også finde et campingbord at have med dig i vores campingbord test. Så er du altid sikret god bordplads på turen.
Når man har været på tur er det en fornøjelse at komme hjem i sin egen seng at ligge. Du kan derfor finde nogle af de bedste senge på markedet i vores elevationssenge test, kontinentalseng test eller boksmadras test. Eller du kan finde nye madrasser til din nuværende seng i vores springmadras test eller topmadras test.