Stavblender test – Find den bedste stavblender på markedet lige her

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du træt af at skulle have 10 forskellige redskaber til at fylde skabene for at komme i gennem hverdagen? Eller mangler du bare en blender, der kan hurtigt og nemt kan gøre din suppe lækker og cremet? Uanset hvad, er stavblenderen et praktisk værktøj, der kan klare de fleste opgaver.

Den findes i mere eller mindre avancerede udgaver, lige fra en klassisk stavblender til en stavblender, der ved hjælp af ekstraudstyr kan ælte dej, lave pommes frittes og grøntsagsmos. Herunder kan du læse anmeldelserne, så du allerede i dag kan købe den stavblender, der passer til dig og dine behov.

Stavblender bedst i test

For at en stavblender er så praktisk som muligt, kan det være en god ide at tænke over, hvor meget plads den skal optage i køkkenet, og hvor nem den er at rengøre. Hvis den kan komme i opvaskemaskinen og får en god plads i skuffen, jo større er chancen for, at du vil få glæde af din stavblender til hverdag. Du kan læse i anmeldelserne, både hvordan stavblenderen rengøres, og hvor meget ekstraudstyr der følger med.

Du vil nu blive præsenteret for seks forskellige stavblendere. De er fra forskellige mærker og fås i forskellige priskategorier, så der er en, der passer til dit behov. Stavblendere kan fås med meget forskelligt udstyr, men standardpakken er en stavblender med en multifunktionsblad, der kan bruges til for eksempel supper og smoothies. Der medfølger ofte et mikserbæger og eventuelt en minihakker. Du vil derfor blive introduceret til forskellige stavblendere lige fra standardmodellen til den udvidet gourmetpakke, der nærmest kan overtage for både elpisker, røremaskine og rivejern.


Bosch MSM64010 stavblender

Stavblender test→ Set hos ComputerSalg.dk til 178 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 179 kr.

I denne stavblender fra Bosch får du en billig, men kraftig stavblender. Det er en standard stavblender, og selvom den ikke har en masse ekstraudstyr, er selve stavblenderen udstyret med en motor på 450W. Den har en standardhastighed og en turbo-knap, når der skal lidt ekstra power på.

På trods af en stor motor og en turbo-knap skal du ikke være bange for, at stavblenderen larmer. Den har en stillegående og vibrationssvag motor, så du kan bruge den, uden at larmen overtager køkkenet.

Den er ergonomisk udformet i et rødt antislip materiale, så den er behagelig og sikker at holde ved. Kniven består af fire blade, og bægret rundt om hovedet har huller, så ingredienserne i din mad blandes godt.

Mikserfoden er formet, så stavblenderen ikke suger sig fast til bunden, og med et AntiSplash design, der skal forhindre, at din suppe ender på væggen. Mikserfoden er lavet i kunststof, mens selve kniven er af rustfrit stål. Der medfølger et målebæger med låg, og både bæger og mikserfod kan rengøres i opvaskemaskinen.

Boschs stavblender er til dig, der ønsker en billig, men funktionel og god stavblender. Hvis du ikke ønsker alt mulig grej og ekstra funktioner til at fylde i dit køkken, men blot mangler en stavblender, der kan blende din suppe eller smoothie, og som er nem at rengøre og pakke væk, er denne Bosch model ideel.


Bamix SwissLine XL Sølv/sort stavblender

Bedste stavblender→ Set hos Whiteaway.com til 1.266 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.399 kr. (1.799 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Skousen.dk til 1.465 kr.

Det schweiziske firma Bamix har produceret blendere i mere end 50 år og kendt for god kvalitet. Denne stavblender er tidligere kaldt ”verdens bedste blender”. Der er ingen tvivl om, at den skiller sig ud fra de resterende blendere.

LÆS OGSÅ:  Er der prisforskel på kaffemaskiner i fysiske butikker og hos webshops?

Det gælder både mængden af udstyr og prisen, der ligger i den høje ende. Den har et råt udsende, og som en af de få stavblendere følger der en stander med, så den kan stå fremme på køkkenbordet.

Derudover har den en spiralledning, der giver ekstra bevægelighed, og den er nem at rengøre, da knivene kan tages af og de fleste forskellige dele tåler opvaskemaskine. Motordelen og adapter til for eksempel piskeris skal dog altid kun tørres af med en fugtig klud.

Den kan med sin kraftige motor på 200W, der kan nå op til 18.000 omdrejninger pr. minut, erstatte både foodprocessor og smoothieblenderen i køkkenet. Den har to hastigheder, så du kan tilpasse den alt, efter om det er suppen eller isterninger, der skal blendes.

Bruges af professionelle kokke

Der følger tre standardværktøjer med til Bamix SwissLine XL. Multifunktionsbladet er den klassiske stavblender del, der både kan knuse frosne bær og blende en avokado. Piskebladet kan bruges til at piske flødeskum eller til at lave en hjemmelavet mayonnaise. Hullerne i bladet homogeniserer ingredienserne, så din mayonnaise ikke skiller. Derudover er der også en skarp kniv med, så stavblenderen kan blive til en minihakker. Du kan tilkøbe flere knivblade til din Bamix blender, så kan du udvide din blenders funktioner, så den for eksempel kan hakke kød og grøntsager, uden at det bliver helt most.

Bamix SwissLine XL har fået topanmeldelser og bliver brugt af professionelle kokke. Ønsker du en stavblender, der kan det hele og holder længe, og er du villig til at betale lidt ekstra for den, er denne et solidt bud.


OBH Nordica SmartMix 503

Stavblender bedst til prisen→ Set hos Proshop.dk til 280 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 309 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 341 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 379 kr.

OBH Nordicas SmartMix 503 er den lidt større standardpakke til en god pris. Skaftet på stavblenderen er lavet i et sort design og i et materiale, der giver et fast greb. Den udskiftelige blenderstav er lavet i rustfrit stål, og det samme er knivene, så blenderen kan bruges til varme retter. Denne stavblender har en trinløs hastighedsregulering og en turbo funktion, til når det skal gå ekstra stærkt.

Den har en motor på 500W, og med de medfølgende multifunktionskniv, piskeris og minihakker på 500 ml, kan du blende, piske og hakke både supper, kagedej og smoothies. Dog anbefales det ikke at blende isterninger med denne stavblender. Der medfølger også en blenderskål på 600 ml.

Motordelen kan let aftørres med en fugtig klud eller med køkkenrulle. Resten af blenderens udstyr kan vaskes af i varmt vand og sæbe, mens blenderskålen, der medfølger, også kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Stavblenderen er kompakt og har det nødvendige ekstraudstyr, hvis du vil undgå at have køkkenet fyldt med elpisker, minihakker og blender. Denne stavblender kan let pakkes sammen i en skuffe, og samtidig har den en ledning på 1,3 meter, så det bliver nemmere at nå fra stikkontakten.

I OBH Nordicas SmartMix 503 får du alle de grundlæggende funktioner i stavblender til billige penge. Den er god til små mængder, og den fylder ikke meget i skabet. SmartMix 503 er derfor ideel hverdagsbrug.


SMEG Stavblender HBF02BLEU

Stavblender bedst i test→ Set hos KitchenOne.dk til 1.140 kr.

LÆS OGSÅ:  Brødrister Test - Er du på udkig efter en god brødrister? Læs guiden

SMEG er en italiensk designet stavblender med ikonisk 50’er inspireret udseende. Ud over at det er en stilet stavblender, får du også en kraftig stavblender på 700W, der kan varetage de fleste funktioner i køkkenet. Foruden multifunktionsbladet, en minihakker, et bæger og et piskeris medfølger der også en grøntsagsmoser. Den har en plastikkniv og roterer lidt langsommere. Det betyder, at den kan gøre for eksempel kogte kartofler til en lækker kartoffelmos. Hastigheden på stavblenderen kan reguleres i toppen. Derudover har den en turbofunktion, der sidder midt på håndtaget, så den er lige ved hånden, når du har brug for lidt ekstra omdrejninger.

Skaftet er fremstillet i plastic i en ergonomisk form, så den passer til din hånd. Den er nem og sikker at arbejde med, da håndtaget også en har glidebeskyttelse. Både blenderstaven og knivene er lavet i rustfrit stål, så de kan klare varme og kolde væsker. Selve motordelen skal tørres af med en fugtig klud, mens resten af tilbehøret tåler opvaskemaskine. Dog skal selve piskeriset tages ud af adapteren, da denne del ikke tåler opvaskemaskine.

SMEG er kendt for sit ikoniske og funktionelle design. Skaftet og de tilhørende dele fås i sort, creme, rød og pastelblå, alt efter, hvad der passer ind i dit køkken. Mangler du kvalitetsstavblender, der skal have lidt kant og passe ind i lige netop din stil, er SMEGs retrostavblender en mulighed. Du får en nydelig, præsentabel stavblender, der ikke blot tager sig godt ud i dit køkken, men også er utroligt funktionel.


Braun MultiQuick 7 – MQ725

Stavblender tilbud→ Set hos Proshop.dk til 508 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 540 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 537 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 537 kr.

Brauns MultiQuick 7 stavblender er en elegant blender med kraftig motor på hele 750W. Den kan opnå 13.300 omdrejninger pr. minut, og på trods af den kraftige motor skal du ikke være bange for, at den overdøver alt andet, for stavblenderen har en indbygget støjdæmper.

Den har som noget unikt ikke forskellige forudindstillede hastigheder, men derimod en smart-speed knap. Hastigheden på din blender ændres, alt efter hvor hårdt du trykker på knappen. Blenderen er fremstillet i et sort design med et blødt greb, der sikrer, at blenderen ikke glider ud af dine hænder. Foruden multifunktionsbladet medfølger der også et mellemstørrelse bæger på 600 ml. Den er med sine høje kanter ideel, hvis du skal bruge stavblenderens piskeris.

Til de mindre ingredienser kan du bruge minihakkeren, der kan rumme 350 ml. Alle knivene er fremstillet i rustfrit stål, og de er vinklet, så de sidder i modsatte retning af hinanden. Det mindsker følelsen af, at stavblenderen suger sig fast til bunden af en gryde eller skål. Knivene kan desuden komme i opvaskemaskinen, så stavblenderen er nem at rengøre.

Med Brauns MultiQuik 7 stavblender får du et stavblendersæt, der kan klare de fleste udfordringer i hverdagen. Den er af Forbrugerrådet TÆNK dømt bedst i test, og det er en kvalitetsstavblender til en god pris. Er du på udkig efter den ideelle stavblender, er denne et rigtigt godt bud, som vil glæde dig i køkkenet under madlavning.


Braun Gourmet stavblender MQ787

Stavblender Braun→ Set hos Whiteaway.com til 959 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 999 kr.

Denne Braun stavblender er også en del af Multi Quick7 serien. Det er gourmetmodellen, og denne har også vundet bedst i test fra Forbrugerrådet Tænk.

Ligesom MQ725 har den en kraftig, men støjsvag motor på 750W med op til 13.300 omdrejninger pr. minut. Den har samme smart-speed knap, så du nemt kan justere hastigheden på din blender. Og så følger den selvfølgelig seriens elegante og funktionelle design.

LÆS OGSÅ:  Riskoger test - Her finder du nogle af de absolut bedste riskogere

Den primære forskel ligger i mængden af ekstraudstyr. For Brauns Gourmet stavblender er meget mere end bare en stavblender. Den kommer med en alt-i-en foodprocessor, der har et Juliennejern, rivejern og udskæringsjern til pommes frites.

Den kan rumme 1,5 liter, og der følger også æltekrog med, så din stavblender tilmed kan blande en bolledej sammen. Den kommer også med standardudstyret: multifunktionsblad, minihakker, piskeris, grøntsangsmoser og en mikserkande. Udstyret er let at skifte imellem takkeværet Brauns EasyClick funktion, der gør, at du kun skal trykke på én knap for at skifte fra foodprocessor til minihakker.

Alle knive og piskeriset er lavet i rustfrit stål og i et anti-splash design. Motordelen, adapteren til piskeriset og grøntsagsmotoren renses med en fugtig klud og låget til foodprocessoren under rindende vand, men resten af stavblenderens dele kan komme i opvaskemaskinen.

Gourmetmodellen fra Brauns MultiQuick 7 serie er den komplette stavblender. Hvis du mangler en stavblender, der skal kunne alt lige fra at rive til at røre, så gør plads i skabet, og lad gourmetmodellen assistere dig.


Din nye bedste ven i køkkenet

Stavblendere findes i mange forskellige udgaver og prislejer. Du kan uden tvivl finde billigere stavblendere, end dem du er blevet præsenteret her, men pris og kvalitet hænger som oftest sammen. Ved de helt billige modeller kan det ske, at du skal gå på kompromis med udstyrets levetid eller ydeevne.

Alle de stavblendere, du er blevet præsenteret for, kan klare hverdagens strabadser, dog er det en generel regel ved stavblendere, at de ikke kan knuse isterninger, medmindre det er anført.

Er du parat til at ofre lidt ekstra penge på dit nye redskab, er der rig mulighed for at kunne udforske de mange funktioner, en stavblender kan indeholde.

En stavblender kan blive din bedste ven i køkkenet. Den er nem at opbevare, nem at betjene, og den kan hjælpe dig gennem hele dagen. Det gælder, uanset om du skal lave smoothie om morgenen, bolledej til madpakken, mayonnaise, grøntsagsmos, gulerodsstænger eller bare blende en suppe til aftensmaden.

Det eneste, du mangler, er at beslutte dig for, hvilken stavblender der skal være din, og derefter kan du gå i gang i køkkenet. Vi håber, du er blevet klædt godt og grundigt på til at vælge den rigtige blender til netop dine behov.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply