Stegepande test – Test af de bedste stegepander på markedet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du efterhånden træt af, at dit kød ikke bliver stegt, som du ønsker det? Eller kan det ikke længere gå, at dine grøntsager steges ujævnt, fordi stegepanden simpelthen er slidt ned for mange steder?

Uanset hvad årsagen er til, at du skal have ny stegepande, ønsker du dig formentlig at træffe den rette beslutning, når du skal købe den. Denne stegepande test kan formentlig hjælpe dig godt på vej mod det valg, som passer bedst til dine behov.

Bedste stegepande

Dette indlæg indeholder seks forskellige stegepander, som alle på deres måde har noget kvalitet, du måske vil falde for. Der er tale om stegepander, som mange forbrugere er tilfredse med, og de er derfor ekstra interessante at kigge lidt nærmere på.

I denne Stegepande test kigger vi primært på stegepandens funktioner såsom stegeevne, bundens tykkelse og muligheder for vask af stegepanden. Det er meget smag og behag, hvad en god stegepande skal indeholde, og derfor er det også vigtigt at have nogle forskellige modeller med, som viser nogle forskellige kvaliteter.

Hvad får man for pengene?

Det er ofte et godt spørgsmål at stille, om det kan betale sig at købe de dyreste modeller, eller om de billige faktisk giver nogle lige så gode stegeoplevelser. Svaret er ikke entydigt, men som udgangspunkt vil der være nogle fordele ved at købe en lidt dyrere model. Denne stegepande vil formentlig også være udstyret med noget stærkere belægning, og den vil altså dermed også holde længere.

Derfor er det umiddelbart værd at investere i en stegepande i den tunge prisklasse, men igen afhænger det selvfølgelig også af, hvad stegepanden skal bruges til, og hvad behovene er til.

Hvis du læser nedenstående, vil du formentlig blive klogere på, hvilken stegepande du skal købe. Du vil eksempelvis kunne læse om en KitchenAid stegepande, som er meget populær hos forbrugerne. Du vil også støde på en model fra Jamie Oliver, som ligger i den lidt billigere ende af skalaen. Hvis du finder disse produkter interessante, kan du allerede bestille en af dem i dag.

Bedst i test

AMT Worlds Best Pan 28 cm

  • Tåler meget høj varme
Bedst til prisen

SCANPAN – Classic stegepande – 28 CM

  • Kan bruges på alle former for opvarmning
Billig og god

Jamie Oliver anodiseret stegepande 24 cm

  • Er anodiseret

Jamie Oliver anodiseret stegepande 24 cm

bedste stegepande
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
199 kr.
Set til
289 kr.
Set til
382 kr.

Vi hopper her et godt stykke ned i pris, for denne Jamie Oliver-model er bestemt ikke en af de dyreste på markedet.

Der er dog alligevel tale om en ganske fornuftig model, som sagtens kan levere nogle rigtig gode oplevelser i køkkenet. Man kan på mange måder sige, at det er en model, hvor man faktisk kan få rigtig meget med sig for pengene.

Jamie Oliver er kendt for at lave nogle fornuftige produkter til prisen, og her passer dette produkt ganske godt ind i.

Denne stegepande er 24 cm i diameter, hvilket som bekendt er en smule mindre end den forrige model.

Der er dog stadig rigeligt med plads, hvis man gerne vil stege til hele familien på én gang. Stegepanden er således habil i størrelsen, og den passer rigtig godt til et klassisk familiekøkken i størrelsen.

Den er anodiseret, hvilket betyder, at den er ganske stærk og robust. Det er noget, man typisk gør med aluminiumspander, og det sikrer blandt andet, at du relativt hurtigt kan få varmet din pande op.

LÆS OGSÅ:  Find en ny kaffebrygger til hjemmet eller arbejdet

Derudover er det også med til at gøre stegningen rigtig jævn, hvor denne stegepande er stærk. Den er egnet til alle former for komfur, hvilket også indebærer induktion. Du kan naturligvis vælge at putte stegepanden i opvaskemaskinen, men hvis du ønsker at have en pande, som holder rigtig længe, så er det bedre at vaske den op i hånden. Det betyder nemlig, at slidtagen bliver væsentlig mindre, og belægningen holder bedre.

Vælger du denne model, sætter du ikke så mange penge på spil, men du kan alligevel forvente et solidt og godt produkt til prisen.


SCANPAN – Classic stegepande – 28 CM

test af stegepande
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
399 kr.
Set til
596 kr.

Vi er igen kommet til et nyt mærke i denne test, og denne gang er modellen fra Scanpan. Der er ligesom den forrige model, tale om en diameter på 28 cm, hvilket giver en stor stegepande, som har plads til meget på en og samme gang. Hvis du har et induktionkomfur, er det ikke denne pande, du skal vælge.

Den kan nemlig bruges på alle andre former for opvarmning end netop induktion, og vær opmærksom på det, før du køber.

Scanpan er produceret i Danmark, og der er tale om absolut højeste kvalitet. Du kan bruge metalredskaber uden problemer, og generelt er der tale om et håndværk, som tåler ganske meget. Vil du have en stegepande, som skal holde længe, er dette derfor et rigtig godt valg til dig. Der er tale om et virkelig lækkert design, hvor grebet er dejligt at holde ved, og det bliver naturligvis ikke varmt, når resten af panden gør.

Generelt set er det en pande, hvor du får meget for pengene, og vil du gerne købe dansk, så er dette en oplagt mulighed. Stegepanden bliver i øvrigt ikke skæv, selvom du behandler den hårdt, da bunden er lavet, så den vil bevare sin oprindelige form.


Tefal Jo ss Wok-pande 28cm

bedste wok-pande
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
330 kr.

Vi springer til en pande fra TEFAL, som måske er et relativt ukendt mærke for mange af de danskere, som ikke tænker så meget på stegepander i hverdagen. Der er dog rigtig god grund til at holde øje med disse produkter, og denne stegepande er et godt eksempel på høj kvalitet til små penge.

Denne model er en wok-pande. Stegepanden passer til induktion, og den er fremstillet i noget lækkert rustfrit stål. Den har en stor diameter, nærmere bestemt 28 cm, og det gør pladsen i panden rigtig godt.

Da denne model er en wok-pande, skal du selvfølgelig regne den dybe del af panden med. Denne wok-pande kan du nemt putte i din opvaskemaskine, da den både vil blive vasket helt ren, men samtidig heller ikke tage så meget skade af det. Det anbefales dog som udgangspunkt stort set altid at vaske pander, også wok-pander, af i hånden, da det ganske enkelt er langt mindre slidsomt for panden.

Overordnet set er det et godt valg, hvis man mangler en wok-pande til hverdagsbrug. Den er ikke så dyr, og man er formentlig heller ikke så nervøs for den, når man bruger den ofte.


AMT Worlds Best Pan 28 cm

bedst i test stegepande
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
519 kr.
Set til
699 kr.
Set til
579 kr.
Set til
574 kr.

Om produktet lever op til dets navn, kan man selvfølgelig altid diskutere, men der skal ikke herske tvivl om, at denne tests sidste pande er en lækker en af slagsen.

LÆS OGSÅ:  Mælkeskummer test - Find den bedste mælkeskummer

Prisen følger naturligvis også med, men så får du altså også et produkt, du formentlig vil være glad for i mange år fremover. Stegepanden er lavet i lækkert aluminium, og den er velegnet til induktion.

Det anbefales som udgangspunkt ikke at putte den i opvaskemaskinen, men da panden er så slidsikker og af god kvalitet, vil det ikke betyde det store, hvis du vælger denne løsning en gang i mellem. Af samme grund lyder det også i beskrivelsen, at man godt kan putte den i opvaskemaskinen.

ATM laver en række virkelig lækre stegepander, og det er en form for investering, når man vælger dette mærke. Det er tvivlsomt, om der findes andre producenter, som leverer samme tårnhøje kvalitet, og derfor er prisen altså også helt i orden. Stegepanden tåler en meget høj varme, og der er i øvrigt mange professionelle kokke, som bruger dette mærke, da panderne netop er udviklet af fagfolk.


Kitchenaid stegepande 28 cm

stegepande test

Her er der så absolut tale om en model, som ligger i topklassen af stegepander, hvilket prisen selvfølgelig også til dels afspejler.

Der er tale om en særlig tyk bund, som gør panden meget slidstærk, og derfor vil det være en stegepande, som altså formentlig vil holde i lidt længere tid.

Stegepanden er i øvrigt udstyret med et superlækkert stålhåndtag, som giver en endnu mere behagelig oplevelse, når man bruger stegepanden. Det er nogle af de detaljer, som ofte gør forskellen, når man kommer lidt op i pris, og her lever denne pande absolut op til det.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at denne pande kan puttes i din opvaskemaskine. Det kan ofte være lidt af et bøvl, hvis man selv skal vaske sine pander op, særligt hvis man gerne vil have dem helt rene.

Der sidder nemlig ofte nogle rester på, som gør det til en husmors mareridt at vaske op, men det skal du ikke bekymre dig om med denne pande. Den putter du blot i opvaskemaskinen på det relevante program, og så er den igen helt ren og klar til brug.

Stegepanden er i øvrigt 28 cm i diameter, hvilket giver en ganske fornuftig plads til at stege. Der er altså tale om en stegepande med forholdsvis stor volumen. Bemærk i øvrigt, at der er tale om en pande, som er velegnet til induktionskomfur.


WMF – Comfort Ceradur Profi stegepande – 28 CM

stegepande bedst i test

Den sidste model i testen er fra WMF, som generelt er kendt for at lave rigtig gode produkter. Deres stegepander er ofte forbundet med en rigtig lækker stegeoplevelse, og der er desuden tænkt på detaljerne, som gør købet endnu mere interessant.

Med denne stegepande bevæger vi os igen lidt op i pris, men du får til gengæld også rigtig meget med dig, hvis du vælger at købe dette produkt. Vi er tilbage i 28 cm i diameter, hvorfor størrelsen altså må betegnes som rigtig god.

Skal du lave mad til flere personer, eksempelvis en hel familie, er det derfor et ganske oplagt valg, som du formentlig vil blive rigtig glad for.

Der er tale om en stegepande, som faktisk kan bruges til alle slags komfurer, og hvis du har induktion i dit køkken, er der altså ingen grund til at frygte dette ved et eventuelt køb af denne stegepande. Du kan vælge at putte panden i opvaskemaskinen, men det er bestemt ikke at anbefale.

LÆS OGSÅ:  Brødrister Test - Er du på udkig efter en god brødrister? Læs guiden

Det er i øvrigt tilfældet med langt de fleste pander, og det skyldes blandt andet, at panderne bare holder en hel del længere, hvis man undlader dette.

Du kan i princippet bruge alle køkkenredskaber på denne pande, men du bør selvfølgelig undgå at skære med skarpe ting i panden, eksempelvis knive eller lignende.

Generelt er der flest positive ting at sige om denne pande, som virkelig er en robust og god model. Den tåler hård varme, men det anbefales selvfølgelig altid at stege moderat. Der er tale om en pande, som faktisk er valgt til ”bedst i test” i en tysk test, og det indikerer selvfølgelig, at der er tale om ganske høj kvalitet her.


Gå efter høj kvalitet

Vi har kigget på seks forskellige stegepander, som alle leverer et godt produkt til prisen. Der er dog også relativt stor forskel på priserne, og dermed altså også på kvaliteten af de forskellige produkter.

Der er ingen tvivl om, at det som udgangspunkt sagtens kan svare sig at købe en pande af høj kvalitet, og i mange tilfælde også til en højere pris. Det vil betyde, at stegepanden er god i mange år, og at den ikke går i stykker i belægningen så hurtigt. Det sikrer dig samtidig, at det bliver nemmere at lave mad, fordi din stegning bliver lækrere og mere jævn. På den måde kan man sige, at man får meget tilbage for de penge, man betaler.


Pas på din stegepande

Hvis du vil undgå at skifte stegepande for tit, så er det altså en fordel at passe på den. Derfor er det sidste råd i denne artikel ganske klart: behandl din stegepande ordentligt.

Det gør du blandt andet ved at undgå opvaskemaskinen i de fleste tilfælde, også selvom stegepanden måske i beskrivelsen er beregnet til det. Det slider bare mere, hvis du putter den ind i et koge-program, end hvis du selv vasker den ren med en svamp.

Hvis det skal gå hurtigt, kan du selvfølgelig vælge at prioritere din tid frem for at skåne panden. Forhåbentlig har denne artikel givet dig nogle svar på, hvad du skal kigge efter, når du køber din næste stegepande.

En stegepande er rigtig vigtig i et køkken og det samme gælder en opvaskemaskine og køleskab. Når man har fået styr på køkkenredskaberne så er det med at få styr på hvilken seng man sover bedst i. En boxmadras er et godt valg især hvis man også har styr på sin topmadras og springmadras. Der er selvfølgelig også kontinentalsenge, som er meget populære hos danskerne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.