Stempelkande test – Find den bedste stempelkande til dit behov

0

Vi har lavet en test af stempelkander for at hjælpe dig med at finde den helt rigtige stempelkande. Der er ikke noget som en kop friskbrygget stempelkaffe at starte dagen på. Det giver en helt speciel oplevelse, som ikke kan sammenlignes med almindelig filterkaffe. Prioriterer du din kaffe højt, kan en stempelkande være den helt rigtige løsning for dig.

Med en stempelkande får din kaffe den helt rigtige karakteristiske smag. Der bliver kælet lidt ekstra for de kværnede bønner, hvilket giver en bedre smagsoplevelse.

Vil du gerne forbedre din kaffeoplevelse, skal du helt sikkert overveje en stempelkande. Vores test af stempelkander hjælper dig med at finde den helt rette model, der passer til dig.


Barista & Co. – En af de bedste stempelkander

Stempelkande test→ Set hos Proshop.dk til 266 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 276 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 321 kr.

Det kan være svært at vurdere, hvilken stempelkande der er den bedste. Det kan variere fra person til person.

Det kan fx afhænge af, om du er på udkig efter en helt standard stempelkande, eller du er på udkig efter en mere fancy model med ekstra egenskaber end den traditionelle model.

Er du på udkig efter en traditionel stempelkande, kan vi anbefale stempelkanden fra Barista & Co. Her er der tale om en model, der ligner de velkendte stempelkander. Der er dog gjort meget ud af at give den et lækkert design.

Stempelkanden fremstår smart og stilren. Den består af en stempelkande i glas, der er omgivet af stål i top og bund. Derudover er låg og håndtag også lavet af stål, hvilket giver et mere fuldendt look.

Det stilrene look kommer især til udtryk, når stempelkandens klare glas kombineres med det børstede stål. Det giver et eksklusivt look, som vi var ret vilde med. Det er helt sikkert en stempelkande, vi med glæde vil vise frem til vores gæster.

Udseendet på denne stempelkande er en ting. En anden ting er, at det er muligt at brygge rimelig meget kaffe i den. Med denne stempelkande kan du brygge otte kopper kaffe, hvilket svarer til en liter. Du kan derfor snildt lave rigeligt med kaffe, hvis du skulle få gæster på besøg.

En smart detalje ved denne model er måleenheden, der er på stempelkanden. På den måde kan du nemt se, hvor meget kaffe du får brygget. Du behøver derfor ikke at måle nøjagtigt af, når du skal koge vand til stempelkanden. Du kan nemt måle vandet af direkte i stempelkanden, når du skal i gang med at brygge kaffe. Det, synes vi, var en rigtig smart detalje. 


Bodum stempelkande i glas: Chambord

Bodum stempelkande glas→ Set hos Proshop.dk til 199 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 295 kr.

→ Set hos Coop.dk til 299 kr. (449 kr. for ikke-medl.)

Vi fortsætter lidt i genren af stempelkander i glas. En af de mere velkendte stempelkander er nemlig de forskellige stempelkander i glas fra Bodum, og vi er særligt glade for denne helt klassiske model.

Der er en grund til, at det er blevet en klassiker. Der er nemlig rigtig mange fordele ved denne model.

Hvis vi starter med designet, står denne model yderst elegant. Der er tale om en glaskande med fine og enkle detaljer, der er med til at give den det velkendte, klassiske look.

Stempelkanden har en solid stålramme. Rammen har dog fået flere lag krom, der giver det et flot metallisk udseende. Håndtaget på stempelkanden er lavet af polypropylen i sort. Det giver et stærkt håndtag, der kan holde til meget.

LÆS OGSÅ:  Blender test - Bliv guidet til de billigste bedst i test blendere

Derudover ligger håndtaget også godt i hånden. Vi synes, at materialet, der var anvendt til håndtaget, er en stor fordel ved denne stempelkande, da der på ingen måde er risiko for, at håndtaget bliver varmt, når der brygges kaffe.

Denne stempelkande er også forholdsvis stor og kan derfor brygge kaffe til flere mennesker. Der er også her plads til otte kopper, som giver dig en liter kaffe, når du er færdig med at brygge. Der er en fordel ved denne stempelkande, som vi var særligt vilde med i vores test.

Denne stempelkande kan nemlig gå i opvaskemaskinen, og det er det langt fra alle, der kan. Det er dog muligt med denne. Du kan derfor spare en masse tid på at skulle vaske den op i hånden, hver gang du har brugt den.


Termo stempelkande fra Rosendahl

Termo stempelkande→ Set hos Kitchentime.dk til 259 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 280 kr.

Indtil videre har vi i vores test af stempelkander hovedsageligt fokuseret på de traditionelle modeller, der er lavet i glas. Der findes dog også modeller, der ikke er lavet i glas. Med disse modeller er der ofte tale om, at du benytter et stempel i en termokande.

Langt hen ad vejen er der derfor tale om en termokande. Der er dog mulighed for at benytte et stempel i termokanden, der giver dig mulighed for at brygge stempelkaffe direkte i din termokande.

I vores test af stempelkander har vi inkluderet to forskellige termokander med stempel i. Vi synes nemlig, at det er virkelig smart, når du har mulighed for at kombinere en stempelkande med en termokande.

Ved de mere traditionelle stempelkander i glas er du nødsaget til at hælde kaffen på en termokande, hvis du ikke drikker kaffen lige med det samme. Den første termostempelkande, vi vil fremhæve, er Grand Cru stempelkanden fra Rosendahl. Her får du en rigtig god termostempelkande, der samtidig har et flot design.

Designet er holdt enkelt og tidløst. Den fremstår med det traditionelle Grand Cru-design, hvor de enkle linjer giver noget velkendt til termostempelkanden. Termostelkanden er dobbeltvægget, hvilket er det, der giver den fordelagtige termoeffekt. Derudover er den også forholdsvis stor, da den kan rumme en liter brygget kaffe.

En af de smarte egenskaber ved denne termokande med stempel er, at du kan tage stempelkandeglasset ud af termokanden. Det gør det nemmere at gøre det rent. I forlængelse af dette er vi igen nødt til at nævne en fordel. Stempelkandeglasset kan nemlig gå i opvaskemaskinen. Du får derfor rigtig mange fordele ved denne stempelkande.


Bodums termo stempelkande: En fryd for øjet

Bedste stempelkande→ Set hos KitchenOne.dk til 449 kr.

→ Set hos Coop.dk til 499 kr. (699 kr. for ikke-medl.)

Den næste termokande med stempel i, vi gerne vil anbefale, er denne smukke model fra Bodum. Termostempelkanden er udført i blankt krom, og den er næsten en borddekoration i sig selv, når du serverer kaffe i den.

Stempelkanden er dobbeltvægget, hvilket betyder, at den er god til at holde din kaffe varm.

Bodum er en seriøs spiller på markedet, når det kommer til stempel- og termokander, og at de kombinerer de to funktioner, kan vi kun være glade for.

Desuden kan den gå i opvaskemaskinen, hvilket er endnu en kærkommen detalje – både for den travle børnefamilie og for dig, som bare gerne vil bruge din tid på noget andet end at vaske op.

LÆS OGSÅ:  Kødhakker test - Find din favorit blandt de bedste kødhakkere

En anden fordel ved denne termokande med stempel i er, at der er mulighed for at brygge en stor omgang kaffe. Der er nemlig plads til otte kopper kaffe, hvilket svarer til en liter brygget kaffe.

Denne termostempelkande er derfor oplagt, når du får gæster. Du kan nemlig brygge stempelkaffen direkte i termokanden. Derudover er det altså en flot og stilren termokande, der helt sikkert vil pryde dit kaffebord.


Stempelkande i lille model: Chambord fra Stelton

Stempelkande lille→ Set hos Proshop.dk til 133 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 245 kr.

Indtil videre har vi i denne test af stempelkander fokuseret på de større modeller, hvor du kan brygge en del kaffe i.

Det er dog ikke altid, at du har brug for at brygge otte kopper kaffe, hvis det kun er dig selv, du skal lave kaffe til. Den situation kan vi i hvert fald nikke genkendende til.

Vi har derfor valgt at inkludere en lille model i vores test af stempelkander også. Vi vælger dog at holde os lidt inden for en af de modeller, vi har præsenteret.

Skal du kun brygge et par få kopper kaffe til dig selv, anbefaler vi Chambord stempelkanden fra Bodum. Den vakse læser vil mene, at vi allerede har haft denne stempelkande i vores test.

Det har vi på en måde også. Den model, vi præsenterer her, er dog noget mindre. Denne model har nemlig kun plads til tre kopper kaffe, hvilket svarer til 35 cl. Det lyder måske ikke af meget. Det kan dog være den helt perfekte mængde kaffe, når du skal brygge en lille mængde stempelkaffe.

Som ved den tidligere nævnte Chambord stempelkande fra Bodum får du med denne model også et elegant design. Stempelkanden står yderst klassisk med sin glaskande og sin stålramme, der er blevet forkromet. Selvom du måske kun skal lave kaffe til dig selv, behøver du ikke at gå ned på et flot design.

Selvom du vælger denne mindre udgave, betyder det ikke, at du går glip af fordelene ved modellen fra Bodum. Du får derfor stadig en stempelkande, du kan vaske af i din opvaskemaskine. Det, synes vi, er virkelig smart. Den lille stempelkande giver en lige så god kaffe som ved den store model. Den eneste forskel er vitterligt kun, hvor meget kaffe du kan brygge i stempelkanden. Dette er nok også en af de primære grunde til, at vi har valgt at inkludere denne model i vores test.


BODUM Kenya – Stempelkande på tilbud

Stempelkande tilbud→ Set hos Coop.dk til 199 kr. (499 kr. for ikke-medl.)

Når du skal have en stempelkande, kan der være en vis variation i prisniveauet. Vil du gerne undgå at betale alt for meget for en stempelkande, kan du prøve at kigge efter stempelkander på tilbud.

Mange af de modeller, vi har inkluderet i denne test af stempelkander, kommer fra tid til anden på tilbud. Der findes dog også gode stempelkander, som ikke nødvendigvis behøver at koste voldsomt meget.

Vil du gerne have en billig stempelkande, der stadig kan klare opgaven for dig, kan vi anbefale Kenya stempelkanden fra Bodum. Med denne model får du den velkendte kvalitet, som Bodum er kendt for med deres stempelkander.

Denne model er dog lavet med et lidt mere moderne design, der adskiller sig fra den klassiske Chambord stempelkande, som vi har været inde på i vores test.

LÆS OGSÅ:  Find en ny kaffebrygger til hjemmet eller arbejdet

Der er dog stadig sørget for et lækkert design. Stempelkanden består af en glaskande. Derudover har den en stålramme, der er lavet af rustfrit stål. Det giver et enkelt og stilrent design. Ud over stål og glas består stempelkanden af plastik. Plastikken er anvendt til låget og til håndtaget. Vi synes, det var virkelig smart at lave håndtaget i plastik, da du slipper for at brænde dig, når du brygger kaffen.

Selvom der er tale om en lidt billigere model, end dem Bodum typisk laver, betyder det ikke, at du får en mindre kapacitet. Det betyder, at du har mulighed for at lave op til otte kopper kaffe i denne stempelkande, hvilket svarer til en liter færdigbrygget kaffe.

Igen er vi nødt til at nævne en fordel, vi er ret vilde med ved mange af stempelkanderne i denne test. Glasset i denne stempelkande kan nemlig også gå i opvaskemaskinen. Du får derfor en rigtig god stempelkande med en masse gode egenskaber, der ikke koster nær så meget som mange andre velkendte stempelkander. 


Alt i alt: Sådan finder du den bedste stempelkande

I denne test af stempelkander har vi fokuseret på flere forskellige ting. Selvom vi har lagt vægt på mange faktorer, har vi dog fundet flere gode stempelkander, som helt sikkert er et kig værd. Vi var generelt virkelig imponeret over de gode kvaliteter, der er ved mange af stempelkanderne.

Derudover synes vi, at de var nemme at anvende, hvilket selvfølgelig også er vigtigt, når du skal have brygget en omgang stempelkaffe i en fart.

I vores test af stempelkander har vi fokuseret meget på kvalitet og design. I mange tilfælde kan disse to gå hånd i hånd. Dette er dog ikke en garanti. Vi synes dog, at vi har testet nogle stempelkander, hvor der både er kvalitet og design til stede.

Vi har også fokuseret meget på, om der er mulighed for at vaske stempelkanden i opvaskemaskinen. I en travl hverdag ved vi nemlig, hvor meget tid det kan spare dig for i det lange løb.

Er du mere til en komplet løsning, har vi også inkluderet termo stempelkander i vores test. Vi er derfor også kommet med gode modeller, hvor du får en termokande med stempel i. Det, synes vi, er virkelig smart, da det kan spare dig for en masse plads og besvær. Vi håber, du kunne bruge vores test af stempelkander til at finde den model, der passer perfekt til dig.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply