Stor seng – Find en god seng i en stor størrelse

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du leder efter en ny seng, så har du med garanti længe været i gang med at kigge dig lidt omkring. I den forbindelse har du med stor sandsynlighed også observeret, at der kan findes et utal af forskellige senge på det danske marked, der varierer i forhold til et bredt spektrum af forskellige parametre.

Ét af disse parametre er naturligvis størrelsen, hvilket også er ensbetydende med, at der findes rigtig mange forskellige senge i stort set lige så mange forskellige størrelser på det danske marked, så derfor har du også mulighed for at finde en seng i lige netop din størrelse.

ForhandlerPris fraOmbytningPrøveReturIndbæringLivechat
6.999,-100 dage100 dage100 dage299,-9-23
7.999,-30 dage0 dage30 dage350,-9-21
7.495,-100 dage100 dage100 dage295,-9-23
3.899,-0 dage0 dage14 dage649,-Nej

Det er ikke alle mennesker, der føler, at de har behov for en stor seng. Faktum er dog, at det oftest handler om, at de ikke ønsker at betale for en større seng, da sådanne typer af senge typisk er dyrere.

Langt de fleste er godt klar over, at de sover bedre og mere komfortabel i en større seng, hvor der både er plads til at strække sig og brede sig ud. Derfor bør du heller ikke gå på kompromis med størrelsen af din kommende seng, da det – med garanti – er noget, du kommer til at fortryde på sigt, hvis størrelsen ikke er god.

Stor seng bedst i test

Der er naturligvis stor forskel på, hvad folk tolker som værende en stor seng, da der er mange, der er af den opfattelse, at der er mange danskere, der mener, at en ganske almindelig dobbeltseng er en stor seng.

Der er dog også andre, der synes, at det er en almindelig seng og derfor vil det også være forskelligt fra person til person hvad, de mener kan tolkes som værende en stor seng. Langt de fleste danskere synes dog, at en stor seng skal være større end en almindelig dobbeltseng, selvom en dobbeltseng også har en god størrelse for de fleste.

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en ny seng til soveværelset, så kan det sagtens tænkes, at du svært ved at bestemme dig for, hvilken seng, du skal vælge.

Hvis du har besluttet dig for, at du mener, at det rette valg for dit vedkommende er en stor seng, så er du kommet til det helt rette sted, da du i denne stor seng test har mulighed for at se nærmere på en række forskellige senge, der alle har det tilfælles, at de kan bryste sig af både en god kvalitet og en god størrelse.


Senses – Kontinentalseng – 180 cm x 200 cm

BEDSTE PRIS: 14.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du leder efter en luksusseng i en stor størrelse, så er Senses med garanti et oplagt valg for dit vedkommende. Sengen er ikke blot særdeles flot og indbydende at se på, så er der selvfølgelig også tale om en seng, der giver dig en følelse af både komfort og luksus.

I og med, at der er tale om en kontinentalseng, så kan du naturligvis også forvente en fortrinlig komfort, eftersom den er bestående af intet mindre end tre madraslag, der naturligvis alle skal tjene det formål at sikre, at du får den absolut bedste søvn – nat efter nat.

Springmadrassen er én af de vigtigste madrasser i Senses. Den er både temperaturregulerende og trykaflastende, da den er blevet udstyret med Cooltex-skum, som bliver brugt til at omgive madrassens pocket-fjedre.

Fjedrene skal naturligvis sikre en særlig opdrift i madrassen, og det er med til at sikre, at du hver eneste nat får en både sund og behagelig liggeposition i din seng. Har du en sund liggeposition, så er du selvfølgelig også garanteret, at du undgår irritation og modtryk i takt med at natten skrider frem, så derfor skal du naturligvis heller ikke være bekymret for, at du ender med at vågne om natten.

Topmadrassen er selvfølgelig også et særdeles vigtigt aspekt af en kontinentalseng som Senses. Ved købet af denne seng får du muligheden for at vælge mellem to forskellige typer af topmadrasser, der begge to er i stand til at tilpasse sig din krop og dine behov, men det foregår dog på to forskellige måder.

Du kan enten vælge en topmadras med en kerne af Latex, men du kan i stedet også vælge en topmadras, der kommer med en kerne af Memory Foam. Der er fordele og ulemper forbundet med begge typer af madrasser, så derfor skal du vælge med udgangspunkt i dine præferencer.


Venus Diamant – Kontinentalseng – 180 cm x 200 cm

BEDSTE PRIS: 19.999 kr. hos Bedre Nætter

Her er der igen tale om en anden kontinentalseng, da det i høj grad er denne sengetype, der bliver fremstillet i store størrelser. Venus Diamant bliver nemlig også fremstillet i en størrelse, der lyder på 180 cm. x 200 cm., hvilket bestemt er en størrelse, som langt de fleste vil kategorisere som værende en stor seng. I og med, at der er tale om en kontinentalseng, så er den naturligvis også bestående af en boxmadras med to boxmadrasser, dernæst kommer der et madraslag med en springmadras og samtidig finder du også en topmadras som det øverste madraslag, hvilket giver en fortrinlig komfort.

Springmadrassen (der står for størstedelen af komforten i Venus Diamant) er blevet udstyret med en stor mængde pocket-fjedre, der er både moderne, langtidsholdbare og naturligvis også komfortable fjedre. Pocket-fjedre adskiller sig fra andre fjedre ved at være i stand til at tilpasse sig din vægt, og opdriften er samtidig også med til at sikre, at du får en både sund og korrekt liggeposition – og det er i sidste ende også med til at sikre dig en bedre nattesøvn. De mange fjedre i springmadrassen er desuden omgivet af et lag af High Resilient-skum, der gør, at du ikke ligger direkte på fjedrene og det optimerer komforten.

Det er naturligvis en god og stabil boxmadras af høj kvalitet, der udgør selve fundamentet for denne seng, så derfor er du også garanteret, at du altid ligger roligt og stabil i din seng. Det øverste madraslag er desuden en topmadras med en kerne af latex, der stiller en garanti ved en forbedret nattesøvn og en mere optimal liggeposition. Topmadrassen går under navnet Latex Prestige og kan bryste sig af en kerne af latex, der har en tykkelse, der lyder på intet mindre end 5 cm., mens dens elastiske støtte giver den bedste støtte til lige netop de punkter, der har mest behov for støtte.


Venus – Kontinentalseng – 180 cm x 200 cm

BEDSTE PRIS: 9.999 kr. hos Bedre Nætter

Ikke nok med, at Venus er en særdeles flot og indbydende seng, der er blevet både designet og fremstillet med sans for detaljen. Sengen er ikke blot særdeles indbydende at røre ved, men er naturligvis også en uhyre fremragende seng at ligge i, hvorfor du kan være sikker på, at investeringen i en seng som Venus er med til at give dig en markant bedre nattesøvn. For at understrege, at der for alvor har været fokus på, at skabe en seng med fokus på de små detaljer og på eksklusiviteten af sengen, så er den blevet beklædt med eksklusivt møbelstof langs siderne.

Venus er en kontinentalseng, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at den er bygget op af tre madraslag. Den er bygget op med to boxmadrasser af den absolut højeste kvalitet, der bruges til at danne en god og solid platform for sengens øvrige madrasser og dermed også grundlaget for sengens høje komfortniveau. Kinnabädden (European House of Beds), der er producenten bag denne seng, har valgt at placere boxmadrasserne i en 14 cm. høj og modstandsdygtig træramme af høj kvalitet, der er med til at forlænge levetiden af dine madrasser, men giver samtidig også sengen dens meget karakteristiske og populære højde.

Det midterste madraslag i Venus-sengen er en vendbar springmadras, der er opbygget med pocket-fjedre. Fjedrenes opdrift er naturligvis med til at påvirke din krop på en sådan vis, at dine mest vitale trykpunkter, hvilket blandt andet tæller nakke, skuldre og hofter, vil blive udsat for et minimalt modtryk, der er med til at sikre dig en dybere og mere behagelig søvn. Du har desuden mulighed for at vælge mellem to typer af topmadrasser, hvis du vælger at investere i en Venus-seng – du kan enten vælge en topmadras med en kerne af latex eller derimod en topmadras med en kerne af Memory Foam.


Venus +95 kg – Kontinentalseng – 180 cm x 210 cm

BEDSTE PRIS: 17.499 kr. hos Bedre Nætter

Venus Plus er naturligvis en opgradering af den klassiske og populære kontinentalseng, Venus, der er blevet beskrevet ovenfor. Sengen er blevet opgraderet på en række forskellige områder, hvilket blandt andet tæller fjedrene, der har fået en opgradering og samtidig er der også blevet udviklet et helt nyt cover til sengen, der er i stand til at dække hele sengen. Det er også ensbetydende med, at sengen har fået både en visuel og en fysisk opgradering, der naturligvis kan være med til at forøge komforten af din seng og dermed også gøre det mere behageligt for dig at sove i Venus Plus.

Det er ikke nogen hemmelighed, at fjedrene i springmadrassen er særdeles vigtige. Derfor er det også såkaldte Smartpocket-fjedre, der er blevet installeret i springmadrassen på Venus Plus, hvilket er ensbetydende med, at madrassen er blevet udstyret med helt særlige fjedre, der er blevet konstrueret på en sådan vis, da den er konstrueret med en pocket-fjeder yderst, mens den derimod er bestående af en såkaldt multipocket-fjeder inderst. Det er også ensbetydende med, at når du ligger dig på madrassen, så vil de lettere dele af din krop blive støttet af pocket-fjederen, mens de tungere dele af din krop derimod vil blive mødt af multipocket-fjederen.

Ikke nok med det, så er topmadrassen naturligvis også blevet opgraderet i Venus Plus. Den topmadras, der medfølger til denne seng er naturligvis med til at forbedre din komfort, men samtidig er den faktisk også med til at forlænge levetiden af din seng betragteligt. Det er din primære kontaktflade i sengen, så derfor vil den også tage størstedelen af slitagen. Topmadrassen kan bryste sig af en tyk kerne, der måler intet mindre end 6 cm., mens den også er udstyret med et silkeblødt betræk med både kølende og ventilerende bambusfibre. Den gode ventilation holder din topmadras i Venus Plus både frisk og sund.


Venus Natural – Kontinentalseng – 210 cm x 210 cm

BEDSTE PRIS: 16.999 kr. hos Bedre Nætter

Hvis du gerne vil være sikker på, at din kommende seng er blandt de absolut bedste kontinentalsenge på det danske marked, så skal der ikke være nogen tvivl om, at Venus Natural er et rigtig godt bud på din kommende seng, da der naturligvis også er tale om en stor seng, der måler intet mindre end 210 x 210 cm. Det er seng, der er blevet bygget og konstrueret af de mest bedste materialer, der tilsammen skaber en kombination, der er med til at sikre dig en fortrinlig komfort og derfor også en enestående søvnoplevelse, du ikke får i andre senge.

Den mest væsentlige madras i en kontinentalseng (set ud fra et komfortmæssigt perspektiv) er springmadrassen. Derfor er Venus Natural naturligvis også udstyret med en springmadras af den absolut ypperste kvalitet, der er med til at sikre en fantastisk støtte og komfort. Den er blandt andet blevet udstyret med pocketfjedre, der er den fjedreform, der passer til langt de fleste danskere. Du får desuden også muligheden for at vælge mellem to forskellige fastheder, hvis du beslutter dig for at investere i en Venus Natural. Dertil skal det også nævnes, at der omkring fjedrene er placeret 35 mm. latex på hver side.

Som én af de ganske få senge på det danske marked, så bliver Venus Natural leveret med en Mayan Green-topmadras, der bestemt må siges at være én af de mest unikke topmadrasser på det danske marked. Ikke nok med, at det er en topmadras, der kan sikre dig både en formidabel komfort og fleksibilitet, så er det samtidig også den eneste topmadras på det danske marked, der er både 100 % organisk og CO2-neutral. Topmadrassen er blevet fremstillet i 100 % naturlige materialer og kommer med en kerne fremstillet af naturligt latex, der er intet mindre end 6 cm. tyk, mens hele topmadrassen er 9 cm. høj.


Jupiter – Elevationsseng – 180 cm. x 210 cm.

BEDSTE PRIS: 18.399 kr. hos Bedre Nætter

Hvis ikke du mener, at en kontinentalseng er det rette valg for dit vedkommende, så kan det sagtens tænkes, at du er mere interesseret i, at investere i en elevationsseng, der gør det muligt for dig at indstille sengen til at have en stilling, du sover perfekt i. Det kunne f.eks. være denne Jupiter, der er en elevationsseng, der både byder på en stor størrelse og ligeledes også kan bryste sig af, at være af høj kvalitet, hvilket gør sig gældende i forhold til de anvendte materialer, men også i forhold til både mekanik og det komfortmæssige aspekt.

En elevationsseng er naturligvis ikke meget værd, hvis ikke den er udstyret med en god elevationsmotor. Derfor er denne elevationsseng naturligvis også blevet udstyret med en elevationsbund, der er fremstillet i svensk fyrretræ med i alt 28 stærke lameller, mens selve elevationsmotoren bliver leveret af det danske firma Linak, der er kendt hele verden over for at fremstille elevationskomponenter af den absolut bedste kvalitet. Jupiter er desuden også blevet udstyret med en madrasbremse, hvilket er med til at sikre, at madrassen ikke glider rundt på sengen, når du justerer på sengen fod- eller hovedende, hvilket giver den bedste oplevelse.

Hvis du vælger at investere i en Jupiter-elevationsseng, så får du samtidig også en vendbar madras med posefjedre, der er blevet inddelt i intet mindre end fem forskellige zoner, der har en samlet højde, der lyder på intet mindre end 18 cm. Du har selvfølgelig mulighed for at vælge mellem to forskellige fastheder, så du får den fasthed, der passer bedst til dit vedkommende – du kan frit vælge mellem en fast fasthed og en medium fasthed. Derfor er du også sikker på, at du får den helt rette madras at sove på, hvis du vælger at investere i en Jupiter-elevationsseng.


Venus Natural – Elevationsseng – 180 cm x 200 cm

BEDSTE PRIS: 14.999 kr. hos Bedre Nætter

Venus Natural er den helt rette elevationsseng for dig, der ønsker at forbedre din nattesøvn og få en fortrinlig liggekomfort, men dog uden, at det er noget, der kommer til at koste dig for mange penge. Det er en seng, der blandt andet er i stand til at tilpasse sig din liggeposition og dermed også give dig en optimal støtte, uanset hvordan du foretrækker at ligge om natten. Hvis du ønsker en fortrinlig søvnoplevelse nat efter nat og samtidig også sætter pris på, at have en seng, der er fremstillet af materialer af god kvalitet, så er AirPur Mind den rette seng for dig.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at en elevationsseng ikke er meget værd, hvis ikke den er udstyret med de rette, velfungerende elevationskomponenter. Det er selvfølgelig også derfor, at Venus Natural bliver leveret med en elevationsmotor, der er fremstillet og leveret af Linak, der er et dansk firma med et internationalt renommé. Motoren er både støjsvag og kan samtidig også bryste sig af, at den er meget energivenlig, eftersom strømmen er i stand til automatisk at slå fra, når motoren ikke er i brug. Derfor er du også garanteret, at elevationsmotoren altid fungerer som den skal og ikke generer dig.

Sengen bliver leveret med en meget unik AirPur-madras, der er bestående af intet mindre end tre lag. Det øvereste lag i madrassen er bestående af såkaldt Waterlily Visco, der er et materiale, der er i stand til at tilpasse sig efter din krop og din liggeposition. Det midterste lag er et såkaldt trykfordelingslag, der er blevet udstyret med en række luftlommer, hvilket er med til at sikre, at udsatte punkter som f.eks. skuldre, nakke og lænd ikke ender med at blive udsat for modstand og tryk. Det nederste lag er Waterlily-bæreskum. der udgør madrassens kerne, der giver madrassen en rigtig god fasthed.


Størrelsen har stor indflydelse på dit sengevalg

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at sengens størrelse spiller en særdeles stor rolle i forhold til, hvor godt du kommer til at sove. Det er også ensbetydende med, at du ikke blot skal vælge en seng, der har en helt tilfældig størrelse, men derimod skal du sørge for at vælge med den største omhu, så du dermed også er garanteret, at du ender med at vælge den helt rette størrelse for dit vedkommende. Der er mange, der undervurderer, hvor vigtigt, det er, at vælge den rette størrelse for din kommende seng, uanset om de skal have en kontinentalseng, elevationsseng eller noget helt tredje – og det er en skam.

I og med, at du er havnet i denne artikel, så har du med garanti allerede bestemt dig for, at du gerne vil have en større seng med god plads til både at strække sig ud og brede sig ud, hvilket også er ganske forståeligt. Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at du kommer til at opleve en helt anden komfort og samtidig også kommer til at sove på en helt anden måde, hvis du har muligheden for både at strække dig ud og brede dig ud, uden at skulle tænke på, at dine arbejde hænger ud eller dine ben falder ud.

Som udgangspunkt, så anbefales det, at du minimum har 90 cm. i bredden, mens du samtidig også bør have minimum 20-30 cm. mere end din egen højde i længden. Sørger du for at have dette, så er du også garanteret, at du har god plads til at boltre dig i sengen. Hvis du har muligheden for at få en større seng end dette, så er det naturligvis ikke noget, du skal lade gå til spilde – en stor seng har naturligvis en bredde på minimum 180 cm. og en længde på minimum 200 cm., men der er bestemt også mulighed for at finde senge, der er større.


Hvilke type af senge findes der?

Som du med stor sandsynlighed selv har observeret, så findes der mange forskellige senge, der passer til mange forskellige behov. Det er også ensbetydende med, at du selvfølgelig også har mulighed for at finde frem til lige netop dén type af seng, der er den bedste for dit vedkommende, hvad end du foretrækker elevation, flere madrasser eller blot en simpel seng. Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende seng med udgangspunkt i dine personlige præferencer og ligeledes også med den største omhu. Nedenfor finder du uddybninger af en række forskellige typer af senge, så du nemmere kan vælge:

Boxmadras

Boxmadrassen er én af de mest købte og ligeledes også mest almindelige sengetyper på det danske marked. Her er der ganske enkelt blot tale om en madras med en indbygget træramme, der gør, at den sagtens kan stå selv. Langt de fleste vælger dog at få monteret ben på en sådan seng, da det hæver den fra jorden og du dermed også kommer til at sove en kende bedre. Hvis du leder efter den mest prisvenlige løsning, så skal der ikke være nogen tvivl om, at en boxmadras kombineret med en topmadras er det rette valg for dit vedkommende, som samtidig er af god kvalitet.

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at der findes mange andre typer af senge på det danske marked, der byder på en højere komfort. Det er dog ikke ensbetydende med, at en boxmadras er en dårlig seng, for hvis blot du sørger for at kombinere boxmadrassen med en topmadras, så kan du være sikker på, at du får en rigtig god komfort. Det er også ensbetydende med, at du roligt kan vælge at investere i en boxmadras (eller boxseng, om man vil), selvom langt de fleste foretrækker at kunne tilbringe deres nætter i enten en kontinentalseng eller i en elevationsseng.

Elevationsseng

Elevationsseng er ligeledes også en meget købt sengetype på det danske marked. I denne forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at du har mulighed for at vælge mellem to typer af elevationssenge, da du både kan få en såkaldt seng, der er baseret på boxelevation, mens det også er muligt at vælge en seng med kontinentalelevation. I bund og grund, så giver en seng med elevation mulighed for både at hæve og sænke hoved- og fodende af din seng, så du dermed også vil kunne indstille din seng til at have lige netop dén stilling, du foretrækker at sove i.

Det er også ensbetydende med, at du med en sengetype som denne får et væld af forskellige indstillingsmuligheder, hvilket naturligvis særligt er noget, der er belejligt, hvis du godt kan lide at se et afsnit af din yndlingsserie eller læse et kapitel af en bog, inden du lægger dig til at sove. Du kan nemlig blot indstille sengen til at have en stilling, der gør det behageligt at sidde og læse eller se TV i sengen, uanset om det er inden sengetid eller du bare har lyst til en dag i sengen. Vælger du en sådan seng, så skal du sørge for at elevationsmotoren er af høj kvalitet.

Kontinentalseng

Kontinentalsenge har været en fremadstormende sengetype på det danske marked i løbet af de seneste par år, da flere og flere danskere er blevet interesserede. Det er ganske forståeligt, eftersom det er et glimrende valg, hvis du ønsker at kunne give dig selv (og eventuelt også en partner) en god søvnkvalitet, men samtidig heller ikke ønsker at gå på kompromis med udseendet af din kontinentalseng. Det er naturligvis særligt den unikke opbygning af kontinentalsengen, der får den til at skille sig ud fra mængden af andre typer af senge på markedet – det er desuden den samme opbygning, som en elevationsseng med kontinentalelevation er baseret på.

En kontinentalseng er først og fremmest bestående af en boxmadras i bunden, der fungerer som værende en platform for resten af sengen. En springmadras (som også er det midterste madraslag i en kontinentalseng) kan ikke stå alene, så derfor bruges en boxmadras som fundament for denne madras. I langt de fleste vil der også være tilføjet en topmadras for at gøre komforten bedre, hvilket er ensbetydende med, at en sådan seng faktisk er bestående af intet mindre end tre madraslag. Det er med til at sikre, at komforten er i top og du derfor også får en dyb og behagelig søvn – nat efter nat.


Hvor meget koster en god seng?

Hvis du skal ud og investere i en ny seng, så er der med garanti også en stor sandsynlighed for, at du er meget interesseret i hvad, du skal betale for den kommende seng. Der er – desværre – rigtig mange danskere, der vil forsøge at holde deres investering på et relativt sobert niveau, men det er med stor sandsynlighed også fordi, de ser på købet af deres kommende seng som værende et ganske almindeligt forbrugskøb. Det er en forkert indstilling til at have til købet af din seng, da den har stor indflydelse på din dagligdag og derfor er det også en investering – og ikke et forbrugskøb.

Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at senge kan findes i et bredt spektrum af forskellige prisklasser, hvilket også er den overvejende årsag til, at der er mange danskere, der ender med at blive forvirret over de mange muligheder og derfor ligeledes også begynder at interessere sig rigtig meget for det økonomiske aspekt af deres kommende sengekøb. Selvom det med garanti ville være at foretrække for dig, så er der ganske enkelt ikke mulighed for at give et specifikt og entydigt svar på, hvor meget, du kommer til at betale for din kommende seng, da senge – som sagt – kommer i mange størrelser og mange prisklasser.

Det mest essentielle er naturligvis, at du sørger for at vælge din seng med omhu og dermed heller ikke lader dig styre for meget af det økonomiske aspekt, eftersom det med stor sandsynlighed vil resultere i, at du ender med at investere i en seng, der enten ikke lever op til dine forskellige præferencer, som er for lille i størrelsen eller noget helt tredje. Hvis du gerne vil have en seng, der er perfekt for dit vedkommende, så skal du også være villig til at betale for det, hvorfor du ikke må begrænse dit budget til din kommende seng for meget.

Husk: Hvis du er på jagt efter en seng med elevation, så kan du med stor fordel vælge at kigge nærmere på vores elevationsseng test!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.