Strygejern test – Find det bedste strygejern til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Krøllede skjorteærmer og en dug, der skal udglattes, inden den lægges på bordet? Mange anser næppe strygning som en sjov opgave, men alligevel skal det af og til klares. Muligvis mener du ikke, at et strygejern er et must, men hvem vil gå rundt med krøllet tøj? Der er sket meget siden dengang, strygejernet skulle opvarmes på komfuret, før det tilnærmelsesvist kunne komme krøllet tøj til undsætning.

I dag findes der et hav af strygejern på markedet, hvortil den teknologiske udvikling har sørget for en masse smarte funktioner. Strygejern findes i mange design og til forskellige priser. Måske er det ikke nødvendigt for dig, at du har strygejernet med flest funktioner, men at det blot skal være et godt og solidt redskab, der kan det mest basale, når du lejlighedsvist skal dække et pænt bord med glat dug. Omvendt kan det være, at du vægter funktionalitet og en kraftfuld effekt højt.

Læs med i denne test, og bliv klogere på, hvad et udsnit af strygejern på markedet kan, og find det apparat, der kan klare dine strygeopgaver.


Philips EasySpeed (GC3672/20) strygejern

bedst i test strygejern→ Set hos Elgiganten.dk til 399 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 544 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 607 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 618 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 618 kr.

→ Set hos CDON.dk til 673 kr.

Bliver du irriteret over en hængende ledning, når du stryger? Eller oplever du, at ledningen er for kort, hvilket mindsker brugervenligheden og begrænser dine bevægelser? Så er dette ledningsfri strygejern fra Philips måske en mulighed for dig.

Strygejernet har en effekt på 2.400 watt, hvilket gør, at du effektivt kommer krøllet tøj til livs og giver en hurtig opvarmningstid. Strygesålen er keramisk og med StreamGlide, som er nem at rengøre. Samtidigt afgives der konstant 35 g damp i minuttet. Tilsammen sikrer dette, at strygejernet let glider hen over tøjet. Med et enkelt tryk på en knap kan strygejernet give et dampskud på 150 g. EasySpeed er forsynet med antikalk, hvilket sikrer en let rengøring.

Du oplader nemt strygejernet i den medfølgende opladningsstation. Stationen er kompakt og giver en kraftig ydeevne. Strygejernet bliver opladet på blot seks sekunder, og du kan derfor lade op, mens du finder dit næste stykke tøj frem. For ekstra brugervenlighed og dampydeevne viser en gul pærer i strygejernet, hvornår du skal sætte til opladning. Når strygejernet er klar til brug, lyser pæren blåt. Opladningsstationen er nem at opbevare, da den er udstyret med et ledningsoprul og har en indlejret transportlås, hvilket desuden gør opbevaringen af strygejernet sikker.

Strygejernet har en vandbeholder, der kan indeholde 270 ml. Det betyder, at du skal fylde beholderen lidt oftere sammenlignet med strygejern med en beholder på 300 ml eller mere. Den hurtige opladningstid og den mindre beholder gør strygejernet ideelt for dig, der hurtigt vil klare strygningen, og ikke stryger så meget ad gangen.


Philips Azur Elite (GC5031/20) strygejern

bedstre srygejern→ Set hos Whiteaway.com til 1.199 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.199 kr.

Med dette strygejern fra Philips får du et strygejern, der er fuldt opdateret på den teknologiske front. Med dets 2.400 Watt er det kraftfuldt og varmer hurtigt op. Philips Azur Elite har en indbygget sensor, der konstant registrerer dine bevægelser med strygejernet, hvorefter dampen tilpasses til dit behov. Det betyder, at hvis du har meget krøllet tøj, udsender strygejernet automatisk kraftigere og mere damp. Har du omvendt letkrøllet tøj, bliver dampskuddet mindre. Denne funktion bidrager til, at du får et hurtigt, ensartet resultat, og at du sparer vandet.

LÆS OGSÅ:  Brændeovn Test - De bedste brændeovne på markedet

Du kan desuden selv vælge dampstyrken efter dit behov. Med MAX-mode får du kraftig damp med dampskud på 240 g, og turbofunktionen giver 50 procent mere kraftfuld damp. Derudover kan du med ECO-mode vælge at nedsætte energiforbruget med 20 procent.

Strygejernet har en SteamGlide Plus-strygesål med seks titanbelægningslag, som giver en yderst optimal strygning. Samtidig har sålen en non-stick-belægning, og derfor hænger det aldrig fast i tøjet. Philips Azur Elite er forsynet med OptimalTemp, hvilket betyder, at du kan stryge alskens materialer uden at skulle indstille på apparatet. Med teknologien Smart Control Processor er strygejernets temperatur forudindstillet. Den forudindstillede temperatur i kombination med den tilpassede damp gør, at du kan stryge alt fra denim til silke uden at indstille på strygejernet.

Antikalksystem

Strygejernet har en stor vandbeholder på 350 ml, hvorfor du kan nå at stryge meget, inden beholderen skal fyldes. Derudover er ledningslængden på 2,5 meter, som giver en god rækkevidde. Philips Azur Elite har et antikalksystem, som forlænger dets levetid. Quick Calc Release-funktionen gør apparatet nemt at gøre rent, da det efter 1 til 3 måneders brug giver en påmindelse om, at du skal tømme strygejernet for det opsamlede kalk. Sikkerheden er også i top, da det automatisk slukker efter 2 minutter, hvis du lader det stå i vandret position, og efter 8 minutter i lodret position.

Philips Azur Elite er testens dyreste, men du får et yderst funktionelt og teknologisk apparat, som er yderst velegnet til dig, der stryger meget og skal udglatte de mest besværlige krøller på flere forskellige materialer.


Tefal Freemove 65 strygejern

strygejerntest→ Set hos Coop.dk til 699 kr. (1.099 kr. for ikke-medl.)

Endnu et godt bud på et ledningsfrit strygejern er dette Tefal Freemove 65. Sammenlignet med Philips’ ledningsfri model, som er blevet præsenteret tidligere i denne test, har dette strygejern en anelse mindre effekt med dets 2.200 watt.

Da jernet er ledningsfrit, medfølger en oplader. Jernet har en opladningstid på 10 sekunder, og når det er opladt, har du en brugstid på 30 sekunder. Strygejernets vandtank kan indeholde 250 ml, hvilket er en smule mindre end andre strygejern og skal derfor oftere fyldes. Brugstiden og den mindre vandbeholder betyder, at dette strygejern kan være et godt køb for dig, der ikke stryger tit og meget på én gang.

Tefal Freemove 65 har en Ultragliss Diffusion-bund, som gør, at strygejernet let glider over din skjorte eller kjole. Ultragliss Diffusion-systemet sikrer derfor et glat resultat, når du stryger. Derudover har strygejernet en vertikal dampfunktion, som muliggør, at du kan dampe dit tøj, hvis det er svært at stryge – eksempelvis en skjorte i et glat materiale. Det eneste, du skal gøre, er at hænge tøjet på en bøjle og dampe henover med strygejernet. Der er altså ingen undskyldning for at gå rundt med krøllet tøj, når du med dette strygejern har muligheden for at udglatte selv de mest besværlige stykker tøj. Derudover har apparatet et dobbeltafkalkningssystem, som forlænger dets levetid og sikrer mod pletter på tøjet.

Automatisk slukfunktion

Sikkerheden er der også taget højde for grundet den automatiske slukfunktion. Efterlader du strygejernet med bunden nedad – i vandret position – slukker apparatet af sig selv efter 30 sekunder. Lader du det stå på foden i lodret position, går det ud af sig selv efter 8 minutter. Du er derfor garderet mod brandpletter på tøjet, og du behøver ikke at spekulere over, om du nu fik slukket strygejernet.

LÆS OGSÅ:  Klapvogn test - De bedste klapvogne til hverdagsbrug

Tefal Aquaspeed Ultracord FV5335EO strygejern

strygejern test→ Set hos Coop.dk til 449 kr.

Dette Tefal-strygejern har vundet Forbrugerrådet TÆNK’s forbrugertest, hvilket markerer dets kvalitet. Aquaspeed Ultracord har en effekt på 2.400 Watt og en såkaldt ECO-indstilling, der betyder, at strygejernet kan spare 20 procent energi. Det integrerede Ultracord-system sikrer et behageligt greb, og at ledningen ikke er i vejen under brug. Ledningen har en længde på 2 meter, hvilket giver en god rækkevidde.

Derudover er apparatet udstyret med en Ultragliss Diffusion-strygesål, som garanterer, at strygejernet let og elegant glider hen over tøjet og giver et pænt, ensartet resultat. Ultragliss Diffusion-strygesålen medvirker desuden til en bedre distribution af damp under strygningen, hvorved du undgår fugtige pletter på tøjet. Af andre specifikationer har strygejernet antikalk, som gør rengøringen nem samt en vandtank, der kan rumme 300 ml.

Med et Aquaspeed UltraCord kan du forvente en høj sikkerhed, når du stryger. Den automatiske slukfunktion betyder, at strygejernet slukker af sig selv efter 30 sekunder, hvis det står i en vandret position. Er du eksempelvis i gang med at udglatte krøller på din skjorte, hvorefter du bliver distraheret og lader jernet stå med sålen mod skjorten, går det ud efter 30 sekunder, og du undgår brændte pletter. Stiller du strygejernet i en lodret position, slukker det automatisk efter 8 minutter. Der er altså ingen grund til bekymring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du huskede at slukkede strygejernet.

https://youtu.be/NKlVexy-5Rs


Electrolux 4SafetyPrecision Green (EDB6146GR) strygejern

test strygejernDette strygejern fra Electrolux er yderst effektivt og kan alt det, du forventer samt har en effekt på 2.400 Watt. Da strygejernet er et 4Safety Premium, betyder det, at det har en stor gummibelagt fod, som stabiliserer, hvis du stryger på et vaklende strygebræt. Strygejernet hører under Electrolux’ Green Range-serie, er produceret i genbrugsplast og har en energibesparelsesfunktion på 24 procent.

Designet er enkelt og har en høj kvalitet med et ergonomisk greb, der gør strygejernet let at anvende. Med den lange ledning på 2,5 meter og 360 graders drejemekanisme er strygejernet nemt at håndtere. Dets stålspids sikrer en jævn strygning, og du kan let komme til i alle skjortens kanter og styre uden om print og perler. Med et tryk på en knap afgives et 170 g dampskud, hvilket garanterer udglatning af trodsige folder. Tilmed medvirker sålen med 500 huller til et ensartet og effektivt resultat.

Strygejernet har et antikalksystem og drypstop og har en stor vandbeholder med en kapacitet på 350 ml. Det er en fordel for dig, der stryger meget – og meget ad gangen. Du får hermed en længere strygetid, da du skal opfylde beholderen færre gange. Strygejernet er sort med grønne detaljer, hvilket gør designet unikt.


Tefal Ultimate Anti-Calc strygejern

strygejern bedst i testTefal Ultimate Anti-Calc er et strygejern med masser af performance og er langtidsholdbart grundet sine 2.800 watt. Dets effektivitet giver et hurtigt og perfekt strygeresultat. Jernets sål er produceret Durilium Autoclean, som gør det nemt at stryge alle typer materialer.

Ved blot at trykke på en knap kan du med et dampskud på 230 g hurtigt udglatte det mest krøllede stykke tøj, du kan finde frem. Derudover har strygejernet den såkaldte Automatic Steam-funktion, som giver den rette mængde damp til det specifikke stykke materiale. Denne funktion giver en højnet brugervenlighed, da den bevirker, at du ikke selv skal indstille på apparatet for at få den rette mængde damp – det klarer strygejernet helt af sig selv.

LÆS OGSÅ:  Derfor skal du finde julegaverne online

Strygejernet har en stor vandbeholder på 350 ml, hvilket betyder, at du kan nå at stryge meget, inden beholderen skal fyldes. Sammen med den høje effektivitet og brugervenlighed er strygejernet derfor yderst behjælpeligt, når du skal til bunds i den store bunke strygetøj. Har du blot én skjorte, du ønsker at glatte, kan du med den vertikale dampfunktion nøjes med at hænge skjorten på en bøjle og dampe den glat.

Tefal Ultimate Anti-Calc har en eksklusiv og aftagelig kalkopsamler integreret, som samler alle kalkpartikler. Denne feature er med tid sikre produktets lange levetid, en holdbar dampfunktion og en nem rengøring.

Der er også sørget for en høj sikkerhed, da strygejernet er udstyret en automatisk slukfunktion. Efterlader du apparatet i lodret position – lader det stå på foden – vil det slukke efter 8 minutter. Efterlader du det i vandret position – med sålen mod en overflade – går det ud af sig selv efter 30 sekunder. Du undgår derfor brændte pletter på dit tøj.


Tips til at finde det bedste strygejern

Vi har præsenteret dig for seks forskellige strygejern, der hver især har sine fordele. For at gøre det en anelse nemmere at finde hoved og hale i, hvilket strygejern der er ’det bedste’, får du her nogle hovedpunkter, du kan have med i dine overvejelser, når du står over for et køb:

  1. Hvis strygejernet skal være med ledning, hvor lang skal den så være? Hvis det skal være ledningsfrit, hvor lang brugstid har du så behov for, inden det skal oplades?
  2. Antallet af Watt angiver ikke nødvendigvis, om strygejernet er godt, men kan være et pejlemærke, i forhold til hvor hurtigt jernet bliver varmt og dets effekt.
  3. Hvor kraftfuld en dampfunktion har du behov for?
  4. Hvor meget skal vandbeholderen kunne indeholde?
  5. Hvor meget vil du betale for et strygejern?

Når du skal finde det bedste strygejern, afhænger det mest af alt af, hvad dit behov er. Stryger du ofte og/eller meget ad gangen, kan et strygejern med en stor vandbeholder og en kraftfuld dampfunktion være en fordel. Hvis det hører sjældenhederne til, at du stryger, kan det omvendt være, du ikke har behov for det dyreste strygejern med flest funktioner.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply