Symaskine Test – Vi guider dig til den bedste symaskine

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

At finde frem til den nye symaskine er lettere sagt end gjort. For en symaskine er ikke bare en symaskine. Der er nemlig stor forskel på de mange modeller, du finder på markedet i dag. Derfor har vi gjort det hele lidt lettere for dig. Vi har lavet en test, hvor du finder nogle af de bedste modeller på markedet.

Alle produkterne er blevet testet af officielle ekspertkilder, hvor blandt andet Forbrugerrådet Tænk har testet en række af modellerne. Dermed kan du være helt sikker på, at testresultaterne er objektive og korrekte ud fra symaskinernes tekniske virke. Nedenfor finder du et skema, hvori vi nævner de modeller, som er med i denne test. Produktoversigten oplyser dig ligeledes om symaskinernes vigtigste egenskaber. Det giver dig et hurtigt overblik.

Bedst i test

Janome 4030 DC

  • Stort display
Bedst til prisen

Husquarna emerald 118

  • Testvinder inden for en række sytests
Billig og god

Singer 2273

  • Sikkerheden er i top

Janome 4030 DC – En god symaskine til en god pris

Symaskine test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5495 kr.
  • Justering af tryk på foden kendes nemt gennem symboler
  • Stort display
  • Indstillinger i forhold til stinglængde og -bredde

Den første maskine i testen kommer fra Janome, og den er blevet testet af Taenk.dk. Det er en af de dyrere maskiner, og derfor kan du forvente en maskine i høj kvalitet. Dens tekniske finesse vil give dig nogle unikke muligheder for at lege med forskellige indstillinger, der er bestemt på forhånd. Det gælder inden for forskellige typer af sting. Disse kan du også selv indstille, så du får den mest præcise indstilling efter dine behov.

Maskinen scorer toppoint inden for selve syningen. Her får den gode karakterer ved syning i både tykt og tyndt stof, ved lige sømning og ved sammensyning af flere forskellige stoftyper. Dermed kan den klare alle typer af materialer. Et stort plus ved denne maskine er, at den har automatisk knaphulsfunktion, der gør dit arbejde meget nemmere. Den scorer også topkarakter inden for holdbarheden, hvilket de gode materialer klart afspejler.

Der er desværre nogle ting, hvor Janome 4030 DC ikke scorer højest på skalaen, og i forhold til prisen er dette en smule skuffende. Maskinen er meget støjende, og den har en bankende støj, når der bliver syet i flere forskellige lag af stof. Samtidig er maskinen én af de dårligste maskiner til at sy kanter, hvilket er essentielt for en symaskine, der kan blive bedst i test. Og så er prisen i den høje ende for denne maskine.


AEG Symaskine 10K – En billig symaskine som en god begyndermaskine

Billig symaskine
  • Fire forskellige sømprogrammer
  • Lille og praktisk maskine
  • Nem at betjene

Her finder vi testens billigste symaskine, og selvom den bærer præg af dette, så er det altså en god maskine til nybegynderen. Er du på udkig efter en maskine, som du kan teste og se, om syning er noget for dig, så er denne model en glimrende mulighed.

Modellen er den mest populære hos mange forhandlere, og dermed er det en model, der selvfølgelig skal med i denne test. Dens størrelse er perfekt hjem til det lille bord, idet den er mindre end en almindelig symaskine. Samtidig har den få og simple indstillinger, der er nemme at betjene.

LÆS OGSÅ:  Boremaskine test - Sådan finder du den bedste boremaskine til dig

Maskinen har fire forskellige sømprogrammer samt tre forskellige nålepositioner. Du får den med en god trykfod, som du nemt kan styre under syningen. Til gengæld bliver du en smule mere begrænset i dine muligheder for at arbejde med forskellige typer af sting og kantning under din syning. Maskinen har også kun en stingbredderegulering med tre funktioner, som kun kan laves i zig-zag.

Denne maskine er altså god og fornuftig til dig, der ønsker at starte med at sy. Til gengæld er dens store plus en god pris, som alle kan være med på. Og så er den også god for dig, der gerne vil have din symaskine med på farten, hvor der er begrænset med plads til rådighed.


Husquarna emerald 118 – Den bedste symaskine til prisen, der er en sand bestseller

Symaskine bedst til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2995 kr.
  • Testvinder inden for en række sytests
  • Meget nem at tråde og skifte nål på
  • God fodpedal

Her har vi en symaskine, der har scoret en god karakter hos Taenk.dk. Maskinen ligger inden for en rimelig prisklasse, der her giver dig en maskine, hvor du får meget for dine penge. Du får nemlig en maskine i høj kvalitet og med en god holdbarhed, som ligger i et prisniveau, hvor alle kan være med.

Helt særligt for denne maskine er, at den scorer en høj karakter hos Taenk.dk, når det gælder forskellige tests inden for syningen. Den mestrer discipliner som syning over krydsende sømme og sammensyning. Du kan også forvente en maskine, der er særligt god til at sy tæt på kanten og samtidig lave usynlige sting. Samtidig har den en mekanisk indstilling af søm og sting, og det gøre den meget nem for dig at betjene.

Denne maskine ligger i toppen i denne test, da den netop scorer fine karakterer over hele linjen. Dog er den særdeles dårlig til knaphullerne, og så er den også dårlig til at regulere sin trådspænding. Til gengæld får du en maskine, der er nem at tråde, og derfor kan den også være yderst anvendelig for nybegynderen. Du slipper for de komplicerede og meget tekniske indstillinger, og i stedet for giver det hele lidt bedre mening for dig.


Toyota OEKAKI 50G – En symaskine på tilbud for Coop-medlemmer

Symaskine tilbud
  • Et utrolig flot design
  • 50 forskellige sømprogrammer
  • Computerstyret og dermed også meget brugervenlig
  • Ingen trykfod

Her kommer der en maskine til dig, der elsker et flot og stilrent design. Coop har denne symaskine fra Toyota, der har vundet Red Dot Design Award tilbage i 2015. Prisen gik til denne maskine på grund af dens smukke, grønne farve og industrielle look. Men det er ikke kun designet, der er værd at have øje for, når du kigger på denne maskine. Den får dig nemlig også til at arbejde så kreativt som muligt med sin computerteknologi, der er ny inden for symaskiner.

Her får du en symaskine, der er elektronisk og dermed gør det muligt for dig at sy uden en fodpedal. I stedet for skal du blot bruge knappen, der er placeret på maskinen. Dette er en stor fordel for dig, der har problemer med din fod eller dit knæ. Samtidig giver maskinen anledning til at udfordre kreativiteten. Toyotas model giver dig et utal af forskellige muligheder for at lege, og med sine 50 forskellige sømprogrammer er der nok at gå i krig med.

LÆS OGSÅ:  Cykelhjelm test - Find den bedste cykelhjelm

Maskinens knaphulsfunktion fungerer helt okay, og så har den et digitalt display. Dens støjniveau er ikke lav, men heller ikke noget, du ikke kan holde til. Dermed er det her en maskine for dig, der sætter stor pris på et flot og unikt design, og som gerne vil have lidt ekstra for dine penge. Du får den nemlig på tilbud, hvis du er medlem hos Coop.


Pfaff Select 3.2 – En fornuftig maskine med plads til forbedringer

Bedste symaskine
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5295 kr.
  • Kan nemt sy usynlige oplæg i tykt stof
  • God holdbarhed
  • Nem manual

Vi har allerede haft nogle gode symaskiner på listen, og her er endnu en fra Taenk.dk, som har fået en god bedømmelse. Denne symaskine fra Pfaff har en klar fordel i sin manual. Den er nem at forstå og lige til at gå i gang med. Samtidig har maskinen nogle gode funktioner som syning i tykt stof og en mekanisk indstilling af sting.

Maskinen er i den dyre ende, og her er der plads til nogle forbedringer. Dens indstilling af programmer sker gennem trykknapper, og det kan for nogle virke meget kompliceret. Samtidig er det svært at afbryde en indstilling. Den er ikke egnet til at sy pyntesting, men til gengæld kan du uden besvær sy usynlige oplæg med denne maskine.

Dens støjniveau er middel, og så er den god til at sy lynlåse i med. Samtidig har den en solid konstruktion, der gør den meget holdbar og solid at arbejde med. Denne maskine er derfor et fornuftigt valg, men du kan med fordel investere i én af de andre modeller og få det samme for dine penge.


Singer 2273 – En middelmådig symaskine

Singer symaskine
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1308 kr.
Set til
1302 kr.
Set til
1428 kr.
  • God nåletråder
  • God holdbarhed
  • Sikkerheden er i top

Den sidste model er også den, der har fået de dårligste testresultater hos Taenk.dk. Her når den kun lige over middel, da der er en del mangler på denne maskine. Til gengæld har den sikkerheden i top, og derfor er den nem og god at betjene. Den er også meget holdbar, hvilket giver dig en maskine, du kan have i mange år.

Denne symaskine larmer meget under brug og scorer derfor den laveste karakter. Dens funktioner og tilbehør er heller ikke noget at skrive hjem om. Den har nogle problemer med basale ting som ligeud-sømme, isyning af lynlås og syning af knaphul. Der skal også tilkøbes en specialfod til usynlige oplæg, og derved bliver det en dyrere fornøjelse.

Til gengæld er den rigtig god til at sy flere forskellige stoftyper sammen. Den kan også nemt sy i et tykt lag stof, og det er en stor fordel ved en maskine. Dens funktioner ved usynlige sting er også gode, såfremt du har den rette pedal. Til prisen bør du kigge efter en af de andre modeller i denne test, hvis du vil have mest muligt for pengene. Til gengæld er prisen på maskinen helt okay og placerer sig som den næst-billigste i denne test. Derfor kan det også være et bud på en god begyndermaskine for dig.


Hvordan tråder man en symaskine?

Nu har du fået fem gode bud på din næste symaskine. Du skal derfor ikke snydes for et par gode råd til dit valg af symaskine, og hvordan du kommer godt i gang. For hvordan tråder man en symaskine?

LÆS OGSÅ:  Væghængt puslebord test 2020 - Find dit næste puslebord her

Først og fremmest skal du tråde din maskine, når den er slukket. På den måde undgår du eventuelle uheld med maskinen. Efterfølgende skal du hæve trykfoden, og her kan du bruge det lille håndtag, der sidder på siden. Oppe øverst skal du også hæve trådgriberen, så den står i sin øverste position. Placér herefter en spole på pinden, hvorefter du får tråden gennem trådlederen og lader den falde ned foran maskinen.

Dernæst fanger du tråden på begge sider af spændeskiverne. Du skal her trække opad, så du er sikker på, at den sidder, hvor den skal. Træk tråden gennem den venstre åbning, bagom åbningen og tilbage gennem den venstre åbning igen. Til sidst skal du tråde nålen. Her skal du blot få tråden igennem og lade den falde ned bagved.


Valg af symaskine – Dét skal du være opmærksom på

Nu ved du lidt mere om, hvilke gode muligheder der findes på markedet. Men hvordan vælger du den helt rigtige maskine? Der findes en række ting, du kan vælge ud fra, og det kommer helt an på, hvad du er på jagt efter.

Skal du først til at lære at sy, kan du med fordel vælge den lille model fra AEG. Her får du en lille symaskine, der kan det mest basale. Du får heller ikke mere end det, men til gengæld er den nem at betjene. Den store fordel er også prisen. Dermed behøver du ikke ofre flere tusinde kroner på en symaskine, hvis du er ny og skal se, om det er noget for dig.

Er du erfaren på en symaskine, har du flere gode muligheder. Modellen fra Janome og Toyota er to modeller, der kan være med til at udfordre dig. Deres tekniske funktioner kan være med til at tage din syning til helt nye højder. Prisen afspejler delvist også deres funktioner, men det kan være alle pengene værd. Og hvis du gerne vil have en maskine, der er flot at se på, kan du med fordel vælge den stilrene model fra Toyota. På den måde kan du altid lade den stå fremme derhjemme.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply