Termokande test – Find den bedste termokande til dit behov

0

Er du træt af at have brygget kaffe, men at det efter kort tid bliver koldt og ikke er til at drikke? Kender du til den gode følelse af velvære i kroppen, når du drikker en varm tår te? En god termokande holder din kaffe, te og kakao varm i længere tid. Termokanden er praktisk, hvis du har inviteret gæster og hele tiden vil have noget varmt på kanden.

Derudover er det de færreste mennesker, som drikker en hel kande friskbrygget kaffe på én gang. Derfor er det smarte ved en termokande, at du har mulighed for at gemme kaffen til senere eller tage din yndlingsdrik med dig hjemmefra, når du eksempelvis skal på udflugt, uden den bliver kold.

Termokander har desuden den omvendte funktion: hvis du hælder en kold drik på din termokande, sørger kanden for, at indholdet forbliver køligt.

Bedste termokande

Når du er på udkig efter den rette termokande til dit behov, er der flere specifikationer, du kan holde øje med. Det kan eksempelvis være kapaciteten, hvor længe termokanden holder indholdet varmt og prisen.

Derudover er en god termokande solid og nem at hælde af – og så gør det heller ikke noget, at designet er pænt at kigge på. Der findes et hav af termokander på markedet, og derfor vil det formentligt være nemt for dig at finde en, der passer til din smag.

Er du alligevel i tvivl om, hvilken termokande du skal gå efter, præsenteres du i denne test for seks udvalgte termokander og deres specifikationer. Læs videre og få inspiration til, hvilken termokande der kan dække dit behov.


Rotpunkt Thermos Jug termokande

Termokande test→ Set hos Skiftselv.dk til 120 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 135 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 135 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 159 kr.

→ Set hos CDON.dk.dk til 159 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 167 kr.

Er du på udkig efter en termokande, der ikke vælter dit budget, kan denne termokande fra Rotpunkt være en god mulighed.

Thermos Jug fra Rotpunkt koster 139 kroner og er derfor testens billigste. Alligevel tilbyder Rotpunkt dig en termokande, der lever op til de basale egenskaber, en termokande måtte have.

Termokanden har en kapacitet på én liter, som svarer til omtrent otte kopper. Termokanden er lavet i plast, hvor dens glasindsats sørger for at holde temperaturen på indholdet enten varmt eller koldt.

Rotpunkt Thermo Jug kan holde det påfyldte indhold varmt i op til 20 timer, hvis indholdet har en temperatur på 90-95 grader, når det hældes på.

Hvis du derimod ønsker at holde indholdet koldt, skylles kanden med koldt vand, inden du fylder termokanden med din kolde drik. Thermos Jug fra Rotpunkt er derfor en god termokande, hvis du skal på udflugt, da den holder temperaturen længe, og hvis et par ridser i overfladen ikke gør noget, grundet den overkommelige pris.


Tiger PXM termokande

termokandetest

→ Set hos ComputerSalg.dk til 139 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 176 kr.

→ Set hos Coop.dk til 189 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 199 kr.

→ Set hos CDON.dk til 199 kr.

→ Set hos Guccadk til 200 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 215 kr.

Denne termokande fra Tiger har en god, stor åbning, der gør den let at fylde op, og kan rumme cirka én liter. Designet er funktionelt, og med et skru på kandens låg er den nem at hælde fra.

LÆS OGSÅ:  Juicer test - Stor guide så du nemt kan finde den bedste juicer til dig og dit behov

Skruelåget sikrer desuden, at du ikke har kaffe ud over det hele, hvis kanden skulle vælte på bordet eller under transport. Fylder du væske på kanden, der er 95 grader, vil indholdet efter 10 timer være 66 grader. Efter 24 timer vil væsken have en temperatur på 51 grader. Det vil sige, at du kan fylde termokanden, og efter et døgn vil du stadig kunne drikke en lun kop kaffe, te eller lignende.

Tiger PXM-termokanden har en pris på 199 kroner. Alligevel kan du, hvis du investerer i denne, være sikker på en høj kvalitet, da hver termokande bliver testet, inden den bliver afsendt fra produktionen.

Tiger PMX er termokanden til dig, der vægter funktionalitet og kvalitet høj, hvor prisen stadig er til at betale. Termokanden har en glasindsats og er lavet af sort plastik, men kan også fås i hvid og krom.


Stelton EM77 termokande

Stelton termokande

→ Set hos KitchenOne.dk til 299 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 349 kr.

→ Set hos Coop.dk til 379 kr. (449 kr. for ikke-medl.)

→ Set hos Skiftselv.dk til 400 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 420 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 436 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 449 kr.

En vaskeægte klassiker inden for termokander er Steltons EM77-model, som er Steltons mest solgte produkt. EM77 er designet af Erik Magnussen i 1977, hvorfra navnet på termokanden kommer.

Termokanden har vundet priser såsom Den danske designpris: Klassikerprisen og IF Design Award. Selvom Stelton EM77-modellen har 50 år på bagen, er designet tidløst og enkelt, og dens cylinderform og højde på 30 centimeter gør, at den skiller sig ud på bordet.

Kanden kan rumme én liter væske, og dens vippelåg betyder, at kanden er nem at betjene med en enkelt hånd. Der medfølger desuden et skruelåg, som kan monteres i stedet for vippelåget, hvilket gør det nemt for dig at transportere den fyldte termokande.

Stelton EM77-termokanden kan fås i et utal af farver og produceres både i plast og rustfrit stål, og derfor er det nemt for dig at finde det design, der passer til din smag. Prisen på Stelton EM77-termokanden afhænger af farve og materiale og spænder derfor mellem 300 og 800 kroner.

Et funktionelt designikon

Stelton er et dansk mærke, hvor det enkle design og nordiske islæt er i fokus. Netop termokanden EM77 er en væsentlig markør for Steltons designfilosofi grundet dens minimalistiske udtryk. Gennem forskellige samarbejder med designere og arkitekter imødekommer Stelton funktionalitet og tidens trends, hvor prisen stadig appellerer til de fleste forbrugere.

Køber du en Stelton EM77, er det ikke kun en yderst funktionel termokande, men også et sandt designikon, du kommer til at sætte frem på bordet.


Alfi Juwel termokande

bedste termokande

→ Set hos Skiftselv.dk til 988 kr.

Endnu en klassiker inden for termokander er den populære Juwel-model fra Alfi, som er blevet produceret siden 1918. Alfi Juwel vil pryde ethvert kaffebord med dens stilrene og enkle design.

Alfi Juwel fås i flere designs – blandt andet i farverne polarhvid, grå og sort, men er du mere til det traditionelle look, kan du få Alfi Juwel i både mat og blankt rustfrit stål. Endvidere er kanden funktionel, da du med dens vippelåg og ergonomiske greb kan betjene kanden med én hånd og med et let tryk med din tommeltot.

Prisen på Alfi Juwel afhænger af designet og ligger mellem 800 og 2.000 kroner, hvilket gør termokanden til en af testens dyreste, men prisen, kvaliteten og designet på denne kande går hånd i hånd.

LÆS OGSÅ:  Få alt i én med en stavblender

Termokanden kan indeholde én liter væske og klarer både at holde væske varm og kold. Alfi Juwels inderside og yderside sikrer en god isolering. Indersiden er er en dobbelt glaskolbe, mens ydersiden er lavet af metal. Fylder du varm kaffe med en temperatur på 95 grader på termokanden, vil det holdes varmt i cirka 12 timer. Fylder du koldt vand på kanden, vil det holde sig koldt i cirka 24 timer.

Alfi er et tysk kvalitetsmærke

Alfi er et tysk design- og kvalitetsmærke, der står bag denne verdenskendte termokande med navnet Juwel. Juwel har 100 år bag sig, hvilket indikerer et tidløst og originalt design. Alfis årelange tid på markedet og erfaring med produktion af termokander betyder også, at deres modeller har været at finde på stuebordene hjemme hos private og i kafferummene hos virksomheder i flere generationer.

Deres solide håndværk og teknologiske orientering i forbindelse med produktudviklingen samt samarbejder med anerkendte designere for gang på gang at producere termokander med et smukt udseende betyder, at du med god grund kan investere i denne termokande.

Alle Alfis termokander bliver desuden både produceret og kvalitetskontrolleret i Tyskland. En fordel ved Alfis termokander er, at du kan udskifte næsten alle enkeltdele. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal købe en helt ny termokande, men blot tilkøbe den defekte del. Du kan eksempelvis købe en ny glasindsats, hvis den originale går i stykker.


Alfi Eco termokande

bedst i test termokande→ Set hos ComputerSalg.dk til 144 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 203 kr.

Endnu en Alfi-termokande, som dog ligger i den anden ende af prisskalaen end Juwel-modellen. Selvom denne termokande har en pris på 200 kroner, er Alfi Eco et godt bud på en budgetvenlig termokande uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten og designet.

Termokandens yderside er lavet af plastik og har et enkelt udtryk. Da Alfi Eco kan fås i flere forskellige farver, har du rig mulighed for at finde den Alfi Eco, der matcher din stil.

Derudover er termokanden funktionel, da du kan håndtere den med én hånd grundet dens vippelåg. Alfi Eco har en kapacitet på én liter og har en glasindsats, der holder din kaffe eller te varm.

Grundet det enkle design, brugervenligheden, kvaliteten og den overskuelige pris er Alfi Eco en godt køb for dig, der vil kunne have en pæn termokande på bordet, men samtidig vil investere i en termokande, du kan tage med på tur.


Rosendahl Grand Cru termokande

Bedste termokande→ Set hos Skiftselv.dk til 262 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 289 kr.

→ Set hos CDON.dk til 289 kr.

→ Set hos KitchenOne.dk til 299 kr.

→ Set hos Coop.dk til 499 kr.

Grand Cru-termokanden fra Rosendahl er en termokande testvinder, og den holder ekstragodt på varmen. Du kan fylde op til én liter i kanden, som grundet sin dobbelte glasindsatslag sikrer, at din kaffe eller hvilken som helst anden varm drik holder sig varm i lang tid.

Derudover har Rosendahl Grand Cru-termokanden en trykknap, og du skal derfor ikke skrue et låg af og på. Dette giver både en høj brugervenlighed og betyder, at varmen ikke siver ud af termokanden, som når et låg skrues af.

Tryklåget har derfor den funktion at holde kold luft ude fra kanden. Grand Cru-termokanden har en hank, der sikrer et godt greb og gør det nemt at skænke fra kanden.

Termokandens ydermateriale er plastik, og den kan fås i flere forskellige farver. Det gør det nemt for dig at udvælge din favorit og finde den Rosendahl Grand Cru-termokande, der passer til din stil og borddækning.

LÆS OGSÅ:  Mælkeskummer test - Find den bedste mælkeskummer

Design med fokus på hverdagsbrug

Rosendahl er endnu et dansk mærke, der har enkelthed og funktionalitet for øjet i deres design. Hertil er et fokuspunkt hos Rosendahl, at produkterne kan tåle hverdagens strabadser uden at gå på kompromis med produktets fremtoning. Derfor er Grand Cru-termokanden både robust og tager sig godt ud på spisebordet – og hvor du ellers ønsker at medbringe denne praktiske termokande.


Isoleringsevnen er den essentielle funktion

Når du skal købe en termokande, er det først og fremmest vigtigt, at den har en god isoleringsevne. Det er en god isoleringsevne, der sikrer, at kaffen holder sig varm, og at din kolde drik forbliver kølig. De præsenterede termokander i denne test har alle en glasindsats, der holder på temperaturen.

Derfor er de viste seks modeller alle et godt bud på en termokande, der kan det mest essentielle. Samtidigt har testen vist, at termokandernes priser spænder bredt, og derfor er der ikke en absolut sammenhæng mellem pris og isolationen. Det er lige så meget designet, der har indflydelse på prisniveauet.

Når du skal tage din nye termokande i brug, og den eksempelvis skal sørge for, at din kaffe holdes varm, er det en god idé at fylde kanden med varmt vand, lade det stå i et par minutter og hælde det ud igen. Efterfølgende hælder du kaffen på kanden.

På denne måde ’varmer du termokanden op’ og forbereder den på, at den skal holde noget varmt. Hvis du omvendt skal holde væske køligt, er det samme procedure, men hvor du i stedet fylder kanden med koldt vand først.


Pleje af din termokande

En termokande trænger ligesom alt andet til at blive gjort rent. Men hvordan gør du det på en måde, som også skåner kanden? Det er først og fremmest en tommelfingerregel, at termokander ikke skal i opvaskemaskinen.

Du må derfor finde opvaskebørsten og -sæben frem og bruge din håndkraft til at fjerne pletter og bakterier. Trænger din termokande til en grundigere rensning, er det midlertidigt ikke nødvendigt at købe diverse rengøringsmidler. Med et simpelt og billigt trick kan du hurtigt få din termokande til at se ud som ny.

De eneste to ting, du skal bruge, er bagepulver og vand. Denne fremgangsmåde er ufarlig, da du undgår kemikalier:

  1. Kom to spiseskeer bagepulver i termokanden og fyld termokanden med kogende vand.
  2. Rør rundt med en ske eller sæt låget på termokanden og ryst nænsomt, så bagepulveret opløses i vandet. Når bagepulver blandes med vand, udvikles kuldioxid, hvilket bleger farvestoffer.
  3. Lad termokanden stå med blandingen af bagepulver og vand i et par timer – og gerne natten over.
  4. Skyl termokanden med vand, og du har en rengjort termokande, der skinner indvendigt.

Er din termokande dog stadig en anelse beskidt, kan du gentage processen. Har kanden desuden fået en grim lugt, kan du prøve at hælde en spiseske groft salt i den, fylde den med koldt vand og lade den stå i nogle timer.

Med ovenstående modeller og disse råd er du nu klar til at finde den helt rigtige termokande.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply