Test: Hvordan får du nemmest dine trægulve pæne igen

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du er bosat i en ældre bolig, så kan det meget vel være, at dine trægulve kunne trænge til en opfriskning. Der findes flere måder hvorpå dette er muligt, så derfor kan det også være vanskeligt at vælge den rette metode til at få gjort noget ved dit gulv, så det igen kan komme til at se flot ud.

I denne artikel gennemgår vi de metoder, der nemmest kan bruges til at gøre dine trægulve pæne igen, så det ligner, at de er helt nye, men naturligvis uden at det kommer til at koste dig i nærheden af det samme, som et helt nyt gulv ville koste dig, hvilket oftest kan vise sig at være et næsten skyhøjt beløb. Når man vælger at få ordnet sine gulve så er det vigtigt at have en støvsuger eller robotstøvsuger klar til at tage det værste støv og andet skidt der medfølger i sådan en proces.

Hvad er målet for dine gulve?

Inden du kan tage stilling til, hvad den rette metode for dit vedkommende er, så er det meget vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvad målet egentlig er for dine gulve. Hvis du f.eks. ønsker at give dem et helt nyt look, så skal du bruge én metode, men ønsker du blot at friske dem op, så er det en anden metode.

Det afhænger desuden også af, hvordan dit gulv har det. Hvis du f.eks. er nødsaget til at fjerne en stor del af gulvet for at sikre, at det ser friskt ud, så er det ikke nok for dig blot at slibe overfladen, for derefter at give det et nyt look, så det kommer til at se ud præcis som du ønsker det.

LÆS OGSÅ:  iRobot Roomba 880 - Test og anmeldelse

Få lavet en gulvafslibning

Først og fremmest, så er der mulighed for at få lavet en gulvafslibning, hvor der blot bliver slebet et stykke af dit trægulv. Det er meget almindeligt, at gulvet derefter bliver behandlet med en form for olie el.lign., der kan give trægulvet et helt nyt look, uanset om du vil have lyst eller mørkt gulv.

Der findes heldigvis mange virksomheder, der kan hjælpe dig med en sådan opgave, men hvis dit gulv f.eks. har behov for at blive slebet meget ned, inden der kan opnås et pænt resultat med gulvet. I en sådan forbindelse er det ikke synderlig hensigtsmæssigt at benytte dig af en gulvafslibning.

Gulvafhøvling er også en mulighed

Hvis du har et trægulv, hvor der er behov for at få høvlet mere end blot et par millimeter af, inden der kan skabes et pænt udseende, så kan det bedre betale sig for dig at få lavet en gulvafhøvling til fordel for en gulvafslibning, da der dermed fjernes mere af selve gulvet.

Efter en gulvafhøvling vil fremgangsmåden dog være det samme som ved en gulvafslibning. Dit gulv skal altid efterbehandles med enten sæbe, olie eller deslige. Det forlænger levetiden af gulvet og samtidig vil du – som sagt – også kunne give dit gulv et rigtig flot look, uanset om du er til et mørke eller til lyse trægulve.

Udlicitér altid sådanne opgaver

Hvis du længe har drømt om, at få gjort noget ved dit gulv, så kan det være en rigtig god idé at få lavet enten en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, så skal du naturligvis sørge for at opgaven bliver udliciteret til et firma eller en selvstændig håndværker, der har ekspertise og erfaring med sådanne opgaver.

LÆS OGSÅ:  Poseløs støvsuger test - Find de bedste og billigste til dit behov

Der er – desværre – mange, der tror, at man blot kan leje sig til en maskine og klare sådanne opgaver selv, men faktum er dog, at resultatet ganske enkelt bliver langt bedre, hvis du sørger for at udlicitere arbejdet til et firma eller til en selvstændig håndværker, der kan sikre dig et rigtig godt resultat.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.