Tørretumbler test – Her finder du de bedste tørretumblere

0

Hvis du står og mangler en ny tørretumbler, har du sikkert hurtigt opdaget, at der er rigtig mange muligheder på markedet. Det betyder, at det kan være rigtigt svært at finde rundt i de mange muligheder, og det kan nemt betyde, at man ikke har nogen anelse om, hvilket model man egentlig skal vælge. Heldigvis findes der artikler, som kan hjælpe dig på vej mod dit valg, og du er kommet til en af dem her.

Målet her vil nemlig være at give dig en større viden om tørretumblere gennem test af fem forskellige gode modeller. Modellerne udbydes på flere forskellige sider og kommer fra i alt fem forskellige producenter. De har hver deres fordele og ulemper, og det handler selvfølgelig også meget om, hvad du er villig til at betale for din tumbler.

Generelt bør det nok siges, at pris og kvalitet følges nogenlunde ad. Man kan sagtens være heldig at finde gode modeller til små penge, men fælles for modellerne i denne test er, at de er ganske fornuftige til prisen.

Forskellige former for tumblere

Det er selvfølgelig vigtigt at have et overordnet kendskab til tørretumblere, når man skal ud at købe sin egen, og hvis du læser denne artikel, kan du blive klogere på, hvilken model du skal vælge. Eksempelvis vil du kunne læse om en lækker model fra Electrolux aftrækningstumbler, som har en masse fordele. Du vil også kunne læse om en Bosch kondenstørretumbler, som ligger højere i pris, men som også kan nogle andre ting.

Generelt er det vigtigt at vide, at der findes forskellige former for tørretumblere. De to mest brugte er kondenstumblere og aftrækningstumblere. Ved førstnævnte samles fugten op i maskinen og føres ud i rummet, hvilket selvfølgelig giver mindre besvær, fordi du ikke selv skal trække fugten ud. Ved en aftrækningstumbler fjernes fugten ud gennem et hul i væggen, og tøjet bliver hurtigere tørt på denne måde. Det er dog også en væsentlig del dyrere i strøm.

Nogle fokuserer primært på energiforbruget på maskinen, og der findes en række modeller, som er særligt miljøvenlige. Du kan typisk kigge på energimærket på maskinen, hvilket testene også vil komme ind på for hver enkelt model.


Samsung DV70M5020KW tørretumbler

tørretumbler test→ Set hos Elgiganten.dk til 3.599 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 3.599 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 3.999 kr.

Den første maskine, vi vil teste, er denne lækre model fra Samsung. Samsung laver efterhånden nogle rigtig gode hårde hvidevarer, og det gælder så sandelig også for deres tørretumblere, som faktisk leverer et ganske højt niveau. Prisen er i middelklassen for tørretumblere, og man får faktisk ganske fint udbytte for sine penge her.

Maskinen er i energiklasse A++, hvilket er det næsthøjeste på markedet. Der er altså dermed tale om en maskine, som er relativt fornuftig, når man kigger på forbruget, selvom der også findes maskiner, som bruger endnu mindre energi. Der er desuden en indbygget varmepumpe i denne tørretumbler, hvilket bestemt er værd at notere sig.

LÆS OGSÅ:  Kombiovn test - Den nemme og enkle ovn

Kapacitet op til 7 kg

Maskinen har en kapacitet på syv kilo, hvilket er ganske pænt, og der er dermed plads til relativt meget tøj i maskinen – det er dog også muligt at få dem større. Denne maskine har den fordel, at den kan tørre en lille mængde tøj på kortere tid. Det betyder, at hvis du blot skal have tørret en lille tøjmængde, så kan det foregå på blot 35 minutter. Det er en stor fordel, hvis du lever i en travl hverdag, hvor du gerne vil have tingene klaret hurtigt.

Der er desuden en række smarte funktioner i maskinen, som gør den rigtig brugervenlig og lækker. Du kan automatisk tjekke for fejl i maskinen, hvor meget kondens der er dannet og andre smarte ting, som gør hele tingen omkring tørring af tøj en kende smartere. Alt i alt er der derfor tale om en ganske god maskine, som endda fås til en rigtig god pris hos Wupti i øjeblikket.


ELECTROLUX EDE1072PDW Aftrækstørretumbler

bedst i test tørretumbler

→ Set hos Elgiganten.dk til 1.979 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 2.089 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 2.089 kr.

Vi springer til en model fra Electrolux, som også i høj grad er et populært tørretumbler-mærke. Denne model er anderledes end den første, fordi det er en aftrækstørretumbler, og det betyder altså, at vandet er fjernet på en anden måde, end når der er tale om kondensmaskinerne.

Electrolux er kendt for at lave rigtig gode hårde hvidevarer, som leverer høj kvalitet, og priserne er samtidig virkelig til at have med at gøre.

Det er også tilfældet med denne maskine, som er i den billige ende af denne test. Det betyder blandt andet, at nogle af detaljerne er sparet væk, men der er altså stadig tale om en habil maskine, som kan rigtig mange af de nødvendige ting.

Brugervenlig og nem

Kapaciteten lyder her på syv kilo, hvilket er rigtig pænt prisen taget i betragtning. Lydniveauet er i øvrigt lavt, hvilket er ganske vigtigt for mange, når de vælger deres tørretumblere og gerne vil kunne have dem kørende, når de eksempelvis har gæster på besøg.

Denne maskine har i øvrigt en funktion, som gør centrifugeringen mindre krøllende. Det betyder, at du ikke behøver frygte, at dine ting kommer helt sammenkrøllede ud af maskinen, så det hele skal stryges.

Der er i øvrigt her tale om en rigtig brugervenlig og nem maskine, og man skal ikke opfinde den dybe tallerken for at komme nemt i gang med en tørring. Der er altså tale om en meget fornuftig maskine, som har de nødvendige ting, og som i øvrigt har et meget simpelt design.


AEG T8DEM842E Kondenstørretumbler

Tørretumbler bedst i test→ Set hos Whiteaway.com til 3.999 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 6.099 kr.

Vi er nu nået til en maskine fra AEG, og allerede her begynder mange at spidse ører. Det er nemlig et mærke, som er kendt for deres flotte design blandet med rigtig godt kvalitet, og derfor har AEG også i mange år været et populært mærke. Man får da også lov at betale en smule mere for maskinen, men der er altså virkelig meget at hente for de ekstra kroner.

LÆS OGSÅ:  Komfur test - Det bedste komfur til dig er her

Denne maskine er placeret i den høje ende af prisskalaen for denne test, men det er også en maskine, som vil kunne holde i rigtig mange år og give mange gode oplevelser i forbindelse med tørring af tøj. Kapaciteten lyder her på otte kilo, hvilket er lidt over det gennemsnitlige. Du kan i øvrigt også her indstille tiden, så du helt selv bestemmer, hvornår din maskine går i gang med at tørre dit tøj.

Maskinen har et lækkert design med et smart display, som gør brugervenligheden rigtig stor. Den leveres i øvrigt med en motorgaranti på hele ti år, hvilket giver dig en vis sikkerhed for, at du har anskaffet dig en slidstærk og god maskine.


BOSCH WTH852I8SN Kondenstørretumbler

bedste tørretumbler→ Set hos Whiteaway.com til 4.299 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.299 kr.

Vi er nået til en rigtig forbrugerfavorit, for denne maskine fra Bosch hører rigtig fine tilbagemeldinger fra køberne. Der er da også tale om et produkt, som er i toppen af tørretumblere på markedet, og derfor ligger den også prismæssigt lidt højere end de fleste andre.

Bosch er et anerkendt mærke inden for hårde hvidevarer, og det forstår man godt. Denne maskine har en flot kapacitet på otte kilo tøj, og det gør det selvfølgelig muligt at få sat nogle ganske store omgange over ad gangen. Maskinen ligger i A++ kategorien, hvilket selvfølgelig er ret fornuftigt, og der er ligeledes tale om et fornuftigt lydniveau.

Maskinen gør det nemt for dig at planlægge, hvornår du vil vaske og tørre tøj, for den indbyggede timer er nem at indstille og ændre. Den er i øvrigt udstyret med en funktion, som mærker fugtniveauet i tøjet og dermed også beregner tiden derudfra.


Hoover DNHD913A2X kondenstørretumbler

test tørretumbler→ Set hos Skousen.dk til 4.699 kr.

Den næste maskine er fra mærket Hoover, og den står hos Wupti til nøjagtig samme pris som den første model, vi testede. Der er her tale om en maskine, som også ligger sig i energiklasse A++, hvilket er ganske fornuftigt. Denne maskine har en større kapacitet end den forrige, nærmere betegnet 9 kilo tøj. Det er en ganske pæn mængde, som gør det muligt for dig at smide ret store mængder tøj i maskinen på én gang og stadig få et godt resultat.

Dette er en kondenstørretumbler, hvilket betyder, at fugten altså spredes i det rum, maskinen er placeret i. Det er en løsning, som sparer ganske pæn på energiforbruget.

Denne maskine er i øvrigt i besiddelse af et smart program kaldet Woolmark, som gør det muligt at tørre uld ganske forsvarligt. Det er en funktion, mange andre tørretumblere ”mangler”.

Mulighed for at udskyde starten

Denne tumbler indeholder også nogle rigtig fine funktioner. Det gælder eksempelvis, at du kan udskyde starten på tørringen, så den er indstillet efter dine behov. Maskinen indeholder faktisk hele 19 forskellige programmer, så der skulle være gode muligheder for at finde det, som passer til de enkelte stykker tøj. Der er altså på mange måder tale om en fornuftig maskine til prisen. Kapaciteten er en kende større end på den forrige, og så har den også en god beholder siddende i døren, som gør det ganske nemt at komme af med det overskydende vand.

LÆS OGSÅ:  Vaskemaskine test - Sådan finder du den bedste vaskemaskine

Kig på kapaciteten

Vi har nu gennemgået en række forskellige maskiner, og du er forhåbentlig blevet en hel del klogere på, hvilken maskine du skal vælge. Generelt er det vigtigt at have nogle ting for øje, før man vurderer, hvilken maskine der er den rigtige, og her er kapacitet selvfølgelig en vigtig parameter. Hvis du forventer at skulle vaske meget tøj, vil du selvfølgelig med fordel kunne kigge efter en maskine med stor kapacitet. Det kan samtidig være strømbesparende, hvis du kan fylde din maskine.

Omvendt kan det også være, du har et meget lille forbrug, og derfor virker det åndsvagt at få en kæmpestor maskine. Da vil du med fordel kunne vælge en mindre model, så du både betaler mindre i engangsydelse, men også sparer på strømforbruget.


Kig på energiforbruget og skån miljø og pengepung

Det er naturligvis også ganske relevant at kigge på energiforbruget, når man vælger sin tørretumbler. Derfor har det også fyldt ganske meget i denne test, hvor meget energi de forskellige maskiner bruger. Det skyldes selvfølgelig, at det er unødvendige penge at bruge, hvis man har en maskine, som bruger unødigt meget energi.

Derudover har mange et ønske om at passe på miljøet, og det er altså et rigtig godt sted at starte. Der kan hurtigt være en masse energi at spare, hvis man vælger en maskine med lavt forbrug, og faktisk er det slet ikke så dumt at tænke denne faktor med, hvilket mange da også har indset. Heldigvis produceres der i dag rigtig mange maskiner, som bruger en begrænset mængde energi.


Gør dit forarbejde

Før du køber en tørretumbler, er det en rigtig god idé at tjekke nogle ting. Det kan eksempelvis være størrelsen på maskinen, hvilket særligt er vigtigt, hvis den skal placeres ovenpå en vaskemaskine. Her er det nemlig vigtigt, at den passer i målene, og de er stort set altid mulige at finde under specifikationer for den enkelte maskine.

Bemærk i øvrigt, at der er forskel på tørretumblernes størrelser, når det kommer til lågen. Det betyder, at du bør tjekke, om du har plads til den enkelte model, der hvor du ønsker at placere den. Vi håber, at du med denne guide er klædt godt og grundigt på til at vælge ud fra dine unikke behov. Der er et hav af muligheder, så rigtig god jagt.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere ( Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Leave A Reply