Topmadras med memoryskum guide – Når underlaget skal tilpasse sig dig

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Lad os sige det først som sidst: Memory-skum er ikke for alle. Men sine åbenlyse fordele samt åbenlyse bagdele deler dette materiale vandene. Materialet er dog ret fantastisk. Den helt unikke slags skum er hensigtsmæssig for dig, der døjer med smerter i ryg og led. Memoryskum bruger din kropsvarme til at forme sig meget præcist efter din krop. Således opnår du optimal støtte over det meste af din krop. Af samme årsag er memoryskum også godt for dit kredsløb.

Memoryskum går under mange navne: Visco, wonderpur og memory-foam er blot eksempler på andre kaldenavne. Vil du vide mere om denne madras type, kan du læse med i vores topmadras memoryskum guide.

Topmadras med memoryskum

Det mest populære alternativ til memoryskum, latex, er også et godt materiale, der næsten lige så effektivt former sig efter din krop. Bevæger du dig ofte i din seng i søvne, er latex at foretrække, da det hurtigere tager form efter din stilling. Da latex ikke svøber sig helt lige så meget om din krop som memoryskum, er det også det hensigtsmæssige valg, hvis du er tilbøjelig til at have det meget varmt om natten.

I de følgende afsnit kan du dog blive klogere på de mange fordele ved memoryskum. Læs derfor med i vores topmadras memoryskum guide.


Älv memory foam topmadras fra Nordic Dream

Derfor er Älv topmadrassen et godt valg:

 • Den kan fås uden at smadre budgettet.
 • Den er ideel til dig, der er relativt let.
 • Topmadrassen er vaskevenlig, idet betrækket kan tages af, og kernen er også vaskbar.

I vores topmadras memoryskum guide lægger vi ud med denne danskproducerede topmadras, der også kan fås i naturlatex. Madrassen har en beskeden tykkelse på fire cm, hvilket egner sig særligt godt til lettere personer. Topmadrassen former sig efter din kropsbygning, hvilket betyder at du får en madras, som passer til lige netop dig.

Danske Nordic Dream, der forhandler Älv, sælger mange af netop denne topmadras, da den er en budgetvenlig topmadras til dem, der har brug for en god og behagelig nattesøvn.

Älv-topmadrassen i memory foam er ideel, hvis du døjer med kredsløbsproblemer eller led- og muskelsmerter. Det er memory foam nemlig kendt for at afhjælpe. Memory foam er desuden kendt for at holde på varmen. Det betyder, at det er et ideelt materiale for dig, hvis du har tendens til at fryse om natten. Omvendt er det nok ikke det oplagte valg, hvis du i forvejen har det varmt, når du sover.

Specifikationer:

 • totalhøjde: 7 cm
 • kernehøjde: 4 cm
 • betræk: bambusfibre
 • vaskbar: ja, ved 40 grader (betrækket vaskes ved op til 60 grader)
 • antibakteriel: ja
 • OekoTex-certificeret: ja.

Nordlys fra Nordic Dream

Derfor skal du vælge Nordlys-topmadrassen fra Nordic Dream:

 • Komfortzoner sørger for optimal støtte til din krop.
 • Med Nordlys-topmadrassens temperaturregulerende betræk undgår du at få det for varmt.
 • Betrækket holder din temperatur nede.

Danske Nordic Dream forsøger med deres Nordlys-topmadras at adressere et af de problemer, som brugere af memoryskum kan opleve. Da memoryskum svøber sig om dit korpus, når du ligger på det, vil du opleve, at det er sværere at komme af med kropsvarmen.

Denne topmadras er imidlertid beklædt med et betræk, der sørger for at holde temperaturen lige omkring de 35-36 grader. Herudover er det aftageligt og således også vaskbart. Nordic Dream anbefaler at vaske betrækket ved 40 grader.

Foruden at optimere din kropstemperatur fortæller Nordic Dream også, at deres Nordlys-topmadras sikrer dig den bedste komfort. Det sker ved hjælp af de indbyggede komfortzoner, der giver din krop en bedre støtte omkring nakke, ryg, lænd samt hofter.

Specifikationer:

 • totalhøjde: 8 cm
 • kernehøjde: 5 cm
 • betræk: bambus
 • vaskbar: Betrækket oplyses som vaskbart ved 40 grader
 • antibakteriel: ja
 • OekoTex-certificeret: ja.

Nordic Dream – køb en seng, og plant et træ

Nordic Dream er et dansk firma, der designer og producerer inden for rigets grænser. Deres design og materialevalg er inspireret af skandinavisk stil og håndværk, hvilket afspejles i deres produktnavne. Her finder du gamle nordiske navne, blandt andet de oven for nævnte samt Snö, Fjord, Ragna og Aura.

LÆS OGSÅ:  Springmadras 90x200 guide – Find en god springmadras i størrelsen 90x200 cm

Nordic Dream slår sig op på deres initiativer mod en bæredygtig forretningsstrategi. Her nævner de, at de træer, som deres senge er lavet af, er gamle træer fra de svenske skove. Når de fælder et træ i en skov, planter de et nyt. Det er imidlertid ikke kun de svenske skove, der nyder godt af salget af danske senge. Nordic Dream samarbejder også med Naturstyrelsen om at plante ét træ i Danmark for hver seng, der sælges.

Endeligt tilbyder Nordic Dream en fuld returret i 100 dage efter dit køb af seng. Det er altså 100 dage, hvor du får lov til at afprøve din nyindkøbte seng, og hvor du har mulighed for at returnere den, såfremt du ikke er tilfreds med den.

Den moderne forbruger ved, at det ofte er relevant at skæve til kundetilfredsheden hos forhandlere, inden man foretager større indkøb. Nordic Dream kan stolt fremvise en gennemsnitlig Trustpilot-vurdering på 4,8 stjerner ud af de maksimale 5, baseret på 119 kundeanmeldelser. Heraf er den ringeste bedømmelse kun på 3/5 stjerner.


Dreams Memory K60

Derfor er Dreams Memory K60 den topmadras, du har ledt efter:

 • Du får muligheden for at købe en topmadras i specialmål.
 • Du får en tyk topmadras, der øger din komfort.
 • Du får et prisvenligt produkt.

Søger du en topmadras, som du kan bruge på bagsædet i bilen, i campingvognen eller på den årlige telttur, så tilbyder bedrenætter.dk dig denne fortrinlige topmadras, der kan leveres i specialmål. Dette er det eneste produkt i vores topmadras memoryskum guide, som byder på netop denne service. Til gengæld er leveringstiden længere, og du skal således forvente 30-40 dages leveringstid.

Oven i hatten får du tilmed en tyk og dermed ekstremt komfortabel topmadras med memoryskum. Topmadrassen måler totalt 10 cm i højden, hvoraf memoryskumskernen udgør hele 6 cm. Bedrenætter.dk oplyser endvidere, at betrækket kan tages af, så du nemt kan sørge for et nyvasket underlag til din nattesøvn. Endelig formår Dreams Memory K60 at konkurrere på prisen, hvilket selvsagt er et stort plus hos de fleste.

Specifikationer:

 • totalhøjde: 10 cm
 • kernehøjde: 6 cm
 • betræk: ikke oplyst
 • vaskbar: Betrækket oplyses som vaskbart
 • antibakteriel: ikke oplyst
 • OekoTex-certificeret: ja.

Drøm med god samvittighed – bedrenætter.dk donerer til sociale projekter

Når du køber senge og madrasser på bedrenætter.dk, støtter du samtidig sociale initiativer. Den danske onlinevirksomhed, der opererer i hele Skandinavien, bryster sig nemlig af at støtte en række sociale projekter og tilbud. Dels i form af kontante donationer, dels i form af deres produkter.

I stil med mange af deres konkurrenter tilbydes du en 100 dages lang prøveperiode, når du har handlet hos bedrenætter.dk. Her har du mulighed for at bytte dit produkt til et andet med en anden kernefasthed. I tilfælde af, at du ønsker returnering, stilles der imidlertid et par krav, men alt i alt tilbydes du en god service.

Bedrenætter.dk er en stor spiller på det danske marked i sengebranchen. Hele 1.284 kunder har anmeldt firmaet på Trustpilot, og det giver det danske firma en gennemsnitlig vurdering på 4,4 stjerne ud af de mulige 5.


Topmadras Visco-skum

Derfor bør du foretrække denne Topmadras i Visco-skum:

 • Topmadrassen er lavet af thermo-elastisk visco-skum, der sørger for en bedre komfort.
 • Du får en relativt tynd topmadras, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste slanke mennesker.
 • Du får en topmadras med et betræk, der kan vaskes ved høj temperatur.

Denne slanke sag, produceret i Tyskland, lover høj komfort, og så er den produceret i såkaldt thermo-elastisk visco-skum. Dette betyder, at topmadrassen hurtigere ændrer form, så du oplever, at du nemmere kan bevæge dig, mens du sover. Dette er ellers en af de udfordringer, du vil opleve med almindeligt memoryskum.

Topmadrassen fra sengesegmentet.dk kan vendes, og derudover får du en topmadras, der er betrukket med et aftageligt og vaskbart materiale, som tåler en vask på 60 grader. Dermed kommer du nemt de fleste bakterier til livs.

Specifikationer:

 • totalhøjde: ikke oplyst
 • kernehøjde: 5 cm
 • betræk: ikke oplyst
 • vaskbar: Betrækket oplyses som vaskbart ved 60 grader
 • antibakteriel: ikke oplyst
 • OekoTex-certificeret: ikke oplyst.
LÆS OGSÅ:  Topmadras 210x210 guide

Sengesegmentet – mindre dansk firma, der holder det enkelt

Sengesegmentet er et dansk firma, der udelukkende opererer på internettet. Her lover de dig en helhjertet og god service og rådgivning.

Du får ved køb tilbudt gratis levering og montering, og derudover får du 30 dages returret på dit køb. Altså en periode, der er normen, i modsætning til de mere og mere udbredte prøveperiode på 100 dage i sengebranchen.

Sengesegmentet forhandler senge og madrasser og producerer altså ikke selv deres produkter. De er indtil videre en mindre spiller på markedet, men ikke desto mindre scorer de hele 4,8 ud af 5 stjerner på Trustpilot – efter 105 kundeanmeldelser.


Memory Breeze

Derfor er Memory Breeze topmadrassen lige for dig:

 • Du får en topmadras med en tykkelse, der ligger i midten af spektret og passer godt til de fleste.
 • Du får en topmadras, der vil gavne din nattesøvn hele året rundt, takket være betrækket, der på den ene siden er ventilerende og kølende og på den anden side er varmere.
 • Du får en topmadras til en meget god pris, så du kan holde budgettet.

Hvis du spørger Sengefabrikken, har de her den perfekte memoryskum-topmadras, der ikke giver dig unødvendigt hede nætter. Som nævnt får du med memoryskum en ergonomisk hensigtsmæssig løsning, men til gengæld kan du forvente varme nætter. Sengefabrikken har dog sat sig for at løse denne udfordring, og resultatet er denne topmadras, som de kalder Memory Breeze.

Selve madrassen har en tykkelse, der hverken er den tykkeste eller tyndeste af modellerne i denne topmadras memoryskum guide. Det er dog i forbindelse med betrækket, at Memory Breeze adskiller sig fra sine konkurrenterne i vores topmadras memoryskum guide.

Betrækket er designet således, at du på den ene side har en almindelig sammensætning af materialer – polyester og viskose – som du nok oplever giver dig en varmere nattesøvn. På den anden side har du til gengæld det såkaldte Cooler-betræk, der sørger for at holde madraskernen af skum nedkølet ved hjælp af vanddampsteknologi.

Det betyder altså, at du får en topmadras, som du kan vende rundt, så du altid har den kropstemperatur om natten, som du foretrækker. Har du tendens til at være varm om natten, kan du ligge på Cooler-betrækket året rundt. Alternativt kan du nøjes med at ligge på Cooler-betrækket i sommerhalvåret.

Til trods for denne fordelagtige funktion ligger denne topmadras faktisk i bunden rent prismæssigt i forhold til konkurrenterne i denne topmadras memoryskum guide.

Specifikationer:

 • totalhøjde: 8 cm
 • kernehøjde: 6 cm
 • betræk: viskose, polyester og elastane
 • vaskbar: Betrækket oplyses som vaskbart ved 60 grader
 • antibakteriel: ikke oplyst
 • OekoTex-certificeret: ikke oplyst.

Sengefabrikken leverer direkte fra egen fabrik til dit soveværelse

Sengefabrikken er en dansk fabrik, der producerer senge og madrasser. Træet stammer fra svenske skove, og den latex, der benyttes i mange madrasser, kommer fra Belgien. Derudover oplyses det, at hvert produkt produceres på bestilling, så der altså ikke hober sig unødvendigt mange varer op på et støvet lager.

Også Sengefabrikken er hoppet med på vognen med senge- og madrasforhandlere, der undlader at drive en fysisk butik og i stedet er rykket online. Sengefabrikkens pointe er, at man faktisk får endnu bedre mulighed for at afprøve et produkt ved at få produktet hjem til brug, inden man beslutter sig endeligt. Dette giver mening, da Sengefabrikken yder 50 dages fuld returret.

Kunderne er da også vældigt tilfredse, hvis man kaster et blik på firmaets score på Trustpilot. Her scorer Sengefabrikken 4,4 stjerner ud af 5.


Emma Topmadras

Derfor skal du vælge Emmas topmadras:

 • Du finder ikke en lignende topmadras andre steder.
 • Topmadrassen giver dig mulighed for at veksle mellem at ligge på et blødt og et hårdere underlag.
 • Du får en punktelastisk topmadras.

Du får det ikke serveret på en enklere måde, end når du besøger Emma-madras.dk. Udvalget her er nemlig ikke så stort. Til gengæld kræses der for de varer, der skal kaste stjernestøv over din nattesøvn.

LÆS OGSÅ:  Madras Guide – Den ultimative guide til de bedste madrasser til ethvert behov og budget

Lad os starte med betrækket. Det er ikke her, de store teknologiske landvindinger har fundet sted. Du får et betræk, der er lavet i 98 % polyester og resten i elastan. Det sørger for at regulere temperaturen, mens du sover på det. Betrækket kan tages af madrassen og vaskes i din vaskemaskine. Madrassen er til gengæld speciel. Her har Emma sammensmeltet to lag skum, hvilket betyder, at du får en forskellig topmadras at ligge på, alt afhængigt af hvordan du vender den.

De to lag udgøres af henholdsvis HRX-skum og såkaldt Airgocell-skum. Førstnævnte giver dig oplevelsen af en lidt hårdere madras, mens Airgocell-skummet er det bløde alternativ, der i højere grad lader dig synke ned i madrassen.

Airgocell-skummet er, hvad Emma kalder for punktelastisk. Det vil sige, at ét punkt på madrassen kan påvirkes og komprimeres, uden at resten af madrassen påvirkes heraf. Derudover er skummet ventilerende, så du ikke får det alt for varmt, når madrassen svøber sig om dig om natten.

Og bare rolig, Emma har farvekodet deres skummaterialer, så hvis du foretrækker at ligge på et hårdt underlag, skal det grå HRX-skum være øverst. Hvis det er det bløde skum, der er i høj kurs hos dig, vender du det blå Airgocell-skum opad.

Det hele er samlet i denne topmadras på kun 6 cm. Prismæssigt lægger Emma sig i den lidt dyrere ende, men du får til gengæld også en madras, som du ikke finder andre steder.

Specifikationer:

 • totalhøjde: Ikke oplyst
 • kernehøjde: 6 cm
 • betræk: polyester og elastan
 • vaskbar: Betrækket oplyses som vaskbart
 • antibakteriel: ikke oplyst
 • OekoTex-certificeret: ja.

Emma – når alder bare er et tal

Virksomheden Emma blev stiftet i Tyskland i 2015 og er således ikke noget gammelt firma i en branche med mange hæderkronede brands. Ikke desto mindre er Emma vokset til et firma med mere end 500 medarbejdere, og de forhandler deres produkter i mere end 20 lande fordelt på fem kontinenter.

Emma bryster sig af at have en meget videnskabelig tilgang til deres produktudvikling, hvor en stor gruppe søvn- og sundhedseksperter står for at skabe innovative varer. Armbevægelserne er store, og Emma tilbyder da også deres kunder 100 dages prøveperiode uden risiko for økonomisk tab.

Emmas produkter forhandles kun online, og de leveres direkte fra fabrikken i Tyskland til kunderne. Forretningsmodellen har tilsyneladende sin berettigelse, hvis man kigger på Emmas gennemsnitlige vurdering på Trustpilot, der ligger på 4,4 ud af 5 stjerner.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal jeg vælge en topmadras af memoryskum frem for en af latex?

Det skal du først og fremmest hvis du har problemer med ryg, nakke, lænd eller lignende, og hvis du ikke har gavn af et liggeunderlag, som ikke er lavet af memoryskum.

Jeg ønsker mig topmadrasser til flere senge i forskellige størrelser. Er der mulighed for dette?

Det kan du tro. Alle forhandlere i denne topmadras memoryskum guide tilbyder deres kunder at vælge topmadrasser i forskellige mål. Der kan være en lille forskel i udvalget, men generelt fås langt de fleste topmadrasser i langt de fleste størrelser.

Hvordan vælger jeg den topmadras af memoryskum, der passer mig bedst?

Du skal hovedsageligt overveje to parametre: ergonomi og kropstemperatur. Memoryskum kan lindre visse smerter i led og muskler og vil derudover give dig varmere nætter.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply