Topmadrasser test – Sådan finder du den bedste og billigste topmadras

0

En god topmadras er en, du kan have i flere år, uden at den bliver slidt og dårlig. De topmadrasser finder du i denne test-guide. Du finder både de hårde og de bløde, de kolde og de varme, dem til elevationssenge og måske endda en billig eller to. Du finder det hele, så mon ikke der er en topmadras til dig. Du kan også tage et kig på vores madras test, hvor vi guider dig igennem nogle gode valg af alle forskellige typer madrasser, der findes på markedet.

I test-guiden bliver der ikke rangeret mellem produkterne. Det er en topmadrasser test, hvor du selv må vurdere, hvilken der er vinderen. Når det handler om noget så vigtigt som en topmadras, giver det ikke rigtig mening at kåre en vinder. Hvad så, hvis den så slet ikke lever op til dine krav?

Og du skal have krav til din topmadras – det er sådan, du finder den bedste. Her i denne guide har vi samlet nogle af de bedste af slagsen, vurderet ud fra forskellige parametre som specifikationer, pris samt en gennemgående research af, hvad der er vigtigst at fokusere på, når du skal vælge den mest optimale topmadras. Blandt topmodellerne kan bl.a. nævnes:

God og billig

Emma Diamond

 • Regulering af kropstemperatur
 • Opnå dyb REM-søvn hurtigere
 • 8 cm tyk
Ugens anbefaling

Essential

 • Lang holdbarhed
 • Produceret med den unikke SonoCore-metode
 • Svanemærket

Visco AIR

 • Billig pris
 • God til det basale behov
 • Vaskbart betræk

Bedste topmadrastest

Den bedste topmadrastest skal give dig et væld af forskellige topmadrasser, som du kan vælge imellem. Her i første omgang får du derfor en topmadras, som kan lidt af hvert. Der er nemlig altid stærk konkurrence mellem de forskellige typer af topmadrasser og deres funktion.


Emma Diamond – Temperaturregulerende og ekstra komfort

 • 100 dages tryghedsgaranti
 • leveringstid på 1-5 hverdage
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.799 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 100×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm


Fjord – Med både en blød og fast side

 • 100 dages tryghedsgaranti
 • leveringstid på 15-20 hverdage
 • dansk produktion
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Fjord – blød og fast side er en ret så smart opfindelse. Den beder dig ikke om at træffe det svære valg mellem hård og blød, som du skal leve med i flere år ud i fremtiden.

I stedet har du mulighed for blot at vende topmadrassen, hvis det bliver for meget med henholdsvis den bløde eller den hårde side.

Hele topmadrassen har en højde på 100 mm, så der er rig mulighed for at benytte begge sider, uden at den hurtigere bliver belastet eller lignende. Kernehøjden er 65 mm.

Husk hele tiden at tjekke kernehøjde som noget adskilt. Det er tykkelsen af det materiale, der skal give den primære støtte. Det er ret så vigtigt at have styr på, når du skal træffe dit endelige valg.

ErgoFlex

Topmadrassen finder du hos Nordic Dream. De er ikke nye i branchen, men har en god og lang erfaring med topmadrasser. Og så tilbyder de det herlige ErgoFlex til deres kunder.

ErgoFlex er det materiale, som kernen her er lavet af. Den kerne, der giver komfort og støtter dig, når du sover. Det skulle være ekstra ergonomisk og fleksibelt, hvilket ud over en fornemmelse af det på topmadrassen også giver længere levetid.

Det skønne kernemateriale ErgoFlex er desuden kendt for at give en vægtløs fornemmelse. Du kan altså svæve lige ind i din nattesøvn.

Fjord – test af topmadrasser

Fjord er perfekt at starte en test af topmadrasser med, fordi vi kommer omkring en del emner, som bliver aktuelle ned gennem hele testen.

Den er f.eks. også åndbar og ventilerende. Det vil sige, at den hiver fugt og varme ud fra under din dyne og sørger for at holde dig ved en nogenlunde frisk luftfugtighed.

Det er derfor altid vigtigt at have din seng på ben eller på anden vis give madrasserne mulighed for at komme af med varmen. Dette kommer vi til at møde flere gange i løbet af denne topmadrasser test.

Allergi- og klimavenlig

Nordic Dreams topmadrasser og her Fjord er oftest at finde med OEKO-TEX-certifikat. Det betyder, at topmadrassen har været igennem flere sundheds- og miljøtest.

Fjord har ikke bare været igennem testene, men selvfølgelig også bestået. Og det gør den særligt venligsindet over for allergikere. En nyttig detalje at skrive sig bag øret.

Til sidst er betrækket lavet af bambus, som selvfølgelig kan tages af og vaskes, når det bliver nødvendigt.

Specifikationer:

 • vendbar med en blød og hård side
 • åndbar og ventilerende
 • 65 mm ErgoFlex-skum
 • OEKO-TEX-certificeret.

Den næste topmadras er yderligere en, der kan lidt af hvert. Dog finder du ikke mulighed for at vende topmadrassen og få en helt anden fasthed. Du skal beslutte dig på forhånd.


Nordlys – Et godt valg af topmadras, måske den bedste topmadras

 • 100 dages tryghedsgaranti
 • leveringstid på 15-20 hverdage
 • dansk produktion
bedste topmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
4.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Beslutningen kan være særlig udfordrende, når det kommer til valg af topmadras. For du skal leve med den i flere år. Det er dit direkte møde med sengen – den skal være i top.

Og dit valg skulle meget gerne være rigtigt. Det skulle meget gerne være den bedste topmadras, du ender med at vælge.

Heldigvis får du igen 100 dages tryghedsgaranti, der sikrer dig, at du er tryg ved topmadrassen, inden du har taget det helt endelige valg. Dog er det rarest bare at vælge rigtigt første gang.

Det helt rigtige valg

Det kan være med Nordlys – temperaturregulerende, du faktisk vælger rigtigt første gang. Valg af topmadras kan nemlig ofte blive et valg mellem hård eller blød, et valg mellem latex eller formskum.

Nordlys lader dig helt selv træffe den beslutning, og selvom den ikke er vendbar, kan man få den i naturlatex eller memoryskum – formskum.

Påvirker valget din søvn?

Ja, det vil det helt sikkert gøre.

Nordlys er igen åndbar og ventilerende. Den er også kølende, hvilket er særlig praktisk, hvis du har det varmt om natten. Træffer du det forkerte valg, mister du selvfølgelig ikke de egenskaber. Valget ligger mellem at ligge på en fastere og mere spændstig naturlatex eller det blødere og mere ergonomiske formskum.

Har du udfordringer med ryggen, kan den hårdere topmadras være at foretrække. Har du brug for god støtte og styrket blodcirkulation, når du sover, er formskummet måske bedre for dig.

Topmadras – hård – Nordlys

Om du vælger naturlatex eller formskum, er du sikret en god støtte ligegyldigt hvad. Du får nemlig hele syv komfortzoner i topmadrassen, som understøtter din krop, når du sover.

Vælger du den hårdere topmadras med naturlatex, er det måske slet ikke nogen dum ide. Den er nemlig ofte det kloge valg, når ønsket også er en køligere søvn.

Kølig naturlatex

Formskum er kendt for at forme sig efter din krop, holde dig i formen og varme din krop. Naturlatex har ofte den funktion, at den holder dig nedkølet. Og den nedkølede søvn kan være en god fordel. For hede og sved er meget forstyrrende for en god nattesøvn. Det kan give anledning til flere vendinger og vågne timer om natten.

Dertil kommer, at den kølige nattesøvn faktisk er med til at fastholde dig i den dybe søvn, hvor din krop og psyke har nemmere ved at restituere.

Specifikationer:

 • syv komfortzoner
 • kølende og vaskbart betræk
 • 50 mm naturlatex eller formskum
 • OEKO-TEX-certificeret.

Det skal måske lige nævnes, at naturlatex er klart det populæreste valg til denne topmadras. Det kan være et bedre match, men det skal ikke afholde dig fra formskum, hvis det er dit ønskede materiale.


Emma Madras – Topmadras på tilbud

 • 100 dages prøvetid
 • 10 års garanti
 • leveringstid på fire-otte dage
Emma topmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.399 kr.

Fås i disse størrelser: 70×200 cm, 80×200 cm, 90×200 cm, 100×200 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 200×200 cm

Den sidste topmadras i topmadrasser test er et rigtig godt produkt at slutte af på. Hvis du stadig ikke har fundet bare en, der lyder interessant, så må den sidste gøre det.

Den har mange af de komponenter, vi allerede har været igennem. Den har dog sin egen unikke sammensætning og rigtig gode købsbetingelser.

Du kan være heldig at finde denne topmadras på tilbud, og ellers er det fulde beløb bestemt også acceptabelt – faktisk en rigtig god handel.

Det allersidste skud

Navnet er Emma-topmadras og købes på Emma-madras.dk. Emma er både en hård og en blød topmadras. Den kan nemlig vendes præcis efter dit ønske.

Den vendbare funktion er ikke bare en smart, lille funktion, men kan være ret så behjælpelig. Dine skuldre, ryg og lænd kan sagtens holde til at blive udfordret.

Om sommeren kan den hårde side specielt være ønskværdig, da den giver mulighed for bedre ventilation og ikke er lige så varm som den bløde.

Prøvetiden er utrolig rar at have over en længere periode. Det tager tid at vænne sig til en ny topmadras, og det tager også tid for den at vænne sig til dig.

Tilbud på topmadras – Emma-topmadras

Er du stadig ikke overbevist? Du tænker måske ikke, at Emma er et godt tilbud på en topmadras. I så fald må du genoverveje.

Skummet er en blanding af HRX-skum og Airgocell-skum. Det giver følelsen af at svæve ind i dine drømme. En dejlig lethed og rar fornemmelse at falde til ro på.

Skønt betræk

Den har et særlig åndbart betræk. Det giver en god ventilation, når du ligger på sengen. Men ikke en kølende effekt som på tidligere topmadrasser.

Betrækket sørger for at holde dig ventileret – også under dynen. Derudover er betrækket selvfølgelig også vaskbart, så du ikke pludselig står i en uheldig situation.

Specifikationer:

 • vendbar – hård og blød side
 • åndbart og vaskbart betræk
 • HRM-skum og Airgocell-skum
 • OEKO-TEX-certificeret.

Eksklusiv Topmadras – Wonderpur: God topmadras til prisen, blandt de bedste i test

 • altid gratis levering
 • leveringstid på 20-40 hverdage
 • rentefri finansiering
bedst i test topmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
6.395 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Fra topmadrassen, der høster bestillinger som en hårdere og fastere topmadras i naturlatex, vender vi nu blikket den anden vej.

For formskummet er slet ikke nogen dum ide. Det er faktisk derimod kendt for at være godt for dit kredsløb og have en særlig støttende effekt i krop og led, når du sover.

Det varme og rolige formskum

Har du problemer med, at du ofte kan fryse, når du sover, så er formskum en rigtig god ide. Det former sig nemlig om dig og laver et hul eller en form, som topmadrassen nemmere kan opvarme.

En topmadras med formskum kan også give en roligere nattesøvn. Dine vendinger og vrid i kroppen bliver nemlig begrænset, når din form fastholdes natten igennem.

En topmadras med formskum

Et rigtig godt bud på et produkt med formskum er eksklusiv topmadras. Den er af mærket Norhland, og du finder den på sengetid.dk.

Selve kernehøjden er ikke på mere end 40 mm formskum. Det lyder ikke af så meget, men højden i det hele er på 90 mm.

Det kan være med til at give en længere levetid på de 40 mm, når kernehøjden ikke bliver slidt lige så meget og kraftigt, som den ville gøre på topmadras med tyndere tykkelse.

Der er mange millimeter at synke ned i, når først du ligger på den. Den vil uden tvivl føles behagelig og støttende.

Gode topmadrasser – eksklusiv topmadras

Der er helt klart tale om en af de gode topmadrasser her. Det er dansk design og håndværk, når det er rigtig godt.

Der er selvfølgelig også tale om en topmadras, som er OEKO-TEX-100-certificeret. Du er fri for alle skadelige stoffer og kan bruge den som allergiker uden problemer.

Specifikationer:

 • god støtte natten igennem
 • allergikervenlig
 • 40 mm formskum
 • OEKO-TEX-100-certificeret.

De mange forskellige bud

De gode topmadrasser kan være svære at adskille fra hinanden. Det kan måske endda blive en smule forvirrende. Husk på, at alle topmadrasser kan noget specielt og individuelt.

Så selvom de kan komme til at ligne hinanden med samme materiale og certifikater osv., så er sammenkoblingen af de forskellige materialer det interessante for dig.

Hæng dig i detaljerne her i topmadrasser test, så finder du de gode topmadrasser.


Norhland Signatur – Bedste topmadras til prisen

 • gratis levering
 • leveringstid på 20-35 hverdage
 • rentefri finansiering
billig topmadras 160x200
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
4.995 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 105×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Det kan være endnu sværere at adskille de gode topmadrasser fra de bedste topmadrasser. Og det er er vel nødvendigt, hvis du søger den bedste.

Især hvis du ikke gider tage til takke med at ligge på en lidt for hård, lidt for kringlet eller irriterende madras, men samtidig ikke har råd til at betale i dyre domme.

Overvej en signaturtopmadras

Her kommer nemlig en, som kan det, du gerne vil have, men som ikke er stukket helt af prismæssigt. Det er en signaturtopmadras fra sengetid.dk.

Den er af det latexmateriale, som tidligere blev rost. Det kan nemlig være rigtig sundt for dig med en lidt hårdere eller fastere topmadras, fordi det understøtter din dårlige ryg eller led.

Det er ikke altid det bedste med den bløde løsning, den kan faktisk give dig yderligere problemer.

Godt produceret

Alle produkter fra Norhland, som denne også er, må siges at være produceret ordentligt og med kvaliteten for øje. Derfor skal du ikke frygte for ordet hårdt eller hårdere.

Det er ikke en sten – slet ikke. Bare ikke lige så blød som formskum. Det er strammere og mere spændstigt. Det giver mindre mulighed for at falde sammen.

Topmadrasser – bedst i test – signatur topmadras

Signaturtopmadrassen er 40 mm latex. Den har en tykkelse på hele 70 mm. Den ventilerer dig, mens du sover, så du ikke bliver fugtig og indelukket.

Og så er den selvfølgelig også testvinder hos forskellige eksterne tests. Prisen er skænket til topmadrassen, fordi den er det bedste produkt til pengene.

Kvalitetsproduktion

Igen er den OEKO-TEX-100-certificeret. Og det er ikke bare et certifikat, det har rent faktisk stor betydning for dig specielt som allergiker.

Du kan vide dig sikker på, at den er produceret ordentligt, og at du undgår ubehagelige følger ved brug af den.

LÆS OGSÅ:  Springmadras 140x200 test - Find din næste trekvart-springmadras her

Specifikationer:

 • ventilerende
 • allergikervenlig
 • 40 mm latexkerne
 • OEKO-TEX-100-certificeret.

Topmadrastest – Diamant Split – God topmadras til elevationsseng

bedste topmadras til elevationsseng
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.499 kr.

Fås i disse størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm

Vi har allerede været en god del omkring de forskellige specifikationer, som de forskellige produkter har. Split-topmadrassen til elevationssenge er dog en af dem, som endnu ikke er blevet nævnt i denne topmadrastest.

Rigtig god splittopmadras

Den har styrker, som vi allerede er bekendt med. Diamant Split fra bedrenaetter.dk har nemlig en ventilerende egenskab, der skyldes strukturen i skummet.

Men den giver også ergonomisk støtte og isolerer dine bevægelser på madrassen, hvilket er vigtigt for en splittopmadras. Og hvad er så det?

Det er en topmadras, som er splittet i to – henholdsvis øvre og nedre del. Når elevationssengen så kører op, adskilles de madrasser ikke fra hinanden.

I stedet forbliver den øvre og nedre del intakte. Topmadrassen er altså tilpasset en seng, der kan bevæge sig, og bliver derfor ikke akavet, decideret ubehagelig eller falder af.

Splittopmadras og topmadras til elevationsseng

Du bliver selvfølgelig ikke bare spist af med hvilken som helst splittopmadras til elevationsseng. Den har en del at tilbyde.

Den har gode komfortzoner, som putter dig dejligt, når du skal sove. Den er fleksibel, hvilket er meget vigtigt for en elevationsseng.

Det skulle være lige til at vende og dreje sig i sengen, uden at en eventuel partner bemærker din urolige søvn. Det kan være en kæmpe gevinst for nogle par.

Svanemærket

Diamant Split er desuden svanemærket, hvilket de fleste danskere kender til. Det siger noget om, at topmadrassen er lavet under gode og mindre klimabelastende forhold.

Leder du som regel efter svanemærket, når du handler, så er det lige her på Diamant Split. Et godt udgangspunkt til en sund og behagelig søvn på din elevationsseng.

Specifikationer:

 • lang holdbarhed
 • elastisk og blød
 • 60 mm kernehøjde
 • svanemærket.

Mayan Pulse – Topmadras til dobbeltseng

 • 100 dages prøvetid
 • gratis levering
 • leveringstid på 8-15 hverdage
topmadrasser test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.499 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Er du på udkig efter en dobbeltseng, kan der nogle gange være udfordringer. For hvordan skal I dog blive enige om en topmadras, hvis I har forskellige krav?

Det kan også være en stor udfordring. Finder I den rette, den rigtig gode, kan det måske være, at I slipper for at købe en vendbar med to fastheder, som I vender i smug.

Den rette topmadras til dobbeltsengen

Mayan Pulse fra bedrenaetter.dk er virkelig et godt bud på det, I søger. Den har meget at byde på med 100 % naturlatex, og den er produceret med SonoCore-metoden og er allergivenlig.

De krav, I måtte have, og som I skal have, kan I få indfriet her. Den har utrolig gode anmeldelser, fordi den bare leverer det, man søger.

Den understøtter søvnen og er produceret ordentligt af det rette materiale, som kan holde til at blive strakt, og den holder længe.

God topmadras – Mayan Pulse

Den gode topmadras her er selvfølgelig produceret under gode forhold. Det giver den svanemærket.

Betrækket er desuden lavet af FSC-certificerede træfibre. Igen et naturligt materiale, som ikke belaster klimaet og miljøet. Den er også OEKO-TEX-certificeret.

100 % naturlatex er bestemt heller ikke en selvfølge. Det kan sagtens være syntetisk eller en blanding ved andre topmadrasser, så det er klart et stort plus, hvis klimaet er på din dagsorden.

Et stærkt latexprodukt

SonoCore-metoden giver en mere ensartet overflade, som er både stærk, smidig, fleksibel og åndbar – mere end normalen.

Det er altså ikke bare et naturlatexprodukt. Det er også åndbart og slidstærkt – og holdbart. Den giver en rigtig god søvn, en god fornemmelse at ligge på og en god fornemmelse i maven.

Specifikationer:

 • SonoCore-metode
 • 100 % naturlatex
 • OEKO-TEX-100- og FSC-certificeret betræk
 • svanemærket.

Koldskum topmadras – En kølende, billig topmadras på tilbud

kølende topmadras
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.299 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 200×200 cm

Fra den perfekte dobbeltseng med alle de økomærkater på, man kan finde, bevæger vi os nu over til et køligt emne.

Emnet har allerede været berørt, dog ikke helt så meget. Den kolde topmadras skal forstås, som at den holder dig nedkølet natten igennem.

Det har sine åbenlyse fordele for en varm krop. Hvad der er mindre åbenlyst, er måske, at den kølige søvn kan styrke din dybe søvn. Altså den søvn, hvor du er længst fra din vågne bevidsthed.

Hvis du kun rammer den kort eller slet ikke, kan du mærke det dagen derpå. Det giver anledning til stress og ubehag i kroppen.

En kølende topmadras

Et rigtig godt eksempel er topmadras af koldskum fra Sengesegmentet.dk. Den har såkaldt naturkoldskum.

Det kolde naturskum holder ikke på varmen, men frigiver den. Den er særdeles åndbar grundet de mange lufthuller, som er lavet i topmadrassen.

Ud over at give en kølig nattesøvn, giver det også en længere holdbarhed og hygiejne. Husk, at det er fugt, sved og indelukkethed, som bliver ventileret og får et frisk pust.

En rigtig god kandidat, hvis du læste om den kølige topmadras nu eller tidligere og tænkte, at det er noget for dig.

Billig topmadras – tilbud – topmadras

Den kølige topmadras af koldskum er ikke kun kold, den fås faktisk også til en rigtig billig pris. Der er ikke mange kølige og vendbare topmadrasser til samme billige pris.

Den kan nemlig også vendes, hvis du vil have en hård eller blød side. Tykkelsen er på hele 100 mm, så der er rigelig tyngde at flade ud på.

Det er faktisk også muligt at vaske betrækket på hele 60 grader. Ikke ligefrem almindeligt for et topmadrasbetræk. Det giver gode muligheder for en hård vask til en snavset topmadras.

Specifikationer:

 • vendbar – hård og blød side
 • kølig og særdeles åndbar
 • vaskbart betræk – 60 grader
 • naturkoldskum.

Spar penge på tilbudstopmadrassen

Hvis den billige topmadras ikke er billig nok, er der selvfølgelig altid den mulighed, at du eller I venter med at bestille. Det kan I helt bestemt spare nogle penge på.

Der er dog den fare, at du kommer til at vente i lang tid på den populære topmadras, som du gerne vil købe. Den fare skal du selvfølgelig have in mente.

Hvad nu, hvis du bliver så træt af at vente, at du ender med en hel anden madras, som ikke er lige så god? Den var bare på tilbud, og det kom den anden aldrig. Er det så ventetiden værd?


Visco AIR – Blandt de bedste topmadrasser

 • gratis levering
 • leveringstid på to-tre hverdage
 • fem års garanti
visco air
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.800 kr.

Fås i disse størrelser: 80×200 cm, 90×200 cm, 90×210 cm, 120×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 210×210 cm

Der er stadig to topmadrasser på listen, og de to kunne sagtens være de bedste topmadrasser. Hvis ikke du har fundet en blandt de syv tidligere, så er der stadig håb.

Der er faktisk meget håb. Topmadrassen, du skal møde nu, er igen en med det lækre formskum. Den kan alle de basale ting, du kræver af en god topmadras.

Visco AIR

Topmadrassen med det gode navn er Visco AIR fra sengefabrikken.dk. Navnet kommer af det materiale, som er brugt – viscoelastisk skum.

Det er det skum, der former sig efter, støtter og holder varmen om din krop. Den har en god kernetykkelse på hele 60 mm. Hvilket også giver forudsætning for en lang levetid.

Derudover giver det selvfølgelig den bløde, behagelige og varme kvalitet, der er så velkendt fra materialet formskum.

Køb topmadras – Visco AIR

Visco AIR er en helt fornuftig topmadras og til en endnu fornuftigere pris. Den er virkelig et køb værd.

Betrækket på topmadrassen er 100 % polyester. Det kan nemt tages af og kan vaskes på hele 60 grader. Igen dejligt at kunne vaske betrækket på 60 grader, når det bliver snavset.

Bemærk dog, at det ikke tåler tørretumbler. Så skån dit betræk for en grim behandling, og hæng det op.

Ikke så mange dikkedarer

Leder du efter en god topmadras uden at have alverdens penge at smide efter den, er Visco AIR bestemt værd at overveje.

Du får ikke en masse økomærker eller mulighed for at vende den om til en anden fasthed. Du får derimod et godt, solidt produceret produkt, som er i orden og holder i mange år ud i fremtiden.

Specifikationer:

 • 100 % viscoelastisk skum
 • vaskbart betræk på 60 grader
 • kernetykkelse på 60 mm
 • 100 % polyesterbetræk.

Har du strengere krav til din egen topmadras på sengen, så vil den være et glimrende bud til gæsteværelset. Den holder længe og er særdeles behagelig at ligge på.


Her slutter topmadrasser test

Du er kommet til vejs ende. Forhåbentlig er du blevet en hel del klogere på, hvad en topmadras er, kan være, og hvilken du skal vælge. Samt hvad den bedste topmadras er for dig. Processen, hvor du vælger den ene topmadras til og den anden fra, kan være lang og sej. Så tag dig tid, og overvej kraftigt, hvilken der kunne passe til dine krav.


Skab de bedste forudsætninger for den gode nattesøvn

”At sove godt” er efterhånden blevet en meget vanskelig disciplin for nutidens danskere, der i stigende grad bøvler med daglige søvnproblemer og ustabil nattesøvn. Dette er et alvorligt problem, da søvn er et af de vigtigste basale behov, der skal være stillet, for at vi kan fungere fysisk såvel som mentalt i en arbejds- og hverdag. Dette kan en topmadras være med til at afhjælpe, og derfor har vi i denne topmadras test, samlet al den vigtigste viden, samt nogle bud på forskellige populære topmadrasser, som har fået gode anmeldelser fra brugere eller klaret sig godt i tests.

Derfor er det også helt afgørende, at vi hver især skaber de bedst tænkelige betingelser for vores nattesøvn, hvilket i første omgang må handle om at få styr på sengen. Den gode nattesøvn og optimale restitution kræver nemlig en seng, der er tilpasset netop din krop og dine personlige behov.


Bedste topmadrasser efter mål

I denne forbindelse er det ikke kun sengens spring- eller boxmadras(ser), man skal tage stilling til, da typen af topmadras i næsten lige så høj grad har noget at sige i forhold til at finde den sengeløsning, der er ideel for dig. Topmadrassen fås til både elevations-, box- og kontinentalsenge og er den del af sengen, der er tættest på kroppen, og som skal sikre den sidste komfort, støtte og åndbarhed til kroppen.

Topmadrasser findes i utallige former i forskellige kvaliteter, materialer og med vidt forskellige egenskaber. Det er derfor også en hel videnskab i sig selv at finde den bedste topmadras – ikke mindst fordi dette valg grundlæggende er en helt individuel beslutning, der afhænger af den enkelte persons præferencer og behov.

Som følge heraf er det en vanskelig opgave at finde frem til et endegyldigt svar eller facit på, hvilken topmadras der er ”bedst i test”.

Ikke desto mindre vil vi i denne topmadras test give det et skud. Vi har derfor fundet en række topmadrasser, som kan vurderes til at være blandt de bedste på baggrund af anmeldelser og tests. Således kan du danne dig et overblik, og finde den løsning der passer dit behov bedst. På denne måde håber vi at kunne hjælpe dig til at få en perfekt nattesøvn – hver dag.


Topmadras 80×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
1.498,-9-23Fra 2 hverdage
979,-9-21Fra 1 hverdag
1.295,-9-23Fra 6 hverdage
1.345,-9-22Fra 5 hverdage
1.200,-8-17Fra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Vi lægger denne topmadras test ud med en række topmadrasser i størrelseskategorien 80×200 cm. Denne størrelse passer ideelt til en enkeltmandsseng, og vi har altså her at gøre med type topmadras, der ikke sælger sig på rummelighed og bredde, men som derimod passer til dig, der ikke behøver oceaner af plads.

Der er stor forskel på, hvordan en topmadras føles, hvilket i høj grad afhænger af, hvilken type materiale madrassen er fyldt med. Typisk vil mange topmadrasser være fyldt med skum af en eller anden slags, men det er meget varierende, hvilke egenskaber og fordele de enkelte typer skum har.

Man skelner bl.a. mellem polyetherskum, koldskum, visko/celsius-skum eller latexskum. Skummets genrejsningsevne afhænger af materialet, hvor polyether har den laveste genrejsningsevne, hvilket betyder, at madrassen ikke yder lige så optimal og formstøbt understøttelse af kroppen som de andre skumtyper. Koldskum, visko/celcius og latex har nogenlunde samme genrejsningsevne – dog med den forskel, at latex og visko/celsius er mere åndbare.

Gode topmadrasser – med god sundhed og samvittighed

Fælles for alle de udvalgte topmadrasser i vores topmadras test ovenfor er, at de er yderst komfortable og i høj kvalitet, hvilket betyder, at de kan være med til at optimere komfortniveauet på ældre senge eller senge af dårligere kvalitet. En del af topmadrassernes kvalitetsstempling, som måske ikke lige umiddelbart kan ses med det blotte øje, er, hvordan og ud fra hvilke standarder af de er produceret – dvs. deres miljø- og sundhedsrelaterede værdi.

På dette punkt er der markante forskelle og ligheder mellem de udvalgte topmadrasser. Athena Celcius er den billigste madras, men samtidig også den eneste, der ikke er værdimæssigt certificeret, selvom madrassen generelt yder en hæderlig indsats hvad angår både komfort, holdbarhed og ergonomisk understøttelse af kroppen.

Omvendt er både Motion, GOLD T110 WELLPUR, Latex Deluxe alle certificeret det unikke OEKO-TEX®, der er verdens førende sundheds- og miljømærkning og som således understreger, at madrasserne er produceret under gode forhold.

Mayan

Særligt værd at fremhæve i denne sammenhæng er de to Mayan-topmadrasser fra Bedre Nætter, der er den eneste certificerede kollektion af organiske latexmadrasser i verden – dvs. 100% naturlige, organiske og CO2-neutrale. Den naturlige latex er ekstremt elastisk, hvilket giver en madras, der er meget allergivenlig og som tilpasser sig enhver kropsbygning og -vægt. Med yderligere to certificeringer, hhv. Rainforrest Alliance og FSC er der således tale om en helt igennem sund og bæredygtig topmadras, der ikke kun er god for din krops sundhed og nattesøvnen, men i den grad også din samvittighed. Et godt bud på en testvinder inden for denne kategori – og så endda til en overkommelig pris.

Som en ekstra anbefaling er GOLD T110 WELLPUR fra Jysk også værdi at overveje, hvis du er den type, der sætter pris på en rigtig god handel. Her har du nemlig mulighed for at få to stk. af denne kvalitets-topmadras til noget, der ligner prisen for én.


Topmadras 90×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
1.499,-9-23Fra 2 hverdage
999,-9-21Fra 1 hverdag
1.295,-9-23Fra 6 hverdage
1.395,-9-22Fra 5 hverdage
1.300,-8-17Fra 3 hverdage
324,-NejFra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den næste kategori af topmadrasser dækker over syv udvalgte udgaver, der alle har et størrelsesmål på 90×200 cm. Denne størrelse passer altså stadig til madrasser og senge, der primært henvender sig til enkeltpersoner. Forskellen fra den forrige kategori er her, at brugerne får lidt ekstra plads i bredden, hvilket eksempelvis er fordelagtigt for personer med brede skulderpartier, men som samtidig også en bekvem omstændighed generelt set, da det giver mere bevægelsesplads.

Som tidligere nævnt udgør selve polstringen af topmadrassen, dvs. dens materiale, en af de mest definerende faktorer i forhold topmadrassens komfortniveau og ikke mindst grad af ergonomisk korrekthed. Samtlige af de udvalgte topmadrasser i denne topmadras test er udvalgt med netop øje for disse forhold og kan således varmt anbefales som komfortable kvalitetsløsninger til din enkeltmandsseng på 90×200 cm.

Topmadrasser med hårdheder til alle vægtklasser

En af de forhold, som du bør have med i dine overvejelser, når du vælger den bedste topmadras for dig, er, hvilken kropsbygning og vægtklasse, du selv har. Dette har nemlig afgørende betydning for, hvordan den ideelle topmadras er konstrueret og ergonomisk sammensat for netop dig. Det gælder om at finde en type polstring, hvis materiale kan forme sig efter og støtte perfekt op om din krop de steder, hvor du oplever tyngdepunkter.

De forskellige typer materialer performer forskelligt mht. komfort og ergonomi, og der er således også markante forskelle indbyrdes mellem de enkelte topmadrasser, der figurerer på listen ovenfor. Den første gruppe af madrasser fra Bedre Nætter og Mayan, har en luksuriøs madraskerne på hhv. 6 og 5 cm og ligger i den lidt dyrere ende af prisskalaen, bl.a. grundet deres unikke madrasfyld bestående af 100 % naturligt produceret latex. Her får du en madras med en høj grad af fasthed, mere præcist en densitet på 75 kg/m3, der giver omhyggelig støtte uanset vægtklasse, da materialets modstand vil tilpasse sig individuelt til din kropsvægt.

Selvsamme effekt oplever du hos modellen Lapur Latex, der med sin zoneinddeling og flere typer af hårdheder er yderst tilpasningsdygtig uafhængig af kropsstørrelse.

Former sig efter kroppen

En anden type materiale, der går igen hos både modellerne Memory foam, Visco AIR og GOLD T70 DREAMZONE er den særlige type skum kaldet ”memoryskum”. Dette er en yderst elastisk type skum, der former sig efter sin krop og sikrer optimal komfort og en ergonomisk korrekt understøttelse af kroppens udsatte områder, hvilket eksempelvis kan afhjælpe muskel- eller ledsmerter, kredsløbsproblemer og lignende.

Som en slags ”mellemkategori” tilbyder modellen Athena mulighed for at vælge enten latex- eller celcius-kerne afhængig af behov.

Uanset om du er stor eller lille af kropsbygning, er der således uden tvivl en topmadras for dig blandt disse udvalgte madrasser. Men skal vi alligevel fremhæve en slags testvinder inden for størrelsen 90×200, vil vi pege på GOLD T70 DREAMZONE, der til en enormt favorabel tilbudspris giver dig en topmadras på hele 9 cm tykkelse med trykaflastende og formstøbt memoryskum.


Topmadras 120×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
1.998,-9-23Fra 2 hverdage
1.399,-9-21Fra 1 hverdag
1.995,-9-23Fra 6 hverdage
1.895,-9-22Fra 5 hverdage
1.560,-8-17Fra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med denne kategori af topmadrasser bevæger vi os en tand længere op i størrelsen til målene 120×200. Dette er en madrasstørrelse, der ikke helt endnu kan kalde sig ”trekvart”, men er fortsat placeret i kategorien for madrasser til enkeltmandssenge. De udvalgte topmadrasser på listen ovenfor er således et oplagt valg, hvis du som ene person er på udkig efter en sengeløsning med ekstra god plads i bredden.

Foruden parametre såsom topmadrassens fasthed og hårdhed, som vi har været igennem i vores topmadras test, er det også vigtigt at overveje, hvordan madrassen performer mht. graden af åndbarhed og temperaturregulering. Disse to omstændigheder er nemlig afgørende for at kunne opnå en sund, rolig og behagelig nattesøvn. Dette kræver, at madrassen rent faktisk kan ventilere ordentligt og etablere en kropstemperatur, der er tilpas og stabil hele natten igennem.

Topmadrasser med rigtig ”god ånde”

Vi har bestræbt os på udelukkende at udvælge nogle af de bedste topmadrasser her i vores topmadras test, der generelt set performer rigtig godt, hvad angår åndbarhed og temperaturregulering. Alligevel eksisterer der nuanceforskelle mellem madrasserne, hvilket hænger sammen med deres respektive materialesammensætning.

Som den eneste model er topmadrassen fra Møbelkompagniet den eneste, der består af en koldskumskerne, dvs. højelastisk materiale, der særligt udmærker sig ved at have en god fasthed og genrejsningsevne, der sikrer, at madrassen holder sin facon og kan holde sig pæn i mange år. Et langtidsholdbart madrasvalg.

Både modellerne Mayan, Norland Luksus Latex og Athena består af latex-materiale, der har den egenskab, at det er yderst åndbart og ventilerende, hvilket betyder, at varme effektivt afledes og skaber en afkølende effekt, så du undgår overophedning i forbindelse med din søvn. Dette kan være meget fordelagtigt, hvis du eksempelvis døjer med allergier.

Memoryskum

Modellen Memory Dreams, GOLD T65 WELLPUR og Athena er alle celcius-topmadrasser med memoryskum, der har en omvendt varmeregulerende effekt, da materialet bruger din kropsvarme til at forme sig og følgelig holder på varmen. Til gengæld sørger memoryskummet for trykaflastning af muskler og led samt lader blodet strømme frit, hvilket sikrer en topmadras med høj grad af ergonomisk korrekthed.

Om du er til en sengeløsning, der holder på eller afleder varmen, er et ganske individuelt valg – og uanset hvad vil du kunne finde en tilpasset og god løsning blandt ovenstående udvalgte topmadrasser.

Dog vil vi i denne sammenhæng særligt fremhæve Norland Luksus Latex som testvinder inden for kategorien 120×200, da denne luksus-topmadras både skaber maksimal komfort og gode søvnklimatiske forhold – og så endda til under halvdelen af den oprindelige købspris.


Topmadras 140×200 cm

ForhandlerPris fra LivechatLeveringstid
1.999,-9-23Fra 2 hverdage
1.649,-9-21Fra 1 hverdag
1.995,-9-23Fra 6 hverdage
1.995,-9-22Fra 5 hverdage
1.920,-8-17Fra 3 hverdage
454,-NejFra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

I denne kategori af topmadrasser går vi et trin højere op til størrelsesmålene 140×200. Denne type topmadrasser placerer sig i spændingsfeltet mellem enkeltmands- og dobbeltsengen, da de nok mest præcist kan karakteriseres som en trekvart-størrelse. Vi har således at gøre med nogle af bedste topmadras, der henvender sig til dig, der leder efter en sengeløsning med relativt god plads at brede sig – alternativt til dig og din partner, hvis I ikke har noget imod at skulle ligge lidt tæt.

Indtil videre har vi i denne topmadras test fokuseret på topmadrassernes indre kvaliteter, dvs. polstringen, så det er nu på tide at kigge på de ydre egenskaber – med andre ord selve betrækket på madrasserne. Dette yderste lag har faktisk stor betydning for komfortniveauet og -følelsen samt madrassens generelle holdbarhed og slidstyrke. Alle madrasserne på ovenstående liste ligger generelt set højt, hvad angår disse parametre, hvilket vidner om produkter af ægte og højt kvalitetshåndværk.

Det ”udenpå” tæller også

Når vi står og skal købe en seng, begynder de fleste af os nok straks at overveje forhold såsom, hvad madrasserne skal være polstret med, hvilken størrelse og hvor mange fjedre. Det er nok de færreste, der i første omgang skænker det alleryderste lag en tanke – nemlig betrækket på topmadrassen. Men faktisk er netop betrækket meget centralt, da det for det første er det lag, som rent visuelt møder vores øjne først. Betrækket er det æstetiske blikfang, der skal afspejle det designudtryk, vi ønsker sengen skal repræsentere. Derfor er det også et parameter, som vi guider dig igennem i denne bedste topmadras test.

For det andet er betrækket det øverste overfladelag (foruden lagen), som vores kroppe er i kontakt med, når vi bruger sengen, hvilket stiller krav om en god og blød stofkvalitet, der giver velvære, og et lækkert materiale, der tager højde for f.eks. kropstemperatur, åndbarhed og komfort.

Vi har udvalgt en række topmadrasser i denne størrelseskategori, som alle har gode og solide betræk med stor slidstyrke. Det er gennemgående for modellerne Latex Topmadras fra Sengetid, Latex Deluxe fra Sengefabrikken, Athena fra Unoliving, GOLD T80 DREAMZONE fra Jysk og Koldskum topmadras fra Møbelkompagniet, at deres betræk er aftageligt og ikke mindst vaskbart, hvilket er en yderst praktisk funktion, da dette er med til at sikre, at du altid har en ren madras og dermed et hygiejnisk sovemiljø.

Opmærksom på betrækket

De udvalgte madrassers betræk er produceret af forskellige blandingsmaterialer, typisk polyester, og er meget hårdfør over for daglig brug samt meget holdbart, hvilket er en god egenskab, da det er med til at vedligeholde den underliggende madras. På denne måde er betrækket altså en beskyttende faktor, der forlænger sengens levetid og pæne udseende i mange år.

Særligt værd at fremhæve i denne sammenhæng er dog denne model fra Bedre Nætter: Mayan. Den har et helt særligt og unikt betræk kaldet ”Tencelbetræk”, som er fremstillet af FSC-certificerede træfibre, der garanterer dig, at betrækket er produceret under etisk korrekte arbejdsforhold – f.eks. med øje for sund skovbrug. Du får således et 100% naturligt betræk, der samtidig repræsenterer gode produktionsmæssige værdier, og så er det naturlige produkt med til at skabe et sundt og allergivenligt sovemiljø, hvis du døjer med allergi.

Selvom disse to kvalitets-topmadrasser ligger i den dyrere ende blandt de udvalgte madrasser, får du altså utrolig meget madras, komfort og ikke mindst god samvittighed for pengene, hvilket gør f.eks. Mayan-modellen til et rigtigt godt bud inden for denne størrelseskategori.


Topmadras 160×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
2.399,-9-23Fra 2 hverdage
1.999,-9-21Fra 1 hverdag
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.695,-9-22Fra 5 hverdage
2.220,-8-17Fra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den ovenstående liste af topmadrasser repræsenterer alle en størrelseskategori, der udmærker sig ved at tilbyde brugerne lidt ekstra plads i forhold til de topmadrasser, der passer til f.eks. trekvartssengene, som vi tidligere har gennemgået i denne topmadras test. Med et størrelsesmål på 160×200 får du altså en topmadras, der henvender sig til personer, der bare gerne vil have rigtig god plads at brede sig på – eller til det etablerede par, der ønsker sig en topmadras til en sengeløsning, hvor pladsen lige akkurat passer til to personer, uden at sengen tager alt for meget plads i soveværelset.

Som tidligere nævnt fungerer topmadrassen på mange måder som et beskyttende lag, der holder det underliggende madraslag og sengen som helhed ved lige. Men som vi alle ved, er der intet i denne verden, der holder evigt – heller ikke topmadrasser.

Så selvom alle de udvalgte topmadrasser i denne størrelseskategori afspejler høj kvalitet, slidstyrke og holdbarhed, vil de på et tidspunkt langt ude i fremtiden lade sig påvirke af tidens tand og selve brugspraksissen, og derfor er det vigtigt at undersøge, om dit køb af den bedste topmadras inkluderer en form for garantiordning.

Garanti for alle pengene

Det er forskelligt, om de enkelte forhandlere i denne topmadras test tilbyder garantiordninger eller ej, hvilket også kommer til udtryk i det udvalg af topmadrasser, som er listet ovenfor. Så er du en person, der gerne vil ”forsikre” dine køb og have garanti for at kunne nyde godt af dit produkt i lang tid, så kunne særligt modellen Mayan fra Bedre Nætter, Latex Topmadras fra Sengetid, Visco AIR fra Sengefabrikken være gode bud på den rette topmadras for dig.

Alle disse topmadrasser giver nemlig hele fem års garanti med i købet, hvilket adskiller dem fra både modellen Athena fra Unoliving og ViscoTemp topmadras fra Møbelkompagniet, der ikke giver selvstændig garanti på ordre.

Til gengæld tilbydes der i forbindelse med køb af Mayan og ViscoTemp prismatch, hvilket sikrer dig den bedste pris på markedet, hvis du er typen, der går op i at gøre en god handel.

På baggrund af ovenstående vil vi fremhæve Mayan som testvinder inden for denne kategori af topmadrasser, da denne garantisikrede og lækre madras tilmed fås til en super tilbudspris – dvs. høj kvalitet for en overkommelig pris.


Topmadras 180×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
2.499,-9-23Fra 2 hverdage
2.199,-9-21Fra 1 hverdag
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.695,-9-22Fra 5 hverdage
2.580,-8-17Fra 3 hverdage
974,-NejFra 3 hverdage

→ Læs den fulde test her

Endelig er vi nu i denne topmadras test kommet til den størrelse af topmadrasser, der passer til den sengekategori, man normalt betegner som klassiske dobbeltsenge. Vi har altså her at gøre med en topmadras, der er størrelsesmæssigt er skræddersyet til dig og din partner, og som giver rig mulighed for at kunne bevæge sig frit, selvom I rent faktisk ligger to i samme seng.

En af de faktorer, som vi næsten alle forholder os til som noget af det første, når vi skal erhverve os den bedste topmadras såvel som et samlet sengekøb, er, hvor billigt et køb vi kan præstere. Generelt set tegner der sig i denne lille test af topmadrasser på markedet et karakteristisk mønster, hvor prisen følger kvalitetsniveauet relativt tæt. Dog kan du være heldig at opsnuse nogle gode tilbud, der bryder statistikken og sikrer dig høj kvalitet til en meget favorabel pris.

Fast lavpris eller tilbudspris? Topmadrasser til alle typer pengepunge

Det er gennemgående for de udvalgte topmadrasser i vores topmadras test inden for denne størrelseskategori, at de forhandles til rigtig gode (lav)priser – uden at dette bliver på bekostning af det generelt høje kvalitetsniveau.

Ser man på den lave ende af prisskalaen, står særligt to af topmadrasserne frem: Athena Celcius Topmadras fra Unoliving og CPH Lurex fra Sengefabrikken, der begge leverer en stærk lavpris. Ikke desto mindre udgør de begge yderst komfortable og ergonomisk korrekte madrasser, som med deres ventilerende og trykaflastende kvalitetsskum yder god støtte kroppen og danner et godt fundament for en stabil og behagelig nattesøvn. Og så fås CPH Lurex endda til skarp tilbudspris, der gør topmadrassen til det billigste køb blandt de udvalgte madrasser.

Kigger vi derimod på den mellemste prisklasse, finder vi modellerne GOLD T75 DREAMZONE fra Jysk og Koldskum topmadras fra Møbelkompagniet, der trods tilbudspriser ikke kan hamle op med de to forrige topmadrassers lavpriser. Til gengæld er begge madrasser på tilbud, hvilket gør, at du får topkvalitet til relativt få penge.

Effektivt ventilerende

Tager vi til sidst et kig på den dyre ende af prisskalaen, har vi her de tre resterende modeller Norland Luksus Latex fra Sengetid og Mayan fra Bedre Nætter. Disse topmadrasser ligger til en relativt høj pris, men du får også tilsvarende høj grad af luksus, ultimativ liggekomfort og støtte, effektivt ventilerende og høj madraskerne, fleksibelt og praktisk kvalitetsbetræk, OEKO-TEX 100-certificering samt 5 års madrasgaranti.

Alt sammen i én og samme topmadras, der endda for alle tre madrassers vedkommende tilbydes til en super tilbudspris. Disse madrasser er derfor værdige som testvindere inden for denne størrelseskategori, hvis man bruger prisen som vurderingsparameter.


Topmadras 180×210 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.895,-9-22Fra 5 hverdage
2.599,-9-23Fra 2 hverdage
2.499,-9-21Fra 1 hverdag
2.520,-8-17Fra 3 hverdage

I den sidste kategori af topmadrasser, som vi gennemgår i denne topmadras test bevæger vi os op i størrelse på hele 180×210 – dvs. topmadrasser, hvor der ikke gås på kompromis med rummeligheden, da der i forhold til den forrige størrelseskategori er tilføjet ekstra 10 cm i bredden. De seks udvalgte topmadrasser passer således til den store udgave af dobbeltsengen, der særligt kan være en løsning for dig, der har et bredt skulderparti, eller hvis du simpelthen bare gerne vil have lidt ekstra bevægelsesplads mellem dig og din partner.

Klassisk topmadras eller smarte funktionaliteter?

Topmadrasser fås i et væld af udgaver, størrelser og med forskellige detaljer og funktionaliteter. Et vigtigt parameter at have med, når du investerer i topmadras, er, om den skal være en klassisk standardudgave eller en udgave med flere funktionaliteter, detaljer og smarte løsninger.

Ser man på de seks udvalgte topmadrasser i denne størrelseskategori, har vi generelt set at gøre med klassiske topmadrasser, der dog hver især har deres særegne karaktertræk og detaljer. Athena fra Unoliving udmærker sig ved at tilbyde brugeren valgfrihed mellem to slags skumfyld; enten celcius (også kaldet memoryskum), der giver ekstremt god støtte og liggekomfort, eller naturmaterialet latex, der er meget åndbart og ventilerende, så fugt og varme nemt transporteres væk.

Samme fordel går igen hos både Latex Topmadras fra Sengetid og Mayan fra Bedre Nætter samt Latex Deluxe fra Sengefabrikken. Sidstnævnte topmadras yder med sin latex-baserede madraskerne en super god fasthed med en densitet på enten 65 eller 70 kg/m3, hvorimod de to Mayan-modellen sniger sig op på imponerende 75 kg/m3. Dette er med til at skabe perfekt modstand lige netop dér, hvor kroppen har sine tyngdepunkter, hvilket giver optimal støtte uafhængig af, hvilken vægtklasse du repræsenterer.

Splittop

Den sidste topmadras i denne størrelseskategori adskiller sig markant fra de andre i kraft af dens tekniske funktionaliteter. For det første er denne kvalitets-topmadras produceret specifikt til dobbeltelevationssenge, hvilket har betydning for dens konstruktion. Madrassen er udstyret med et smart ”splittop”-snit i hoved- og fodenden, så du undgår at have en generende revne mellem dig og din partner i midten. Derudover muliggør dette design, at I kan bevæge hoved- og fodenderne helt uafhængigt af hinanden – samtidig.

For det andet fås topmadrassen med et unikt betræk, der er fremstillet med TEMPRAKON®-rumteknologi, hvilket sikrer optimal temperatur- og fugtregulering og dermed god nattesøvn.

Så trods et relativt højt prisleje må dette lille, teknologiske vidunder af en topmadras derfor løbe med titlen som testvinder inden for denne størrelseskategori af topmadrasser.


Topmadras test – hjælper dig med dit valg

Vil du gerne finde dig en lækker topmadras – så kan du i denne topmadras test få inspiration til at vælge den helt rigtige model til netop dit behov! Det er – desværre – ikke alle danskere, der helt kan se i øjnene, hvorfor de bør investere i en topmadras. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det i mange tilfælde er op til flere tusinde kroner, du skal investere, hvis du ønsker dig en rigtig god topmadras, hvilket du nemt kan finde i vores topmadras test.

Det er naturligvis ikke alle, der er villige til at investere et beløb i denne klasse uden at vide, hvad de reelt set får for pengene, hvorfor der også er mange, der tøver med at investere i en god topmadras til deres seng – og det er en skam. Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere gode grunde til at droppe din forestilling om, at du sagtens kan klare dig uden en topmadras, for selvom du med stor sandsynlighed sover ganske fornemt i din seng uden en topmadras, så vil du med garanti gerne have det fulde ud af din seng – og i et sådant tilfælde er der ikke nogen vej udenom at investere i en topmadras.

Komfortniveau

Hvis du investerer i en topmadras, så vil du samtidig også opleve, at den kan forbedre sengens samlede komfortniveau, men ikke nok med det, så vil du også komme til at opleve, at du får en bedre fordeling af din kropsvægt, mens du sover, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du vil få en langt bedre søvn end hvad du hidtil har været vant til.

Endvidere, så vil en topmadras også kunne bruges til at justere din sengs egenskaber, hvilket betyder, at du samtidig også vil kunne gøre din seng enten blødere eller hårdere ved hjælp af en topmadras, hvilket samtidig også vil kunne gøre det meget nemmere for dig at sove i en seng, der passer perfekt til dig og dine krav samt præferencer.

Som du med garanti har fået en fornemmelse af nu, så er der rigtig mange fordele ved at investere i en topmadras, hvorfor det bestemt ikke er noget, du skal være tilbageholdende i forhold til.

Vi guider dig til dit valg i denne topmadras test. Forlæng levetiden Det er dog ikke kun komforten, der bliver forbedret ved at investere i en topmadras, for du vil samtidig også kunne forlænge den generelle levetid af din seng, hvis du vælger at købe en topmadras.

Det kan naturligvis godt lyde en anelse underligt, at det skulle være muligt for dig at forlænge levetiden af din seng ved blot at investere i en topmadras, men faktum er dog, at det er muligt og det er blot endnu en god grund til, at du skal købe en ny topmadras.

Det handler om, at du har mulighed for at aflaste din seng ved hjælp af en topmadras, og det er lige netop dét, der er med til at forlænge den generelle levetid af din seng, da den ikke vil blive udsat af nær så meget slidtage, som hvis du i stedet havde været i direkte kontakt med din seng. Hvis du er overbevist om, at du skal have dig en topmadras, så kan du med garanti finde én i denne topmadras test.


Topmadrasser test – Sådan vælger du

Med denne gennemgang og test af topmadrasser på markedet, håber vi, at du nu har fået inspiration til og mod på at kaste dig ud i junglen af topmadrasser. Vi har i denne topmadras test forsøgt at kæde dig så godt som muligt på, til at vælge den bedste topmadras, som passer både til din sengestørrelse, men måske mere vigtigt, også til din kropsvægt.

Der er stor forskel på, hvilke parametre man vælger at vurdere købet af den rette topmadras ud fra – alt lige fra komfortniveau, ergonomisk korrekthed, funktionaliteter, størrelse til design, prisleje, polstring, betræk osv. I sidste ende handler det om at finde den bedste topmadras, der netop tilfredsstiller dine behov, og som er tilpasset nøjagtig din kropsbygning, så du kan opnå den optimale søvn og få overskud til hverdagen.

Derfor er det også vanskeligt at levere et eksakt svar på, hvilken af de mange topmadrasser der er præsenteret ovenfor, der reelt set er den allerbedste. Vi har bevidst forsøgt at undersøge markedet for de bedste topmadrasser i forskellige prisklasser, hvilket betyder, at alle madrasserne er rigtig gode bud.

Dog vil vi på baggrund af den samlede test særligt fremhæve Mayan-modellen i størrelsen 140×200, da denne topmadras forener ultimativ liggekomfort, ergonomisk støtte og ren luksus med allergivenlige naturprodukter og værdier som f.eks. etisk korrekte produktionsforhold. Og samtidig er denne trekvartstørrelse yderst praktisk, da den på den ene side giver fin plads til to personer, samtidig med at den dertilhørende seng nemt kan passe ind i såvel et mindre soveværelse som et gæsteværelse.

Med denne luksus-topmadras får du maksimalt udbytte af dine investerede penge – og din krop vil uden tvivl takke dig.

Held og lykke med jagten på den bedste topmadras, der passer dig bedst!


Hvilken form for topmadras skal jeg vælge?

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en topmadras til din seng (hvilket vi har forsøgt at guide dig til i denne topmadras test), så er næste skridt naturligvis at finde ud af, hvilken form for topmadras, du skal vælge. Hvis du ikke har synderligt stor indsigt i markedet, så kan det godt være vanskeligt at vælge den rette model, men hvis blot du sørger for at sætte dig godt ind i det og derefter vælge med omhu, så har du også langt bedre forudsætninger for at ende med at investere i lige netop dén topmadras, der er den bedste for dit vedkommende, hvad end du stiller mange krav og har mange præferencer eller ej.

Nedenfor finder du en beskrivelse af de to mest almindelige typer af materialer, der bliver brugt til at udforme kerne i en topmadras. Det er typisk kernen, der skiller de mange topmadrasser fra hinanden, så derfor skal det naturligvis heller ikke være nogen hemmelighed, at det er kernen, der skal have den primære del af dit fokus, når du skal investere i en ny topmadras til din seng. De to mest almindelige og mest populære typer af materiale, der bruges til kernen i en topmadras her i Danmark er hhv. Memory Foam og Latex. Dem kan du blive meget klogere på nedenfor, hvor du finder alt, hvad du skal vide om materialerne.


Værd at vide om topmadrasser

Memory FoamLatex
Memory Foam er en helt speciel type af skum, der optager din kropsvarme og bruger den til at forme skummet efter din krop. Det betyder også, at du med en topmadras med en kerne, der er bestående af Memory Foam vil få en følelse af, at du nærmest synker ned i madrassen. Det er ikke alle, der kan lide følelsen af dette, men hvis du derimod godt kan lide at føle, at du er omsluttet af din madras og får den rette mængde af støtte på de mest vitale støttepunkter, så er det selvfølgelig en topmadras med Memory Foam, du skal vælge.Der skal ikke være nogen tvivl om, at Latex er en særdeles populær løsning, der bliver brugt til mange topmadrasser. Det er en form for materiale, der i særdeleshed er kendt for deres høje åndbarhed. Selve materialet er blevet fremstillet af saften fra gummitræer og det betyder også, at det er ét af de mest naturlige og neutrale materialer, der bliver brugt til kerne i en topmadras. Ikke nok med det, så er materialer også både fugttransporterende og selvventilerende. Med en topmadras med Latex-kerne er du altid sikret en god temperatur og et passende fugtniveau, men du vil ikke få følelsen af, at synke ned i madrassen.

Sørg også for at vælge den rette fasthed

Det er dog ikke kun selve kerne, der er vigtig, når du skal købe en topmadras – der er også mange andre ting, der spiller ind og har relevans for hvilken topmadras, der passer bedst til dig og dine krav og præferencer. Der findes mange forskellige fastheder, så derfor findes der naturligvis også en fasthed, der er perfekt for dit vedkommende. Din fasthed skal vælges med udgangspunkt i din vægt og i den forbindelse er det vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv i forhold til din vægt, da et forkert valg af fasthed vil resultere i, at din komfort og din støtte ikke vil være optimal. Det har vi forsøgt at hjælpe dig med i denne topmadras test.

Det er – desværre – sket mange gange, at folk har undervurderet, hvor stor indflydelse fastheden har på din topmadras. Der er rigtig mange, der tror at fastheden udelukkende har indflydelse på andre typer af madrasser som f.eks. springmadrasser og boxmadrasser. Det er dog ikke tilfældet og derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for ikke at undervurdere, hvor vigtigt det er, at vælge en topmadras, der har den rette fasthed. Det handler både om, at det skal matche din vægt, men det handler selvfølgelig også om, at det skal stemme overens med dine egne, personlige præferencer, som du har dannet dig gennem tiden.


Hvorfor skal jeg investere i en topmadras?

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal investere i en topmadras til din seng. Hvis du endnu ikke føler dig helt overbevist om, at det er det rette valg at investere i en god topmadras til din seng, så kan du nedenfor finde en række rigtig gode grunde til, hvorfor du skal købe en topmadras.

Det er ikke alle, der tror, at en så tynd madras som en topmadras vil kunne gøre gavn for dig, men det er bestemt ikke tilfældet og derfor skal du selvfølgelig også læse med nedenfor, så du kan se, hvor mange fordele, der er ved at investere i en topmadras.


Elevationsseng eller kontinentalseng?

Nedenfor finder du nogle af mest almindelige grunde til, hvorfor du skal købe en topmadras. For nogle er der selvfølgelig også andre årsager til, at det kan være en god investering at anskaffe sig en passende topmadras, der kan fungere som det øverste lag på din seng, uanset om du har en elevationsseng eller en kontinentalseng.

 1. Du vil få øget din komfort og din støtte markant, hvorfor du også vil komme til at sove bedre i din seng end hvad du hidtil har gjort.
 2. En topmadras vil være med til at mindske slitage på din seng og dine øvrige madrasser, hvilket forlænger levetiden af – særligt – din springmadras.
 3. Den rette topmadras vil sikre, at din kropsvægt vil blive fordelt bedre end hvis du sover direkte på en boxmadras eller en springmadras, og det øger søvnkvaliteten.
 4. Du har meget bedre forudsætninger for at minimere risikoen for at udvikle skader og skavanker, hvis du sover forkert i din seng nat efter nat.
 5. Den perfekte topmadras vil resultere i, at du får en bedre og lettere søvn, hvorfor du vil være mere frisk og veludhvilet, når du vågner om morgenen.

Topmadras test: Hvad er priserne på en ny topmadras?

Da vi lavede vores topmadras test gik vi ind for at kigge nærmere på nogle af de mange forskellige modeller, du som forbruger vil have mulighed for at finde dig. I den forbindelse har vi undersøgt hvilke produkter, som du har mulighed for at købe dig til de bedste priser. I denne topmadras test har vi samlet nogle af de bedste tilbud på markedet, så det bliver lettere for dig at gøre en god handel!

Vores topmadras test er lavet ud fra gennemgribende research af eksempelvis brugeranmeldelser, eksperttests mm. Vi håber, at du i denne topmadras test fandt god og nyttig inspiration i jagten på din nye madras!


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår finder man tilbud på topmadrasser?

Der er tilbud på topmadrasser på forskellige tidspunkter, men januar er altid en god måned, hvis du er tilbudsjæger. Det kan være værd at vente på det gode tilbud til din topmadras.

Hvilken topmadras skal man vælge?

Du skal vælge en af de ni topmadrasser, som indgår i denne topmadrasser test. Det er en samling af de bedste på markedet. Gå dem igennem, og find den rette.

Hvordan vasker man en topmadras?

Langt de fleste betræk kan tages af og vaskes på 40 grader. Er du ikke så heldig, så husk jævnligt at støvsuge, lufte og fjerne pletter m.m.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (7 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.