Topmadras Test – Find den bedste topmadras til dig lige her

0

”At sove godt” er efterhånden blevet en meget vanskelig disciplin for nutidens danskere, der i stigende grad bøvler med daglige søvnproblemer og ustabil nattesøvn. Dette er et alvorligt problem, da søvn er et af de vigtigste basale behov, der skal være stillet, for at vi kan fungere fysisk såvel som mentalt i en arbejds- og hverdag. Dette kan en topmadras være med til at afhjælpe, og derfor har vi i denne topmadras test, samlet al den vigtigste viden, samt nogle bud på forskellige populære topmadrasser, som har fået gode anmeldelser fra brugere eller klaret sig godt i tests.

Derfor er det også helt afgørende, at vi hver især skaber de bedst tænkelige betingelser for vores nattesøvn, hvilket i første omgang må handle om at få styr på sengen. Den gode nattesøvn og optimale restitution kræver nemlig en seng, der er tilpasset netop din krop og dine personlige behov.

Bedste topmadras

I denne forbindelse er det ikke kun sengens spring- eller boxmadras(ser), man skal tage stilling til, da typen af topmadras i næsten lige så høj grad har noget at sige i forhold til at finde den sengeløsning, der er ideel for dig. Topmadrassen fås til både elevations-, box- og kontinentalsenge og er den del af sengen, der er tættest på kroppen, og som skal sikre den sidste komfort, støtte og åndbarhed til kroppen.

Topmadrasser findes i utallige former i forskellige kvaliteter, materialer og med vidt forskellige egenskaber. Det er derfor også en hel videnskab i sig selv at finde den bedste topmadras – ikke mindst fordi dette valg grundlæggende er en helt individuel beslutning, der afhænger af den enkelte persons præferencer og behov.

Som følge heraf er det en vanskelig opgave at finde frem til et endegyldigt svar eller facit på, hvilken topmadras der er ”bedst i test”.

Ikke desto mindre vil vi i denne topmadras test give det et skud. Vi har derfor fundet en række topmadrasser, som kan vurderes til at være blandt de bedste på baggrund af anmeldelser og tests. Således kan du danne dig et overblik, og finde den løsning der passer dit behov bedst. På denne måde håber vi at kunne hjælpe dig til at få en perfekt nattesøvn – hver dag.


Topmadras 80×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
1.295,-9-23Fra 6 hverdage
1.498,-9-23Fra 2 hverdage
1.345,-9-22Fra 5 hverdage
979,-9-21Fra 1 hverdag
1.200,-8-17Fra 3 hverdage
1.999,-9-16Fra 10 hverdage
1.995,-8-16Fra 10 hverdage
1.399,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Vi lægger denne topmadras test ud med en række topmadrasser i størrelseskategorien 80×200 cm. Denne størrelse passer ideelt til en enkeltmandsseng, og vi har altså her at gøre med type topmadras, der ikke sælger sig på rummelighed og bredde, men som derimod passer til dig, der ikke behøver oceaner af plads.

Der er stor forskel på, hvordan en topmadras føles, hvilket i høj grad afhænger af, hvilken type materiale madrassen er fyldt med. Typisk vil mange topmadrasser være fyldt med skum af en eller anden slags, men det er meget varierende, hvilke egenskaber og fordele de enkelte typer skum har.

Man skelner bl.a. mellem polyetherskum, koldskum, visko/celsius-skum eller latexskum. Skummets genrejsningsevne afhænger af materialet, hvor polyether har den laveste genrejsningsevne, hvilket betyder, at madrassen ikke yder lige så optimal og formstøbt understøttelse af kroppen som de andre skumtyper. Koldskum, visko/celcius og latex har nogenlunde samme genrejsningsevne – dog med den forskel, at latex og visko/celsius er mere åndbare.

Gode topmadrasser – med god sundhed og samvittighed

Fælles for alle de udvalgte topmadrasser i vores topmadras test ovenfor er, at de er yderst komfortable og i høj kvalitet, hvilket betyder, at de kan være med til at optimere komfortniveauet på ældre senge eller senge af dårligere kvalitet. En del af topmadrassernes kvalitetsstempling, som måske ikke lige umiddelbart kan ses med det blotte øje, er, hvordan og ud fra hvilke standarder af de er produceret – dvs. deres miljø- og sundhedsrelaterede værdi.

På dette punkt er der markante forskelle og ligheder mellem de udvalgte topmadrasser. Athena Celcius er den billigste madras, men samtidig også den eneste, der ikke er værdimæssigt certificeret, selvom madrassen generelt yder en hæderlig indsats hvad angår både komfort, holdbarhed og ergonomisk understøttelse af kroppen.

Omvendt er både Motion, GOLD T110 WELLPUR, Latex Deluxe alle certificeret det unikke OEKO-TEX®, der er verdens førende sundheds- og miljømærkning og som således understreger, at madrasserne er produceret under gode forhold.

Mayan

Særligt værd at fremhæve i denne sammenhæng er de to Mayan-topmadrasser fra Bedre Nætter, der er den eneste certificerede kollektion af organiske latexmadrasser i verden – dvs. 100% naturlige, organiske og CO2-neutrale. Den naturlige latex er ekstremt elastisk, hvilket giver en madras, der er meget allergivenlig og som tilpasser sig enhver kropsbygning og -vægt. Med yderligere to certificeringer, hhv. Rainforrest Alliance og FSC er der således tale om en helt igennem sund og bæredygtig topmadras, der ikke kun er god for din krops sundhed og nattesøvnen, men i den grad også din samvittighed. Et godt bud på en testvinder inden for denne kategori – og så endda til en overkommelig pris.

Som en ekstra anbefaling er GOLD T110 WELLPUR fra Jysk også værdi at overveje, hvis du er den type, der sætter pris på en rigtig god handel. Her har du nemlig mulighed for at få to stk. af denne kvalitets-topmadras til noget, der ligner prisen for én.


Topmadras 90×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
1.295,-9-23Fra 6 hverdage
1.499,-9-23Fra 2 hverdage
1.395,-9-22Fra 5 hverdage
999,-9-21Fra 1 hverdag
1.300,-8-17Fra 3 hverdage
998,-10-17Fra 3 hverdage
324,-NejFra 3 hverdage
1.999,-9-16Fra 10 hverdage
1.995,-8-16Fra 10 hverdage
1.399,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den næste kategori af topmadrasser dækker over syv udvalgte udgaver, der alle har et størrelsesmål på 90×200 cm. Denne størrelse passer altså stadig til madrasser og senge, der primært henvender sig til enkeltpersoner. Forskellen fra den forrige kategori er her, at brugerne får lidt ekstra plads i bredden, hvilket eksempelvis er fordelagtigt for personer med brede skulderpartier, men som samtidig også en bekvem omstændighed generelt set, da det giver mere bevægelsesplads.

Som tidligere nævnt udgør selve polstringen af topmadrassen, dvs. dens materiale, en af de mest definerende faktorer i forhold topmadrassens komfortniveau og ikke mindst grad af ergonomisk korrekthed. Samtlige af de udvalgte topmadrasser i denne topmadras test er udvalgt med netop øje for disse forhold og kan således varmt anbefales som komfortable kvalitetsløsninger til din enkeltmandsseng på 90×200 cm.

Topmadrasser med hårdheder til alle vægtklasser

En af de forhold, som du bør have med i dine overvejelser, når du vælger den bedste topmadras for dig, er, hvilken kropsbygning og vægtklasse, du selv har. Dette har nemlig afgørende betydning for, hvordan den ideelle topmadras er konstrueret og ergonomisk sammensat for netop dig. Det gælder om at finde en type polstring, hvis materiale kan forme sig efter og støtte perfekt op om din krop de steder, hvor du oplever tyngdepunkter.

De forskellige typer materialer performer forskelligt mht. komfort og ergonomi, og der er således også markante forskelle indbyrdes mellem de enkelte topmadrasser, der figurerer på listen ovenfor. Den første gruppe af madrasser fra Bedre Nætter og Mayan, har en luksuriøs madraskerne på hhv. 6 og 5 cm og ligger i den lidt dyrere ende af prisskalaen, bl.a. grundet deres unikke madrasfyld bestående af 100 % naturligt produceret latex. Her får du en madras med en høj grad af fasthed, mere præcist en densitet på 75 kg/m3, der giver omhyggelig støtte uanset vægtklasse, da materialets modstand vil tilpasse sig individuelt til din kropsvægt.

Selvsamme effekt oplever du hos modellen Lapur Latex, der med sin zoneinddeling og flere typer af hårdheder er yderst tilpasningsdygtig uafhængig af kropsstørrelse.

Former sig efter kroppen

En anden type materiale, der går igen hos både modellerne Memory foam, Visco AIR og GOLD T70 DREAMZONE er den særlige type skum kaldet ”memoryskum”. Dette er en yderst elastisk type skum, der former sig efter sin krop og sikrer optimal komfort og en ergonomisk korrekt understøttelse af kroppens udsatte områder, hvilket eksempelvis kan afhjælpe muskel- eller ledsmerter, kredsløbsproblemer og lignende.

Som en slags ”mellemkategori” tilbyder modellen Athena mulighed for at vælge enten latex- eller celcius-kerne afhængig af behov.

Uanset om du er stor eller lille af kropsbygning, er der således uden tvivl en topmadras for dig blandt disse udvalgte madrasser. Men skal vi alligevel fremhæve en slags testvinder inden for størrelsen 90×200, vil vi pege på GOLD T70 DREAMZONE, der til en enormt favorabel tilbudspris giver dig en topmadras på hele 9 cm tykkelse med trykaflastende og formstøbt memoryskum.


Topmadras 120×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
1.995,-9-23Fra 6 hverdage
1.998,-9-23Fra 2 hverdage
1.895,-9-22Fra 5 hverdage
1.399,-9-21Fra 1 hverdag
1.560,-8-17Fra 3 hverdage
2.399,-9-16Fra 10 hverdage
2.495,-8-16Fra 10 hverdage
1.849,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Med denne kategori af topmadrasser bevæger vi os en tand længere op i størrelsen til målene 120×200. Dette er en madrasstørrelse, der ikke helt endnu kan kalde sig ”trekvart”, men er fortsat placeret i kategorien for madrasser til enkeltmandssenge. De udvalgte topmadrasser på listen ovenfor er således et oplagt valg, hvis du som ene person er på udkig efter en sengeløsning med ekstra god plads i bredden.

Foruden parametre såsom topmadrassens fasthed og hårdhed, som vi har været igennem i vores topmadras test, er det også vigtigt at overveje, hvordan madrassen performer mht. graden af åndbarhed og temperaturregulering. Disse to omstændigheder er nemlig afgørende for at kunne opnå en sund, rolig og behagelig nattesøvn. Dette kræver, at madrassen rent faktisk kan ventilere ordentligt og etablere en kropstemperatur, der er tilpas og stabil hele natten igennem.

Topmadrasser med rigtig ”god ånde”

Vi har bestræbt os på udelukkende at udvælge nogle af de bedste topmadrasser her i vores topmadras test, der generelt set performer rigtig godt, hvad angår åndbarhed og temperaturregulering. Alligevel eksisterer der nuanceforskelle mellem madrasserne, hvilket hænger sammen med deres respektive materialesammensætning.

Som den eneste model er topmadrassen fra Møbelkompagniet den eneste, der består af en koldskumskerne, dvs. højelastisk materiale, der særligt udmærker sig ved at have en god fasthed og genrejsningsevne, der sikrer, at madrassen holder sin facon og kan holde sig pæn i mange år. Et langtidsholdbart madrasvalg.

Både modellerne Mayan, Norland Luksus Latex og Athena består af latex-materiale, der har den egenskab, at det er yderst åndbart og ventilerende, hvilket betyder, at varme effektivt afledes og skaber en afkølende effekt, så du undgår overophedning i forbindelse med din søvn. Dette kan være meget fordelagtigt, hvis du eksempelvis døjer med allergier.

Memoryskum

Modellen Memory Dreams, GOLD T65 WELLPUR og Athena er alle celcius-topmadrasser med memoryskum, der har en omvendt varmeregulerende effekt, da materialet bruger din kropsvarme til at forme sig og følgelig holder på varmen. Til gengæld sørger memoryskummet for trykaflastning af muskler og led samt lader blodet strømme frit, hvilket sikrer en topmadras med høj grad af ergonomisk korrekthed.

Om du er til en sengeløsning, der holder på eller afleder varmen, er et ganske individuelt valg – og uanset hvad vil du kunne finde en tilpasset og god løsning blandt ovenstående udvalgte topmadrasser.

Dog vil vi i denne sammenhæng særligt fremhæve Norland Luksus Latex som testvinder inden for kategorien 120×200, da denne luksus-topmadras både skaber maksimal komfort og gode søvnklimatiske forhold – og så endda til under halvdelen af den oprindelige købspris.


Topmadras 140×200 cm

ForhandlerPris fra LivechatLeveringstid 
1.995,-9-23Fra 6 hverdage
1.999,-9-23Fra 2 hverdage
1.995,-9-22Fra 5 hverdage
1.649,-9-21Fra 1 hverdag
1.920,-8-17Fra 3 hverdage
1.299,-10-17Fra 3 hverdage
454,-NejFra 3 hverdage
2.499,-9-16Fra 10 hverdage
2.995,-8-16Fra 10 hverdage
2.099,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

I denne kategori af topmadrasser går vi et trin højere op til størrelsesmålene 140×200. Denne type topmadrasser placerer sig i spændingsfeltet mellem enkeltmands- og dobbeltsengen, da de nok mest præcist kan karakteriseres som en trekvart-størrelse. Vi har således at gøre med nogle af bedste topmadras, der henvender sig til dig, der leder efter en sengeløsning med relativt god plads at brede sig – alternativt til dig og din partner, hvis I ikke har noget imod at skulle ligge lidt tæt.

Indtil videre har vi i denne topmadras test fokuseret på topmadrassernes indre kvaliteter, dvs. polstringen, så det er nu på tide at kigge på de ydre egenskaber – med andre ord selve betrækket på madrasserne. Dette yderste lag har faktisk stor betydning for komfortniveauet og -følelsen samt madrassens generelle holdbarhed og slidstyrke. Alle madrasserne på ovenstående liste ligger generelt set højt, hvad angår disse parametre, hvilket vidner om produkter af ægte og højt kvalitetshåndværk.

Det ”udenpå” tæller også

Når vi står og skal købe en seng, begynder de fleste af os nok straks at overveje forhold såsom, hvad madrasserne skal være polstret med, hvilken størrelse og hvor mange fjedre. Det er nok de færreste, der i første omgang skænker det alleryderste lag en tanke – nemlig betrækket på topmadrassen. Men faktisk er netop betrækket meget centralt, da det for det første er det lag, som rent visuelt møder vores øjne først. Betrækket er det æstetiske blikfang, der skal afspejle det designudtryk, vi ønsker sengen skal repræsentere. Derfor er det også et parameter, som vi guider dig igennem i denne bedste topmadras test.

For det andet er betrækket det øverste overfladelag (foruden lagen), som vores kroppe er i kontakt med, når vi bruger sengen, hvilket stiller krav om en god og blød stofkvalitet, der giver velvære, og et lækkert materiale, der tager højde for f.eks. kropstemperatur, åndbarhed og komfort.

Vi har udvalgt en række topmadrasser i denne størrelseskategori, som alle har gode og solide betræk med stor slidstyrke. Det er gennemgående for modellerne Latex Topmadras fra Sengetid, Latex Deluxe fra Sengefabrikken, Athena fra Unoliving, GOLD T80 DREAMZONE fra Jysk og Koldskum topmadras fra Møbelkompagniet, at deres betræk er aftageligt og ikke mindst vaskbart, hvilket er en yderst praktisk funktion, da dette er med til at sikre, at du altid har en ren madras og dermed et hygiejnisk sovemiljø.

Opmærksom på betrækket

De udvalgte madrassers betræk er produceret af forskellige blandingsmaterialer, typisk polyester, og er meget hårdfør over for daglig brug samt meget holdbart, hvilket er en god egenskab, da det er med til at vedligeholde den underliggende madras. På denne måde er betrækket altså en beskyttende faktor, der forlænger sengens levetid og pæne udseende i mange år.

Særligt værd at fremhæve i denne sammenhæng er dog denne model fra Bedre Nætter: Mayan. Den har et helt særligt og unikt betræk kaldet ”Tencelbetræk”, som er fremstillet af FSC-certificerede træfibre, der garanterer dig, at betrækket er produceret under etisk korrekte arbejdsforhold – f.eks. med øje for sund skovbrug. Du får således et 100% naturligt betræk, der samtidig repræsenterer gode produktionsmæssige værdier, og så er det naturlige produkt med til at skabe et sundt og allergivenligt sovemiljø, hvis du døjer med allergi.

Selvom disse to kvalitets-topmadrasser ligger i den dyrere ende blandt de udvalgte madrasser, får du altså utrolig meget madras, komfort og ikke mindst god samvittighed for pengene, hvilket gør f.eks. Mayan-modellen til et rigtigt godt bud inden for denne størrelseskategori.


Topmadras 160×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.399,-9-23Fra 2 hverdage
2.695,-9-22Fra 5 hverdage
1.999,-9-21Fra 1 hverdag
2.220,-8-17Fra 3 hverdage
3.999,-9-16Fra 10 hverdage
3.995,-8-16Fra 10 hverdage
2.549,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Den ovenstående liste af topmadrasser repræsenterer alle en størrelseskategori, der udmærker sig ved at tilbyde brugerne lidt ekstra plads i forhold til de topmadrasser, der passer til f.eks. trekvartssengene, som vi tidligere har gennemgået i denne topmadras test. Med et størrelsesmål på 160×200 får du altså en topmadras, der henvender sig til personer, der bare gerne vil have rigtig god plads at brede sig på – eller til det etablerede par, der ønsker sig en topmadras til en sengeløsning, hvor pladsen lige akkurat passer til to personer, uden at sengen tager alt for meget plads i soveværelset.

Som tidligere nævnt fungerer topmadrassen på mange måder som et beskyttende lag, der holder det underliggende madraslag og sengen som helhed ved lige. Men som vi alle ved, er der intet i denne verden, der holder evigt – heller ikke topmadrasser.

Så selvom alle de udvalgte topmadrasser i denne størrelseskategori afspejler høj kvalitet, slidstyrke og holdbarhed, vil de på et tidspunkt langt ude i fremtiden lade sig påvirke af tidens tand og selve brugspraksissen, og derfor er det vigtigt at undersøge, om dit køb af den bedste topmadras inkluderer en form for garantiordning.

Garanti for alle pengene

Det er forskelligt, om de enkelte forhandlere i denne topmadras test tilbyder garantiordninger eller ej, hvilket også kommer til udtryk i det udvalg af topmadrasser, som er listet ovenfor. Så er du en person, der gerne vil ”forsikre” dine køb og have garanti for at kunne nyde godt af dit produkt i lang tid, så kunne særligt modellen Mayan fra Bedre Nætter, Latex Topmadras fra Sengetid, Visco AIR fra Sengefabrikken være gode bud på den rette topmadras for dig.

Alle disse topmadrasser giver nemlig hele fem års garanti med i købet, hvilket adskiller dem fra både modellen Athena fra Unoliving og ViscoTemp topmadras fra Møbelkompagniet, der ikke giver selvstændig garanti på ordre.

Til gengæld tilbydes der i forbindelse med køb af Mayan og ViscoTemp prismatch, hvilket sikrer dig den bedste pris på markedet, hvis du er typen, der går op i at gøre en god handel.

På baggrund af ovenstående vil vi fremhæve Mayan som testvinder inden for denne kategori af topmadrasser, da denne garantisikrede og lækre madras tilmed fås til en super tilbudspris – dvs. høj kvalitet for en overkommelig pris.


Topmadras 180×200 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.499,-9-23Fra 2 hverdage
2.695,-9-22Fra 5 hverdage
2.199,-9-21Fra 1 hverdag
2.580,-8-17Fra 3 hverdage
1.996,-10-17Fra 3 hverdage
974,-NejFra 3 hverdage
3.999,-9-16Fra 10 hverdage
3.995,-8-16Fra 10 hverdage
2.549,-9-16Fra 10 hverdage

→ Læs den fulde test her

Endelig er vi nu i denne topmadras test kommet til den størrelse af topmadrasser, der passer til den sengekategori, man normalt betegner som klassiske dobbeltsenge. Vi har altså her at gøre med en topmadras, der er størrelsesmæssigt er skræddersyet til dig og din partner, og som giver rig mulighed for at kunne bevæge sig frit, selvom I rent faktisk ligger to i samme seng.

En af de faktorer, som vi næsten alle forholder os til som noget af det første, når vi skal erhverve os den bedste topmadras såvel som et samlet sengekøb, er, hvor billigt et køb vi kan præstere. Generelt set tegner der sig i denne lille test af topmadrasser på markedet et karakteristisk mønster, hvor prisen følger kvalitetsniveauet relativt tæt. Dog kan du være heldig at opsnuse nogle gode tilbud, der bryder statistikken og sikrer dig høj kvalitet til en meget favorabel pris.

Fast lavpris eller tilbudspris? Topmadrasser til alle typer pengepunge

Det er gennemgående for de udvalgte topmadrasser i vores topmadras test inden for denne størrelseskategori, at de forhandles til rigtig gode (lav)priser – uden at dette bliver på bekostning af det generelt høje kvalitetsniveau.

Ser man på den lave ende af prisskalaen, står særligt to af topmadrasserne frem: Athena Celcius Topmadras fra Unoliving og CPH Lurex fra Sengefabrikken, der begge leverer en stærk lavpris. Ikke desto mindre udgør de begge yderst komfortable og ergonomisk korrekte madrasser, som med deres ventilerende og trykaflastende kvalitetsskum yder god støtte kroppen og danner et godt fundament for en stabil og behagelig nattesøvn. Og så fås CPH Lurex endda til skarp tilbudspris, der gør topmadrassen til det billigste køb blandt de udvalgte madrasser.

Kigger vi derimod på den mellemste prisklasse, finder vi modellerne GOLD T75 DREAMZONE fra Jysk og Koldskum topmadras fra Møbelkompagniet, der trods tilbudspriser ikke kan hamle op med de to forrige topmadrassers lavpriser. Til gengæld er begge madrasser på tilbud, hvilket gør, at du får topkvalitet til relativt få penge.

Effektivt ventilerende

Tager vi til sidst et kig på den dyre ende af prisskalaen, har vi her de tre resterende modeller Norland Luksus Latex fra Sengetid og Mayan fra Bedre Nætter. Disse topmadrasser ligger til en relativt høj pris, men du får også tilsvarende høj grad af luksus, ultimativ liggekomfort og støtte, effektivt ventilerende og høj madraskerne, fleksibelt og praktisk kvalitetsbetræk, OEKO-TEX 100-certificering samt 5 års madrasgaranti.

Alt sammen i én og samme topmadras, der endda for alle tre madrassers vedkommende tilbydes til en super tilbudspris. Disse madrasser er derfor værdige som testvindere inden for denne størrelseskategori, hvis man bruger prisen som vurderingsparameter.


Topmadras 180×210 cm

ForhandlerPris fraLivechatLeveringstid 
2.495,-9-23Fra 6 hverdage
2.599,-9-23Fra 2 hverdage
2.895,-9-22Fra 5 hverdage
2.499,-9-21Fra 1 hverdag
2.520,-8-17Fra 3 hverdage
14.886,-9-16Fra 10 hverdage
4.395,-8-16Fra 10 hverdage
2.749,-9-16Fra 10 hverdage

I den sidste kategori af topmadrasser, som vi gennemgår i denne topmadras test bevæger vi os op i størrelse på hele 180×210 – dvs. topmadrasser, hvor der ikke gås på kompromis med rummeligheden, da der i forhold til den forrige størrelseskategori er tilføjet ekstra 10 cm i bredden. De seks udvalgte topmadrasser passer således til den store udgave af dobbeltsengen, der særligt kan være en løsning for dig, der har et bredt skulderparti, eller hvis du simpelthen bare gerne vil have lidt ekstra bevægelsesplads mellem dig og din partner.

Klassisk topmadras eller smarte funktionaliteter?

Topmadrasser fås i et væld af udgaver, størrelser og med forskellige detaljer og funktionaliteter. Et vigtigt parameter at have med, når du investerer i topmadras, er, om den skal være en klassisk standardudgave eller en udgave med flere funktionaliteter, detaljer og smarte løsninger.

Ser man på de seks udvalgte topmadrasser i denne størrelseskategori, har vi generelt set at gøre med klassiske topmadrasser, der dog hver især har deres særegne karaktertræk og detaljer. Athena fra Unoliving udmærker sig ved at tilbyde brugeren valgfrihed mellem to slags skumfyld; enten celcius (også kaldet memoryskum), der giver ekstremt god støtte og liggekomfort, eller naturmaterialet latex, der er meget åndbart og ventilerende, så fugt og varme nemt transporteres væk.

Samme fordel går igen hos både Latex Topmadras fra Sengetid og Mayan fra Bedre Nætter samt Latex Deluxe fra Sengefabrikken. Sidstnævnte topmadras yder med sin latex-baserede madraskerne en super god fasthed med en densitet på enten 65 eller 70 kg/m3, hvorimod de to Mayan-modellen sniger sig op på imponerende 75 kg/m3. Dette er med til at skabe perfekt modstand lige netop dér, hvor kroppen har sine tyngdepunkter, hvilket giver optimal støtte uafhængig af, hvilken vægtklasse du repræsenterer.

Splittop

Den sidste topmadras i denne størrelseskategori adskiller sig markant fra de andre i kraft af dens tekniske funktionaliteter. For det første er denne kvalitets-topmadras produceret specifikt til dobbeltelevationssenge, hvilket har betydning for dens konstruktion. Madrassen er udstyret med et smart ”splittop”-snit i hoved- og fodenden, så du undgår at have en generende revne mellem dig og din partner i midten. Derudover muliggør dette design, at I kan bevæge hoved- og fodenderne helt uafhængigt af hinanden – samtidig.

For det andet fås topmadrassen med et unikt betræk, der er fremstillet med TEMPRAKON®-rumteknologi, hvilket sikrer optimal temperatur- og fugtregulering og dermed god nattesøvn.

Så trods et relativt højt prisleje må dette lille, teknologiske vidunder af en topmadras derfor løbe med titlen som testvinder inden for denne størrelseskategori af topmadrasser.


Topmadrasser test – Sådan vælger du

Med denne gennemgang og test af topmadrasser på markedet, håber vi, at du nu har fået inspiration til og mod på at kaste dig ud i junglen af topmadrasser. Vi har i denne topmadras test forsøgt at kæde dig så godt som muligt på, til at vælge den bedste topmadras, som passer både til din sengestørrelse, men måske mere vigtigt, også til din kropsvægt.

Der er stor forskel på, hvilke parametre man vælger at vurdere købet af den rette topmadras ud fra – alt lige fra komfortniveau, ergonomisk korrekthed, funktionaliteter, størrelse til design, prisleje, polstring, betræk osv. I sidste ende handler det om at finde den bedste topmadras, der netop tilfredsstiller dine behov, og som er tilpasset nøjagtig din kropsbygning, så du kan opnå den optimale søvn og få overskud til hverdagen.

Derfor er det også vanskeligt at levere et eksakt svar på, hvilken af de mange topmadrasser der er præsenteret ovenfor, der reelt set er den allerbedste. Vi har bevidst forsøgt at undersøge markedet for de bedste topmadrasser i forskellige prisklasser, hvilket betyder, at alle madrasserne er rigtig gode bud.

Dog vil vi på baggrund af den samlede test særligt fremhæve Mayan-modellen i størrelsen 140×200, da denne topmadras forener ultimativ liggekomfort, ergonomisk støtte og ren luksus med allergivenlige naturprodukter og værdier som f.eks. etisk korrekte produktionsforhold. Og samtidig er denne trekvartstørrelse yderst praktisk, da den på den ene side giver fin plads til to personer, samtidig med at den dertilhørende seng nemt kan passe ind i såvel et mindre soveværelse som et gæsteværelse.

Med denne luksus-topmadras får du maksimalt udbytte af dine investerede penge – og din krop vil uden tvivl takke dig.

Held og lykke med jagten på den bedste topmadras, der passer dig bedst!


Topmadras test 2019

Vil du gerne finde dig en lækker topmadras – så kan du i denne topmadras test få inspiration til at vælge den helt rigtige model til netop dit behov! Det er – desværre – ikke alle danskere, der helt kan se i øjnene, hvorfor de bør investere i en topmadras. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det i mange tilfælde er op til flere tusinde kroner, du skal investere, hvis du ønsker dig en rigtig god topmadras, hvilket du nemt kan finde i vores topmadras test.

Det er naturligvis ikke alle, der er villige til at investere et beløb i denne klasse uden at vide, hvad de reelt set får for pengene, hvorfor der også er mange, der tøver med at investere i en god topmadras til deres seng – og det er en skam.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere gode grunde til at droppe din forestilling om, at du sagtens kan klare dig uden en topmadras, for selvom du med stor sandsynlighed sover ganske fornemt i din seng uden en topmadras, så vil du med garanti gerne have det fulde ud af din seng – og i et sådant tilfælde er der ikke nogen vej udenom at investere i en topmadras.

Komfortniveau

Hvis du investerer i en topmadras, så vil du samtidig også opleve, at den kan forbedre sengens samlede komfortniveau, men ikke nok med det, så vil du også komme til at opleve, at du får en bedre fordeling af din kropsvægt, mens du sover, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du vil få en langt bedre søvn end hvad du hidtil har været vant til.

Endvidere, så vil en topmadras også kunne bruges til at justere din sengs egenskaber, hvilket betyder, at du samtidig også vil kunne gøre din seng enten blødere eller hårdere ved hjælp af en topmadras, hvilket samtidig også vil kunne gøre det meget nemmere for dig at sove i en seng, der passer perfekt til dig og dine krav samt præferencer. Som du med garanti har fået en fornemmelse af nu, så er der rigtig mange fordele ved at investere i en topmadras, hvorfor det bestemt ikke er noget, du skal være tilbageholdende i forhold til. Vi guider dig til dit valg i denne topmadras test.

Forlæng levetiden

Det er dog ikke kun komforten, der bliver forbedret ved at investere i en topmadras, for du vil samtidig også kunne forlænge den generelle levetid af din seng, hvis du vælger at købe en topmadras. Det kan naturligvis godt lyde en anelse underligt, at det skulle være muligt for dig at forlænge levetiden af din seng ved blot at investere i en topmadras, men faktum er dog, at det er muligt og det er blot endnu en god grund til, at du skal købe en ny topmadras.

Det handler om, at du har mulighed for at aflaste din seng ved hjælp af en topmadras, og det er lige netop dét, der er med til at forlænge den generelle levetid af din seng, da den ikke vil blive udsat af nær så meget slidtage, som hvis du i stedet havde været i direkte kontakt med din seng. Hvis du er overbevist om, at du skal have dig en topmadras, så kan du med garanti finde én i denne topmadras test.


Topmadras – 90 x 200 cm

Latex prestige – TILBUD LIGE NU: 1.499,-

3d-memory-k60-90-x-200

BEDSTE PRIS: 1.499 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Latex Prestige er en topmadras, der passer perfekt til enkeltsenge, da den har en bredde, der lyder på 90 cm. Det er en topmadras, der giver dig muligheden for at give det sidste touch eller finish til at gøre din søvnoplevelse endnu bedre, så den nærmest er på et niveau, der ikke kan tolkes som meget andet end perfekt.

Det er en topmadras, der er udstyret med viskoelastisk skum (det hedder normalvis Memory Foam), der er én af de absolut mest populære typer af topmadrasfyld i dagens Danmark. Derfor har vi også denne type med i vores topmadras test, og Prestige er et rigtig godt bud.

Tilpasser sig

Det handler dog i høj grad om, at det er en type af fyld til blandt andet topmadrasser, der former sig efter din kropsvarme, hvilket vil sige, at den sørger for at tilpasse din sovepositur i løbet af natten. Dette er dog noget, den bruger din kropsvarme til, hvilket også er ensbetydende med, at skummet kan ende med at blive en kende varmt, men heldigvis er Latex Prestige blevet udstyret med et bestemt 3D-betræk, der er med til at sikre, at der hele tiden bliver ventileret i løbet af natten og dermed skal du heller ikke være bange for, at du kommer til at få det for varmt i løbet af natten.

Ikke nok med det, så er Latex Prestige-topmadrassen oven i købet også udstyret med en imponerende kerne, der har en højde, der lyder på hele 6 centimeter, og det kan bestemt mærkes. Selve madrassen er dog hele 9 cm. høj, hvoraf den føromtalte kern lyder på 6 cm., hvilket er med til at sikre dig, at du får en helt ekstraordinær oplevelse med en topmadras som denne.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at forholdet mellem kernens tykkelse og madrassens højde er på et niveau, der er meget bedre end, hvad der egentlig kan forventes af en madras i denne prisklasse, hvorfor det er et rigtig godt køb til prisen af topmadrasser, vi har med i denne topmadras test.


Motion

mayan-green-90-x-200 BEDSTE PRIS: 3.999 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Motion er den eneste topmadras, der er certificeret 100% organisk og CO2-neutral med latexkerne, der findes. Det betyder også, at hvis en topmadras giver udtryk for dette og ikke bærer et Mayan Green-mærkat, så er det ikke 100% naturlatex, men derimod indeholder den respektive topmadras blot en procentmæssig andel af naturlatex.

Det betyder også, at denne topmadras selvfølgelig er blevet opbygget med 100% naturlig latexfyld, ligesom polstringen i denne topmadras også er naturligt udvundet. Det er med til at sikre, at der er tale om en topmadras, der er 100% neutral og selvfølgelig også naturlig, der fremstår særdeles allergivenlig.

Bærdygtighed

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det primære nøgleord, når det kommer til Motion-topmadrassen er bæredygtighed. Det er også et faktum, der understreges af det flotte Rainforest Alliance-certifikat, som denne topmadras bærer med stolthed.

Du skal dog ikke være bange for, at det øgede fokus på bæredygtighed har haft indflydelse på komforten af topmadrassen, da den er udstyret med en kerne, der er 6 cm tyk og er fyldt med latex af absolut højeste kvalitet, hvilket sørger for både en optimal komfort og en utrolig effekt, hvilket vil give dig en rigtig god nattesøvn – hver eneste nat.

Der er tale om en fast madras, sammenlignet med f.eks. Memory Foam, som vi tidligere har berørt i denne topmadras test, hvilket naturligvis skyldes kernens naturlige latexfyld. Derfor kan du også være sikker på, at der er tale om en sund, allergivenlig og særdeles støttende topmadras, der er noget, der appellerer til de fleste.

Madrassen er blevet produceret med en meget stor omhu, hvilket blandt andet er gjort for at sikre bæredygtigheden, men selvfølgelig også for at kunne sikre, at madrassen giver dig en helt særlig komfort, som du ikke kan få med mange andre topmadrasser. Den giver dig en væsentligt forbedret nattesøvn og det vil du kunne mærke fra dag et.


Nordisk Fjer Comfort med Aloe Vera – 749,-

Topmadras med memoryskum

Med denne komfortable topmadras fra Nordisk Fjer i vores topmadras test er du garanteret et solidt og holdbart produkt til en yderst fordelagtig pris. Madrassen er en helt særlig type helse madras, som er behandlet med Aloe Vera, og herudover måler den 90×200 cm.

Den er yderligere fremstillet af memory skum, som gør, at madrassen former sig efter din krop, hvilket giver en fantastisk komfort samt støtte til de mest udsatte steder på din krop, såsom dine skuldre, din nakke og din lænd. Madrassen har endelig en overside, der øger luftcirkulationen, og som desuden transporterer al overskydende varme bort fra madrassen, så temperaturen forbliver behagelig hele natten igennem.

Madrassen, der udligner din krops trykpunkter

Når du investerer i denne topmadras fra Nordisk Fjer, får du desuden et betræk i utrolig høj kvalitet, og som desuden er komfortabelt. Det er desuden ekstra blødt, da det som sagt er blevet behandlet med Aloe Vera, og herudover er det nemt at tage af og kan blot kommes i vaskemaskinen og vaskes ved 60 grader.

Denne madras fra Nordisk Fjer er altså særlig god for dig, der ønsker en topmadras, der sørger for at udligne din krops trykpunkter. Det skum, som madrassen indeholder, er nemlig fantastisk, når det kommer til forebyggelse af alle typer muskelsmerter, hvad end det er i ryggen, hofter eller skuldre. Du får således rigtig meget for pengene, når du investerer i denne Nordisk Fjer Comfort topmadras, og den kan især anbefales til dig, der er allergiker.


Pulse by BN – TILBUD LIGE NU: 3.999,-

pulse by bn BEDSTE PRIS: 2.249 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Pulse by BN er én af de absolut mest holdbare og bedst ventilerende topmadrasser, du kan finde på det danske marked. Det stopper dog ikke her, for det er samtidig også én af de absolut stærkeste, mest modstandsdygtige og – vigtigst af alt – bløde topmadrasser, du nogensinde har og vil komme til at opleve. Derfor har vi den selvfølgelig også med i vores topmadras test.

Det er en topmadras, der kan bryste sig af, at være særdeles trykaflastende, ventilerende såvel som langtidsholdbar, og alt dette er selvfølgelig noget, der kommer dig til gode i denne usædvanligt innovative og fremragende topmadras, der måler 90 cm. x 200 cm.

Belgisk produceret

PULSE er en relativt ny topmadras på markedet. Visionen for denne topmadras har været meget klar; at den skal være bedre end alle de andre topmadrasser, der er at finde på det danske marked. Det betyder naturligvis også, at der er tale om en topmadras, der kan bryste sig af en fremragende kvalitet, som bliver produceret af den belgiske producent, Latexco, der i mange år har været noget af det ypperste, når det kommer til madrasser og særligt deres topmadrasser er meget imponerende. Det er en topmadras, der er skabt med omhu og med omtanke for både detaljer og det faktum, at alle skal kunne sove godt på den.

Med en topmadras som PULSE, så er du garanteret, at du kommer til at sove særdeles godt nat efter nat, da den giver dig en søvnoplevelse, der er ud over det sædvanlige. Selve kerne i PULSE-topmadrassen er bestående af en form for latex, der ikke blot er ventilerende og temperaturregulerende, men som endda også kan bryste sig af, at være antibakteriel. Det betyder også, at husstøvmider ikke kan leve i materialet, hvilket selvfølgelig også betyder, at du er garanteret et sundt søvnmiljø med denne topmadras, da alle de sædvanlige faktorer, der potentielt set kunne forstyrre din søvn er fjernet i denne topmadras.


Royal Arctic Helse Topmadras – 649,-

Med denne topmadras fra Royal Arctic får du en madras, der er inddelt i hele 5 forskellige komfortzoner, som hver især er tilpasset helt særlige steder på din krop, såsom din nakke, lænd og skuldre. Dette gør, at du får en optimal trykaflastning, når du sover, og dermed en mere dyb og rolig søvn nat efter nat. Herudover har disse mange komfortzoner desuden den betydning, at du vil have mindre behov for at vende dig om natten, og endelig sikrer overfladen på madrassen desuden, at du altid har den helt rette temperatur, når du sover, og dermed aldrig får det for varmt eller for koldt.

Allergivenlig topmadras, der former sig efter kroppen

Topmadrassen er udstyret med en kerne af memoryskum, hvilket vil sige, at den er trykaflastende og dermed former sig efter din krop. Du får således den optimale komfort hver eneste nat, og det er desuden med til at få dine muskler til at slappe af, mens du sover, hvilket gør, at du med garanti vil føle dig langt mere frisk og veludhvilet om morgenen.

Endelig skal det nævnes, at denne type topmadras fra Royal Arctic er særligt velegnet for allergikere, eftersom betrækket minimerer risikoen for, at der kommer enten luft, svamp eller andet i soveværelset, da den er Aloe Vera-behandlet.


Topmadras – 120 cm. x 200 cm

Billig topmadrasDiamant Basic topmadras – 389,-

Når du skal ud at investere i en ny seng til hjemmet, er det mindst lige så vigtigt, at du sørger for at vælge den helt rette topmadras. En topmadras er nemlig det sidste lag, som er særligt afgørende for, hvor god en komfort du vil få, når du sover om natten, og derfor hjælper vi dig med dit valg i denne topmadras test. Diamant Basic topmadrassen er et yderst kvalificeret bud på en rigtig god topmadras i høj kvalitet til en god pris. Denne type madras er fremstillet af purskum, og betrækket er af mikrofiber. Herudover har den en medium fasthed, hvilket gør, at den er velegnet til stort set alle kropsvægte. Det skal desuden nævnes, at du nemt kan tage betrækket af og vaske det ved 60 grader.

Topmadras af høj kvalitet til en fordelagtig pris

Den 3 cm tykke purskum, som madrassen indeholder, betyder, at du får en yderst behagelig og blød madras, men herudover gør det også, at du altid er garanteret den helt rigtige støtte til kroppens mest udsatte områder. Herudover er betrækket vertikalquiltet og består af 100% microfiberstof med polyfiber.

Når du vælger denne topmadras fra Diamant Basic er du altså garanteret en madras til en yderst fordelagtig pris, som vil kunne passe til de fleste mennesker, og som desuden er både blød, men samtidig formår at give dig den komfort, som du har brug for, til at kunne ligge optimalt hver eneste nat.


FloatGel (7 cm) – Latex – 2.499,-Topmadras komfort

2.499 kr. HOS SENGEFABRIKSUDSALG

Er du på udkig efter en topmadras i særledes høj kvalitet, er denne FloatGel model i latex et yderst godt bud. Her er du garanteret en komfortabel samt kølende madras, der sikrer dig et mere behageligt og sundere soveklima.

Herudover er madrassen desuden udstyret med en medium fasthed, og den sørger altid for at give dig den helt nødvendige støtte på de mest udsatte områder, eftersom den tilpasser sig efter netop din kropsvægt.

Det oplagte valg for dig, der ofte har det varmt om natten

Der er rigtig mange danskere, der tit vågner op om natten, da de simpelthen bare har det alt for varmt. Men med denne FloatGel topmadras vil dette ikke længere blive et problem for dig, i og med at den har en kølende effekt.

Madrassen indeholder som sagt latex, hvilket er et ventilerende materiale, der sørger for at aflede varmen. Herudover sørger latexen også for, at du får en mere jævn og fast støtte, når du sover, og det kan således være en rigtig god idé at investere i denne type topmadras, såfremt du eksempelvis har en seng, der er lidt for blød. Endelig skal det nævnes, at betrækket let kan tages af og vaskes, og at det desuden er en allergivenlig madras.


Topmadras – 140 x 200 cmTopmadras test

Deluxe (8 cm) – Latex – 3.799,-

3.799 kr. HOS SENGEFABRIKSUDSALG

Er du på udkig efter en eksklusiv topmadras i høj kvalitet, er denne Latex Deluxe-model, som vi har med i vores topmadras test, uden tvivl det helt rette valg for dig.

Denne madras er nemlig udstyret med en 5 cm tyk kerne, som er produceret af latex, hvilket giver dig den helt rette støtte og komfort hele natten lang. Herudover skal det desuden nævnes, at denne topmadras er yderst velegnet til allergikere, eftersom den er allergivenlig. Når du vælger en topmadras, der består af latex, giver det dig en progressiv komfort, hvilket vil sige, at den ikke blot giver efter din kropsvægt og former sig – som memory skum eksempelvis gør.

Den skubber i stedet igen, hvilket resulterer i en langt mere fast overflade, og du undgår dermed desuden følelsen af at synke ned i madrassen så at sige.

Vær garanteret den rette støtte uanset din kropsvægt

En anden fordel ved at vælge en topmadras med latex er, at det giver dig en fantastisk støtte til din krop, i og med at dette materiale er i stand til at gå ind og tilpasse sig den enkeltes kropsvægt. Du får således altid den rette støtte og komfort, når du sover, hvad end du har en kropsvægt på 100 kg eller 70 kg.

Endelig skal det også nævnes, at latex ikke holder på varmen, i og med at det er et naturmateriale, og du undgår således at komme til at svede, når du sover.


Motion – 4.999,-

bedste topmadras BEDSTE PRIS: 4.999 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Motion er en topmadras, der tilhører serien af Motion-topmadrasser, som vi også har været inde på i denne topmadras test. Det er den eneste kollektion af organiske latexmadrasser, der er blevet certificeret. Det betyder også, at den er mærket med det såkaldte Mayan Green-mærkat, der betyder, at den er bestående af 100% naturlatex. Madrassen er udstyret med en latexpolstring, der – som sagt – er naturligt udvundet. Det betyder, at den latex, der bruges til kernen i Motion er udvundet fra træer i Guatemala i modsætning til de mange andre topmadrasser med latex, der findes på det danske marked, der indeholder en blanding af naturligt og syntetisk produceret latex.

Rainforest Alliance-certifikatet

Udvindingen af latex til denne topmadras sker under en meget streng kvalitetskontrol og samtidig også sunde arbejdsvilkår, hvilket også er derfor, at Motion har fået Rainforest Alliance-certifikatet. Det er et certifikat, der bevidner om, at det er et bæredygtigt produkt og at den samtidig også er af høj kvalitet. Det stopper dog ikke her, for Motion er desuden også én af de mest allergivenlige topmadrasser på det danske marked, da dens betræk er fremstillet med FSC-certificerede træfibre. FSC er en international organisation, der beskæftiger sig med sundt skovbrug blandt andre aktiviteter.

Der skal ikke lægges skjul på, at Motion er en topmadras, der er blevet produceret med et meget ekstremt fokus på detaljen, hvilket også betyder, at det er en topmadras, der er radikalt anderledes end de mange andre topmadrasser på markedet – og det gør sig gældende i forhold til både komfort og naturlig produktion. Selve kernen af latex i Motion er 6 cm. tyk, der sikrer dig, at du får en omhyggelig støtte over hele kroppen. Mange billigere madrasser har en kerne, der er blot 2 cm. tyk, hvorfor der bestemt kan både ses og mærkes forskel på en topmadras af høj kvalitet som Motion og en topmadras af lav kvalitet.


Pulse by BN – 2.999,-

god topmadras BEDSTE PRIS: 2.999 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Hvis du er på jagt efter en topmadras, der kan bryste sig af, at være én af de absolut mest holdbare og samtidig også bedst ventilerende og stærkeste topmadrasser på det danske marked, så skal du – uden tvivl – tage et nærmere kig på Pulse by BN, der samtidig også kan bryste sig af, at være særdeles modstandsdygtig og i samme ombæring også uhyre blød. PULSE-topmadrassen er en topmadras, der er meget trykaflastende, ventilerende og langtidsholdbar, hvilket selvfølgelig alt sammen er noget, der kommer dig til gode, hvis du vælger at investere i denne usædvanlige topmadras, der er både innovativ og desuden også fremragende på sin helt egen måde. Derfor har vi også taget den med i vores topmadras test.

PULSE er en relativt ny topmadras, der ikke har synderligt lang tid på bagen. Det er en meget innovativ topmadras, der ligger stor afstand til de mange andre topmadrasser, der kan findes på det danske marked. Den kan bryste sig af en særdeles fremragende kvalitet, hvilket bestemt ikke bør komme bag på dig, når du hører, at den fremstilles af den belgiske producent, Latexco, der i mange år har været garant med det ypperste, når det kommer til topmadrasser.

Latexco

Latexco har selv meldt ud, at PULSE er en topmadras, der er blevet skabt med fokus på selv den mindste detalje for at sikre, at kvaliteten og komforten er på et niveau, der hidtil har været uset – og det har de opnået på perfekt vis.

Du kender med stor sandsynlighed til, at du kan ende med at få det rigtig varmt om natten, hvis du sover på en topmadras, men det er dog ikke noget, du skal frygte, hvis du vælger at investere i en PULSE-topmadras, da den er både ventilerende og temperaturregulerende, så du dermed ikke skal frygte, at den bliver for varm i løbet af natten. Ikke nok med det, så er den også antibakteriel, hvilket betyder, at husstøvmider ikke kan leve i materialet, og dette er selvfølgelig blot endnu et aspekt af PULSE-topmadrassen, der er på et niveau for sig. Alle sædvanlige faktorer, der kan have indflydelse på din søvn er fjernet og dermed også er du også garanteret, at du får en fantastisk søvn med Pulse by BN.


Topmadras – 160 x 200 cm

Mayan

bedst i test topmadrasBEDSTE PRIS: 4.998 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Mayan er en helt nyudviklet form for Visco, hvor der er blevet indskud såkaldte gel-perler, der sørger for at din topmadras ikke ender med at overophede, hvilket – desværre – tidligere har været et problem med mange af de Visco-topmadrasser, der kan købes på det danske marked. De kølende gel-perler er selvfølgelig helt og aldeles antibakterielle og allergivenlige, hvorfor du ikke skal være bange for, at det er noget, der ender med at få indflydelse på dit søvnmiljø. Samtidig er det heller ikke noget, der vil få indflydelsen på din komfort, der fortsat vil være helt i top med en topmadras som Mayan.

Visco

Visco (der ofte også kendes under navne som både Memory Foam og Celcius) har en meget speciel opbygning. Det er en skumform, der er meget speciel, men det mest specielle er, at den blødgøres efterhånden som den optager din kropstemperatur, hvorefter den vil bruge din kropstemperatur til at forme skummet efter din krop, så du dermed kommer til at ligge perfekt på din topmadras. Der hvor du ligger mest tryk på din madras, vil der også automatisk blive varmest, hvilket også betyder, at du på disse områder vil synke mere ned til trykket er mindsket – og det giver selvfølgelig en behagelig, trykaflastende effekt.

Udover at selve kerne i madrassen består af Mayan, så har man i selve Thermogel-betrækket ligeledes også valgt at placere yderligere 2 cm. Visco. Det betyder, at du får en endnu dybere komfort end hvad man allerede kunne forvente af en sådan topmadras, hvilket selvfølgelig også er ensbetydende med, at komforten er på et helt nyt niveau. Coveret er blevet specielt udformet i Thermogel, hvilket skyldes, at det tager fugten fra din krop og omdanner det til køling, så din madras dermed vil føles køligere på trods af, at den også optager din kropsvarme. Det betyder, at du ikke skal være bange for, at du ender med at vågne fordi, du har det for varmt.


HUMA topmadras

Topmadras bedst i testDer er ingen tvivl om, at topmadrassen hører til blandt de vigtigste elementer, når det kommer til at få den helt rette komfort om natten. Med denne HUMA topmadras er du garanteret en yderst behagelig topmadras, som formår at give dig den helt rette støtte og komfort på de mest udsatte steder på din krop, såsom dine skuldre, din lænd samt din nakke. Madrassen har desuden en medium fasthed, hvilket gør, at den vil kunne passe godt til de fleste typer mennesker uanset kropsvægt, og herudover er den fremstillet af purskum, hvilket giver den en behagelig og blød overflade. Betrækket er desuden lavet i polyester og bomuld.

Få en sundere og mere komfortabel nattesøvn

Når du investerer i en topmadras fra HUMA, får du således utroligt meget for pengene, og herudover kan du let vaske den ved 40 grader. Med en vaskbar topmadras kan du være med til at beskytte den madras, der ligger under, og herudover giver det dig også en langt sundere nattesøvn. Herudover skal det nævnes, at madrassen desuden måler 160×200 cm, og at den grundet sin kerne med PU skum absorberer fugten i rummet, mens du sover, samt bidrager med en ventilerende effekt.


Topmadras – 180 x 200 cm

Latex Prestige

bedst i test topmadras BEDSTE PRIS: 2.499 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Latex Prestige er en luksuriøs topmadras, der kan bryste sig af en rigtig høj kvalitet, og derfor også med i denne topmadras test. Derfor skal du heller ikke være i tvivl om, at det er en topmadras, der lever op til alle høje kvalitetskrav. Det er en topmadras, hvis keren er bestående af en type af latex, der går under navnet ‘blended latex’, der er med til at sikre, at den 5 cm. tykke kerne er utrolig komfortabel og meget effektiv. Det har selvfølgelig en rigtig god og positiv indvirkning på din nattesøvn, da kernens tykkelse og kvalitet er meget essentiel, når det kommer til at sikre dig en rigtig godt komfort og generelt også bare en god nattesøvn.

Det er desuden også en topmadras, der har en densitet på 70 kg/m3, hvilket er rigtig meget sammenlignet med de fleste andre topmadrasser, der befinder sig i samme prisleje som denne topmadras. Densiteten er udtryk for den modstand, du vil opleve, når du lægger din vægt på madrassen.

Tilpasser sig

Det betyder også, at en høj densitet vil betyde, at du får den helt rette mængde af støtte, uanset hvad du vejer og hvordan du ligger, eftersom modstanden vil tilpasse sig individuelt til din vægt – på helt automatisk vis. Det giver dig en optimal støtte og det betyder samtidig også, at du er sikret en god søvn – nat efter nat.

Latex Prestige er en topmadras, der kan tolkes som fast, men den er dog ikke hård, hvilket – desværre – er et punkt som mange danskere forveksler med hinanden. Det skyldes blandt andet, at latexen har en rigtig god elasticitet, der – som tidligere nævnt – yder en støtte, der lige netop gør, at din topmadras ikke vil komme til at fremstå hård, men derimod blot fast. Du vil derfor opleve, at den har en meget jævn overflade, som ikke kan sammenlignes med f.eks. Memory Foam, men det er dog slet ikke ensbetydende med, at den pågældende topmadras vil være hård for dig at ligge på.


Latex prestige – TILBUD: Før 3.999,- TILBUD HER OG NU: KUN 2.499,-

3d-memory-k60-180-x-200 BEDSTE PRIS: 2.499 kr. hos Bedre Nætter

 

Hvis du gerne vil forbedre din nattesøvn og samtidig også gerne vil være sikker på, at din investering i en topmadras vil give dig en mærkbar forbedring af din nattesøvn, så skal du selvfølgelig ud og investere i en Memory Foam-topmadras, hvilket meget vel kunne være denne Latex prestige, som vi har valgt at have med i vores topmadras test. Den har en bredde, der lyder på 180 cm. og en længde, der lyder på 200 cm., hvilket er den mest almindelige størrelse for en dobbeltseng, hvorfor den også vil passe til langt de fleste dobbeltsenge. Det er en perfekt topmadras for dig, der føler, at du mangler det sidste skub i retningen af den perfekt søvn.

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at markedet i dag er spækket med topmadrasser, så derfor kan det også være vanskeligt for dig at finde frem til den helt rette af slagsen for dit vedkommende. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du aldrig kommer til at gå galt i byen, hvis du vælger at investere i en topmadras med Memory Foam, da det er et materialer, der faktisk former sig efter din krop.

Kompakt opbygning

Derfor vil det også give dig en enestående søvnoplevelse, der kan mærkes allerede fra dag ét. Viskoelastisk skum, som er det, du finder i denne topmadras er et helt suverænt madrasfylde, da det har en kompakt opbygning og samtidig giver en meget unik effekt.

Latex prestige er én af de højere topmadrasser på markedet, da den har en samlet højde på 9 centimeter, men det vigtigste er selvfølgelig at kernens tykkelse lyder på hele 6 centimeter. I og med, at den har så tyk en kerne, så er du også sikret, at du får en optimal komfort og støtte, hvilket selvfølgelig også et er kvalitetsstempel, da man oftest siger, at en topmadras bør have en kernetykkelse på cirka halvdelen af madrassens samlede højde. Kvaliteten af den Memory Foam, du finder i denne topmadras er dog over det sædvanlige, hvilket bestemt også vil kunne mærke, når du ligger på den.


Motion

topmadras bedst i test BEDSTE PRIS: 5.999 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Hvis du investerer i en topmadras som Motion, så får du en topmadras med en latexkerne, der har en tykkelse på hele 6 centimeter, hvilket naturligvis er med til at sikre, at du får en imponerende effekt og komfort, som du ikke kommer til at opleve med mange andre topmadrasser. Den elastiske og naturlige latex, du finder i Motion er elsket af rigtig mange, når det kommer til fyld til en topmadras, hvilket også er ganske forståeligt, når man først har prøvet at sove på en topmadras som Motion. Den samlede højde af topmadrassen lyder på 9 cm., hvilket også betyder, at det samlede forhold mellem kerne og den samlede højde er rigtig god.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der ikke er blevet sparet på i forhold til Motion. Ikke nok med, at kernen er yderst effektiv og sørger for, at du får en suveræn komfort og samtidig også en optimal støtte til de mest vitale støttepunkter, så er du også garanteret, at topmadrassen er ideel for alle personer, på tværs af alle vægtklasser.

Allergivenlig

Da det også er en meget allergivenlig topmadras, så vil allergikere selvfølgelig også kunne bruge den, men samtidig vil folk, der har problemer med smerte i f.eks. ryg, nakke, hofte eller skulder også kunne bruge topmadrassen til at få bedre støtte til disse områder – og folk, der bare gerne vil sove bedre om natten kan naturligvis også bruge en topmadras.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at Motion er blevet udarbejdet i 100% naturlige materialer, hvilket gælder alt lige fra den latex, der er brugt til at udforme kerne til det lækre stof, som dækker kernen. Der findes ganske enkelt ikke en topmadras på det danske marked, der er mere allergivenlig end denne, hvilket dens mange forskellige certifikater naturligvis også bevidner om, men det er dog i høj grad Oeko-Tex og Rainforest Alliance, du skal være opmærksom på. Hvis du mangler en topmadras, der er allergivenlig og samtidig også giver en suveræn komfort og støtte, så er det Motion, du leder efter.


Mayan

topmadras test BEDSTE PRIS: 5.999 kr. hos Bedre Nætter

 

 

Du kender med garanti til både Visco, Memory Foam og Celcius, men kender du også til Mayan? Det er ikke sikkert, for det er en nyudviklet form for Visco, hvor man har indskudt en bestemt form for perler, der hedder gel-perler, der sørger for, at din topmadras ikke ender med at overophede i løbet af natten. Hvis du kender til Visco og har prøvet at sove på en Visco-topmadras, så har du med garanti også oplevet, at den er endt med at blive rigtig varm i løbet af natten. Med Mayan og de føromtalte gel-perler, så skal du ikke være bange for dette. Samtidig er gel-perlerne også meget antibakterielle og allergivenlige.

Selve kerne er bestående af Visco, som også kaldes for Memory Foam. Det er en skumform, der har en meget speciel opbygning, der er med til at blødgøre materialer efterhånden som det optager din kropstemperatur. Derefter bruger den din kropsvarme til at forme materialer efter din krop. Derfor har vi denne madras med i vores topmadras test.

Tilpasser sig kropsvægt

Det er dog i særdeleshed på de områder, hvor du lægger størst tryk på madrassen, at din madras vil ende med at blive varmest og det betyder også, at det er på disse områder, at du vil synke mest ned i materialet. Det betyder også, at du vil få en trykaflastende effekt, der tilpasser sig til lige netop din kropsvægt og kropsbygning.

Ikke nok med, at denne topmadras har en kerne, der er bestående af Mayan, så har den også et betræk, der er fremstillet af Thermogel, hvori der samtidig er blevet placeret cirka 2 cm. yderligere Visco. Det gør, at du vil få en meget dybere komfort og generelt en bedre søvn. Dette cover af Thermogel er lavet specielt med fokus på, at det skal kunne tage fugten fra din krop og derefter omdanne det til køling, så den det dermed kan sørge for at holde din kropstemperatur på rette niveau. Det betyder også, at hvis du vælger at investere i en Mayan-topmadras, så er det slut med at vågne om natten, fordi du har det for varmt.


Hvilken form for topmadras skal jeg vælge?

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i en topmadras til din seng (hvilket vi har forsøgt at guide dig til i denne topmadras test), så er næste skridt naturligvis at finde ud af, hvilken form for topmadras, du skal vælge. Hvis du ikke har synderligt stor indsigt i markedet, så kan det godt være vanskeligt at vælge den rette model, men hvis blot du sørger for at sætte dig godt ind i det og derefter vælge med omhu, så har du også langt bedre forudsætninger for at ende med at investere i lige netop dén topmadras, der er den bedste for dit vedkommende, hvad end du stiller mange krav og har mange præferencer eller ej.

Nedenfor finder du en beskrivelse af de to mest almindelige typer af materialer, der bliver brugt til at udforme kerne i en topmadras. Det er typisk kernen, der skiller de mange topmadrasser fra hinanden, så derfor skal det naturligvis heller ikke være nogen hemmelighed, at det er kernen, der skal have den primære del af dit fokus, når du skal investere i en ny topmadras til din seng. De to mest almindelige og mest populære typer af materiale, der bruges til kernen i en topmadras her i Danmark er hhv. Memory Foam og Latex. Dem kan du blive meget klogere på nedenfor, hvor du finder alt, hvad du skal vide om materialerne.


Værd at vide om topmadrasser

  • Memory Foam: Memory Foam er en helt speciel type af skum, der optager din kropsvarme og bruger den til at forme skummet efter din krop. Det betyder også, at du med en topmadras med en kerne, der er bestående af Memory Foam vil få en følelse af, at du nærmest synker ned i madrassen. Det er ikke alle, der kan lide følelsen af dette, men hvis du derimod godt kan lide at føle, at du er omsluttet af din madras og får den rette mængde af støtte på de mest vitale støttepunkter, så er det selvfølgelig en topmadras med Memory Foam, du skal vælge.
  • Latex: Der skal ikke være nogen tvivl om, at Latex er en særdeles populær løsning, der bliver brugt til mange topmadrasser. Det er en form for materiale, der i særdeleshed er kendt for deres høje åndbarhed. Selve materialet er blevet fremstillet af saften fra gummitræer og det betyder også, at det er ét af de mest naturlige og neutrale materialer, der bliver brugt til kerne i en topmadras. Ikke nok med det, så er materialer også både fugttransporterende og selvventilerende. Med en topmadras med Latex-kerne er du altid sikret en god temperatur og et passende fugtniveau, men du vil ikke få følelsen af, at synke ned i madrassen.

Sørg også for at vælge den rette fasthed

Det er dog ikke kun selve kerne, der er vigtig, når du skal købe en topmadras – der er også mange andre ting, der spiller ind og har relevans for hvilken topmadras, der passer bedst til dig og dine krav og præferencer. Der findes mange forskellige fastheder, så derfor findes der naturligvis også en fasthed, der er perfekt for dit vedkommende. Din fasthed skal vælges med udgangspunkt i din vægt og i den forbindelse er det vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv i forhold til din vægt, da et forkert valg af fasthed vil resultere i, at din komfort og din støtte ikke vil være optimal. Det har vi forsøgt at hjælpe dig med i denne topmadras test.

Det er – desværre – sket mange gange, at folk har undervurderet, hvor stor indflydelse fastheden har på din topmadras. Der er rigtig mange, der tror at fastheden udelukkende har indflydelse på andre typer af madrasser som f.eks. springmadrasser og boxmadrasser. Det er dog ikke tilfældet og derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for ikke at undervurdere, hvor vigtigt det er, at vælge en topmadras, der har den rette fasthed. Det handler både om, at det skal matche din vægt, men det handler selvfølgelig også om, at det skal stemme overens med dine egne, personlige præferencer, som du har dannet dig gennem tiden.


Topmadras test – Hvorfor skal jeg investere i en topmadras?

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal investere i en topmadras til din seng. Hvis du endnu ikke føler dig helt overbevist om, at det er det rette valg at investere i en god topmadras til din seng, så kan du nedenfor finde en række rigtig gode grunde til, hvorfor du skal købe en topmadras.

Det er ikke alle, der tror, at en så tynd madras som en topmadras vil kunne gøre gavn for dig, men det er bestemt ikke tilfældet og derfor skal du selvfølgelig også læse med nedenfor, så du kan se, hvor mange fordele, der er ved at investere i en topmadras.


Elevationsseng eller kontinentalseng?

Nedenfor finder du nogle af mest almindelige grunde til, hvorfor du skal købe en topmadras. For nogle er der selvfølgelig også andre årsager til, at det kan være en god investering at anskaffe sig en passende topmadras, der kan fungere som det øverste lag på din seng, uanset om du har en elevationsseng eller en kontinentalseng.

  1. Du vil få øget din komfort og din støtte markant, hvorfor du også vil komme til at sove bedre i din seng end hvad du hidtil har gjort.
  2. En topmadras vil være med til at mindske slitage på din seng og dine øvrige madrasser, hvilket forlænger levetiden af – særligt – din springmadras.
  3. Den rette topmadras vil sikre, at din kropsvægt vil blive fordelt bedre end hvis du sover direkte på en boxmadras eller en springmadras, og det øger søvnkvaliteten.
  4. Du har meget bedre forudsætninger for at minimere risikoen for at udvikle skader og skavanker, hvis du sover forkert i din seng nat efter nat.
  5. Den perfekte topmadras vil resultere i, at du får en bedre og lettere søvn, hvorfor du vil være mere frisk og veludhvilet, når du vågner om morgenen.

Topmadras test: Hvad er priserne på en ny topmadras?

Da vi lavede vores topmadras test gik vi ind for at kigge nærmere på nogle af de mange forskellige modeller, du som forbruger vil have mulighed for at finde dig. I den forbindelse har vi undersøgt hvilke produkter, som du har mulighed for at købe dig til de bedste priser. I denne topmadras test har vi samlet nogle af de bedste tilbud på markedet, så det bliver lettere for dig at gøre en god handel!

Vores topmadras test er lavet ud fra gennemgribende research af eksempelvis brugeranmeldelser, eksperttests mm. Vi håber, at du i denne topmadras test fandt god og nyttig inspiration i jagten på din nye madras!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (7 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.