Ukrudtsbrænder test – Sådan finder du den bedste ukrudtsbrænder

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Ukrudtsbrændere kommer i en lang række former og modeller og kommer også i varierende kvalitet og prisniveau. Hvis du er på udkig efter en ukrudtsbrænder, så du kan få din have under kontrol og slippe af med alt det uønskede ukrudt, giver det bestemt mening at kigge efter den bedste model til prisen.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor man skal lede. Der er et hav af forskellige butikker og webshops, der tilbyder dig ukrudtsbrændere, men hvis du skal finde den bedste ukrudtsbrænder derude, kommer du hurtigt til at bruge lang tid på at søge rundt på nettet.

For at gøre det meget nemmere for dig har vi i denne artikel fundet seks forskellige ukrudtsbrændere, der alle ligger i toppen af forskellige forhandleres lister over mest populære ukrudtsbrændere. På den måde er du garanteret, at de ukrudtsbrændere, du finder på denne liste, er blandt de mest populære produkter hos kunderne.

Derudover vil vi også fremhæve fordele og ulemper ved hver model, så du får et godt udgangspunkt for at vælge den helt rette ukrudtsbrænder til dig.

Her vil du se et skema over de produkter, vi i denne guide vil gennemgå. Vi har udvalgt de mest populære produkter hos anerkendte webshops, serverer både nogle af de mange fordele og ulemper, der kommer med hver model.

ForhandlerModelGas/ElVægtPris
Ukrudtsbrænder 2000 WEl0,9 kg222,-
SIEVERT Prof. ukrudtbrænderGas-1.915,-
Gloria Thermoflamm Comfort PLUSGas2,3 kg345,-
Gloria Thermoflamm ElectroEl1,75 kg399,-
Berthoud Green PowerEl1,1 kg745,-
Gloria Thermoflamm Classic PLUSGas1,4 kg220,-

Ukrudtsbrænder 2000W – Bedst i elektrisk ukrudtsbrænder test

billig ukrudtsbrænder→ Set hos Frishop.dk til 222 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 222 kr.

Denne ukrudtsbrænder fra SAM Partners ligger helt i toppen af listen over mest anbefalede ukrudtsbrændere på både frishoppen.dk og byghjemme.dk.

Det er altså den model, som begge forhandlere er enige om er den bedste ukrudtsbrænder i deres sortiment. Det er bestemt ikke uden grund.

To funktioner i en model

Med denne ukrudtsbrænder får du nemlig mere end bare en ukrudtsbrænder. Du får også en varmepistol, der er egnet til f.eks. at fjerne maling. Du kan altså bruge denne ukrudtsbrænder til meget mere end blot at holde din have og udearealer frie for ukrudt.

SAM Partners ukrudtsbrænder har to varmetrin. Hvis du sætter den på 60˚, kan du benytte den til en lang række praktiske gøremål i hjemmet. Du kan bruge den til diverse gør-det-selv-projekter, renovationsarbejde og meget, meget mere.

Sætter du den på 650˚C, får du en meget effektiv og miljøvenlig ukrudtsbrænder, der på ingen tid afbrænder dit ukrudt. Fordi denne model er drevet af strøm og ikke afbrænder gas, har den ingen åben flamme. Det gør den mere sikker at bruge i haven, da du ikke skal være nær så opmærksom på, hvor varmestrålen rettes hen.

Du kan også benytte den kraftige varmestråle fra ukrudtsbrænderen til f.eks. at tænde grillen eller et bål ude i haven. Når det samtidig kombineres med, at ukrudtsbrænderen fra SAM Partners kun koster 222 kr., får du med denne model virkelig meget værdi for pengene.

Et miljøvenligt og billigt valg

Når du vælger en ukrudtsbrænder med elektrisk brænder, vælger du samtidig også den mest miljøvenlige metode til at bekæmpe ukrudt i din have.

Du slipper for at brænde gas af, og dermed slipper du også for at udlede unødvendige mængder CO2 ud i atmosfæren. Du sætter ganske enkelt bare ukrudtsbrænderens stik i stikkontakten, og efter lidt opvarmning er du klar til at brænde det uønskede ukrudt af. Derudover slipper du også for at betale penge for gaspatroner, og dermed er ukrudtsbrænderen fra SAM Partners et rigtig billigt valg – også i det lange løb.


Sieverts professionelle ukrudtsbrænder med flaskevogn – ukrudtsbrænderen til den kræsne forbruger

bedste ukrudtsbrænder→ Set hos Byghjemme.dk til 1.915 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.915 kr.

→ Set hos Toolster.dk til 1.995 kr.

Denne ukrudtsbrænder er denne artikels absolut dyreste model, men du får bestemt også en ukrudtsbrænder, der vil vare hele livet, og som du ganske enkelt ikke kan slide op.

Hvis du har en stor grund, der skal holdes pæn og fri for ukrudt, er denne model klart værd at investere i. Med dens indbyggede flaskevogn er denne model meget praktisk, for du kan trække den med dig rundt, uanset hvor du skal hen.

Du er ikke begrænset af en ledning, så du kan komme rundt i alle kroge, og flaskevognen har plads til gasflasker i alle størrelser.

Vær bevidst om dine behov, inden du køber

Med en så dyr model er det klart, at du skal være meget bevidst om dine behov. Den professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts er både for dyr og for stor til dig, der har en relativt lille have med begrænsede udeområder. Denne model passer til store grunde, hvor der skal brændes meget ukrudt, og hvis du har en lille have, skal du i højere grad benytte dig af de mindre modeller i denne artikel. På den måde får du den bedste ukrudtsbrænder til dine behov.

Masser af tilbehør

Den professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts kommer med en lang række tilbehør og ekstra features, der gør det nemmere og mere sikkert for dig at bruge ukrudtsbrænderen.

Blandt det vigtigste tilbehør, du får med denne ukrudtsbrænder, er en spareventil, der sikrer, at dit forbrug af gas ikke bliver unødvendigt højt. På den måde sparer du på gassen, og dermed sparer du penge, og du sparer også miljøet for CO2-udledning.

Derudover får du en stormbrænder, så du kan bruge ukrudtsbrænderen i voldsom blæst, og du får en højtryksregulator, så du sikrer dig, at trykket fra gassen ikke bliver farligt. Husk på, at du til denne ukrudtsbrænder kan anvende meget store flasker med gas, og derfor kan trykket blive højt. Med en højtryksregulator forhindrer du, at trykket bliver for højt.

Det er dog meget vigtigt at påpege, at du ikke får en flaske med gas med, når du køber denne model. Den skal købes ved siden af.


Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ukrudtsbrændergaspatron

ukrudtsbrænder test→ Set hos Frishop.dk til 345 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 345 kr.

Denne ukrudtsbrænder er en meget enkel og let model, som passer perfekt til dig, der har en lille have med begrænsede udeområder.

Ukrudtsbrænderen består ganske enkelt af et ergonomisk håndtag med indbygget tændingsmekanisme, hvilket betyder, at du nemt kan manøvrere med ukrudtsbrænderens flamme.

Gaspatronen fastmonteres bagerst på håndtaget, og dermed bliver hele modellen ekstremt elegant og manøvrerbar.

Praktisk og elegant

Modsat den lidt klodsede, professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts kan denne model nemt og hurtigt tages med overalt. Hele ukrudtsbrænderen vejer kun 2,3 kg, og dermed kan du have den med overalt.

Når du vælger en ukrudtsbrænder med gaspatron, får du også en ukrudtsbrænder, der ikke er afhængig af en ledning, sådan som de elektroniske ukrudtsbrændere er. Du skal blot skrue gaspatronen på, og så er du klar til at bekæmpe dit ukrudt.

Selvfølgelig skal du huske på, at hvis du har en stor grund, kommer du måske ikke hele grunden rundt på en patron. Uanset hvad, skal du skifte gaspatronen ud regelmæssigt, og derfor kan du hurtigt komme til at bruge mange penge på gas.

Til dig med en stor grund vil det derfor give mening at købe enten en elektrisk ukrudtsbrænder eller ideelt set den professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts.

Det miljørigtige valg

Som vi nævnte i introduktionen til denne artikel, er en ukrudtsbrænder klart den mest miljørigtige måde at bekæmpe ukrudt. Alternativet er at bruge kemikalier eller sprøjtemidler i din have, og det kan på sigt ødelægge din haves økosystem.

Det miljørigtige valg er klart at benytte sig af en ukrudtsbrænder, for den voldsomme varme vil få vandet i ukrudtet til at fordampe, og det vil dræbe planten på en hurtig og effektiv måde, uden at det får skadelige konsekvenser for det overordnede økosystem i din have.


Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W

bedst i test ukrudtsbrænder→ Set hos Byghjemme.dk til 399 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 399 kr.

Det er ikke uden grund, at mærket Gloria optræder flere gange på denne liste over mest anbefalelsesværdige ukrudtsbrændere, for Gloria fremstiller elegante og praktiske ukrudtsbrændere, der passer perfekt til alle behov.

Elektrisk ukrudtsbrænder med stærk varme

Modsat den forrige model fra Gloria er Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W en strømbaseret ukrudtsbrænder, der genererer en varmestråle på 650˚.

En sådan varmestråle er kraftig nok til at dræbe enhver form for ukrudtscelle, og den kan tilmed bruges til at tænde op i grillen. Du får altså en kraftig og altid pålidelig ukrudtsbrænder, der vil skabe en stabil varmestråle.

Modsat en ukrudtsbrænder med gaspatron løber denne model aldrig tør for brændstof, og du skal aldrig bekymre dig om, hvorvidt varmen fra ukrudtsbrænderen varierer alt efter gassens kvalitet. Med en elektrisk ukrudtsbrænder får du en altid stabil og pålidelig varme, der aldrig ændrer sig.

En ukrudtsbrænder med strøm i stedet for gas er også væsentlig sikrere, fordi der ikke er risiko for, at brændstoffet kan selvantænde eller være til fare for brugeren.

Desværre medfører den elektriske ukrudtsbrænder også, at du er begrænset af ukrudtsbrænderens lednings længde. Det er altså ikke nødvendigvis alt ukrudt, du kan komme til, medmindre du benytter dig af forlængerledninger.

En ukrudtsbrænder med mange muligheder

Fordi denne model kun genererer en varmestråle på 650˚, kan den bruges til en lang række formål. Med en så relativ begrænset varme kan denne model også bruges til tillukkede rum såsom en udvendig trappe eller en overdækket terrasse.

Disse mange fordele hænger også sammen med, at denne model er elektrisk. Det betyder, at den ikke skaber en flamme, og derfor kan ukrudtsbrænderen nemmere bruges på mindre plads. Den er også sikker at bruge til f.eks. at tænde op i grillen med eller måske endda at starte et bål med.

Fordi Gloria Thermoflamm Electro-ukrudtsbrænderen ikke har en påmonteret gasflaske, er den også væsentlig lettere og mere manøvrerbar end andre ukrudtsbrændere.


Berthoud Green Power ukrudtsbrænder 1600W

lille ukrudtsbrænder→ Set hos Frishop.dk til 745 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 745 kr.

Blandt alle ukrudtsbrændere på denne liste er denne model uden tvivl den letteste og mest manøvrerbare. Med en vægt på kun 1,1 kg kan denne ukrudtsbrænder nemt flyttes rundt på, og du behøver ikke at tilkoble en gasflaske eller gaspatron. Med strømtilførsel kan du så let som ingenting bekæmpe ukrudtet i din have.

Med en elektrisk ukrudtsbrænder kan du spare penge og arbejde, fordi du ikke behøver at bekymre dig om at købe gas.

Du skal heller ikke bekymre dig om de miljømæssige konsekvenser ved at forbrænde gas. På alle måder er en elektronisk ukrudtsbrænder altså den mest miljørigtige måde at bekæmpe ukrudt i haven. Det er derfor ikke for ingenting, at denne model har ordene ”Green Power” i sit navn.

Effektiv og letanvendelig

Berthoud Green Power ukrudtsbrænderen er både ekstremt effektiv og meget letanvendelig. Den producerer en koncentreret varmestråle på 600˚, og på den måde dræbes ukrudtsplanterne hurtigt og effektivt, helt uden brug af miljøskadelige kemikalier.

Et indbygget ventilationsmodul gør, at luften hurtigt opvarmes og nedkøles, hvorfor denne model meget hurtigt både gøres klar til brug og nedkøles igen efterfølgende. Derudover er denne model også designet sådan, at du forhindrer rygskader under arbejdet. Med andre ukrudtsbrændere skal du nemlig bukke dig ned under arbejdet, og det kan i det lange løb give dig problemer med ryggen og i leddene.

Det strømbesparende valg

Eftersom Berthoud Green Power ukrudtsbrænderen ikke bruger nær så meget strøm som de andre elektriske modeller, er denne model klart at foretrække, hvis du gerne vil spare på strømmen.

De andre elektriske modeller på denne liste bruger 2000 W, men Berthoud Green Power ukrudtsbrænderen bruger kun 1600 W. Du kan altså se frem til en strømbesparelse ved at bruge denne model frem for de andre i denne artikel.

Med strømbesparelsen kommer også et andet stort plus i bogen: Mindre strømforbrug betyder også mindre CO2-udledning, og derfor er denne model også klart et mere klimavenligt valg.


Gloria Thermoflamm Classic PLUS ukrudtsbrændergaspatron

bedste lille ukrudtsbrænder→ Set hos Frishop.dk til 220 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 220 kr.

For tredje gang finder man en ukrudtsbrænder fra Gloria på denne topseks-liste over mest anbefalelsesværdige ukrudtsbrændere fra både Frishop.dk og Byghjemme.dk. Denne model fra Gloria udmærker sig derudover også ved at være denne listes absolut billigste model, da den kun koster dig 220 kr. inklusive en gaspatron.

Perfekt til forbrugeren med det lille budget

Denne model er på alle måder det perfekte køb for dig, der ikke har et stort budget, men alligevel gerne vil have, at din have og dine udeområder er ukrudtsfrie.

Denne model er derudover også perfekt til dig, der har meget små udeområder, f.eks. hvis du har en terrasse eller altan, hvor mos vokser vildt. Med den klassiske ukrudtsbrænder fra Gloria skal du bare skrue en gaspatron på, og så er du klar til at bekæmpe ukrudt og andet uønsket gevækst.

Gloria Thermoflamm Classic-ukrudtsbrænderen er lille, elegant og meget letanvendelig. Derfor er den perfekt til små og intime udeområder, hvor der ikke er plads til en stor ukrudtsbrænder.

Simpel, men effektiv

Den klassiske ukrudtsbrænder fra Gloria kommer ikke med så meget ekstraudstyr, men til gengæld får du en ukrudtsbrænder, der kan det, den skal. Flammen kommer op på 1000˚, og med den indbyggede tændingsmekanisme kan du nemt og hurtigt slå flammen til.

Vær dog meget forsigtig med, hvor du peger ukrudtsbrænderens munding hen, når du bruger den. Flammen er ekstremt varm, og du skal være meget bevidst om at stå i sikker afstand, så du ikke kommer til skade.


Hvorfor en ukrudtsbrænder?

Hvorfor er det nødvendigt med en ukrudtsbrænder? Det er selvfølgelige et spørgsmål, der er yderst relevant for en artikel som denne. Derfor vil vi også kort gennemgå, hvorfor det er en god idé at anskaffe sig en ukrudtsbrænder.

Det miljørigtige valg

Hvis du gerne vil have, at din have ser ordentlig ud, men samtidig også gerne vil passe på naturen og miljøet, så er en ukrudtsbrænder fuldstændig nødvendig.

I stedet for at bekæmpe ukrudt ved hjælp af kemikalier, kan du med en ukrudtsbrænder ganske enkelt gøre det af med ukrudtet ved at brænde det af. På den måde risikerer du ikke, at miljøet ødelægges af kemi.

Selvfølgelig kommer du ikke udenom, at du ved at brænde ukrudt af også frigiver CO2, ligesom du også frigiver CO2, når du bruger en ukrudtsbrænder med gas. Derfor kan du også gøre din ukrudtsbekæmpelse yderligere miljøvenlig ved at vælge en ukrudtsbrænder med elektronisk brænder.

Det helt miljøvenlige valg ville selvfølgelig være at lade haven vokse, som den selv ville, og bare lade ukrudtet være. Det er dog ikke alle, der er helt villige til at gå til den slags yderligheder, og derfor er det godt, at du med en ukrudtsbrænder kan bekæmpe ukrudt på en miljøvenlig måde.


Opsummering – Det skal du være særligt opmærksom på inden køb

I denne artikel har vi givet dig en liste over nogle af de mest anbefalelsesværdige ukrudtsbrændere på markedet. Vi har inkluderet ukrudtsbrændere med både gas og el, og vi har fremhævet de forskellige fordele og ulemper ved hver model, sådan at du kan foretage det bedst mulige valg, når det kommer til ukrudtsbrændere.

Vi har derudover også taget modeller i forskellige prisklasser i betragtning. Vi har beskrevet den professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts til over 2.000 kr., og vi har beskrevet den billige, men effektive ukrudtsbrænder fra Gloria til kun 220 kr. Begge er de gode valg, men opfylder også forskellige behov. Så valget afhænger helt og holdent af dit budget og dit behov.

En stor grund kræver en ukrudtsbrænder med gods i, og derfor vil den professionelle ukrudtsbrænder være et godt tilvalg. Hvis du derimod bor i en lille lejlighed og kun har en lille altan, er den mindre model til 220 kr. et langt bedre valg for dig.


Andre relaterede indlæg, guides og artikler

Du kan også læse vores kantklipper test og fliserenser test, så både din have og terrasse kommer til at stå knivskarpt til sommermånederne.

Vil du have opbevaret haveaffaldet og sparet nogle af de mange ture på genbrugsstationen? Det er muligt med en god kompostbeholder fra vores kompostbeholder test. Eller du kan også læse vores kompostkværn test.

Du kan også få robotterne til at klare det trælse arbejde. Læs mere i vores robotplæneklipper test eller robotstøvsuger test. Og skal græsplænen stå helt skarpt, så tag et kig på en mosfjerner fra vores mosfjerner test, samt en buskrydder i vores buskrydder test.

Har du en høj hæk der omkranser haven, så få hjælp til den høje hæk med en teleskop hækkeklipper i vores teleskop hækkeklipper test.

Når du har været hele haven igennem, kan du sætte dig på terrassen og nyde det gode stykke arbejde. Her kan du kigge på en ny gasgrill fra vores gasgrill test. Og til langt ud på aftenen, kan en terrassevarmer fra vores terrassevarmer test være en rigtig god ide.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er ukrudtsbrændere gode for miljøet?

Ja, en ukrudtsbrænder er klart den mest miljøvenlige måde at bekæmpe ukrudt på. Der er ingen skadelige kemikalier involveret, og hvis du bruger en elektrisk ukrudtsbrænder, udleder du heller ikke CO2, når du bruger den.

Hvilken ukrudtsbrænder skal jeg vælge, hvis jeg har en stor grund?

Hvis du har en stor grund, skal du vælge den professionelle ukrudtsbrænder fra Sieverts. Den har plads til en stor gasflaske og kan derfor bruges i meget lang tid uden genopfyldning.

Hvilken ukrudtsbrænder er bedst til en studerende på SU?

Som studerende har du ikke et stort budget, og du bor ofte på meget begrænset plads. Derfor skal du vælge en af de billige modeller, f.eks. den elektriske ukrudtsbrænder fra SAM Partners eller den klassiske ukrudtsbrænder fra Gloria.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply