Vandrestøvler test – Find de bedste vandrestøvler til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Skal du på vandretur og mangler de helt rigtige vandrestøvler? Eller er det tid at få de gamle vandrestøvler udskiftet? Du finder her et overblik over nogle af de bedste vandrestøvler lige nu. Alle vandrestøvler har vundet i tests af forskellige ekspertkilder og anmeldelser fra de seneste år.

Herudover har vi inkluderet et par vandresko, som kan være et rigtig godt alternativ til vandrestøvlerne. Vandreskoene har vundet i en test udført af TÆNK, som udfører uafhængige eksperttests.

Vi har udvalgt nogle støvler til kvinder og nogle til mænd, men flere af modellerne findes både i en dameudgave og en mandeudgave.

ForhandlerModelMaterialeVægt per parPris
Salomon OUTline GTXTekstil med Gore-Tex-membran660 g1.000,-
Salomon Quest 4D 3 GTX®Nubuck-læder/ Tekstil1.280 g1.299,-
LOWA WOMENS TAURUS II GTX MIDRuskind, tekstil770 g919,-
Hanwag Alaska 4HT GTXNubuck-læder1.640 g1.819,-
Salomon X Ultra Mid 3 Aero Mens, Peat / Bungee CordNubuck-læder og syntetiske tekstiler800 g1.200,-
Haglöfs Ridge Mid GT Womens, True BlackNubuck-læder856 g1.280,-

Salomon OUTline GTX – testvindende vandresko

bedste vandrestøvler
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1000 kr.
 • Hybridsko
 • Let sko
 • Komfortabel.

Outline GTX er en hybridsko, som du både kan bruge til hverdag eller til storbyferien, og tage med på din trekking eller en længere vandretur eller løbetur.

Salomon OUTline GTX er kåret som bedst i test af TÆNK, og du får dermed en vandresko i høj kvalitet. 4 ud af 4 testpersoner ville købe skoen i TÆNK’s test. Skoen ligger desuden i top i forhold til brugervenlighed.

God stødabsorbering og støtte

Vandreskoene har Salomons egen mellemsål, der kombinerer løbeskoens fleksibilitet og stødabsorption med vandreskoens retningsstabilitet og støtte. Det opnås via den formstøbte EVA i mellemsålen og High Traction™-ydersålen, som er fremstillet af stærkt gummi. Gummiet bidrager til en sikkerhed og stabilitet i alle typer af terræn.

Herudover er Salomon OUTline GTX udstyret med en Ortholite anatomisk indlægssål, som er stødabsorberende og består af skum af Ortholite. Skoen har ekstra støttende EVA-skum omkring hæl og svang.

Yderst slidstærke og holdbare

Skoene er fremstillet af mesh og slidstærkt kunststof. Herunder er der lagt en vandtæt og åndbar Gore-Tex -membran, og henover tæerne er skoen ekstra forstærket med et gummilaminat.

Denne opbygning af overdelen giver ekstremt hurtigttørrende og varmeregulerende egenskaber. Den lave opbygning og brede, velpolstrede pløs gør, at skoen passer til langt de fleste fødder, og den specielle ‘mud guard’, der dækker det meste af pløsen, hindrer effektivt sten og mudder i at finde ned i skoen. Inderst er skoen foret med svedtransporterende microfibre, der sikrer et virkeligt godt klima i skoen.

Modellen er let og behagelig, mere i retning af en løbesko, og den giver derfor ikke helt samme støtte som en vandrestøvle. Den passer derimod godt til brug i byen og lettere vandring.


Salomon Quest 4D 3 GTX – kåret som bedste vandrestøvler i test

bedst i test vandrstøvler
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1800 kr.
 • Kåret som ”Bedste allround vandrestøvler”
 • Gode til alle typer af terræn
 • Slidstærke.

Du får med Salomon Quest 4D 3 GTX et par solide vandrestøvler, som klarer alle typer af terræn.

Vandrestøvlerne er kåret af friluftsmagasiner som “Bedste allround vandrestøvler”, og det er netop en meget alsidig vandrestøvle, du får med Salomon Quest 4D 3 GTX.

Alsidige støvler til mange ture

Støvlerne kan bruges til både ujævnt og jævnt terræn, og du kan derfor både have dem med på korte ture eller længere vandreture som eksempelvis Caminoen. Du kan også have dem på, hvis du skal på vandretur med fuld oppakning.

Skoene er lavet af slidstærkt kunststof og slebet kernelæder (på mere udsatte steder). Skoene har desuden Gore-Tex® -membran, som gør skoen åndbar og vandtæt.

Modstår alle underlag

I tåspidsen af skoene ligger der et kraftigt gummilaminat, som bidrager til, at skoen kan modstå slag. Inderst er støvlen foret med svedtransporterende Cambrelle®, så du undgår fugtige fødder.

God komfort og pasform

Salomon Quest 4D 3 GTX har en virkelig god pasform og sikrer en god ankelstøtte. Støvlerne er relativt højt skårne, hvilket kan være en stor fordel i ujævnt terræn, hvis man vil undgå at vride om. Samtidig er støvlerne yderst skridsikre, da de er bygget op omkring Salomons eget 4D Advanced Chassis™, der giver stabilitet og beskyttelse til fødderne.

Lette støvler med støtte

Skoene er meget lette i deres klasse af mellemhøje og velstøttende vandrestøvler med Gore-Tex® -membran, så du kommer ikke til at føle, at du slæber rundt med et par store klodser på fødderne.

Alt i alt er Salomon Quest 4D 3 GTX er rigtig godt bud på en vandrestøvle af høj kvalitet.


Lowa Taurus GTX Mid Women – lette og billige vandrestøvler til damer

billige vandrestøvler
 • Let vandrestøvle
 • Perfekt til danske forhold
 • Åndbar.

Lowa Taurus GTX Mid Women er en alsidig vandrestøvle, som både kan bruges på vandreture eller som en praktisk vinterstøvle.

Lowa Taurus er kåret af friluftsmagasiner som en af de fem bedste vandrestøvler til kvinder. Støvlerne er kåret som “Bedste letvægts/åndbare vandrestøvler”.

Let støvle med solide kvalitetsmaterialer

Du får en meget let støvle, da der er brugt lette ydermaterialer i form af ruskind og syntetiske tekstiler. Skoene vejer kun 770 gram tilsammen, hvilket betyder, at de både er lette at gå med og nemme at pakke ned og tage med.

God foring

Vandrestøvlen har en Vibram-sål, som sikrer et rigtig godt fodfæste. Mellemsålen er en OWA MONOWRAP-mellemsål, som giver ekstra stabilitet omkring foden.

Den indre foring er koblet til den populære Gore-Tex-membran, som bidrager til en rigtig god vandtæthed og åndbarhed. Støvlen sidder rigtig godt på foden og giver støtte til anklen, så du undgår at vride om.

Ideel til de lette gåture

Vandrestøvlen er især ideel til mindre gåture i Danmark eller til gåture uden for meget oppakning som eksempelvis Caminoen. Herudover er den især designet til et meget jævnt terræn, og er derfor ikke en støvle beregnet til bjergbestigning.

Da skoen er meget fleksibel og blød, kan den også bruges som en vinterstøvle eller som en støvle til gåture om efteråret.


Hanwag Alaska GTX – vinder i test af vandrestøvler til udfordrende ekspeditioner

vandrestøvler tilbud
 • Rigtig god grib
 • Optimal støtte
 • Holdbare.

Hanwag Alaska GTX er det helt rette valg, hvis du skal på tur i et meget ujævnt terræn og ønsker nogle vandrestøvler, som kan holde til lidt af hvert.

Hanwag Alaska GTX er kåret af friluftsmagasiner som de “Bedste vandrestøvler til ujævnt terræn”. Hvis du skal på en lang eller udfordrende ekspedition, hvor du skal bevæge dig i ujævnt terræn, er det et rigtig godt valg. De kan både klare vandreture i klippeterræn, udfordrende skovture, krydsning af floder og lange ture med fuld opbakning.

Stå fast i alle typer terræn

Vandrestøvlerne har en virkelig god grib, hvilket betyder, at du står fast i alle typer af terræn. Selve sålen er fra det anerkendte, italienske mærke Vibram, som er kendt for sin høje kvalitet. Sålen er fleksibel, og der er flexzoner på hælen, som bidrager til høj komfort. Herudover er støvlerne 100 % vandtætte, så du får en robust støvle, som kan klare lidt af hvert.

Hanwag Alaska GTX’s ydermateriale er lavet i slidstærkt Nubuck-læder, og støvlerne er indvendigt foret med Gore-Tex-membraner. Alt dette sikrer vandtæthed, vindtæthed og åndbarhed.

Solid støvle til den erfarne trekker

Støvlerne ligger i den tunge ende med en samlet vægt på 1.640 gram og er derfor ikke det oplagte valg, hvis du skal på småture i et varmere klima uden opbakning. Til den erfarne trekker er det til gengæld en solid sko, som kan holde til det meste og i mange år.


Salomon X Ultra Mid 3 Aero Mens, Peat / Bungee Cord – vinder af vandrestøvler herre-test!

billig vandresko
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.200 kr.
 • Testvinder
 • Åndbar
 • God support.

Støvlerne er kåret som den bedste støvle til prisen hos forskellige online magasiner, og er de perfekte vandrestøvler til en adventure-tur.

Salomon X Ultra Mid 3 Aero-sål er opbygget med Contagrip TD yderst, som er lavet i en gummiblanding, der kan gribe på både våde og tørre overflader. Skoene står også fast på et løsere terræn – eksempelvis med mange små sten.

Fjedrende effekt når du går

Mellemsålen er en Energy Sell Eva-sål i skum, som bidrager til en fjedrende effekt, når du bevæger dig i skoene. Støvlen er desuden bygget med Salomon’s Advanced Chassis-støtte, som modvirker vrid. Inde i støvlen er der en Molded Ortholite-indlægssål, som man har mulighed for at tage ud og vaske.

Skoen er lavet i læder, men har et skaft i 3D-mesh-stof, som hjælper til en rigtig god åndbarhed. Det høje cut på støvlen sikrer desuden stabilitet og ankelstøtte.

God opbygning til at klare alle typer terræn

Opbygningen af skoen betyder, at den kan klare både trekking og hiking og alle typer af terræn. Grundet den gode åndbarhed kan skoen også benyttes i varmere klima, fordi fugten bliver transporteret væk fra fødderne.

Du får støvler af meget høj kvalitet til en yderst fordelagtig pris, når du vælger Salomon X Ultra Mid 3 Aero. Alt i alt en rigtig fornuftig herrestøvle.


Haglöfs Ridge Mid GT Womens, True Black – bedst i vandrestøvler til dame-test!

vandresko test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.280 kr.
 • Kåret som bedst i test af Sportamore
 • Slidstærk
 • Høj stabilitet.

Haglöfs Ridge Mid GT til kvinder er en bestseller til de vandringsglade – og med god grund! Det er en yderst slidstærk model, som sidder godt på foden og dermed sikrer en høj grad af stabilitet.

Haglöfs Ridge Mid GT er blevet kåret som bedst i test af vandrestøvler af Sportamore. De skriver, at testpanelet oplevede, at den ”sad som smurt” på foden fra første øjeblik.

Høj stabilitet i vanskelige forhold

Sålen på vandrestøvlerne har pigge, som peger i forskellige retninger, hvilket sikrer en høj grad af stabilitet. Ydersålen er lavet i samarbejde med det kendte sportsmærke Asics. Indersålen støtter hælen, og der er støddæmpning i form af gele bagerst i skoen samt en EVA-mellemsål, som optimerer støddæmpningen.

Vandafvisende materiale

Skoen er lavet i Nubuck-læder, som er vandafvisende. Lædermaterialet er solidt og kan klare bjergvandringer, uden at der går hul på skoen.

I tåkappen er der en forstærket gummisnude, som er med til at beskytte mod sten og lignende. Den højde, som skoen har i anklen, sørger for, at risikoen for at vride om på kuperet terræn minimeres.

Du får med andre ord en rigtig god vandrestøvle med Haglöfs Ridge Mid GT, som kan bruges i mange former for terræn, og som sikrer god stabilitet og komfort uafhængigt af terrænet. Samtidig er prisen ganske fornuftig.


Test af vandrestøvler – hvad skal du være opmærksom på?

Du har fået et overblik over forskellige bud på en rigtig god vandrestøvle, både til mænd og til kvinder. Det er dog meget individuelt, hvilken type af støvle som er den rigtige til dig.

Alt efter hvad du skal bruge støvlerne til, kan forskellige typer være bedre end andre. Vi har her listet nogle vigtige faktorer at have in mente, når du skal vælge vandrestøvler eller vandresko.

Terræn

Nogle støvler er bedst til jævnt terræn, hvorimod andre også kan klare et mere ujævnt terræn. Vandrestøvler fås også i forskellig vægtklasser, og mange foretrækker en så let støvle som muligt. De tungere støvler kan dog være rigtig gode til de længere og fysisk mere udfordrende ture.

Åndbarhed & vandtæthed

Hvis du skal vandre i en regntidsperiode i et land eller et sted med hyppige byger, er det praktisk at vælge vandtætte sko. Sko med øget vandtæthed kan dog betyde mindre åndbarhed, så det er en afvejningssag, alt efter hvad der er vigtigst for dig.

De støvler, vi har medtaget i vores test, er alle åndbare og vandtætte, men i forskellig grad, så alt efter hvilket klima du skal være i, kan nogle støvler også være at foretrække frem for andre. Det handler altså om, hvad dine behov er, og hvilket formål dine støvler skal bruges til.

Størrelse på oppakning

TÆNK lægger i deres test af vandresko også vægt på oppakning som en vigtig faktor. Det er også gældende i forbindelse med vandrestøvler, hvor du også bør have in mente, hvor stor din oppakning er. Hvis du går med en tung rygsæk, er det en god ide at vælge en vandrestøvle, der låser ankelleddet.

På den måde får du ikke skader, og du bliver mindre træt i foden. Vandrer du kun med en mindre rygsæk, kan du godt klare dig med en lettere vandresko – afhængigt af terrænet.

Støvle eller sko?

Hvis du foretrækker en vandresko, som er let og ikke går op over anklen, er skoen fra Salomon OUTline GTX® Women et rigtig godt valg. Du kan få et overblik over andre gode vandresko fra TÆNK, som de har kåret som testvindere.


Andre interessante indlæg

Til en god vandretur er det en god ide med en god sovepose, som kan holde dig varm i al slags vejr. Læs mere om nogle af de bedste soveposer til forskellige behov i vores sovepose test.

Derudover er det også rigtig godt at have en termokande, som kan holde dine væsker varme eller kolde. Læs mere i vores termokande test. Det kan også være du vil filme nogle af dine vilde naturoplevelser. Prøv et vildtkamera fra vores vildtkamera test.

Det kan også væres du skal bruge et varmetæppe fra vores varmetæppe test til at holde dig varm.

En pandelampe er uundværlig til at give dig lys, når mørket falder på. Det kan nemlig være bøvlet med en lommelygte, hvis man skal rundt og fixe forskellige ting. Find den bedste pandelampe i vores pandelampe test.

Det kan også være en sjov aktivitet at lede efter diverse gemte skatte. Det kan en metaldetektor fra vores metaldetektor test være behjælpelig med.

Måske du skal have en kuffert med på rejsen. Læs og find den bedste kuffert i vores kuffert test.

Når du kommer hjem fra en lang tur, er det rart at kunne lægge hovedet på puden i en behagelig seng. Find en ny seng i vores elevationssenge test, kontinentalseng test eller boxmadras test.

Eller opgrader din seng med en ny madras i vores topmadras test eller springmadras test.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply