Varmepumpe test – Sådan får du udstyret i orden

0

Der er intet værre end at træde ind i et koldt rum om vinteren eller et overophedet sommerhus om sommeren. Luften er trykket og indelukket, og det tager lang tid, før indeklimaet virker normalt igen. Kan du genkende situationen, og vil du gerne have en løsning, så læs videre og se, hvilken varmepumpe der kan løse dit problem.

En varmepumpe er en billig, supplerende varmekilde, og om sommeren kan de fleste varmepumper køle dit rum ned. Det gælder uanset, om du har brug for en varmepumpe til dit hjem, din garage eller sit sommerhus. Man kan få forskellige typer af varmepumper, men de mest almindelige er luft til luft. De er både økonomiske og diskrete at have i hjemmet. Om lidt bliver du præsenteret for seks varmepumper, men først bliver du introduceret for tre ting, som du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for, hvilket varmeanlæg du skal have.

Bedste varmepumpe

Den første ting er varmepumpens SCOP-værdi. Den viser varmepumpens effektivitet i forhold til en almindelig el-radiator. Hvis den har en SCOP-værdi på fem, betyder det, at din varmeomkostning bliver fem gange mindre i forhold til el-radiatoren. Det kan have stor betydning for din varmeregning. Det samme kan varmepumpens energimærke. Du bør gå efter en varmepumpe med A+ eller flere. Jo flere plusser, jo flere penge kan du spare. Du kan også søge energitilskud hos elselskaberne. Du kan læse mere om energimærket og om at søge energitilskud på sparenergi.dk.

Derudover er det en god ide at holde øje med, hvor meget din kommende varmepumpe larmer. Det opgøres i decibel, og varmepumperne har som oftest to forskellige lydniveauer: En udendørs og en indendørs. Varmepumperne, som du bliver præsenteret for her, har et lydniveau indendørs på mellem 17 og 52 dB. 20 dB svarer til en stille hvisken, mens 60 dB svarer til en almindelig samtale.

Med de tre parametre i baghovedet er du nu klar til at læse videre, så du allerede i dag kan købe den varmepumpe, der passer til dig.

Qlima varmepumpe SC-3431 wifi readyVarmepumpe test

→ Køb den hos Whiteaway.com for 6.795 kroner

Denne varmepumpe fra Qlima er beregnet til private hjem og kan være et godt og billigt bud på en ekstra varmekilde til både dit hus og sommerhus. Det er en luft til luft varmepumpe, og den ligger i energiklasse A+. Det betyder, at den er energibesparende og miljøvenlig, og du kan ende med at spare penge, hvis din primære varmekilde er el, olie, gas eller en god gammeldags brændeovn.

Qlima’s varmepumpe indeholder også en kølemotor, så hvis den danske sommer mod al forventning skulle blive dejlig varm, kan du med denne varmepumpe også sætte en kølende funktion til. Som noget særligt er denne varmepumpe wifi ready. Det betyder, at du kan tilkoble anlægget til dit internet, og ved tilkøb af en wifi stick kan du styre anlægget over en app. På den måde kan du sætte varme på i sommerhuset hjemmefra, så der er dejlig lunt, når du ankommer i vinterhalvåret, og om sommeren kan du sætte køleren til, så du ikke får oplevelsen af at træde ind i et overophedet drivhus.

LÆS MERE:  Elevationsseng 90x200 test

Billig varmepumpe

Varmepumpen er i den billige ende, hvilket også afspejles af den lidt lavere SCOP-værdi på 4. Støjniveauet er også lidt højere end normalen, da den rammer 52 dB indendørs og 62 dB udendørs. Varmepumpen er derfor ideel, hvis du ønsker at skabe et varmt og tørt indeklima i garagen eller annekset.

 Mitsubishi FH25VE varmepumpe/aircondition inkl. montageTest varmepumpe

→ Køb den hos Wupti.com for 16.795 kroner

Denne Mitsubishi luft til luft varmepumpe er skabt til det nordiske klima, og du er derfor sikker på at få en varmepumpe, der kan holde huset, garagen eller sommerhuset varmt hele året. Varmepumpen er energimærket A+ og har en SCOP-værdi på 4,9. Tilmed kan den registrere, når der er mennesker i lokalet og tilpasse temperaturen derefter. Det giver alt sammen en større energibesparelse.

Hvis varmepumpen skal bruges i et sommerhus, kan du benytte dens I-save-funktion, hvor den kan holde en minimumstemperatur på 10 grader. Så bliver dit sommerhus aldrig rigtigt koldt, og selvom udendørstemperaturen rammer -15 grader, kan varmepumpen følge med. Varmepumpen har et særligt filter, som renser luften for bakterier og sikrer et godt indeklima.

Timer-funktion

Den har også en timer-funktion, der kan indstille tænd/sluk-funktionen fra dag til dag. Du kan også fjernstyre varmepumpen fra din telefon gennem AirPatrol – det kræver dog et simkort uden pinkode. Gennem AirPatrol kan du både regulere temperatur og blæserhastighed, og du kan også få informationer om temperaturen i det rum, hvor varmepumpen er installeret.

Prisen på denne varmepumpe er inklusiv professionel montage. Det er en fordel, da varmepumpen også indeholder aircondition, og der derfor skal en autoriseret kølemontør til at sætte den op. Montøren har alle monteringsdele med, og du kan være sikker på, at du får det maksimale ud af din varmepumpe. Der medfølger også et trædække til udedelen af varmepumpen. Det giver udendørsdelen af varmepumpen et pænere udseende, og det reducerer støjniveauet, der desuden ligger på 46 dB, uden at det påvirker kvaliteten. Støjniveauet indendørs ligger på 20 dB.

Varmepumpen fra Mitsubishi indeholder mange gode funktioner, hvad end den skal bruges til sommerhuset eller dit hjem, og det er Mitsubishis mest solgte varmepumpe.

Mitsubishi MSZ-LN25 Hero varmepumpebedst i test varmepumpe

→ Køb den hos Heatnow.dk for 11.900 kroner

Denne Mitsubishi varmepumpe er den nyeste i rækken, og det er en videreudvikling på den ovenstående og meget populære FH25. Modsat de fleste varmepumper kan denne fås i fire forskellige farver: Hvid, sølv, sort og rød.

Den har fået et andet og nyere kølemiddel, der er mere effektivt og miljøvenligt. Det giver en bedre effekt, når der er meget lave temperaturer udenfor, og modellen er derfor stadigvæk særligt egnet til de nordiske miljøer. Den er frostsikret helt ned til -35 grader. SCOP-værdien i Hero-modellen ligger på 5,2, og den er mærket med A+++, hvilket også er et udtryk for, at den er blevet mere effektiv og miljøvenlig. Mitsubishi har udvidet temperaturskalaen til 10-31 grader, og dette anlæg har et lavere støjniveau, der indendørs ligger på 17 dB.

Human-eye-sensor

Ligesom FH25-modellen har denne Human-eye-sensorer, som registrerer og regulerer temperaturen efter, om der er personer i rummet. Den har endda fornemmelsen af, hvor du er i rummet, og den sørger for, at luften ikke sendes direkte i din retning, så du ikke oplever træk. Den har et bakteriefilter, der renser luften, og skal modellen bruges i sommerhuset, har den også en minimumstemperatur-indstilling. Den har indbygget timer og en nattefunktion, og begge dele kan styres fra en fjernbetjening. Varmepumpen har desuden også mulighed for wifi-styring.

LÆS MERE:  Poseløs støvsuger test

Mitsubishi har beholdt alle de gode funktioner fra FH25 og gjort Hero-varmepumpen mere effektiv og miljøvenlig. Den er ideel til både helårshuse og sommerhuse, og du er sikker på, at denne varmepumpe både kan holde dig varm og afkølet uanset årstiden.

Lg Nordic Prestige 09 varmepumpebedste varmepumpe

→ Køb den hos Heatnow.dk for 9.995 kroner

Som navnet antyder, er LG Nordic Prestige 09 specifikt udviklet til at passe netop til det nordiske klima. LG tester alle sine modeller i det nordiske klima et helt år, inden de sender modellen på markedet, så du kan være sikker på at få en LG-varmepumpe, som fungerer hele året rundt. Hvis uheldet skulle være ude, tilbyder LG 10 års garanti på deres kompressor.

Delen, der skal sidde udenfor, har fået et ekstra lag af isolation og afrimer selv, når der er behov for det. Den har også fået en særlig overfladebehandling, som gør den ekstra hårdfør, og den kan derfor holde til at være opsat tæt ved havet. En detalje, der er god at vide, hvis du skal bruge varmepumpen i dit sommerhus. Denne model har også sommerhusfunktion, som sikrer en minimumstemperatur på 9-13 grader. Samtidig har den et klimafilter, som renser luften, så når du vender hjem til sommerhuset, er det hverken koldt eller indelukket.

Bedst i test nogensinde

Varmepumpen har en SCOP-værdi på 4,8, den er mærket med A++, og den kan opvarme op til 150 m2. Derudover har den et lavt støjniveau på 17 dB. Varmepumpen betjenes som udgangspunkt med en trådløs fjernbetjening, men du kan tilkøbe wifi-styring, hvis du ønsker. På fjernbetjeningen kan du også tjekke, hvor meget strøm varmepumpen bruger.

LG Nordic prestige 09 kan sagtens bruges til helårshuset, men den er særligt egnet til sommerhuset, da udedelen er ekstra beskyttet mod det hårde klima, der kan være tæt på kysten. Den kommer i et enkelt design, så den passer ind i de fleste hjem. Det er en varmepumpe af høj kvalitet, der desuden har vundet LG’s ”bedst i test nogensinde”.

Electrolux varmepumpe – EPS12V57HWIvarmepumpe bedst i test

→ Køb den hos Coop.dk for 14.995 kroner

Electrolux varmepumpe er en effektiv varmepumpe, der kan dække helt op til 200 m2. Den er i energiklasse A+++ og har en SCOP-værdi på 5,2. Den ligger derfor i den gode ende, når det kommer til energiudnyttelse, og den er derfor miljøvenlig.

Varmepumpen kan bruges i temperaturer lige fra -15 grader til +50 grader, og den kan derfor sagtens følge med i det danske klima. Det betyder også, at denne varmepumpe både kan opvarme og nedkøle luften, og den kan give en rumtemperatur på alt mellem 16 og 30 grader.

Sleep- og turbofunktion

Samtidig med at den køler eller varmer dit rum, sørger det indbyggede filter for at rense luften, så du får et godt indeklima. Den fjerner både støv, bakterier og luftgener. Den har en sommerhusfunktion på 8 grader minimumstemperatur, og den har en sleep-funktion og en turbofunktion. Sleep-funktionen minimerer energiforbruget gennem natten, og den tilpasser sig efter kropstemperaturens ændringer, så det endelig er slut med de svedige nætter i sommerhuset. Turbo-funktionen kan køle eller varme rummet på 20 minutter, og derefter går varmepumpen tilbage til auto-funktion. Det kan være smart, hvis du køber tilbehøret ControlBox 24/4, hvor du kan indstille varmepumpen fra din telefon. Det kan også gøres gennem din smartphone eller tablet, hvis du har app’en.

LÆS MERE:  Røremaskine test

Varmepumpen trækker ikke for meget opmærksomhed, da den er fremstillet i et neutralt, hvidt design, og den har et lavt lydniveau. Hvis du har brug for en varmepumpe, der kan dække et stort areal, er denne et godt bud.

Toyotomi varmepumpe – TRN/TRG-828ZRbedste varmepumpe i test

→ Køb den hos Coop.dk for 4.999 kroner

Denne Toyotomi varmepumpe er ideel til mindre rum, der skal holdes varme og tørre. Derfor ligger den også i et billigere prisleje end de andre modeller, som du er blevet præsenteret for. Men det betyder ikke, at den har en dårlig ydeevne eller mangler de grundlæggende funktioner. Den kan både varme og køle luften mellem 16 og 30 grader. Derudover renser og affugter varmepumpen luften. Varmefunktionen virker, når udetemperaturen er mellem -15 og +24 grader, og den kan køle rummet, når udetemperaturen er helt op til 43 grader. Den har en SCOP-værdi på 4, og den er energimærket med A++. Varmepumpen har et lydniveau indendørs på mellem 26 og 39 dB, og udenfor kommer den maksimalt op på 52 dB.

Du kan indstille rummets temperatur gennem fjernbetjeningen. Fra den kan du også sætte turbo-funktionen til, hvis du hurtigt skal have rummet varmet op eller nedkølet. Den har også en timer og en sleep-funktion. Toyotomi varmepumpen kan både bruges i helårshuse, i garagen, værkstedet og i sommerhuset. Dog skal du være opmærksom på rummets størrelse, da den har en lidt mindre dækning end de øvrige varmepumper. Det afspejles dog også i prisen, da du her får en varmepumpe af høj kvalitet til billige penge.

Varmepumper til hele året

Nu er du blevet præsenteret for seks forskellige varmepumper. På trods af at de fleste er hvide og har mange af de samme funktioner, kan det være værd at lægge ekstra mærke til forskellene på deres SCOP-værdi, energimærke og lydniveau. Det er her, hvor du virkelig kan spare penge på din elregning. De fleste varmepumper har også indbygget aircondition, og derfor skal du være opmærksom på, at du skal kontakte en autoriseret kølemontør til installation og vedligeholdelse.

Det kan måske virke omfattende at finde en installatør, men de fleste sider, der sælger varmepumper, tilbyder også, at du kan tilkøbe montering. På den måde sikrer du, at du får det optimale ud af din varmepumpe hele året. Tilbage er der kun, at du skal beslutte dig for, hvilken varmepumpe der skal redde dine svedige sommernætter og kolde vintermorgener.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Share.

Leave A Reply

Omtalt i: Trendsonline.dkSøndagsavisenComputerworld.dkDagens.dkBusiness.dk