ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Vi lever i en verden, hvor miljøbevidsthed i den grad er kommet på dagsordenen. Og heldigvis for det – vi har alle godt af løbende at reflektere over, om der er ting i vores dagligdag, som vi kan gøre anderledes? Og selvfølgelig til det bedre, så vi kan overdrage en klode til vores børn, børnebørn, oldebørn osv., der ikke er i en væsentlig værre forfatning end den, vi har overtaget fra vores forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Vi har samlet nogle af de bedste løsninger i vores varmepumpe test, for at du nemt og hurtigt kan finde den bedste varmepumpe til dit hjem.
Vi kan og skal gøre en indsats, stor eller lille, og det hele tæller med i ligningen. Uanset om det er at afvise at købe plastikposen i supermarkedet, skifte bilens benzin- eller dieselmotor ud med en med el, droppe en ferie med fly eller meget andet.
På de indre linjer kan miljøbevidsthed også give økonomiske besparelser, så derfor er det en god ide med jævne mellemrum at stoppe op og reflektere over, om vi har nogle områder, hvor der er plads til forbedring?
Electrolux varmepumpe – Well H5 – EXN12C58HWI
- Kan dække op til 200 kvm
- Sleep- og turbofunktion
Muligheder for hjælp til køb og installation af varmepumpe
Det kan være lidt af en kompleks opgave at give sig i kast med en investering i en ny varmepumpe. Ikke så meget på grund af varmepumpen og dens aktuelle pris. Men mere fordi, det kan være svært at sætte sig ind i de gældende regler for tilskud på området, installationsomkostninger, ekstra udstyr og eventuelle specielle vilkår ved og omkring din bolig osv.
Men heldigvis er der hjælp at hente ved fagfolk og eksperter på nettet. Vi har i denne varmepumpe test fundet tre tjenester, hvor du uforpligtende kan henvende dig for at få hjælp, når du skal købe varmepumpe.
3byggetilbud.dk – gratis, uforpligtende hjælp:
- Du indsender din opgave via hjemmesiden
- Du får tre uforpligtende tilbud tilbage inden for ganske få dage
- 3byggetilbud samarbejder med håndværkere over hele landet
Hos Tjenestetorvet.dk kan du
- udfylde en formular og sender en forespørgsel på køb og installation af en varmepumpe
- modtage flere uforpligtende tilbud fra leverandører, du selv har valgt ud
→ Se mere hos Tjenestetorvet.dk her
Hos Nærvarme.dk får du
- Undgå en dyr investering i en varmepumpe – hos Nærvarme kan du bestille en varmepumpe på abonnement. Når den er opslidt kommer de og skifter den ud
- Markedets laveste opstartspris på 7500 kr.
- Beregn din pris (estimat) gratis
- Få håndværkerfradrag op til 25.000 kr.
Vi har i denne varmepumpe test valgt at kigge på varmekilder, fordi opvarmning af vores helårsboliger, sommerhuse, kolonihaver eller hvad det nu må være, både kan være en miljømæssig udfordring, men også en af de store poster på budgettet.
Mere specifikt har vi kigget på varmepumper og de regler og tilskudsmuligheder, der er på området.
Regler, tilskudsmuligheder samt diverse info om varmepumper generelt kommer vi til, men først lidt om de tre udvalgte produkter, hvor kriteriet har været en varmepumpe til omkring 8.000 kr. Bemærk, at de 8.000 kr. er den rene varmepumpe pris. Herfra skal trækkes eventuelt energitilskud og tillægges eventuel montering og ekstra tilbehør.
Produkterne i denne varmepumpe test omfatter tre varmepumper, som vi har fundet gennem research af diverse kilder på internettet og samlet i dette overblik. De har alle en kapacitet fra 120 til 150 kvm. Dvs. de matcher alle tre det typiske parcelhus.
Panasonic Cz25tke varmepumpe
Cz25tke med den velklingende modelbetegnelse er en Panasonic luft til luft varmepumpe, som er en videreudvikling af den succesfulde forgænger Panasonic Nz9ske. Videreudviklingen indebærer ny teknologi, en ny type kølemiddel samt et fikst design.
Varmepumpen består af en udendørs del på 62 x 82 x 30 cm og en vægt på 41 kg, mens den indendørs del måler 30 x 92 x 20 cm og vejer 10 kg. Der er tale om et meget støjsvagt anlæg. Lydniveauet på kun 19 dB kan sættes i relation til normal samtale, som ligger på ca. 60 dB.
Panasonic Cz25tje er velegnet til boliger op til 120 kvm, så den har kapacitet til det mindre til mellemstore parcelhus eller til sommerhuset. Apropos så er der indbygget sommerhusfunktion, hvor du kan sætte varmepumpen til en foruddefineret temperatur på mellem 8 og 15 grader, når du ikke er der.
Varmepumpen styres som udgangspunkt med en fjernbetjening, men for en merpris kan man vælge enten Wifi-styring eller SMS-styring.
En stor ros til Heatnow.dk, som giver forbrugeren en købsoplevelse ud over det sædvanlige, fordi man har lagt en række parametre på hjemmesiden, hvor man med få, enkle klik kan få en præcis pris på varmepumpe minus eventuelt tilskud og plus eventuel montering og ekstra tilbehør. En meget fin facilitet til at beregne varmepumpe priser.
Electrolux varmepumpe – Flow H3 – EPN12C38HWI
Electrolux varmepumper er velegnede til såvel opvarmning som afkøling, dvs. med denne Electrolux får du både en varmekilde og et aircondition-/luftrenseranlæg.
Electrolux ERS12E37HWI er velegnet til boliger op til 150 kvm., så den rækker nemt til et almindeligt parcelhus.
ERS12E37HWI har indbygget flere smarte funktioner, fx en fast 8 graders indstilling, som er velegnet til sommerhuset eller kolonihavehuset, når de er ubeboede. En autofunktion, som svarer til termostaten på en radiator, dvs. den fastholder den temperatur, du ønsker og dermed har indstillet den til. Endelig er der en turbofunktion, hvis du har brug for lidt hurtig varme (eller kulde).
Den indendørs del vejer godt 11 kg og måler 31 x 85 x 22 cm. Den er udført i et neutralt hvidt design, som ikke råber på den store opmærksomhed.
Ved køb af denne varmepumpe skal du være opmærksom på, at Coop henviser til en blanket nederst på hjemmesiden, hvorfra du kan søge energitilskud til din varmepumpeinvestering!
Bosch Climate 6100i
Navnkundige Bosch er også en stor spiller på varmepumpemarkedet – men hvor er de ikke det? Med sædvanlig tysk grundighed er varmepumpen konstrueret til det danske klima, uanset hvor koldt og fugtigt vi end har det.
Bosch Climate 6100i i denne varmepumpe test er velegnet til boliger op til 60 kvm. Som ved de øvrige varmepumper er der en ”sommerhusfunktion”, hvor temperaturen kan fastholdes på 10 grader, når man ikke er til stede.
Varmepumpen har endvidere timerfunktion (tidsindstilling) og turbofunktion til hurtig opvarmning. De ydre mål er hhv. 54 cm – 78 cm – 27 cm (den indendørs del) og 25 cm – 79 cm – 30 cm (den udendørs del). Vægten fordeler sig med hhv. 12 og 42 kg.
Varmepumpen styres som udgangspunkt med en fjernbetjening, men for en merpris kan man vælge enten Wifi-styring eller SMS-styring.
Også her en stor ros til Heatnow.dk, som giver forbrugeren en købsoplevelse ud over det sædvanlige, fordi man har lagt en række parametre på hjemmesiden, hvor man med få, enkle klik kan få en præcis pris på varmepumpe minus eventuelt tilskud og plus eventuel montering og ekstra tilbehør. En meget fin facilitet til at beregne varmepumpe priser.
Hvordan virker en varmepumpe og hvilke typer er der?
En varmepumpe er populært sagt et omvendt køleskab. Forstået på den måde, at i et køleskab bruger man teknikken og energien til at trække varme ud af køleskabet for at få det koldt, mens man med en varmepumpe omdanner luften udenfor til varme og/eller varmt vand i din bolig, som du måske også har opfattet i vores varmepumpe test.
Den korte udgave af processen er, at varmepumpen består af fire fysiske elementer, nemlig en fordamper, en kompressor, en kondensator og en ventil.
Fordamperen opsamler varmen udendørs, kompressoren forøger udetemperaturen, inden den sendes ind i boligen, mens kondensatoren afgiver varmen inde i boligen og regulering af temperaturen sker via en ventil i varmepumpen.
Der er tre hoved typer af varmepumper:
- En luft til luft varmepumpe der omsætter den udendørs varme til opvarmning af boligen
- En luft til vand varmepumpe der omsætter den udendørs varme til både opvarmning af boligen og varmt vand i boligen
- En jordvarmepumpe der omsætter jordens varme til både opvarmning af boligen og varmt vand i boligen.
Der findes også en såkaldt hybridløsning, hvor man kombinerer en luft til vand varmepumpe med et gasfyr. En løsning hvor gasfyret supplerer varmepumpen, når det er rigtig koldt udenfor. Se i øvrigt vores tidligere test af gasfyr her: Gasfyr test
Hvilke fordele er der ved en varmepumpe?
Vi har tidligere nævnt i denne varmepumpe test den åbenlyse miljømæssige fordel, men også den økonomiske effekt er en væsentlig grund til at skifte et ældre oliefyr eller et ældre gasfyr ud med en varmepumpe. Det estimeres, at sådan en udskiftning kan kappe halvdelen eller mere af varmeregningen.
Selvfølgelig afhængigt af, hvor gamle varmekilder man har, samt hvordan ens bolig er isoleret. Sidstnævnte har som bekendt en væsentlig indflydelse på varmeregningens størrelse.
Helt overordnet siger man, at en luft til luft eller luft til vand varmepumpe er betalt af de indvundne varmebesparelser på under 10 år.
Endvidere er der fra politisk hold indført nogle støtteordninger (Energiaftalen), som fokuserer på etablering af vedvarende energi, og derfor er der dels mulighed for at få et tilskud til udskiftning af din nuværende varmekilde til en varmepumpe – men der er samtidigt også mulighed for at få rabat på en del af dit (forøgede) elforbrug efter udskiftningen.
De specifikke regler kan du læse mere om her:
Varmepumpe test 2019
Der er intet værre end at træde ind i et koldt rum om vinteren eller et overophedet sommerhus om sommeren. Luften er trykket og indelukket, og det tager lang tid, før indeklimaet virker normalt igen. Kan du genkende situationen, og vil du gerne have en løsning, så læs videre og se, hvilken varmepumpe der kan løse dit problem.
En varmepumpe er en billig, supplerende varmekilde, og om sommeren kan de fleste varmepumper køle dit rum ned. Det gælder uanset, om du har brug for en varmepumpe til dit hjem, din garage eller sit sommerhus.
Man kan få forskellige typer af varmepumper, men de mest almindelige er luft til luft. De er både økonomiske og diskrete at have i hjemmet. Om lidt i denne varmepumpe test bliver du præsenteret for seks varmepumper, men først bliver du introduceret for tre ting, som du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for, hvilket varmeanlæg du skal have.
Bedste varmepumpe
Den første ting er varmepumpens SCOP-værdi. Den viser varmepumpens effektivitet i forhold til en almindelig el-radiator. Hvis den har en SCOP-værdi på fem, betyder det, at din varmeomkostning bliver fem gange mindre i forhold til el-radiatoren. Det kan have stor betydning for din varmeregning. Det samme kan varmepumpens energimærke. Du bør gå efter en varmepumpe med A+ eller flere. Jo flere plusser, jo flere penge kan du spare. Du kan også søge energitilskud hos elselskaberne. Du kan læse mere om energimærket og om at søge energitilskud på sparenergi.dk.
Derudover er det en god ide at holde øje med, hvor meget din kommende varmepumpe larmer. Det opgøres i decibel, og varmepumperne har som oftest to forskellige lydniveauer: En udendørs og en indendørs. Varmepumperne, som du bliver præsenteret for her, har et lydniveau indendørs på mellem 17 og 52 dB. 20 dB svarer til en stille hvisken, mens 60 dB svarer til en almindelig samtale.
Med de tre parametre i baghovedet er du nu klar til at læse videre i vores varmepumpe test, så du allerede i dag kan købe den varmepumpe, der passer bedst til dig.
Qlima varmepumpe SC-3431 wifi ready
Denne varmepumpe fra Qlima er beregnet til private hjem og kan være et godt og billigt bud på en ekstra varmekilde til både dit hus og sommerhus. Det er en luft til luft varmepumpe, og den ligger i energiklasse A+.
Det betyder, at den er energibesparende og miljøvenlig, og du kan ende med at spare penge, hvis din primære varmekilde er el, olie, gas eller en god gammeldags brændeovn.
Qlima’s varmepumpe indeholder også en kølemotor, så hvis den danske sommer mod al forventning skulle blive dejlig varm, kan du med denne varmepumpe også sætte en kølende funktion til.
Som noget særligt er denne varmepumpe wifi ready. Det betyder, at du kan tilkoble anlægget til dit internet, og ved tilkøb af en wifi stick kan du styre anlægget over en app. På den måde kan du sætte varme på i sommerhuset hjemmefra, så der er dejlig lunt, når du ankommer i vinterhalvåret, og om sommeren kan du sætte køleren til, så du ikke får oplevelsen af at træde ind i et overophedet drivhus.
Billig varmepumpe
Varmepumpen er i den billige ende af varmepumperne i denne varmepumpe test, hvilket også afspejles af den lidt lavere SCOP-værdi på 4. Støjniveauet er også lidt højere end normalen, da den rammer 52 dB indendørs og 62 dB udendørs. Varmepumpen er derfor ideel, hvis du ønsker at skabe et varmt og tørt indeklima i garagen eller annekset.
Mitsubishi FH25VE varmepumpe/aircondition inkl. montage
Denne Mitsubishi luft til luft varmepumpe er skabt til det nordiske klima, og du er derfor sikker på at få en varmepumpe, der kan holde huset, garagen eller sommerhuset varmt hele året. Varmepumpen er energimærket A+ og har en SCOP-værdi på 4,9. Tilmed kan den registrere, når der er mennesker i lokalet og tilpasse temperaturen derefter. Det giver alt sammen en større energibesparelse.
Hvis varmepumpen skal bruges i et sommerhus, kan du benytte dens I-save-funktion, hvor den kan holde en minimumstemperatur på 10 grader. Så bliver dit sommerhus aldrig rigtigt koldt, og selvom udendørstemperaturen rammer -15 grader, kan varmepumpen følge med. Varmepumpen har et særligt filter, som renser luften for bakterier og sikrer et godt indeklima.
Timer-funktion
Den har også en timer-funktion, der kan indstille tænd/sluk-funktionen fra dag til dag. Du kan også fjernstyre varmepumpen fra din telefon gennem AirPatrol – det kræver dog et simkort uden pinkode. Gennem AirPatrol kan du både regulere temperatur og blæserhastighed, og du kan også få informationer om temperaturen i det rum, hvor varmepumpen er installeret.
Prisen på denne varmepumpe er inklusiv professionel montage. Det er en fordel, da varmepumpen også indeholder aircondition, og der derfor skal en autoriseret kølemontør til at sætte den op.
Montøren har alle monteringsdele med, og du kan være sikker på, at du får det maksimale ud af din varmepumpe. Der medfølger også et trædække til udedelen af varmepumpen. Det giver udendørsdelen af varmepumpen et pænere udseende, og det reducerer støjniveauet, der desuden ligger på 46 dB, uden at det påvirker kvaliteten. Støjniveauet indendørs ligger på 20 dB.
Varmepumpen fra Mitsubishi i vores varmepumpe test indeholder mange gode funktioner, hvad end den skal bruges til sommerhuset eller dit hjem, og det er Mitsubishis mest solgte varmepumpe.
Mitsubishi MSZ-LN25 Hero varmepumpe
Denne Mitsubishi varmepumpe er den nyeste i rækken, og det er en videreudvikling på den ovenstående og meget populære FH25. Modsat de fleste varmepumper kan denne fås i fire forskellige farver: Hvid, sølv, sort og rød.
Den har fået et andet og nyere kølemiddel, der er mere effektivt og miljøvenligt. Det giver en bedre effekt, når der er meget lave temperaturer udenfor, og modellen er derfor stadigvæk særligt egnet til de nordiske miljøer. Den er frostsikret helt ned til -35 grader. SCOP-værdien i Hero-modellen ligger på 5,2, og den er mærket med A+++, hvilket også er et udtryk for, at den er blevet mere effektiv og miljøvenlig.
Mitsubishi har udvidet temperaturskalaen til 10-31 grader, og dette anlæg har et lavere støjniveau, der indendørs ligger på 17 dB.
Human-eye-sensor
Ligesom FH25-modellen har denne Human-eye-sensorer, som registrerer og regulerer temperaturen efter, om der er personer i rummet. Den har endda fornemmelsen af, hvor du er i rummet, og den sørger for, at luften ikke sendes direkte i din retning, så du ikke oplever træk. Den har et bakteriefilter, der renser luften, og skal modellen bruges i sommerhuset, har den også en minimumstemperatur-indstilling. Den har indbygget timer og en nattefunktion, og begge dele kan styres fra en fjernbetjening. Varmepumpen har desuden også mulighed for wifi-styring.
Mitsubishi har beholdt alle de gode funktioner fra FH25 og gjort Hero-varmepumpen mere effektiv og miljøvenlig. Den er ideel til både helårshuse og sommerhuse, og du er sikker på, at denne varmepumpe både kan holde dig varm og afkølet uanset årstiden.
Electrolux varmepumpe – Well H5 – EXN12C58HWI
Electrolux varmepumpe er en effektiv varmepumpe, der kan dække helt op til 200 m2. Den er i energiklasse A+++ og har en SCOP-værdi på 5,2. Den ligger derfor i den gode ende, når det kommer til energiudnyttelse, og den er derfor miljøvenlig.
Varmepumpen kan bruges i temperaturer lige fra -15 grader til +50 grader, og den kan derfor sagtens følge med i det danske klima.
Det betyder også, at denne varmepumpe både kan opvarme og nedkøle luften, og den kan give en rumtemperatur på alt mellem 16 og 30 grader.
Sleep- og turbofunktion
Samtidig med at den køler eller varmer dit rum, sørger det indbyggede filter for at rense luften, så du får et godt indeklima. Den fjerner både støv, bakterier og luftgener. Den har en sommerhusfunktion på 8 grader minimumstemperatur, og den har en sleep-funktion og en turbofunktion. Sleep-funktionen minimerer energiforbruget gennem natten, og den tilpasser sig efter kropstemperaturens ændringer, så det endelig er slut med de svedige nætter i sommerhuset.
Turbo-funktionen kan køle eller varme rummet på 20 minutter, og derefter går varmepumpen tilbage til auto-funktion. Det kan være smart, hvis du køber tilbehøret ControlBox 24/4, hvor du kan indstille varmepumpen fra din telefon. Det kan også gøres gennem din smartphone eller tablet, hvis du har app’en.
Varmepumpen trækker ikke for meget opmærksomhed, da den er fremstillet i et neutralt, hvidt design, og den har et lavt lydniveau. Hvis du har brug for en varmepumpe, der kan dække et stort areal, er denne et godt bud.
Toyotomi varmepumpe – TRN/TRG-828ZR
Denne Toyotomi varmepumpe er ideel til mindre rum, der skal holdes varme og tørre. Derfor ligger den også i et billigere prisleje end de andre modeller i vores varmepumpe test, som du er blevet præsenteret for. Men det betyder ikke, at den har en dårlig ydeevne eller mangler de grundlæggende funktioner. Den kan både varme og køle luften mellem 16 og 30 grader.
Derudover renser og affugter varmepumpen luften. Varmefunktionen virker, når udetemperaturen er mellem -15 og +24 grader, og den kan køle rummet, når udetemperaturen er helt op til 43 grader.
Den har en SCOP-værdi på 4, og den er energimærket med A++. Varmepumpen har et lydniveau indendørs på mellem 26 og 39 dB, og udenfor kommer den maksimalt op på 52 dB.
Du kan indstille rummets temperatur gennem fjernbetjeningen. Fra den kan du også sætte turbo-funktionen til, hvis du hurtigt skal have rummet varmet op eller nedkølet. Den har også en timer og en sleep-funktion. Toyotomi varmepumpen kan både bruges i helårshuse, i garagen, værkstedet og i sommerhuset.
Dog skal du være opmærksom på rummets størrelse, da den har en lidt mindre dækning end de øvrige varmepumper. Det afspejles dog også i prisen, da du her får en varmepumpe af høj kvalitet til billige penge.
Varmepumper til hele året
Nu er du blevet præsenteret for seks forskellige varmepumper. På trods af at de fleste er hvide og har mange af de samme funktioner, kan det være værd at lægge ekstra mærke til forskellene på deres SCOP-værdi, energimærke og lydniveau. Det er her, hvor du virkelig kan spare penge på din elregning. De fleste varmepumper har også indbygget aircondition, og derfor skal du være opmærksom på, at du skal kontakte en autoriseret kølemontør til installation og vedligeholdelse.
Det kan måske virke omfattende at finde en installatør, men de fleste sider, der sælger varmepumper, tilbyder også, at du kan tilkøbe montering. På den måde sikrer du, at du får det optimale ud af din varmepumpe hele året. Tilbage er der kun, at du skal beslutte dig for, hvilken varmepumpe der skal redde dine svedige sommernætter og kolde vintermorgener.