Vejrstation test – Få alt info og data om vejret samlet

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

De fleste følger med i vejret, enten via vejrudsigten i fjernsynet, i avisen eller på en app, som ofte kan koste dig mange penge om måneden.

Forestil dig at kunne se vejret og ikke kun dét, men også detaljer såsom vindhastighed, nedbørsmængde og meget, meget mere. Dette kan du med en vejrstation – men hvad er det præcis for en størrelse?

Bedste vejrstation

I denne guide vil du blive præsenteret for seks forskellige testede vejrstationer. Før du går i gang med at læse, kan det måske være rart at vide, hvad en vejrstation egentlig er.

En vejrstation er et apparat, der opsamler informationer om vejret. Den kan både fortælle om, hvordan vejret ser ud nu, hvordan det så ud i går, og hvordan vejret vil komme til at se ud i den nærmeste fremtid. Dog kan den meget mere end bare at fortælle, om det regner, eller om solen skinner.

Nogle vejrstationer er så avancerede, at de kan måle højtryk og lavtryk, temperaturer, vindhastighed og -retning, nedbørsmængde og tidspunkt for solopgang og -nedgang. Desuden kan den måle helt ned i detaljer om, hvornår på dagen de forskellige ting sker, men også hvor meget det fx regner i minuttet, eller hvor meget det regnede for flere uger siden, samt hvor meget det forventes at regne i den nærmeste fremtid.

Vejrstation bedst i test

Det er altså ligesom at have en lille meteorolog stående hjemme i stuen, og som kan hjælpe dig med at fortælle dig, hvordan vejret bliver den samme dag. På den måde undgår du at tage for koldt tøj på, hvis solen pludselig finder på at gemme sig bag en sky, og du slipper for den situation at have efterladt paraplyen derhjemme, fordi du gik ud fra, at det ikke ville regne.

Du kan derfor med fordel læse mere om vejrstationer i den nedenstående guide og blive klogere på, hvilken vejrstation der passer til dig og dine krav. Ønsker du fx blot at vide, hvad temperaturen viser udenfor, eller er du mere til de helt nørdede og tekniske detaljer om vejrets komplekse fænomener? Så læs med her. Du kan til enhver tid klikke på de links, der står under hvert afsnit, for at læse mere om den enkelte vejrstation. Du har også mulighed for at bestille din nye vejrstation derigennem nemt og hurtigt.


Rosenborg 66787 trådløs vejrstation

→ Set hos Frishop.dk til 149 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 149 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 200 kr.

Dette er en lille og simpel vejrstation, der er perfekt til dig, der blot er interesseret i et diskret apparat, som ikke tiltrækker al for meget opmærksomhed, og som blot viser temperaturen udenfor.

Vejrstationen kan både stå indendørs og udendørs. Det vil sige, at du både kan have den stående inde i stuen og ude på terrassen, hvilket er meget praktisk.

Du kan med denne vejrstation holde øje med vejret i dit nabolag, men ikke landsdækkende. Desuden kan du altså kun måle temperaturen, og den giver altså ikke et avanceret og teknisk detaljeret overblik. Vejrstationen er imidlertid perfekt til dig, der blot vil vide, hvordan vejret er hos dig og i dit område lige nu.

Dog kan vejrstationen også både vise temperaturen indendørs og udendørs og også luftfugtigheden indendørs. Perfekt hvis du en sommeraften overvejer, om du skal spise aftensmad indenfor eller på terrassen. Du behøver ikke engang at gå udenfor for at mærke, om det er koldt. Du kan nemt tjekke, hvad vejrstationen siger. Apparatets vejrudsigter er lavet ud fra ændringer i lufttrykket, og den opdaterer automatisk. Desuden har den et radiokontrolleret ur, så du også altid kan orientere dig om tiden på dagen.

LÆS OGSÅ:  Alarm uden abonnement - Sikkerhed for dig og din familie

Der medfølger en sensor, der skal stilles udenfor, så vejrstationen kan beregne temperaturen. På den måde kan du holde øje med temperaturen udenfor inde fra din stue. Batterier følger ikke med, men de kan let tilkøbes gennem det ovenstående link, hvor du også kan læse mere om produktet og bestille.


Ventus BT W028 vejrstation sensor

→ Set hos Homeshop.dk til 90 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 144 kr.

I linket ovenover kan du læse mere om denne vejrstation, som har en meget smart tilkoblingsfunktion. Den er nemlig i stand til hurtigt og nemt at koble sig til din telefon og din tablet via bluetooth. På den måde kan du let se, hvad displayet på vejrstationen viser, fra et hvilket som helst rum i dit hjem.

Vejrstationen kan stå både indendørs og udendørs, og den måler temperaturen for både indendørs og udendørs. Desuden kan den også måle luftfugtigheden.

Det er oplagt at købe mere end én af denne lille, smarte maskine, for du kan tilkoble op til fire sensorer. Det betyder, at du kan holde øje med temperaturen og luftfugtigheden fx ude i værkstedet, mens du selv befinder dig i dagligstuen.

Den er altså i stand til at give et overblik over temperatur og luftfugtighed, men udover den imponerende bluetooth-funktion er den bedst egnet til dig, der foretrækker et simpelt, men effektivt overblik over vejret. Der følger også en manual med i købet både på dansk og på engelsk, så du hurtigt kan sætte dig ind i, hvordan din nye vejrstation virker. Denne vejrstation inkluderer heller ikke batterier, men de kan også nemt tilkøbes gennem det ovenstående link.


WiFi Vejrstation fra NetAtmo

vejrstation test→ Set hos Frishop.dk til 1.080 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.080 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.119 kr.

→ Set hos CDON.dk til 1.149 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.172 kr.

→ Set hos Elgiganten.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.250 kr.

→ Set hos Roboteksperten.dk til 1.270 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.390 kr.

→ Set hos VVS.dk til 1.395 kr.

Dette er en vejrstation, der skiller sig ud fra de andre ovenstående produkter i denne guide.

Vejrstationen har nemlig ikke et display på selve apparatet. Det lyder måske lidt mærkeligt, tænker du, men det er nemlig fordi, du kan koble den til din smartphone, tablet eller din computer, hvor du så kan se displayet. Og her er der ikke tale om den korte afstand mellem dit køkken og soveværelse, for du kan nemlig tjekke målingerne fra din vejrstation, selv hvis du befinder dig på den anden side af kloden! Du kan altså tjekke vejrudsigten via den smarte tilkoblingsfunktion, uanset hvor du befinder dig henne.

Den smarte vejrstation fra NetAtmo kan måle temperaturer både indendørs og udendørs samt luftfugtighed, og så kan den imponerende nok også måle indholdet af CO2 samt lufttryk indendørs. Som en ekstra bonus følger batterier med i købet.

Ved tilkoblingen med en af dine elektroniske skærme kan du se grafer og prognoser med mere og dermed tale med om udviklingen i vejret på et professionelt niveau. Du kan også måle enheder som vind og regn med separate sensorer.

LÆS OGSÅ:  Tøjdamper test: Her er de bedste i test

Desuden kan vejrstationen måle lydniveauet indendørs, så du med viden om rummets lufttryk, CO2-indhold og støjniveau kan gøre endnu mere for at skabe et godt indeklima for dig selv. Vær opmærksom på ikke at stille nogen af sensorerne i direkte sollys eller i regnvejr, da det kan ødelægge dem. Gå ind på linket øverst i dette afsnit og læs mere om denne uundværlige vejrstation og alt det smarte tilbehør.


Braun vejrstation – BNC013BK-RC

→ Set hos CDON.dk til 939 kr.

Den supersmarte, prisvindende vejrstation er lige noget for dig, der vægter kvalitet og en god pris højt. Den kommer med seje funktioner, og så har den vundet en pris ved Red Dot Design Award  samt ved IF Design Award Gold i 2013.

Vejrstationen har et indbygget radiokontrolleret ur samt en alarm.  Det betyder, at du altså også kan bruge den som vækkeur, da den både har indbygget alarm og kan vise vejret. På den måde er du ekstra forberedt på din dag, og hvordan vejret bliver, allerede når du står op. Til dig, der kan lide at vågne langsomt, har den også en snooze-knap. Så sig farvel til dit forældede vækkeur, og skift det ud med dette smarte apparat.

Din nye bedste ven kommer naturligvis med indendørs og udendørs temperaturvisning og kan også vise luftfugtigheden både indendørs og udendørs. Den kan også vise dig den laveste og højeste temperatur for de sidste fire dage. Du kan altså sammenligne forskellige vejrmålinger med dem, du har set for få dage siden, og følge med i udviklingen af vejret.

Designet er flot og enkelt, hvilket man kun kan forvente fra Braun. Vejrstationen er meget let og brugervenlig at anvende, så den er en klar vinder, hvis du er på jagt efter en smart vejrstation. Dog skal du være opmærksom på, at batterier ikke følger med, men skal købes ved siden af. Det kan du dog nemt gøre, når du bestiller selve vejrstationen. Klik på linket øverst i dette afsnit for at læse mere.


Nordic Quality vejrstation – Hurricane

→ Set hos Coop.dk til 400 kr.

Synes du også, at tekniske termer og kringlede informationer omkring vejret er interessant? Så læs med her. Denne vejrstation fra Nordic Quality er nemlig en af de mere teknisk avancerede på markedet. Her er alt, hvad du leder efter, hvis du er til nørdede og tekniske detaljer om det danske lunefulde vejr.

Den viser selvfølgelig, udover temperaturen indendørs og udendørs, også vejret i dit lokalområde. Derudover kan den også fortælle dig, hvilken dato det er, hvilken dag det er på ugen, om luftfugtigheden, lufttryk, og så har den en barometerfunktion.

Displayet er i et smart, moderne digitalt design med LED-lys, hvilket er skånsomt for miljøet sammenlignet med fx halogener. De forskellige målinger er sat op på en pædagogisk og flot måde. De er nemlig sat i forskellige ”kasser” og har et overskueligt symbol ud for sig, så man ikke er i tvivl om, hvad tallet indikerer.

Du behøver ikke at være afhængig af at købe batterier til denne maskine, da du også kan benytte dig af vejrstationens adapter, som du kan tilkøbe til en billig pris. Ved brug af adapteren lyser displayet hele tiden op, og ved batterier kan du blot trykke på en knap, og så lyser skærmen op. Vejrstationen er altså en smart, energibesparende og dermed miljøvenlig maskine. Den passer perfekt hjemme hos den teknisk interesserede og miljøbevidste forbruger. Måleenheden, som informationerne på displayet er baseret på, er trådløs og har en radius på 60 meter. Klik på linket ovenfor og læs mere om produktet og for at bestille.

LÆS OGSÅ:  Billig strøm test - Er du på udkig efter billig strøm? Find den bedste pris på el

Batterier og adapter sælges separat.


OurTime vejrstation

Denne vejrstation har et smart display, kommer med et radiokontrolleret ur og kan vise både tid og dato. Naturligvis kan den også vise indendørs og udendørs temperatur. Derudover har den også en barometerfunktion.

Ligesom den ovenstående vejrstation kan du skifte dit gamle, upræcise vækkeur ud med denne vejrstation, som er med til at give dig en god start på dagen. Uret er nemlig som nævnt både radiokontrolleret og viser dagens vejrudsigt, så du undgår at sove over dig på grund af et forældet vækkeur, og du kan samtidig forberede dig på dagens vejrudsigt, når du står op. Og bare rolig – det indbyggede vækkeur i vejrstationen kommer også med en snooze-funktion.

Vejrstationen er perfekt til natbordet med sin praktiske og beskedne størrelse. Den har målene 16,5 cm i højden, 4 cm i længden og 9 cm i bredden. Batterier medfølger desværre ikke, men du kan nemt købe dem via linket ovenover, hvor du også kan læse mere og bestille denne smarte vejrstation hjem nemt og hurtigt.


Generelt om vejrstationer – Sådan vælger du

Vejrstationer kommer altså i alle former og med alverdens funktioner. Nogle kan ganske enkelt måle temperaturer, og andre kan gå helt ned i specifikke detaljer. Andre igen kan fungere som vækkeure. Uanset hvad du vægter højest, er det vigtigt, at du er klar over, hvad du leder efter i første omgang. Skal vejrstationen kunne en masse ekstra ting eller blot vise vejret i dag?

Skal du købe en vejrstation i gave? Sørg for at sætte dig godt ind i, hvad personen leder efter, og hvilke krav vedkommende har til en vejrstation, så gaven ikke ender med at skuffe. Forestil dig scenariet, hvor du har købt en vejrstation, der blot kan vise temperaturen udenfor og indenfor, mens din ven forestillede sig et apparat, der kan kobles til hans smartphone via wi-fi og vise professionelle prognoser. Med den helt rigtige vejrstation kan man nemlig tale med om vejret på professionel manér og imponere andre!

Du har nu gennemgået guiden og læst mere om vejrstationernes verden. Det er en teknisk og kompliceret én af slagsen, men også imponerende og spændende. Du kan til hver en tid klikke på linkene i guiden for at læse mere om produkterne og for at bestille.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (3 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.