Ventilator Test – Find den bedste ventilator til dit behov

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I dag rummer vores bolig en lang række hjælpere. Og her taler vi selvfølgelig om de mange maskiner, der hjælper os hver eneste dag. Det er ikke kun i forbindelse med rengøring, at vi kan finde maskiner, der hjælper os godt på vej. For med en ventilator er det langt nemmere at klare de varme sommerdage.

Derfor har vi lavet denne ventilator-test for dig. Vi kårer den bedste ventilator på markedet lige nu, så du ved, hvad du skal have fat i. Alle vores modeller i ventilator-testen er udvalgt på baggrund af brugernes anmeldelser. Samtidig vil hver enkel ventilator have noget helt særligt at byde på. Det kan være prisen, særlige funktioner eller et lækkert design.

For at gøre det nemmere for dig har vi lavet en oversigt over de modeller, vi har med i vores ventilator-test. Lige her finder du de ventilatorer, du kan læse meget mere om:

ForhandlerModelDesignSærlige funktionerPris
Dyson TP02Langt over middelApp, timer-funktion, forskellige hastigheder3.190,-
Bellus gulvventilatorUnder middelTre forskellige hastigheder189,-
Stadler Form Otto BambooOver middelTre forskellige hastigheder1.396,-
Thermex Nordic Evolution 160MiddelIngen2.131,-
Xiaomi Smartmi S2Langt over middelMed batteri, app775,-
Duux Whisper Flex SmartMiddel26 hastigheder, app, batteri, LCD-skærm1.400,-

Forskellige former for ventilatorer: En til stue, en til brændeovn og en håndholdt ventilator

I dag dækker ordet ventilator over mange forskellige modeller, for du finder både noget til indendørs og udendørs brug. I denne test kigger vi kun på dem til indendørs brug, og alle modellerne er dem, som forbrugerne elsker.

Men ikke desto mindre dækker betegnelsen over mange forskellige ting i dag. Det har gjort det muligt at få fat i alt lige fra en ventilator til brændeovn og en håndholdt ventilator til en bord-ventilator og en, der styres med en app.

Normalt bruger vi en ventilator til at nedkøle et lokale. Særligt i de nordlige lande, hvor der ikke er brug for aircondition på daglig basis, vælger vi de små maskiner til, som hjælper os med at blive kølet ned på de helt varme dage. Samtidig er det en billig løsning, og det gælder både i forhold til indkøb og brug. De bruger minimalt med strøm, og du finder endda modeller, der kører på USB eller batteri.

Hvad er fordelene ved en ventilator?

Denne ventilator-test er lavet for at hjælpe dig med at finde de bedste modeller på markedet lige nu. Med tusindvis af forskellige muligheder tager vi dig i hånden og finder en bedst-i-test-ventilator til dig. Og der er mange gode grunde til at købe en hjem til boligen, hvis du nemt og hurtigt vil klare de varme dage.

Som Tænk.dk oplyser, er det blandt andet en stor fordel, at den er billig i anskaffelse og i brug. En ventilator er også relativt stille i forhold til for eksempel et klimaanlæg, hvilket gør den mere bekvem ved brug. Den er også mobil, og dermed kan du transportere den rundt i boligen eller mellem forskellige boliger.

Derudover kræver en ventilator ingen eller minimal vedligeholdelse, og det er et stort plus. Den skal måske tørres af for støv, men det er også det. Sammenlignet med meget andet slipper du for at rense filtre og lignende. Og så har du en stor valgfrihed på det store marked, der byder på stort og småt.


Dyson TP02 – En Dyson-ventilator-test af en skarp model

bedste ventilator→ Set hos Elgiganten.dk til 3.190 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 3.220 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 3.220 kr.

 • Fjerner allergener og forurenende stoffer på helt ned til 0,1 mikron
 • Smart LED-display
 • Gør det muligt at anvende Dyson Link-appen
 • 360 grader HEPA-glasfilter

Lad os starte ud med en topmodel i vores ventilator-test: Dyson har styret markedet i mange år, og de er fortsat nogle af de førende inden for innovative teknologier.

Denne Dyson-ventilator-test kommer vi derfor ikke udenom, for her får du en model, der kan det hele og mere til. Men det er også en dyr fornøjelse, og det trækker gevaldigt ned.

Et unikt design

Lad os begynde med designet på denne Dyson-ventilator. Her får du noget, der er helt unikt. Den er udformet som et Link Tower, der renser luften på den mest intelligente måde. Her er det Dyson Pure Cool-teknologien, der sørger for den optimale ydeevne og luftrensning. Samtidig kan den selv reagere på samt overvåge luften, og på den måde bliver det hele rapporteret til Dyson Link-appen.

Derudover er det muligt at gøre brug af den smarte natfunktion. Her kan du få et nedkølet lokale med de mest lydsvage indstillinger, så du nemt kan sove godt i et nedkølet lokale.

For dig med det store budget

Der hersker ingen tvivl om, at Dyson har skabt den bedste ventilator her og nu. Men ikke hvis vi kigger på prisen. For her ligger den helt i den høje ende, og det udelukker en stor kundeskare. Derfor er denne model for dig, der vil have den bedste ventilator på markedet, og hvor du ikke har noget problem med at betale en høj pris.


Bellus 40 cm ventilator – En billig ventilator til gulv

billig ventilator→ Set hos Frishop.dk til 189 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 189 kr.

 • Ø44 cm
 • Tre forskellige hastigheder
 • Justerbar arm

Her kommer en sand klassiker i vores ventilator-test. For denne ventilator til gulv fra Bellus er en billig ventilator, der passer ind i mange boliger. Derfor er det også en populær model, i og med at prisen er til at overkomme.

Denne model vælger mange, hvis de har brug for en hjælpende hånd i løbet af sommeren. Med en så lav pris er det noget, som alle kan finde plads til i budgettet. Dog er der heller ikke meget mere at sige om denne model.

Lavpris, der fungerer fint

Her får du, hvad du betaler for. Det er den klassiske ventilator, og du kan ikke forvente meget mere end de 50 W, som den kører med. Du får til gengæld tre forskellige indstillinger. Det gør det nemt og bekvemt at bruge den om natten, hvor du måske ikke har brug for den højeste hastighed.

Men denne model er ikke noget at skrive hjem om. Vi kender designet, og vi kender funktionen. Men har du brug for en ventilator til gulv, som du ikke vil betale en formue for, har du her en fin kandidat.


Stadler Form Otto Bamboo – En god bord-ventilator

ventilator test→ Set hos Skousen.dk til 1.396 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.396 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.396 kr.

 • 50 W
 • Tre forskellige hastigheder
 • Produceret i økologisk bambus
 • Lavere støjniveau

Den næste model i vores ventilator-test er denne bord-ventilator fra Stadler Form. Her er der noget for dig, der går ind for bæredygtighed og et lækkert design. Og den kan faktisk også bruges på andre måder end på bordet: Med de små ben kan du nemt placere den på gulvet og få spredt luft ud i hele lokalet.

Et lækkert design

Den store frynsegode ved denne bord-ventilator er det flotte design. Her er der blevet gjort lidt ekstra ud af de flotte detaljer. Derfor får du en yderside, der er produceret af økologisk bambus. Dertil får du sorte detaljer og små ben, der gør den ekstra stilfuld at se på.

Men designet har ikke gjort anvendeligheden ringere: Du kan nemt rengøre dine ventilatorblade, og på den måde er du sikret en ren og god model hele tiden. Dog er der en smule at kritisere i forhold til effekten: Prisen er i den høje ende for en ventilator, der har tre hastigheder, hvoraf den højeste ligger på 50 W.

For dig, der elsker design

Der er ingen tvivl om, at denne bord-ventilator nemt kan klare alt det, den skal. Men så er der heller ikke meget mere. Så går du meget op i design, er det her en model for dig. Vil du bare gerne have funktion, betaler du her en unødvendig høj pris for en ventilator, som kan det samme som alle i den billigere kategori.


Thermex Nordic Evolution 160 – En ventilator til loft

loftventilator test→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.131 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 2.168 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 2.240 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.369 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.369 kr.

→ Set hos Elvvs.dk til 2.555 kr.

 • 160 cm i diameter
 • Lydsvag ventilator til loft
 • 70 W
 • Produceret i metal og stål

Her har vi en lidt anden type ventilator i vores test. Denne ventilator til loft er for dig, der gerne vil have den som fast inventar i boligen. Her får du ikke en lille bord-ventilator, men i stedet en model, der kan nedkøle hele rummet. Dog er det meget en smagssag, om den passer ind i boligen eller ej.

God kvalitet og stort potentiale

Denne ventilator fra Thermex er overordnet set glimrende at have i boligen. Du får en model, der måler hele 160 cm i diameteren, og dermed er der god mulighed for at køle rummet ned. Den kan cirkulere op til 1700 m3 luft i timen, og dermed får du en stor effekt ud af denne model.

Derudover er den lydsvag og bruger minimalt med strøm. Dens lydniveau ligger på 55,6 dB, og dermed er den ikke generende, når den kører.

En smagssag for mange

Men når det så er sagt, er der også et par ting, vi kan slå ned på: Først og fremmest er en ventilator til loft ikke en klassiker herhjemme, og derfor passer den sjældent til vores boliger. Og her er der heller ikke tale om en handy model. Derfor er designet en stor mangelvare ved denne model. Den er for dig, der gerne vil have god mulighed for at få en model som fast inventar. Men udseendet er altså ikke noget at skrive hjem om.


Xiaomi Smartmi S2 – En lille ventilator uden ledning

stående ventilator→ Set hos Proshop.dk til 775 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 799 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.090 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.090 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.090 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 1.149 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.149 kr.

 • Indbygget batteri
 • Batterilevetid på op mod 20 timer
 • Lavt strømforbrug på den laveste indstilling
 • Mi Home-app

Den næste model i vores ventilator-test er denne fra Xiaomi. Og her er der tale om innovation og nytænkende løsninger. Du får nemlig en lille ventilator, der ikke kræver en ledning. Derimod kører den blot på batteri. Det kan for mange være et stort plus, og det er det også for os. Derfor lægger den sig også i toppen, når det kommer til at finde den bedste ventilator.

Et innovativt design

Kigger vi på selve designet og de ergonomiske forhold, finder du her en model, der har en særdeles stille motor. Med kun 28,6 dB kan du være sikker på en lydløs ventilator. Derudover vælger du selv, om du vil tilslutte den i stikkontakten, eller om du vil bruge batteriet. Batteriet leverer 33,5 W, og det giver dig en blæser, der leverer fint.

Og modellen i sig selv består også af et flot design: Her finder du en af de flotteste ventilatorer på markedet, hvis du spørger os. Og selvom den skal stå på gulvet, er der tale om en lille ventilator, der er både diskret og flot.

Modellen er for dig, der gerne vil have det æstetiske med ind i boligen. Her får du ikke et kedeligt design, men i stedet noget, hvor der er tænkt over det. Du får en flad fod, en rund stang og en flot blæser. Vi synes, det er en ren fornøjelse at se på den, og prisen er heller ikke til at falde bagover af.

En app, der gør det hele nemmere

Det er ikke kun designet, der kan noget. Du kan også styre det hele fra din telefon. For med Mi Home-appen kan du styre det hele trådløst. Du kan blandt andet tænde, slukke og styre effekten på din ventilator.

Det gør dermed denne model fra Xiaomi til en af vores bedst-i-test-ventilatorer. Du får særdeles meget for pengene, og du får et design, som rent faktisk passer godt ind i boligen.


Duux Whisper Flex Smart – en lydløs ventilator – test

bedst i test ventilator→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.400 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 1.400 kr.

 • Trådløs ventilator
 • Næsten lydløs med ned til 13 dB
 • 26 forskellige hastighedsindstillinger
 • Transportabel docking-station

Her kommer der også en ventilator, der kan være svær ikke at blive begejstret over. For denne model fra Duux kan det hele, og så er det den første lydløse ventilator i vores test. Eller i hvert fald næsten. For med en lydstyrke på 13 dB er det den hidtil mest lydløse, vi har testet. Og det er et stort plus.

Teknologi overtager brugen

Teknologien har gjort meget godt for os, men når det kommer til ventilatorer, får den ikke helt lov. Men det gør den her. For teknologien dominerer denne ventilator, og det er fantastisk. Du får først og fremmest 26 forskellige hastighedsindstillinger samt en LCD-skærm, hvorfra du kan styre det hele.

Og hvis det ikke er nok, får du selvfølgelig også Duux’s egen app. Herfra kan du med få klik tage styringen over din ventilator og styre den, præcis som du vil. Du får også muligheden for naturlig vind- og natfunktion, der giver dig den mest naturlige hastighed og funktion.

Et design, der godt kunne lidt mere

Vi er meget imponerede over Duux, og til prisen får du særdeles meget for pengene. Den lægger sig klart i spidsen som den bedste ventilator, men desværre trækker designet ned. Selve hovedet ser en smule billigt ud, og det er ærgerligt for en model som denne. Til gengæld er den trådløs, og du kan selv vælge, om det skal være en bord- eller gulvventilator.

Denne model er for dig, der elsker teknologi, for lige her får du mest muligt med de mange funktioner og den smarte app. Designet må du til gengæld gå på kompromis med.


Ventilator bedst i test – Hvilken ventilator er den bedste?

Kigger vi lidt nærmere på vores jagt efter en bedst-i-test-ventilator, har vi flere gode kandidater. For her finder vi noget til forskellige budgetter, der alle kan noget. Men har du den store pengepung fremme, kan du vælge den anmelderroste ventilator fra Dyson. Der hersker ingen tvivl om, at Dyson har taget markedet med storm af god grund. Og her får du alt det, du skal have i den bedste ventilator til hjemmet.

Men er prisen lige i overkanten, er der også rig mulighed for at få glæde af lidt billigere alternativer. Blandt andet modellen fra Duux er godt valg, hvis du bare elsker teknologi. Her får du hele 26 forskellige hastigheder og en intelligent app. Samtidig slipper du for ledning og lyd med dens lydløse egenskaber.

Også Xiaomi har leveret en trådløs model, der på samme tid tager sig flot ud. Og kan teknologien nedprioriteres lidt for designet, skal du vælge Xiaomi i stedet for Duux. Her er der skruet op for den lækre detalje, og det kan for mange være en sand fornøjelse. Begge to ligger inden for det samme prisleje, hvor du ikke betaler en alt for høj pris.


Find vores bedst-i-test-ventilator på tilbud

En ventilator kan for mange måske ikke være den helt store prioritet i budgettet. Det er ofte en fornøjelse henover sommeren eller et godt supplement til sommerhuset. Men heldigvis er der gode råd på vejen. For du kan ofte finde en ventilator på tilbud og få endnu mere for dine penge. Men hvordan finder du tilbuddet? Det guider vi dig til.

Først og fremmest skal du selvfølgelig udvælge dig den model, du er på jagt efter. Her kan du passende vælge en bedst-i-test-ventilator, så du er sikker på, at du får god kvalitet og effekt for dine penge.

Herefter betaler det sig at shoppe online i stedet for i butikkerne, for ofte er elektronik langt billigere online, end hvad der er tilfældet i de fysiske butikker. Vi har også sørget for at give dig nogle af de stærkeste forhandlere online, så det bliver nemt og billigt for dig. Med et enkelt klik kan du nemlig se den model, du er på jagt efter.


Find et Dyson-ventilator-tilbud

Der kan altid være penge at spare, hvis du kigger de rigtige steder. Men særligt når det kommer til et Dyson-ventilator-tilbud, er der endnu mere at spare. Den høje pris sørger for gode nedslag, når du finder tilbuddet på det rigtige tidspunkt.

Selvom Dyson er særdeles populært, finder du stadigvæk tilbud. Det samme gælder for den Dyson-model, vi har med i vores ventilator-test. Derfor betaler det sig ofte at købe den i løbet af vinteren, hvor efterspørgslen er på sit laveste. Det kan sikre dig en god pris.


Drømmer du om en solcelle-ventilator-test? Så gælder det drivhuset

Måske du undrer dig en smule over, at vi ikke har en solcelle-ventilator med i vores test. Men det er der en grund til: Solceller er blevet installeret på et væld af redskaber, som vi bruger i hverdagen, og vi får i dag mere energi end nogensinde før fra vores solceller.

Men når det kommer til indendørsventilatorer som dem i vores test, har solceller vist sig ikke at være den helt store succes. I og med at din ventilator ofte anvendes indendørs, er der ikke meget sollys, som den kan trække på. Det betyder en model, der får det svært, og særligt i nattetimerne, hvor den ofte får lov til at køle rummet ned.

Men vil du gerne have solenergien i din ventilator, er det i stedet drivhuset, der får lov til at få fornøjelsen. Her finder du forskellige ventilatorer med solceller, som du kan installere i glasruden. Det giver en særdeles god ventilation i dit drivhus, samtidig med at du ikke bruger andet end solenergi på at få glæde af udluftningen. På den måde bliver det både grønt og godt inde i drivhuset.


Køb din ventilator i dag

Vores ventilator-test har forhåbentlig gjort dig lidt klogere på, hvilke modeller du finder på markedet. Vi har givet vores bud på nogle af de bedste modeller lige nu og her, og vi er sikre på, at du får stor glæde af en af dem, vi har kåret som bedst i test.

Brug den i soveværelset, køl sommerhuset ned eller løft den ud på terrassen i løbet af sommeren. Så kan du være sikker på, at det varme vejr ikke forstyrrer nattesøvnen.


Andre relevante indlæg, guides og artikler som kunne have din interesse

Tag også et kig på en god brændeovn fra vores brændeovn test, hvor vi guider dig igennem nogle af de bedste valg til forskellige behov. Du kan også læse om de bedste elradiatorer i vores elradiator test, således at du kan opvarme boligen nemt og hurtigt.

Og så kan du nyde tiden foran brændeovnen med en lækker varmepude fra vores varmepude test, et varmetæppe fra vores varmetæppe test og nakkepude fra vores nakkepude test.

Skal du have hjælp til rengøringen kan du læse forskellige guides til udstyr, som gør arbejdet lettere. Læs f.eks. vores damprenser test, dampmoppe test eller luftrenser test.

Vi har også guides der hjælper dig til at få det maksimale ud af dit energiforbrug. Her kan du f.eks. læse vores billig strøm test, så du får den billigste elpris. Læs også vores varmepumpe test, hvis du skal have kigget på fordelingen af dit elforbrug.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er vigtigt ved en ventilator?

Der er mange vigtige elementer i en ventilator, men vigtigst er dens ydeevne. Den skal kunne køle rummet ned effektivt og hurtigt. Også støjniveauet er afgørende for mange.

Kan en ventilator køle luften ned?

Nej, det kan den ikke. Den skaber cirkulation, og dermed føles luften køligere, men den køler ikke udover wind-chill-faktoren.

Hvad er bedst at vælge?

Hvad du har brug for, afhænger af dine ønsker og behov. Er du i tvivl, kan en bord-ventilator være et godt valg til en start. Her får du en god størrelse, der kan være overalt.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply