Ventilator til badeværelse Test – Her er de bedste ventilatorer til badeværelset

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Badeværelset er ofte det fugtigste rum i hele boligen, og derfor er det også vigtigt, at der er ordentlig ventilation og udluftning. Et dårligt ventileret badeværelse giver nemlig et dårligt indeklima, der på længere sigt ikke er særlig sundt – hverken for dig eller dit badeværelse. Et dårlig indeklima kan nemlig efterlade dig og dine familie med hovedpine, allergi og generel utilpashed.

Oplever du vedhængende fugt og dug på dine badeværelsesvinduer, eller har du opdaget tegn på fugtskader og svamp nær vinduer eller andre udsatte steder på dit badeværelse, så bør du optimere din ventilation på badeværelset.

I denne ventilator badeværelse-test har vi samlet de seks bedste ventilatorer fra 2020 til badeværelset. Alle er blevet udvalgt på baggrund af bedømmelser og forbrugeranmeldelser, samt hvor godt de sælger hos forhandleren. På den måde er du sikret en god ventilator til dit badeværelse. Alle ventilatorerne kommer i forskellige prisklasser og har forskellige funktioner, så der er noget at vælge i mellem.

ForhandlerModelTilslutningKapacitetLydniveauPris
Fresh S215 HT220-240 V185 m3/t24 dB636,-
Fresh Pax Passad 31230 V95 m3/t21 dB1.230,-
Thermex Ecoair230 V15-65 m3/t20-32 dB1.649,-
DukaVentilator PRO 30 TH230 V97 m3/t25 dB644,-
Fresh Intellivent 2.0230 V134 m3/t12-21 dB1.152,-
TD500/160 Scandic Silent230 V430-570 m3/t24 dB2.599,-

Fresh S125 HT – Fugtstyret ventilator test: Den bedste fugtstyrede ventilator samt ventilator badeværelse bedst i test

fugtstyret ventilator test→ Set hos Wattoo.dk til 636 kr.

→ Set hos Elvvs.dk til 710 kr.

→ Set hos VVS.dk til 757 kr.

Specifikationer

 • Lydsvag
 • Høj kapacitet på 185 m3/t
 • God pris

Ventilatoren fra Fresh S125 HT kårer vi som den bedste ventilator i test i denne ventilator badeværelse test.

Det gør vi blandt andet, fordi den har fået topkarakter blandt næsten alle forbrugere, og fordi det er en af de meste populære ventilatorer til badeværelset lige nu.

Og det er der en rigtig god grund til. Den har nemlig både høj kapacitet, er lydsvag og kommer i et enkelt design.

Høj kapacitet og nærmest ingen støj

Fresh S125 HT-ventilatoren har en høj kapacitet, der ligger på 185 m3/t. Det vil sige, at denne ventilator til badeværelset kan suge op til 185 kubikmeter luft ind i timen og derefter rense den. Derfor tager det heller ikke lang tid for Fresh S125 HT at ventilere til badeværelse, og du kan derfor regne med et badeværelse, hvor ventilationen er helt i top.

Fresh S125 HT er også utroligt lydsvag og når maks. op på 24 dB. Dette svarer til et niveau under hvisken. Derfor er dette heller ikke en ventilator, som du vil blive forstyrret af.

En ventilator til badeværelset med timer

Fresh S125 HT har mange smarte funktioner, blandt andet en timer. Denne timer kan du selv indstille. For eksempel kan du indstille timeren til alt mellem nul og 15 minutter. Derudover kan du også indstille selve ventilatoren til at gå i gang, når luftfugtigheden bliver for høj i rummet. Her kan du selv vælge et luftfugtighedsniveau, som rummet ikke må overstige, før ventilatoren går i gang.

Den bedste ventilator i test

Fresh S125 HT er vores bedst-i-test-ventilator, fordi den har mange gode funktioner, og fordi dens kapacitet er ret høj. Derudover er den en af de mest populære blandt forbrugerne, og prisen er også meget overkommelig.

Med denne ventilator til badeværelset er du sikret en god og solid ventilator, der laver et ordentligt stykke arbejde uden at larme og uden at koste det hvide ud af øjnene.


Fresh Pax Passad 31 – ventilator bad: En støjsvag ventilator til badeværelset

bedste ventilator til badeværelse→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.230 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.326 kr.

→ Set hos Elvvs.dk til 1.365 kr.

→ Set hos VVS.dk til 1.416 kr.

Specifikationer

 • Støjsvag på 21 dB
 • Mulighed for vindstop og afbryder
 • Bevægelsescensor

Fresh Pax Passad 31 er en støjsvag ventilator, der også bruges som en vådrumsventilator, da den er udstyret med et udluftningsspjæld.

Derfor kan du montere denne ventilator i kanaler, hvor der ikke er et naturligt aftræk i form af en ydervæg. Dette betyder også, at du kan installere denne ventilator i andre rum end på badeværelset.

Derudover kommer den med mange gode funktioner – blandet har den en bevægelsescensor, og så er der indbygget fugtstyring.

En ventilator med indbygget bevægelsescensor

Fresh Pax Passad 31-ventilatoren er udstyret med en bevægelsescensor. Dette betyder, at ventilationen går i gang, så snart en person træder ud på badeværelset. På den måde skal du ikke bekymre dig om at tænde den, og du ved også, at ventilatoren altid kører, når badeværelset er i brug. Så er du sikret den mest optimale ventilation, uden at du aktivt behøver at tænde for den.

Derudover er Fresh Pax Passad 31 støjsvag, så hvis man benytter badeværelset om natten eller tidligt om morgenen, er støjniveauet derfor ikke til gene for andre i hjemmet.

Tilkøb af vindstop og afbryder til ventilatoren

Hvis du vil bruge denne ventilator til badeværelse, kan du tilføje mere tilbehør, der er fremstillet specifikt til et badeværelse. Her har du for eksempel mulighed for at købe både vindstoppere og afbrydere, der gør det lettere for at dig at gøre brug af ventilatoren på badeværelset.


Thermex Ecoair – ventilator badeværelse loftmontering: En miljøvenlig ventilator til badeværelset

billig ventilator til badeværelse→ Set hos Frishop.dk til 1.649 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.649 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.789 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.969 kr.

Specifikationer

 • Energibesparende og miljøvenlig
 • Montering til både loft og væg
 • En ventilator med indbygget hygrostat

Hvis du er på udkig efter en miljøvenlig ventilator til dit badeværelse, kunne Thermex Ecoair være den rette for dig. Denne ventilator har nemlig et yderst lavt energiforbrug. Faktisk ligger det kun på 1,5-7,2 W. Derudover kan Thermex Ecoair både monteres på loft og væg, og den kommer med et indbygget hygrostat.

Ventilator med indbygget hygrostat

Thermex Ecoair er en ventilator med mange gode funktioner, og et indbygget hygrostat er blot en af dem. Med et hygrostat kan du indstille ventilatoren til at gå automatisk i gang, når fugtighedsniveauet i rummet når over den ønskede grænse. Du kan for eksempel indstille en maksluftfugtighed på 60 procent. Når luftfugtigheden når over de 60 procent, vil Thermex Ecoair automatisk gå i gang.

Til gengæld har Thermex Ecoair ikke den højeste kapacitet i denne ventilator badeværelse-test. Den ligger nemlig kun på 15-65 m3/t, hvilket stadig er fint, men egner sig bedst til det lille badeværelse.

Ventilator med boost-funktion

Thermex Ecoair kommer også med en såkaldt boost-funktion, som du kan tænde, hvis luftfugtigheden bliver alt for høj. Du kan for eksempel tænde for boost-funktionen, mens du er i bad. Boost-funktionen sørger for ekstra ventilation i de minutter, hvor den er tændt.

Til trods for en boost-funktion larmer Thermex Ecoair ikke meget: Den ligger nemlig på et lydniveau på 20-32 dB, der svarer til hvisken og derunder.


Duka Ventilator PRO 30 TH – ventilator badeværelse fugtstyret – test

bedste fugtstyret ventilator→ Set hos Homeshop.dk til 644 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 654 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 765 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 765 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 900 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 999 kr.

Specifikationer

 • Budgetvenlig
 • Lavt energiforbrug på kun 7,5 W
 • Installeret med fugt- og tidsstyring

Duka Ventilator PRO 30 TH er en ventilator til en god pris, der passer perfekt til dit badeværelse. Den kommer også med mange forskellige gode funktioner og har blandt andet både fugtstyring og tidsstyring.

En god ventilator med fugt- og tidsstyring

Duka Ventilator PRO 30 TH kan selv styre luftfugtigheden på dit badeværelse, hvis du indstiller den til det. Her kan du indstille fugtniveauet til et valgfrit sted mellem 60 og 90 procent. Når niveauet når den valgte grænse eller derover, tænder ventilatoren selv. Duka Ventilator PRO 30 TH slukker også selv automatisk, når fugtniveauet er nået under grænsen igen.

Duka Ventilator PRO 30 TH har desuden også en tidsstyring, som du kan indstille til at købe mellem to og 30 minutter ad gangen. Du kan aktivere denne funktion ved at tænde for kontakten og derefter indstille de ønskede antal minutter. Denne funktion kan være nyttig at bruge, når du for eksempel er i bad.

God kvalitetsventilator med lavt energiforbrug

Duka Ventilator PRO 30 TH er en god kvalitetsventilator til en budgetvenlig pris. Derudover har den et meget lavt energiforbrug, der kun ligger på 7,5 W. Denne ventilator kommer derfor heller ikke til at koste dig meget på længere sigt.

Duka Ventilator PRO 30 TH er en ventilator til badeværelset, som du kan indstille efter dine individuelle behov. På den måde er du også sikret en ventilator, der passer netop til dig, når du køber Duka Ventilator PRO 30 TH.


Fresh Intellivent 2.0 – støjsvag badeværelsesventilator

hvid ventilator→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.152 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.191 kr.

→ Set hos Elvvs.dk til 1.332 kr.

→ Set hos VVS.dk til 1.628 kr.

Specifikationer

 • Den mest støjsvage ventilator på listen
 • Selvjusterende fugtighedsstyring
 • LED-indikator og meget brugervenligt kontrolpanel

Fresh Intellivent 2.0 er en ventilator, hvor du virkelig får alt, hvad du betaler for.

Denne ventilator kan nemlig både selv justere fugtighedsstyringen, har en hastighedskontrol, er utroligt nem at rengøre og har en nem og god betjening.

Den eneste grund til, at denne ventilator ikke er bedst i test i denne ventilator badeværelse-test, er, at dens kapacitet ligger på 134 m3/t. Dette er bestemt ikke ringe – faktisk er det en god og høj kapacitet, men andre ventilatorer rangerer højere på dette parameter.

Selvjusterende ventilator med nemt brugersystem

Fresh Intellivent 2.0-ventilatoren gør det så nemt for dig som overhovedet muligt. Den har nemlig en selvjusterende fugtighedsstyring. Dette betyder, at ventilatoren selv sørger for at holde luftfugtigheden nede på badeværelset, uden at du skal ind og rode med indstillinger.

Derudover har Fresh Intellivent 2.0-ventilatoren et meget nemt og overskueligt kontrolpanel, hvor du har mulighed for en ultrapræcis justering. Selve panelet kommer med en LED-indikator, der gør, at du altid kan se, hvilket niveau den kører på, samt hvorfor ventilatoren er tændt.

Ingen støj og nem at rengøre

Fresh Intellivent 2.0 støjer ikke – som i slet ikke. Det laveste lydniveau ligger på 12 dB. Til sammenligning ligger en normal hvisken på 30 dB. Man tør næsten sige, at Fresh Intellivent 2.0 er lydløs. Det er i hvert fald den ventilator i vores ventilator badeværelse-test, der larmer allermindst.

Fresh Intellivent 2.0 er det desuden meget nem at rengøre, da ventilatoren kommer med en aftagelig propel, som du let kan pille af og rengøre, hvis den bliver beskidt eller støvet.


TD500/160 Scandic Silent – bedste ventilator til badeværelse

→ Set hos Elvvs.dk til 2.599 kr.

Specifikationer

 • Virkelig høj kapacitet på 430-570 m3/t
 • Støjsvag
 • Regulator kan tilkøbes

TD500/160 Scandic Silent er den bedste, men også den dyreste ventilator på vores liste. Til gengæld får du virkelig høj kvalitet for pengene. TD500/160 Scandic Silent har nemlig en kapacitet på hele 430-570 m3/t. Det vil sige, at denne ventilator kan rense hele 430-570 kubikmeter luft i timen.

Med et køb af TD500/160 Scandic Silent får du altså en meget hårdtarbejdende ventilator til dit badeværelse.

Næsten ingen lyd

Til trods for den høj kapacitet er TD500/160 Scandic Silent næsten helt lydløs. Dens støjniveau ligger nemlig på 24 dB på sit højeste, hvilket ikke engang svarer til lydniveauet på en normal hvisken. Hvis du tidligere har døjet med en larmende ventilator på dit badeværelse, kunne TD500/160 Scandic Silent være en god udskiftning.

Nem at vedligeholde og gøre ren

En ventilator kan godt blive hurtigt støvet grundet al den luft fra rummet, som den suger ind. Heldigvis TD500/160 Scandic Silent nem at vedligeholde og gøre ren, da selve ventilatoren er aftagelig efter monteringen.


Hvor kan du montere en ventilator henne?

Som udgangspunkt kan du installere en ventilator i alle rum, hvor der kan opstå et dårligt indeklima, eller hvor fugtigheden er for høj. Dog er det oftest på badeværelser, i kældre eller i garager, hvor der kan være ekstra meget brug for en ventilator. Du kan også installere en ventilator til et vindue eller i loftet i stedet for på væggen.

Det er dog en rigtig god idé altid at lade en professionel el-installatør montere din ventilator, da det kan være en avanceret proces, der helst skal gøres rigtigt.

Montér en fugtstyret ventilator – loft

Du kan snildt montere din nye ventilator på loftet i badeværelset i stedet for på væggen, og samme metode gælder for dette. Det er altid en god idé at følge brugsanvisningen til din ventilator, så den er monteret korrekt, så der ikke opstår skader.

Installér en fugtstyret ventilator – kælder

Måske du er på udkig efter en ventilator til din kælder? Frygt ikke, for selvom ventilatorerne på denne liste er beskrevet som ventilatorer til badeværelset, kan du sagtens installere en af dem i din kælder, hvis du synes, at luftfugtigheden er for høj.

En kælder med for høj fugt kan skade dine opbevarede ting og kan resultere i fugtskader som for eksempel skimmelsvamp. Derfor kan det være en god idé med en ventilator i kælderen.

Installér en fugtstyret ventilator – garage

Har du en garage med et højt fugtniveau? Så kan du med fordel også installere en af ventilatorerne fra denne liste i din garage. Hvis du arbejder i garagen – for eksempel maler eller bejdser – kan det også være en rigtig god idé med ordentlig ventilation og udluftning, da det ikke er godt for dig at stå i malerdampe i for lang tid.

Montér en fugtstyret ventilator til vindue

Nogle ventilatorer kan også monteres til et vindue, men det kræver en regulering, så du kan montere den. Ofte vil de kunne blæse luft både ind og ud og er noget dyrere end dem, vi har på denne liste.


Opsummering – Sådan vælger du den helt rigtige model

I denne ventilator badeværelse-test har vi været omkring de seks bedste ventilatorer fra 2020. Alle er blevet valgt ud fra popularitet og forbrugeranmeldelser, og du kan derfor sikkert og trygt købe et af produkterne velvidende om, at alle er i høj kvalitet. Vores bedst i test er Fresh S125 HT skarpt forfulgt af Fresh Intellivent 2.0, der også er virkelig god til prisen og har en masse smarte funktioner samt et flot og anderledes design.

Som du kan se, findes der mange forskellige ventilatorer med forskellige funktioner – og alle kommer i forskellige prisklasser. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad du egentlig har behov for, inden du går ud og køber din nye ventilator.

Har du for eksempel et meget lille badeværelse, behøver du måske ikke den ventilator med den højeste kapacitet. Her skal du måske nærmere kigge på, hvor meget ventilatoren larmer. Der er nemlig intet værre end en ventilator, som man kan høre hele tiden.

Har du derimod et stort badeværelse, er det en god idé at kigge på kapaciteten – her må den nemlig gerne være høj. Hvis kapaciteten er for lav i forhold til dit badeværelse, vil det tage for lang tid for ventilatoren at fjerne damp og fugt. Derfor ville den skulle arbejde længe, hvilken ikke vil være nødvendigt med en ventilator med høj kapacitet.

Altså skal du overveje, hvilke behov du har i forhold til ventilatoren, hvor meget støj du vil tillade fra den, samt hvor mange penge du har lyst til at bruge.


Andre relevante indlæg

Du kan også læse mere generelt om forskellige af de bedste ventilatorer på markedet i vores ventilator test. Du kan også læse om luftrensere, og hvordan du får et godt indeklima derhjemme, i vores luftrenser test eller affugter test.

I vores billig strøm test, guider vi dig til en ny forbedret elpris, hvor du kan sammenligne skræddersyede priser fra forskellige selskaber – helt gratis.

Du kan også få hjælp til rengøringen derhjemme med en robotstøvsuger fra vores robotstøvsuger test eller vores dampmoppe test.

Samtidig kan du også få en bedre nattesøvn med en ny, bedre seng. Vi guider dig til det bedste valg alt afhængig af dit valg i vores kontinentalseng test, elevationssenge test og boxmadras test.

Eller find en ny madras i vores springmadras test eller topmadras test.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken ventilator til badeværelset er bedst i test?

Ventilatoren fra Fresh S125 HT er vores bedst i test, da den kommer med mange gode funktioner, har en høj kapacitet og ligger til en god pris.

Må jeg selv montere min ventilator?

Ja, du må gerne, men det kan være svært, og oftest kræver det en professionel. På den måde er du også sikker på, at monteringen er helt rigtig, og at der ikke kan opstå fare eller skader.

Hvilke kvalifikationer er vigtigst, når jeg leder efter en ventilator?

Når du skal have en ny ventilator, er det vigtigt at kigge efter kapacitet og støjniveau. Kapaciteten skal være høj, mens støjniveauet skal være lavt.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply