Vildtkamera test – Find det bedste vildtkamera til dit behov

0

Er du jæger, og ønsker du at studere dyrenes rutiner? Eller er du en naturentusiast, der ønsker billeder og video af det uforstyrrede dyre- og naturliv? Uanset hvad du er, så er et vildtkamera helt ideelt til at filme naturen og de dyr, der befinder sig i den. Derfor har vi lavet denne vildtkamera test, hvor vi har samlet nogle af de bedste ud fra diverse testkilder og anmeldelser fra brugere.

Et vildtkamera kaldes også for et ’jagtkamera’, og er et kamera, der er lavet til at blive hængt op i naturen, for at optage og dokumentere dyrs færden i naturen. Derfor har vi lavet denne guide om de bedste vildtkameraer baseret på vildtkamera tests og anmeldelser.

Vi giver dig her en samlet oversigt over bedst i test vildtkameraer. Vi gennemgår de forskellige vildtkameraer ud fra forskellige tests fra brugere og særlige ekspertanmeldelser, der har testet og anmeldt kameraerne helt til bunds.

Vi sætter blandt andet fokus på de forskellige vildtkameraers funktioner, herunder billede-og videokvalitet, udløserforsinkelse og PIR- (passiv infrarød sensor) og IR- (infrarød sensor) rækkevidde, så man kan vurdere, hvor gode videoer og billeder den tager om natten i mørke. Så kan du finde den bedste model til dit behov.

Bedst i test

Spypoint Force-DARK

 • Hurtigste vildtkamera på 0,07 sek.
Bedst til prisen

Bolyguard SG520

 • Godt kamera til en attraktiv pris
Billig og god

Nedis CMOS HD 16 MP

 • Slukker automatisk – lang batteritid

Produktoversigt

ForhandlerModelBilledkvalitetUdløser-forsinkelsePIR og IR rækkeviddePris
Bolyguard SG52024 MP og Full HD-video0,7 s26 og 21 m994,-
Nedis CMOS1080p 30fps0,6 s15 m470,-
TECHNAXX Mini12 MP billeder og full HD video0,6 s15 og 18 m526,-
Spypoint Force-DARK12 PM foto og 1080p full HD video med lyd0,7 s33 og 27 m1.689,-
B&S MG984G-36M36 MP og Full HD 1080p (1920 x 1080)1,0 s30 og 30 m2.599,-

Bolyguard SG520 – Bedst i test vildtkamera med mange funktioner

vildtkamera test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
995 kr.
 • Testvinder
 • Et godt kamera til en attraktiv pris
 • Danske menuer.

Det første vildtkamera, vi har med i vores vildtkamera test, er Bolyguard SG520 (D), som har vundet ”bedst i test til prisen” i magasinet JÆGER.

Ved sammenligning med andre kameraer vinder denne model som det kamera, der er bedst til prisen. Den vandt blandt andet med begrundelsen, at den har en anonym fremtoning og spinkle mål på 100x70x35 mm og en forholdsvist billig pris.

Bolyguard SG520 er som sagt et meget kompakt kamera med høj opløsning og mange nyttige funktioner. Det er muligt både at vælge mellem foto- og videooptagelse eller en kombi-tilstand, hvor der først tages et foto og dernæst en video. Det er en klar fordel, der også adskiller det fra de andre vildtkameraer.

Der er indbygget bevægelsessensor, som gør, at du kan tage fotos eller video, når der registreres bevægelser fra et dyr. Det kan lade sig gøre, fordi bevægelsessensoren har en varmesensor, der kan registrere dyr eller mennesker i nærheden af kameraet.

Bolyguard SG520 har en time-lapse-funktion, der gør det muligt at optage fotos med et fast interval hele døgnet rundt. Du kan eksempelvis få kameraet til at tage et foto hvert 30. minut. Så kan du senere sammensætte billederne til en video i et videoredigeringsprogram. Det giver en rigtig god effekt.

Der er generelt en meget god videokvalitet i forhold til at kameraet er så lille. Du kan optage video i Full HD 1080p og fotos kan være op til 24 MP. Om natten kan kameraet tage sort/hvid-optagelser ved hjælp af low-glow infrarøde dioder, som giver belysning på op til 21 meters afstand.

Bolyguard SG520 har desuden en indbygget skærm, så du kan se billeder og videoer direkte på skærmen, uden at du behøver at overføre dem til din computer. Der er derfor rigtig mange fordele ved denne Bolyguard SG520.


Nedis CMOS HD 16 MP – Billig vildtkamera i god kvalitet

bedste vildtkamera
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
472 kr.
Set til
689 kr.
 • Godt nattekamera
 • Slukker automatisk – lang batteritid
 • Bevægelsessensor.

Dette Nedis CMOS HD 16 MP vildtkamera er under de mest populære vildtkameraer hos forhandleren huntinglife.net, og det forstår vi godt. Det har nemlig alle de features, du forventer af et vildtkamera til en super skarp pris. Med Nedis CMOS HD 16 MP kan du tage billeder om natten med hjælp fra kameraets indbyggede 940nm dioder.

En anden vigtig feature er, at kameraet tænder og slukker automatisk for at sikre, at dine batterier holder meget længe. Det gør, at der kun bliver brugt batteri lige i det sekund eller minut, hvor billedet eller videoen bliver taget. Kameraet kan derfor være på standby i flere måneder.

Det er en klar fordel, så du ikke behøver at udskifte og tjekke kameraet hele tiden. Du kan blot sætte det op på et passende sted og vente på gode og uforstyrrede dyrebilleder.

Nedis CMOS HD 16 MP har en god bevægelsessensor. Når der er bevægelse, starter kameraet hurtigt op og tager et billede eller en video. Billederne kan tages i helt op til 16 megapixel og videooptagelse foregår i full HD. Det er derfor en okay kvalitet både som billede og video. Der er en indbygget 2,36 tommer skærm, hvorfra du nemt kan indstille kameraet til de forskellige funktioner og indstillinger.

Kameraet har desuden også indbyggede, sorte kameralysdioder, som har en næsten usynlig blitz. Denne næsten usynlige blitz er til for at sikre, at dyrene ikke skræmmes væk, når der bliver taget et billede. Kameraet har en forholdsvis lang rækkevidde både om dagen og om natten.

Rækkevidden om dagen på 20 meter, og kameraet har en indbygget nattetilstand, som giver en rækkevidde på 15 meter efter solnedgang. Så kan du tage gode billeder på lang afstand både nat og dag.


TECHNAXX Mini Nature Wild Cam TX-117 – Kompakt vildtkamera med lang optagetid

Billigt vildtkamera
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
544 kr.
Set til
599 kr.
 • Kompakt vildtkamera
 • Billig sammenlignet med andre vildtkameraer
 • Kan optage video op til 10 minutter.

Dette TECHNAXX Mini Nature Wild Cam TX-117 i vores vildtkamera test er under de mest populære vildtkameraer hos flere forhandlere. En af dets helt store fordele er dets lille størrelse på kun 4.4 cm x 8.7 cm x 10.7 cm. Det er derfor meget kompakt, hvilket er helt ideelt til formålet.

Det er ovenikøbet også meget billigt sammenlignet med de andre vildtkameraer i testen. Det betyder dog ikke, at kameraet går på kompromis med kvaliteten.

Dette vildtkamera kommer fra mærket Technaxx, som har base i Tyskland, og her foregår planlægning, kvalitetskontrol og dokumentation. Mærket er kendt for at have pålidelige og seriøse, elektroniske produkter. Det er også noget, man kan se i dette vildtkamera.

Kameraet har blandt andet et godt infrarødt lys i mørke, som ovenikøbet kan indstilles i tre styrker. Det har desuden en smart video-time-lapse-funktion, der ikke kun fremstiller fotos, men en færdig video, som er sammensat af de forskellige time-lapse-fotos.

Kameraets menuer kan indstilles på dansk, så du let kan ændre på de forskellige funktioner. Med kameraet medfølger et mini-USB-kabel, som du kan bruge til at tilslutte din computer, så du kan se dine videoer og billeder. Der følger også en rem med, som kan bruges til montering på et træ eller en pæl. Sørg for at sætte det i den rette højde, så du får det bedste udsyn til dyrene og naturen omkring dem.

En af de helt store fordele ved dette kamera – ud over dets lille størrelse og billige pris – er, at det kan optage videoer på op til 10 minutters varighed. Det er meget imponerende prisen taget i betragtning. Det er der ofte flere andre og dyrere vildtkameraer, der ikke kan.

Alt i alt findes der nok ikke andre vildtkameraer i dette prisniveau, der byder på så mange funktioner og indstillingsmuligheder som dette TECHNAXX Mini Nature Wild Cam TX-117. Det er også derfor, at det er kommet med i vores vildtkamera test.


Spypoint Force-DARK 0,07 sek. Trigger-tid 12 MP – Hurtigste vildtkamera i verden

bedst i test vildtkamera
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2499 kr.
 • Hurtigste vildtkamera på 0,07 sek.
 • Usynlige, infrarøde LED’er
 • Automatisk overskrivningsfunktion.

Det næste vildtkamera, vi har med i testen er Force-DARK fra Spypoint. Det er taget med, fordi det simpelthen er det hurtigste vildtkamera i hele branchen på helt ned til 0,07 sek.

Det er en klar fordel, når du skal tage billeder og video. For når PIR-bevægelsessensoren udløses, kommer kameraet ud af sin dvaletilstand og begynder at tage fotos på bare millisekunder.

Det betyder, at du skal bruge færre spildte billeder til dyr, som allerede er gået forbi. Det er med til at forbedrer dine resultater, næsten uanset hvor hurtigt et dyr passerer forbi kameraet.

Spypoint Force-DARK er altså et helt unikt vildtkamera, der indeholder en masse funktioner i ét kamera. Det er funktioner som 27 meters rækkevidde på IR-lys i mørke, 33 meters rækkevidde på PIR-sensor, Multishot op til seks fotos og No-glow indstilling af IR-LED til usynligt IR-lys. FORCE-DARK bruger usynlige, infrarøde LED’er, der ikke udsender synligt lys, når de bruges i indstillingen ”No-glow”. Det er virkelig smart, når man gerne vil tage diskrete billeder om natten – og det vil man jo ofte gerne i disse situationer med dyr.

Når der anvendes et SD-kort med en kapacitet på 32 GB, er der plads til hele 12.600 fotos i 20 MP-opløsning eller fem timer og tyve minutters video i HD 720 opløsning. Det er altså rigtig mange fotos og videoer – uden at der er gået på kompromis med kvaliteten af både billede og video.

Kameraet har desuden en indbygget overskrivningsfunktion, som sletter de ældste optagelser på SD-kortet, når det er fyldt, så der bliver plads til nye optagelser. På den måde er du altid sikret, at der er plads til nye billeder og videoer. Så risikerer du ikke at stå i skoven og ikke have plads til flere billeder.


B&S MG984G-36M – Bedste vildtkamera til prisen

vildtkamera tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2899 kr.
 • Bedst til prisen
 • Høj foto- og video-kvalitet
 • Videooptagelser kan sendes til e-mail.

Dette vildtkamera er kåret bedst til prisen hos forhandleren Specialkamera.dk. Berger & Schröter MG984G-36 er et af de bedste vildtkameraer, når du gerne vil have optagelser i høj kvalitet og mulighed for hurtig afsendelse via 4G-mobilnet.

Det er et af de dyre vildtkameraer i denne vildtkamera test, men fordi kvaliteten er så høj, som den er, er det stadig et meget godt køb. Det er netop den høje kvalitet, der gør dette vildtkamera et af de bedste i sin klasse.

Som en særlig funktion til dette kamera, kan du vælge at sende videooptagelser direkte til din e-mail. Denne funktion findes ikke på særligt mange vildtkameraer, og det gør denne model unik. Hvis du vil bruge MMS- og e-mail-funktionen, skal du bruge et SIM-kort til MMS eller data. Når kameraet er sat op på et træ, tændes kameraet. Derefter vil kameraet reagere på bevægelser fra dyr og optage fotos, som så sendes direkte til din mobiltelefon eller e-mail.

Kameraet kan også tage fotos i 36 MP-opløsning. De rå billeddata er 14 MP, hvilket nok er det højeste på markedet i denne prisklasse. Billederne kan optages som multi-foto, hvor kameraet optager op til fem billeder i træk.

Berger & Schröter-kameraet har også sorte, infrarøde LED’er, som kan optage billeder og videoer uden flash i mørke. Dioderne giver et svagt, rødt lys, som er meget svært at få øje på, hvilket er en klar fordel, når man skal tage billeder af uvidende dyr.

Du kan både lave indstillingerne til vildtkameraet direkte på kameraet eller med et computerprogram. Du kan derfor bruge lige netop den metode, der giver mest mening for dig.


Vælg det rigtige vildtkamera til dit behov

Nu da vi har gennemgået de mange forskellige vildtkameraer og deres fordele og funktioner i ovenstående vildtkamera test, kan du forhåbentlig finde lige netop det vildtkamera, der passer til dit behov. Det gælder om at tage højde for, hvad du præcist skal bruge det til, og hvad dine krav til kameraet er.

Her skal du selvfølgelig også overveje det økonomiske. Hvad er dit budget for et nyt vildtkamera? Dog er de fleste af de ovenstående vildtkameraer til at betale, uden at de går ned på kvaliteten.

Du skal også overveje, om du helst vil have et kompakt kamera, der er lettere at skjule, eller du vil sætte fokus på kvaliteten af dine billeder og videoer. Her skal du også overveje, hvor lang rækkevidden skal være både i dagslys og om natten. Du kan se de forskellige rækkevidder i skemaet øverst på siden. Her kan du også se de overordnede specifikationer.

Når du har fundet det vildtkamera, der passer bedst til dit behov og dit budget, er det bare med at komme ud og tage uforstyrrede billeder af det vilde naturliv og de dyr, som findes dér.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply