Vinkøleskab test – Din vin fortjener det bedste

0

God vin skal opbevares under gode forhold – ellers risikerer du, at vinoplevelsen mister sin delikatesse, når først flasken åbnes. Det er ærgerligt, når man værdsætter et godt glas vin, at smagen så skuffer på grund af, at flasken er blevet opbevaret dårligt.

Heldigvis er det ikke svært at undgå en sørgelig vinoplevelse, hvis man bare har sine forhold i orden. Vin er en levende, sart organisme, der skal behandles varsomt for at bevare den smag, som så mange elsker. For mange er det et samleobjekt, der spreder glæde for én selv, men også familie og venner.

Modsat modelfly og frimærker tåler lækker vin ikke et ophold i en kold garage eller en fugtig kælder. At blive opbevaret således kan have uoprettelige konsekvenser for en ellers unik vin. Det er afgørende, at vinen opbevares i den rette temperatur. Det kan også have konsekvenser, hvis en god vin udsættes for sollys.

Bedste vinkøleskab

Er man glad for sin vin, og går man op i dens smag, kan man til stor glæde for de dyre dråbers kvalitet anskaffe sig et vinkøleskab. Nogle kan sine vine, som havde de læst vinleksikonet forlæns og baglæns, mens andre blot oplever den simple glæde ved at drikke et glas rigtigt tempereret vin af god kvalitet. Behovene er forskellige, og det er produkterne på markedet derfor også. Pris, størrelse, egenskaber og energiforbrug varierer alt sammen.

Derfor findes det helt rigtige vinkøleskab også til dig. Med denne guide vil du blive præsenteret for en række yderst kvalificerede bud på et optimalt vinkøleskab.

Om du foretrækker et eksklusivt AEG-vinkøleskab eller en Outdoor Cooler-model, er op til din smag. Ligegyldigt hvor forskellige køleskabene er, har de alle det tilfælles, at de kan købes allerede i dag og revolutionere din vinoplevelse i morgen.


Electrolux Vinkøleskab ERW0273AOA

vinkøleskab test→ Set hos Elgiganten.dk til 4.899 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 4.899 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 4.899 kr.

Lækker vin skal behandles ordentligt under i de rette omgivelser for at smage sit bedste. At have begrænset plads til rådighed er ikke en undskyldning for ikke at opbevare sine bedste vine, så de beholder den bedste smag.

Det mindre vinkøleskab fra Electrolux har plads til syv flasker vin og gør derved drømmen om lækker, ordentligt tempereret vin til virkelighed – selv for dem, der ikke har meget plads i overskud.

Skabet er med et simpelt, sort design en klassisk tilføjelse til de fleste hjem. Vinskabet er en indbygningsmodel og kan uden problemer bygges ind, hvor det passer dig i huset, så skabet falder stilrent ind med dine andre møbelelementer. Det er også nemt at montere vinkøleskabet inde i et andet skab. Skabet har en aflang, smal figur og måler 870x148x526mm, således at flaskerne ligger en-for-en oven på hinanden i et lidt højere skab.

Skabet er temperaturstyret elektronisk, så dets temperatur altid tjener vinens bedste. God vin skal opbevares i et miljø, hvor fugtigheds- og temperaturniveauet altid er optimalt. Skabet har derfor også en FreeStoreTM-ventileret køl, der sikrer, at luften cirkulerer ensartet og holder temperaturen ideel. Døren er også UV-beskyttet for at sikre vinen mod solens stråler.

Vinskabet har en forsvarlig energieffektivitet. Samlet ligger det estimerede energiforbrug årligt på 136 kWh, og skabet er af energieffektivitetsklasse A.


AEG Vinkøleskab SWB66001DG

test vinkøleskab→ Set hos Skousen.dk til 8.999 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 8.999 kr.

Et vinskab er uden tvivl en luksuriøs erhvervelse. Alligevel spænder eksklusiviteten af vinkøleskabene på markedet bredt. Mens nogle er mere budgetvenlige og derfor må gå på kompromis med kvalitet og kapacitet, leverer andre modeller vilde egenskaber og lækkert design til dem, der ønsker et vinkøleskab, der er helt i top med plads til den gennemførte vinsamling.

LÆS OGSÅ:  Amerikaner køleskab test - Find det bedste amerikanerkøleskab til dit hjem

AEG-vinkøleskabet er skabet for den forbruger, der er klar til at investere i en model af topklasse. Opbevaring af vin bliver med det nye inventar en elegant, integreret del af hjemmet.

Vinskabet kan nemlig bygges under en bordplade, så det naturlig falder ind i ethvert rums design. Installeret i skabet er diskret LED-belysning, der giver designet den rette synlighed.

Kan indeholde op til 52 vinflasker

Modellen har en kapacitet på helt op til 52 vinflasker, der alle kan holdes på køl med en nøjagtig temperaturstyring. Teknologien, der holder vinene kølige, er lavet således, at vinen bliver opbevaret ved den absolut ideelle temperatur.

Derudover er kølen ventileret med et DynamicAir-system, der sikrer køleskabet det tætteste, man kan komme på en ensartet temperatur i hele skabet. Luftcirkulationen blæser fra toppen af køleskabet og holder derved dine vine friske.

De udsøgte dråber, der gemmer sig i dine flasker, skal beskyttes korrekt. Specialglas i vinskabet beskytter vinen mod eksterne UV-stråler, mens køleskabet er designet til at minimere skadelige vibrationer fra kompressoren, der ellers potentielt kan skade vinen. Vin bør opbevares horisontalt, så korkproppen bliver fugtet af vinen og dermed forsegler flasken mod iltning.

Vinkøleskabet har et klassisk sort design med glasdør ud mod fronten. Den måler udvendigt 820x595x565mm og har en nettovægt på 56,6 kg.


Profi Cook Vinkøleskab – PC-WC1046

bedste vinkøleskab→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.324 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.399 kr.

En vinentusiast sætter pris på et velsmagende glas vin. For at skænke netop denne vin op kræver det de helt rette forhold. Vinkøleskabet fra Profi Cook står egenrådigt i boligen og signalerer, at ejeren har styr på sin vin.

Vigtigst er nemlig, for at bevare den gode smag i den bedste vin, at opbevare flasken med de lækre dråber ved den helt rette temperatur. Modellen her har en temperaturzone, der kan indstilles mellem 11-18 ° C. Skabet er mærket med energiklasse A+.

Skabet har fire hylder med plads til i alt hele 16 flasker vin. En irriterende summen i det ene øre kan ødelægge ethvert godt humør. Modellen her har et lavt lydniveau på 43 dB, og man undgår dermed frustration over en eventuel brummen fra skabet.

Når man vælger skabets placering, skal man være opmærksom på, at det ikke er egnet til indbyg. Skabet skal nemlig monteres med minimum 5 cm luft til bagsiden samt 20 cm til hver side og fra toppen. Det er heller ikke ideelt at placere skabet tæt på kulde- eller varmekilder.

En glasdør på frontsiden gør, at man nemt kan holde et overblik over, hvilke vine man har på køl. Glasfronten er omkranset af en rustfri stålramme, og for at holde den flotte stil har skabet et indbygget LED-lys. Vinkøleskabet måler 52x42x48 cm og vejer 14 kg.


Vinkøleskab – Outdoor Cooler

bedst i test vinkøleskab→ Set hos KitchenOne.dk til 3.599 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.999 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 4.425 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 5.999 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 5.999 kr.

→ Set hos Barlife.dk til 5.999 kr.

Mange danskere bruger lystigt deres terrasse i sommerhalvåret. Vinhylden vil aldrig have godt af at blive placeret udenfor.

Desuden er der heller ikke noget så forfriskende som et glas koldt hvidvin en varm sommerdag – og det kræver udstyret, der kan holde vinen kold, selv i sommersolens varme.

Hvis du er indehaver af et udekøkken, veranda eller en terrasse, er det eneste, der mangler, et vinkøleskab, der kan holde dine serveringer friske.

Det rette vinkøleskab til udendørs brug skal derfor have en stor køleeffekt og være designet vejrbestandigt. Dette er denne model, der forhandles gennem barlife.dk.

LÆS OGSÅ:  Fryseskab test - Hvilken skabsfryser skal du vælge? Find det bedste til prisen i vores guide

Skabets kabinet er af robust, rustfri stål, der tåler det udendørs vejr. Der er mulighed for at låse skabet, så det kan blive udendørs, uden grund til at frygte at de ædle dråber ender i de forkerte hænder.

Dobbeltlags-UV-filter

Lysbeskyttelsen er i top i skabet med et dobbeltlags-UV-filter for at sikre den absolut bedste oplevelse med vinen i solen, uden at vinen selv har taget skade af dens stråler.

Skabet har en temperaturzone, der manuelt kan indstilles mellem 0-10° C. Flaskerne, der opbevares i skabet, vil opleve direkte køling, da køleenheden sidder på indersiden. Det er værd at bemærke, at dette køleskab køler sit indhold i en lidt koldere temperatur end de tidligere nævnte skabe.

Det kan være praktisk udendørs, mens skabet ikke blot begrænser sig til at skulle indeholde vin, men også nemt kan fyldes med sommerens forbrug af sodavand og øl. I skabet er der plads til rigeligt af de kolde varer. Skabet har nemlig i alt 63 l plads. Indvendig har skabet lys samt justerbare og aftagelige stålhylder.


Winemaster 24 Fl. Caso vinkøleskab

vinkøleskab bedst i test→ Set hos KitchenOne.dk til 3.799 kr.

→ Set hos Barlife.dk til 4.599 kr.

→ Set hos Kitchentime.dk til 4.975 kr.

→ Set hos Skousen.dk til 5.499 kr.

→ Set hos Whiteaway.com til 5.499 kr.

Ikke alle vine skal serveres på samme tid. Med skabet fyldt med kvalitetsvine med udsøgt smag kan det måske forekomme fristende at tage hul på dem alle på én gang, men få gange er dette tilfældet.

Langt oftere skal nogle vine opbevares, mens andre serveres. Med dette for øje er Winemaster 24 lavet med to temperaturzoner – én til lagring af vine over længere tid og én til at forberede vinen til servering. På den måde udmærker denne model sig som det bedste match til den perfektionistiske vinelsker.

Fordelt over de to zoner har vinkøleskabet i alt plads til 24 flasker vin på fire træhylder af høj kvalitet. Den påkrævede, optimale UV-beskyttelse er der også sørget for, så vinen ikke tager skade. For at sikre vinens bedste kvalitet er skabet fremstillet med en kompressorteknik. Designet er af stilet, rustfrit stål i lysegrå farver, der skaber en blød kontrast til hylderne af træ. Skabet ligger på energiklasse A og har et energiforbrug på 139 kWh om året. Det måler i alt 395x875x545 cm.


Candy Vinkøleskab – CCV 1420 GL

vinkøleskabtest→ Set hos Whiteaway.com til 4.799 kr.

Ingen sommerfest uden god vin. Det kan for mange være svært at finde pladsen i køleskabet til vinflaskerne side om side med de mange andre dagligvarer, der befinder sig i husholdningens primære kølere.

Ydermere opbevares køleskabets varer ofte ved en langt lavere temperatur, end hvad der egentlig er til gavn for vinen. Derfor kan man med stor fordel anskaffe sig et vinkøleskab, der har plads til opbevaring af flere end blot den ene flaske rødvin til maden. Et stort køleskab til vin behøver heller ikke koste det hvide ud af øjnene, som man måske kunne frygte.

Vinkøleskabet fra mærket Candy har plads til op til hele 70 flasker vin. Med seks træhylder til rådighed er der god mulighed for at kunne servere kvalitetsvin lige ud af køleren til sine gæster. Dog er den nederste hylde, på grund af kompressoren, der er placeret i bunden, kun halv størrelse.

Energiklasse B

Køleskabet har en temperaturzone, der kan indstilles i graderne mellem 7-14 ° C, så dine vine kan opbevares køligt, dog ikke helt så koldt som i et almindeligt køleskab. Herved sikrer du de rette forhold til at få det absolut bedste ud af dine vine.

Skabet har også en UV-beskyttende dør, der absorberer uønsket stråling. Det estimerede energiforbrug om året for skabet er 206 kWh. Køleskabet ligger på energiklasse B. Skabet måler 142x50x59 cm og vejer 46 kg, når det er tomt.

LÆS OGSÅ:  Hvor skal jeg købe min næste emhætte?

Designet er minimalistisk sort med glaslåge og langt håndtag, der bidrager til det pæne look. Skabet er blandt de lidt større på markedet med sin store kapacitet. Den store størrelse gør, at skabet er fritstående og derfor ikke umiddelbart kan indbygges i andre køkkenelementer.


Vinkøleskab – en investering for livet

Nyder du også et godt glas vin? Så er det på tide at gøre hvert et glas til en succesoplevelse. Med det rette køleskab kan hverken pladsmangel, sollys, varmtemperatur eller påstande om dårligt design stå i vejen for den bedste, personlige vinoplevelse.

Hvis man er glad for sin vin, kan man med store smagsmæssige fordele lade sin vine lagre selv i sit vinkøleskab og derved opnå endnu større vinoplevelse.

Vinen lever nemlig videre i flasken efter aftapning. Er en vin for eksempel meget syreholdig, når den tappes, gælder det, at den har godt af at ligge længere, før den drikkes, for at opnå den helt rigtige smag, aroma og følelse. Det kræver et vinkøleskab for at kunne sikre sig den rette behandling af vinen – også efter den er tappet.

Der er ingen tvivl om, at dårlig vin er spild af gode druer. Selvom det kan siges at være en luksus at have et køleskab blot til sine vine, skal der ikke herske tvivl om skabets belejlighed for mange. Er man vinkender, har man formentlig et særligt forhold til sine vine, der gør, at et kompromis med kvaliteten af de gode dråber ikke er en mulighed.

Forkæl vinen og sving benene op med et glas vin, der smager bedre end tidligere. Så kan du med stor fordel for din smagsoplevelse investere i et vinkøleskab. Der er ikke nogle krav til vinkøleskabet, der ikke kan opfyldes.


Yderligere guides til din inspiration

Diverse hvidevarer og maskiner til hjemmet kan være med til at gøre hverdagen nemmere. Læs f.eks. vores køleskab test, hvis dit køleskab trænger til en opgradering.

Hertil kan du også finde et fryseskab i vores fryseskab test, og hvis du vil have en kombinationsløsning af de to, kan du læse mere om dette valg i vores køle-fryseskab test.

Læs også om amerikanerkøleskabe, hvor vi har fundet nogle af de bedste modeller på markedet i vores amerikanerkøleskab test.

Derudover kan en mikrobølgeovn være rigtig nyttig til hurtig optøning og opvarmning af mad. Find den helt rette blandt nogle af markedets bedste i vores mikroovn test.

Slutteligt hjælper en bordopvaskemaskine med opvasken nemt og hurtigt. Find en god model i vores bordopvaskemaskine test.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply