Vinterdæk test – Alt du skal vide til at vælge de bedste vinterdæk

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du udskiftet din bil med en nyere model, eller mangler du blot nye vinterdæk til den koldere tid på året? Så er det måske på tide at investere i nye og slidstærke dæk.

Vi har her lavet en omfattende test af gode vinterdæk, hvor vi fremhæver testvindere og eksperternes favoritter. Det kan guide dig i dit køb og hjælpe dig med at beslutte, hvilke vinterdæk du skal have. Vi har samlet de bedste produkter, som kan give dig et fornuftigt overblik over udbuddet af vinterdæk på det danske marked i dag.

ForhandlerModelStøjniveauDiameterEgenskabPris
Goodyear UltraGrip 965-69 dB14-16"Hydrodynamiske rillerFra 515,-
Michelin Alpin A669 dB15-17"Lav mønsterdybde på 1,6 mmFra 665,-
Continental TS850-15-22"God til kørsel på både tør og våd vej med lamellerne PowerStripes.Fra 713,-
Dunlop Wintersport 4D68 dB15-20"Slidebanemønstret sikrer stor kontakt med vejen.Fra 639,-

Goodyear UltraGrip 9 – Vinterdæk bedst i test til vådt føre

Vinterdæk test→ Set hos Daekbutikken.dk fra 515 kr.

 • God til vådt vejr med vandafledende dækmønster
 • Kort bremseafstand med Goodyear 3D BIS-teknologi
 • Optimerede indikatorer for slidebane

Som Dækbutikken.dk påpeger, så har Goodyear vundet i FDM’s test af dæk mange gange. UltraGrip-modellen har også gjort det fremragende i tests i Tyskland, og derfor er modellen listet som testvinder ved Dækbutikken. En af de ting, der fremhæves ved modellen, er dens lave støjmærkning.

Den ligger nemlig på ned til 65 db, hvilket er ret unikt sammenlignet med andre vinterdæk på markedet i dag. Goodyear UltraGrip 9 er et rigtig godt og solidt vinterdæk til at køre i vådt føre med.

Selv under barske forhold såsom slud, regn og sne i det nordiske vinterhalvår, formår dækkene i høj grad at holde bilisten sikker på vejene. Det er især takket være de hydrodynamiske riller i dækket, som er effektive til at gelejde vand væk fra dækkene under kørsel. Når det sker, mindskes risikoen for ubehagelig og farlig akvaplaning væsentligt.

Hvis man kører i sne, er der taget højde for kort bremselængde, som mindsker risiko for uheld. Det skyldes den implementerede Goodyear 3D BIS Technology, som er integreret i modellen.

Derudover er der en forbedret slidbaneslitage på grund af den indbyggede Thread Optimal Performance-teknologi. Det betyder blandt andet, at dækkene holder længere på vejene. Disse dæk holder dig mere sikker på vejbanen, når du kører i vådt føre og har brug for at opretholde et fast vejgreb – hvilket jo i høj grad er tilfældet i den danske vinter.


Høj holdbarhed med Michelin Alpin A6

Bedste vinterdæk→ Set hos Daekbutikken.dk til 665 kr.

 • Længere holdbarhed.
 • Mønsterindikator, der viser hvor meget dækmønster, der er tilbage.
 • Acceleration med lav mønsterdybde.

Michelin er en af sværvægterne inden for vinterdæk i dag. Går man op i grøn teknologi og energibesparende dele til ens bil, så er Michelin ofte et populært mærke. Det er særligt dækkenes lave rullemodstand, som skaber store besparelser på CO2-regnskabet samt sparer imponerende milliarder liter af brændstof på årlig basis.

Hvad mange mennesker måske ikke ved er, at dækkene står for en femtedel af en bils brændstofforbrug. Der er med andre ord både gode penge samt dårlig klimasamvittighed at spare, hvis man støtter et mærke som Michelin.

Deres vinterdækmodel Michelin Alpin A6 er blot et par år gamle og har allerede fået meget ros med på vejen på den internationale scene. Det er særligt den lange holdbarhed, som fremhæves. Dækkene holder nemlig op til 20 procent længere end konkurrerende dæk på markedet.

Samtidig leverer dækkene en god bremseydelse med op til 5,9 meter kortere på sne i gennemsnit, når man sammenligner med konkurrenterne. Dækkene har en diameter på 15 – 17 og et støjniveau på 69 db. Bredden måler 185 til 225.

Flere elementer ved dæknologien bag Michelin Alpin A6 fremhæves. De dråbeformede 3D-riller, som er selvlukkende, gør, at dækmønstret automatiske udvides, når dækket over tid bliver mere og mere slidt. Effekten er, at mønstret forbliver godt til at aflede vand og sne under kørsel.

Desuden er er der et nyt sne-kammer i dækrillerne, som forbedrer sne-på-sne-vejgrebet og optimerer bilens evne til at bremse i vådt føre. Det er ikke for sjov, at Michelin i dag har en markedsandel på op til fire femtedele af markedet for dæk. Michelin Alpin A6 er en af deres nyere typer af vinterdæk, som øger sikkerheden under vinterkørsel.


Vinterdæk test 16 tommer Continental TS850 til 22 tommer

Vinterdæk bedst til prisen→ Set hos Daekbutikken.dk til 713 kr.

 • Reduceret rullemodstand.
 • Bedre køreegenskaber på tør vej grundet lamellerne PowerStripes.
 • Forbedret trækkraft med et S-Grip mønster.

Leder du efter et par solide vinterdæk i varierende størrelse, så får Continental TS850 mange rosende ord med på vejen. De er ifølge Dækbutikken også testvindere i FDM’s test tilbage fra 2014 på grund af en lang række egenskaber.

Dækkene har blandt andet et højt antal blokkanter og effektive PowerStripes-lameller, som optimerer bilens evne til at bremse på sne og is.

De gør bilisten bedre i stand til at håndtere sidekræfter i sving og i tilfælde af hurtigt sporskifte mellem vejbaner. Lamellerne kan også gennemtrænge det tynde lag af is, der måtte ligge på vejene.

En af de andre ting, som forhandleren påpeger ved Continentals vinterdæk er, at de har en forbedret sidevæg. Den sikrer, at styrekræfterne bedre overføres til vejen og mindsker derved tabet af energi.

Det giver en mere komfortabel og glidende køreoplevelse – selv under barske forhold med sne og slud om vinteren. Det ekstra antal lameller optimerer også bremselængden, hvilket øger sikkerheden under kørsel. Det er ofte, hvis man glider længe uden at kunne bremse i vådt føre, at problemerne opstår, og situationen bliver farlig.

Bremselængden reduceres via ActiveBand. Samtidig forbedrer PrecisionPlus-teknologien dækkenes og dermed bilens håndtering på sne.

En af de helt store forcer ved denne dæktype er, at den både er god til at køre på tør vej og våd vej. Det er jo immervæk ikke altid, at vejene er tildækket med enten vand eller sne om vinteren. På grund af de eksklusive lameller PowerStripes, giver dækkene gode køreegenskaber all around – også på tør vej. Det er en fordel med vinterdæk, der tager højde for alle typer af føre på den måde.

Du kan vælge dækkene i forskellige størrelser alt afhængig af din biltype. Der er desuden flere at vælge imellem end gennemsnitteligt, når det kommer til vinterdæk.


Høj ydeevne med vinterdæk Dunlop Wintersport 4D

Vinterdæk tilbud→ Set hos Daekbutikken.dk til 639 kr.

 • Effektivt slidebanedesign.
 • Retningsbestemte riller til at forhindre akvaplaning.
 • Udmærker sig ved temperaturer under frysepunktet.

Hos Dækbutikken.dk fremhæves Dunlop’s model Wintersport 4D, som er en god allround dæktype, der sikrer stabil kørsel om vinteren.

Sammen med Goodyear er Dunlop en af de ældste producenter inden for dækbranchen. Særligt slidebanemønstret fremhæves ved denne model. Slidebanemønstret er nemlig designet sådan, at et større antal af bidende kanter har kontakt med vejen under kørsel.

Ikke overraskende øger det kvaliteten af vejgrebet og sikrer en mere kontrollerbar bil. Det gælder både ved acceleration og bremsning, samt hvis man kører op ad bakke i vinterperioden.

En anden ting, som gør denne model god, er de effektive og retningsbestemte riller. De kan nemlig bortlede vandet hurtigt, hvis vejen er våd.

Modellen er en letvægts en af slagsen, som er konstrueret med lette materialer. Generelt giver det en fordel for både miljøet og din pengepung. Den lave vægt sænker nemlig forbruget af brændstof og dermed også udledningen af drivhusgas ved kørsel. Går man op i klimaet og ens eget personlige ansvar, vil det faktum trække modellen op.

Vær dog opmærksom på, at Dunlop Wintersport 4D får lidt hug for at ligge højt i lydstyrke. Er man overfølsom over larm, er det derfor måske ikke drømmemodellen.

Dækkene har en RunOnFlat Self Supporting-teknologi, som gør det muligt at fortsætte kørsel efter punktering op til hele 80 kilometer. Det kan være guld værd, hvis nu uheldet er ude. Teknologien bruger forstærkede sider, som gør at dækket stadig er mobilt, selvom det har tabt sin luft.

Desuden er dæktypen meget fleksibel, da den har et Multi Blade System, som kan skifte mellem forskellige lameltyper til forskellige vejrforhold på vejene om vinteren. Alt i alt er det en solid model fra Dunlop, som øger sikkerheden på en lang række parametre for vinterbillisten.


Hvad skal du gå efter for at finde et godt vinterdæk?

Som vi har gennemgået under de enkelte anbefalede modeller af vinterdæk, så er der flere parametre for et effektivt vinterdæk, der holder dig sikker på vejene. Kort fortalt skal du sikre dig, at dækkene giver stabilitet under acceleration og bremsning i vådt eller snefyldt føre.

Her taler vi bremseevne i sne og vand, bjergkørsel, styreegenskaber på is og vejgreb, som sikrer dig fuld kontrol over bilen selv under teknisk vanskelig kørsel. Det er en god idé at gå efter dæk, som har dokumenteret effekt både i vådt og tørt føre – da det jo ikke altid sner i Danmark om vinteren!

Ved nogle dæktyper, som har miljømærker, eller som har en lav vægt, kan du spare både penge og CO2, når du kører med dem. For den klimabevidste forbruger kan det være en stor fordel. Alle de produkter, som vi har nævnt her, er både testede og godkendte.

Det er ekstremt vigtigt, da man ellers ikke kan være sikker på, at modellen faktisk holder til sne og slud. Går du generelt meget op i sikkerhed under transport, så er gode og solide vinterdæk et must.


Er der stor forskel på vinterdæk og sommerdæk?

Det korte svar er ja! Ved vinterdæk er der taget højde for at gummiet skal kunne modstå skred og våde forhold i langt større grad. Ofte vil det stoppe bilen 50 procent hurtigere i sne, end hvis man kørte med sommerdæk, viser en test fra The Independent.

Derudover modvirkes hjulspin og glid, hvilket der ellers er stor risiko for om vinteren. Her er akvaplaning på vand også tit et problem, når sneen tør og bliver til vand på vejbanerne. Selvom vinterdæk koster noget, så kan de holde længe, hvis du vælger modeller med lang holdbarhed. Kan de forhindre uheld, er det dog åbenlyst alle pengene værd.

Vinterdæk er designede med mønstre af riller og slidbaneegenskaber, som sikrer et fast vejgreb under kørsel. Det har sommerdæk ikke på samme måde, da de er designede til tørre veje.

På vinterdæk vil der være lameller, som afleder vand og sørger for, at dækkene ikke glider på det. Er du i tvivl om hvilken type dæk, der passer bedst til din bil, kan du rådføre dig med eksperter på et lokalt autoværksted. Er det første gang, du skifter til vinterdæk, kan det være en stor fordel.

Her i testen har vi gennemgået de førende mærker på markedet i dag. Vi har udvalgt modeller, som har klaret sig godt i tests på europæisk plan.


Få hjælp til at udskifte dæk på et professionelt autoværksted

Når man investerer i nye vinterdæk, kan man enten vælge mellem flere muligheder i forhold til at få dem sat på bilen i vinterhalvåret.

Det er altid en god idé at få professionel hjælp fra et autoværksted, som har styr på tingene. Her kan mekanikere hjælpe dig med at skifte halvårligt mellem henholdsvis vinter- og sommerdæk. Har du selv investeret i en af modellerne i guiden ovenfor, kan du snildt tage dem med på værksted. Så oplyser du blot, at du selv medbringer dæk, når du bestiller hjælp til dækmontering eller hjulskifte online.

I dag kan du nemt browse internettet for muligheder for at få hjælp til udskiftning af dæk. Du kan både vælge selv at medbringe hjul eller at få mekanikeren til at vælge ud fra din biltype.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply