Weber vs Char-Broil – Gasgrilltest – Find den bedste gasgrill

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Elsker du duften af grill og smagen af mad, der har fået lov til at blive tilberedt helt perfekt over grillen? Det forstår vi godt. Det kan også være ret fantastisk. Inden du kan komme i gang, skal du dog have en grill til formålet.

Der findes mange forskellige typer af grill. Gasgrills er dog blevet mere og mere populære. Det er der ikke noget at sige til. Der er nemlig en masse fordele ved en gasgrill. Til formålet har vi lavet en test, hvor vi tester to forskellige gasgrills. Det giver dig inspiration til, hvilken gasgrill der vil passe perfekt hjem til din terrasse. Læs med her og find din nye gasgrill.

All-Star 120 B-Gas fra Char-Broil

All-Star 120 B-Gas fra Char-Broil
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2399 kr.

I vores gasgrilltest starter vi med at præsentere dig for All-Star 120 B-Gas fra Char-Broil. Her er der tale om en fiks gasgrill med en masse smarte detaljer. Ved første øjekast ligner den en kuglegrill. Der er dog tale om en gasgrill.

Denne gasgrill har en rund rist, hvor der er plads til at grille forskellige slags kød, pølser, brød eller hvad det måtte være, menuen står på. Når du modtager denne gasgrill, kommer den i separate dele. Det betyder, at du selv skal i gang med at samle den.

Du skal dog ikke bekymre dig på forskud over at skulle samle gasgrillen. Det er forholdsvis ligetil. Der medfølger en udførlig brugsanvisning, der er nem at finde rundt i. Det tager ca. en time til halvanden at samle gasgrillen. Du kan derfor hurtigt få gang i gasgrillen, når først du har fået den hjem.

Gasgrillen fra Char-Broil er udstyret med to sideborde – et på hver side af selve grillen. Her er der plads til fade og lignende til grillmaden. Du kan nemt folde begge sideborde ned, hvis du ikke har brug for pladsen ved siden af. Dette er også en fordel, når du ikke skal bruge gasgrillen. Skal den for eksempel pakkes væk i et skur, fylder den mindre, når du folder sidebordene ned.

Når du skal have tilsluttet gas til gasgrillen, er der sørget for opbevaringsplads til glasflasken. Derudover er der rullehjul på gasgrillen. Du kan derfor nemt flytte rundt på både gasgrill og gasflaske.

Nu kommer vi til en af de smarte detaljer ved denne gasgrill fra Char-Broil. Du har nemlig mulighed for at afmontere selve grillen fra grillbordet. Det betyder, at du kan lave gasgrillen om til en bordgrill. Derudover kan den også være nemmere at have med på en udflugt, hvor der skal grilles. Det er er en fordel, der helt sikkert er værd at tage med ved denne gasgrill.

LÆS OGSÅ:  Fliserenser test – Hvordan finder jeg den bedste fliserenser?

Læs mere om gasgrillen fra Char-Broil her.


Spirit II E-310 GBS Gasgrill fra Weber

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3863 kr.

Vi bevæger os nu videre til Spirit II E-310 GBS Gasgrill fra Weber. Denne gasgrill har også en masse fordele, der kan gøre din grillaften lidt sjovere. Denne gasgrill har et større areal at grille på sammenlignet med gasgrillen fra Char-Broil. Her er der god plads til at grille mad til den helt store grillfest.

Også denne gasgrill har to sideborde. Her er det dog kun den ene side, der kan foldes ned. På begge sider finder du smarte kroge. Her kan du hænge grilltænger, viskestykker eller hvad du lige har brug for at have ved hånden, når du griller.

Denne gasgrill skal også samles, inden du kan komme i gang med at grille. Det er dog forholdsvis nemt at gå til. Det tager også ca. en time til halvanden at samle denne grill. Du kan derfor hurtigt få tændt op i grillen.

Denne gasgrill har flere smarte detaljer. Først og fremmest anvender den et særligt ’Grease Management System’. Det betyder, at du kan placere en foliebakke i en holder under grillen. Her vil al fedt og lignende fra maden samle sig. Du sparer derfor en masse rengøring, da du blot skal udskifte foliebakken.

Denne gasgrill giver dig mulighed for at inddele grillen i tre forskellige zoner. Du har nemlig tre forskellige blus, du kan regulere temperaturen på. Du kan derfor nemmere tilberede forskellige former for mad, som måske skal have forskellige temperaturer. Det er en yderst smart detalje.

En grill skal derudover typisk gøres rent, når den er blevet brugt. Det gælder især risten, hvor der kan sidde brændte madrester og lignende. Det smarte ved denne gasgrill er, at du har mulighed for at skille grillristen ad i tre dele. Det gør det meget lettere for dig at rengøre den. Der er derfor en masse gode detaljer ved denne gasgrill.

Læs mere om gasgrillen fra Weber her.


Gør grillaftenerne lidt sjovere med en gasgrill

Der er generelt mange fordele ved at vælge en gasgrill. En af de mest markante fordele er, at du undgår at skulle bruge kul, som andre grill typisk bruger. Når du bruger en kulgrill, kan det ofte være lidt af et projekt at komme i gang med at grille. Det tager nemlig betydeligt længere tid at få gang i grillen, når der skal bruges kul.

LÆS OGSÅ:  Kompostbeholder test - Hvilken kompostbeholder er bedst for dig?

Ved en kulgrill skal du i mange tilfælde bruge en grillstarter til at få gang i kullene. Det kan sagtens tage en halv time, før der er godt gang i kullene. Du kan også være uheldig, at kullene ikke rigtig vil tænde ordentligt op. I det tilfælde tager det selvfølgelig endnu længere.

Når du har fået gang i grillen, er det med at være klar med maden. Der kan nemlig være stor forskel på kul. Nogle kan holde længe, andre knap så længe. Når kullene er klar, skal du derfor også være klar.

Dette er blot for at illustrere, at du slipper for alt dette besvær, når du vælger en gasgrill i stedet for. Du skal ikke bekymre dig om at skulle starte grillen op i god tid. Der er endda ikke det store, der skal forberedes.

Du skal blot tænde for gasgrillen og lade den stå i fem minutter. Derefter er den klar, og du kan nu gå i gang med at grille al den lækre mad, du har forberedt. En gasgrill giver dig derfor mulighed for at være lidt mere spontan med at tænde op i grillen. Det skal ikke nødvendigvis gøres en masse klar inden.

Har du et par pølser i køleskabet, og er vejret godt, er det da oplagt at tænde op i gasgrillen og kaste et par pølser på. Du kan invitere naboen på en øl og en pølse, hvor I kan vende verdenssituationen, imens I står ved gasgrillen. Nemmere bliver det ikke.

Tag styringen over temperaturen med en gasgrill

En anden fordel ved en gasgrill er, at du meget nemmere kan styre temperaturen. Har du en kulgrill, er temperaturen nu engang, hvad den er. Du kan desperat prøve at lægge kullene rundt i siden af grillen for at sænke temperaturen inde i midten. Det er dog sjældent, at det bliver en særlig god løsning.

Med en gasgrill slipper du for besværet med at fifle rundt med kullene for at forsøge at regulere temperaturen. På en gasgrill kan du typisk regulere temperaturen, som det passer dig.

De fleste gasgrill har en eller flere knapper, der kan skrues på. Det giver dig mulighed for at regulere størrelsen på flammerne fra gasgrillen. Du kan derfor nemt ændre temperaturen på gasgrillen fra det ene øjeblik til det andet.

Det giver dig mulighed for hurtigt at skifte fra en type mad til en anden type mad, der skal have en anden temperatur. Med en gasgrill kan du derfor meget nemmere få styringen tilbage over din grillaften. Det giver dig mulighed for at lave lækkert mad, hvor der ikke er lige så stor risiko for, at det brænder på.

LÆS OGSÅ:  Motorsav test – Her finder du de bedste motorsave

En gasgrill vil for mange derfor klart være at foretrække, da der er flere muligheder for at lave noget lækkert på grillen.

Konklusion på test af gasgrill

Vi er nu nået til vejs ende i vores test af gasgrill. Vi har testet All-Star 120 B-Gas fra Char-Broil og Spirit II E-310 GBS Gasgrill fra Weber. Begge gasgrill har en masse fordele, der kan gøre grillaftenerne lidt sjovere.

Ved gasgrillen fra Char-Broil var en af de smarteste detaljer helt klart, at du kan afmontere gasgrillen fra selve bordet. Det gør den mere handy, hvis du skal bruge den som bordgrill eller skal på weekendtur. Ved gasgrillen fra Weber var en af fordelene, at du har tre forskellige blus, du kan regulere temperaturen på. Derudover kan du også skille grillristen ad i tre dele, hvilket gør den nemmere at rengøre.

De to grill taler lidt til forskellige behov. Gasgrillen fra Weber har en stor grillrist, hvor der kan laves mad til mange mennesker. Gasgrillen fra Char-Broil er lidt mindre, men dette er netop en fordel, da den bliver mere fleksibel. Den kan nemlig bruges til flere forskellige lejligheder.

Alt efter dit behov gør du et rigtig godt køb, uanset om du vælger gasgrillen fra Char-Broil eller Weber. Du skal derfor blot finde ud af, hvilken gasgrill der passer bedst til dig. Uanset hvad vil du helt sikkert ikke fortryde at købe en gasgrill.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply