Riskoger test – Her finder du nogle af de absolut bedste riskogere

0

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Os der var født i 80’erne – og vel at mærke kan huske dem – mindes, at visse bilmærker dengang blev udsat for det, vi i dag kalder voksenmobning. Hvem husker ikke Skoda-vitserne, som blev udødeliggjorte af de to århusianske buskontrollører i skikkelse af Jakob Haugaard og Finn Nørbygaard? Og at en Toyota i daglig tale blev kaldt en riskoger …

Apropos riskoger, så er det selvfølgelig ikke et udbredt, japansk bilmærke, men en funktionel lille husholdningsmaskine, som letter dit arbejde med at få risene perfekte og velsmagende. Vi kender sikkert alle sammen det, at ris koger ud, at de er enten for fugtige eller klumpede, at vandet i gryden koger over eller værst af alt: at risene brænder på. Det undgår du med en riskoger – og visse riskogere kan endda andet end at koge ris.

Bedst i test

Sage BRC600 Risotto Plus riskoger

  • 5 tilberedningsprogrammer
Bedst til prisen

Gastroback 42507 riskoger

  • Kan dampe grøntsager og holde suppe varm
Billig og god

OBH Nordica Inox riskoger

  • Meget rengørings- og vedligeholdelsesvenlig

Stort og småt om en riskoger

Det kan måske lyde en anelse unødvendigt at anskaffe sig en separat husholdningsmaskine til udelukkende at koge ris, men det er selvfølgelig en prioriteringssag, om man vil bruge nogle få hundrede kroner (eller mere) på sådan en sag? Riskogning er for mange ikke den store videnskab, men riskogeren giver mulighed for at man kan fokusere på den øvrige madlavning, mens den passer og plejer risene imens.

Et andet argument for at anskaffe en riskoger er, at nogle af dem har andre funktioner indbygget, så de også kan dampe fisk, kød eller grønsager, koge havregryn, lave ris til sushi, lune suppe måske – eller tilberede den lækreste risotto. Den italienske klassiker, som vi danskere har taget til vores hjerter.

I vores test vil det fremgå, hvad de enkelte produkter kan. Vi har fundet seks gode varianter til jer. De spænder i pris fra 300 kr. til 1.100 kr., så der er lidt for enhver smag og pengepung.

ForhandlerModelKapacitetEffektOgså velegnet til...Pris
Sage BRC6001,3/3,7 L760 Wrisotto, svitsning m.m.1.099,-
Russell Hobbs Cook Home 19750-560,6/1,8 L700 Wfisk, grøntsager245,-
OBH Nordica Inox0,6/1,8 L400 W-271,-
Gastroback 425070,9/3,0 L450 Wsuppe, grøntsager391,-
Tefal Classic White0,6/1,8 L700 Wfisk, kød, grøntsager319,-
Gastroback 425181,8/5,0 L700 W-538,-

Sage BRC600 Risotto Plus riskoger

Riskoger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
969 kr.

Denne riskoger fra Sage er den mest avancerede og den bedste riskoger, vi er stødt på.

I modsætning til konkurrenterne har Sage BRC600 Risotto Plus fem foruddefinerede tilberedningsprogrammer med hvert sit formål. Som navnet antyder, er der et risotto-program. Her slipper man helt selv for processen med den rette konsistens og kontinuerlig omrøring.

Maskinen klarer det for dig. Derudover er der 2 programmer til simre-retter, et program der kan svitse madvarer og endelig: SURPRISE! – Sage BRC600 kan også koge ris …

Designmæssigt er Sage BRC600 i en klasse for sig selv. Elegant udført, ganske enkelt.


Russell Hobbs damp- og riskoger 19750-56

riskoger test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
231 kr.
Set til
290 kr.

Riskogeren fra britiske Russell Hobbs er testens billigste, men samtidigt er det også en kombineret damp- og riskoger. Dvs. den er velegnet til at dampe fx fisk eller grøntsager. Med riskogeren følger der nemlig ekstraudstyr i form af en dampbakke til andre formål end tilberedning af ris.

Den leveres også med en målekop og en ske, og den indvendige skål, som kan tilberede op til 1,8 liter ris, kan nemt tages ud og gøres rent.

Designet er enkelt og tidløst.

Russell Hobbs 19750-56 har automatisk slukkefunktion, så maskinen slukker, når maden er færdig. Endvidere har den indbygget varmefunktion, så den tilberedte mad kan holdes varm, indtil den skal spises.


OBH Nordica Inox riskoger

test riskoger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
276 kr.

OBH Nordica behøver vel næppe nogen nærmere præsentation, da firmaet har sine rødder i det danske (tidligere Ole Bødtcher-Hansen A/S) og nu er en del af en dansk-svensk fusion.

OBH producerer husholdningsprodukter og køkkengrej med en høj grad af funktionalitet og et lækkert design. Denne OBH riskoger er ingen undtagelse.

Den har en maximal kapacitet på 1,8 liter ris, hvilket bør være nok til at mætte selv den store familie, når den bænker sig til aftensmaden.

OBH Nordica Inox riskoger er udstyret med en aftagelig beholder, hvor maden ikke brænder på. Den er derfor meget rengørings- og vedligeholdelsesvenlig.

Med en indbygget varmefunktion holder maden sig varm i op til en time i riskogeren.


Gastroback 42507 riskoger

riskoger bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
478 kr.
Set til
478 kr.

Tyske Gastroback, der har specialiseret sig indenfor diverse køkkenmaskiner til kaffe- og tebrygning, juicere, mixere, ovne, grills m.m. – har her begået en riskoger i super kvalitet, som samtidigt har et funktionelt og lækkert design.

Riskogeren kan tilberede op til 3 liter færdiglavet ris. Vær opmærksom på, at det under et kg ris, når du fylder det på Gastroback’en. Målekop og ske er indlagt i pakken.

Gastroback 42507 har som flere af konkurrenterne automatisk slukkefunktion og varmefunktion. Ud over riskogning er den velegnet til at dampe grøntsager eller holde supper varme.


Tefal Classic White riskoger

bedst i test riskoger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
333 kr.
Set til
338 kr.

Tefal – som er en anden stor og anerkendt spiller på markedet indenfor køkkengrej – har aldersmæssigt nået efterlønsalderen, men er stadig ”still going strong” indenfor sit felt.

Riskogeren fra Tefal er holdt i et klassisk hvidt design, som signalerer renhed. Og enkelthed. Den kan tilberede op til 1,8 liter færdige ris, og når risene er kogte, skifter Tefal Classic White automatisk fra kogefunktion til hold-varm-funktion. Den aktuelle funktion vises med lys på siden af riskogeren.

Tefal Classic White har en indvendig dampkurv, som giver mulighed for dampning af grøntsager. Maskinen er desuden velegnet til at lave havregrød til familien om morgenen eller til tilberedning af lækre supper i den kolde del af året.


Gastroback 42518 riskoger

bedste riskoger
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
649 kr.

Testens sidste riskoger er en Gastroback riskoger -nummeret større end Gastroback 42507, som vi har beskrevet tidligere. Den kan således tilberede op til 5 liter færdige ris. Det gør den ikke blot meget velegnet til den MEGET store familie, men også til fx institutionsbrug eller i mindre foreninger, hvor man af og til mødes og spiser sammen.

Designet er enkelt og velvalgt. Hvid plast og stål i skøn forening. Maskinen er rengøringsvenlig og intuitivt nem at betjene. Den slukker automatisk efter endt arbejde og supplerer herefter med en hold-varm-funktion, så alle får varm mad.

Et godt køb til prisen, hvis man er nogle stykker i husholdningen.


Anbefalinger til dit køb

Som I kan se i det foregående, er det absolut muligt at finde nogle gode riskoger tilbud. Flere af de modeller, vi har med i testen, er enten nedsat i pris i en overgangsfase, eller nogle af dem kan købes til rabatpris, hvis man er medlem hos den pågældende netbutik.

De enkelte riskogere kan som regel håndtere flere forskellige typer af ris, men søg altid hjælp i manualer og vejledninger til maskinen, da kogetider, mængder af ris, andel af vand osv. kan variere fra den ene til den anden type af ris.

Riskogere kan blive varme under brug, så sørg for, at mindre børn ikke kommer i berøring med dem.

På redaktionen ved vi alt om at komme ris i riskoger, trykke på start-knappen og vente den halve times tid indtil risen er kogt færdig. Så vi er i stedet gået på jagt efter gode opskrifter på lækker risotto.

Velbekomme – og god fornøjelse!


Riskoger test 2019

Er du på jagt efter en god riskoger, som du kan bruge i forbindelse med, at du skal koge ris, kan du i denne riskoger test få et godt overblik over nogle af de forskellige modeller, der er at finde på markedet. Riskogere findes i en række forskellige varianter, og der kan, som med de fleste øvrige køkkenmaskiner, sagtens være forskel på både kvalitet og pris. Vi vil i denne artikel præsentere en række forskellige typer af riskogere, således du har mulighed for at finde frem til lige netop det produkt, der passer bedst til netop det behov, du måtte have.

OBH 6322 Riskoger metal

Hvis du godt kunne tænke dig at få fat på en god og billig riskoger, så er denne model fra OBH Nordica helt afgjort et rigtig godt valg. Denne model kan rumme 1,8 liter og har “Holde-varm” funktion således, at du vil kunne sikre dig, at risene fortsat forbliver varme efter, at de er blevet kogt.

Med en pris på blot 349 kroner skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du ved at lade dit valg falde på dette produkt roligt kan regne med, at du vil få meget for dine penge.

Gastroback riskoger 3 liter

Denne praktiske og smarte Gastroback riskoger kan rumme 3 liter. Riskogeren er udstyret med en funktion, der desuden vil gøre det muligt at holde risene varme, når de er blevet lavet.

Denne model er produceret af stål, er på 450 watt og er alt i alt et rigtig godt og robust produkt. En fordel ved denne model er, at den har autosluk, hvilket bestemt må siges at være særdeles praktisk.

Gastroback 42526 – Multicook

Hvis du er interesseret i at få fat på en virkelig lækker maskine, som har mange flere funktioner end bare at koge ris, så vil denne model, Gastroback 42526 Multicook, helt bestemt være en model, der vil være god for dig at overveje.

Hvis du lader dit valg falde på lige netop denne model, så vil du nemlig kunne få dig et produkt, der giver dig mulighed for blandt andet også at lave supper, friture, marmelade og mange andre ting. Maskinen vil eksempelvis også sagtens kunne bruges i forbindelse med, at du skal bage.

Med andre ord rummer dette produkt et hav af forskellige gode og nyttige funktioner, og derfor skal der ikke herske tvivl om, at dette er det rette valg for dig, som er på jagt efter en maskine, som kan lidt mere end blot at koge ris.

En god og praktisk løsning

Når du som husejer vælger at gå ud for at kigge dig om efter en riskoger, vil du utvivlsomt kunne komme til at opleve, at det vil blive markant lettere for dig at koge ris, ens hvis du blot valgte at gøre det på den traditionelle måde i en gryde.

I forbindelse med at man går ud for at erhverve sig en riskoger, vil man nemlig kunne sikre sig, at processen med at koge risene foregår let og enkel, og det er noget, der bestemt må siges at være praktisk, da det er både hurtigere og meget lettere end på den “gammeldags” måde. Af netop den årsag er der i dag også rigtig mange danskere, som har valgt at få anskaffet sig lige netop dette praktiske og smarte køkkenredskab, som gør, at der bliver lettere at koge ris hjemme i køkkenet.

Gå efter en riskoger i en ordentlig kvalitet

Når en ny riskoger skal købes, så det bliver lettere for dig at kunne koge ris, så kan det helt afgjort være ganske klogt, at du som forbruger altid sørger for at rettet dit blik imod et af de produkter på markedet, som du er stensikker på er i en god og solid kvalitet.

Det forholder sig nemlig således, at der i dag er mulighed for at finde rigtig mange forskellige typer af riskogere online, men det er dog bestemt ikke alle modellerne på det danske marked, der er ens, og derfor er det helt afgjort også væsentligt, at du sørger for at få valgt dig et af de produkter, som du kan være stensikker på er i en god og solid kvalitet.

Dette vil nemlig både kunne sikre, at du får et produkt, der giver dig den størst mulig glæde i køkkenet til hverdag – og samtidig vil købet af et godt og solidt kvalitetsprodukt samtidig også være medvirkende til at sikre, at du vil kunne få dig en riskoger, som du kan være helt sikker på kan bruges i løbet af de næste lange stykke tid.

Riskogere findes i mange forskellige størrelser

Mulighederne for at anskaffe sig en riskoger er gode, og der er rigtig mange forskellige forhandlere af disse – og der er derfor helt bestemt også et hav af forskellige modeller, som du kan vælge imellem. De modeller, der er at finde på markedet, adskiller sig tit og ofte en del fra hinanden – særligt på grund af, at der tit og ofte vil kunne findes riskogere i flere forskellige størrelser.

Du skal derfor overveje, om du f.eks. blot har behov for at få fat på en model, som kan rumme 3,5 liter – eller du gerne vil være sikker på, at du har plads nok og derfor foretrækker eksempelvis at få fat på en variant, som vil kunne rumme 5 liter.

Vi har ovenfor både fundet modeller, der kan rumme henholdsvis 3,5 og 5 liter, så du kan finde netop den, der er bedst for dig. Kort og godt: Sørg for at tage netop dette med i dine overvejelser i forbindelse med dit køb så du kan være helt sikker på, at du får fundet dig en god og passende løsning.

Stort udvalg og gode priser på riskoger kan findes online

Er du som forbruger interesseret i at sikre dig, at du kan finde et meget stort og bredt udvalg bestående af mange forskellige typer af riskogere, og vil du samtidig også gerne kunne sikre dig, at du har muligheden for at vælge imellem et væld af forskelligartede produkter, så kan du med stor fordel vælge at gøre dit køb af en ny riskoger online.

Der er nemlig rigtig gode muligheder for, at du på nettet kan finde dig et meget alsidigt og bredt sortiment bestående af riskogere i rigtig mange forskellige modeller – og når du beslutter dig for at gøre dit køb online, skal du ikke være et sekund i tvivl om, at du vil kunne gøre dig en ganske god handel, eftersom der findes mange forskellige typer af produkter – og til nogle priser, der er særdeles favorable.

Hvordan koger man ris?

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (6 Vurderinger)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Comments are closed.