ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Det kan være meget dyrt at opvarme sit hus i Danmark – specielt om vinteren. Derfor kan du med fordel investere i, at få lavet en hulmursisolering. Det kan nemlig spare dig for rigtig mange tusinde kroner på din varmeregning hvert år. Ligeledes er det én af de billigste løsninger, når man ønsker at foretage en energirenovering. Men hvad koster hulmurisolering egentlig?
Hvorfor vælger man at få lavet hulmurisolering?
Huse som er bygget i 80’erne og 90’erne er ofte blevet bygget med et hulrum mellem yder- og indemuren, hvor man ikke valgte at få lave en isolering. Det at man ikke har isoleret betyder, at du får kuldebroer i dit hus og ligeledes vil du opleve varmetab gennem ydermurene. Derfor kan huse som er opført i 80’erne og 90’erne have brug for en hulmursisolering.
Udover at du vil kunne spare rigtig mange tusinde kroner hvert år ved at få lavet en hulmurisolering, vil det også forbedre husets energimærke, hvilket er med til at øge salgsværdien på dit hus. Udover at der er rigtig mange penge at spare ved at få lavet en hulmursisolering, er en hulmursisolering også med til at skabe et bedre indeklima, bl.a. med varmeoverflader og mindre træk, som gør at det er dejligere at befinde sig i hjemmet.
Hvor meget kan man spare på varmeregningen?
Hvor meget kan man spare på varmeregningen, ved at få lavet en hulmursisolering? Det afhænger af hvor tykt et lag isolering, du vælger at efterisolere med og om du vælger at isolere alle ydervægge eller blot nogle af dem.
Besparelsen på varmeregningen kan variere meget, hvilket også betyder, at det er svært at komme med et præcist bud på, hvor meget, du kan spare og hvor hurtigt din investering er tjent ind.
Ønsker du at vide mere præcist hvor meget, du kan spare og hvor hurtigt din investering er tjent ind, skal du kontakte en energirådgiver eller energikonsulent, som kan udarbejde en ekstra og mere præcis beregning.
Hvad koster hulmursisolering?
Hvad koster hulmursisolering? Der findes selvfølgelig ikke en fast pris for at få lavet en hulmursisolering. Der er nogle forskellige faktorer, der bestemmer prisen. Vi har her fundet de tre faktorer, der har størst betydning for prisen.
- Først og fremmest afhænger det af, hvor stort et rum, der skal hulmursisolereret. Prisen afhænger nemlig af antallet af m2.
- Det næste punkt er tykkelsen. Det afhænger nemlig af tykkelsen i mm. på hulrumsfyldet.
- Det sidste punkt, som kan have betydning for prisen, er hvilket materiale, du vælger at bruge.
Normalt siger man, at en hulmursisolering på et dansk parcelhus ofte ligger i prislejet fra 10.000 til 30.000 kroner. I mange tilfælde vil du opleve, at det ofte er billigere. Du synes måske det er mange penge, for at få lavet en isolering, men det er vigtigt, at du sætter det op mod, hvor mange penge du kan spare på varmeregning, ved at få lavet hulmursisolering.
Man siger som en tommelfingerregel, at en hulmursisolering vil reducere din varmeregning med 15-25%. Det er også derfor, at man betegner dette som én af de billigste former for energirenovering, fordi din investering på hulmursisolering hurtigt er tjent hjem. Man vil ofte spare mellem 5.000 kr. og 8.000 kr., afhængigt af din varmekilde. Det betyder at din investering oftest vil være tjent hjem indenfor 3-5 år.
Isoleringsmaterialer til hulmuren
Mange vælger at benytte sig af den traditionelle isolering, som er måtteform. Ulempen ved at benytte sig af måtteformen er, at den skal tilskæres og tilpasse. Vælger du derimod at bruge isoleringsgranulat, slipper du for at skulle tilskære og tilpasse isoleringen. Med granulat, er det muligt at blæse ind i alle hjørner og skæve vikler. Det betyder også, at du får en sammenhængende flade, som ikke giver kuldebror, som man ofte ser, når man bruger måtteformen som isolering.
Granulatet til hulmursisolering koster mellem 125 kr. og 250 kr. pr. m2., men alt i alt koster det mellem 250 kr. og 600 kr. pr m2 at få isoleret hulmuren i dit hus.
Granulat er selvfølgelig ikke det eneste isoleringsmateriale. Der findes et hav af forskellige isoleringsmaterialer og her er kun nogle af dem, men dette er samtidig også de mest anvendte:
- Papiruld (papirisolering)
- Rockwool (stenuld)
- Isover (glasuld)
- Træfiberisolering
- Lecakugler
- Flamingo
Mulighed for tilskud og fradrag ifm. hulmursisolering
Har du svært ved, at finde penge til en hulmursisolering, så tjek lige, om du har husket at medregne tilskud og fradrag. Det er nemlig mulighed for at få dækket en stor del af udgiften til en hulmursisolering fra et energiselskab. Det betyder, at energiselskaberne giver et tilskud til at få udført en hulmursisolering.
Du kan frit vælge mellem energiselskaber og bestemmer selv, hvor du vil søge tilskud – Det kan også være, at din håndværker allerede har en aftale med et energiselskaber, som gør det endnu lettere, da du kan benytte dig af denne.
Udover at du kan få tilskud, så er det også muligt at benytte sig af Håndværkerfradraget. Det er nemlig muligt at trække håndværkerens arbejdsløn fra i SKAT. Det gør, at du til relativ få penge kan få en hulmursisolering, der samtidigt er tjent endnu hurtigere ind.
Vær desuden også klar over, at en hulmurisolering ikke er nær så dyr, som du muligvis tror. Du kan med fordel indhente 3 tilbud på hulmursisolering, så du kan danne dig et overblik over hvad, den generelle markedspris lyder på for et sådant indgreb.