Bredbåndstest – Sådan finder du det bedste bredbånd

0

Bredbåndstest

Bredbånd er en vigtig del af enhver husstand. Vi surfer på nettet som aldrig før. Det betyder, at mange af os har behov for en god forbindelse. Leder du efter nyt bredbånd til din husstand, er du sikkert allerede blevet opmærksom på, at der er en helt del bredbåndsudbydere at vælge imellem.

Det kan være svært at finde ud af, hvilken bredbåndsudbyder du skal vælge. Vi forstår godt, hvis du synes, det er svært at finde rundt i Mbit og forskellige typer bredbånd. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige bredbåndsudbyder.

Hvad er det bedste bredbånd?

Det er svært at sige, hvad det bedste bredbånd er, da det ofte kommer an på dit behov og dine præferencer, når det kommer til bredbånd. Der er dog flere forskellige typer af bredbånd, du kan vælge imellem, hvor der kan være forskel på, hvor godt det er. Der er mulighed for fiber, telefonstik (ADSL) og kabel (COAX).

Fiber

Med fibernet får du en virkelig hurtig hastighed, der anses for at være den hurtigste løsning i Danmark. Derudover er det også en meget stabil forbindelse, som især gamere sætter stor pris på. Det specielle ved fibernet er, at du får symmetrisk internet. Det vil sige, at hastigheden for at uploade og downloade er den samme. Det er ofte ikke tilfældet ved andre former for bredbånd. Selvom fibernet er blevet meget populært i Danmark, er det desværre ikke alle, der har mulighed for at få det. Bliver det ikke udbudt i dit område, har du desværre ikke mulighed for at få fibernet.

Telefonstik

Bredbånd med telefonstik er en af de mest almindelige former for bredbånd i Danmark. Det er en mulighed, størstedelen af husstandene har. Alt det kræver er, at du har et telefonstik i husstanden. Selvom det er en meget udbredt bredbåndstype, er dette dog også den langsomste af de tre typer. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er en dårlig bredbåndsforbindelse, du får. Det betyder blot, at der findes bedre alternativer.

Kabel

Bredbånd med kabel giver dig bredbånd gennem kabel-tv-stikket. Selvom forbindelsen oprettes igennem et tv-stik, er det ikke ensbetydende med, at du også skal have en tv-pakke for at kunne få en bredbåndsforbindelse med kabel. Det kan sagtens lade sig gøre uden en tv-pakke. Bredbånd med kabel er en hurtigere og mere stabil løsning end bredbånd med telefonstik. Fibernet vil dog stadig være den hurtigste og mest stabile løsning.


Hvor får jeg det bedste bredbånd til prisen?

Der findes flere forskellige bredbåndsudbydere, og det er svært at sige, hvilken der er bedst til prisen. Det afhænger meget af, hvad det er, du har brug for. Dette vil først og fremmest være i forhold til hastigheden. Hastigheden måles oftest i Mbit/s. Når hastigheden står som X/Y, vil X betyde download-hastigheden, og Y vil være upload-hastigheden. Jo højere et tal, jo hurtigere er bredbåndet. Det er typisk download-hastigheden, der er hurtigst.

Når du skal vælge bredbånd, kan der være andre ting end hastigheden, der kan være relevant for dig at overveje. Der kan være forskellige tillægsydelser, der kan være en fordel for dig at have med. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker. Det er derfor noget, du selv skal afgøre, hvad du mener, der kunne være en fordel for dig.

Hvis du udelukkende prioriterer hastigheden, er det det, du skal sammenligne, når du leder efter en ny bredbåndsløsning. Inden du bestemmer dig for en bredbåndsløsning, er det vigtigt at undersøge, om det overhovedet er muligt for dig at benytte denne løsning på din adresse. Den geografiske placering af din husstand kan have meget at sige i forhold til dine bredbåndsmuligheder. Inkludér derfor kun dine reelle muligheder, når du skal sammenligne priser.

LÆS OGSÅ:  Bose QuietComfort 35 - Test og anmeldelse

Hvornår er bredbånd billigt?

Billigt bredbånd kan defineres på mange måder. Der er mange forskellige faktorer, der kan være med til at give en forventning om, at det er en billig løsning, du har valgt. Hvis du gerne vil have billigt bredbånd, kan der være flere ting, du skal kigge på.

Først og fremmest er der selvfølgelig den månedlige betaling for dit abonnement. Den er der ikke så mange dikkedarer med. Den er rimelig fast. Og dog. Der er flere bredbåndsudbydere, der kan tilbyde dig en billigere abonnementspris de først X antal måneder. Bredbåndsabonnementet kan derfor ved første øjekast se virkelig billigt ud. I dette tilfælde skal du være opmærksom på, hvad prisen stiger til efter de pågældende antal måneder, hvor du får en lavere pris. Er du ikke opmærksom på dette, kan det blive et noget dyrere abonnement, end du havde regnet med.

En anden post, der kan være vigtig at overveje, er oprettelsen. Der er stor forskel på, om du skal betale et oprettelsesgebyr, eller der er gratis oprettelse. Det er derfor en god idé at tage med i overvejelsen også.

Tillægsprodukter

En anden måde at overveje prisen på bredbåndsløsning kan være med nogle af de tillægsprodukter eller -ydelser, du får med i handlen. Det kan fx være, hvis der følger en gratis router med. Hvis den følger med i abonnementet, er det en udgift, du slipper for at skulle betale for. Er der ikke en router med i abonnementet, skal du lægge prisen for en router oveni, da det også vil være en omkostning, hvis du har behov for en router til den bredbåndsløsning, du vælger.

Synes du, det er svært at finde ud af, hvilken løsning der er den billigste, kan du med fordel sammenligne priserne for seks måneder. De fleste bredbåndsudbydere oplyser dig om, hvad du som minimum kommer til at betale for seks måneder. Ved at sammenligne dette estimat er du sikker på, at oprettelsesgebyrer og prisstigninger efter fx tre måneder er inkluderet. Du giver dig et godt grundlag at sammenligne på.


Hvilket bredbånd skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige udbydere, der kan tilbyde dig noget forskelligt. Du får her en oversigt over forskellige bredbåndsudbydere, og hvilke fordele der er ved de enkelte. Det gør det nemmere for dig at finde den helt rette udbyder for dig.


Kviknetkviknet

→ Læs mere om Kviknet her.

Hos Kviknet kan du vælge imellem forskellige løsninger. Der er både mulighed for at vælge bredbånd via telefonstik, kabel-tv eller bolignet. Bolignet kan fx være en fælles løsning til en boligforening. Ud over at der er forskellige typer at vælge imellem, er der også forskellige hastigheder at vælge imellem. Du kan derfor nemt finde en løsning, der passer til dit behov. Ved bredbånd via kabel-tv kan du bl.a. vælge imellem en hastighed på 100 % 35 Mbit/s eller en hastighed på 300/60 Mbit/s.

De mange forskellige løsninger kan kobles sammen med forskellige tilvalgsydelser, hvis det er noget, du har brug for. Det er fx boost af hastighed og gaming-profil ADSL.

LÆS OGSÅ:  Printer test - Sådan finder du den bedste printer til dit behov

Telenortelenor

→ Læs mere om Telenor her.

Hos Telenor har du mulighed for at vælge imellem bredbånd via fiber, kabel-tv og telefonstik. Derudover er der sørget for tre forskellige løsninger under hver bredbåndstype. Det betyder, at der både er noget til light-, medium- og heavy-brugeren. Ved disse tre forskellige præferencer vil download-hastigheden være den samme. Det betyder, at du kan vælge imellem 50, 100 eller 300 Mbit ved henholdsvis light, medium og heavy.

Der er dog forskel på, hvor høj upload-hastigheden er. Den varierer både imellem de tre forskellige hastighedspræferencer imellem de tre forskellige bredbåndstyper. Ud over de mange forskellige muligheder ved Telenor er fordelen her, at der ikke er nogen bindingsperiode. Nogle bredbåndsudbydere kan fx have en bindingsperiode på seks måneder. Det slipper du for her. Derudover er der kun 30 dages opsigelse, hvis du skulle fortryde.


Fullratefullrate

→ Læs mere om Fullrate her.

Hos Fullrate finder du fire forskellige hastigheder, du kan vælge imellem. Der er mulighed for 25/2 Mbit/s, 50/10 Mbit/s, 100/20 Mbit/s og 300/60 Mbit/s. Der er derfor både noget til den enlige og til den helt store familie. Når du vælger Fullrate får du en trådløs router med i aftalen. Derudover er der gratis oprettelse. Dertil vil der typisk være en lavere pris de første tre måneder.

Med Fullrate kan du nemt og hurtigt indtaste din adresse på hjemmesiden. Her får du i løbet af få sekunder at vide, hvilke muligheder du har at vælge imellem til din husstand. Det gør det nemmere for dig at vælge bredbånd.


YouSeeyousee

→ Læs mere om YouSee her.

Hos YouSee får du bredbånd, der typisk er via telefonstik eller tv-stik. De har fire forskellige hastigheder, du kan vælge imellem. Hvilken du skal vælge, afhænger både af dine præferencer og din adresse. Du kan dog nemt indtaste din adresse på siden for at se dine muligheder. Det specielle ved YouSee er, at du nogle steder i Danmark vil have mulighed for at kunne vælge en bredbåndsløsning på op til 1000/100 Mbit/s. Det er en af de større løsninger, der findes på markedet for bredbånd.

En anden fordel ved YouSee er, at du får et gratis trådløst modem med. Dette er dog ikke et hvilket som helst modem. Det har nemlig vundet bedst i test. Med dette modem får du derfor det bedste udgangspunkt for at få en god bredbåndsforbindelse. Nogle af bredbåndsløsningerne vil have gratis oprettelse, men det er ikke dem alle sammen. Der kan derfor være lidt penge at spare, hvis den bredbåndsløsning, du skal bruge, har gratis oprettelse. En anden ting, der til gengæld følger med i alle bredbåndsløsningerne, er en sikkerhedspakke, der kan sikre medlemmerne i din husstand mod cyberkriminalitet.


Hiperhiper

→ Læs mere om Hiper her.

Hos Hiper er der både mulighed for at få bredbånd via telefonstik, kabel-tv og fiber. Derudover er der forskellige hastigheder at vælge imellem under de tre forskellige typer. Både ved bredbånd via fiber og kabel-tv har du mulighed for at vælge en download-hastighed på op til 1000 Mbit/s. Som så mange andre udbydere kan du nemt slå din adresse op på deres hjemmeside for at se, hvilke bredbåndsmuligheder du har på din adresse.

Når du vælger en bredbåndsløsning fra Hiper, får du altid en trådløs router med i købet. Det er derfor ikke noget, du behøver at investere yderligere i. Derudover er der også sørget for gratis oprettelse. Dette gælder ved alle de forskellige bredbåndsmuligheder, Hiper kan tilbyde.

LÆS OGSÅ:  Gamer headset test - Stor guide til de bedste gamer headsets

Waoo

→ Læs mere om Waoo her.

Hos Waoo kan du få bredbånd via fibernet. Det betyder, at du får en rigtig hurtig forbindelse. Der er her mulighed for at vælge imellem fire forskellige bredbåndsløsninger. Du finder Fiber Full, Fiber Extra, Fiber Basic og Fiber Light. Førstnævnte er den løsning, hvor du får flest Mbit. Her får du en bredbåndsløsning med 500/500 Mbit/s. Den mindste bredbåndsløsning ligger på 10/10 Mbit/s for Fiber Light. Der er derfor flere forskellige muligheder, der tilgodeser forskellige behov.

Når du vælger bredbånd fra Waoo, vil der altid medfølge en sikkerhedspakke, der sikrer dig mod cyberkriminalitet. Dette gælder alle fire bredbåndsløsninger. Derudover er der forskellige tillægsprodukter og -ydelser, der kan variere mellem de forskellige løsninger. Det kan bl.a. være Viaplay, online harddisk osv. Derudover er der også mulighed for at opgradere, hvis der er enkelte tillægsprodukter eller ydelser, du ønsker at få til din bredbåndsløsning. Waoo er blevet yderst populært blandt forbrugerne og er flere år i træk blevet kåret til danskernes foretrukne bredbåndsudbyder. Dette må derfor anses for at være en rigtig god løsning, hvis det er kvaliteten, du vægter højt.


Net1net1

→ Læs mere om Net1 her.

Hos Net1 har du mulighed for at få mobilt bredbånd. Det vil sige, at du kan tage bredbåndsforbindelsen med dig, hvis du fx skal i sommerhus eller lignende. Net1 gør meget ud af at være en bredbåndsudbyder, der kan hjælpe dig med bredbånd, når alle andre udbydere har givet op. Når du skal vælge en bredbåndsløsning fra Net1, har du to forskellige muligheder. Du kan enten vælge imellem 100 GB data eller ubegrænset forbrug. Du kan derfor tage højde for dit behov, når du skal vælge en bredbåndsforbindelse ved Net1.

Noget særligt ved Net1 er, at du også har mulighed for mobilt bredbånd fritid. Denne løsning giver dig mulighed for ubegrænset forbrug i X antal dage, som du bestemmer. Det kan være en god løsning til sommerhuset, hvor I kun er en gang imellem og har brug for en internetforbindelse. Du vælger selv, hvor mange dage du vil tanke op til ad gangen, og du betaler kun for de dage, du skal bruge forbindelsen.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering

Leave A Reply